Hyviä neuvoja tarvitsisi

Neuvojakaipaava

Otin vast'ikään tatuoinnin käsivarteen joka on lähes jotain 30cm pitkä. Aikaa ei ole nyt mennyt kun vasta 3 päivää niin tuota kuoriutumista eli ruven irtoamista alkoi jo! Onko ihan normia että näin nopeasti? Kotioloissa kuljen lähinnä hihaton päällä ja annan sille niin paljon ilmaa kuin mahdollista että nopeammin paranisi. Mutta kun lähden ulos tai töihin niin joudun laittamaan päälle hupparin tms. Eli millä keinolla voisin pitää kuvaani ns. "suojassa" ettei näin paranemis vaiheessa irtoaisi tahattomasti rupea? Kelmuahan ei saa enää tässä vaiheessa käyttää? Enkä ole käyttänyt muuten kun valmistumisen jälkeen pidin vaan sen 2h niinkuin tatuoija neuvoi.

Ja olen pessyt ja rasvannut kuvan tähän mennessä kerran päivään. Mutta ongelmia tuottaa rasvan käyttö koska sitä ei saisi olla liikaa. Olen lisäksi aika herkkä ja kuiva ihoinen ja varmastikkin punainen Bepanthen on minulle liian paksua että kuva ei saa hengittää paranee hitaamminen sen vuokmsi, sekä tuo rasva on paksuutensa vuoksi huono levittää. Joten tänään kävin hakemassa sinistä Bepanthenia. Koska tuo ei ole niin paksua. Tuo varmaan soveltuu minulle paremmin? Missä vaiheessa ns. "hoitavan" rasvan käyttö on syytä lopettaa? Ja kun iho on kuiva ja herkkä niin jatkossa varmaan kannattaa käyttää ihan perus kosteusvoidetta?

Olisin kiitollinen jos täältä löytyisi joku kokenut ja viisaampi jolta saisin tyhmiin kysymyksiini hyviä neuvoja!

PS. Nyt hermostuttaa kamalasti ettei vaan kuoriutuisi väriä paranemisvaiheessa liikaa pois. Kuva on 99% tehty vain mustalla värillä.

13

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lokomotiivis

      Itseasiassa ohje melkein on ettei koskaan voi rasvaa liikaa! Toki riippuu ihosta ja rasvasta mutta liiallisesta rasvan käytöstä tulee lähinnä vaan finnejä. Tatuointi paranee myös ilman rasvaakin, tosin paljon hitaammin. Jokainen kuva ja paikka on erilainen parantumaan. Laita rasvaa useammin, ainakin 4 kertaa päivässä alkuun, mielellään jopa useammin.

      Viikon päästä voit pikkuhiljaa vähennellä rasvauskertoja. Keskimäärin 10-14 päivää pitäisi rasvailla. Tatuointi on parantunut kun ei ole rupea enää eikä se kiillä, siihen voi mennä joskus kuukausikin.

      Joihinkin kuviin ei tule edes rupea, täysin pätevää hoito ohjetta ei voi sinulle antaa kukaan, vain yleisellä tasolla neuvoa.

      Itselläni on yli 100 kuvaa, kaikki parantunut vähän eri tavalla mutta kuitenkin lähes poikkeuksetta ilman että väriä on lähtenyt niin paljoa että tarvitsisi lisätä vaikka on tulehtunutkin muutaman kerran.

      Pidät puhtaana ja rasvaat on tärkeimmät ohjeeni!

      • Neuvojakaipaava

        Kiitos. Eli rasvaa vaan enemmän? Tänään juuri oli ensimmäinen työpäivä kuvan ottamisen jälkeen ja osasin jo stressata että vaikeuksia tulee. Otin kuvani siis viime torstaina. Huomasin tänään töissä vaikka miten yritin varoa ja kävin välillä työpaikan vessassakin rasvaamassa kuvaa sinisellä Bepanthenilla. Niin huomasin että rupea irtoaa tahattomasti (jonka mukana myös väriä) kuitenkin kun vaatetta päällä ja joutuu paljon liikkumaan. Tuon vuoksi olo tosi stressaantunut.


      • LatuaukiSokkairti

        Normaalia. Jokaisen tatuointiliikkeen nettisivuilla on kuvan hoito-ohjeet. Käy lukemassa vaikka nyt 5 eri liikkewn sivut. Huomaat että yhdessäkään ei ole täysin samat ohjeet ja kaikissa niissä sanotaan että ruven irtoaminen on aivan normaalia. Ei kannata keskustelupalstoilla kysellä, täällä kuitenkin lähes poikkeuksetta vastaajina on amatöörit jotka on ottanu 90-luvulla sen ruman tribaalin olkapäähänsä ja rasvat sekä hoitotavat on kehittynyt siitä valovuosia eteenpäin. (ei sillä etteikö ne ohjeet edelleen toimisi mutta uusilla hoitotavoilla se paranee nopeammin ja pitäen värit kirkkaampina).


    • Neuvojakaipaava

      Eli kysyisinkin että miten huolehtia vaatetuksesta ettei kuoriutumaan lähtenyt rupi pääsisi irtoamaan tahattomasti? Töissä joudun käyttämään enemmän vaatteita ja tuo irrottaa sitä tahtomattani vaikken mitään kireää päällä pidäkkään. En ole raapinut tms.

      • Neuvojaantava

        Ne irtoaa myös parantuessaan vaikka et pitäisi vaatteita päällä ollenkaan. Ei sen tatuoinnin hoitaminen mitään rakettitiedettä ole, puhtaat vaatteet mitkä ei hankaa niin se riittää!


    • Tatuoija

      Laita siihen tatuoinnin päälle side, eli eka rasva ja sit side, mutta älä laita sitä sidettä tiukalle, sen tatuoinnin pitää antaa hengittää. Side siis tekee sen että se väri ei irtoa kun vaate hankaa siihen.

      • Neuvojakaipaava

        Millainen side ja miten tuon saa paikalleen laitettua?


      • Tatuoija

        Siis perus valkonen sideharso. pyörität sen siihen käsivartees ja sen loppupään sit vaan teipinpalalla kiinni, ettei se side lähe sit heti irti.


      • Ftaa

        Enemmän se side sitä hankaa kuin esim. löysä t-paita! Lue neuvoja kaipaava ohjeita tatuointiliikkeiden nettisivuilta, älä täältä!


      • Tatuoija

        Ei vaan tarkotin, että jos on huppari tai pitkähihainen päällä niin sillon laittaa siteen, eikä se side hankaa koska sen alla on rasvaa laitettu. Tottakai on jos t-paita niin sillon ei tarvii mitään sidettä, mutta en usko että hirveen moni käyttää t-paitaa näillä ilmoilla.


    • TatskaaSince2007

      Ei helvetissä sideharsoa! Kun rasva kuivuu/ imeytyy, sideharso liimautuu tatuointiin kiinni ja irtiottaessa repii varmasti rupea ja väriä irti!

      Pieni vaatteiden hankaus ei tee kuvalle mitään suurempaa, älä stressaa. Suurempi ongelma on jos päällä oleva vaate ei ole puhdas, tai että rasvat jäävät vaatteeseen kiinni.

      Jos haluat saada mielenrauhan, hae apteekista haavakalvoa. Tästä löytyy googlettamalla paljon tietoa. Kalvon pois ottaminen on kieltämättä hanurista.

      Äläkä pelästy, kun suihkussa käydessä sitä rupea alkaa irtoamaan kuvan muotoisina lastuina, täysin normaalia :)

      • Minää79

        Sideharso ei jää kiinni pälö xD mulle on suositellu samaa sideoharso konstia tatuoijat ja kaverini käyttävät samaa konstia, joten älä tule kommentoimaan jos et tiedä mistään mitään.


    • JaneliTarvajärvi

      Ei todellakaan sideharsoa!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe