iso arska jyrähtää

veistoksellisuus

Arnold Schwarzenegger kauhistelee kehonrakennuksen nykytrendiä: steroidien käyttö lähtenyt lapasesta - ”Se tappaa heidät”

Viimeisen parin vuoden sisällä on kuollut yllättävän paljon tunnettuja kehonrakentajia.

Erityisen huolestuttavaa ilmiössä on se, että menehtyneet ovat olleet suhteellisen nuoria. Esimerkiksi viime elokuussa lähtenyt Rich Piana oli kuollessaan vasta 45-vuotias.

Pianan tarkka kuolinsyy ei ole vielä tiedossa, mutta asiantuntijat uskovat, että poismeno oli seurausta steroidien ja päihteiden väärinkäytöstä. Myös monen muun tunnetun kehonrakentajan uskotaan menehtyneen samoista syistä.

Arnold Schwarzenegger, yksi kehonrakennuksen suurimmista legendoista, ei halua vetää yhtäläisyysmerkkiä steroidien ja kuolemien väliin, mutta hänen mukaansa kasvuhormonien käyttöä olisi syytä valvoa tarkemmin.

- Olen ensimmäinen henkilö, joka puolustaa testejä jokaisessa kilpailussa. Se on ainoa tapa päästä eroon laittomista lääkeaineista, Schwarzenegger sanoo Mens' Health -lehden haastattelussa.

- Toki lääkeyritykset yrittävät löytää keinon, jolla he voivat huijata testeissä, mutta sen ei pitäisi silti lannistaa meitä, Schwarzenegger jatkaa.

Seitsenkertaisen Mr. Olympia -voittajan mukaan säännölliset testit kaikissa kisoissa pitäisi kehonrakentajat terveempinä.

- Se ei kuitenkaan ratkaise ongelmaa niiden suhteen, jotka eivät kilpaile. Sellaisia ihmisiä on valtavasti, jotka ottavat vääriä aineita, mutta eivät kilpaile.

http://www.iltalehti.fi/fitnessvoimailu/201710272200491901_bs.shtml

Isomahaiset ei ole mitään enään,mielestäni viimeisempiä oikeita kehonrakentajia huipulla raskaassa sarjassa oli Lee Haney.

11

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veistoksellisuus

      Jatkoa.......


      "Se tappaa heidät"

      Schwarzenegger on myöntänyt itsekin käyttäneensä kasvuhormoneja. Steroidien käyttö oli kuitenkin hänen mukaansa täysin erilaista hänen aikakaudellaan.

      - Se, mitä otimme 70-luvulla, ei voi edes verrata siihen, mitä nyt otetaan. Jos me otimme 15 milligrammaa, niin nyt he ottavat 1000 milligrammaa samaa ainetta. Se on tyrmistyttävää. Ne ovat valtavia annoksia, Schwarzenegger kauhistelee.

      Syy hervottomiin annoksiin on "Iso-Arskan" mukaan hyvin yksinkertainen.

      - Se johtuu koulutuksen puutteesta. He eivät tiedä, että se (kielletyt aineet) tappaa heidät.

      Steroidien sijaan 70-vuotias konkari ohjeistaakin kehonrakentajia keskittymään oleelliseen.

      - Heidän pitää luottaa enemmän työntekoon. Yksi minun kuudesta periaatteestani on se, että tee töitä perse ruvella. Oikotietä ei ole. Jos luulet, että sellainen on, olet väärässä. Kaikki mitä olen koskaan saavuttanut, on seurausta siitä, että olen tehnyt valtavasti töitä sen eteen. Ei niin, että olisin löytänyt oikotietä, Schwarzenegger alleviivaa.

    • veistoksellisuus

      Suomen kehonrakennukseen valtava muutos - kuinka moni allekirjoittaa dopingpaperin?

      Suomen Fitnessurheilu ry tiedotti, että lajivalikoimassa on jatkossa myös kehonrakennus. Aiemmin lajin kisat on järjestetty Suomen Kehonrakennusliiton alaisuudessa.

      Tiedotteessa kerrottiin myös, että suomalaisten IFBB:n kehonrakentajien pitää allekirjoittaa muiden fitness- ja fysiikkaurheilijoiden tapaan antidopingsopimus tammikuun 2018 aikana.

      Suomen Fitnessurheilu ry on kansainvälisen lajiliiton IFBB:n jäsen ja kuuluu Wadan dopingtestauksen piiriin.

      Kehonrakennuksen SM-kultaa vuonna 2016 voittanut Jukka Nyyssölä tiivistää blogissaan hämmennyksen, jonka päätös on lajipiireissä nostanut.

      - Asia, josta ei puhuta julkisuudessa kovinkaan avoimesti on se, että kehonrakennus on ollut aikojen alusta saakka ja on vieläkin doping-aineilla buustattu laji, Nyyssölä kirjoittaa.

      Pitkän työn fitness-lajien parissa tehnyt Nyyssölä näkee, että Suomen Fitnessurheilu ry yrittää pestä kätensä kehonrakennuksesta siirtämällä sen ADT:n alaiseksi. Hän myös kertoo toisaalta ymmärtävänsä, että liitto hakee terveempää ja laajemmille massoille sopivaa imagoa.

      - Lähes koko muu maailma ei tätä uutta tapaa kuitenkaan noudata. Kehonrakennuksessa on nimensä mukaisesti Arnoldin ajoista saakka ollut kyse mahdollisimman lihaksikkaasta ja kireän ulkomuodon esittämisestä; hinnalla millä hyvänsä. Silloin suorituskykyä ja sitä kautta lihasmassaa lisäävien aineiden käyttö on ollut sallittua ja hyväksyttävää.

      Suomen Kehonrakennusliitto kertoi tiedotteessaan, että päätös oli yksipuolinen ja hallitus miettii vielä mahdollisia jatkotoimia.

      Kuolinisku?

      Suomen Fitnessurheilu ry:n puheenjohtaja KP Ourama sanoo, ettei Suomen Kehonrakennusliitto ole hoitanut asioita toivotulla tavalla esimerkiksi dopingtestauksen suhteen.

      - Kaksinaismoralismi on lopetettava. Pitää ajatella kokonaisuutta lajin kehittämisen kannalta, Ourama kertoo.

      - Ihmiset puhuvat, että kehonrakennus kuolee Suomessa päätöksen myötä. Osa urheilijoista voi lainausmerkeissä kuolla, mutta tämä on uusi alku. Somepuheilla siitä, että kehonrakennus on yhtä kuin hormonit - sillä kaivetaan vaan monttua syvemmäksi.

      Lajipomo nostaa esimerkiksi Lahden vuoden 2001 dopingskandaalin.

      - Vie oman aikansa saada asiat kuntoon, mutta esimerkiksi hiihdossa nähtiin nyt hienot MM-kotikisat ja odotukset olympialaisiin ovat korkealla.

      Fitness-urheilussa on Suomessa vuosittain kaksi isoa tapahtumaa: kevään Fitness Classic ja syksyn Nordic Fitness Expo. Expo on paisunut viime vuosina suureksi kansanjuhlaksi. Jos Suomen huippukehonrakentajat jäävät pois tapahtumista uusien linjausten vuoksi, isku on iso kehonrakentajien näkyvyyden kannalta.

      Vuosikymmeniä fitness-lajien parissa toiminut Ourama sanoo, että kehonrakennus on hänelle yhä kaikista rakkain laji.

      - Se vaatii esteettisyyttä ja harmoniaa - todella paljon töitä kropan eteen.

      - Päätöksessä on kuitenkin kyse siitä, että suomalaisia kehonrakentajia oli Expossa lavalla noin 30. Muiden lajien kisaajia on Suomessa 1500-1600. Tätä pitää ajatella isomman porukan puolesta. Nykyaikaan kuuluvat läpinäkyvyys ja dopingtestit. Sillä tavalla saamme myös nuoret mukaan.

      Massamonsterit

      Maailman huipulla kehonrakennus on kehittynyt yhä enemmän kilpailuksi siitä, kuka on suurin massamonsteri. Arnold Schwarzeneggerin aikaan 1970-luvulla yläkroppa oli vielä V-muotoinen, mutta tänä päivänä Mr Olympia -huippujen ylävartalot ovat yhtä putkea.

      Ourama sanoo, että tämä oli ensimmäisen vuosi, kun Mr Olympia -kisaajille tuli faneilta paljon negatiivista palautetta.

      - Mahat pömpöttävät, on vatsatyrää ja laajentuneita rintarauhaisia. Finnit saadaan sentään kuntoon ihohoidoilla.

      Hän kertoo, että isot lisäravinnefirmatkin suosivat maailmalla nykyään vähemmän massiivisia urheilijoita.

      - Ylimassiivinen ei enää myy, kun halutaan korostaa tuotteiden terveellisyyttä.

      Ourama nostaa omaksi suosikikseen Mika Sihvosen, joka voitti kehonrakennuksen SM-kultaa alle 80 kilon sarjassa ja kokonaiskisan. Sihvonen on vahvasti matkalla ammattilaiseksi.

      - Hän ei ole mikään massamonsteri, mutta silti todella näyttävä lavalla.

      Ourama vertaa ammattilaiskehonrakennusta formula ykkösten kehitykseen.

      - Formuloissa on asetettu rajoituksia. Jos niin ei olisi tehty, autot varmasti lentäisivät 600-700 kilometriä tunnissa. Siinä kyydissä ihmishenki ei enää olisi kovin arvokas.

      Hän sanoo, että kehonrakennuksessa on nähty kuolemia, aivoverenvuotoja ja esimerkiksi ongelmia munuaisten kanssa.

      - Onko menty liian pitkälle? Aina sanotaan, ettei kukaan ole todistetusti kuollut steroideihin, mutta on hölmöä väittää, ettei niillä olisi vaikutusta.

    • 4t434tr

      Kaikista noista aineista on tiedot netissä millon ne ei näy enää testeissä. Ei mitään järkeä testata ketään missään lajissa kun se ei käyttöä estä kuin päiväksi muutamaksi. Satunnaistestitkään eivät ole käsittääkseni satunnaistestejä vaan kysellään et voisko tulla käymään testin ottamassa. Se porukka joka vetää noita aineita vetäis varmaan sit vaan viinaa ja huumeita ja jälki olis vielä rumempaa. Puhdas urheilu loppui joskus viime vuosituhannen puolivälissä.

    • veistoksellisuus

      Jukka Nyyssölän näkemys.

      Suomen kehonrakennuksen kuolinisku?

      "Tämän hetken suomibodarit, jotka ovat rummuttaneet kisaavan ensi vuonna, ovat tietysti täysin tietämättömiä mitä nyt tapahtuu. Luulen, että muutama vittukin on lennellyt saleilla tänään ja varmasti syystäkin, miettien esim. aivan hetki sitten NFE:ssä kilpailleita erittäin lahjakkaita kavereita, saati sitten meidän konkareita.

      Tietysti tässä osa kansasta naureskelee, että "hähää, nyt jäävät bodarit kiinni aineista, kun lajista tulee testattu". Ei. Nyt vain Suomessa ei enää ole tätä vanhaa ja uljastakin lajia, joka on saanut turhaan medialta pelkkää negatiivista näkyvyyttä, eikä mitään positiivista siitä haluta nostaa esiin."

      Kansa sai nyt mitä halusi, eli täyden irvikuvan siitä mitä kehonrakennus todellisuudessa oli "back in the day".

      http://www.jukkanyyssola.fi/blog/189-kehonrakennus-adtn-alaiseksi

    • täyttäfuulaa

      Olisiko myöskin niin että "kehonrakennuksen" ympärille on kasvanut liian suuri filungin ekosysteemi. Jengi joka pelaa kaksilla korteilla löytää toisensa ja se on alkanut säteillä liikaa ympäristöön. Aika palauttaa kaksilla korteilla pelaajat marginaaliin, kuin syöpäkasvaimen leikkaus ajoissa?

    • pomohodari

      Joko Mika Nyyssölä on ottanut kantaa. Blogissaan ei ainakaan.
      Odotan sitä, koska luulen ettei uskalla sanoa mitään.

    • haluoppia

      Anteeksi typerä kysymys.
      Onko tuo Arskan 15 milligrammaa viikkoannos vai miten nuo menee.
      Alan ottamaan selvää asioista koska en tiedä näistä aineista yhtään mitään.

    • Anonyymi

      Arska näytti bodarilta eikä miltään roinamahalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe