iso arska jyrähtää

veistoksellisuus

Arnold Schwarzenegger kauhistelee kehonrakennuksen nykytrendiä: steroidien käyttö lähtenyt lapasesta - ”Se tappaa heidät”

Viimeisen parin vuoden sisällä on kuollut yllättävän paljon tunnettuja kehonrakentajia.

Erityisen huolestuttavaa ilmiössä on se, että menehtyneet ovat olleet suhteellisen nuoria. Esimerkiksi viime elokuussa lähtenyt Rich Piana oli kuollessaan vasta 45-vuotias.

Pianan tarkka kuolinsyy ei ole vielä tiedossa, mutta asiantuntijat uskovat, että poismeno oli seurausta steroidien ja päihteiden väärinkäytöstä. Myös monen muun tunnetun kehonrakentajan uskotaan menehtyneen samoista syistä.

Arnold Schwarzenegger, yksi kehonrakennuksen suurimmista legendoista, ei halua vetää yhtäläisyysmerkkiä steroidien ja kuolemien väliin, mutta hänen mukaansa kasvuhormonien käyttöä olisi syytä valvoa tarkemmin.

- Olen ensimmäinen henkilö, joka puolustaa testejä jokaisessa kilpailussa. Se on ainoa tapa päästä eroon laittomista lääkeaineista, Schwarzenegger sanoo Mens' Health -lehden haastattelussa.

- Toki lääkeyritykset yrittävät löytää keinon, jolla he voivat huijata testeissä, mutta sen ei pitäisi silti lannistaa meitä, Schwarzenegger jatkaa.

Seitsenkertaisen Mr. Olympia -voittajan mukaan säännölliset testit kaikissa kisoissa pitäisi kehonrakentajat terveempinä.

- Se ei kuitenkaan ratkaise ongelmaa niiden suhteen, jotka eivät kilpaile. Sellaisia ihmisiä on valtavasti, jotka ottavat vääriä aineita, mutta eivät kilpaile.

http://www.iltalehti.fi/fitnessvoimailu/201710272200491901_bs.shtml

Isomahaiset ei ole mitään enään,mielestäni viimeisempiä oikeita kehonrakentajia huipulla raskaassa sarjassa oli Lee Haney.

11

185

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • veistoksellisuus

   Jatkoa.......

   "Se tappaa heidät"

   Schwarzenegger on myöntänyt itsekin käyttäneensä kasvuhormoneja. Steroidien käyttö oli kuitenkin hänen mukaansa täysin erilaista hänen aikakaudellaan.

   - Se, mitä otimme 70-luvulla, ei voi edes verrata siihen, mitä nyt otetaan. Jos me otimme 15 milligrammaa, niin nyt he ottavat 1000 milligrammaa samaa ainetta. Se on tyrmistyttävää. Ne ovat valtavia annoksia, Schwarzenegger kauhistelee.

   Syy hervottomiin annoksiin on "Iso-Arskan" mukaan hyvin yksinkertainen.

   - Se johtuu koulutuksen puutteesta. He eivät tiedä, että se (kielletyt aineet) tappaa heidät.

   Steroidien sijaan 70-vuotias konkari ohjeistaakin kehonrakentajia keskittymään oleelliseen.

   - Heidän pitää luottaa enemmän työntekoon. Yksi minun kuudesta periaatteestani on se, että tee töitä perse ruvella. Oikotietä ei ole. Jos luulet, että sellainen on, olet väärässä. Kaikki mitä olen koskaan saavuttanut, on seurausta siitä, että olen tehnyt valtavasti töitä sen eteen. Ei niin, että olisin löytänyt oikotietä, Schwarzenegger alleviivaa.

  • veistoksellisuus

   Suomen kehonrakennukseen valtava muutos - kuinka moni allekirjoittaa dopingpaperin?

   Suomen Fitnessurheilu ry tiedotti, että lajivalikoimassa on jatkossa myös kehonrakennus. Aiemmin lajin kisat on järjestetty Suomen Kehonrakennusliiton alaisuudessa.

   Tiedotteessa kerrottiin myös, että suomalaisten IFBB:n kehonrakentajien pitää allekirjoittaa muiden fitness- ja fysiikkaurheilijoiden tapaan antidopingsopimus tammikuun 2018 aikana.

   Suomen Fitnessurheilu ry on kansainvälisen lajiliiton IFBB:n jäsen ja kuuluu Wadan dopingtestauksen piiriin.

   Kehonrakennuksen SM-kultaa vuonna 2016 voittanut Jukka Nyyssölä tiivistää blogissaan hämmennyksen, jonka päätös on lajipiireissä nostanut.

   - Asia, josta ei puhuta julkisuudessa kovinkaan avoimesti on se, että kehonrakennus on ollut aikojen alusta saakka ja on vieläkin doping-aineilla buustattu laji, Nyyssölä kirjoittaa.

   Pitkän työn fitness-lajien parissa tehnyt Nyyssölä näkee, että Suomen Fitnessurheilu ry yrittää pestä kätensä kehonrakennuksesta siirtämällä sen ADT:n alaiseksi. Hän myös kertoo toisaalta ymmärtävänsä, että liitto hakee terveempää ja laajemmille massoille sopivaa imagoa.

   - Lähes koko muu maailma ei tätä uutta tapaa kuitenkaan noudata. Kehonrakennuksessa on nimensä mukaisesti Arnoldin ajoista saakka ollut kyse mahdollisimman lihaksikkaasta ja kireän ulkomuodon esittämisestä; hinnalla millä hyvänsä. Silloin suorituskykyä ja sitä kautta lihasmassaa lisäävien aineiden käyttö on ollut sallittua ja hyväksyttävää.

   Suomen Kehonrakennusliitto kertoi tiedotteessaan, että päätös oli yksipuolinen ja hallitus miettii vielä mahdollisia jatkotoimia.

   Kuolinisku?

   Suomen Fitnessurheilu ry:n puheenjohtaja KP Ourama sanoo, ettei Suomen Kehonrakennusliitto ole hoitanut asioita toivotulla tavalla esimerkiksi dopingtestauksen suhteen.

   - Kaksinaismoralismi on lopetettava. Pitää ajatella kokonaisuutta lajin kehittämisen kannalta, Ourama kertoo.

   - Ihmiset puhuvat, että kehonrakennus kuolee Suomessa päätöksen myötä. Osa urheilijoista voi lainausmerkeissä kuolla, mutta tämä on uusi alku. Somepuheilla siitä, että kehonrakennus on yhtä kuin hormonit - sillä kaivetaan vaan monttua syvemmäksi.

   Lajipomo nostaa esimerkiksi Lahden vuoden 2001 dopingskandaalin.

   - Vie oman aikansa saada asiat kuntoon, mutta esimerkiksi hiihdossa nähtiin nyt hienot MM-kotikisat ja odotukset olympialaisiin ovat korkealla.

   Fitness-urheilussa on Suomessa vuosittain kaksi isoa tapahtumaa: kevään Fitness Classic ja syksyn Nordic Fitness Expo. Expo on paisunut viime vuosina suureksi kansanjuhlaksi. Jos Suomen huippukehonrakentajat jäävät pois tapahtumista uusien linjausten vuoksi, isku on iso kehonrakentajien näkyvyyden kannalta.

   Vuosikymmeniä fitness-lajien parissa toiminut Ourama sanoo, että kehonrakennus on hänelle yhä kaikista rakkain laji.

   - Se vaatii esteettisyyttä ja harmoniaa - todella paljon töitä kropan eteen.

   - Päätöksessä on kuitenkin kyse siitä, että suomalaisia kehonrakentajia oli Expossa lavalla noin 30. Muiden lajien kisaajia on Suomessa 1500-1600. Tätä pitää ajatella isomman porukan puolesta. Nykyaikaan kuuluvat läpinäkyvyys ja dopingtestit. Sillä tavalla saamme myös nuoret mukaan.

   Massamonsterit

   Maailman huipulla kehonrakennus on kehittynyt yhä enemmän kilpailuksi siitä, kuka on suurin massamonsteri. Arnold Schwarzeneggerin aikaan 1970-luvulla yläkroppa oli vielä V-muotoinen, mutta tänä päivänä Mr Olympia -huippujen ylävartalot ovat yhtä putkea.

   Ourama sanoo, että tämä oli ensimmäisen vuosi, kun Mr Olympia -kisaajille tuli faneilta paljon negatiivista palautetta.

   - Mahat pömpöttävät, on vatsatyrää ja laajentuneita rintarauhaisia. Finnit saadaan sentään kuntoon ihohoidoilla.

   Hän kertoo, että isot lisäravinnefirmatkin suosivat maailmalla nykyään vähemmän massiivisia urheilijoita.

   - Ylimassiivinen ei enää myy, kun halutaan korostaa tuotteiden terveellisyyttä.

   Ourama nostaa omaksi suosikikseen Mika Sihvosen, joka voitti kehonrakennuksen SM-kultaa alle 80 kilon sarjassa ja kokonaiskisan. Sihvonen on vahvasti matkalla ammattilaiseksi.

   - Hän ei ole mikään massamonsteri, mutta silti todella näyttävä lavalla.

   Ourama vertaa ammattilaiskehonrakennusta formula ykkösten kehitykseen.

   - Formuloissa on asetettu rajoituksia. Jos niin ei olisi tehty, autot varmasti lentäisivät 600-700 kilometriä tunnissa. Siinä kyydissä ihmishenki ei enää olisi kovin arvokas.

   Hän sanoo, että kehonrakennuksessa on nähty kuolemia, aivoverenvuotoja ja esimerkiksi ongelmia munuaisten kanssa.

   - Onko menty liian pitkälle? Aina sanotaan, ettei kukaan ole todistetusti kuollut steroideihin, mutta on hölmöä väittää, ettei niillä olisi vaikutusta.

  • 4t434tr

   Kaikista noista aineista on tiedot netissä millon ne ei näy enää testeissä. Ei mitään järkeä testata ketään missään lajissa kun se ei käyttöä estä kuin päiväksi muutamaksi. Satunnaistestitkään eivät ole käsittääkseni satunnaistestejä vaan kysellään et voisko tulla käymään testin ottamassa. Se porukka joka vetää noita aineita vetäis varmaan sit vaan viinaa ja huumeita ja jälki olis vielä rumempaa. Puhdas urheilu loppui joskus viime vuosituhannen puolivälissä.

  • veistoksellisuus

   Jukka Nyyssölän näkemys.

   Suomen kehonrakennuksen kuolinisku?

   "Tämän hetken suomibodarit, jotka ovat rummuttaneet kisaavan ensi vuonna, ovat tietysti täysin tietämättömiä mitä nyt tapahtuu. Luulen, että muutama vittukin on lennellyt saleilla tänään ja varmasti syystäkin, miettien esim. aivan hetki sitten NFE:ssä kilpailleita erittäin lahjakkaita kavereita, saati sitten meidän konkareita.

   Tietysti tässä osa kansasta naureskelee, että "hähää, nyt jäävät bodarit kiinni aineista, kun lajista tulee testattu". Ei. Nyt vain Suomessa ei enää ole tätä vanhaa ja uljastakin lajia, joka on saanut turhaan medialta pelkkää negatiivista näkyvyyttä, eikä mitään positiivista siitä haluta nostaa esiin."

   Kansa sai nyt mitä halusi, eli täyden irvikuvan siitä mitä kehonrakennus todellisuudessa oli "back in the day".

   http://www.jukkanyyssola.fi/blog/189-kehonrakennus-adtn-alaiseksi

  • täyttäfuulaa

   Olisiko myöskin niin että "kehonrakennuksen" ympärille on kasvanut liian suuri filungin ekosysteemi. Jengi joka pelaa kaksilla korteilla löytää toisensa ja se on alkanut säteillä liikaa ympäristöön. Aika palauttaa kaksilla korteilla pelaajat marginaaliin, kuin syöpäkasvaimen leikkaus ajoissa?

  • pomohodari

   Joko Mika Nyyssölä on ottanut kantaa. Blogissaan ei ainakaan.
   Odotan sitä, koska luulen ettei uskalla sanoa mitään.

  • haluoppia

   Anteeksi typerä kysymys.
   Onko tuo Arskan 15 milligrammaa viikkoannos vai miten nuo menee.
   Alan ottamaan selvää asioista koska en tiedä näistä aineista yhtään mitään.

  • Anonyymi

   Arska näytti bodarilta eikä miltään roinamahalta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   5134
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   600
   4061
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   3028
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   5
   2735
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   155
   2467
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   112
   2040
  7. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   1280
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   92
   1069
  9. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   197
   1064
  10. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   74
   1019
  Aihe