Huimaa ja heitättää

heikkokuntoinen

Hei.
Onko kellään kokemusta huimauksesta? Minua on nyt huimannut vuorokauden niin että silmissä välillä sumenee. Olen muuten perusterve eikä lääkityksiäkään ole. Kun menen pitkäkseni alkaa huimata. Samoin jos vaihdan asentoa tai nousen ylös. Kun käyn vessassa, noustessani pytyltä on otettava tukea seinästä. Tällaista ei ole ennen ollut. Päätä ei särje mutta polla on jotenkin huteran tuntuinen. Niskani ehkä ovat jumissa mutta ne ovat kireät olleet ennenkin.

12

1834

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tytylinlyyli

      Miten meni yö ? Oletko ollut lääkärillä ?
      Huimauksien syitä on monia ja joskus syytä ei löydetä.
      Miten on verenpaineesi laita ?
      Verensokeri ?
      Mulla huimaukset osoittautui Menieren oireyhtymäksi. Se tulee aika ajoin kierrehuimauskohtauksina, jotka kestää kolmisen päivää. Joillakin vain tunnin tai päivän. Voi joutua sairalaankin.
      Menieressä huimaa koko ajan, myös makuulla ja oksettaa.

    • heikkokuntoinen

      Yöllä huimasi vessassa käydessä. Kävin jo terkkarissa ja arvelivat kyseessä olevan asentohuimauksen joka ei ole vaarallista. Olo on jo parempi mutta täytyy tarkkailla vielä olotilaansa. Ohjeeksi sain erilaisia päänkääntöliikkeitä.

      • ertfgyhujkiöl

        No tuohan nyt voi olla mitä tahansa ja tuohon nyt voi antaa ohjeeksi vaikka minkälaisia silmänkääntötemppuja. Menee varmasti ohikin millä tahansa....


    • huiputusta

      http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/dlk/dlk00224.pdf sivulla on Epleyn ohjeet kerrottu.Itselläni on joskus ollut asentohuimaus. Teoriassahan ainakin on kyse sisäkorvaperäisestä huimauksesta, jossa sisäkorvan kaarikäytävässä on "sakkaa kertynyt johonkin kohtaan" ja liikehoidoilla voi lievittyä nopeasti.
      Itse tein yksinkertaista kallistelua istumalla leveän vuoteeni reunalla ja siinä kallistuin ensin toinen korva petiin- jos huippaus tuli, odotus hetken ja sitten kallistus toiselle puolelle. Niin monta kertaa, että huippaus jäi pois. Tässä on tyypillistä hetkellinen kiertohuimaus, eli sama tunne kuin nousisi karusellista. Kun ylös nousee, olo on oikeastaan ihan normaali. Jos muita oireita on, on käytävä tutkittavana. Tyypillisessä tapauksessa siellä voidaan oire houkutella esiin vaikka Epleyllä.
      Kotona harjoitellessa kannattaa olla tosi varovainen, pahin pyörrytys voi tulL kun lopuksi nousee istumaan ja hyvä olisi olla kaveri katsomassa vieressä .

      • Nyt_huimaa

        Kiitos linkistä! Minulla on ollut näitä huimauksia aina silloin tällöin ja parhaillaan tuli kaksi vuorokautta täyteen tämänkertaisesta. Verenpaineet ja -sokerit tarkistin heti ja kaikki on kunnossa. Terveyskeskuslääkäri on jo aiemmin epäillyt tuota "hiekan" joutumista väärään paikkaan korvakäytävässä, koska minulle on tehty vuosia sitten kaikki mahdolliset tutkimukset eri huimaavien sairauksien etsimiseksi (korvaan puhaltaminen oli inhottavinta) ja silloin löydettiin vain korkea verenpaine joka on nyt hoidossa. Terveyskeskuslääkäri ei antanut tätä ohjetta enkä löytänyt sitä aiemmin, pitänee nyt testata menetelmää että auttaisiko.


    • huippausta

      http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/dlk/dlk00224.pdf kertoo Epleyn menetelmän.
      Asentohuimaukselle on tuo asennon muutoksessa huimauksen tuleminen tyypillistä.
      Itsellänikin on ollut. Minulla oiretta helpotti yksinkertaisempi kallistelu: istuin sängyn reunalla mahd. keskellä petiä kuitenkin ja siinä kallistuin ensin toinen korva petiin, hetken odottelu ja sitten istumaan ja kallistus toiseen suuntaan. Uusiminen niin kauan kuin huimauksen sai houkuteltua esiin . Auttoi.

    • Huimauksesta
      • awesrdtfyguyftrdes

      • huiputusta

        Huimauksesta. Luitko aloittajan tapauksen. "huimannut vuorokauden" eli lyhyen ajan jonka keston voi määritellä." Kun menen pitkäkseni alkaa huimata. Samoin jos vaihdan asentoa tai nousen ylös" eli oire liittyy selkeästi asennon muutokseen--- tässä tapauksessa ei sovi magneettimedian informaatioon. Magneettimedia ei kuulu mielilukemiseeni, mutta muutaman kerran olen lukenut ja on kyllä yli ymmärrykseni nuo lehden kirjoittajien aivoitukset ja johtopäätökset asioista.


    • nukuhyvin

      itse menin lääkäriin samanlaisten oireiden takia. Lääkäri sanoi että oireeni johtuvat liian vähäisestä unesta, liaallisesta ruudun tuijottamisesta ja kovasta hartia jumista. Asiaan saattaaa vaikuttaa myös alhainen verenpainen niin kuin minulla, molemmilla vanhemmila on myös alhainen vernpaine.

    • väärindiaknosoitu

      Kyllä vika voi olla mikä tahansa kun vain satut asialliselle lääkärille joka ei heti tyrmää potilasta niinkuin minulle kävi onneksi henki säilyi ja lääkarille siirto helpompiin tehtäviin

      • täysinväärässä

        Sama täällä tyhmä lääkäri siirrettiin helpompiin tehtäviin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe