Mistä uusi saalinki 34 v vanhaan veneeseen??

UusiMaxisti

Hei,

Ensiksi kiitos avusta kun keväällä kysyin Maxi Magici:n sarjanumeron paikkaa. Löytyi helposti vastaajien kertomasta paikasta (eli peräpeilin sisäpuolelta).

Nyt on uusi ongelma. Nostin veneen viime perjantaina ennen aamukasia, räntäsateessa ja pimeässä. Kaikki meni muuten hyvin (vaikka köydet olivat jäätyneet kiinni knaapeihin yms pienien haasteiden merkeissä), mutta purkaessani mastoa säilytyskuntoon huomasin tyyrpuurin saalingin murtuneen. Itse kustannukset asiasta eivät ole ongelma, menevät sitten joko nostofirman tai oman vakuutuksen piikkiin. Mutta mistä saan tilattua uuden saalingin 34 vuotta vanhaan veneeseen?

Asiallisia neuvoja nöyrästi odottele jälleen kerran :)

14

455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysele mastosi valmistajalta tai jostain rikipajalta.

      • timppa01

        Vene Bremer Helsinki


      • jiiiipeee

    • kokemusta.on

      Jos vakuutus on perinteisestä kotimaisesta vakuutusyhtiöstä niin et saa latiakaan korvausta ikävähennysten jälkeen. Tai jonkun muun syyn.

    • Vakuutuskriittinen

      Ihan hyvä se vaan että ei saa korvausta vakuutuksesta. Vakuutukset aiheuttavat juuri tällaista asennetta että "ei väliä, vakuutus maksaa". Jotkut jopa toivovat vahinkoja jotka saavat vehkeitään uusittua. Vakuutuspetokset sitten vielä asia erikseen. En nyt tarkoita missään nimessä aloittajaa.

      • Jurristikko

        Mikä lie vakuutuksen omavastuu - minulla ainakin nuo muutaman satasen max "vahingot" menevät omaan piikkiin. Vakuutus on sellaisia vahinkoja varten jossa kustannus kirpaisee enemmän kuin karkkirahojen verran. Mutta tuo on jokaisen omassa harkinnassa, jos suosiolla maksaa isoja vakuutusmaksuja niin kait sitä sitten on oikeutettu korvauksiin pikkuhavereissakin.
        Äskettäin laskeskelin että omavastuu 300 vs 800 (tai jotain sinnepäin) vakuutuksen hintaerolla pitää käydä vahinko kerran 5-6 vuodessa, jotta kannattaa maksaa pienemmän omavastuun suurempaa vakuutusmaksua.
        Eri juttu tietysti jos tässä tapauksessa nostofirman moka tuo saalingin rikkoutuminen...


      • Jurristikko

        Nii, ja kysymykseen vielä yksi vastaus: RigMan eli Baltic Rigging eli Ari Toroi on yksi vaihtoehto. Tuntee rikit ja osaa asiat.


      • Joakim1
        Jurristikko kirjoitti:

        Nii, ja kysymykseen vielä yksi vastaus: RigMan eli Baltic Rigging eli Ari Toroi on yksi vaihtoehto. Tuntee rikit ja osaa asiat.

        Ari oli kyllä muutama vuosi sitten 1-2 v töissä jo pari vuotta sitten toimintansa lopettaneessa Baltic Rigginissä, mutta muuten noilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Apua saa varmasti Arilta tai sitten nykyään Vestekissä työskentelevältä Baltic Riggingin entiseltä vetäjältä Elmarilta. Sekä tietysti aiemmin mainitulta Vene Bremeriltä.

        Sen verran yleinen vene ja saalinki saattaa hyvin olla sama kuin sisarmalli Maxi Fenixissä, että saattaisi löytyä Ruotsista hyllytavarana.


    • hitsausHelpoin

      Jollei löydy valmiina, niin rosteri putkesta, voisi alumiini profiilikin käydä, hitsaat laipan oikeaan kulmaan mastoon kiinnitettäväksi ja sopiva läpivienti toiseen päähän tai pelkät reiät...

      Tai kiikutat murtuneen alumiini hitsarille korjattavaksi

      • hinkuvinku5555

        Hitsaaminen on ihan homma kun antaa vielä ehyen saalingin malliksi mukaan. Edellyttää tietysti, ettei ole ihan säpäleinä.


      • yhteen_

        Rosteriputkesta, alumiiniprofiilinkin. alumiinihitsarille. Alumiinista se kannattaa tehdä, mastokin on alumiinia.


    • 407

      Kannattaa ensin etsiä varaosaa (niinkuin neuvottiin)ja vasta sitten kakkosvaihtoehtona hitsarin pakeille. Kivenlahdessa esim Espoon erikoishitsaus korjasi meidän saalingit. Elmerin löytää Vestekin tiloista suomenojalta espoosta. Veikko Pilvi (venebremer)taas toimii lauttasaaressa. En ehkä sen kolmannen puoleen kääntyisi...

    • seppomartti

      Luulen olevani "kokenut" saalinkien murtamisessa purjehtimalla. 4 saalinkia parissa vuodessa. Ensin ohjeet aloittajalle. Luultavasti uusi löytyy hyllystä. On halvempi ja turvallisempi ratkaisu kuin hitsailut ja omat viritykset. Edellä mainitut ammattilaiset löytävät ja hankkivat vaihto- osan.
      Sitten muutama kokemusvinkki. Saalingin tyven hiusmurtuman olen pysäyttänyt akkuporakoneella tehdyllä 5mm reiällä. Hiusmurtumat ovat pysyneet kurissa kymmeniä tuhansia maileja. Varasaalingit tosin ovat mukana ja odottavat vaihtotilaisuutta. Pitkäksi levinnyt murtuma irroitti palan saalingin tyvestä. Saaĺingin vaihto onnistui satamassa masto pystyssä kun fallit olivat kiinni partaassa vanttien irroituksen ajan.

      • Tunari1

        Mielestäni mustuman pysäyttäminen poraamalla on hätäkonsti eli juuri mainitsemasi oma viritys, mutta toki toimiva ja varmaan usein ainoa mahdollinen reissun päällä. Hitsaamalla vahvistuksen kohtaan josta murtumat pyrkivät alkamaan , on ihan kelpo korjauskonsti. Eikä siihen mitään erikoishitsaria tarvita ellei halua maksaa jotain erikoishintaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe