Todellinen tulo

MarkkuT62

Nyt kun verotietoja taas vertaillaan, ollaan aivan metsässä kun katsotaan pelkkiä lukuja. Ainakin jos katsotaan hieman kateuden kanssa.

Muutaman kymmenen vuoden yrittäjänä olleena tiedän että todella merkittävä osa tuloja on se mitä rahalla saa. Yleensä halutaan laadukkaampaa elämää, sitä laatuaikaa. Vapaa-aika on yllättävän kallista. Yrittäjät tietävät että yhdelle vapaapäivälle tulee kustannuksia 300-400 EUR. Se pitää korvata jotenkin muutoin jotta liikevaihto pyörii.

Yrittäjät pitävät keskimäärin 8-10 vrk:n kesäloman. Tuo 1,5 vk maksaa kuukauden palkan. Uudelle aloittelevalle yrittäjälle loma on haave, johon on varaa vasta vuosien päästä.

Ajan tienaajalle kaava on pirullinen. Mitä enemmän teet töitä saadaksesi enemmän rahaa, jotta voit pitää niitä vapaapäiviä, syöt samalla töitä tehdessäsi sitä ostettavaa aikaa. Vuodessa on 365 vrk. ja valitettavasti se ei usein riitä, enempää ei kuitenkaan ole ostettavissa ja kerääminen alkaa joka vuosi alusta.

Kun tekee 12 h/vrk tiukkaa urakkaa seitsemän päivää viikossa, pääsee noin 150 000 EUR / v ansiotuloon. Kannattaako tällaista kaveria kadehtia?

Toisaalta henkilö joka pitää vuodessa 365 vrk vapaata, saa siitä 365x300=109500 EUR arvoisen vapaa-aikaedun tekemättä päivääkään töitä. Tällaisia vapaa-aikamiljonäärejä ei ole kuin työttömät ja lottovoittajat. Muilla ei tuollaiseen ole varaa. Näitä voi kadehtia, mutta näitä ei listoilla näy.

Aamulla on leppoisaa ottaa nisua ja sumppia. Katsella uutisia ja siitä pikkuhiljaa siirtyä mielenkiintoisten harrastusten pariin. Herääminen on mukavaa kun voi herätä ilman kelloa silloin kun ei enää nukuta. Sängystä ei sännätä ylös, vaan ainakin 1/2 h loikoillaan ennen ylös nousemista.

Onnelliseen elämään ei tarvita kuin 40 000 - 60 000 EUR /v. Tärkeämpää on se jäljelle jäävä aika jota ei tarvitse työn alttarille uhrata.

Nuo jotka repivät ressaavassa työssä hermot riekaleina satojatuhansia, kusettavat vain itseään. Noin 60% verotus syö sen edun ja lippujen lopuksi koko rääkki on ihan turhaan. Normaaleilla menoilla perään jää vain iso perintö ja siitäkin vielä verot peritään ennen niiden eteenpäin menoa. Se on varmaa että sinä et niitä ainakaan saa kun maaliin pääset.
Oikein sydäntä riipii kun vierestä seuraa elämänsä raataneita vanhuksia, joilla elämä meni työtä tehdessä. Nyt kun ollaan vanhoja ja vaivaisia, ei niillä rahoilla ole enää mitään virkaa. Aikaa ei voi enää ostaa.

Näitä asioita kannattaa miettiä ennemmin. Myöhemmin se on myöhäistä.

3

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erilainenmiesjust32

      "Kun tekee 12 h/vrk tiukkaa urakkaa seitsemän päivää viikossa, pääsee noin 150 000 EUR / v ansiotuloon. Kannattaako tällaista kaveria kadehtia?"

      Kannattaa kadehtia.
      Tuollaisilla 150 000 € tuloilla töitä ei tarvitse tehdä kuin esim. 10 vuotta ja voi muuttaa palmun alle aurinkoon. Kädestä suuhun työntävä duunari pysyy köyhänä aina.

      • näinkin.joskus

        Ja joillakin aloilla yrittäjä pääsee paljon paremmille palkoille, paljon pienemmällä työmäärällä:

        - Ethän kadehdi lääkäriä, joka tekee töitä 8 h päivässä, 4 päivää viikossa eli työaika yhteensä 32 h viikossa. Ei koskaan ylitöitä. Vapaapäiviä joka viikko perjantai, lauantai ja sunnunta. Kesäloma 6 viikkoa. Tällä kuviolla tienaa "vain" 200 000 euroa vuodessa, brutto.

        Että sellaista. Toki moni lääkäri teinaa enemmän, mutta tuollaisessa 32 tunnin työviikossa ja 200 000 euron vuosibrutossa yhdistyy kivasti riittävä vapaa-aika harrastuksille ja toisaalta raha, että on jotain millä harrastaa vapaa-ajallaan.


      • kopakapaana_kutsuu

        Joo, varsinkin kun se on verotonta eikä mitään muita kuluja ole 10 vuoden aikana;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1681
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1422
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      109
      953
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      926
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      41
      763
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      692
    7. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      661
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      28
      638
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      29
      605
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      603
    Aihe