Teollisuusliitto

Tulevaexliitonjäsen

Kuinka Aalto & Turja saattoivat myydä perseensä meidän maksavien jäsenten kustannuksella tes neuvotteluissa? Samoin teki Liitto hallitus? Jos tes astuu voimaan,joka riippuu liittovaltuustosta. Tulee monen työikäisen elämä vaikeutumaan, palkkaerot kasvavat, samoin luottamusmiehet joutuvat entistä ahtaammalle. Epätasarvo kasvaa, joka on jo monessa yrityksessä hyvin näkyvänä muutenkin. Jos sopimus tekstissä on jotain hyvää, niin enemmän siinä on huonoa. Itseäni ihan hirvittää jos tes astuu voimaan tulevana vuonna. Nyt jo työpaikoilla kyräillään, ihan kuin vika olisi PLM.n? Työpaikka jossa järjestäytyminen on 90%(150h.työpaikka) yli puolet on ilmottaneet siirtyvänsä YTK.hon ,jos tes astuu voimaan. Kysymys kuuluukin voiko jäsenistö erottaa Liittohallituksen/valtuuston jos heitä edustavat henkilöt eivät kuuntele/kunnioita jäsenten mielipiteitä? Entä liiton pamppu,tässä tapauksessa Aalto.voidaanko vaatia hänen eroa?

42

3568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niibb

      No jopas ollaan tohkeissaan:))))))))))))
      "Itseäni ihan hirvittää jos tes astuu voimaan tulevana vuonna."
      Älä pelkää, se astuu voimaan tänä vuonna. Jos valtuusto sen hyväksyy....

      • totatota

        Tämän päivän uutisten mukaan Teollisuusliiton johto oli hankituttanut itselleen 50 % palkankorotuksen syyskuussa, joka nosti kuukausipalkkaa 5000 eurolla. Työläiset sai korotusta sopimukseen vain 1,6 %, eli maltilliset korotukset ja liiton johto sai palkkaansa 30 kertaisen korotuksen. Ja saman yleiskorotuksen saanee liiton johtokin vielä 50 %:n palkankorotuksensa päälle.

        Taitaa osa Teollisuusliiton jäsenistä äänestää nyt jaloillaan johonkin muuhun liittoon.


      • Ytkhonvaihto

        Itse erosin teollisuus liitosta juurikin Aallon vuoksi.
        Ytk on halvempi kassa ja nyt noita vituttaa, kun eivät saa palkkaansa ainakaan minulta.


      • Anonyymi

        Voi riku aalto kun saat niin hyvää palkkaa että ihan minua hävettää tollanen ahneus


    • Pekkaspäivä

      Joo, kyllä YTK kutsuu. Se on ruvettava duunarinkin jossain säästämään.

    • perseestä

      Paska sopimus 6 pekkaspäivää meni. Käytännössä miinusmerkkinen. Sähkärit meni samaan halpaan. Kukahan duunarin etuja ajaa?

    • väärinsovittu

      Ammattiliitot ovat nykyisin työnantajien käsikassaroita. Näiden ammattiliittojen koko johtoporras on vaihdettava jos halutaan niiden ajavan jäsentensä etuja.
      Nykyiset johtoportaat kaikissa suurimmissa liitoissa ovat Sipilän ja työnantajien lahjomia loisia ja ne muka neuvottelevat ja uhkailevat sovitusti, että näyttäivät neuvottelevan aikuisten oikeasti.

      Työnantajat sanoivat ensimmäisessä tarjouksessaan, että palkkoja nostetaan kahden vuoden aikana 3,2 prosenttia ja lakkouhkien jälkeen meidän edustajat sopivat saman korotusprosentin, mutta sen verra heikennettynä, että työnantaja voi päättää työpaikkakohtaisesti kenelle ne prosentit menevät. Toiset voivat saada 1,6 prosenttia lisää ja sitten perseennuolijat saavatkin 4.6 prosenttia tai jopa enemmänkin. Tämä siksi, että tämän korotus on yrityksen palkkojenkokonaismäärään sidottu ja sen työnantaja voi jakaa halunsa mukaan.

    • Kompromissi4

      On se ihmeelistä jos liitot vaatii hyviä parannuksia tessiin, niin haukutaan ahneiksi, jos taasen hyväksytään jokin sopimus missä luovutaan jostain niin sitä myös arvostellaan. Olkaa nyt jotain mieltä eikä aina vastaan.

    • velliperseet

      Hah haa entinen metalliliitto eli teollisuusliitto teki taas ekana paskimmat sopparit kuten ennenkin, mikään ei ole siis muuttunut, paitsi että aina myydään vanhoja etuja samalla pois ja siten ollaan entsitäkin syvemmällä paskassa.

      Ettekö nyt jumalauta duunarit tajua että olette täysiä velliperseitä.

      • Anonyymi

        kuka elää 8,90e tunti? Metalli/Teollisuusliitto ollut aivan paska edunvalvoja ollut jo vuosikymmeniä.


    • TuttuaRataa

      Liitto on tunnettu paskimmista soppareistaan.

      • JuuriNäinn

        Aamen.


      • TiedoxVaan
        JuuriNäinn kirjoitti:

        Aamen.

        Semmonen liitto, kun on jäsenet!


      • AhneidenLiitto

        Ihan samaa olen ajatellu. Metallin änkyräahneet on vakknsa valinneet...selkärankaisten joukkopako on tuolta alkanut ja hyvä niin. Miksi lihottaa noiden pomojen taskuja kun palkkakin nostettiin tonneilla. Ja selitys onko pokkaa? ON.


    • Huijattuduunari

      Ei heitä ketään liikuta kuin omat edut. Ovat linnottautuneet Helsinkiin maisemakonttoriinsa. Aikansa ovat höpisseet työläisten puolesta, mutta kun tosipaikka tulee sitä ollaan myymässä niin liiton aatteet kuin oma äitikin. Vain Helsingin hieno konttori ja paksu tilipussi kiinnostaa. Ovatko he edes itse koskaan olleet tavallisia duurareita tai siitä on liian kauan aikaa?

    • maalaisjärkeäSaaKäyttää

      En tiedä muista mut mun mielestä nyt koko liitto on syvältä.
      Itse kuulun puuliittoon (mekaaninen metsäteollisuus) nyt kun liitty metallin kanssa niin kaikki vaikeutui varsinki tytöttömällä joka tekee pätkätöitä, puulitos käytettiin järkeä mitä ei teollisuusliitos (metalli) ei käytetä ja kaikki vaikeutuu ja viivästyy.
      Pian olis 30v tullu puuliitos täyteen mutta nyt liiton vaihto on edessä.. Veikkaa et aika monella sama mielessä varsinki jos on työttömänä ja tekee pätkätyötä.

      Teollisuusliitos ei osata käyttää järkeä .

      • Holotna

        Voi voi. Kyllä jokaisen kassan tulee tehdä työttömyysturvalain mukaan. Näin päätökset voivat viivästyä mutta ovat oikein. Toivottavasti tapaustasi ei jälkitarkasteta, ettei tule parin tonnin jälkilaskua kun on käytetty 'maalaisjärkeä'..


    • Anonyymi

      Entä nyt? Teollisuusliitto ottaa harteilleen paperiliiton lakkomaksut? Omalle joukolleen neuvottelivat todella surkeat korotukset vaikka sapelia kalistellen lupasivat aivan muuta. Tää teollisuusliitto pamppuineen/hallitus on verrattavissa suomen hallitukseen, ensin muut ja sit omaväki. Nää demarit ovat yksiä kyykäärmeitä ja kunnon rottailijoita omaa väkeään kohtaan. Nää pomon pirulaiset vetävät höpelön suurta palkkaa ja muita edustuskuluja. Entä nämä paikallis osastot? Nämä ne vasta hupiukkojen kokouksia ovat. Sovitaan paikallis hömelöiden ilkanistujaiset joiden maksajana on taas jäsenet ,jäsenmaksu palautusten myötä. He taas saattavat järjestää jäsenilleen jonkun kuppasen pilkkikilpailun ja pikkujouluruokailun , näin taas jäseniä muistetaan. Jos seuraatte eduskunnanistuntoja , katsokaa mitkä puolueet yrittävät ajaa kansalaisten asioita ja mitkä ajavat ulkopuolisten asioita.

      • Anonyymi

        Koko teollisuusliitto on kuin kepu eli pettää aina kusettaa jäseniänsä ja tekee paskimmat sopparit. Vielä kehtaavat ihmetellä kun metalliallalle ei ole tulijoita lainkaan.


    • Anonyymi

      Liiton touhut on politiikkaa ja liittojen välistä kädenvääntöä ja kilpailua, joissa jäseniä käytetään pelinappuloina ja kiristysvälineinä.

      Paikalliset sopimukset ja YTK on tulevaisuutta. Silloin pääsee itse sopimaan ja tiedetään, mistä sovitaan. Ei tarvitse lakoilla ja saadaan työpaikat varmistettua. Työntekijä ja työnantaja ovat samassa veneessä. Siihen ei tarvita ketään keikuttamaan venettä. Näin se on.

      YTK maksaa 120 euroa vuodessa. Sillä saa ansiosidonnaisen. Liitolle joutuu maksamaan yli prosentin, mikä tekee 300 - 600 palkasta riippuen lakon aikaiset menetykset palkassa, lomarahoissa ja eläkkeissä. Se ei käy.

      • Anonyymi

        Valitetaan teollisuusliiton työttömyyskassan jäsenmaksusta, ja samalla neuvotaan liittymään KALLIIMPAAN työttömyyskassaan. Teollisuusliiton työttömyyskassan jäsenmaksu on vuonna 2022 96euroa vuodessa.


    • Anonyymi

      Lakoista johtuvat menetykset on tuhansia. Lisäksi se heikentää työn antajan mahdollisuuksia tarjota työtä. Mitä järkeä?

    • Anonyymi

      IS pari vuotta sitten:
      "Keskusjärjestöjen eläkeputkineuvottelut kariutuivat maanantaina.

      Se herätti jälleen keskustelun suomalaisen kolmikantajärjestelmän tulevaisuudesta ja merkityksestä. Mitä mieltä on neuvotella, kun kolmikanta ei pääse tuloksiin?

      Samaan aikaan myös ay-liikkeen jäsenmäärä on laskenut ja laskee koko ajan.

      PAHINTA KEHITYS on ollut maan suurimmassa keskusjärjestössä SAK:ssa ja sen jäsenliitoissa.

      Ilta-Sanomat sai haltuunsa suomalaisten keskusjärjestöjen liittojen jäsenmäärätiedot, jotka ne toimittavat vuosittain eurooppalaiselle keskusjärjestölleen, Euroopan ammatilliselle yhteisjärjestölle EAY:lle (European Trade Union Confederation ETUC).

      Kyse on siitä, kuinka monesta jäsenestä kukin keskusjärjestö tilittää maksuja eurooppalaiselle yhteisjärjestölle. Luvut ovat aitoja, sillä haamujäsenistä ei kannata maksaa. Ilmoitetuista jäsenmääristä on poistettu muun muassa eläkeläiset, opiskelijat ja vapaajäsenet.

      Kyseessä on siis aidot palkansaajajäsenet. Tiedot ovat ay-liikkeelle karua luettavaa, siksi niitä yritetäänkin piilotella kuin valtiosalaisuuksia."

      SAK laskee ja YTK kasvaa.

    • Anonyymi

      Sitä vaan ihmettelen kun liiton pomoilla on pirun hyvät palkat. Jäsenmaksuista on varaa maksella herroille. Mutta eivät oikeasti pidä jäsenien puolta vaan itse tulee eka

    • Anonyymi

      Ja taas teollisuusliitto lupasi jäsenilleen kiitettävät palkankorotukset, ei tullut ei . Hallitus hyväksyi melkein yksimielisesti esityksen joka on sysipas*a työntekijälle.
      Hallitusta on vaikea vaihtaa ,koska hyväveli verkosto elää liiton sisällä. Pienen työpaikan ehdokkaalla ei ole mahkuja päästä läpi. Ääntenlaskukin on suhteellinen, niin kuin koko liittokin.

      • Anonyymi

        Ei tuo sopimus voi olla samanaikaisesti sysipaska teollisuusliitolle ja ylisuuret korotukset kuntasektorille, se on joko sysipaska kummallekin tai ylisuuri kummallekin.


      • Anonyymi

        Joo paljon porua vähän villoja!
        Jo ennen noita pieniä lakkoja parjattiin lakkokenraaleita ja kuinka hallituspolitiikka ja tulevat vaalit ovat myös vaikuttamssa neuvotteluihin, no ei saatana ollut , työn hintaa myyntiin halvalla! !
        Liittojen lakkokenraalit seisovat liian kaukana rintamalinjasta joka olisi pitänyt ,
        vähäänkään itseään arvostavissa työntekijöissä, oli lakkovalmiutta laajalla rintamalla niin kauan on nöyristelty matalapalkka alaksi teknologiateollisuuskin.

        YTK loiset ja vapaamatkustaja nyt menevät mistä aita on matalin!

        Tuliko liian suuri aloituspaine kun kuntasektori piti jostain täysin käsittämättämästä syystä saada tähän samaan onko verovaroilla palkatut sirtymässä niin oikeistoon että kaikki raha otetaan työntekijän pikkukorotuksista kunta-alan isompiin vai miten oikeasti menee.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuo sopimus voi olla samanaikaisesti sysipaska teollisuusliitolle ja ylisuuret korotukset kuntasektorille, se on joko sysipaska kummallekin tai ylisuuri kummallekin.

        Sysipaska jos inflaatio jopa 10 ja palkat ehkä joskus 5......sysipaska!
        Tosin kuntasektori vetää lakkoilemalla paremmat päältä....


    • Anonyymi

      Hah haa asiakysymykset ovat aina pois neuvotteluista paitsi jos ta-puoli haluaa heikennyksiä. Surkea soppari mikä heikentää entisestään koko alan pitovoimaa jota ei edes ole olemassakaan.

      • Anonyymi

        Markkinatalous alkaa toimia siinä vaiheessa kun TA ei enää saa duunaria töihin, kun ovat menneet parempipalkkaisiin jobeihin/muihin firmoihin joissa saa parempaa liksaa.

        Tilanteen täytyy vaan ajautua siihen pisteeseen saakka, että yrityksen tuloksentekokyky pienenee koska työntekijät lähtevät pois yrityksestä, siinä vaiheessa heitä alkaa kiinnostaa maksaa parempaa palkkaa ja tehdä tekstimuutoksia TESiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Markkinatalous alkaa toimia siinä vaiheessa kun TA ei enää saa duunaria töihin, kun ovat menneet parempipalkkaisiin jobeihin/muihin firmoihin joissa saa parempaa liksaa.

        Tilanteen täytyy vaan ajautua siihen pisteeseen saakka, että yrityksen tuloksentekokyky pienenee koska työntekijät lähtevät pois yrityksestä, siinä vaiheessa heitä alkaa kiinnostaa maksaa parempaa palkkaa ja tehdä tekstimuutoksia TESiin.

        Paradoksaalistahan on, että työnantaja puoli vannoo henkeen ja vereen markkinatalouden autuaaksi tekevää voimaa, aina sinne saakka kun työntekijät pääsevät "väännössä" hieman niskan päälle. Tämän jälkeen markkinat eivät enää toimikaan, kun työnantajat eivät voi enää määritellä palkkoja ja muita etuja.

        Tästä seuraa sitten hirveä valitus, kuinka työntekijäpuolella on liioiteltuja vaatimuksia. Näin, vaikka nämä "liioitellut" odotukset ovat vain niinkin perustavanlaatuisia, että sillä palkalla olisi pärjättävä suomessa.

        Sekin on liikaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paradoksaalistahan on, että työnantaja puoli vannoo henkeen ja vereen markkinatalouden autuaaksi tekevää voimaa, aina sinne saakka kun työntekijät pääsevät "väännössä" hieman niskan päälle. Tämän jälkeen markkinat eivät enää toimikaan, kun työnantajat eivät voi enää määritellä palkkoja ja muita etuja.

        Tästä seuraa sitten hirveä valitus, kuinka työntekijäpuolella on liioiteltuja vaatimuksia. Näin, vaikka nämä "liioitellut" odotukset ovat vain niinkin perustavanlaatuisia, että sillä palkalla olisi pärjättävä suomessa.

        Sekin on liikaa...

        Juurikin näin "Markkinatalouden pitää toimia!" muuttuu hyvin nopeasti "Kilpailukykyä pitää suojella!" kun on omistajien rahoista kyse :-D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin näin "Markkinatalouden pitää toimia!" muuttuu hyvin nopeasti "Kilpailukykyä pitää suojella!" kun on omistajien rahoista kyse :-D

        Aikansa kutakin!Vanhat elämän viisaudet toteutuu aina vääjäämättä. näitä ovat:

        Minkä taaksensa jättää sen edestänsä löytää.
        Ahneudella on p skanen loppu.
        Mitä ihminen kylvää sitä se niittää.
        Ylpeys käy lankeemuksen edellä.
        Joka toiselle kuoppaa kaivaa hän lopulta itse siihen lankee.

        Siinä voi käydä niin, että lopulta koko teknologiateollisuus häviää Suomesta. Kun kukaan ei halua tehdä metallialan töitä siitä se riemu alkaa. Työvaimapula tulee toteutumaan varmasti noilla toimilla. Siihen ei ole helppoa ratkaisua. Koko Euroopassa väki vanhenee ja muuallakin tarvitaan työntekijöitä. Suomi ei tule olemaan siinä kilpailussa voittajia.


    • Anonyymi

      Tämä liitto on menettänyt merkityksen Aallon ja Turjan johdossa. Olen yli 30v ollut jäsenenä ja siitä ajasta 20v päälluottona. Tämä on viimeinen kausi enää. Ei jaksa selitellä työkavereille tämän liitonjohdon/liitonhallituksen "töppäilyjå."tätä liittoa ei kiinosta enää pienten työpaikkojen asiat.
      Ikävää vanhaa metalliliittoa

      • Anonyymi

        Teollisuusliitto on sössinnyt niin asiaksapalvelu-kuin muutkin asiat totaalisesti.Lähes mahdotonta saada asioitaan enään hoidettua.Ennen ei ollut mitään ongelmia joten liiton vaihto nyt edessä,ei ainakaan huonommaksi enään mene....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teollisuusliitto on sössinnyt niin asiaksapalvelu-kuin muutkin asiat totaalisesti.Lähes mahdotonta saada asioitaan enään hoidettua.Ennen ei ollut mitään ongelmia joten liiton vaihto nyt edessä,ei ainakaan huonommaksi enään mene....

        Halpatyöala joka kuolee omaan mahdottomuuteensa kuten Neuvostoliittokin aikoinaan.
        Halvalla saa vain paskaa laatua joka vie asiakkaat ja samalla ovi käy firmassa kokoajan niin lujaa ettei ole resursseja "opettaa" tekemään hommia, lopputulema firman myynti/konkurssi ja hyvä niin ahneille sioille.


      • Anonyymi

        Samaa mieltä kiitos,pian tiensä päässä.Kermaperseet nostaa palkkojaan tekemättä mitään ja duunarit painaa....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halpatyöala joka kuolee omaan mahdottomuuteensa kuten Neuvostoliittokin aikoinaan.
        Halvalla saa vain paskaa laatua joka vie asiakkaat ja samalla ovi käy firmassa kokoajan niin lujaa ettei ole resursseja "opettaa" tekemään hommia, lopputulema firman myynti/konkurssi ja hyvä niin ahneille sioille.

        googlatkaa teollisuusliitto hallitus tai valtuusto jotta näette ketkä ovat siellä takana,ainahan voi lähettää vaikka joulukortin tai viedä kukkasia kiitokseksi hienosta työstä.....


    • Anonyymi

      Koko teollisuus liitto ja ay toiminta on täyttä kusetusta . Älkää ikinä liittykö näihin ! Tai jos johtajana ei ole möhömahainen oman edunajaja niin sitten voi harkita . Mutta semmosia on vain unissa

    • Anonyymi

      liiton jäsenistö on varmasti heikoin lenkki. Työantajien ei tarvitse kuin vähän pelotella kun lakot murtuu. 90 prosenttia duunareista on pelkureiksi syntyneitä. Liiton johto ei pysty mitenkään luottamaan jäsenistönsä pitkäkestoiseen pelikuntoon. Aateihmisiä jäsenistöstä on maks 10 prosenttia. Työantajat tietävät tämän, Onhan iso osa liittojen jäsenistä myötäileviä persuja nykyään jopa laivatelakoillakin,

    • Anonyymi

      Jos yleislakkoa ei tule niin teollisuusliitosta tulee joukkopako ja koko liiton voi laittaa monttuun läskien pomojensa saattelemana.

      Se on nyt viimeinen aika teoille, paskapuheita ei kukaan kuuntele vaan teot ratkaisee koko liiton olemassaolon.

      Miten on, montuunko lähtee teollisuusliitto?

      • Anonyymi

        olet väärässä.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1665
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1525
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1434
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      45
      1401
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1268
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      9
      1147
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe