Halvat kiinalaiset automaattikellot - mitä mieltä?

lpota

Onko kellään kokemusta halvoista, kiinalaisista automaattikelloista? Kellot näyttävät tyylikkäiltä ja ovat automaattikoneistolla varustettuja - mutta maksavat halvimmillaan vain pari kymppiä. Miten ihmeessä ne voivat maksaa niin vähän - eli onko täällä kaupattavien kellojen hinnoissa reippaasti ilmaa, vai onko kiinalaisissa perustavanlaatuisia ongelmia?

Viittaan esimerkiksi Forsining ja Seagull-merkkeihin, joista olen kuullut tähän mennessä pelkästään varovaisen positiivisia kokemuksia. Esim. Aliexpressistä saa halvimmillaan parillakympillä automaattikelloja näiltä merkeiltä: https://www.aliexpress.com/category/200214012/mechanical-watches.html

Onko kellään omia kokemuksia näistä kelloista (siis oikeasti kokemuksia, ei vain mutuilua)? Suosittelisitteko? Netistä löytyy kyllä joitain videoita, mutta ne keskittyvät lähinnä lähetysten avaamiseen, ei siihen, mitä kelloille käy pidemmässä käytössä.

46

5161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäminäminäminä

      Pistä tilaukseen siitähän sitä kokemusta tulee ei ainakaan häviä periaatteessa mitään jos eivät lähettäisikään mitään, jos etukäteen joutuu maksamaan jotain niin varo luottokorttisi puolesta...

    • Erikoinenmalli

      Joopa, tutustu kellotarvike.com kellofoorumi sivuilla siellä on upea Nethuns lava automaatti 500m tiiveydellä pronssi kuorilla japsi autommaattikoneistolla 499€ nuo pronssi kuoret tekevät siitä upean ajan kuluessa ja saatuaan patinaa

    • järkikinSenSanoo

      Nuo muutaman kympin mekaaniset kellot ovat täyttä kuraa.

      • lpota

        Näin minäkin defaulttina arvelisin, mutta silti mietityttää. Oliko sinulla siis omaa kokemusta niistä? Tai muuta tietoa?


      • Alibabarules

        Kavereilla on kokemusta, eikä kovin hyviä sellaisia.


      • lpota

        Tämän suuntaista arvelinkin - edes jotenkuten järkevä automaattikello noihin hintoihin olisi jo aika löytö...


    • älyhoijo

      En suosittele ostamaan mitään kiinalaista. Haluatko olla jatkossa kerjäläisenä kadulla?
      En kai ole sentään niin tyhmä, että luulet voivasi kilpailla heidän kanssaan?

      • lpota

        Hyvä pointti. Yleensä en ostakaan, juuri mainitsemastasi syystä. Kellon kohdalla meinasi akateeminen kiinnostus viedä voiton, mutta annetaanpa olla. :)


      • kiinnostavimmat_kellot

        "Kellon kohdalla meinasi akateeminen kiinnostus viedä voiton"

        Kiinalaiset kellot sentään ovat kiinnostavia, eivät tylsää perustavaraa kuten sellitat ym.


      • OnkoTylsää

        Älä viitsi aloittaa taas.


      • stadiie

    • kiinalaista

      Tilasin kellon Aliexpressiltä n. 20 ecua. Minuuttiviisari täysin irti, pyöri holtittomasti. Valitin ja pyysivät lähettämään videon kellosta. Palaute oli että se on täysin normaalia. Älkää tilatko kelloja. Vaateostoksista ei taas ole ollut valittamista.

      • molrppo

        Vähän samansuuntaisia kokemuksia - ei nyt noin pahaa tosin. Ostin sieltä pikkuveljelleni kellon lahjaksi ja samalla toisen itselleni. Pikkuveljen kello käytännössä moitteeton, omassani (joka oli Aliexpressin sisältä eri kaupasta) takalasin "stainless steel" valmiiksi ruosteessa ja päivyri vaihtaa viikonpäivän joskus kun huvittaa, useimmiten ei. Muuten kello on tosin toiminut ihan ok, mutta vasta kuukauden se minulla on ollut.

        Toisin sanoen: tuuripeliltä vaikuttaa, voit saada ihan ok kapistuksen tai sitten täyttä paskaa. Tämän perusteella en suosittele. Ostakaa ihmiset itsellenne kerralla laadukas kello jonka tekijöiden on tarkoituskin pistää parastaan eikä vain viedä rahoja - ja jonka voi vikatilanteissa ihan oikeastikin palauttaa tai korjautta!


    • aliexpresskokemukseni18

      KOKEMUKSENI ALIEXPRESSISTÄ

      Jos tilaat Aliexpressistä samalta myyjältä useamman tavaran samaan pakettiin, niin voi helposti käydä niin että yksi tuotteista puuttuu. Minulle on käynyt jo neljästi niin, joista kaksi tapausta koskee samaa myyjää (eli olen tilannut samalta myyjältä kahdesti ja molemmilla kerroilla puuttui yksi tuote). Haiskahtaa tahalliselta "virheeltä".

      Luontoa säästääkseen kannattaa kuitenkin ostaa useampi tuote samalta myyjältä samaan pakettiin sen sijaan että tilaat jokaisen pikkutavaran erikseen pakattuihin muovipusseihin. Jos jokin tuote puuttuu, täytyy vain sitten laittaa myyjälle palautetta niin se lähettää puuttuvan tavaran kyllä, ja jos ei niin sitten palautetta itse Aliexpress-sivustolle, niin saat rahasi takaisin.

      Muutoin sivusto on oikein hyvä. Halvinta ei kannata tilata varsinkaan vaatteissa, koska ne ovat yleensä myös mahdollisimman halvalla ja huonolaatuisesti tehtyjä. Kannattaa katsoa myyntikuvan sijaan mieluummin palautteista asiakkaitten laittamia kuvia tuotteesta sekä lukea kommentit ja arvostelut.

      Toimitusajat lyhimmillään pari viikkoa, pisimmillään yli 2 kuukautta.

    • lisääKinkiKuraa

      Ja rihkama täyttää maan ja paskaa vesistöt.

    • JämptiNäin

      Kiinankellojen hinnat halpoja siksi koska niissä maksat vain valmistuskustannuksista et siitä että voit nähdä kellomerkkisi logon formulakisoja katsoessasi.

      • HerääTodellisuuteen

        Hehee, kurjia ja halvalla tekaistuja kelloja.


      • JämptiNäin
        HerääTodellisuuteen kirjoitti:

        Hehee, kurjia ja halvalla tekaistuja kelloja.

        Varmasti kurjia siinä mielessä ettet voi osoittaa varallisuuttasi moisella. Tuotanto- ja markkinointikulut optimoitu eli junttimaisesti ilmaistuna halvalla tekaistu.


      • köyhänSelittelyjäSulla

        Höpöpoika, toinen tekee kellon pieteetillä ja toinen mahdollisimman halvalla mahdollisimman halvoista osista.
        Minä hankin kellon itselleni, en näyttääkseni muille. Minun kellojani ei suurin osa edes ymmärrä tai tajua niiden arvoa, vain asiaan perehtynyt tunnistaa ne ja siitähän saadaan usein hyvin mielenkiintoisia ja keskusteluja kellojen tiimoilta.


      • EttäNäinTaas
        köyhänSelittelyjäSulla kirjoitti:

        Höpöpoika, toinen tekee kellon pieteetillä ja toinen mahdollisimman halvalla mahdollisimman halvoista osista.
        Minä hankin kellon itselleni, en näyttääkseni muille. Minun kellojani ei suurin osa edes ymmärrä tai tajua niiden arvoa, vain asiaan perehtynyt tunnistaa ne ja siitähän saadaan usein hyvin mielenkiintoisia ja keskusteluja kellojen tiimoilta.

        Samanlaista liukuhihnahommaa se on molempien kellojen kasaaminen. Rolexin hinnasta menee suuri osa markkinointikulujen kattamiseen.


      • kantapäänkauttaoppinut

        heko heko ostin halpoja kiinankelloja 7kpl yksi niistä toimi ja pysyi ajassaan. En tee enää sitä virhettä.


    • Kalervo49

      Täällä Forsining kellot toimineet toinen 3 vuotta ja toinen 2 vuotta. Huoltaa en näitä aikonut kuin itse koska perushuollon hinnalla saa jo uuden samanlaisen. Hyviä kelloja olleet joita käytän viikottain muiden kellojeni ohella.

      • kertakäyttökuraa

        Wauh, on ne kestäviä, jopa 3-2 vuota jo, huh!


      • EttäNäinTaas
        kertakäyttökuraa kirjoitti:

        Wauh, on ne kestäviä, jopa 3-2 vuota jo, huh!

        Täysin normaali tuotteen elinkaari nykypäivänä.


    • Jyrä10

      Muutaman Euron ja "ilmaiset" unohda. 10€ jopa voi saada kohtuu laadukkaan. 20-30 saa ihan hyviä kelloja. Minulla tilattuja n. 10 kpl. Tosin käyttöikää ei vielä kauheasti ole, mutta riski on todella pieni itse tuotteen hinnassa. Upean näköisiäkin on tullut. Kaverit maininnet, että upea kello. Jos kestävät jonkun vuoden niin hintansa väärtti.

      • valtaosa_toimivia

        Voihan sen kellon ostaa tuotearvioiden pohjalta Amazonista, niin välttää huonot kokemukset ja huonommin toimivat mallit. Siellä esim. 17€ mekaaninen kello oli saanut vain keskimäärin 1 tähden ja on huonosti toimiva malli, joten korkea hinta ei aina takaa laatua.
        4€ ja 12€ mekaaniset kellot olivat saaneet 4 tähteä ja ovat ihan luotettavia ja toimivia kelloja, kuten kiinalaiset kellot yleensä ja kymmenet muut alle 20€ mekaaniset kellot, ei niissä ole sellaisia ongelmia joihin käyttäjät tavallisesti ikinä törmäisivät.


    • Kokkeileva_cuisine

      Ostin Lidlistä kiinalaisen Sokin valmistaman (kopioman) venäläisen sotilaskellomallin mukaisen yksinkertaisen kellon nailonhihnalla, hinta alle 8€ ja laatu kova. Toimi siihen asti, että tipahti kaapin päältä kahdesta metristä säätönuppi edellä lattiaan, jolloin tuli pikku vika: tuntiviisari jämähti noin puoli tuntia ajasta jälkeen, eikä säätö enää toimi. Mutta ehti toimia moitteetta pari vuotta ennen sitä.

      Kiinalaiset verkkokaupat (Geek, Alibaba) myy samaa kelloa, hinta toimituskuluineen 1,7 - 3 €. Tilasin itselleni muutaman. Jos laatu edelleen sama tasoa, minulla on alle kympin investoinnnilla arkikäyttökellot työpaikalle ja mökille kymmeneksi vuodeksi.

      • mikäTeitäVaivaa

        Voi teitä reppanoita kiinalaisen rihkaman lumoissa.


      • KelloMies
        mikäTeitäVaivaa kirjoitti:

        Voi teitä reppanoita kiinalaisen rihkaman lumoissa.

        Järkevä rahankäyttö eli turhasta maksamisen pois jättäminen lienee pahin vaivoista?


      • tervehenkinen_harrastus

        Jos ei ole tapana tuhlata tuhansia euroa peliautomaatteihin tai viinapulloihin, niin taatusti ei tuhlaa muuhunkaan turhuuteen kuten kelloihin. Kelloharrastuksen ei ole pakko olla sairaus, vaan voi myös harrastaa replicoita ja edullisia mekaanisia kelloja.


    • Anonyymi

      Hulluhan sitä pitää olla jos arkikäyttöön tulevasta kellosta maksaa enemmän kuin 10 ekua, sillä ja halvemmalla saa hyviä peruskelloja isosta itäisestä maasta. Se sitten on adia erikseen jos on tarve korostaa egoaan kalliimmilla ajannäyttäjillä niin omatpa on rahanne.

    • Anonyymi

      Mulla on pari kiinalaista automaattia. Ei kyllä toimi automaattina mutta kyllä pysyy ajassa kun vetää nupista. Lähinnä koriste se automaatti. Ei kyllä voi paljon vaatiakaan kun maksoi 20/35 euroa. Keiiojen ulkoinen laatu on mielestäni yllättävän hyvä verrattuna hintaan.

    • Anonyymi

      Oli vuosia käytössä kiinamaatti, jonka tauluun oli merkitty jokin saksankielinen merkki. Perusmalli päivillä. Yleisviimeistely hyvä. Ei ylimääräisiä työstöjälkiä ja lasinen takakansi mikä paljasti siistin koneiston ilman mainittavia koneistuskouruja. Aamulla käyttöön, vetelin nuppia eestaas kymmeniä kertoja, iltaan saakka kädessä, siitä pöydälle, vertailuaika näytöltä, käyntivaran tarkistus, 44 tuntia ja risat, jätätti vrk:ssa 7 sekuntia. Toimii. Oli päivittäin käytössä ja jätättihän tuo toki viikon aikana mutta mikäpä mekaaninen kello ei? Kysehän on vain säädöistä.

    • Anonyymi

      Lidl Auriol kellot.10€ jos sattuu valikoimissa nyt olemaan.
      Saiturinpörssi myy joitakin rannekelloja 10€ hintaan.

      • Anonyymi

        Ihanaa, kuis Prolot?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihanaa, kuis Prolot?

        Prolot sopii heille jotka kulkee omia polkujaan,löylykauha perseessä.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Sopii hyvin kirjoitustaidottomalle tuollaiset kinkit ja perusteluina 2014 vuoden lehtijuttu, jihuu!!


    • Anonyymi

      Tilasin noin vuosi sitten Citizen-merkkisen todella siistin valkotaustaisen rannekellon. Tähän asti toiminut hyvin ja pysynyt ajassa. Hintaansa n. 25€ posteineen, nähden loisti ostos.

      • Anonyymi

        Tuolla kellolla saa melkoisesti kunnioitusta ja maineen asiantuntevana kelloharrastajana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla kellolla saa melkoisesti kunnioitusta ja maineen asiantuntevana kelloharrastajana.

        Citizen on järkevän euron ostajan valinta jos merkkikellon haluaa 👌


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Citizen on järkevän euron ostajan valinta jos merkkikellon haluaa 👌

        Riippuu paljonko haluaa kelloon sijoittaa euroja ja millä motiivilla on liikkeellä.
        Ei halpa ole automaattisesti "järkevän euron" valinta, se on vain yksi näkökanta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riippuu paljonko haluaa kelloon sijoittaa euroja ja millä motiivilla on liikkeellä.
        Ei halpa ole automaattisesti "järkevän euron" valinta, se on vain yksi näkökanta.

        Citizen on tunnettu laadukkaista kelloistaan 👌


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Citizen on järkevän euron ostajan valinta jos merkkikellon haluaa 👌

        Kelloon ei ole järkevää käyttää enempää rahaa kuin nelilaskimeen, joka on toiminnaltaan huomattavasti monimutkaisempi kuin pelkkä kello.
        Kumpikin ovat turhakkeita jos omistaa puhelimen, jossa on taskulaskinsovellus ja kello.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kelloon ei ole järkevää käyttää enempää rahaa kuin nelilaskimeen, joka on toiminnaltaan huomattavasti monimutkaisempi kuin pelkkä kello.
        Kumpikin ovat turhakkeita jos omistaa puhelimen, jossa on taskulaskinsovellus ja kello.

        Sinä olet vain surkea röllikkä ja vänkkäät kaikesta mistä et edes ymmärrä mitään, mutta jos se sinua tyydyttää niin siitä vaan tuhlaamaan panoksia.


    • Anonyymi

      Syyt on sangen yksinkertainen kellojen hintaa ei suomen kapitalistivetoinen markkinatalous ole täysin vielä päässyt tärvelemään. kaiken muun kyllä! "valitettavasti näin" Kuten eräällä aiemmista presidenteistämme oli tapan sanoa. Ja muuten tykkään KARJALAN PAISTISTA ja riisi piirakoista. Nykyinen katsoa napittaa pyörein silmin . . . KUIN SARKA NAPEILLA! Usein tulee mieleeni . . . lieneekö hänellä se pallo hukassa?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7917
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1744
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      61
      1015
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      191
      934
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      813
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe