Miksi suomalaiset ovat niin tyylittömiä

kollimuori

Katsellessani katuvilinää, kiinnittyy huomioni siihen kuinka mauttomasti kansalaiset, jopa nuoret, pukeutuvat! Asukokonaisuuden rakentamista ja oman tyylin luomista ei hallita lainkaan, saati että värisilmä olisi hallinnassa... Poimitaan yksi,- korkeintaan kaksi juttua, ja se on sitten siinä. Ja ollaan omasta mielestä niin muodin mukaisia että! Kamalimmat trendit tänään ovat iltakäyttöön tarkoitetut pitkät irtoripset ja paksut piirretyt kulmakarvat! Lähikaupan kassaneidit ovat kuin japanilaisen sarjakuvahahmon irvikuvia! Yrjössä on pitelemistä siinä ruokaostoksia maksaessa....
Herää kysymys siitä miksei neitokaisemme hallitse sitä kokonaisuuden rakentamista, kuten tekevät esimerkiksi pohjoismaiset naapurimaittemme neitokaiset?

9

3132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oleeol

      Vaikea sanoa, mikseivät osaa. Ehkä heidän äitinsäkään eivät osaa, joten he eivät opi mistään.
      Itseäni häiritsee esim. se, etteivät monet pitkätukkaiset tytöt tajua, että heidänkin täytyy käydä
      säännöllisesti kampaajalla. Annetaan vaan tukan kasvaa rauhassa, vaikka latvat on aivan haaroittuneet ja kuivat.

      Samoin häiritsee sekin, että roikkuvia ja/tai muuten epäsopivia vaatteita ja epäsiistiä tukkaa yritetään kompensoida taidokkaalla meikillä. Hiukset ja vaatteet ensin kuntoon, meikki on vasta piste i:n päällä. Eikä edes pakollinen.

      Ei se nyt niin vaikeaa pitäisi olla: jotkut vaatekappaleet, kuten housuhameet, kokonaan kieltolistalle. Samoin vaatekauppojen kaikkein halvimmat rievut ja sataprosenttiset akryylituotteet. Ostetaan vain hyvin istuvia vaatteita. Jos alaosa on yksivärinen, yläosa voi olla kuviollinen, ja tietenkin päinvastoin. Opetellaan vähän huivin solmimista. Ja opitaan siihen, että vaatekappale heitetään ajoissa myös roskiin: niitä ei pidetä ihan viimeiseen tappiin asti, jolloin ne
      jo roikkuvat päällä. Panostetaan laukkuun edes 40 e. Harkitusti koruja. Näillä pääsee jo hyvin alkuun.

      • m.wurst

        makuasioita, jne..
        mut se, mikä mun mielestä yhdistää tän hetken tyylikkäimpiä ihmisiä on et unohdetaan kaikki vanhanaikaiset ja "kirjoittamattomat" pukeutumissäännöt, ja tehdään niinku itestä tuntuu ja näyttää parhaalta.
        kuten vaikkapa nyt ne kuviolliset vaatteet, miksei muka voisi käyttää yhtäaikaa kuviollista ylä- ja alaosaa? pukeutua samaan kuosiin päästä varpaisiin, tai vaikka yhdistellä eri kuoseja?
        ja vaatteitahan ei heitetä nykyaikana roskiin, vaan tekstiilinkierrätykseen tai parempikuntoiset voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai viedä kirpputorille.
        ja makuasioista vielä, minusta tyylittömintä on kun ei uskalla olla oma ittensä, vaan orjallisesti noudattaa niitä iänikuisia "kirjoittamattomia tyylisääntöjä" tahi miettii et "mitähän muut aattelee..?!"

        ja ja mitä pahaa housuhameet on sulle tehny?


    • Cardios

      Suomalainen on jääräpää,ei usko vaikka sanoisit että samalla rahalla saa paremman näköisiäkin vaatteita ,järkkyjä vaatteita.

    • ja_pah

      No tarkkaanpa te vastaantulijat ja kassaneidit syynäätte, ihan ripsiä, kulmakarvoja ja hiustuppuroita myöten! Normaali ihminen ei kiinnitä tuollaisiin mitään huomiota.

    • kollimuori

      Parhain ja_pah,- Pakkohan ne ripset ja kulmat on huomata kun välimatkaa maksajasta kassaneitiin on vain muutama hullu kymmensenttinen.... Ja mitä sinä "normaali" katsot tuossa kassatilanteessa,- Edellisen asiakkaan takaraivoa? ...

    • ujo_hissukka

      Jurot suomalaiset katselevat enimmäkseen omia kengänkärkiään ja murahtavat tervehdyksen omaan takinkaulukseensa. Se on normaalia täällä. Mitä turhaa laittautumaan hienoksi, kun kukaan ei kuitenkaan katso. Tukka saa rehottaa ja kesämekoksi kelpaa perunasäkki.

    • hemmo

      Kyllä nuoret naiset ja keski-ikäisetkin naiset pukeutuu kivasti ja fiksusti. Ja meikki on myös useinmiten kohdillaan. Tänään viimeksi eräs rouva kopisi Janitan nahkasaappain, kajalrajaukset oli taidokkaasti vedetty-mielettömän nätti kokonaisuus!

    • suomijunttila

      eipähän täällä paljo muuta kenelläkään nykyään näe kun shortsit tai verkkarit, oli sitten lenkkipolulla tai kauppakeskuksessa !! Suomalaista tyyliä..... hirveintä on yli 50 v. miehillä (ja naisillakin) Kauppakeskuksissa Verkkarit !! no, ne jotka noin pukeutuu, eivät valitettavasti näillä sivustoilla edes käy, mut minkäänlaista edes norm.tyylitajua ei suomalaisilla todellakaan ole. Olisi tyyli-mainostajille töitä !!

      • aaadiiidaaas

        Paljo parempi verkkarit kun kollarit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe