Onko toivoa vielä?

Surunmurtama

Mies haki avioeroa, koska kokee ettei ole täysin onnellinen kanssani.
Hän hakee itselleen vuokrakämppää johon muuttaa sitten. Nyt eroilmoituksen ja hakemisen jälkeen elämme edelleen kuin olisimme yhtä perhettä.
Minä en missään nimessä haluta erota. Mies ehdottomasti haluaa. Pitääkö mun vain luopua? Keskustella mies ei halua. Miten saisin pidettyä mieheni ja 27v avioliiton?

22

464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erotakkovaiei

      Toisaalta ole onnellinen että on rehellinen ja perustelee syyn ero haluihin. Teillä aika pitkä liitto takana. Sanot ettei halua jutella asiasta pyydä kuitenkin puhumaan miksi on onnellisuus hukassa kai se nyt sen verran on velvollinen puhumaan. Sinuakin helpottaa kun kuulet miksi onnellinen tunne kadonnut. Noinkin pitkässä liitossa kannattaisi käydä terapiassa. Koska ulkopuolinen osaa ja näkee mikä on vialla kun onnellinen on onneton ja kriisi päällä. Juuri tuo kun ei halua puhua sinulle on se merkki ettei pysty joko itse käsittämään tunteitaan tai siitä mitä haluaa. Kannattaisi käydä terapiassa koska jos muut asiat kunnossa mistä toiselle tullut tuo onneton elämä eikä katso teidän suhdetta jatkuvaksi vain sillä että on ikä kriisi meneillään? Toki riskit ovat suuret mistä johtuu eron pyyntö. Samoin on se tehtävä sinulle selväksi miksei tunne onnellisuutta teidän perheen kanssa? Aika rankkaa kyllä jos toinen haluaa eron pelkästään sillä ettei ole täysin onnellinen elämässään. Oli lopputulos mikä tahansa on sinun jaksettava. Mutta minusta kyllä aika helpon syyn takia haluaa erota pitkästä liitosta. Kerro sille rakkautesi ja pyyntösi mitä toivot teille. Ja jos silläkään et saa pidettyä on ne eron syyt sen miehen päässä. Mutta silloin mies ei joko arvosta perhettä tarpeeksi tai sillä jotain muuta salattavaa. Yhdessä te sen päätät te.

    • haeitsellesiapua

      Olet shokissa, mene lääkäriin ja terapeutille niin pian kuin mahdollista. Miehen lähtöä et voi mitenkään estää, keskity itseesi. Hae tukea ystäviltä, puhu kaikille, jotka ovat luotettavia. Koeta pitää katseesi myös käytännön asioissa, siis omaisuuden jakamisessa, että saat kaiken mikä kuuluu sinulle.

      Aika usein, kun mies haluaa lähteä yllättäen, on hänellä sivusuhde odottamassa. Hän ei kykene välttämättä käsittelemään sitä miten suuren tuskan sinulle aiheuttaa, siksi pakenee. Ja monet eivät tunnusta että on uusi kumppani ennen kuin jäävät siitä myöhemmin kiinni.

      Tarvitset kaikki voimasi selviämiseen ja sinä selviät, muiden tuella. Älä jää yksin vaan hae apua jo tänään.

      • b2000

        Minulla on todella ikäviä muistoja exän ystävien/kaverien vertaistuesta, jota antoivat hänelle.

        Me exän kanssa sovimme kaikki asiat sovussa, molemmilla oli mahdollisuus vaikuttaa mitä itse halusi, eikä meillä ollut mitään ongelmia kun olimme kahdestaan. Autoin exää raha asioissa ja paljossa muussa, koska hänellä oli huomattavasti pienempi palkka minulla. Tein sen koska halusin että lasteni äiti pärjäisi, uudessa tilanteessa (lapset toki jo aikuisia tuolloin). Keskustelimme ja ymmärsimme missä oltiin menty pieleen, elämän varrella, sekä ymmärsimme että elämä oli vaan kuljettanut meitä erilleen, kun olimme niin eri arvomaailmoissa.

        Sitten tuli kuvaan mukaan niin sanotut hyvät ystävä/tukihenkilöt, jotka kertoivat omia tarinoitaan, he myös tiesivät minkälaisia kaikki miehet ovat, vaikka yksikään heistä eivät olleet meidän elämässä mitenkään mukana. Tästä alkoi helvetti joka ei lopu vielähään, vaikka aikaa on kulunut jo 4-5 vuotta, lapset ovat riitautuneet keskenään, lapsenlapset ovat vieraantuneet enoistaan ja minusta. Exän suku ei ole missään tekemisissä lasteni kanssa, vaikka ovat yhden lapsen kummi. Vanhimman pojan esikoiseen exä ei ole missään tekemisissä Exä velkaantui 3 kertaa niin pahasti että tarvitsi ulkopuolista apua, kerran poikani joutui takaamaan lainan että pääsi eteen päin, muut kerrat minä järjestin että elämä jatkuisi. Kun 4 kerta rahat loppui eikä vuokraan ollut rahaa, tuli vuokranantaja mukaan auttamaa ja nyt he kulkevat yhdessä.

        Tästä alkoi sitten suurempi sotku, toki exällä oli ollut jo aijemmin useita terapiajaksoja ja ongelmia muutenkin itsensä kanssa. Inhottavimman asiasta tekee se että hänen uusi ystävä on entinen koulukiusattu pikku xxxx joka edelleen kärsii kiusatuksi tulemisestaan.

        Näinkin voi käydä, vaikka kuinka hyvin yrität asiat hoitaa

        Opetuksen sain kantapään kautta ja haluankin kertoa ns.. hyvien kavereiden todelliset tarkoitus perät. Jos tukihenkilö haukkuu exääsi, unohda hänet heti, koska kukaan ulkopuolinen ei tiedä mitä perheiden sisällä on tapahtunut ja tapahtuu.

        Unohda eronneiden auttaja kaarti, jotka ajattelevat pelkästään itseään.


      • b2000

        Hiukan lipsahti alkuperäisestä aiheesta, mutta jos toinen asian on päättänyt, on sitä vaikea saada muuttumaan, tilanteesta tulee hlposti sen kaltainen että toinen joutuu alistumaan että liitto jatkuisi.

        Tärkein asia mielestäni on se että lapsia ei sekoiteta eroon, oli ne sitten pieniä tai isoja tai aikuisia. Halpamaisinta ja sairasta on vetää mukaan lapsenlapset, kuten minulle kävi.

        Mutta kaikesta huolimatta elämä jatkuu ja jopa huomattavasti parempana kun, väärän ihmisen kanssa.


      • ikävätosiasia

        Juuri näin. Äkillinen lähtö ja haluttomuus keskustella tarkoittavat sitä, että uusi nainen ja elämä on jo odottamassa. Olen kuullut vastaavista tapauksista.


      • b2000
        ikävätosiasia kirjoitti:

        Juuri näin. Äkillinen lähtö ja haluttomuus keskustella tarkoittavat sitä, että uusi nainen ja elämä on jo odottamassa. Olen kuullut vastaavista tapauksista.

        Miten kyseinen ajatus auttaa asiassa, ei sitten mitenkään. Ymmärrän täysin ettei miehet halua keskustella, eron syista.

        On paljon viisaanpaa olla hiljaa, kun toinen vaihtoehto on saada niskaansa pettynyt minä minä hyeenalauma, joka kostaa omaa eroaan toisen tuskan avulla. Jos joku ulkopuolinen ns vertaistukia, moittii puolisoasi, on kysymys aina epäitsekkäästä ystävästä. Alkutuska on hyvä jakaa hyenoiden kanssa, mutta oikeasti asioita ei voi hoitaa heidän neuvojen mukaan.

        Puolisot yleensä kykenisivät sopimaan asiansa kahdestaan, ilman ns kaikkitietävää tukijoukkoa, jotka aavistavat ja tietävät kaiken mitä perheen sisällä on tapahtunut. Ellei puolisot kykene sopimaan asioistaan, on mahdollisuus saada ammattiapua.

        Kukaan ei tosiaankaan tiedä mitä perheissä on tapahtunut, mutta onhan tuo todella inhottava tilanne, uskon että tämä suuntaus tulee jatkumaan.


    • päästäirti

      Et mitenkään hän on päätöksensä tehnyt, anna mennä.

    • jkuiyo

      Sano miehelle, että on oikeus kohtuus saada tietää syy asiaan, olipa se nyt kuinka paha hyvänsä. Sillä on merkitystä tulevaan elämäänne.
      Siis minulle ainakin on parempi tietää vaikka hirveäkin totuus, kuin miettiä lopun elämääni, miksi kaikki tapahtui.
      On suorastaan "rikos" olla kertomatta.

      Vaadi totuus pidä puolesi myös eroasiassa muutoinkin. Uskon silloin, että sinun on helpompi jatkaa elämää, tosin on varmasti hyvä saada terapia apua, varsinkin jos asiassa ilmenee kovin raskaita asioita. Mutta kun kaikki "on nostettu pöydälle", silloin voi käsitellä ne asiat nyt ja jatkaa elämää.

      Kyllähän aina jää miettimään, mitä tuo onnellinen sana oikein sisällään kulloinkin pitää. Jos sinulla on voimia kirjoittaa saadessasi selville pohjan asialle se tännekin, ehkä se auttaa monia eteenpäin.
      Vaikka asia olisi kuinka karvas kuultavaksi, älä syytä itseäsi, älä myöskään provosoidu tekemään mitään älyttömyyksiä, tiedän omasta kokemuksesta kuinka helposti alkaa toimia aivan hirveällä tavalla, siitä ei seuraa mitään hyvää koskaan.

      Voimia .

      • taktik

        "Vaadi totuus"

        Jos toinen ei halua puhua, hän ei puhu - hänellä on vielä kaiken lisäksi siihen oikeus. Se kannattaa hyväksyä.


    • Eituotatietää

      Kuule jos syy on eron hakuun pelkästään ettei ole täysin onnellinen kanssasi. Otti noin monta vuotta käsittää ettei olekkaan täysin onnellinen sinun kanssa. Hei hälytys kellot nyt soimaan. Sillä on uusi katsottuna ja haluaa että erotate ystävinä. Ootas hetken päästä kun löytänyt sen täydellisen onnen. Mutta ethän voi asialle mitään. Oli ne eron pyytäminen syy mikä tahansa. Toki voit kertoa että mitä sinä toivot ja miten tuon onnen voisi löytää kanssasi. Mutta jos noin kauan ollut aviossa ja nyt sitten huomaa ettei olekkaan onnellinen. Muista kiittää yhteistä hyvistä vuosista ja muista myös kertoa ettei se uusi onni ole heti näkyvissä. Ehkä ikävä tilanne teillä. Toisaalta upeaa että sanoo suoraan että eron haluaa eikä ole kuten yhden parin tiedän missä mies unohti kertoa olevansa onneton ja uusi oli olemassa kun kiinni jäi. Ota positiivisena uutisena jos eron haluaa. Ei ainakaan halua sinua loukata tietoisesti olemalla salasuhteessa. Joten koita puhua kanssa miksi noin monen vuoden jälkeen tunteekin ettei ole täysin onnellinen. Mikä sen onnettoman tunteen aiheuttaa? Sekö ettei halua olla varattu ja haluaa sinkkuna lennellä? Minulle ei menisi läpi tuo syy noin monen vuoden jälkeen ei olisikaan täysin onnellinen. Jospa se haluaa kriisissä kokea vielä nuoruuden lennot uudelleen. Ja näin tehdä ettei sinua loukkaa. Ja jos palaa niin silloin tiedät sen olleen kriisi iän tuomaa epävarmuutta.

    • taktik

      Kun toinen haluaa erota, niin päästä irti ja anna mennä. Näin on parempi myös sinulle itsellesi, turha jäädä roikkumaan.

    • ktyks

      Tottakai sinun pitää luopua! Se ehkä erossa onkin surullisinta. Vaikka olisi itse se joka haluaa erota.

    • KunhanVaanKysyn

      Onko sinulla mitään käsitystä, miksei miehesi ole "täysin onnellinen" kanssasi? Mitä suhteestanne mielestäsi voisi puuttua?

      Jos eroilmoituksen ja vuokra-asunnon hakemisen jälkeen "elätte edelleen kuin olisitte yhtä perhettä", niin mitä tämä pitää sisällään? Teet ruokaa molemmille, peset myös miehesi pyykit, siivoat, tiskaat, mahdollisesti lenkkeilette ja hoidatte puutarhaanne, käytte ruokakaupassa yhdessä ja seksiäkin on kuten ennenkin parisen kertaa viikossako?

    • Valitettavastikkin

      Se onnellisuus on ihmisen korvien välissä. Vaikka tämä mies saisi ns kuun taivaalta ei hän tule koskaan olemaan onnellinen hetken murto-osaa pidempää aikaa. Ihmisen onnellisuus on hänen sisällään olosuhteista riippumatta. Kauan eläneen olen nähnyt tämän. Joku on onnellinen pääsäntöisesti koko ajan ja toinen ei taas koskaan.Siinä ei auta raha ,ei terveys eikä mikään muukaan , jos on tätä tyytymätöntä ihmistyyppiä.

      • tiedäntuollaisenjoo

        En puutu aloitukseen, mutta tälle edelliselle vastaisin että onnellisuus on tosiaan paljon asenteesta kiinni. Itse olen naimisissa ihmisen kanssa, joka marisee kaikesta. On tilanne mikä tahansa niin aina on jokin asia huonosti ja näin pidemmässä liitossa se oikeasti alkoi ahdistamaan ja rupesi viemään omaa onnellisuutta. Ensiksi se tosiaan vaikutti niin, että jaksaakseen piti iloa tuottavia asioita hakea mualta ja tämä tietysti pikkuhiljaa etäännyttää. Sitten kun oli vastoinkäymisiä itsellä ja yritti itseään tsempata niin toinen vaan jatkoi marinaansa niin ei helvetti, sitä ei vaan jaksa. Ero on ainoa asia mikä auttaa. Toki marisijakin voi muuttaa omaa elämänasennettaan jos haluaa ja viitsii, mutta moni ei ilmeisesti viitsi.


    • samassaveneessä123

      Marina voi johtua siitä että kumppani ei tajua että parisuhde on joukkuelaji.Marisija toivoo että toisella säteilisi sen verran että tajuaisi osallistua perheen arkeen jonka pitäisi olla sanomattakin selvää.

      • iytid

        Marina voi johtua myös päinvastaisesta syystä. Eli siitä syystä, ettei marisijan puoliso tajua parisuhteen olevan joukkuelaji. Hän voi sanella ehtoja, määräillä, kontrolloida yms. marisijaa. Sitten kun toinen marisee, niin puoliso ihmettelee syvästi miksi toinen on tyytymätön. Kaikkihan on hyvin! Kaikki on hyvin, kun itsellä on hyvin, eikä kyetä näkemään oman käytöksen ja omien viestien osuutta toisen narinaan.Ts. aika usein maristaan juuri parin toimimattoman vuorovaikutuksen vuoksi. Viestit eivät joko kulje puolisolta toiselle, molemmin puolin. Tai ne tulkitaan väärin, täysin omasta näkökulmasta, ilman mitään myötäelämistä.

        Joillain ihmisillä on tapana narista ja huomautella kaikesta, ilman että siihen keksii itse mitään syytä. Sen vuoksi täytyykin ottaa asiasta selvää etenkin kumppanin narinan syistä. Alkuun pääsee esim. kysymällä reippaasti "miksiköhän sinua harmittaa niin moni asia nykyisin?" Tai "oletko nukkunut huonosti? Mitä voisin tehdä hyväksesi, onko meillä kaikki kunnossa? "


      • tiedäntuollaisenjoo

        Kylläpä täällä tartuttiin märinätermiin. Tarkoitin sillä negatiivisuutta kaikkiin asioihin, yleistä suhtautumista. Kyse ei ole mistään asioiden tekemisestä vaan yleisestikin asennoitumisesta asioihin. Sanoin myös, että ollaan käyty terapissa ja reilysti yli vuosi. Varmasti vuorovaikutuksessa on ollut ja on ongelmia ja oon yrittänyt ymmärtää monenmoisia asioita, mutta joskus se ymmärryskin loppuu. On meillä kyllä muitakin suuria ongelmia.


    • kannelniemenpari

      Toki aina on toivoa, mutta realistisesti ajatellen sen varaan ei oikein voi mitään konkreettista rakentaa. Toisen päätöksiin ja ajatuksiin ei voi juurikaan vaikuttaa ja jos miehesi kokee, ettei ole kanssasi onnellinen, niin sitten se on niin. Hän tekee ratkaisunsa ja sinun on vaan sopeuduttava ja tyydyttävä siihen. Sen ei silti kannata antaa liian pitkään vaikuttaa siihen, että oma elämäsi jää junnaamaan tyhjää. Sinulla on edelleen vastuu itsestäsi ja hyvinvoinnistasi.

      Se on taas toinen asia, osaako miehesi edes eritellä sinulle syitä ja seurauksia, todennäköisesti ei, sillä tuskin mitään yksittäisiä syitä edes on. Hänellä ei myöskään ole mitään velvollisuutta keskustella, jos ei itse halua. Tosin se ei ole hänellekään rakentavaa, mikäli päättää olla keskustelematta, mutta siihenkin on vaan tyydyttävä, jos näin on.

      Huolehdi itsestäsi, sen sinä voit edelleen tehdä.

    • iytid

      Käytännössä toivoa ei ole. Kun toinen ei ole onnellinen kanssasi, niin ei siitä mihinkään muutu. Vielä kun mies ehdottomasti haluaa erota, niin siinä ei auta muu kuin ero.

    • 2002abc

      Tuli ero tai ei jokainen ansaitsee kuulla syyn miksi tilanteeseen jouduttiin.Puhumattomuus kertoo valtavasta itsekkyydestä ja kehittymättömyydestä.Jos jotain lohduttavaa pitää keksiä anna jätteen valua viemäriin.

    • tarkkailija123

      Spekulointi siitä kuka marisee ja miksi selviää vain keskustelemalla.Tämä helpolta tuntuva ohje vain tuntuu olevan niin vaikeaa monille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe