Ennen tunsi keskustalaisenkin jo kaukaa

Ennen oli kaikki paremmin. Ihmisistäkin tunnisti jo kaukaa mitä puoluetta hän kannatti.

Keskustalainen pukeutui yleensä pussihousuihin kesälläkin ja ruutupaitaan. Hankkija-lippis piti olla päässä tietysti. Maalla ajettiin traktorilla joka paikkaan. Mikäli joutui pukua pitämään niin se oli yleensä liian pieni koske se oli sovittamatta Anttilan postimyynnistä ostettu. Alkoholia hän ei juurikaan käyttänyt mutta silloin kun hän otti, otti hän sitä voimallisesti, paljon ja sammumiseen asti ja silloin saattoi myös keskustalaisessa havaita halua hakeutua tappelukseen. Suuren maaltapaon aikana 60-luvulla keskustalainen muuttui demariksi, kommunistiksi tai ruotsalaiseksi, ei siis puolueeltaan vaan kansalaisuudeltaan.

Demarin tunnisti myös hyvin. Haalarit päällä hän kulki ja kesäisin ilman paitaa, että haalarin olkaimet hiersivät paljasta ihoa. Duunari asui yleensä vuokralla kaupunkien lähiössä ja kävi ruumiillisissa töissä. Työpaikalle demari matkusti bussilla ja kahden viikon kesälomansa hän vietti maalla lapsuudenkotinsa liepeillä ryypäten maalle jääneiden lapsuuden ystäviensä kanssa. Sillä aikaa naisväki marjasti ja lapset juoksentelivat paljain jaloin metsissä ja pihoilla ja hankkivat muistoja joissa nykyään ajatellaan, että ennen kaikki oli paremmin.

Kokoomuslaisen tunnisti siitä, että se oli yleensä pirun rikas ja omisti paljon. Kokoomuslainen pukeutui hyvin tilanteen mukaan ja useimmiten juhliessaan kokoomuslainen otti vähän mutta sitäkin kalliimpia juomia. Toisaalta kokoomuslainen saattoi olla myös köyhä valtion virkamies, esimerkiksi poliisi joka kuvitteli olevansa parempi kuin muut koska oli poliisi ja kokoomuslainen. Papitkin saattoivat olla kokoomuslaisia jolleivat olleet kristillisiä.

Kommunisteja saattoi olla vaikeaa tunnistaa. Ulkoinen olemus saattoi olla kuin keskustalaisella, joskus jopa kuin demarilla. Parhaiten kommunistin tunnisti hajusta, joko vanhan tai uudemman viinan hajusta. Myös kovaääninen rähisevätyylinen ääntely saattoi helpottaa kommunistin tunnistamista.

Ruotsalaisen tunnisti helpoiten. Siitä "svantepärrebätrehåkan"-sirkutuksesta kesäiltana kaivopuistossa ei voinut erehtyä. Ruotsalainen ei ikinä riidellyt, tosin saattoi akvaviitin voimalla hieman painokkaammin diskuteerata. Ruotsalainen pukeutui myöskin aina hyvin ja kalliisti mutta eivät kokoomuslaisten tapaan tehneet siitä numeroa.

Nykyään kaikki ovat samaa harmaata massaa. Kenestäkään ei voi ulkonäön ja esiintymisen perusteella varmuudella sanoa mitä puoluetta hän kannattaa. On se harmi.

Mitä mieltä ovat muut palstan lukijat?

10

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • persunavaus

      Mistä vennamolaiset tunnisti?

    • JotenkinNäin

      Jotenkin noin, tai sitten ei...

      Tänä päivänä vain demarin tunnistaa edelleen.

      Kun Tokmanni avaa uuden myymälän pikkukaupungin laitamille, niin se jakaa ilmaisia ämpäreitä. Ämpärijonossa on jo ammuviideltä pelkkiä demareita, vaikka kauppa aukeaa vasta kahdeksalta. Kun jono on sitten huvennut niin fiksummatkin saattavat tulla uutta kauppaa katsomaan.

      Samaten kun Valintatalo mainostaa kaksi pakettia Saludoa yhden hinnalla niin jonossa on pelkkää demaria. Viisaammat juovat parempaa kahvia.

      • Kepulaiset tulevat keskipäivän aikaan, kun pääsevät hullujen huoneelta kävelemää joko yksin tai saatettuna.
        Ne elättietanat ja maataloussyöttiläät, jotka eivät ole hullujen huoneella sisällä hoidossa tai pakkohoidossa tulevat uusilla maastohenkilöautoilla. Näin tulevat nämä mitättömät loiset ja vapaamatkustajat. He eivät edes itseään elättämää pysty, mutta tukiaisissa RYPEMINEN ON TUOTTOISAA.
        Viisi miljardia euroa joka ainoa vuosi näiden elättietanoiden elättämiseen, lomiin, eläkkeisiin, sairaus- ja tapaturmavakuutuksiin, luopumis- yms. kustannuksiin. Ja hullujen huoneen lepopäivät päälle!
        NÄIN TOIMII MAALAISLIITTO.


      • MistäTunnetSä
        osmium1 kirjoitti:

        Kepulaiset tulevat keskipäivän aikaan, kun pääsevät hullujen huoneelta kävelemää joko yksin tai saatettuna.
        Ne elättietanat ja maataloussyöttiläät, jotka eivät ole hullujen huoneella sisällä hoidossa tai pakkohoidossa tulevat uusilla maastohenkilöautoilla. Näin tulevat nämä mitättömät loiset ja vapaamatkustajat. He eivät edes itseään elättämää pysty, mutta tukiaisissa RYPEMINEN ON TUOTTOISAA.
        Viisi miljardia euroa joka ainoa vuosi näiden elättietanoiden elättämiseen, lomiin, eläkkeisiin, sairaus- ja tapaturmavakuutuksiin, luopumis- yms. kustannuksiin. Ja hullujen huoneen lepopäivät päälle!
        NÄIN TOIMII MAALAISLIITTO.

        Demarin tunnistaa myös siitä, että se elää mennyttä aikaa eikä ymmärrä nykyaikaa. Pahinten sekopäädemarit luulevat jopa Maalaisliiton olevan vielä olemassa.


    • PalstanSelaaja

      Tällä palstalla demarin tunnistaa siitä, että se hokee pankkoa ja näkee majureita kaikkialla.

    • MiksiVihreärOvat

      Tässä ilmeisesti puhutaan 1950-60 luvuista. Silloinhan ei ollut vihreitäkään. Niitä alkoi tulla 70-luvun jälkeen. Ensin HC-vihreitä jotka elivät kuten opettivat esimerkiksi Linkola. mutta sitten kaupunkien nuorissa alkoi kyteä wannabe-vihreys jossa keskuslämmitysasunnoissa vanhempiensa täysihoidossa asuvat tytöt ja pojat alkoivat totisesti jahdata kaikkea mahdollista maaseudun elinkeinoihin liittyvää muka-saastuttavaa toimintaa.

      • VilleVihreä

        Vihreät tunnistaa myös helposti. Miehillä risuparta ja poninhäntä (ellei ole kalju). Reisitaskuhousut ja villapaita, päässä kirjava kahvimyssyä muistuttava pipo. Naisilla pitkä kaulahuivi, sekin kirjava. Polkevat fillarilla ja istuvat kuppilassa lattea lipittämässä. Töissä ei käy kukaan, ellei sitten ole saanut apulaistutkijan virkaa yliopistolta. Opinnot jatkuu nelikymmppiseksi.


    • MajsAnalAUJomppeJOHTOA

      Tsadilaisen tuntee poikkeavasta käytöksestä, mm julkisesta alastomana esiintymisestä jopa maissilla ryyditettynä.

    • PerkulesSentään

      Samahan se on auton omistamisenkin kanssa. Ennen vain rikkaat jotka ostivat käteisellä omistavat mersuja ja volvoja. Tavikset ajoivat solifer-mopoilla joista export oli halvempi ja speed kalliimpi malli. Jos auton duunari sai ostettua kun sai hyvin urakanpohjia niin ladoilla, fiateilla ja skodilla sitä silloin ajettiin. Nykyään kun saa ostaa rahoituksella mitä vaan niin autostakaan ei erota ihmisen ekonomista statusta. Mitä järkeä on ostaa parempi auto kuin naapurilla kun se voi ostaa velaksi paremman? Päättymätön kilpavarustelu joka johtaa ennen pitkää pankrottiin. Katsokaa mitä tapahtui neuvostoliitolle kun alkoi kilpavarustelemaan jenkkien kanssa.

      • TikullaSilmään

        Muistan kun isällä oli trabant merkkinen auto. Sese vasta oli romu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      132
      1523
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1172
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1170
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      78
      1050
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      187
      859
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      799
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      762
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      78
      742
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      70
      677
    10. Palstalaisten

      Paino. Paljonko siis painat?
      Sinkut
      86
      636
    Aihe