Miten katkaista välit negatiivisiin sukulaisiin ?

mitätekisit

Tilanne on sellainen, että minulla on pari sukulaista, jotka elävät käytännössä sossupummeina. Loisiminen ei rajoitu yhteiskunnan tukiin, vaan pummaavat rahaa toistuvasti myös minulta. Olen vasta vähän aikaa sitten "herännyt" tilanteeseen ja ymmärtänyt, että nämä henkilöt tekevät kaikkensa, jotta uppoaisin samaan kuiluun.

Kaikista yrityksistä parantaa omaa elämääni saan kuulla vain haukkuja ja miten teen väärin.
Olen suorittanut tutkinnon ja sen jälkeen hankkinut työpaikan ja nyt en kuulemma voi enää mitenkään ymmärtää millaista on elää tuilla. Heiltä on nopeasti unohtunut se, että muutamia vuosia sitten elin itse pitkään opintotuella ja sen jälkeen jonkin aikaa työmarkkinatuella. Tiedän tasan tarkkaan minkälaista on olla köyhä. Sen takia olenkin nyt tehnyt kaikkeni, että minun ei tarvitsisi kokea sitä uudestaan!

Nämä sukulaiseni aiheuttavat minulle ihan hirveää ahdistusta ja tuovat jatkuvaa negatiivisuutta elämääni. En vain tiedä onko mahdollista, että vain kylmästi käännän selkäni ja jätän heidät rypemään omaan sääliinsä, sillä en halua upota heidän mukanaan.

9

1069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työ_auttaa_terveeksi

      Kirjoitat epäselvästi. Tuo tukipummi olet varmaankin sinä. Ratkaiset asiaa väärillä keinoilla luulottelemalla että olet joku toinen.

    • PUMMITNURIN

      MINUNKIN SUVUSSA ON YKSI 200 KILOINEN TAKAKAMARI ARI JOKA PUMMAA ELÄVILTÄ JA KUOLLEILTA KAIKEN MINKÄ IRTI SAA..... ON MT-POTILAS JO JUOPPO VAIKKA USKOO OLEVANSA PULMUNEN

    • 9860

      Kenellekään sellaiselle, joka ei maksa lainojaan takaisin silloin kun on luvannut pyytämättä ja muistuttelematta ei pidä antaa rahaa. Ympäröi itsesi ystävillä ja kavereilla, jotka kannustavat ja tukevat sinua. Eikä siitä tartte tuntea syyllisyyttä, jos menee hyvin. Jos hankkiutuu eroon tyypeistä, jotka ahdistavat ja tuovat negatiivisuutta elämään niin sehän on viisas päätös, ei kylmyyttä. Miksi pilata elämänsä turhan takia.

      • tuomionkinsaanu

        Kun ei sillä mene hyvin. Se on psyykkisesti sairas ja naiseton ja pieni ja laiha, joka jää aina oven väliin kun se kiiruhtaa jonkun naisen perään. Tästä seuraa raivarit ja alkaa hakata kaupan myyjiä.


    • Tasapuolisesti

      Vaihda puhelinnumero ja tee siitä salainen. Älä avaa ovea, jos sielä on ko tyyppi tai tyypit tai et tiedä ketä siel on. Ovisilmä auttaa tunnistuksessa. Etsi uusia kavereita, jotka eivät pummaa. Irtiotto on ainut ratkaisu.

    • oppeliini1

      Sinulla on kaikki maailman oikeus VALITA ihmiset keiden kanssa haluat ja olet tekemisissä.
      Sinulla EI ole velvollisuutta tuhlata energiaasi ihmisiin jotka ala-arvostavat työntekoa, rehellisyyttä ja ahkeruutta. Vaikka he olisivatkin sukulaisiasi, se ei muuta asiaa.

      Pakollisissa sukukokouksissa vain olet heille kohtelias ja jos alkavat suoraan sanoa ilkeitä asioita kasvollesi, käytä hyväksesi "valitsevaa kuuloa" = et lainkaa kuullut mitä sanottiin ja alat juttelemaan toisille ihmisille.
      Sanomattakin selvää; vähennät kanssakäymisen vain pakollisiin sukutilaisuuksiin.

      Olet jo vuosien saatossa huomannut ettet voi heitä muuttaa.
      Sinä VOIT muuttaa oman käytöksesi, joten vain jätä heidät omiin oloihinsa ja keskity sinäkin omiin asioihisi, omiin VALITSEMIISI ystäviin, uuden oppimiseen ja itsesi henkisesti kehittämiseen ja eteenpäimenemiseen.

    • ekjlrkjlrej

      Välien katkaisu sukulaisiin on tietysti periaatteessa helppoa, vaikeaa siinä on henkinen työ ratkaisun edellä. Tarvitaan se kuuluisa viimeinen pisara, ehkä irtiotto kokonaan, jos vaikka vaikeasti alkoholisoituneita ovat. Ei tarvitse kuunnella humalaisia puheluita, ei tarvitse olla rahanpummauksen, syyllistämisen ja kateuden kohteena enää.

      Sitten kun se on tapahtunut, on lopuksi vain valtava helpotus. Hyviä puolia sekin, että huomaa jo hyvin varhaisessa vaiheessa, jos joku muukin yrittää samoja keinoja. Esimerkiksi tuo syyllistäminen on yksi perinteisistä. Pyritään saamaan sellainen olo, että on pakko auttaa, pyritään nolaamaan siitä, että hoitaa asiansa ja elämänsä, ilkeily ja kateus kuuluvat myös kuvaan. Ulkopuolisilta ei sitä niin helposti siedä kuin sukulaisilta, vaikka monet alkoholismin varjossa kasvaneet ovat kyllä hyviä imemään syyllisyyttä asioista, joista ei pitäisi syyllisyyttä tuntea. Hyvin harjoiteltu lapsesta asti.

    • Napanuorankatkaisuauttaa

      Itsensä suojelemiseksi kannattaa katkaista välit tai on siellä samassa suossa ennen pitkää eikä jaksa taistella vastaan jatkuvasti.

      Tiedän sen kun itse ponnistelee eteenpäin, ylöspäin niin joku katkera jolla ei ole mitään väliä millään niin koittaa vatää vain alaspäin ja saada toistenkin asiat niin sotkuun ettei selviydy enään vaan on rypemässä kohta smassa suossa ja sitähän ne yrittää ihan viimeiseen asti jos niiden talutushihnaan alistuu.

      Vaihdoin seurani sellaisiin jotka yrittävät elämässä eivätkä käytä ihmisiä hyväkseen. Päihdeongelmaiset tarvitsevat aina olkapään johonka tukeutua että pysyy aineissa. Uhkailu, kiristäminen ja syyllistäminen kuuluu heidän keinoihinsa saada haluamansa. Kaikissa muissa on vika paitsi heissä itsessään.

    • sössös7

      Some on tehnyt suomalaisesta vielä tyhmemmän ja tylymmän kuin ennen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe