Luomiskertomus ei ole totta

Adventtikirkon olemassaolon kivijalka, ensimmäisen Mooseksen kirjan luomistarina, ei ole totta ja siitä on olemassa Euroopan neuvoston päätöslauselma 1580, vuodelta 2007.

Tällä päätöslauselmalla Euroopan neuvosto varoittaa kouluja opettamasta luomistarinaa totena, koska sitä se ei ole. Samassa päätöslauselmassa varoitettaan kouluja opettamasta luomistarinaa tieteenä, koska se ei ole sitäkään.

Tämä johtuu siitä, koska se luomistarina on homeinen myytti ja sellaisena pysyy.

Joten osaako kukaan tämän perusteella päätellä, että mikähän mahtaa olla adventtikirkon kohtalo ja millaista porukkaa se saa enää huomiinsa?

Pölkkypäitä, vai muuta väkeä?

34

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi_usko
      • Höpsis. Raamatun luomistarina on yhtä totta kuin vastaava Kalevalan luomismyytti, eli satua jokainen sana.

        Siksi sitä ei saa opettaa koulussa lapsille totena ja siksipä amerikkalaiset lahkot opettavat sitä typerille aikuisille totena ja samalla vievät heidän rahansa.

        Katsos kun lapsia ei saa huijata edes uskonnolla, mutta aikuisiapa saa, eli uskonnot ovat lailla suojattu tapa huijata sinisilmäisiä ja typeriä aikuisia.


      • Yksi_usko
        bushmanni kirjoitti:

        Höpsis. Raamatun luomistarina on yhtä totta kuin vastaava Kalevalan luomismyytti, eli satua jokainen sana.

        Siksi sitä ei saa opettaa koulussa lapsille totena ja siksipä amerikkalaiset lahkot opettavat sitä typerille aikuisille totena ja samalla vievät heidän rahansa.

        Katsos kun lapsia ei saa huijata edes uskonnolla, mutta aikuisiapa saa, eli uskonnot ovat lailla suojattu tapa huijata sinisilmäisiä ja typeriä aikuisia.

        Höpsis. Lapsia huijataan koko ajan koulussa kehitysopilla, joka on täyttä puppua.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Höpsis. Lapsia huijataan koko ajan koulussa kehitysopilla, joka on täyttä puppua.

        Oletko idiootti?

        Evoluutioteoriaa opetetaan siksi, koska sen takana on murskaava todistusaineisto.

        Jonkin jumalan taikatempuista on vain kasa homeisia, vanhentuneita myyttejä.


      • pyhpyh56215261
        bushmanni kirjoitti:

        Oletko idiootti?

        Evoluutioteoriaa opetetaan siksi, koska sen takana on murskaava todistusaineisto.

        Jonkin jumalan taikatempuista on vain kasa homeisia, vanhentuneita myyttejä.

        Sinun takanasi on vain saatana.


    • Luomiskertomus on totisinta totta.

      • Ei ole, edes yhdeltä sanalta, vaan se on homeinen myytti, kuten kaikki vastaavat luomissadut, joissa jokin yliluonnollinen toimija heiluttelee taikasauvaansa tai lausuu loitsujansa.


    • Laitetaanpas tähän koko päätöslauselma, niin sen voi siitä jokainen lukea ja miettiä lukemansa tekstin sisältöä:

      ”Luomisopin vaarat kouluopetuksessa”.

      1. Tämän päätöslauselman tarkoituksena ei ole kyseenalaistaa tai vastustaa uskontoa – uskonnonvapaus ei salli sitä. Tarkoituksena on varoittaa eräistä pyrkimyksistä esittää uskonto tieteenä. On tärkeä erottaa uskonto tieteestä. Kyseessä ei ole ristiriita. Tieteen ja uskonnon täytyy pystyä elämään rinnakkain. Kyseessä ei ole uskonnon ja tieteen vastakkainasettelu, mutta on tarpeellista ehkäistä se, että uskonto vastustaa tiedettä.

      2. Luomisoppi uskonnollisena vakaumuksena antaa joillekin elämän tarkoituksen. Tästä huolimatta parlamentaarinen yleiskokous on huolestunut kreationististen ideoiden opetusjärjestelmäämme leviämisen mahdollisista huonoista vaikutuksista ja niiden seurauksista demokratiallemme. Jos emme ole varovaisia, kreationismi voi uhata ihmisoikeuksia, jotka ovat Euroopan neuvoston keskeinen huolenaihe.

      3. Kreationismi, joka perustuu evoluution ja lajien luonnonvalinnan kieltämiseen, oli pitkään lähes yksinomaan amerikkalainen ilmiö. Nykyään kreationistiset ideat pyrkivät löytämään tiensä Eurooppaan ja niiden leviäminen vaikuttaa melko monessa Euroopan neuvoston jäsenmaassa.

      4. Nykypäivän kreationistien, joista useimmat ovat kristittyjä tai muslimeita, ensisijainen tavoite on kouluopetus. Kreationistit yrittävät vaikuttaa siihen, että heidän ideansa sisältyisivät koulujen opintosuunnitelmiin. Kreationismi ei voi kuitenkaan vaatia olevansa tieteenala.

      5. Kreationistit kyseenalaistavat tiettyjen alueiden tieteellisen luonteen ja osaamisen ja väittävät, että evoluutioteoria on vain yksi tulkinta muiden joukossa. He syyttävät tiedemiehiä siitä, että he eivät esitä tarpeeksi todisteita, jotka tekisivät evoluutioteoriasta tieteellisesti pätevän. Samalla kreationistit puolustavat omia lausuntojaan tieteellisiksi. Mikään tässä ei edusta puolueetonta arviointia.

      6. Olemme todistamassa sellaisten ajatustapojen kasvua, jotka haastavat tämänhetkisen tiedon luonnosta, evoluutiosta, alkuperästämme ja paikastamme maailmankaikkeudessa.

      7. On olemassa todellinen riski lastemme mieliin tuotavasta vakavasta sekaannuksesta sen välillä, mikä liittyy vakaumuksiin, uskomuksiin, kaikenlaisiin ihanteisiin ja sen välillä, mikä liittyy tieteeseen. ”Kaikki asiat ovat samanarvoisia” -asenne voi tuntua houkuttelevalta ja suvaitsevaiselta, mutta on itse asiassa vaarallinen.

      8. Kreationismissa on monia ristiriitaisia näkökohtia. ”Älykäs suunnittelu” -ajatus, joka on uusin, entistä tarkempi versio kreationismista, ei kiellä määrättyä määrää evoluutiota. Kuitenkin älykäs suunnittelu, hienovaraisemmin esiteltynä, yrittää kuvata lähestymistapaansa tieteellisenä, ja juuri tässä piilee vaara.

      9. Yleiskokous on jatkuvasti korostanut, että tiede on tärkeää. Tiede on mahdollistanut merkittäviä parannuksia elin- ja työoloissa ja on varsin merkittävä talouden, teknologian ja sosiaalisen kehityksen tekijä. Evoluutioteorialla ei ole mitään tekemistä jumalallisten ilmestysten kanssa, vaan se perustuu tosiasioihin.

      10. Kreationismin väitetään perustuvan tieteelliseen kurinalaisuuteen. Todellisuudessa kreationistien käyttämiä metodeja on kolmea tyyppiä: puhtaasti dogmaattiset väitteet; tieteellisten lainausten vääristynyt käyttö, joskus upeilla valokuvilla esitettynä; tukeutuminen enemmän tai vähemmän tunnettuihin tiedemiehiin, joista useimmat eivät ole asiantuntijoita näissä asioissa. Näillä keinoilla kreationistit pyrkivät vetoamaan ei-asiantuntijoihin ja levittämään epäilyksiä ja sekaannusta heidän mieliinsä.

      11. Evoluutiossa ei ole kyse pelkästään ihmisen ja populaation kehityksestä. Sen kieltämisellä voisi olla vakavia seurauksia yhteiskuntamme kehitykselle. Lääketieteellisen tutkimuksen saavutukset, joiden tavoitteena on torjua tartuntatauteja kuten aidsia, ovat mahdottomia, jos jokainen evoluution periaate on kielletty. Emme voi olla täysin tietoisia riskeistä, jotka liittyvät biologisen monimuotoisuuden merkittävään vähenemisen ja ilmastonmuutokseen, jos evoluution mekanismeja ei ymmärretä.

      12. Moderni maailmamme perustuu pitkään historiaan, jonka tärkeä osan muodostaa tieteen ja teknologian kehitys. Kuitenkaan tieteellistä lähestymistapaa ei vielä täysin ymmärretä ja tämä on omiaan edistämään kaikenlaisen fundamentalismin ja ääriliikkeiden kehitystä. Koko tieteen hylkääminen on varmasti yksi vakavimmista uhkista ihmis- ja kansalaisoikeuksille.

      13. Sota evoluutioteoriaa ja sen kannattajia vastaan esiintyy useimmiten uskonnollisten ääriliikkeiden muodossa, jotka liittyvät läheisesti äärioikeistolaisiin poliittisiin liikkeisiin. Liikkeillä on hallussaan todellista poliittista valtaa. Tosiasia, ja tämä on paljastettu useaan otteeseen, on se, että jotkut tiukan kreationismin kannattajat haluavat korvata demokratian teokratialla.

      jatkuu....

    • 14. Kaikki tärkeimmät monoteististen uskontojen johtavat edustajat ovat omaksuneet paljon maltillisemman asenteen. Paavi Benedictus XVI, esimerkiksi, aivan kuin hänen edeltäjänsä paavi Johannes Paavali II, kiittää tänään tieteen roolia ihmisyyden kehityksessä ja tunnustaa, että evoluutioteoria on ”enemmän kuin hypoteesi”.

      15. Sen vuoksi kaikkien evoluutiota koskevien ilmiöiden opettaminen keskeisenä tieteellisenä teoriana on ratkaisevan tärkeää yhteiskuntiemme ja demokratioidemme tulevaisuudelle. Tästä syystä sille täytyy varata keskeinen asema opinto-ohjelmissa ja erityisesti tieteen opintosuunnitelmissa, niin kauan kuin, aivan kuin mikä muukin teoria, se kestää perusteellisen tieteellisen tarkastelun. Evoluutio on läsnä kaikkialla, liiallisissa antibioottien lääkemääräyksissä, jotka luovat vastustuskykyisiä bakteereita, ja maatalouden liikaa käyttämissä torjunta-aineissa, jotka aiheuttavat hyönteisille mutaatioita, minkä jälkeen torjunta-aineilla ei ole enää mitään vaikutusta.

      16. Euroopan neuvosto on korostanut, kuinka tärkeää on kulttuuriin ja uskontoon perehdyttäminen. Sananvapauden ja yksilön vakaumuksen nimissä kreationistisia ideoita, niin kuin mitä tahansa muitakin teologisia kantoja, voisi mahdollisesti esittää kulttuurin ja uskonnollisen kasvatuksen lisänä, mutta niillä ei voi väittää olevan tieteellistä arvoa.

      17. Tiede tarjoaa korvaamatonta koulutusta älyllisessä perusteellisuudessa. Sen tarkoituksena ei ole selittää ”miksi asiat ovat”, vaan ymmärtää, miten ne toimivat.

      18. Kreationistien kasvavan vaikutusvallan tutkiminen osoittaa, että väitteet kreationismin ja evoluution välillä ylittävät järkevän keskustelun rajat. Jos emme ole varovaisia, Euroopan neuvostolle hyvin olennaiset arvot tulevat olemaan kreationistifundamentalistien suoran uhan alla. Euroopan neuvoston parlamentaarikoiden rooli on reagoida ennen kuin on liian myöhäistä.

      19. Parlamentaarinen yleiskokous kehottaa täten jäsenvaltioita ja erityisesti heidän koulutusviranomaisiaan puolustamaan ja edistämään tieteellistä tietämystä; vahvistamaan tieteen perustan, historian, epistemologian sekä menetelmien opetusta ja opettamaan samalla objektiivista tieteellistä tietoa; tekemään tieteestä ymmärrettävämpää, houkuttelevampaa ja läheisempää nykypäivän maailman realiteeteille; vastustamaan tiukasti kreationismin opettamista evoluutioteorian kanssa tasavertaisena tieteenä, yleensäkään kreationistisia ideoita ei tulisi esitellä muiden oppiaineiden kuin uskonnon yhteydessä; edistämään evoluution opetusta keskeisenä tieteellisenä teoriana koulujen opinto-ohjelmissa.

      20. Yleiskokous on tyytyväinen siihen, että 27 Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden tiedeakatemiaa on allekirjoittanut kesäkuussa 2006 julistuksen evoluution opettamisesta ja kehottaa niitä akatemioita, jotka eivät ole vielä niin tehneet, allekirjoittamaan ilmoituksen.
      palaa alkuun

      • pyhpy26271

        Jumala kirotkoon tuon kirjoittajat.


      • pyhpy26271 kirjoitti:

        Jumala kirotkoon tuon kirjoittajat.

        Hui, nyt heitä varmaan pelottaakin!

        Muuten yhtä paljon kuin sinua, jos sinun päällesi sanotaan jonkin sellaisen jumalan kirous, johon et usko.

        Joten saat tuntumaa siitä tunteesta kun kiroan sinut Thorin nimeen!

        Eikö tunnukin nyt ihan erilaiselta, kun päälläsi on jumalan kirous!


    • Toisaalta siis voimme kiittää kreationisteja, fundamentalisteja ja vaikkapa adventtikirkkoa siitä, että he itse osoittavat sen, että kristinusko on pelkkää roskaa.

      Kyseessä on vain yksi uskonto lukemattomien maailman nykyisten ja aikaisempien uskontojen joukossa. Kun tämä uskonto havaitaan monessa suhteessa virheelliseksi, jonka kristilliset fundamentalistit osoittavat itse erittäin taitavasti ja aukottomasti, ei ole järkevää olettaa sen olevan yhtään todellisempi kuin mikään muukaan uskonto.

    • TurhaaUskoa

      Onko oikeasti ihmisiä jotka todella uskovat vanhoja luomismyyttejä todellisina tapahtumina? Voi sanoa uskovansa mutta oikeasti uskoisi?

      • >>> Onko oikeasti ihmisiä jotka todella uskovat vanhoja luomismyyttejä todellisina tapahtumina? Voi sanoa uskovansa mutta oikeasti uskoisi? >>>

        Tässä ollaan asian ytimessä.

        Itse olen aika varma siitä, että juuri kukaan ihminen ei oikeasti usko, että jokin homeinen luomismyytti olisi oikeasti totta, vaan sellainen ihminen haluaisi uskoa että se olisi totta.

        Mutta toki saattaa olla niin sekaisin olevia ihmisiä, jotka todella syvällä sisimmässään ovat varmoja siitä, että jokin kurja luomissatu on totta ja he uskovat siihen täysillä. Mutta tämä tarkoittaa, että ihminen on todella sekaisin ja tyhmä. Ihan aidosti ja vilipittömästi tyhmä.

        Aivan kuten eri aikoina, erilaisissa yhteiskunnissa ihmiset ovat halunneet uskoa, että heille puhutut asiat ovat totta ja he ovat eläneet kuten ne olisivat totta, mutta ei niihin ole kukaan oikeasti uskonut. Erilaiset utopistiset kokeilut ovat tästä hyvä esimerkki.

        Hautajaiset ovat tästä hyvä esimerkki myös. En ole yksissäkään hautajaisissa nähnyt kristittyä joka ei olisi valtavan musertunut ja surullinen läheisen ihmisen kuolemasta. Luulisi, että heidän kyyneleensä olisivat katkeransuloisia ja että he olisivat jokainen pohjimmiltaan helpottuneita siitä, että tietävät läheisensä olevan taivaassa odottaen jälleennäkemistä. Tästäkin voisi päätellä, että lähes kaikki kristityt sisimmissään tietävät ettei ole mitään taianomaista paikkaa heille varattuna.

        Seuraavasta videosta selviää kaikki oleellinen. Siinä sarjamurhaaja Aileen Wuornosin käyttäytymisestä päivää ennen teloitusta voi tehdä tarvittavia johtopäätöksiä. Tuossa hän on ensin aivan innoissaan siitä, että tietää pääsevänsä hyvään paikkaan ja uskoo Jumalan ja Jeesuksen ja enkeleiden olevan tuonpuoleisessa vastassa. Sitten totuus alkaa paljastua ja eipä siinä sitten siitä ihanasta matkasta ihmeelliseen paikkaan ole enää tietoakaan.

        https://www.youtube.com/watch?v=yFBcjII3QAE&feature=related

        No selkein todiste on tietenkin se, että vaikka tässä on nyt ollut aikaa reilut 2000 vuotta tutkiskella näitä pyhiä höpinöitä niin kovinpa vähästä määrästä ovat kristinuskoiset päässeet keskenään yksimielisyyteen, että mitä ne höpinät oikein koettavat meille kertoa.

        Se kannattaa muistaa, että eihän tosi uskova hyväksy toisen uskonnon vastaavia kertomuksia, eikä pidä niitä minään muuna kuin homehtuneina myytteinä, niin eikös se kuitenkin kerro kaikista eniten?

        Uskontosi on juuri niin uskottava, kuin millaisena itse pidät kilpailevaa uskontoa ja sen tarinoita.


    • Uskonnot.ovat.tätä

      Uskovaiset kuuluvat ihmisryhmään, joka haluaa olla aina eri mieltä tiedetyn ja todistetun tiedon kanssa. Heidän mielestään kinasteleminen ja tosiasioiden vääristeleminen on vain niin suunnattoman hauskaa. He kokevat suunnatonta tyydytystä siitä, että voivat kinastelle ja väitellä vastaan.

      Uskonnollisimmat valtiot:

      1. Thaimaa, 94 prosenttia
      2. Armenia, 93 prosenttia
      3. Bangladesh, 93 prosenttia
      4. Georgia, 93 prosenttia
      5. Marokko, 93 prosenttia

      Vähiten uskonnolliset valtiot:

      1. Kiina, 7 prosenttia
      2. Japani, 13 prosenttia
      3. Ruotsi, 19 prosenttia
      4. Tsekki, 23 prosenttia
      5. Alankomaat, 26 prosenttia

      Silmiin pistävää on se, että ym. listauksessa uskonnollisin valtio on suosittu kohde, jonne ympäri maailman saapuu ihmisiä nussimaan aasialaista tiukkaa pillua ja uskovaisimman valtion ihminen jakaa alttiisti ja soimaamatta?

      Kiina sen sijaan on yksi maailman vauraimmista ja nopeimmin kehittyvistä maista maailmassa.

      Eli siellä, missä uskonnolla on suuri merkitys, nussitaan kaikkea mikä liikkuu sekä soditaan keskenään.
      Uskonnottomimmissa valtioissa sen sijaan eletään sovussa ja sivistyneesti.

      Mitä tämä kertoo uskonnon vaikutuksesta?

    • Hihhuliheppuli
      • Raamattu.satukirja

        Sinun pienet mahtavan satujumalasi luomat rusina-aivosi eivät voi sitä ymmärtää, että joku voi saada alkunsa tyhjästä. Sen sijaan sinun rusina-aivosi uskovat jonkun rahan ahneen lahkon pastorin höpinät, joka kertoo, että 6000 vuotta sitten oli eräs taikaukkeli, joka heilutti taikasauvaansa ja Telluksen pinnalle syntyi elämää?
        Rusina aivot kun eivät ajattele, vaan ne uskovat kaiken sen, mitä USA:ssa 1800-luvulla syntynsä saanut hihhuliporukka on taikauskossaan pähkäillyt?


      • <<Mitähän se sellainen voisi olla, joka pistää maailman alulle tyhjästä ja säätää vielä kaikki luonnonlaitkin? ... aika kova hemmo, vai mitä!>>

        Että lakanaan pukeutunut, maagisia loitsuja höpisevä ja taikasauvaa heilutteleva ukon käppänä on hyvä selitys maailmankaikkeuden syntyyn?

        Ensin voit tietenkin kertoa, että mihin uskonlahkoon kuulut?


    • AikaansaEdellä

      Raamatussa on ainakin noin toistakymmentä erillaista luomiskertomusta, siitä päätellen ainakin toisen vuosisadan kristityt käsittivät luomiskertomukset allegorisina. Esimerkiksi Genesiksen luomiskertomusta kirkkoisät vertasivat laululyriikkaan. Sensijaan varhaisten kristittyjen oppineiden suosimat luonontieteen kirjat olivat muumussa antiikin filosofien Ptolemaios, Strabon, Plinius ja Demokritos aina 1500-luvulle asti. Pitkään myös eli ensimmäisen vuosisadan juutalaisilta peritty ajatus että Jumala olisi luonut maailman yhdellä kertaa yhdellä sanalla eikä vaiheittain kuten modernit kreationistit ajattelevat. Ei siis ole ihme että kirkkoisien tekstit ovat tutustumisen arvoisia.

      • AikaansaEdellä

        Niin siis anteeksi muumussa antiikin filosofien Ptolemaios, Strabon, Plinius ja Demokritos, mutta tärkein oli Aristoteles. Aristoteleismi ja uusplatonismi olivat keskiajan Euroopassa vallitsevin käsitys maailmasta. Anteeksi unohdukseni.


    • Kirjakääröt

      5Moos.33:27 Biblia (1776). Jumalan asuinsia on alussa ijankaikkiset käsivartten alla..... Kirjoitetaan: iankaikkisten.

    • Tulipa mieleen että tämä jumala, jonka uskonnon uskomuksista tämä päätös kertoo, kykenisi varmaan kaikkivaltiaana kertomaan oman mielipiteensä, jos hänellä sellainen olisi ja etenkin jos se mielipide olisi ristiriidassa Euroopan neuvoston nökemyksen kanssa.

      Joten lienee selvää että kyseinen jumala on samaa mieltä.

      • kysynpävaa

        Kysyisin sinulta bushmanni mitä mieltä olet dokumentti Cowspiracy sen voi katsoa netistä
        Netflix sielä voi olla kuukauden ilmatteeksi.


      • Ravinnon.merkitys

        Kasvissyöjien luoma myytti:

        1. Kasvissyöjät elävät pidempään? Valhetta!
        Pitkäikäisimmät kansat elävät alueilla, joissa on lämmintä ja auringonvaloa saa läpi vuoden.
        Missä on vähiten ympäristömyrkkyjä ja siellä missä ihmisillä on vähiten stressiä. Myös yhteisöllisyys edesauttaa pitkän iän saavuttamisessa.

        2. Kasvisruokavaliosta saa kaikki tarvittavat ravinteet? Valhetta!
        Kun muutaman vuoden puhdasta kasvisruokavaliota noudattaneen hivenainetasot verikokein mittaa, ne ovat poikkeuksetta todella matalat.

        3. Eläinrasva tappaa? Valhetta!
        Tyydyttyneet rasvat eivät ole sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä – liian suuri määrä hiilihydraatteja sen sijaan on.

        4. ”Liha ei vaan sovi elimistölleni”? Valhetta!
        Ongelma ei ole liha, vaan vatsan ja ruoansulatuksen huono toiminta – yleisimpänä ongelmana joko suolahappoja tai entsyymejä ei ole riittävästi. Ongelma ei poistu sillä, että ruokavaliosta hyljätään sen ravintorikkaimmat osat. Ruoansulatukselle erittäin raskaat pavut, linssit ja idut sulavat huonosti, jos entsyymejä ruoansulatuksessa ei ole riittävästi. Tästä johtuu myös kasvissyöjillä yleiset hivenainepuutokset.

        5. Parantaa suorituskykyä? Valhetta
        Urheilijat, jotka syövät pelkästään kasvisruokaa, eivät pärjää kanssakilpailijoilleen. Jotkut urheilijat ovat väittäneet pitäytyvänsä vain kasvisruuassa, mutta heidän puheensa on paljastunut petokseksi. He ovat olleet jonkun lisäravinnevalmistajan mainostajia ja heidät on velvoitettu antamaan itsestään sellainen kuva, joka ei kuitenkaan ole pitänyt paikkaansa.

        6. Kasvikunnan tuotteista saa riittävästi proteiinia? Valhetta.
        Yleisimmin käytetyt proteiinin lähteet – soijatuotteet, hamppu ja esimerkiksi quorn-niminen sienivalmiste, ovat pitkälle prosessoituja tuotteita.
        Kasviproteiinit sisältävät myös rasvaa ja hiilihydraatteja, jotka yhdistettynä eivät edistä terveyttä.
        Kalan ja siipikarjan proteiinit ovat terveyttä edistäviä ja mitä vanhemmasta ihmisestä on kysymys, sen tärkeämpää on syödä monipuolista sekaravintoa, johon kuuluu mm. marjat, hedelmät ja hyvin kypsennetty liha.


      • kysynpävaa
        Ravinnon.merkitys kirjoitti:

        Kasvissyöjien luoma myytti:

        1. Kasvissyöjät elävät pidempään? Valhetta!
        Pitkäikäisimmät kansat elävät alueilla, joissa on lämmintä ja auringonvaloa saa läpi vuoden.
        Missä on vähiten ympäristömyrkkyjä ja siellä missä ihmisillä on vähiten stressiä. Myös yhteisöllisyys edesauttaa pitkän iän saavuttamisessa.

        2. Kasvisruokavaliosta saa kaikki tarvittavat ravinteet? Valhetta!
        Kun muutaman vuoden puhdasta kasvisruokavaliota noudattaneen hivenainetasot verikokein mittaa, ne ovat poikkeuksetta todella matalat.

        3. Eläinrasva tappaa? Valhetta!
        Tyydyttyneet rasvat eivät ole sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä – liian suuri määrä hiilihydraatteja sen sijaan on.

        4. ”Liha ei vaan sovi elimistölleni”? Valhetta!
        Ongelma ei ole liha, vaan vatsan ja ruoansulatuksen huono toiminta – yleisimpänä ongelmana joko suolahappoja tai entsyymejä ei ole riittävästi. Ongelma ei poistu sillä, että ruokavaliosta hyljätään sen ravintorikkaimmat osat. Ruoansulatukselle erittäin raskaat pavut, linssit ja idut sulavat huonosti, jos entsyymejä ruoansulatuksessa ei ole riittävästi. Tästä johtuu myös kasvissyöjillä yleiset hivenainepuutokset.

        5. Parantaa suorituskykyä? Valhetta
        Urheilijat, jotka syövät pelkästään kasvisruokaa, eivät pärjää kanssakilpailijoilleen. Jotkut urheilijat ovat väittäneet pitäytyvänsä vain kasvisruuassa, mutta heidän puheensa on paljastunut petokseksi. He ovat olleet jonkun lisäravinnevalmistajan mainostajia ja heidät on velvoitettu antamaan itsestään sellainen kuva, joka ei kuitenkaan ole pitänyt paikkaansa.

        6. Kasvikunnan tuotteista saa riittävästi proteiinia? Valhetta.
        Yleisimmin käytetyt proteiinin lähteet – soijatuotteet, hamppu ja esimerkiksi quorn-niminen sienivalmiste, ovat pitkälle prosessoituja tuotteita.
        Kasviproteiinit sisältävät myös rasvaa ja hiilihydraatteja, jotka yhdistettynä eivät edistä terveyttä.
        Kalan ja siipikarjan proteiinit ovat terveyttä edistäviä ja mitä vanhemmasta ihmisestä on kysymys, sen tärkeämpää on syödä monipuolista sekaravintoa, johon kuuluu mm. marjat, hedelmät ja hyvin kypsennetty liha.

        Kysyisin sinulta mitä tiedät Karpalo-projektista ?


      • Exap
        Ravinnon.merkitys kirjoitti:

        Kasvissyöjien luoma myytti:

        1. Kasvissyöjät elävät pidempään? Valhetta!
        Pitkäikäisimmät kansat elävät alueilla, joissa on lämmintä ja auringonvaloa saa läpi vuoden.
        Missä on vähiten ympäristömyrkkyjä ja siellä missä ihmisillä on vähiten stressiä. Myös yhteisöllisyys edesauttaa pitkän iän saavuttamisessa.

        2. Kasvisruokavaliosta saa kaikki tarvittavat ravinteet? Valhetta!
        Kun muutaman vuoden puhdasta kasvisruokavaliota noudattaneen hivenainetasot verikokein mittaa, ne ovat poikkeuksetta todella matalat.

        3. Eläinrasva tappaa? Valhetta!
        Tyydyttyneet rasvat eivät ole sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä – liian suuri määrä hiilihydraatteja sen sijaan on.

        4. ”Liha ei vaan sovi elimistölleni”? Valhetta!
        Ongelma ei ole liha, vaan vatsan ja ruoansulatuksen huono toiminta – yleisimpänä ongelmana joko suolahappoja tai entsyymejä ei ole riittävästi. Ongelma ei poistu sillä, että ruokavaliosta hyljätään sen ravintorikkaimmat osat. Ruoansulatukselle erittäin raskaat pavut, linssit ja idut sulavat huonosti, jos entsyymejä ruoansulatuksessa ei ole riittävästi. Tästä johtuu myös kasvissyöjillä yleiset hivenainepuutokset.

        5. Parantaa suorituskykyä? Valhetta
        Urheilijat, jotka syövät pelkästään kasvisruokaa, eivät pärjää kanssakilpailijoilleen. Jotkut urheilijat ovat väittäneet pitäytyvänsä vain kasvisruuassa, mutta heidän puheensa on paljastunut petokseksi. He ovat olleet jonkun lisäravinnevalmistajan mainostajia ja heidät on velvoitettu antamaan itsestään sellainen kuva, joka ei kuitenkaan ole pitänyt paikkaansa.

        6. Kasvikunnan tuotteista saa riittävästi proteiinia? Valhetta.
        Yleisimmin käytetyt proteiinin lähteet – soijatuotteet, hamppu ja esimerkiksi quorn-niminen sienivalmiste, ovat pitkälle prosessoituja tuotteita.
        Kasviproteiinit sisältävät myös rasvaa ja hiilihydraatteja, jotka yhdistettynä eivät edistä terveyttä.
        Kalan ja siipikarjan proteiinit ovat terveyttä edistäviä ja mitä vanhemmasta ihmisestä on kysymys, sen tärkeämpää on syödä monipuolista sekaravintoa, johon kuuluu mm. marjat, hedelmät ja hyvin kypsennetty liha.

        "3. Eläinrasva tappaa? Valhetta!
        Tyydyttyneet rasvat eivät ole sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä – liian suuri määrä hiilihydraatteja sen sijaan on."

        Mielenkiintoinen näkemys. Kokeilepa elää vain lihalla, jättäen kasvikset pois, ja katsotaan sen jälkeen uudestaan mitä verikokeet näyttävät.

        Valitettavasti tutkimukset osoittavat, että salaatilla ei verisuonia tukkoon saa, mutta pekonilla kyllä.


    • totean.vain

      Kova on rienaajahengellä taistelu epäuskonlähteellä evästää omiaan.

      https://areena.yle.fi/1-3551595
      Prisma: Suuri matematiikkamysteeri

      Tuli tuollainen ohjelma vasta tv.stä. Tässä taannoin linkitin erään maailmassa arvostetun matemaattisen tiedefyysikon ajatusta, että kaiken takana ei ole sattuma.
      Lainasin Viron tiedelehden sivustoa.
      Ko. tiedemies ei uskaltanut nimetä sanaa Jumala - mutta hän tunnusti ja toi esiin, että evoluutiolla ei ole jalanjälkeä ja syy oli tämä, viitaten valtaisaan järjestykseen.

      Katsokaa aivan vakavasti. Raamattu puhuu, että kaikki pysyy koossa Hänessä. jne. jne. jne.

      Eli kyse on kaikkiin aikakausiin sopivaa kieltä, jolla Jumala on puhunut jokaiselle sukupolvelle.

      Tietenkin Bushmannille, joka aina puhuu, että menee yli hilsteen, eikä ymmärrä, niin onhan se ymmärrettävä, ettei maailman aivoilla, jolla rienaajanhenki on sekottanut mielen, on lukko käsityksiin.

      Mutta, te muut, joilla ei ole ennakkokäsitelukkoja ja voitte laajentaa mielen, ymmärrätte, kuinka Luojan itsensä idea Henkenä on kaikkialla.
      Se pysyy koossa Hänessä.

      Siksi tuolla ohjelmassa puhutaan, että tuo matemaattiset määreet ovat olemassa, he vain löytävät ne ja sanoittavat sen.

      Tuli mieleeni vielä, tuo "Adamin kylkiluu" ja Eva. Kuinka tuon olisi eri sukupolville sanoittanut muutoin kuin noilla Sanoilla.
      Nyt kun olemme jotenkin ymmärtäneet tämän DNA.n , on avautunut tuokin idea.
      Hän, eli puoliso on liha - minun lihastani ja luu, minun luistani. Mutta, kyse on syvemmistäkin asioista.

      Onhan raamatulle naurettu ennenkin. Eli kullakin aikakautena on näitä sokeita Bushmanneja, joiden lukot on ennakkoluuloissa ja käsityksissä.

      Mutta, raamatunkertomuksien "olen tämän ennenkin aikaa sitten kirjoittanut", en kertaa siihen enempiä, mutta kun satelliitit saatettiin taivaalle, niin huomattiin, että Raamatun sana siitäkin oli tosi. Mutta nämä aikansa Bushamannit ovat kuolleet ja naurunsa oli tyhjää, joka päättyi. Sana oli niinkuin se oli kirjoitettu.

      Eli Kirjoitusten Ideaali sisältö avautuu vain Pyhässä Hengessä, sieltä löytyy näkökyky.
      On vain ensin nöyrryttävä jalkajakkaraltaan, että kannattaa polvistua Luojansa edessä, että saisi näkönsä jälleen.

      • taivas.ja.maa.todistaa

        Tuo "matematiikkamysteeri ohjelma" tavallaan kertoo myös Jumalan huumorilla laittaneen numerot luomakunnassa kaikkialle ympärillemme, kukkiin, kolme, viisi... 34 tai 55 terälehteä.... ns. Fibonaccin lukuun

        https://www.opinkirjo.fi/easydata/customers/opinkirjo/files/tiedekasvatus/tiedekerho/teemakokonaisuudet/luonnonkoodi/ohje_12_fibonaccin_luvut_ja_niiden_esiintyminen_luonnossa.pdf

        Tietenkin ohjelma pudottelee evoluution sanan vesipisaroita, harhaksi teidän mieliinne.
        Mutta, kun katselette ohjelmaa ja mietitte männynkäpyä, auringonkukan siementä jne.
        "sattumaako" --- ei! Vaan luonnon puhetta Luojastaan.

        Tiedemiehet puhuvat evoluutiosta, mutta toisessa lauseessa, etteivät he tiedä ja ymmärrä yhtälöitä.

        Miettikääs sekin, että puhutte maapallon evoluutiosta, kuis sitten se alkuräjähdys ja kuitenkin taivaskin puhuu Luojasta, ---samasta järjestyksestä---
        Mistäs apinasta se syntyi? Vai onko niin, että ihminen puhuessaan on jäänyt apinan syliin kiinni ja luulee sen tissin ruokkivan viisaammin?

        ts. Taivas ja maa puhuu Luojasta.


      • Mikään ei missään puhu luojasta. Pain rahanahneiden lahkojen eliitti puhuu luojasta, koska niillä paskapuheilla voi tehdä sievoisen omaisuuden ja kusettaa mummoilta kesämökit ja osakkeet.


      • Lahkoon kusetetut polvistuvat lahkonsa johtajien ja pastorikunnan edessä.
        Tästä johtuen jokaisella lahkon jäsenellä on oma suosikkipastorinsa. On myös luonnollisesti niin, että jonkun pastorin tai lahkon jäsenen naama ei miellytä ja silloin kun lahkon tilaisuudessa puhuu tuo epämiellyttävä pastorin retale, niin jäädään koko tilaisuudesta pois.


      • pyhpyh26716172
        Adventtiairut kirjoitti:

        Lahkoon kusetetut polvistuvat lahkonsa johtajien ja pastorikunnan edessä.
        Tästä johtuen jokaisella lahkon jäsenellä on oma suosikkipastorinsa. On myös luonnollisesti niin, että jonkun pastorin tai lahkon jäsenen naama ei miellytä ja silloin kun lahkon tilaisuudessa puhuu tuo epämiellyttävä pastorin retale, niin jäädään koko tilaisuudesta pois.

        Valheesi ei hetkauta.


    • pyhpy256121

      Bushmannin ja Euroopan neuvoston valheet EIVÄT hetkauta.

      • Ehdottomasti.näin

        Meitä EIVÄT adventtikirkon pastoreiden emävalheet hetkauta.


      • pyhpyy2256256
        Ehdottomasti.näin kirjoitti:

        Meitä EIVÄT adventtikirkon pastoreiden emävalheet hetkauta.

        Sinä oletkin jumalaton matkalla kadotukseen, kun väität totuutta valheeksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      304
      1879
    2. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      110
      1755
    3. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      121
      1688
    4. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      72
      1613
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      31
      1567
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      69
      1275
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      89
      1038
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      21
      1022
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      22
      1002
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      100
      938
    Aihe