avioehdosta

eroon

Onko jollain tietoa, jos tehdään osittainen avioehto tehdäänkö sitten eron aikaan omasuuden selvitys? tai jos kokonaan sitova avioehto tehdäänkö silloin omaisuuden selvitystä? Eli selvennyksenä vielä tehdäänkö puolisoiden omaisuuden selvitys joka tapauksessa?

6

143

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mekkk

      Aviehto pitää tehdä kun ollaan naimisissa ja rekisteröitävä maistraattiin niin sitten on voimassa .Jos asioita voi sopia ilmankin koksa suomen lain mukaan avio-oikeutta ei ole pakko käytää. Erossa voi osituksen sopia niin että vain yhteinen omaisuus menee jakoon.

    • Pisteppäniin

      Varman vastauksen saat ,kysymällä suoraan maistraatista tai ilmainen soitto lakitoimistoon.Täällä voi saada tosi väärää tietoa.

    • Lellu_5671

      Tarkoitat varmaan omaisuuden ositusta. Ositus pitää tehdä avioeron yhteydessä. Jos se on jäänyt tekemättä, niin jomman kumman kuoltua perinnönjako ei onnistu ilman osituspaperia.

    • esimerkinvoimin

      Siinä vaiheessa kun laitetaan kantapäät vastakkain ja muutetaan erillisiin talouksiin, eli erotaan pysyvästi toisistaan, jaetaan yhteinen omaisuus kahteen eri kasaan. Toinen kasa on sinun ja toinen on sun ex-puolison.

      Jos teillä on avioehto tehtynä, niin omaisuus jaetaan just sen mukaan miten olette sopineet eli kummankin puolison "kasan" fyysinen koko ja euromääräinen suuruus riippuu aiemmista sopimuksistanne.

      Avioehtohan voi koskea ennen avioliittoa, mutta myös avioliiton aikana hankittua omaisuutta. Kannattaa miettiä jo avioitumisvaiheessa millaiseen paperiin nimensä alle laittaa.

      Tässä esimerkki.
      Ja huom, tämä on vain esimerkki.
      Tämä on "sinä" muodossa pelkästään sen takia, että jos se helpottaa asian ymmärtämistä.

      Nyt esimerkkiin:
      Puolisosi on yksityisyrittäjä, omistaa 100% yrityksensä, firma on hyvin menestyvä. Lisäksi hän omistaa 2 miljoonan euron arvoisen velattoman kämpän Kuusisaaresta. Nämä kaksi "asiaa" , firma ja talo, ovat olleet hänellä jo olemassa ennen kuin te kaksi menitte avioon.
      Puolisosi tienaa 100.000 vuodessa, kaikki fyrkka tulee hänelle omasta firmasta.

      Sinä vastaavasti olet saanut perintönä mummoltasi maatilan Perä-Pohjolasta, arvoltaan 40.000€. Muuta omaisuutta sinulla ei ole. Sinä tienaat 20.000 vuodessa, mutta jo seurustelunne alussa jäät pois paskaduunistasi ja auttelet puolisoasi silloin tällöin hänen firmassaan ilman palkkaa. Muutat myös puolisosi omistamaan asuntoon, etkä maksa asumisesta yhtään mitään.
      Saat mieheltäsi talousrahaa kuukausittain käyttelet hänen varojaan suht. vapaasti yhteisiin ja omiin menoihisi. Eli elät puolisosi tuloilla ja kartutat henkilökohtaista omaisuuttasi puolisosi varoilla. Henkilökohtainen omaisuus tarkoittaa tässä sitä, kun ostat kalliita merkkituotteita, tonnien laukkuja, kenkiä, koruja pelkästään itsellesi.

      Olette tehneet avioehdon ennen vihkimistä tai avioliittonne aikana. Yhtäkaikki teillä on avioehto. Avioehdossa on sovittu, että kummallakaan teistä ei ole oikeutta toisen ennen avioliittoa omistamaan omaisuuteen lisäyksenä, että sinulla ei ole oikeutta puolisosi yritykseen eikä yrityksestä tulevaan tuottoon eikä kyseisellä tuotolla hankittuun omaisuuteen.

      Olette aviossa sanotaan 5 vuotta. Sinä aikana hankitte yhteistä omaisuutta, kesämökin arvoltaan 300.000€. Tosin kesämökkikin on pelkästään puolisosi nimissä, koska se on ostettu puolisosi tienaamilla rahoilla. Eihän sinulla ole omaa/itse tienattua rahaa millä sinä maksaisit puolet (150.000€) mökin hinnasta. Toivottavasti olet pysynyt kärryillä tähän asti.

      No niin, teille tulee ero.
      Avioehdon perusteella sinä pidät perintönä saamasi maatilan kaiken sen mitä olet omistanut ennen avioliiton solmimista. Sen lisäksi omistat henkilökohtaiset vaatteesi ja miehesi rahoilla ostamat henkilökohtaiset tavarat, siis korut, vaatteet ja ne kalliit dolcecabbanat, siis noin periaatteessa.
      Puolisosi pitää, firmansa, kotinsa, kesämökin, kaiken sen mitä hän on omistanut ennen avioliittoa mitä hän omasta yrityksestään nostamalla palkalla ostanut avioliiton aikana.

      Se mistä te voitte keskustelella eron hetkellä:
      Ne ovat ne asiat mitä te olette avioliittonne aikana yhdessä hankkineet. Mietitään mitä niitä voisi olla. Tietenkin se kesämökki, mutta ikävä kyllä, se on ostettu puolisosi firmastaan saamilla palkkatuloilla, joten jos tarkkoja ollaan, sinulla ei ole siihen oikeutta. Sekin olisi siis pelkästään puolisosi omaisuutta. Mutta ainahan sitä kannattaa keskustella.

      Ainahan ihmiset voivat tehdä muunlaisiakin ratkaisuja erohetkellä. Ei ole pakko mennä lakipykälien mukaan. Mutta pahimmassa tapauksessa jopa kalliit korut voidaan ottaa pois jos ne on hankittu ns. "vääristä" rahoista.
      Jos sattuu paskamainen puoliso, niin sitten keskustellaan myös siitä miten ne tonnien rätit ja kengät, korut on myös ostettu miehen firmastaan saamilla rahoilla. Ja kuten muistat, avioehdossanne rajattiin pois sinun oikeus puolison firmastaan saamaan tuottoon, eiks niin?
      Jos oikeuteen mennään, niin aivan varmasti saat pitää syntymäpäivä- tai joululahjaksi saamat jutut, mutta muiden osalta, kuka tietää, voipi olla niinkin että ne menee seuraavalle emännälle.

      Ja totta kai, erotilanteessa omaisuuden ositus tehdään ja pitää tehdä. Olisi todella tyhmää jättää osittamatta. Erotilanteessa on kaikkein helpoin tehdä ja saada se mitä itselle kuuluu.
      Sinä muutat erohetkellä pois puolisosi omistamasta asunnosta käyttöoikeutesi kesämökkiin loppuu silloin kun ero tulee voimaan.

      Esim. Juice Leskisen puolisot riitelivät oikeusasteissa vuosikymmenen perinnöstä ja maksoivat lakimiehille todella suuren summan siitä.

      • Eioleavioehtoa

        Nimim,Esimerkinvoimin ,kirjoitti siis mallin siitä,kun on avioehto.KUN EI OLE AVIOEHTOA,menee kaikki puoliksi,vaikka rouva olisi ansainnut miljoonia ja herra vain murto-osan ja hoidellut lapsia kotona.
        Ulkopuolelle jää vain se omaisuus jonka on perinyt ja siinäkin pitää olla mainita,ettei puolisolla ole siihen avio-oikeutta jne,,jne


    • jeppssu

      "Siinä vaiheessa kun laitetaan kantapäät vastakkain ja muutetaan erillisiin talouksiin, eli erotaan pysyvästi toisistaan, jaetaan yhteinen omaisuus kahteen eri kasaan."

      Jos on avioehto, tehdään osituksen sijaan omaisuuden erottelu. Yhteistä omaisuutta on vain yhteinen omaisuus, josta (kuten osituksessakin) lasketaan yleensä 50/50 molempien osuudeksi, ellei muuta ole kirjattu. Erottelussa siis eritellään yhteinen ja avioehdon alainen omaisuus. Ja siitä avioehdostahan riippuu miten tämä toteutetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe