Apua todella kuivaan ihoon

Mikä avuksi ympärivuotiseen kuivaan kasvojen ihoon? Kuoriminenkaan ei oikein auta, on niin rutikuiva. Kookosöljyä olen käyttänyt eikä sekään toimi hirveän hyvin.

Mielellään jokin kohtuuhintainen (tai halpa) apteekkituote, joka kosteuttaa pysyvästi tai sitten sopii meikinkin alle.
Ilmianna
Jaa

7 Vastausta


Itselläni on myös erittäin kuiva iho, etenkin kylmällä ja sateisella säällä. Jopa apteekin tuotteet, jotka on tarkotettu erittäin kuivalle iholle ei auta. Siks käytänki kaakovoita; joko luontaista "Palmer´s cocoa butter formula with vitamin E" (sitä saa netistä mut itse ostin yhestä afrikkalaisesta kaupasta, joka on täällä Oulussa "Tuiran oriental shop". mut parempi on vaselinen cocoa radiant rasva. Sitä saa kaikista kaupoista. Maksaa jotain vähän yli pari euroo. Kuivuu tosi nopeasti joten sopii hyvin meikin alle. Mulla ainaki kosteuttaa ja hoitaa kuivaa ihoa. Itse tykkään sekottaa nuita kahta keskenään ja hieroo koko kroppaan aina suihkun jälkeen. Tulee tosi pehmee ja kiiltävä iho + tuoksut aina ihanalle suklaalle :)
Ilmianna
Jaa
Jos ap:llä on kuiva iho aina, tarkoittaa luultavasti että sulla on peritty kuiva ihotyyppi.
Kuiva iho tarkoittaa sitä, että sulla ei ole ihossa tarpeeksi rasvaa, siksi kosteus ei ihossa pysy.

Tärkeintä on ensin suojata ihoa ja välttää kuivattavia asioita. Kuiva iho on myös erittäin herkkä, ärtyy helposti (näkyy kuivumisena), joten kannattaa jättää pois kaikki kuorinnat ja muut ihoa ärsyttävät jutut. Vältä myös kosmetiikkaa, jossa on kuivattavia ja ärsyttäviä ainesosia kuten alkoholia ja hajusteita.

Ensiksi ruokavalio kuntoon eli neitsytoliiviöljyä reilusti salaattiin tai vihanneksiin päivittäin. Huolehdi että syöt runsaasti A- ja E-vitamiinejaja muista ihoa hoitavia aineita sisältäviä ruokia: porkkanaa, pinaattia, lehtikaalia, avokadoa, manteleita ja kananmunia, pähkinöitä ja tietysti rasvainen kala, lisäksi marjat ja hedelmät, yms. Tietysti kannattaa lipittaa yrittiteetä saadakseen nestettä ja ravintoaineita. Kurkkua kannattaa syödä joka aamu iso palanen.

Vältä kasvojen vesipesua, se kuivattaa. Välttele erityisesti kuumaa vettä ja kuumaa saunaa. Lisäksi mieti huolella vaatetus, koska haluat suojata kasvojasi kylmältä ja viimalta. Pakkanen ja tuuli muuten kuivattavat, mitä moni ei ymmärrä. Huppua, huivia, jne. Huppu jossa karvapuuhka tai reunus, jonka voit vetää kasvojen eteen suojaamaan tuulelta.

Hanki jokin hajusteeton misellivesi putsariksi. Eli pyyhit vaan pumpulilapulla aamuin illoin. Ei vettä! Edullinen on LV;n misellivesi. Muitakin on mutta lue INCI huolella. Esim. Garnierin pinkkikorkkinen Skinnaturals voi olla okei. Nuo siis halvimmasta päästä.

Kosteusvoiteeksi tarvitset herkälle iholle sopivan voiteen joka on täyteläinen/hoitava/ravitseva. Vaikka Erisanin täyteläinen kasvovoide. Kuten LV myös allergiatunnuksella varustettu tuote. Tai Favoran 24h ravitseva hoitovoide.

Hanki jotain öljyä kasvoja varten. Vaikkapa vaan hajusteetonta vauvaöljyä. Tai joku luonnonöljy (100%). Tai ostat puhdasta sheavoidetta. Idea on levittää yöksi kasvoille kosteusvoidetta ja siihen päälle öljyä tai sheavoidetta.

Aamulla levität sitten vaan kosteusvoiteen ja siihen päälle ihoa suojaavat meikit.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kuiva iho voi johtua myös siitä että on joutunut voidekoukkuun. Iho yrittää mukautua voiteisiin ja hoitotuotteisiin vähentämällä luonnollisten ihoöljyjen tuotantoa, ja kuivuu heti jos ei ole jatkuvasti rasvaamassa.
Voidekoukku ei ole perinnöllinen, vaan ihon mukautuminen ulkoisten olosuhteiden mukaisesti koskee kaikkia ihotyyppejä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei pidä paikkaansa kuivan ihotyypin suhteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lancomen Nutrix,maksaa noin 5-10€ Espanjassa.
Ilmianna
Jaa
Tästä olen saanut avun kuivaan ja hilseilevään ihoon!. Myös ihon rasvaisuus hilliintynyt.
https://www.youtube.com/watch?v=r7TlxbOWm4s&lc=z23ij55rplu2wftlqacdp432oxcrtf30h4qfkke3p25w03c010c
Ilmianna
Jaa
Apteekin perusvoiteista Ceralan Plus, mikä sisältää terveen ihon omia rasvoja, ja luontaistuotepuolelta kookosöljy, jota saa ruokakaupoistakin. Näitä kahta voi myös yhdistellä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Apua todella kuivaan ihoon

Mikä avuksi ympärivuotiseen kuivaan kasvojen ihoon? Kuoriminenkaan ei oikein auta, on niin rutikuiva. Kookosöljyä olen käyttänyt eikä sekään toimi hirveän hyvin.

Mielellään jokin kohtuuhintainen (tai halpa) apteekkituote, joka kosteuttaa pysyvästi tai sitten sopii meikinkin alle.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta