Aihe

Kantakauhavalle laaja sotekeskus?

kysymyksientulvaa

Näköjään Kantakauhava on saanut jo etukäteen tietää saavansa sotekeskuksen vuodeosastoineen Kantakauhavalle!
Kuntayhtymä kaksineuvoinen keskittää kaikki lääkäripalvelunsa kantakauhavalle. (Ilkka lehti 18.1.17)

Miten on muiden kanssa? Lapuako joutuu luopumaan hyvin toimivasta terveydenhuollostaan ja lääkärin vastaanottotoiminnastaan ja vuodeosastosta?
Näinkö nämä sotevalmistelut etenevät? Toiset saavat etukäteen "varman tiedon" ja toimivat sen mukaan eli kuntayhtymä kaksineuvoinen.
Alajärven kaupunki on peruskorjannut terveyskeskuksensa ja vuodeosastonsa, euroja on kulunut vajaa 5 miljoonaa. Jääkö Alajärven loistavat tilat käyttämättä tulevissa soteratkaisuissa?
Kantakauhavalla on vaan läpikotaisin käyttökelvottomia rakennuksia. Miten yleensä on mahdollista, että terveyskeskuksen vuodeosasto siirretään johonkin vinttirakennukseen, onko tilat hyväksytty akuuttivuodeosastolle sopiviksi tiloiksi? Luulenpa ettei valvovat viranomaiset ole edes tarkistaneet tiloja.

7

200

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ne_volnuisja

   Malttia nyt, itse luotan päättäjiin.

   Valtapuolueen ansiosta varsinainen ratkaisu on todennäköisesti olemassa, mutta puolivalmista työtä ei pidäkään tuoda arvosteltavaksi. Kun viimeisetkin pilkut on viilattu, tarpeellinen info jaetaan riittävänä.

   Ei häiritä turhilla uteluilla Vaikuttajien työrauhaa.

   • hoidonlaatu

    Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa taitaa olla 3-4 virkalääkäriä tällä hetkellä.
    Virkoihin ei saada lääkäreitä. Jos joku erehtyy virkaan, niin 1/2 vuoden kuluttua jo irtisanoutuu ja lähtee muualle.

    Olisi todella toivottavaa, että Kuntayhtymä kaksineuvoisen johto tiedottaisi asioista totuudenmukaisesti. Jatkuvaa asioiden vääristelyä.
    Ilkka lehdessä kuntayhtymän johtajan mukaan "hoidon laatu on hyvää kaikilla mittapuilla".
    Hoidon laatua ei ole kyllä mitattu millään tavoin. Hoidon laadun mittaus ei ole sitä, että kerran vuodessa tehdään yhden päivän asiakastyytyväisyyskysely.

    "Hyvä sosiaali- ja terveydenhuollon laatu tarkoittaa sitä, että asiakas saa tarpeensa mukaista palvelua oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Hyvä laatu on parhaaseen käytettävissä olevaan tietoon tai näyttöön perustuvaa palvelua, joka tuottaa kansalaisille hyvinvointia ja pyrkii terveyden ja hyvinvoinnin maksimointiin ja riskien minimointiin. Laatua on hyvä toiminta sille asetettujen vaatimusten ja siihen kohdistuvien odotusten mukaisesti annettujen taloudellisten voimavarojen asettamissa rajoissa."
    Lähde: Tilannekatsaus sosiaali- ja terveydenhuollon laatuun vuonna 2008

    Keskeiset elementit sosiaali- ja terveydenhuollon laadussa:

    asiakaskeskeisyys: tarkoittaa yksilön kunnioitusta ja itsemääräämisoikeutta peruslähtökohtana palvelun toteuttamisessa. Asiakkaan asema on lainsäädännöllisesti varmistettu (Laki potilaan oikeuksista 1992, Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista 2000).

    palvelujen saatavuus ja saavutettavuus: tarkoittaa, että kansalainen saa palvelut kohtuullisessa ajassa tasa-arvoisesti asuinpaikasta, sosioekonomisesta asemasta, sukupuolesta tai etnisistä tekijöistä riippumatta.

    oikeudenmukaisuus: tarkoittaa, että samanlaisessa tilanteessa olevat asiakkaat saavat yhdenmukaisesti hoitoa tai palvelua. Kiireellinen hoito ja palvelu tulee antaa kaikille ilman tarpeetonta viivettä.

    valinnanvapaus
    potilasturvallisuus: tarkoittaa hoidon, lääkehoidon ja laitteiden turvallisuutta. Organisaatioiden tulee laatia potilasturvallisuussuunnitelma.

    korkeatasoinen osaaminen: ammatilliseen osaamiseen kuuluu itse toiminnassa tarvittava osaaminen, ihmisen kohtaamisen taito, arvot ja etiikka.

    vaikuttavuus: Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tavoite on olla vaikuttavia ja siten lisätä mahdollisimman paljon asiakkaan hyvinvointia ja terveyttä.
    Lähde THL


  • ratsumies88

   paska puhetta ei ole tulossa semmosta

  • MaijaMaijalainen

   Voi kun ihmiset ottaa selvää asioista ennen kuin lakvata repimään pelihousujaan. Ja mitä tulee palvleun laatuun ja saatavuuteen niin ite oon saanu ainakin parempaa palvelua kun silloin kun asuin Seinäjoella. Ja mitä SOTEen tulee niin siitähän ei ole kellään vielä mitään varmuutta. Sen tietää kaikki jotka vähänkin seuraa asiaa muualtakin kun naapurin Pertin jutuista

   • somessanegpalauetta

    Somessa melko rankaa ihmisten kirjoittelua, minkä laatuista hoitoa ja palvelua ovat Kantakauhavan tk:ssa saaneet. Näköjään Kaksineuvoisen sivuilta on suljettu mahdollisuus antaa nimettömänä palautta hoidosta, mikä sinällään jo osoittaa virkamiesten vastahakoisesta halusta ottaa negatiivista palautetta vastaan potilailta.


   • potilastyytyväisyys

    Taitaa Kaksineuvoinen olla ainoa sosiaali-ja terveydenhuollon organisaatio Suomessa, joka ei ota vastaan anonyymi asiakaspalautetta nettisivun kautta. Se on sitä "hoidon laatua ja potilaiden ja asiakkaiden kunnioittamista"!?


   • paljonongelmia

    Pitäisi olla kyllä olla virkaan valitulla lääkärillä täydet reseptin kirjoittamisoikeudet. Kertoo kyllä paljon lääkäristä, jonka reseptin kirjoitusoikeuksia on valvira rajoittanut!
    Tiedoksi vain kaksineuvoiselle!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   16329
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   334
   5841