Ns. kolmas ikä kansalaisjärjestöissä tärkeä voima

Vapaa-ajattelijalllt

Ns. kolmannella iällä tarkoitetaan ihmisten elinkaaressa päätoimisen työelämän jälkeistä aikaa, jolloin pääasiallinen toimeentulo tulee eläkkeestä. Tosin yhdet ja toiset saattavat tehdä vielä jotain osa-aikaisia tai muita projekteja myös eläkkeelle siirryttyäänkin, joten raja työuran ja eläkkeen välillä ei ole kaikilla selvä.

Useimmat ns. kolmannella iällä kuitenkin tekevät jotain muuta kuin palkkatyötä eli sitä mitä pitävät tärkeänä, harrastuksia, kenties isovanhemman rooliin kuuluvaa - sekä järjestötoimintaa. Monet tekevät luovaa työtä, esimerkiksi kirjoittamista, ilman taloudellista intressiä.

Ja kyllä, kun Suomi on kansalaisjärjestöjen luvattu maa, niissä laidasta laitaan - nuorisojärjestöjä lukuun ottamatta - olennainen osa jäsenistä ja aktiiveista on n.s kolmannen iän saavuttaneita. Näin sekä järjestötyössä että järjestöjen organisoimassa vapaaehtoistoiminnassa ja auttamistylsssä.

Keskimääärinen ikä koko väestöstä ja varsinkin 60 vuotta täyttäneistä on noussut ja nousee. Sen takia eläkeiän nostamisesta on tehty päätöksiä ja ikä on nousemassa 65 vuodesta ainakin 67 vuoteen.

Minkään järjestön ei kannata suhtautua ylenkatseellisesti "kolmannen iän" väkeän jäseninään ja aktiiveinaan. Ikärasistinen suhtautuminen on paitsi perusoikeuksiin kuuluvan yhdenvertaisuusperiaatteen vastaista järjestöissä myös äärimmäisen tyhmää, tuhmaa ja vahingollista. Eläkeiässä olevia on monissa yhdistyksissä aktiiveina. Se on hyvä asia.

Niinpä ei olekaan yllättävää, että vapaa-ajattelijain toimintaan ilmeisen vihamielisesti suhtautuvat tahot ovat vahigoittamistarkoituksessa käynnistäneeet ikärasistisen kampanjan liiton 65-vuotiasta pääsihteeriä kohtaan vaatien hänen erottamistaan tuon iän perusteella. Vertaus 92-vuotiaaseen afrikkalaiseen diktaattoriin tietysti osoittaa ennen muuta typeryyttä, jonka esittäjän voi kuvitella pitävät ideaansa jopa hauskana. Samalla se ilmentää äärimmäistä pahantahtoisuutta, psykopaattista ilkeyttä.

Monissa järjestössä vielä 80 vuotta täyttäneekin tekevät arvokasta työtä. Ikä ei monesti ele este luovalle työlle. Tänään televisiosa esitetään elokuva Armi Ratiasta, jonka ohjaaja ideoi, käsikirjoitti ja ohjasi elokuvan yli 80-vuotiaana, Puhumattakaan seitsemänkymppisistä...

Mainitakoon, että Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtajaksi valittiin vuonna 1958 Väinö Voipio, joka tuolloin oli 73-vuotias. Puheenjohtajaksi valinnan jälkeensä 1960-luvulla Voipio kirjoitti kolme uskontokrititistä kirjaa, jotka Gummerus julkaisi. Jos tällä foorumilla nyt esitetyn kaltaiset ikärasistiset ajatukset olisivat tuollin estäneet Voipion toiminnan Vapaa-ajattelijoissa, kirkoliset piirit olisivat olleet erittäin tyytyväisiä.

95

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lukuje.lasku

      Ikärasistinen antivapari nostelee nyt kahta ketjua tällä teemalla. Veikkaan että vajaa viikko niiden kansa menee. Vauhtia likaisen tyuön osastolle pistävät nämä käöyrät: http://aijaa.com/OeHfu5

      • Lukija.huom

        Aamusta alkaen. Luu kaluttavana.


      • Kysynp
        Lukija.huom kirjoitti:

        Aamusta alkaen. Luu kaluttavana.

        Menee kunnianloukkauksen puolelle? Kannattaisi tehdä tutkintapyyntö, niin saadaan myös puskan takaan ampujan nimi selville.


      • Anonyymi

        Pitänyt taukoa, mutta vii taas innostua, kun näkee tämän.


    • Toiseen ketjuun jo linkitinkin tämän: http://findikaattori.fi/fi/46

      Se että on keskimäärin hengissä 83-vuotiaaksi ei toki tarkoita että niin vanhaksi keskimäärin jaksaisi järjestötyötä. Lienee kuitenkin niin, että aktiivisten vuosien määrä kasvaa käytännössä samassa suhteessa kuin elinikä.

      • Lukuje.nousu

        60 vuotta täyttäneillä elinajanodote on korkeampi kuin se oli vastasyntyneillä, koska kuolemantapauksia sattuu kaiken ikäisille. (Onpa sattunut niinkin, että kuolo on korjannut kypsymättömän ikärasistinkin tuosta vaan yllättäen.)


      • Sekulaarist

        Ikärsismiin ei syytä


      • Vapari-humanisti
        Sekulaarist kirjoitti:

        Ikärsismiin ei syytä

        Antivaparilla on ikärasismiinsa omat vahingoittamistarkoitukset.


      • IkärasismiaVastaan
        Vapari-humanisti kirjoitti:

        Antivaparilla on ikärasismiinsa omat vahingoittamistarkoitukset.

        Olipa minkä ikäinen tahansa, hänen toimintansa vapaa-ajattelijoissa on antivararille myrkkyä.


      • Anonyymi

        Järjestötyötä tehohoitoon saakka.


    • On asioita, joita ei koskaan tule toimintakertomukseen vaikka ehkä pitäisi. Esimerkiksi "Ylikoski lenkkeilee" tai "Mäntysalojen vauva huutaa yöt läpeensä".

      Todellisuudessahan se paljonko ylipäänsä voi vapaa-ajattelulle antaa riippuu eläkeikäisillä jo vahvasti elintavoista, ja nuoremmilla sitten muun ohella myös perheen terveydestä.

      • Lukuje.huom

        Moni 65-vuotias on paremmassa kunnossa kuin moni 45-vuotias.


      • Lukuje.huom kirjoitti:

        Moni 65-vuotias on paremmassa kunnossa kuin moni 45-vuotias.

        On toki. Mutta ei se oma kunto toisaalta ole kuin yksi osa palettia. Onhan vapaa-ajattelijoissa myös heitä joilla on ongelmia lapsen terveyden kanssa, ja toisilla taas vanhempien terveys murheena.


      • Anonyymi
        Lukuje.huom kirjoitti:

        Moni 65-vuotias on paremmassa kunnossa kuin moni 45-vuotias.

        Mutta kuolee tehohoitoon. Valinta on karu.


    • Vapari-humanisti

      Vapaa-ajattelijain liiton hallituksen 9 jäsenestä 8 on työelämässä ja yksi työeläkkeellä. Kansalaistoiminnassa ei ole eläkeikää, ei myöskään kultuurissa ja luovassa työssä.

      • ihanvaantulimieleen

        Se eläkeläinen on kuulemma osoittautunut aikamoiseksi taakaksi toiminnan kannalta. Vie sinäkin sanaa, että jättäisi tilaa nuoremmille.


      • Luk.lis
        ihanvaantulimieleen kirjoitti:

        Se eläkeläinen on kuulemma osoittautunut aikamoiseksi taakaksi toiminnan kannalta. Vie sinäkin sanaa, että jättäisi tilaa nuoremmille.

        Antivapari kuulee ääniä päänsä sisältä.
        Vapaa-ajattelijoissa on tilaa toimia niin liiton piirissä kuin yhdistyksissä, niin opiskelijoilla, työssäkäyvillä kuin eläkeläisilläkin.


      • Huhhuhhuijaa
        Luk.lis kirjoitti:

        Antivapari kuulee ääniä päänsä sisältä.
        Vapaa-ajattelijoissa on tilaa toimia niin liiton piirissä kuin yhdistyksissä, niin opiskelijoilla, työssäkäyvillä kuin eläkeläisilläkin.

        No nyt on jo vaparitkin antivapareita! Lujaa menee sulla.


    • Areenasta

      Kansalaisareena tukee vapaaehtoistyötä. "Kolmas ikä" valtava resurssi.

      • Anonyymi

        Kolmas ikä on valtava hoitotaakka. Vaparit tappavat ne pois ja rahaa säästyy.


    • LukijanKysymys

      Väinö Voipio valittiin Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtajaksi 74-vuotiaana.

      Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä 85-vuotias Jörn Donner sanoo jatkavansa työtä normaalisti.

      HS:n jutun mukaan tikkakoskelainen 99-vuotias autoilija aikoo jättää ajakorin uusimatta 100-vuotiaana.

      Antivapari haluaa, että yli 65-vuotiaat eivät enää toimisi vapaa-ajattelijoissa. Se on linjassa sen kanssa, että hän ei halua kenenkään toimivan vapaa-ajattelijoissa, vaan haluaa lopettaa vapaa-ajattelijaain toiminnan.

      Antivaparin "ikärasismi" ei ole aitoa?

      • Lukija.kommentt

        Antivaparin ikärasismi on katkeraa kiukkuamista.


      • Luk.lis
        Lukija.kommentt kirjoitti:

        Antivaparin ikärasismi on katkeraa kiukkuamista.

        Kiukkuaa iästä riippumatta niitä vastaan, jotka hoitavat vapaaehtoisjärjestön vastuullisia tehtäviä.


    • Lukija.huom

      Väinö Voipion valintaikä on tietenkin poikkeustapaus, mutta sinänsä ihan myönteinen esimerkki, sillä valinta myös aktivoi seniori-ikäistäkin mm. kirjoittamaan kolme uskontokriittistä kirjaa ja kiertämään ympäri maata puhumassa. Ja 70 vuotta juuri täyttävä tasavallan presidentti, joka sai juuri lapsen, näyttää myös esimerkkiä.

    • Sanonp

      Sukupolvien välistä vuoropuhelua tarvitaan, myös ylisukupolvisesti eli "nuorten" ja "vanhojen" välillä, yli "keski-ikäisten".

    • Lukuje.huom

      Yhdysvaltojen edustajainhuoneen puheenjohtajaksi on tammikuussa 2019 valittu 78-vuotias nainen.

    • anti-piispa

      Ei ikä itsessään ole merkittävä seikka minun mielestäni. Silläkin on arvoa ja merkitysta, että aikaa luottamustoimen hoitoon oikeasti on.
      SItä kuitenkin pitää välttää, että mikään tehtävä henkilöityisi liiaksi vaan riittävää vaihtuvuutta pitää olla myös. Kokemusta ja osaamista voi jakaa myös roolia välillä vaihtamalla.

    • Reuna.huomaut

      Antivaparin arsenaaliin kuuluu ikärasistinen henkilövaino.

      • Luk.lis

        Nyt takertunut ikärasismin levy päälle pyörimään. Antivaparin tarkoitus on vahingoittaa liittoa kaikilla keksimillään tavoilla.


      • Kihisijästä

        Heittää näköjään useita asiattomia aloituksia samasta aiheesta. Kihisee ja sihisee pahaa henkeä kuin Luther juutalaisista ja vääräuskoisista.


      • Anonyymi

        Kesäkuussa ollut poikkeuksellisen "aktiivinen". Toisaaalta kyllä ilmaisee kaipuuta olla ilman vapareita, mutta ei sitten voi mitään antivaparieuden addiktiolleen.


      • Anonyymi

        Jälleen kohteena pääsihteeri Ylikoski, joka kuitenkin osallistui samaisilla Kirkkopäivillä kuin Halla-Ahokin uskonnon asemaa päiväkodeissa ja kouluissa käsittelevään Seurakuntaopiston paneeliin Vapaa-ajattelijain kutsuttuna panelistina. Ei siis boikotoinut.

        Ylikoski on ”laskeutunut kansan pariin” viime keväänä myös kuudessa kansanopistossa (Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Hyvinkää, Riihimäki, Jokela), yhdistysten kokouksissa js liiton toimintaseminaarissa sekä Maailma kylässä -festareila ja tulossa myös Pride-tapahtumiin. Vetänyt vaalipaneeleja Vantaalla ja Helsingissä ja maallistumisseminaarin Helsingissä. Osallistunut VAbaareihin. Kirjoittanut VA-lehteen, liiton nettisivuille ja f b -ryhmään sekä f b -sivuille. Vastannut puhelimeen, joka liiton yhteystiedoissa. Samoin sähköposteihin. Tavannut ihmisiä toimistolla ja sen ulkopuolella...

        Osallistunut muidenkin järjestöjen toimeen, muun muassa hankkimassa radiotoimilupaa Lähiradiolle vuosille 2020-2029 puheenjohtamalleen Kansan Radioliitolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälleen kohteena pääsihteeri Ylikoski, joka kuitenkin osallistui samaisilla Kirkkopäivillä kuin Halla-Ahokin uskonnon asemaa päiväkodeissa ja kouluissa käsittelevään Seurakuntaopiston paneeliin Vapaa-ajattelijain kutsuttuna panelistina. Ei siis boikotoinut.

        Ylikoski on ”laskeutunut kansan pariin” viime keväänä myös kuudessa kansanopistossa (Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Hyvinkää, Riihimäki, Jokela), yhdistysten kokouksissa js liiton toimintaseminaarissa sekä Maailma kylässä -festareila ja tulossa myös Pride-tapahtumiin. Vetänyt vaalipaneeleja Vantaalla ja Helsingissä ja maallistumisseminaarin Helsingissä. Osallistunut VAbaareihin. Kirjoittanut VA-lehteen, liiton nettisivuille ja f b -ryhmään sekä f b -sivuille. Vastannut puhelimeen, joka liiton yhteystiedoissa. Samoin sähköposteihin. Tavannut ihmisiä toimistolla ja sen ulkopuolella...

        Osallistunut muidenkin järjestöjen toimeen, muun muassa hankkimassa radiotoimilupaa Lähiradiolle vuosille 2020-2029 puheenjohtamalleen Kansan Radioliitolle.

        Liiton toimintaseminaariin Tampereella osallistui mukavasti eri-ikäisiä yhdistysten ja liiton aktiivejä, miehiä ja naisia eri puolilta maata. Myönteinen vuorovaikutus onnistuu parhaiten livenä. Sen pohjalta on helpompi keskustella myös verkossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liiton toimintaseminaariin Tampereella osallistui mukavasti eri-ikäisiä yhdistysten ja liiton aktiivejä, miehiä ja naisia eri puolilta maata. Myönteinen vuorovaikutus onnistuu parhaiten livenä. Sen pohjalta on helpompi keskustella myös verkossa.

        Eri-ikiästen vuoropuhelu ja kohtaamiset ovat tärkeitä. Muutenkin kuin liittokokouksessa.


    • 86-vuotiaana

      Kulttuurin ja taiteen puolella on mielenkiintoisia ajakohtasia case-esimerkkejä. Villa Gyllenbergissä avautui eilen (20.3.) Sigrid Schaumanin (1877–1979) taidenäyttely. Siinä tuli esiin, että taiteilija piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä vasa 86-vuotiaana.

      Samaisenä päivänä kerrottiin 86-vuotiaan Jörn Donnerin uudesaa kirjsta Viimeinen taisto. Kirjassaa hän sanoo, että nyt seuraa hljaisuutta, mutta jukistamistilaisuudessa jo pohti, mitä sitä sitten tekisi sormillaan...

      Ihmiset ovat yksilöitä.

    • Anonyymi

      Monipuolinen ikäjakautuma järjestöissä on ihanne. Harvoin toteutuu täysin, koska usein on myös ikäkohortteja. Niinpä joka vuosikymmeneltä harvoin edustusta.

    • Anonyymi

      Yhdenvertaisuuteen kuuluu myös syrjimättömyys iän perustella. Asiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Monipuolisuutta siis!

    • Anonyymi

      Eri ikäryhmien vastakkainasettelu on vahingollista. Yhteistyö nhyödyllistä ja rakentavaa. Joissain tapauksissa myös ylisukupolvinen vuorovaikutus hedelmällistä.

    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa seitsemänkymppisestä taitaa olla tulossa presidentti jälleen. No, on Vapaa-ajattelijain liitollakin ollut seitsemänkympinen puheenjohtaja.

    • Anonyymi

      Kansalaisjärjestössä on eri-ikäisten, monen ikäisten yhteistyö tavoiteltavaa. Ikärasismin käyttö leimakirjeenä on syrjintää.

    • Anonyymi

      Helsingin Sanomissa on mielenkiitointn asiantuntija-artikkeli keski-iän pidetemisestä. Sen mukaan se tapahtuu eri vaiheiden pitenemisenä, ei niinkään eikä ensisijaisesti vanhuuden pidentymiosenä. Varsinaien raihnainen vanhuus alkaa myähemmin kuin ennen.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä tuo kirjoitus: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006438802.html
        Ilmeisesti tuo keskeltä pidentyminen alkaa jo nuoruuden pidentymisenä, sitten ollaan nuorena aikuisena ja keski-ikä alkaa ja loppuu myöhemmin jne.

        Mielenkiintoinen linkki, jossa tuo eliniän pidentyminen paikannetaan elämän eri vaiheisiin lomaan.


    • Anonyymi

      Ihmisen eläkeikä nousee joka vuosi 3kk eikä loppua ole tulossa.
      Sadassa vuodessa se nousee 25v 64vuodesta 89n vuoteen
      ainoa asia mikä itseäni harmittaa on maailmanloppu?
      Silloin lapsenlapseni lapset tulevat kuolemaan?

      • Anonyymi

        Loppua ei ole tulossa, kenet valitset jatkoon? Teho-osastoja on vain vapareille.


    • Anonyymi

      Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaat ovat jo pitkälle seitsemänkymppisiä. Ainakin mikäli tauti ei kaada ennen vaaleja. Ilmentää sitä, että aktiivinen kolmas ikä on pidentynyt. Ihmiset eivät ikäänny lopusta, vaan pitkin matkaa, ja myös nuoruus ja keski-ikäkin pidentyvät.

    • Anonyymi

      Foorumille ilmestynyt persöyhöttäjä on toistuvasti heitellyt ikärasistisia kommentteja. Ei anna hänestä kummoistakaan kuvaa.

    • Anonyymi

      Vaparit koostuvat yya- kauden sossuista ja ovat pääosin nyt sitten vanhoja äijiä

      Nimi. Modermi tapa ajatella
      Eli, koska on punavihreä sosialidemokraattien ja liitännäisten anarkistien kerho iäkkäämmille, senioreille

      Vanhat VapaaToverit
      Lyhenne VaPaRit

      • Anonyymi

        Järjestövaparit rivissä hengityskoneissa. Jori valitsee, kuka jää eloon ja vie kukkia kaikille.


    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijoihin tuli viime vuonna varsin runsaasti uusia jäseniä, vaikka liittomaksutilitysten määrä junnasikin suurin piirtein paikoillaan. Se tarkoittaa, että yhdistysten jäsenistö uusiutuu vuosittain.

      • Anonyymi

        Tänä vuonna erityisesti vaparien jäsenistö saattaa nuoreta reippaasti.

        Vaparit luottavat tieteeseen, joten he hoitavat virusepidemian kuntoon hengityskoneiden avulla eivätkä opettele vanhanaikaisia karanteenisääntöjä tuhansia vuosia vanhasta paimentolaisten tarinakirjasta. Koska hengityskoneet maksavat enemmän kuin Raamatut, ei vapareilla ole varaa hoitaa kaikkia, vaan eloonjäämisloton virallisiksi valvojiksi ovat jo vapaaehtoisina ilmoittautuneet uskonnottomat (en sano moraalittomat, vaan uskonnottomat ja syytön minä olen siihen, mitä mielleyhtymiä näiden sanojen välille jotkut noiden henkilöiden toiminnan ja kannanottojen takia muodostavat) Jori ja Osmo.

        Onneksi ei ole sateinen kevät luvassa, vapareita kun ei ole syytä päästää kirkon sisätiloihin tarttutamaan hengityskoneosastoilla saamiaan tauteja, joissa saattaa olla vaikeasti hoidettavia sairaalabakteereakin.


    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijalehteen tuli viime vuonna varsin runsaasti junnaavia juttuja, vaikka liitto junnasikin suurin piirtein paikoillaan. Se tarkoittaa, että yhdistysten jäsenistö passivoituu vuosittain ja poistuu jättämättä jälkeä

      • Anonyymi

        Täältä lukemaan. Monella alkavat kirjaston kirjat olla luettuna. http://vapaa-ajattelijat.fi/va-lehti/


    • Anonyymi

      Vastalause ikärasismille! Kaiken ikäisten yhteistyö on tarpeellista, perusteltua ja haasteellista. Vaparien agendalla on niin nimiäoisten kuin hautajaistenkin siviiliseremoniat. Ja kaikkea siltä väliltä.

      Tietysti päiväkodit ja koulut, sekä oppilaat että heidän vanhempansa jo ovat myös kahta eri iköluokkaa. Vanhemmat ovat ssiis nuorten silmissä "ikäloppuja".

      • Anonyymi

        Antivapari manaa lyhyttä ikää 3. sektorin 3. iän aktiiveille.


    • Anonyymi

      Antivapri on oudoksunut vierasperäisiä nimiä Vapaa Ajattelija -lehden pääkirjoittajana sekä päätylöstää eläkkeelle jääneitä. Hau-hau.

      • Anonyymi

        Antivapari haukkuu mitä haukkuu. Pyrkimyksensä on vahingoittaa ja heikentää Vapaa-ajattelijoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antivapari haukkuu mitä haukkuu. Pyrkimyksensä on vahingoittaa ja heikentää Vapaa-ajattelijoita.

        Voiko niitä heikentää siitä, mitä itse ovat itseään heikentäneet.


    • Anonyymi

      Eläkeikäiset ovat tosiaan monessa järjestössä tärkeä vapaaehtoistyötä tekevien joukko, mutta samalla on todettava, että nuorten ja keski-ikäisten mukaantuloa yhä enemmän tarvitaan, jotta järjestön jäsenistön ja aktiivien keski-ikä ei pääse nousemaan liiaksi. Nuorten toiminta voisi olla myös osaksi erillistä, omaehtoista, niin kuin joissakin järjestöissä onkin.

    • Anonyymi

      Monen ikäisiä tarvitaan. Olisi lapsellist asettaa jotain ikärajoja. Teinien mielestä kaikki yli 20-vuotiaat ovat ikäloppuja.

    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijain liiton toimielimissä 2020-2023 on aikaisempaa laajempi ikähaitari, yli 50 vuotta, alkaen noin 20-vuotiaasta noin 70 vuotiaaseen.

    • Anonyymi

      Yhdistyksissä on monia eri sukupolvia, mutta Z-sukupolven osuus on vielä tosi matala.

    • Anonyymi

      Antivapari yrittää ratsastaa myös ikärazistisella huutelulla. Samalla alentaa itseään rajan ali.

    • Anonyymi

      Iljettävä keino propagandassa on ikärasismi. Yhdysvalloissa Trump yritti sitä haukkumalla vastustajaansa, vihollistaan seniiliksi ukkeliksi ja pappaksi. Nyt siellä Washingonin valkoisessa palatsissa kuitenkin istuu tuo Trumpin mollaama vaalipäämajaansa bunkkeroitunut pappa, joka ei kiertänyt vaalikentillä.

      • Anonyymi

        Halventavat ukkeli- ja pappa-huutelut paljastat huutelija alhaisen mielen. Ei jatkoon.


    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa aloitti presidentin nelivuotiskauden henkilö, joka täyttää tänä vuonna 79 vuotta. Tämä voi pistää miettimään moneen suuntaan.

    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa presidentti on 78-vuotias. Koska vapareissa? Voipio Väinö...

      • Anonyymi

        Ylikoski on alle 70-vuotias, mutta antivaparin hampaissa ikänsä takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylikoski on alle 70-vuotias, mutta antivaparin hampaissa ikänsä takia.

        Iljettävää ikärasismia. Häpeä ikärazistille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iljettävää ikärasismia. Häpeä ikärazistille.

        Antivapari lietsoo vihaa työnzä edestä, uskontojen puolesta.


    • Anonyymi

      Kemin yhdistyksen puheenjohtaja ja Yhdysvaltojen presidentti ovat samaa ikää.

      • Anonyymi

        Antivapari on henkiseltä iältään alamittainen.


    • Anonyymi

      Ikärasismi kelpaa antivaparin aseeksi ilman epäröintiä. Se ei ole ainoa tapa ilmaista tyhmyyttä ja pahuutta.

      • Anonyymi

        Sen ammattimainen ilkeys iljettävää.


    • Anonyymi

      Kansalaisjärjestökentässä Suomessa ln paljon työelämän jälkeistä aikaa eläviä, toimeliaita, toimivat kansalaisia. Kansalaisjärjestöissä.

      • Anonyymi

        Outoa ajatella eläkeikää työelämän jälkeisenä aikana. Onko nuoruuskin työelämää edeltävä aika?

        Sairas maailma ja sairaat arvot.


    • Anonyymi

      Jaahas, 90-vuotias Clint Eastwood on taas ohjannut elokuvan, jossa on pääosassa.

    • Anonyymi

      Ns ruuhkavuodet ovat haasteellisia edunvalvonnan kannalta. Ongelmia on mutta aika kortilla.

    • Anonyymi

      Toimintakyvyn ja n yhteys ei ole suoraviivainen. Yhdysvalloissa poliittinen johto, presidentti, parlamentin puhemies ja oppisitiojlhtaja kahdeksankymppisiä.

      • Anonyymi

        Mielenkiitoinen tilanne. Kahdeksankymppiset ovat 10 vuotta vanhempia kuin seitsemänkymppiset.
        Vapaa-ajattelijain liitossa vaalittiin 1960-luvulla puheenjohtajaksi Väinö Voipio, seitsemänkymppisenä.


    • Anonyymi

      Ikärasismi on kuvottavaa. Biden täyttää syksyllä 80 vuotta. Hillitseekö.

    • Anonyymi

      Vastakkainasettelu on vastustajien keino.

    • Anonyymi

      Kansalaisjärjestökentässä kilpaillaan uusista jäsenistä.

    • Anonyymi

      On selvää, että järjestöissä tarvitaan kaiken ikäisiä. Ikäihmisten lisäksi myös alaikäisiä 15-17-vuotiaita ihan niin kuin yhdistyslaissa on säädetty.

    • Anonyymi

      Vapareita vastaan kampanjoiva antivapari käyttää kaikkia mahdollisia keinoja, myös ikärasismia. Konkreettisesti hän hyökkää Ylikoskea vastaan, vaikka Ylikoski on 10 vuotta Bideniä ja Trumpia ja Pelosia nuorempi. Eikö Amerikan malli kelpaakaan?

    • Anonyymi

      Totta tuokin. Suuri haasta miltei kaikilla järjestöillä on kuitenkin alle 20-vuotiaat nuoret.

    • Anonyymi

      Yhdysvaltojen Bidenin, Pelosin ja Trumpin ikä on vähän vetänyt mattoa ikärazisteilta. Tai sit ei.

    • Anonyymi

      Ikä on vain kaksi numeroa. Paitsi joillakin jo kolme.

    • Anonyymi

      Eri ikäkausien ja sukupolvien yhteistyö on tavoiteltavaa.

    • Anonyymi

      Ikäryhmien yhteistyötä tarvitaan.

    • Anonyymi

      Henry Kissinger, ping-pong-diplomatian kätilö, matkusti 103-vuotiaana Kiinaan.

    • Anonyymi

      Ikä oli Voipiolla vain kaksi numeroa.

    • Anonyymi

      Antivapari yrittää ratsastaa ikäsyrjinnällä. Paitsi että ratsastus-sana on liian hieno sana ilkeilevälle iljetykselle.

    • Anonyymi

      Aika paljon ehti vielä 73-vuotiaana alkaneen puheenjohtajakauden alettua.

    • Anonyymi

      Meitä on moneksi. Messuillakin.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      275
      2929
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1528
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1260
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1067
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe