Adhdkarpihko

adhdkarpihko

Ikäni olen ollut ruuanperso omenalihava tyttönen. Näin ikäneitona triglyseridit ja sokerit alkoivat nousta huolestuttaviin lukemiin, ja työterveyslääkärini kautta rantain ehdotti vhh-ruokavaliota, eikä vähiten ärtyneen paksusuoli diagnoosin takia.
Virallisterveellisellä dietillä paino kyllä laski, mutta sokerit ei.
Skeptisenä , kaikkia laskemista inhoavana ihmisenä en tarttunut ajatuksen ennenkuin suolisto ja vatsa meni nii huonoon kuntoon että kipu, närästys ja turvotus täytti yöt ja päivät, kaurapuurosta ja täysjyvätuotteista huolimatta...
No ajattelin ettei tilanne voi tästä pahentua, jätin hiilarit ja sokerit pois, lisäsin kasviksia ja rasvaa muunmuassa ja zädäm-vaivat katosivat nopeasti.
Nyt tehtiin verikokeet, triglyt puolittuneet, kolesterolit laskeneet , kaikki arvot ihan jees ja painoakin lähti n.10kg, eli olen normaalipainon rajoissa 😊
Se on ihan sama mitä tutkimustuloksia tulee vastaan, tämä ruokavalio on mulle hyvä ja sillä siisti !

5

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VHH-lainen

      Näinhän se menee. On yllättävää, että terveyskeskuksen lääkäri neuvoo noudattamaan VHH:ta. Se on heiltä kielletty, koska THL ei tunne sellaista ruokavaliota. Heidän mielestä ainoa parantava ruokavalio on, joka sisältää runsaasti viljatuotteita.

    • Lchf

      Oon samaa mieltä edelläolevan kanssa. On erittäin outoa että virallistaho vhhta suosittelee,yleensä juurikin puuroa ja ruisleipää tyrkyttävät. Taisi olla kyseessä harvinaisen älykäs lääkäri,joka parantaa potilaita eikä omaa rahapussiaan.

      Olen samaa mieltä aloittajan kanssa siitä,että jos mun kropalle joku sopii(niinkuin sopii)niin tuhannet tutkimukset saa repiä tuhannen päreiksi ja puskat mennä kotiansa häpeämään,kun toitottaa niin eritoten tietävänsä mikä on oikein ja mikä väärin. Enköhän mä omaa kehoani kuuntele ennemmin kuin jtn rahan sokaisemia tyyppejä :D

    • adhdkarpihko

      Hienovaraisesti lääkäritäti sanoi kesällä että voisin ehkä ajatella hiilihydraattien rajoittamista, olo oli silloin niin väsynyt ja hankala että tartuin siihen lopulta onneksi.

      Ei ole kohdallani tehoja vienyt vaikka hiilarit minimissä, päinvastoin uinti ja lenkkeily, raskas ruumiillinen työ onnistuu vaivatta, vaikken pottuja ja leipää syökkään, en kuitenkaan hevostele tyydytteneiden rasvojenkaan kanssa.

      Ei näistä ruokajutuista mielestäni kannata kiihkoilla, olemme yksilöitä, toinen tyyli passaa toiselle ja toinen ei.
      Pääasia että on hyvä ja tasapainoinen olo. lihavuus toi niin hankalan olon ja vaivoja minulle ainakin, että vaikka nyt kuinka puhutaan kehopositiivisuudesta, niin kyllä kannustan ihmisiä löytämään oman tapansa pudottaa painoa ja parantaa elämänlaatuaan vähentämällä hiilareita !

    • VHH-lainen

      Kaikille sopii kunnollinen ja luonnollinen ruoka.
      Nykyiset tuotteet joita ruoaksi kutsutaan ovat sokerin ja erilaisten lisäaineiden täyttämiä. Voi olla , että jotain ravitsevaakin sopii näiden lisäaineiden sekaan, jos hyvin onnistaa.

    • veijo736876

      Leikkauspöydälle mars! Sairaanhoito suostuu siis leikkelemään ihmisen täysin terveitä elimiä niin että hän ei enää pystyisi saamaan energiaa ruoastaan ja laihtuisi? On siis aika käydä oireiden kimppuun välittämättä todellisista syistä liikalihavuuden aiheuttajiana.

      Älkäämme unohtako sivuvaikutuksi jjoihin tämä sinällänsä menestyksellinen käsittely johtaa. Ensisijassa osan suolistojärjestelmän poiskytkemisestä johtaa siihen että potilas ei enää pysty käyttämään hyväkseen tärkeitä aineosia ravinnostaan, esimerkkinä rauta ja B12 vitamiini. Tämä tietää sitä että leikattu potilas joutuu syömään ravintolisiä loppuikänsä. Toisinaan ei edes se riitä vaan potilaan on tultava hoitoon rauta- ja vitamiiniruiskeiden ottamiseen-loppuikänsä.


      Toinen mainittava seuraus on se että kehon nahka harvoin ennättää seurata painonpudotusta. Löysää nahkaa tulee paljon, enimmäkseen vatsaan ja käsivarsien yläosaan. Vatsan päällä roikkuva ylimääräinen nahka jonka alle helposti kerääntyy sienitulehduksia kutinoineen ja kirvelyineen. Tämä joudutaa korjaamaan leikkauksella (plastiikkakirurgi). Pois leikataan roikkuva nahka ja ihonalainen rasva joka jäi jäljelle kun potilas laihtui suoliston silpomisen jälkeen. Siis uusi leikkaus ja siitä seuraavat leikkauksen jälkeiset kivut.


      Kuten ehkä ymmärrätte niin kyseinen leikkaus ei ole ensimmäinen jota suosittelen potilaalle vaikka hän kertookin jo yrittäneensä kaikkensa. On itsestään selvää että kysyn jos hän on kokeillut LCHF elämäntyyliä. Lääkärinä sinänsä “vaarallista” koska monetkaan eivät ole uskaltaneet “rasvan vaarojen” pelossa.
      Sitten heitä jotka kertoavat kokeilleensa jotain minkä ovat luulleet olevan LCHF mutta he ovat useimmiten pelkästään vähentäneet hiilihydraatteja lisäämättä rasvan määrää.

      Ylläolevat neuvot proschyyristä lääkärin vastaanotolla

      https://www.dietdoctor.com/se/wp-content/2017/11/Kostrådsbroshyr.docx-Google-Dokument.pdf


      lähde
      https://www.dietdoctor.com/se/overviktspatienten

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe