Miten saa ystäviä

mitennnnnnnnnnnnnn

Omistan tasan 0 ystävää. Kysymys kuuluu miten saa ystäviä?

14

1707

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksinäinen-mies

      En tiedä.

    • yksilisää

      Itsekkin olen tätä miettinyt. Viihdy kyllä yksinkin,mutta joskus kaipaisi oikeaa ystävää. Olenko vain sellainen,ettei seurani kelpaa? Ehkä olen huono panostamaan ystävyys suhteisiin.

    • Ystäviä saa harrastuksista, työpaikolta, mahdollisista opiskelutovereista, juttelemalla jossain bussipysäkillä, jopa Stadin metrosta (sielläkin voi jopa puhua). Erityisesti harrastuksia suosittelen sinulle, jotta löydät ystäviä.

      Täytyy tunnustaa se, että niiden löytäminen saattaa olla vaikeaa. Minulla oli yhtenä kesänä 2010-luvulla minigolfturnaus muutaman tutun kanssa. Yksi ystäväni halusi vetää sinne mukaan yhden yksinäisen tuttunsa. Tämä ystävän tuttu sai päähänsä sen, että minusta tulee hänen ystävänsä, kun oli oikeastaan ilman sellaista. Hän kutsui minut veneretkelle Pyhäselälle, joka järvi Joensuun luona. Kävimme veneajelulla. En ryhtynyt hänen ystäväkseen, vaikka olin hänelle ystävällinen. Kaikkien yritykset eivät onnistu, mutta ei yrittynyttä laiteta.

      Elämässä kaikki eivät saa samalla tavalla ystäviä, mutta yrittämällä ystävystyä ja keskustelemalla. Stadissa ihmiset voivat olla tylyjä ja eivät välttämättä juttele kummallisten tuntemattomien kanssa, mutta jos olet muualla Suomessa niin ei muuta kuin suu auki ja juttelemaan. Yrittynyttä ei laiteta. Voi tulla matkalla pettymyksi, mutta voi sen ajan myötä sen ystävän löytää.

      Usko, että voit löytää ystävän. Toivo hänen löytämistä hartaasti. Ja sitten kun löydät hänet niin rakasta häntä sellaisena ihmisenä kuin hän on.

    • vuosikymmenetystävättä

      Vaikea sanoa miten saa ystäviä, kun sellaista ei koskaan ole ollutkaan, kavereita vain.......tosin joitakin luulin ystäviksi, mutta eroni, muuttojeni ja työttömäksi joutumiseni jälkeen sain huomata että olivatkin pelkkiä kavereita......pitkään en jaksanut yksipuolista yhteydenpitoa kun heitä ei kiinnostanut enää.......lastani ja sisaruksiani lukuunottamatta kukaan ei pidä yhteyttä......matkoillakin olen käynyt yksin ja nyt kun olen jo eläkkeellä niin liityin paikalliseen eläkeläisten järjestöön ja tungen itseni johonkin heidän reissulleen

      • Mies70plusplus

        Sinulla sentään on niitä kavereita...


    • ystävätovaterimaata

      Ystävä on ja pysyy mukana vaikka oma elämä muuttuisi. Eron kohdanneet ovat yleensä ne joilla ystävät muuttuvat. Meidänkin ystävä piirissä juuri eronneet eivät enään tule illan istujaisiin ja muuhun mukaan edes uusien kanssa. Se että miten me hyväksytään uusien ystävien mukaan tulo jokainen itse joko hyväksyy tai ei. Mutta näkyy se kyllä selkeästi. Parit jotka ovat pysyneet yhdessä ystäviä ollaan kuten ennenkin. Vaikka on muutettu uuteen kotiin tai lapsia tullut tai työttömyys iskenyt on ystävät mukana. Mutta se eronnut on ikävää kun pitäisi se uusi hyväksyä ja entinen on vielä ystävämme joten ei se helppoa ole. Mutta näkyvä ero se siinä kun miettii aikaa ennen eroa. Me jokainen suhtaudumme eri tavalla tilanteeseen. Joskus jopa niin että tuo uusin tulee hyväksyttyä mukaan mutta siinäkin se että sen joku tuntee entuudestaan ja helpottaa ystävyyttä. Mutta jos katsotte eronneita ystäviänne ihan varmasti sen eron näette. Pariskunnat eivät sinkkuja "kavereita pidä mukana kuten ennen kun oli parisuhteessa. Juuri ystävistä sen näkee eron. Miten sitten uusia ystäviä hankitaan tutustumalla ja tapaamalla. Mutta kuten itsekin kuvasit kuinka ystävät kadonneet on yleensä se näkyvin vaikutus erotilanteissa.

    • oppeliini1

      Ystäviä ei "saada". Ystävät hankitaan.

      Mitenkä?
      Olemalla ystävä ensiksi muille.
      Vaatii vaivannäkoä ja oma-alotteisuutta mennä muiden joukkoon ensin. Esim. tunneille oppimaan uutta, harrastupiireihin tekemään jo opittua tai aloittamaan aivan alusta uuden oppimisen, osallistumalla seurakuntasi ( mikätahaansakäy) järjestämiin juttuihin, olematta rasisti (ihon väri- ikä- uskonto- jne ) ts. tutustumalla erilaisiin ihmisiin ja sitten valitsemalla samalla aaltopituudella liikkuvat ystäviksesi. Kaikille voi ja pitääkin olla kohtelias, auttaa missä voi, mutta kaikista ei kehity ystäviä.

      Tuo ei tapahdu hetkessä. Muista aina että "ilmaista lounasta ei ole olemassa". Kaiken eteen on nähtävä vaivaa, käytettävä energiaa.

    • Kokemustaonjo

      Täältä palstaltakin löytyy ystäviä. Rohkeasti kirjoittelemaan ja sopimaan tapaaminen. Ole oma itsesi, ole aidosti kiinnostunut toisesta. Kyllä se siitä.

    • time-to-change

      Itselläni ei myöskään enään nykyään ole enää pahemmin kavereita, kun elämäntilanteet muuttuu vuosien saatossa. Nuorempana se on erilaisempaa ja yhteydenpidot ja näkemiset olivat paljon tiiviimpiä.

      Olen myös joskus aikoinaan miettinyt tuota samaa kysymystä " miten saan ystäviä ?".
      Tajusin, että vastaus löytyy lähempää, kuin olin luullutkaan. Sitä vastausta voi etsiä kymmenistä eri paikoista samalla jutellen useiden ihmisten kanssa huomaten, että olen taas lähtöruudussa.
      Missä voisi oikein olla vika ?

      Vastaus on: sinun täytyy ensin tuntea itsesi, olemalla sinut itsesi kanssa. Tuntea arvosi, mielipiteesi, mielymyksesi jne.

      Itsensäkehittämisen taitoja kannattaa aina harjoitella ja esimerkiksi kirjastot ovat tämän kaltaisia teoksia pilvin pimeintäynnä jotka käsittelee psykologiaa ja filosofiaa.
      Varsinkin persoonallisuus-psykologia teokset ovat hyviä jossa pyritään löytämään vastauksia omaan ajatusmaailmaan ja suhtautuminen muihin ihmisiin tai asioihin.

      Opit tuntemaan enemmän itseäsi ja löydät myös varmasti vastauksia sellaisiin kysymyksiin, että kuinka saat ystäviä.

      Oikeastaan kun alat sisäistämään näitä asioita niin opit tuntemaan itsesi sillä tavalla, että millaiset ihmiset ovat mieleesi.

      Semmoinen sana, kuin "vetovoima" on mielenkiintoinen ja siitä löytyy paljon erilaisia teoksia. Mutta kerron lyhyesti miten vaikuttava tekijä se on ja millä tavalla.

      Moni meistä usein miettii juuri semmoisia kysymyksiä, kuin:
      Miksi minä eksyn aina väärään seuraan ?
      Miksi minulla on aina epämiellyttäviä tai huonoja kavereita ?
      Miksi minä ajaudun tiettyihin työtehtäviin ?
      Miksi minun treffikumppanit ovat aina olleet sellaisia joista en pidä ?

      jne tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta kyse on vetovoimasta ja elämän valinnoista.
      Ei ole aina sattumaa miksi jotkut tietynlaiset ihmiset löytävät tiensä sinun seuraan tai sinä heidän. Sinussa tai heissä on jokin semmoinen asia joka vetoo sinuun jossa saatat tuntea samankaltaisuuta tai jotain muita yhdistäviä tekijöitä.

      Voit miettiä vaikka sinun aijempia ihmis-suhteita, että miten ne ovat mielestäsi menneet. löytyykö jokaisesta suhteesta jotain yhdistäviä tekijöitä tavalla tai toisella.
      Usein miten se on luonne, arvot ja ajatusmaailma, esimerkiksi jos olet liian kiltti niin epämiellyttävä henkilö saattaa huomata sen nopeasti, eikä epäile käyttää sitä kilteyttä hyväksi.
      Voit miettiä näitä elämänvalintoja seuraavan kerran, kun menet esimerksi kauppaan ostoksille niin mieti vaikka sitä, että miksi valitset "juuri sen tuotteen". Onko se hinta, tuotteen ulkonäkö, laatu vai joku muu. Sama pätee ihmisuhteissa, että minkä laatuisia ihmisuhteita haluaa omaan elämään.

    • enetsienääketään

      Minulla oli aikaisemmin ystäviä, mutta eron jälkeen en ole juurikaan nähnyt heitä kuin, enkä ole kokenut siihen tarvettakaan. Kun on koko elämänsä ajan huolehtinut ihmisistä niin itsekseen oleminen on tuntunut hyvältä ja sitä on vielä vahvistanut vaikeat vuodet minulle tärkeässä asiassa. Nyt pidän työntekoa hyvin tärkeänä itselleni omien lasteni lisäksi, enkä kaipaa muuta töiden jälkeen kuin omaa rauhaa.

    • yksinäinenoon

      Ei ystäviä "omisteta".

    • Pitää tutustua samanhenkisiin ihmisiin..
      Itse uskon sellaiseen ystävyyteen, jossa toisen kanssa voi oikeasti tehäkkin asioita ja viettää iltaa yhdessä...Käydä elokuvissa ja tai keikoilla, festareilla jne..Tai vaikka kalassa.
      Netistä voi ainakin yrittää hakea samoista asioista kiinostunutta ihmistä. Pitää vaan olla rohkea ja lähteä tutustumaan.

    • JoonasKoko

      Kuten joissakin vastauksissa on jo ollut, niin harrastusten ja tapahtumien kautta on hyvä tapa löytää uusia ystäviä. Aluksi on ainakin samoja kiinnostuksen kohteita mistä aloittaa ja sitten aikaa myöten löytää uusia yhdistäviä asioita. Kannattaa myös keskustella avoimesti omista ajatuksistaan ja ei siinä mitän vikaa ole, että kertoo etsivänsä ystävää. Kannattaa myös muistaa, että ystävä voi löytyä muualtakin kuin omalta kotikulmilta, joten rohkeasti vaan laajentamaan ystävänhakupiiriä. Yksi mistä löytää ystäviä (minä ainakin löysin) on vapaaehtoistyö. Siinä samanhenkiset ihmiset tutustuvat samalla auttaen avuntarpeessa olevaa/olevia. Kurkkaa osoitteeseen https://vapaaehtoistyo.fi/ ja ryhdy toimeen.

    • cvbnhgf

      Voin lahjoittaa omani pois vaikka aloittajalle. Olen jo aikaisemminkin jättänyt silloiset ystäväni taakse, kun oma olotila ei enää sietänyt ketään. Sittemmin hankin vaivalla uusia ystäviä, mutta nyt olen taas siinä pisteessä, että kaikki on jätettävä taakse. Joten heistä ehkä riittää muillekin sitten.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4230
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4142
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      611
      3927
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      20
      2755
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2485
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2074
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2072
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      191
      1970
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1629
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1432
    Aihe