Lapsen oikeudet hostaanoton jälkipyykissä

uusitapaus

16 vuotias lapseni joutui kriisiin, kun ei lukio maistunut ja äitinsä hermot meni överiksi. Lapsi linnottautui huoneeseensa ja kun äitinsä yritti väkisin sisälle heitti lapsi äitinsä pois huoneesta. Äiti soittaa poliisit ja molemmat sitten lastensuojelijoita tapaamaan. Äiti syytti lastaan mielenvikaiseksi jota sitten alettiin tutkimaan. Viikkoa myöhemmin sama toistuu paitsi tällä kertaa äiti tuleekin lukitun oven läpi rikkoen sen karmeineen päivineen. Nyt lapsi soittaa poliisille ja näyttää poliisille kännykkänsä videon tilanteesta. Tässä vaiheessa minulle soitetaan lastensuojelusta ja pyydetään saada sijoittaa lapsi luokseni. OK. Nyt sitten muutto on tapahtunut ja lukio kiinnostaa taas. Mutta ja mutta ja vielä pari muttaa. Asiassa on tehty vain nämä lastensuojelutoimet mutta kukaan ei syytä ei äitiä eikä lasta. Olin ymmärtänyt, että kotiväkivalta on yleisen syytteen alaista. Jos näin on, eikö tässä tilanteessa pitäisi poliisin kutsua osapuolet kuulusteluihin? Vai jääkö tällainen riehuminen vain tähän. Tätä kun kysyy lastensuojelijoilta, niin he alkavat kertomaan kuinka se ei juuri hänen toimenkuvaansa kuulu ja kun sitten kysyy, että kenen toimenkuvaan se kuuluu, niin sitä he eivät koskaan tiedä. Mielestäni tässä rikotaan lapseni oikeuksia. Miten hän voi vaatia esimerkiksi vahingonkorvausta rikotuista tavaroista ja aihetusta henkisestä järkytyksestä, jos kukaan ei kuulustele asiaa ja esittele sitä yleiselle syyttäjälle, jolle kotiväkivalta kuuluu. Poliisi vain kertoo jättäneensä asian lastensuojeluviranomaislle jotka eivät syytä ketään. Miten pitäisi edetä asiassa?

2

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mekano

      Jotenkin tulee sellainen tunne, että lapsellesi olisi parasta, että saisi käydä kouluaan ja olla sinun luonasi ihan rauhassa, puimatta näitä asioita enää oikeuksien ja viranomaisten kautta. Eikö tärkeämpää olisi juuri lapsen rauhoittaminen?

      Voisit isänä yrittää sopia asioista tämän äidin kanssa ihan yksityisesti. Totta kai lapsi on järkyttynyt äidin käyttäytymisestä, mutta jos voisitte rauhanomaisesti saada asiat sovituksi, siis nämä tavaroitten korvaamiset ym, niin eikö se olisi kaikkein parasta? Lapsi tarvitsee myös sitä, että suhteet äitiin normalisoituisivat.

      Minun käsittääkseni perheväkivalta on asianomistajarikos, joten jonkun on tehtävä rikosilmoitus, jos haluaa asian etenevän. Kai se on sitten sinun isänä ja huoltajana tehtävä. Jos asia askarruttaa, ja haluat perin juurin käydä kaiken läpi, niin pistä prosessi liikkeelle. Ainakin voit mennä poliisin luo kertomaan huolesi ja kysymään, mitä on tehtävissä. Rikosilmoitusta seuraa esitutkinta, jossa sitten päätetään, onko asia sen laatuinen, että siitä voidaan nostaa oikeusjuttu. Äiti voi joutua korvaamaan rikkomansa tavarat ja maksamaan korvauksia henkisistä kärsimyksistä ja ehkä sakkojakin. Mutta missä määrin nuori itse on sitten aiheuttanut äidille kärsimystä käyttäytymisellään, on sitten juttu sekin.

      Ensisijaisesti pidä huoli siitä, että lapsellasi on hyvä olla. Hän on nyt siinä iässä, missä hyvin herkästi asiat voi mennä joko erittäin huonoon suuntaan tai sitten hyvään. Varmasti tiedät, mitä itse sen suhteen tahdot. Vastuusi on siis juuri nyt melkoinen. Ja muista, että lapsilla on aina tarve ja halu olla molemmille vanhemmilleen solidaarinen, oli tilanne sitten melkein mikä tahansa. Niin että älä ainakaan mahdollisia omia vanhoja kaunojasi lähde tässä kostamaan, vaan yritä koko ajan katsoa asioita lapsesi näkökulmasta. Älä siis kylvä häneen yhtään enempää ristiriitaisia tunteita, kuin mitä hänellä nyt jo väistämättä on. Ja voi olla, että joudut itsekin kohtaamaan vielä nuoresi kanssa monenlaista, nuoruus on joillekin kova pala. Varaudu siihenkin.

      • Oppeliini1

        Todella hyvä ja rakentava kommentti.
        Lisäisin vain sen että tee kaikkesi että saat lapsesi tuntemaan olonsa turvalliseksi kotonasi. Varmista että hän tietää olevansa hyväksytty ja tue häntä henkisetsi niin paljon kuin osaat. Hae infoa kirjoista, opettajilta, netistä kuinka tukea kovia kokenutta nuorukaista.
        Hän huutaa rakkautta ja turvaa. Anna sinä sitä hänelle, äitinsä kyky kenties ei enää siihen riitä. Kaiken sen rakkauden, opetuksen ja ohjauksen jonka sinä nyt seuraavat lyhyet muutamat vuodet kohdistat lapseesi, tulet saaman miljoona kertaisesti takaisin!
        Sinä ja lapsesi selviätte voittajina.

        Antakaa äidille aikaa ja tilaa rauhoittua omillaan. Vain kohtele häntä neutraalin sivistyneesti ja salli hänelle aikaa ilman lastasi. Aivan varmasti tulee aika jolloin seka lapsesi että äitinsä pystyvät kunnioittamaan toinen toistaan.

        Miksi heittäisit bensaa jo nyt riehuvaan tuleen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe