Hei kaikki
Nyt tarvitsen kiireesti hyviä neuvoja!!!
Pojallani on diagnosoitu Add (F90) sekä visuaalisen hahmottamisen vaikeus. Olin vailla paikallisesta sairaalasta neuropsykologin tutkimuksia, mutta tulikin pyyntö saapua psykologin juttusille. En ymmärrä, mitä varten samoja juttuja kelataan lapsen kanssa läpi moneen kertaan. Kaikki tähän astiset tutkimuset on tehty jo paikallisessa terveyskeskuksessa...
Olin vaatinut, että kuntoutuksen takia, pitäisi neuropsykologiset testit tehdä edes yhden kerran pojan ollessa vielä lapsi, jolloin kuntoutuksesta olisi huomattavasti enemmän mielesstäni hyötyäkin verrattuna yläasteikäiseen. Poika on tällä hetkellä viidennellä luokalla. Hankaluuksia hänellä on oppimisessa ja lähinnä matikassa ja enkussa. Matikassa on tällä hetkellä mukautettu väliaikaisesti. Tutkimusten mukaan poika on osassa osioista huomattavasti ikätasoaan paremmin kehittynyt mutta osassa toimintaterapeutin tutkimuksista jopa neljä vuotta ikätasoaan jäljessä!!
En ymmärrä, mitä varten tutkimuksia ei tehdä nyt kunnolla, kun olemme jo erikoissairaanhoitoon asti vihdoin päässeet. Mitä hyötyä on kulkea tutkimuksissa, jos mitään muuta kuin entiset jutut tehdään. Niin saihan poika 20 kertaa toimintaterapiaa tälle keväälle. Pitäisikö olla onnellinen???
En voi mitään, mutta olen todella vihainen....
MITÄ MUN PITÄISI TEHDÄ, JOTTA SAAN POJALLENI HÄNEN TULEVAISUUTENSA KANNALTA MIELESTÄNI TÄRKEÄT TUTKIMUKSET TEHTÄVÄKSI?
TUNTUU SILTÄ, ETTÄ KUN OIREET OVAT AIKA LIEVIÄ JA POIKA VIELÄPÄ TOSI KILTTI JA NS. HELPPO LAPSI, EI KOETA TARPEELLISEKSI AUTTAA KUIN SEN VERRAN, ETTÄ SAADAAN ÄITI TYYTYVÄISEKSI.
Lääkäri päästi viime käynnillä sammakoita varmaankin suustaan, kun sanoi, että heillä on vähän ongelmia saada tehtyä neuropsykologisia tutkimuksia - ovat kuulema ko. henkilöt äitiys- ym. lomilla. Priorisointia ehkä ilmassa?????????
ADD diagnoosi
13
5142
Vastaukset
- Lapsen puolesta
Heippa Onni!
Nyt en kyllä ymmärrä, että miksi pitäisi vielä tutkia? Onko Lääketieteellä olemassa mitään hoitoa tarjolla, jonka voisit odottaa parantavan lapsesi? Oletko miettinyt asiaa lapsen näkökulmasta? Miltä hänestä tuntuu tuollainen leimaaminen ja jatkuvat tutkimukset? Oletko nyt ihan varma, kun mietit lasta kokonaisuutena, että motiivinasi on todellakin lapsen auttaminen?
Jos olet, niin eikö silloin kannattaisi itse etsiä tietoa todella auttavista menetelmistä, siis keinoista joista on todella hyötyä?- onni
Hei vaan
Näin on, että oireisto pysyy koko pojan elämän ajan, mutta huom. sitä voidaan kuntouttaa ja saada näin pojan elämä vähemmän hankalaksi.
Se että lähdimme mieheni kanssa viemään lastamme erikoissairaanhoidon puolelle tutkimuksiin, johtui siitä, ETTÄ ILMAN SITÄ HÄN EI OLISI SAANUT SITÄKÄÄN TUKEA KOULUNSA KÄYNTIIN MINKÄ NYT ON SAANUT. En jaksa alkaa kertomaan, kuinka paljon asian eteen olen tehnyt..
leimaamisesta puheen ollen: En todellakaan halua lastani leimattavan. Sen tähden en esim. anna papereita paikkakuntamme terveyskeskuksen "arkistoihin", vaan annan ne vain luettavaksi lääkärille, sekä pojan opettajalle. Mielestäni nyt, kun pojalle on diagnoosi tehty, olen helpottunut siitä, että KUKAAN EI VOI SANOA LAPSENI OLEVAN LAISKA TAI HUOLIMATON, kun asiat eivät suju, kuten toisilla. Hänen lähipiirinsä, kuten esim. opettaja osaa myös ottaa asian entistä tietoisemmin huomioon opettaessaan poikaani koulussa. jne. jne.
Varmasti ne äidit ja isät, jotka ovat käyneet saman läpi kuin me, tietävät, mistä puhun.
Nykyisin ei enää saa lapselleen ylimääräistä apua koulun käynnin tukemiseen, ellei ole selkeää näyttöä siitä, että lapsi sitä todella tarvitsee.
Oikeastaan kun ajattelen tuota sinun kommenttiasi, pidän sitä aika törkeänä. Miten kehtaat tulla esittämään motiivieni suhteen arveluitasi??? En todellakaan kaipaa tämän tasoisia vastineita.
Tähän tietenkin vastaat, että taisi kalahtaa....
Niin kalahtikin, mutta vain sen takia, miten kovaa tekstiä tämän päivän vanhemmat saavat. Tällaista asennetta olen kokenut saavani mm. ns. "ammattilaisiltakin". Suurimman tuen olen saanut poikani ihanalta opettajalta, joka on nähnyt poikani ainutlaatuisuuden ja herkkyyden läpi näiden vuosien. Hän on myös nähnyt tarpeellisena tukea meitä ratkaisussamme lähteä kerran tutkimaan poikamme tilanne. Kaiken takana on ollut - tämän kylmän ja kovan suorituskeskeisen elämäntavan keskellä - auttaa poikaamme varhaisessa vaiheessa kohti tulevaisuutta niillä taidoilla ja ymmärryksellä, jonka olemme pitkän pohdinnan jälkeen saaneet muodostettua.
Tässäkin tapauksessa voidaan sanoa, että kyseinen diagnoosi on kuten diabeteskin "Se ei parane koskaan, mutta sen kanssa on opittava elämään". Haluamme olla lastamme tukemassa tämän oppimisessa ja uskon tai oikeastaan tiedän, että siinä myöskin onnistumme.
- Megaira
Minun tyttärelläni oli samoin ongelmia matikassa ja enkussa. Nyt hän saa mukautettua matikanopetusta.
Jonkinasteinen hahmotushäiriö taustalla.
Kuitenkin olen alkanut ajatella itse, että on tämä ihme höösäämistä nykyään ihan normaalien lasten kanssa..tuntuu, että jokainen lapsi halutaan saada väen väkisin mahtumaan samaan muottiin.
Nykyisin oletetaan, että yhteiskunnan ei tarvitse sopeutua yksilöiden erilaisuuteen, vaan oitis aletaan diagnosoimaan ja keksimään mitä höpömmiltä kuulostavia termejä ja nimityksiä lapsille jotka poikkeavat. Ja yleensähän älähdetään jos lapsi ei menesty vähintään keskiverrosti kaikissa kouluaineissa.
Miksi ei sen sijaan kannusteta kehittämään vahvoja puolia joita lapsella on. Jos lapsi ei kertakaikkiaan menesty matikassa, niin ko. aineen voi aivan hyvin jättää hieman pienemmälle huomiolle ja keskittyä muuhun.
Itselläni oli lapsena aivan samat "oireet" lapsena kuin tyttärellänikin, ja siksi uskonkin tekeväni oikein kun en enää juoksuttele häntä ympäri perheneuvoloita ja psykologeja.
Sen sijaan totean lapseni olevan täysin normaali.
Ikävää, että koululaitos ja yhteiskunta ovat sisältä mätiä ja palvelevat nykyisin sivistyksen sijasta markkinavoimia. Sille asialle ei pieni ihminen voi paljoakaan.
Ehkä asiat muuttuvat pikkuhiljaa kun aletaan näkemään vähän syvemmälle näihin asioihin- onni
Hei
Tässä vähän asiatekstiä aiheesta ADD. Työskentelen itse syräytyneiden ihmisten kanssa ja voin kertoa, että heissä on paljon juuri näitä ADHD/ADD - oireistosta kärsiviä. Heitä on pidetty tyhminä, ilkeinä, laiskoina häirikköinä koulussa...
En halua lapselleni samaa kohtaloa. Onneksi opettajat alkavat (ainakin osittain) jo tietämään asiasta. Myös koulutuksia järjestetään aiheen ympäriltä aika paljon. Itse kuulin tästä jälleen, kun olin koulutuksessa työni puolesta. Tällöinlastenpsykiatri puhui aiheesta. Varhainen toteaminen on parasta, mitä voi tapahtua lapsen kannalta. Silloin jää kaikki se epätietoisuus pois, jota hoitajat, opettajat ja lähipiiri kokevat tällaisen lapsen kohdtessaan...
Minun lapseni on hiljainen ja arka sekä aikaansaamaton. Ei ylivilkas - mutta siis kuitenkin hänellä on vaikeuksia keskittymisessä.
ASIATEKSTI ALKAA....
Onko sinulla keskittymisvaikeuksia? Kärsitkö levottomuudesta? Jäävätkö projektisi toistuvasti kesken? Onko sinulla jatkuvia vaikeuksia niin työssä kuin ihmissuhteissakin? Onko elämäsi ollut lapsuudesta saakka kaaosta ja kommelluksia? Jos vastasit näihin kysymyksiin myöntävästi, saatat tietämättäsi sairastaa ADD:ta, tarkkaavaisuushäiriötä.
Ei muotitauti
Psykiatri Matti Wallinin mukaan ADD (Attention Deficit Disorder) on yhtä yleinen ongelma kuin paniikkihäiriö tai kahvikuppineuroosi. Suomessa ADD:ta ei Wallinin mukaan kuitenkaan tunneta eikä siihen suhtauduta todellisena sairautena edes psykiatrien keskuudessa. ADD:tä pidetään muotitautina. Wallin korostaa kuitenkin, että kyseessä ei ole mikään uusi asia, vaan ongelma, jota lääkärit ovat kuvanneet kirjallisuudessa jo ajat sitten. Wallin kertoo, että esimerkiksi lastenlääkäri-kirjailijan Hoffmanin 1840-luvulla kirjoittamassa kirjassa Jörö-Jukka on kuvattu yliaktiivinen lapsi.
Vähättelevä suhtautuminen on aiheuttanut sen, että valtaosa ADD-potilaista on edelleenkin ilman diagnoosia. ADD:n diagnosointi olisi kuitenkin tärkeää, koska ADD aiheuttaa paitsi henkilökohtaista kärsimystä myös yhteiskunnallisia ja kansanterveydellisiä ongelmia, rikollisuutta, mielenterveyshäiriöitä ja päihteiden käyttöä.
Levoton mieli ja ruumis
ADD muistuttaa MBD:tä, jossa keskittymisvaikeudet ja levottomuus ovat myös yleisiä. MBD:lle ominaisia neurologisia häiriöitä kuten kömpelyyttä ja lukihäiriöitä ADD:ssä ei kuitenkaan välttämättä ilmene. ADD:n tyypillisin oire on keskittymisvaikeudet silloin, kun henkilö ei ole motivoitunut asiaan. ADD:tä sairastavan on vaikea keskittyä pakonomaisiin asioihin. Mieli harhailee, jalat ja kädet liikehtivät levottomasti, paikoillaan istuminen on vaikeaa. Taudin kuvaan kuuluvat myös aloitekyvyttömyys, apatia ja harkitsemattomat teot sekä asioiden jatkuva lykkääminen. Tehtävistä suoriutuminen saattaa olla vaikeaa, vaikka älykkyydessä ei olisikaan mitään vikaa. ADD:ta sairastavissa on kahta päätyyppiä. Toinen tyyppi on inattentiivinen ja sisäänpäinvetäytynyt, toinen impulsiivinen ja hyperaktiivinen. Ensin mainitut saattavat Wallinin mukaan olla hyvinkin arkoja ja ujoja, jälkimmäiset taas uhkarohkeita tyyppejä.
Tyhmä, hullu ja laiska?
Kuten masennuksessakin, myös ADD:ssa on eri vaikeusasteita. Yleensä ADD kuitenkin haittaa elämää enemmän tai vähemmän. Tavaroiden kadottaminen ja myöhästely ovat tavanomaisia, koti saattaa olla sekaisin ja laskut hoitamatta. Opinnot jäävät monesti kesken, työssä on jatkuvasti vaikeuksia ja ihmissuhteet ovat myrskyisiä. Elämä tökkii. Toistuvat epäonnistumiset ja hulluksi, tyhmäksi tai laiskaksi haukkumiset aiheuttavat itsetunnon laskua ja masennusta. Myös erilaiset riippuvuudet ovat ADD-ongelmaisilla tavallisia. Erityislahjakkaat selviävät Wallinin mukaan yleensä parhaiten.
ADD on biologisperäinen sairaus. Se on usein perinnöllinen. ADD:ta aiheuttavat myös hapenpuute ja äidin päihteiden käyttö raskauden aikana. ADD-diagnoosi tehdään haastattelun perusteella tiettyjä diagnostisia kriteereitä käyttäen. Yksi keskeinen kriteeri on se, että oireita on ollut läpi elämän. ADD:hen ei sairastuta nelikymppisenä. Siitä ei myöskään parannuta taianomaisesti aikuistumisen myötä, vaan jopa yli puolella oireilu jatkuu aikuisiässä.
- On käsittämätöntä, että vastaanotolla saatetaan sanoa potilaalle, ettei tällä voi olla MBD:tä tai ADD, koska tämä on yli 18-vuotias, Wallin ihmettelee.
Täsmälääkettä ja itsehoitoa
Jo ADD-diagnoosin saaminen helpottaa usein ADD:ta sairastavan oloa.
- Ihminen tajuaa, että ei olekaan tyhmä, laiska ja hullu vaan että on kyse sairaudesta, jota voidaan hoitaa. Myös ADD:ta sairastavan läheiset osaavat suhtautua diagnoosin jälkeen tähän toisella tavalla kuin ennen, Wallin sanoo.
ADD:ta hoidetaan lääkityksellä ja mm. oppimisterapialla. Suomessa on käytetty lääkkeenä Ritalinia. Ritalin on täsmälääke, joka alkaa vaikuttaa jo tunnin kuluttua lääkkeen ottamisesta. Vaikutus kestää 2-5 tuntia. Lääkettä suositellaan otettavaksi silloin, kun keskittyminen johonkin tehtävään on tarpeen. Vaikutusaikana tarkkaavaisuus ja aloitekyky paranevat. Lääkityksen ohella on tärkeää opetella myös uusia toimintamalleja. ADD-positiivinen laatii listoja tai käyttää esimerkiksi kännykän soittoääntä muistuttamaan tapaamisista ja muista menoista.
- Itsehoito on tärkeä osa ADD:ta. ADD:n kanssa on opeteltava elämään niin kuin vaikkapa diabeteksen kanssa, Wallin toteaa.
Mm. heidän epäillään sairastaneen ADD:tä:
Albert Einstein
Winston Churchill
Benjamin Franklin
Suomenkielinen sivusto:
http://groups.msn.com/ADHDaikuiset/
home.htm - Elohopeaa päässä
onni kirjoitti:
Hei
Tässä vähän asiatekstiä aiheesta ADD. Työskentelen itse syräytyneiden ihmisten kanssa ja voin kertoa, että heissä on paljon juuri näitä ADHD/ADD - oireistosta kärsiviä. Heitä on pidetty tyhminä, ilkeinä, laiskoina häirikköinä koulussa...
En halua lapselleni samaa kohtaloa. Onneksi opettajat alkavat (ainakin osittain) jo tietämään asiasta. Myös koulutuksia järjestetään aiheen ympäriltä aika paljon. Itse kuulin tästä jälleen, kun olin koulutuksessa työni puolesta. Tällöinlastenpsykiatri puhui aiheesta. Varhainen toteaminen on parasta, mitä voi tapahtua lapsen kannalta. Silloin jää kaikki se epätietoisuus pois, jota hoitajat, opettajat ja lähipiiri kokevat tällaisen lapsen kohdtessaan...
Minun lapseni on hiljainen ja arka sekä aikaansaamaton. Ei ylivilkas - mutta siis kuitenkin hänellä on vaikeuksia keskittymisessä.
ASIATEKSTI ALKAA....
Onko sinulla keskittymisvaikeuksia? Kärsitkö levottomuudesta? Jäävätkö projektisi toistuvasti kesken? Onko sinulla jatkuvia vaikeuksia niin työssä kuin ihmissuhteissakin? Onko elämäsi ollut lapsuudesta saakka kaaosta ja kommelluksia? Jos vastasit näihin kysymyksiin myöntävästi, saatat tietämättäsi sairastaa ADD:ta, tarkkaavaisuushäiriötä.
Ei muotitauti
Psykiatri Matti Wallinin mukaan ADD (Attention Deficit Disorder) on yhtä yleinen ongelma kuin paniikkihäiriö tai kahvikuppineuroosi. Suomessa ADD:ta ei Wallinin mukaan kuitenkaan tunneta eikä siihen suhtauduta todellisena sairautena edes psykiatrien keskuudessa. ADD:tä pidetään muotitautina. Wallin korostaa kuitenkin, että kyseessä ei ole mikään uusi asia, vaan ongelma, jota lääkärit ovat kuvanneet kirjallisuudessa jo ajat sitten. Wallin kertoo, että esimerkiksi lastenlääkäri-kirjailijan Hoffmanin 1840-luvulla kirjoittamassa kirjassa Jörö-Jukka on kuvattu yliaktiivinen lapsi.
Vähättelevä suhtautuminen on aiheuttanut sen, että valtaosa ADD-potilaista on edelleenkin ilman diagnoosia. ADD:n diagnosointi olisi kuitenkin tärkeää, koska ADD aiheuttaa paitsi henkilökohtaista kärsimystä myös yhteiskunnallisia ja kansanterveydellisiä ongelmia, rikollisuutta, mielenterveyshäiriöitä ja päihteiden käyttöä.
Levoton mieli ja ruumis
ADD muistuttaa MBD:tä, jossa keskittymisvaikeudet ja levottomuus ovat myös yleisiä. MBD:lle ominaisia neurologisia häiriöitä kuten kömpelyyttä ja lukihäiriöitä ADD:ssä ei kuitenkaan välttämättä ilmene. ADD:n tyypillisin oire on keskittymisvaikeudet silloin, kun henkilö ei ole motivoitunut asiaan. ADD:tä sairastavan on vaikea keskittyä pakonomaisiin asioihin. Mieli harhailee, jalat ja kädet liikehtivät levottomasti, paikoillaan istuminen on vaikeaa. Taudin kuvaan kuuluvat myös aloitekyvyttömyys, apatia ja harkitsemattomat teot sekä asioiden jatkuva lykkääminen. Tehtävistä suoriutuminen saattaa olla vaikeaa, vaikka älykkyydessä ei olisikaan mitään vikaa. ADD:ta sairastavissa on kahta päätyyppiä. Toinen tyyppi on inattentiivinen ja sisäänpäinvetäytynyt, toinen impulsiivinen ja hyperaktiivinen. Ensin mainitut saattavat Wallinin mukaan olla hyvinkin arkoja ja ujoja, jälkimmäiset taas uhkarohkeita tyyppejä.
Tyhmä, hullu ja laiska?
Kuten masennuksessakin, myös ADD:ssa on eri vaikeusasteita. Yleensä ADD kuitenkin haittaa elämää enemmän tai vähemmän. Tavaroiden kadottaminen ja myöhästely ovat tavanomaisia, koti saattaa olla sekaisin ja laskut hoitamatta. Opinnot jäävät monesti kesken, työssä on jatkuvasti vaikeuksia ja ihmissuhteet ovat myrskyisiä. Elämä tökkii. Toistuvat epäonnistumiset ja hulluksi, tyhmäksi tai laiskaksi haukkumiset aiheuttavat itsetunnon laskua ja masennusta. Myös erilaiset riippuvuudet ovat ADD-ongelmaisilla tavallisia. Erityislahjakkaat selviävät Wallinin mukaan yleensä parhaiten.
ADD on biologisperäinen sairaus. Se on usein perinnöllinen. ADD:ta aiheuttavat myös hapenpuute ja äidin päihteiden käyttö raskauden aikana. ADD-diagnoosi tehdään haastattelun perusteella tiettyjä diagnostisia kriteereitä käyttäen. Yksi keskeinen kriteeri on se, että oireita on ollut läpi elämän. ADD:hen ei sairastuta nelikymppisenä. Siitä ei myöskään parannuta taianomaisesti aikuistumisen myötä, vaan jopa yli puolella oireilu jatkuu aikuisiässä.
- On käsittämätöntä, että vastaanotolla saatetaan sanoa potilaalle, ettei tällä voi olla MBD:tä tai ADD, koska tämä on yli 18-vuotias, Wallin ihmettelee.
Täsmälääkettä ja itsehoitoa
Jo ADD-diagnoosin saaminen helpottaa usein ADD:ta sairastavan oloa.
- Ihminen tajuaa, että ei olekaan tyhmä, laiska ja hullu vaan että on kyse sairaudesta, jota voidaan hoitaa. Myös ADD:ta sairastavan läheiset osaavat suhtautua diagnoosin jälkeen tähän toisella tavalla kuin ennen, Wallin sanoo.
ADD:ta hoidetaan lääkityksellä ja mm. oppimisterapialla. Suomessa on käytetty lääkkeenä Ritalinia. Ritalin on täsmälääke, joka alkaa vaikuttaa jo tunnin kuluttua lääkkeen ottamisesta. Vaikutus kestää 2-5 tuntia. Lääkettä suositellaan otettavaksi silloin, kun keskittyminen johonkin tehtävään on tarpeen. Vaikutusaikana tarkkaavaisuus ja aloitekyky paranevat. Lääkityksen ohella on tärkeää opetella myös uusia toimintamalleja. ADD-positiivinen laatii listoja tai käyttää esimerkiksi kännykän soittoääntä muistuttamaan tapaamisista ja muista menoista.
- Itsehoito on tärkeä osa ADD:ta. ADD:n kanssa on opeteltava elämään niin kuin vaikkapa diabeteksen kanssa, Wallin toteaa.
Mm. heidän epäillään sairastaneen ADD:tä:
Albert Einstein
Winston Churchill
Benjamin Franklin
Suomenkielinen sivusto:
http://groups.msn.com/ADHDaikuiset/
home.htmmitä lapselle voi sattua, ei ole se, että asia tiedostetaan, vaan se että lapsi hoidetaan kuntoon. Vaikka kiivas väittely asiasta jatkuu, selvää on kuitenkin, että myrkyllisten metallien poistaminen päästä on ainut keino saada todellista tervehtymistä aikaan. Ajan kuluessa pitoisuudet voivat laskea, mutta paras lopputulos saadan kelaatiohoidolla.
Normaali annoksilla täysin turvallinen karnosiini on tähän erittäin tehokas. Voi tietysti odottaa, kunnes tänne rantautuu Saksassa käytössä oleva "suoraan suoneen" annettava lääketehtaan valmistama rankka kelaatiohoito.
Oireet häipyvät, kun syy poistetaan.
Voi aloittaa heti, koska karnosiini on täysin turvallinen, ei sitä muuten saisi myydä kuin apteekeissa reseptillä. Tai voi odottaa, odottaa ja odottaa, että lääketeollisuus ehtii mukaan ja lääkärit saavat asiaan kuuluvan koulutuksen eli vähintään kymmenen vuotta.
Silloin toimitaan lääketeollisuuden edun mukaan, ei lapsen. Pari vinkeää linkkiä:
http://www.ethosplan.com/l-carnosine-information.asp
http://acta.uta.fi/teos.phtml?10127 - onni
Elohopeaa päässä kirjoitti:
mitä lapselle voi sattua, ei ole se, että asia tiedostetaan, vaan se että lapsi hoidetaan kuntoon. Vaikka kiivas väittely asiasta jatkuu, selvää on kuitenkin, että myrkyllisten metallien poistaminen päästä on ainut keino saada todellista tervehtymistä aikaan. Ajan kuluessa pitoisuudet voivat laskea, mutta paras lopputulos saadan kelaatiohoidolla.
Normaali annoksilla täysin turvallinen karnosiini on tähän erittäin tehokas. Voi tietysti odottaa, kunnes tänne rantautuu Saksassa käytössä oleva "suoraan suoneen" annettava lääketehtaan valmistama rankka kelaatiohoito.
Oireet häipyvät, kun syy poistetaan.
Voi aloittaa heti, koska karnosiini on täysin turvallinen, ei sitä muuten saisi myydä kuin apteekeissa reseptillä. Tai voi odottaa, odottaa ja odottaa, että lääketeollisuus ehtii mukaan ja lääkärit saavat asiaan kuuluvan koulutuksen eli vähintään kymmenen vuotta.
Silloin toimitaan lääketeollisuuden edun mukaan, ei lapsen. Pari vinkeää linkkiä:
http://www.ethosplan.com/l-carnosine-information.asp
http://acta.uta.fi/teos.phtml?10127Hei
Kiinnostava ajatus että lapseni päässä olisi elohopeaa.
En hallitse englannin kieltä niin hyvin että antamasi linkki minulle aukeasi muuten kuin sanakirjan avulla. Onko olemassa muita, suomen -tai ruotsinkielisiä sivuja, joissa asiasta kerrotaan?
Kiinnostaa kaikki mahdollinen apu ja tieto, mitä asiasta on saatavilla.
Olemme käyttäneet gla:ta ja kalaöljyä. En vain ole huomannut vielä mitään vaikutusta.... - Elohopeaa päässä
onni kirjoitti:
Hei
Kiinnostava ajatus että lapseni päässä olisi elohopeaa.
En hallitse englannin kieltä niin hyvin että antamasi linkki minulle aukeasi muuten kuin sanakirjan avulla. Onko olemassa muita, suomen -tai ruotsinkielisiä sivuja, joissa asiasta kerrotaan?
Kiinnostaa kaikki mahdollinen apu ja tieto, mitä asiasta on saatavilla.
Olemme käyttäneet gla:ta ja kalaöljyä. En vain ole huomannut vielä mitään vaikutusta....löytyy välitettavan vähän aiheesta. Biovitan ja Rokotusinfon sivut taitavat olla ainoat yksittäisiä aiheeseen liittyviä pätkiä lukuunottamatta, kuten:
http://www.verkkouutiset.fi/arkistojuttu.php?id=16166&hakusanat= elohopea
http://www.medicina.fi/fato.php - elohopeasta asiaa Toksikologian alla. - onni
Elohopeaa päässä kirjoitti:
löytyy välitettavan vähän aiheesta. Biovitan ja Rokotusinfon sivut taitavat olla ainoat yksittäisiä aiheeseen liittyviä pätkiä lukuunottamatta, kuten:
http://www.verkkouutiset.fi/arkistojuttu.php?id=16166&hakusanat= elohopea
http://www.medicina.fi/fato.php - elohopeasta asiaa Toksikologian alla.Kiitos tiedoista! Toivottavasti apua keskittymisvaikeuksiin jossain vaiheessa löytyy.
Uskon vaihtoehtohoitojen mahdollisuuksiin auttaa ja toivon, että tällaisista olisi enemmänkin tietoa saatavilla.
Otan mielelläni kokemukset mm. em. vastaan, sekä myös muista vaihtoehtohoidoista - huolimatta siitä, onko niistä ollut apua. On nimittäin niin, että kaikille eivät käy samat hoidot. Toiselle voi apu löytyä vyöhyketerapiasta ja toiselle vaikkapa hivenaineista! - Pupuna
Aika rajua latausta.., tosin olen onnellinen jos oleyt selvinnyt "oireistasi" jotka ilmeisesti hyvin lieviä ilman rajuja törmäyksiä. Voi sanoa aikusena joka on kärsinyt "oiresta" ajoittain hyvin paljon.
Ja olen kolmekymppinen ja voin sanoa että en olisi voinut saada suurempaa vapautusta "elinkautisesta" kuyin se että nyt tiedetään mikä on ja mitä sille voi tehdä.
Totta on ettei erilaisuutta hyväksytä ja mutta itsensä hyväksymiseen tarvitaan muutakin kuin se että joku taputtaa päähän ku vähäjärkistä ja sanoo "ei sussa mitään vikkaa oo, luulet vaan.."
On pikkasen alentuvaa käytöstä. Minun mielestäni.
- nedi
oisiko teillä mahkuja mennä yksityiselle teettämään testit? Ilmaisiahan ne eivät siellä ole, mutta kannattaa ehkä ainakin soittaa ja kysellä hintoja jollei ole vakuutusta, joka kattaisi ne...
- Äiti minäkin
Jos jaksat, kerrotko miten lapsesi testaus eteni sen jälkeen kun sitä alettiin epäillä että jotain saattaa olla "vinossa". Ja miten on koulu asiat järjestetty, käykö lapsesi "normaalilla" luokalla?
Meillä tämä ruljanssi on alkamassa ja olo on aika sekava joten olisin kiitollinen jos saisin vähän tietoa. KIITOS jos jaksat kirjoittaa.- onni
Hei vaan
Lomailun merkeissä mennyt viimeinen viikko, joten enpä ole käynyt/pystynyt käymään näillä sivustoilla.
Ekaksi heti korjaan aikaisempaa kirjoitustani. Puhuin siinä psykologin luokse uudelleen menemisestä... Sain selvitettyä asiaa ja aika onkin psykologille, joka on neuropsykologi!!! Joten turhaan olen siis täälläkin "mesonnut" asiasta. Lapseni pääsee vielä tälle keväälle ko. asiantuntijan vastaanotolle.
Olen itse aikoinani jo lapsen ollessa esikoulussa puhunut hänen koulukypsyydestään ja siitä, onko hänestä kouluun normaaliin tapaan. Tällöin tuli vastaus last.t.opettajilta, että heidän mielestään mitään ongelmaa ei ole koulun aloittamisessa. (Eli suosittelen jokaista äitiä ja isää luottamaan omiin tuntemuksiinsa ja vanhemman vaistoonsa lastaan koskevissa asioissa - he ovat ASIANTUNTIJOITA )
Mutta voi niitä ongelmia. Opettajankin mukaan lapsi oli "hukassa" koulussa. Varmaan hän koki koulun kaaoksena...
Hän oli koulun jälkeen erittäin väsynyt ja läksyihin meni jo eka luokalla todella paljon aikaa. Oppimisvaikeudet ilmenivät heti alusta saakka ja niitä oli alussa niin matikassa, lukemisessa ja kirjoittamisessakin.
Onneksi nyt suomen kielen kirjoittaminen ja lukeminen sujuvat jo ihan hyvin.
Testattu on monien psykologien, terapeuttien ym. taholta ja lapsella on ollut välillä henkilökohtainen avustajakin. (ei toivottua apua - ammattitaito myös ko. henkilöltä puuttui)
Vuosien aikana, ammattitaitoisten ja lapsista välittävien opettajien tuella olen apua saanut niin koulun käynnin tukemiseen. Ennen kaikkea nykyinen opettaja on antanut paljon toivoa siitä, että lapseni tulee paikkansa elämässä löytämään.
Lapseni on normaalilla luokalla, häntä ei ole mukautettujen kirjojen takia koskaan kiusattu ja opettaja tukee lastani sekä hyväksyy hänet omana persoonanaan, joka tekee asiat omaan tahtiinsa. Eli kyseinen opettaja ei koskaan anna lapselleni sellaista kommenttia, että tämä olisi laiska, huolimaton tms.!! Se on näkynyt lapseni itsetunnon huimana kohoamisena ja luottamusta pärjäämiseen on syntynyt viimeisen puolentoista vuoden aikana huimasti lisää.
Pidän ymmärtävää opettajaa lapseni kohdalla enemmän kuin kullanarvoisena.
Myös toimintaterapia on ollut suurena apuna. Lapseni odottaa näitä tapaamisia ja on kehittynyt huomattavasti mm. avaruudellisten asioiden hahmottamisessa.
Toimintaterapian jossakin vaiheessa lapsi kävi läpi kriisiä siitä, että hänen täytyy sellaisessa käydä, kun ei muutkaan kaverit käy. Hän siis tajusi erilaisuutensa.
Kävimme keskustelua paljon aiheesta, mutta hän ei sitä kuitenkaan sisäistänyt kuin pitkän ajan jälkeen - vähitellen.
Erilaisuutensa hyväksyminen oli hänelle vaikeaa.
Nyt hän hyväksyy itsensä sellaisena kuin on. Hän tietää, että vaikeuksia tulee olemaan jatkossakin ja olemme puhuneet jo siitä, että hänen enkkunsa ehkä muutetaan mukautetuksi. Hän on pitänyt sitä ihan hyvänä juttuna, koska kokee sen opiskelun niin raskaaksi. Mukautetussahan hän kykenisi oppimaan asioita paremmin.. Niin ja kyse ei todellakaan ole siitä, etteikö hän lukisi. Enkun sanat hän osaa kotona, mutta koulussa hän ei niitä kykene muistamaan eikä kirjoittamaan oikein. Add-lapsen on vaikea oppia asioita, joista ei pidä.. enkkua hän inhoaa..
Lapseni on käynyt aina tavallista koulua. Jossakin vaiheessa väläytettiin erityisluokkaa toisessa koulussa, jonka tyrmäsin heti. Mielestäni lapsen ei tarvitse oppimisvaikeuksien takia muuttaa koulua ja jättää kavereitaan, vaan kyseisen kunnan tulee järjestää tukea omalle koululle. Lähikouluperiaate tulee aina muistaa ja siitä pitää kiinni viimeiseen asti jokaisen erityislapsen kohdalla. Aina ei kannata uskoa ns. asiantuntijoita vaan ajatella kokonaisuutta lapsen elämässä. Eivät ne erityisluokat juurikaan enempää pysty mielestäni antamaan lapselle, jos tämä kykenee olemaan isommassa ryhmässä. (näin siis ainakin lapseni kohdalla onnistui)
Tässä nyt jotain tietoa...en tiedä onko selkeää, kun olen antanut vain ajatuksen "pulputa".
Ruljanssi kannattaa, jotta lapsesi saa kaiken tarvitsemansa tuen ja avun. Sitä hän ei tule ilman tutkimuksia nimittäin saamaan.
Olen itse toiveikas, sillä kun erityispuolelta tulee lausunto, sen yli eivät voi kunnan virkamiehet kävellä, vaan euroja säästämättä on tarvittava tuki annettava lapselle!
Minusta on tullut näiden vuosien aikana aika kyyninen ja itsekäskin. Olen huomannut, että kiltteydellä ei asioita saa nykyaikana etenemään.
Toivottavasti saat apua myös itse prosessin aikana. Se nimittäin on äidille usein kriisin paikka. Syyllisyys (vaikka ei olisikaan syyllinen mihinkään!), huoli ja epätietoisuus ovat raskaita taakkoja kantaa yksin. Puoliso ei ole paras mahdollinen auttaja - molemmat kun ovat samassa liemessä....
Oppimisvaikeuksia on ollut kautta historian. Kuitenkin nykyaika on löytänyt monta keinoa auttaa näitä lapsia. Toivotaan, että resursseja käytettäisiin entistä enemmän tässä valtiossa lasten auttamiseksi.
He ovat nimittäin tulevaisuus ja toivo.
- neuropsykologiaan
Suomessa on huutava puute aidosti osaavista neuropsykologeista, joilla on hyvä ammattiosaavuus adhd-tulkintojen tekemiseen. Tämä on syy.
Itse jkv alaan perehtyneenä jäin odottamaan lapselleni juuri tietyn psykologin vapautumista muista tehtävistä ja se kannatti. Saimme erittäin hyvät testitulokset ja asiallisen kohtelun. Lisäksi ko. testien perusteella oli neurologin helppo tehdä diagnoosi ja paperit Kelalle vammaistuen hakua varten. Jos lapsesi saa jotain lääkitystä, kannattaa pyytää heti keskivaikeaa vammaistukea ja se on nyt n. 180 euroa/kk.
Musiikkiterapia on yksi hyvä keino ja joillakin paikkakunnilla on jo tätä coachia, menikö sana oikein. Matematiikkaan varsinkin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2042895Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2381538Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus911396- 881312
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e401236Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1471172Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121128Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze116950Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89882Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.43763