Kiusaaminen

Nykänenn

Äitiäni haukutaan töissä läskiksi jotkut todella laihat kuulemma haukkuvat hän sanoi kun asia tuli puheeksi ja muutenkin työpomo pompottelee en kestä nähdä kun ne haukkuvat jos ne olisi käynyt käsiksi olisin sanonut sen työpomolle ja uhkaillu niitä ainakin mitä asialle voi tehdä?

4

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ViedäAsianEteenpäin

      kertoa luottamusmiehelle, työterveyslääkärille/hoitajalle, liittoon!

    • Pullukkaa

      Itse kävin alkuvuodesta työterveyshuollossa samojen asioiden tiimoilta. Tosin eipä siitä mitään seurauksia työpaikalle tullut, et olis kai pitänyt painamalla painaa päälle että nyt puututaan asiaan ja uhata liitollakin ehkä vielä. Mut kuitenkin..
      Mua mm. haukuttiin mun ylipainosta ja etnisestä taustastani. Tai no siitä on haukuttu pidemmänkin aikaa mut kuitenkin ja yhtä toista työkaveria haukutaan myös hänen ylipainosta vähän väliä.
      Tää ämmä vielä, joka on aina huomauttelemassa muiden painosta, on itse lihava ulkomaalainen. On vielä itseasiassa lihavampi kuin minä, joten hänellä ei oikeastaan olisi edes varaa sanoa mitään negatiivista toisten koosta ja näistä..
      Silloin mua vielä lisäksi mm. syytettiin perättömästi työpaikkaväkivallasta, mistä tämä mun "uhrikin" sanoi, että tuollainen syyttely on todella sairasta, mitä kukaan ei todellakaan sano toisesta edes "läppänä" tai muutenkaan huumorin verukkeella saati tosissaan.
      Vielä kun tilanne oli tosiaan tällainen, että ko työkaveri kompastui töitä tehdessään ja kolhi siinä samalla polvensa aika kovin. Et mä en liittynyt siihen tilanteeseen millään tavoin muuten, paitsi että mä olin samassa tuotantotilassa useamman metrin päässä tästä kaatuneesta työkaverista ja mä vain näin tilanteen. Ja tietysti menin auttamaan työkaveria auttamalla hänet ylös ja tuomalla jäitä että hän sai sen kolhitun polvensa kylmään kuten tuollaisissa kolhuissa kuuluukin tehdä.
      Mutta tosiaan, sen verran työterveydessä sanottiin, että esimerkiksi toisen ylipainosta huomauttelu ja haukkuminen on selvää työpaikkakiusaamista, mikä on laitonta. Ja ylipäätään toisen ulkonäkö on sellainen, mistä ei lainkaan mukaan saa toista haukkua eikä mollata. Olkoon toinen sitten kuinka iso tai muuten minkä näköinen tahansa.
      Eli ei muuta kuin asia eteenpäin ja vireille vaan. Ja jos työterveyden taholta ei asiaan puututa, niin liiton kautta varmaan saa asiaan apuja. Ja jos kiusattu ei kuulu liittoon, niin kyllä he ainakin neuvovat tahon, minkä puoleen tällaisessa tilanteessa voi kääntyä. Kun tilanne on kuitenkin onneksi kaikille sellainen, että yksin ei tarvitse tällaista vastaan tapella eikä yksin tällaista sietää.

      • Kiusaajathan

        usein näkevät muissa asioita, jotka omassa itsessä häiritsevät. Sen sijaan, että tiedostaisi itsessään ehkä jonkun häiritsevän seikan, kuten vaikka ylipaino. Kiusaajan mieli projektoi sen muihin ihmisiin. Ihmiset ympärillä ovat kiusaajan omakuvan peilejä. Toivottavasti asiasi järjestyvät, kannattaisi ehkä yhdistää voimavarat sen toisen kiusatun kanssa ja viedä yhdessä asiaa eteenpäin. Siunausta ja kaikkea hyvää!


    • apua1234

      Jos pomo ei reagoi niin ottakaa yhteyttä mahdollisimman ylös johtoportaaseen. Työsuojeluhallintoon ja liittoon seuraavaksi jos mitään ei tapahdu. Onnea yritykselle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe