Jos Venäjä valloittaisi Suomen nyt

348906

Mitä tapahtuisi tässä maassa tai ympäröivässä maailmassa? Kertokaa näkemyksiänne. Toisen maan miehittäminen vuonna 2017 lienee kuitenkin jonkin verran erilainen tilanne kuin mitä se oli vielä esim. 75 vuotta sitten.

14

212

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiAinakaaHuomenna

      1. Se ei valloita Suomea.

      Mikään maa ei säntää valloittamaan toista maata ilman erittäin vaativaa syytä.

      Valloitusretki on kallis toimenpide. Valloitukseen ryhtyminen edellyttää, että valloituksen edut ovat suuremmat kuin menetykset eli siitä aiheutuva vahinko.
      .

      • qppq

        No toisessa maailmansodassa ainakin puolet valloituksista ja niiden yrityksistä olivat enemmän kuin turhia eikä niistä ollut valloittajan kannalta mitään hyötyä, kärsijiksi joutui enemmän tai vähemmän kumpikin osapuoli.


    • Sevoisiolla

      Suomelle jopa parempi vaihtoehto kuin nykyinen EU:n pakolaispolitiikka kun Suomi mamutetaan täyteen. Ruotsi on jo valloitettu se on parin sukupolven päästä enemmistöltään islamvaltio.
      Väitän että tulevaisuudessa jihadisti Ruotsi on meille pahempi uhka kuin Venäjä.

    • LohdutukseksiPelkureille

      MIKÄLI aloittajan toive / pelko toteutuisi ja olisi kyseessä nimenomainen miehitys, se tapahtuisi ilm. lähinnä "vihollisena".

      Tämä kaikki olisi kuitenkin tilannekohtaista, eli mikä olisi SYY miehitykseen. Saattaisivathan he tulla myös "ystävinä".

      Vihollisuus / ystävyys koettaisiin siis ensisijaisesti meidän suomalaisten puolella.

      Mitä sitten tapahtuisi?

      No, ensinnäkin meillä astuisi voimaan Venäjän lait. Ensialkuun tuskin paljon muuta. Sotilaat aseineen partioisivat kaduilla (ja suomalaishuorat kauppaisivat heille itseään) ja muut Venäjän viranomaiset ottaisivat paikkansa järjestyksen pitäjinä.

      Venäjän lakien ja duuman mukaisesti eduskuntamme hajoitettaisiin, viholliset pidätettäisiin ja vangittaisiin, heille luotettavimmat kansanedustajamme saisivat uudet tehtävät.

      En tiedä, mutta jotain tämän tapaista luulisin aluksi tapahtuvan.
      .

      • HuolensaKullakin

        Kuinka ne, jotka eivät miehitystä hyväksyisi, reagoisivat?

        Suomi pyytäisi tukea ulkovalloilta. Ulkovallat, kuten USA, Ruotsi ja Baltia, mahd. Saksakin reagoisivat sotilaallisesti, ihan Suomen pyytämättäkin, sillä näiden intressit saattaisivat olla vaarassa.

        Suurinta meteliä pitäisi Ruotsi. Ei siksi, että piittaisi meistä suomalaisista vaan koska nyt tuli Ryssä rajanaapuriksi ja itäinen orjamaakunta vietiin ihan nenän alta!

        Ja kuinka käy rantahurrien? Onko heidän erillisoikeuksistaan huolehdittu? Tuleeko pakkovenäjä myös Kristinestadin ja Malaxin kouluihin?!
        .


      • ghfh

        Niin tämä ''ystävänä miehittäminen'' taitaa olla enempi tätä aikaa kuin hirvittävä verinen teurastus josta kärsii eniten siviilit. Eli aivopestään tiettyä porukkaa tarpeeksi kauan, painostetaan erilaisin keinoin ja sitten tietyllä verukkeella, jonka uskovat niin miehittäjä kuin miehitettykin, otetaan maa nopeasti haltuun ja pistetään alueen johtoon omat virkamiehet, jotka huolehtivat, että äänestys tai vastaava toimenpide menee täysin halutulla kaavalla.


    • HerraAurinkoinen

      Jos Venäjä hyökkää Suomeen saat munaa suoneen. Rupea miettimään joatin vähän oleellisempia asioita.

    • siispä.niinpä

      Luulenpa, että jos Venäjä ilmoittaa yhtenä päivänä, että tulemme nyt rajan yli ja maa on sitten meidän, harva uskaltaa nykypäivänä vastata tuleen. Nykyään kun ei ole enää juurikaan sellaisia arvoja, kuten koti, uskonto ja isänmaa, niin suomalaiset menisivät pienimmän pahan kautta ja antauduttaisiin ihan piakkoin miehityksen alkamisen jälkeen.

      Suomi liitettäisiin osaksi Venäjän Federaatiota, eli siitä tulisi yksi ''osavaltio'', tai sitten se liitettäisiin kolmeen eri alueeseen: Murmanskin, Karjalan ja Pietarin alueisiin kutakuinkin jokaiseen yksi kolmannes maasta. Suomen kieli pysyisi virallisena kielenä alueella, mutta Venäjän kielestä tulisi pakollinen kouluaine, Ruotsi todennäköisesti poistuisi. Tietenkin presidentti vaihtuisi ja eduskunta sekä hallitus myös ja ne virkamiehet, jotka eivät ole suosiollisia Venäjälle. Rajan poistumisen myötä tulisi vapaus liikkua ja muuttaa suuntaan ja toiseen, mutta Suomen nykyisille ulkorajoille tulisi huomattavan tiukka kulunvalvonta. Suomesta ei siis enää pääsisi Ruotsiin, Norjaan, Viroon tai muualle maailmaan kovin helposti. Suomen uusi eduskunta erottaisi sen Euroopan Unionista. Rahana otettaisiin käyttöön Venäjän rupla. Pitkän aikavälin seurauksena väestö venäläistyisi huomattavasti, koska venäläisiä todennäköisesti muuttaisi tänne huomattavasti nykyistä enemmän. Tähän kuitenkin menisi noin 100 vuotta ja muistetaan, että myös Venäjän väestönkasvu on nykyään negatiivinen. Venäjän Suomea tiukempi lainsäädäntö aiheuttaisi mm. sen, että kiinnijääneet rikolliset saisivat paljon nykyistä ankaremman kohtelun. Tosin rikollisuus noin muuten saattaisi lisääntyä. Suomeen todennäköisesti perustettaisiin sotilastukikohtia, koska alue on lähempänä strategisia pisteitä Euroopassa. Tänne saatettaisiin tuoda myös ydinohjuksia, joka aiheuttaisi sen, että suuremmassa konfliktissa olisimme esim. Yhdysvaltain ohjustähtäimen alla. Suomen armeijalta saatu kalusto ja sotilaat olisivat huomattava lisä Venäjän omassa armeijassa.

      • RauhaVenäjänKanssa

        En usko, että Venäjä vain yhtäkkiä ilmoittaisi, että nyt me tullaan!

        Siihen tulemiseen täytyisi olla jokin perusteltu syy.

        Heille perusteltu syy olisi ensinnäkin sotilaallinen uhka Suomen taholta / kautta. Tässä olisi ymmärrettävää perustetta tyhmimmällekin fobikolle. Meidän suomalaisten on huolehdittava, ettei omia toimiamme koskaan tulkittaisi siellä heille uhaksi.

        Etsikää netistä esim. hakusanalla "Leningradin piiritys" kirjoituksia, kuvia ja youtubea ja asian karmeus alkaa valjeta.

        He eivät varmasti salli sen tai minkään muun vastaavan enää koskaan toistua!

        Siksi, tästä aiemmasta, Saksan ja Suomen yhteisrikoksestamme tietoisina meidän suomalaisten velvollisuus on pitää omalta puoleltaamme huoli, ettei Isänmaatamme enää käytetä Venäjän vihollisten luoteisena, sotilaallisena tukikohtana ja uhkana luoteiselle Venäjälle!

        Jokainen joka ei aktiivisti vastusta aiottua sotaa, on henk.koht. siihen syyllinen! Ei oteta tunnollemme uutta rikosta Venäjän kansoja vastaan!

        Joillain suomalaisilla on käsitys jostain hirveästä, pahasta ryssästä, joilla torahampaat, verenkiilto silmissä ja pistimet käsissä! Nuo paholaiset aina meitä vainoamassa!

        Tavalllinen venäläinen on Suomen elintasoon nähden vaatimattomammin elävä, työtätekevä, hyvin koulutettu, sivistynyt, kulttuuria harrastava, tunteellinen, perinteisiä moraaliarvoja kunnioittava eli konservatiivinen, mahd. uskonnollinen ortodoksi.

        Siellä on myös meihin nähden suoranaista köyhyyttä ja tuo köyhäkansa esim. Pietarissa, Kannaksella ja Inkerinmaalla todella pelkää sotaa! Se toisi entisen Pietari / Leningradin piirityksen kurjuuden jälleen takaisin kansan keskuuteen!

        Osoitetaan ihmisyyttä heitä kohtaan! Heillä on asiat aina huonommin kuin meillä.

        Tai... riippuu siitä mitä kukin arvostaa, mikä on etusijalla...

        Meidän yletön taloudellinen vaurautemme vai hengen rikkaus, jota Venäjä sen sijaan tarjoaa?


      • jaaritus

        Milläs tavalla Suomi oli Venäjälle sotilaallinen uhka vuonna 1939? Jatkosodan ymmärtää, ja Suomihan oli tavallaan myös itse sitä aloittamassa, mutta syy siihen oli kuitenkin talvisota ja katkeruus NL:n hyökkäyssotaa kohtaan.

        Toisaalta, kaksi sotaa on sodittu ja kumpikin aloittanut yhden, homma meni Neuvostoliitolle 2-0 eli turha varmaan yrittää enää uudelleen, kun lopputuloskin on selvä jo etukäteen.

        Mutta mitä Venäjällä ajatellaan isäntämaasopimuksesta, jonka Niinistö allekirjoitti pari vuotta sitten...?


      • GorodGeroiLeningrad
        jaaritus kirjoitti:

        Milläs tavalla Suomi oli Venäjälle sotilaallinen uhka vuonna 1939? Jatkosodan ymmärtää, ja Suomihan oli tavallaan myös itse sitä aloittamassa, mutta syy siihen oli kuitenkin talvisota ja katkeruus NL:n hyökkäyssotaa kohtaan.

        Toisaalta, kaksi sotaa on sodittu ja kumpikin aloittanut yhden, homma meni Neuvostoliitolle 2-0 eli turha varmaan yrittää enää uudelleen, kun lopputuloskin on selvä jo etukäteen.

        Mutta mitä Venäjällä ajatellaan isäntämaasopimuksesta, jonka Niinistö allekirjoitti pari vuotta sitten...?

        Saksahan hyökkäsi NL:a vastaan yllätyshyökkäyksellä itäeuroopan läpi. Painui läpi rajan tankein ja lentokonein, pommitti NL:n läntisiä kaupunkeja rytinällä, pyrkien kohti Moskovaa.

        Pietarin kaupungin, eli tuolloin nimellä Leningrad, Saksa piiritti, etelässä Velikyi Novgorodin kaupungin rajoja myöten.

        Suomi oli Saksan liittolainen. Ehkä Stalin ajatteli, että hyökkäys on paras puolustus.

        Meidän joukkommehan sotivat Kannaksella lähellä Leningradin portteja. Puna-armeija kykeni pitämään hyvin kapean kaistan, jota kutsuttiin Elämän tieksi ja jonka kautta se pystyi salakuljettamaan ihmisiä ulos piiritetystä Sankarikaupungista Laatokan rantaan sekä samoin kuorma-autoilla viemään ruokaa leningradilaisille.

        Leningradissa syötiin jopa ihmisiä, niin suuri oli nälänhätä.


    • VenäjäYstävämme

      Sattuneista syistä en voi nyt laittaa linkkiä mutta eilisessä IS:ssa oli kattava tietoisku Venäjän Zapad-sotaharjoituksista Venäjä-kammoisille.

      Se on nyt uskottava että silloin jos / kun Helsinki-Vantaan lentokentälle laskeutuu ensimmäinen Nato-kone sota-aikeineen, seuraavaksi sinne laskeutuu Iskander.

      Jos aikoo tulla Naton ydinsotalaivoja Helsingin Länsisatamaan, ennen sitä, kun ovat vielä merellä, on jo koko Jätkäsaari paskana. Eikä ankkuripaikkaa löydy. (Iskander.)

      Mutta ei Venäjä meitä muutoin uhkaa.

    • hamburger

      päinvastoin kaikki.. St:Petersburgista tulee itsennäisesti toimiva kaupinki, kuin saksalainen Hampuri, ja kaikki rahat menee sinne... toinen virallinen kieli Pietarissa venäjän rinnalle tulee saksa, kuin se olikin ennen vanhaa - liikemies voisi täyttää veropaperit sekä venäjän että saksan kielellä.

    • Putin-Huilo

      Mitä tapahtuisi? Sama kun muissa Venäjän miehitetty alueella, ryöstettiin kaikki mitä irti lähtee, tehdas kalustoa ja vessan pönttöä. Kaikkien lisäksi ne raiskaa kaikki mikä liikkuu, miehiäkin ei ole turvassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4513
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4484
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4096
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3017
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2621
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2173
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2125
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2089
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1725
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1472
    Aihe