Uudesta sotesta ei ota selvää erkkikään

Kaikonmänt

Epäilen, että uusi sotelaki jättää ikäihmiset entistä enemmän heitteille. Jo nyt muistisairaat haahuilevat oman onnensa nojassa kotonaan. Tai sysätään hoito omaisten niskoille entistä enemmän. Tuetun palvelun hoitokodit kun eivät tuota yksityisen palvelun tarjoaville yrityksille.

6

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väsynytomaishoitsu

      Niinpä. Näyttää siltä, ettei omaishoitajien asema tule jatkossakaan paranemaan. Nyt jo on ollut kova työ hoitaa muistisairasta omaistani ja näyttää siltä, ett homma vaan menee vielä huonommaksi eli apua on hirvittävän vaikea saada. Palveluohjauspuolen vois lopettaa, he vaan ohjeistavat hankkimaan apua yksityisiltä kotihoitopalveluilta eli eikö silloin koko palveluohjausyksikkö ole turha. Toivottavasti nuorempi väestö olis fiksumpaa etteivät rupeais omaishoitajiksi, ei kannata omasta elämästä ja vapaudesta luopua, jos kerran yhteiskunta ei ole halukas antamaan apua omaishoitajille. Yhteiskunta ei ole halukas järjestämään muistisairaille hoitopaikkoja, kun se maksaa. Päättäjät unohtavat, ett muistisairaatkin vanhukset maksavat veroja viimeseen henkäisyynsä asti.

    • sotesotku

      On se nyt selviämässä, mitä siitä seuraa. Asiakasmaksuja tulee lisää ja ne nousee, vanhukset huutokaupataan hoitoyhtiöiden kesken, useimmat aluesairaalat lopetetaan, terveysasemia lopetetaan, veronmaksaja joutuu maksamaan veroja enemmän, hoitoketjut hajoaa, hoidon laatu laskee, terveysyhtiöiden voitot ulkomaille, hoitohenkilökuntaa 50 000 työttömäksi, aiottu terveys- ja sosiaalityön yhdistäminen ei edisty asiakkaan hyväksi. Kaiken lisäksi sote-lainsäädännön hyväksymisen jälkeen EU tuomioistuin laitattaa uusiksi koko lainsäädännön, koska hallitus ei uskalla viedä sitä EU tuomioistuimen käsittelyyn. Koska hallitus näin toimii, niin suomessa ei ole EU tuomioistuimen jälkeen enää julkista terveydenhoitoa. Veronmaksaja maksaa sitten viulut. Valitettavasti kansalaisen on vain katsottava vierestä, kun suomalainen terveydenhoito romutetaan terveys-yhtiöiden voittojen takia veronmaksajien varoilla, ilman vaikutusmahdollisuuksia. Halvemmaksi olisi veronmaksajille tullut vuokrata tai palkata lääkäreitä sinne missä on puutetta, ettei jonotusajat pitene, terveyskeskuksiin ja sairaaloihin potilaan asiakasavustajat, jotka hoitavat sairastumisen aiheuttamat taloudelliset ja muut ongelmat, vanhusten hoito ilman kilpailua niissä hoitopaikoissa, jotka sopivat vanhuksille ja heidän omaisilleen. Eihän tämmöinen käy nykyhallitukselle, se on varmaan liian yksikertainen vuokaavio Sipilälle. Sote-laki on tullut maksamaan suomen veronmaksajille muutaman miljardin, vaikka sitä ei ole hyväksyttykään. Pysykää terveinä

      • Omaisetkehiin

        Sote järkevöittää palveluja normaaliksi. Vanhusten omaiset voivat sitten täydentää yhteiskunnan tarjoamia palveluja itselleen ja vanhukselleen sopiviksi.


    • Totuuseipalatulessakaa

      Säästöä haetaan joka paikasta ,jotta rahat riittäisivät.Suunta on ihan hyvä ,mutta toteutus aikataulu saattaa syöstä koko projektin hunningolle.Järjen löytäminen ja sen käyttäminen on hyvä asia ,mutta selviämme kyllä hitaammalla aikataululla paremmin ja kenties kaikille tärkeä
      asia "kivuttomammin".On helppoa konsultin ruveta kokoamaan työkasoja toisille ihmisille ja
      kenties se voisi toimiakkin vähän aikaa.Aika oudolta tuntuu ,kun suuret ikäluokat saavuttavat
      niinsanotun sairastelu iän ,niin heidän hoitonsa tehdään vaikeaksi lopettamalla tähänasti
      vajaakäytöllä toiminut systeemi.Tiloja ja työtätekeviä ihmisiä tarvitaan nimenomaan tulevana
      20v aikana enemmän kuin koskaan ennen.Kuka sitten kärsii jos kaikille ei hoitoa riitä?Tuo
      on turha kysymys ,mutta olen Elinan kanssa samaa mieltä siitä ,että parempi käydä taisteleen
      vaikka yksin ,kun tietää minkä takia taistelee.

    • heino.kieno

      "Kasvava kotihoidon tarve vanhusväestön keskuudessa luo suuria haasteita erityisesti syrjäisemmillä alueilla. Miten valinnanvapaus auttaa tässä?

      Valinnanvapaus helpottaa myös tätä tulevaisuuden haastetta. Esimerkiksi Ruotsiin on syntynyt valinnanvapauden myötä 800 uutta, pääasiassa naisten perustamaa pienyritystä. Tämänkaltainen kehitys olisi myös Suomessa tervetullut apu ratkaisemaan kotihoidon kasvavaa tarvetta."

      Sitaatissa lainattua perustelua.
      Pienyritys, mitä pienempi niin sitä huonompi kannattavuus, sitä suuremmat riskit ja sitä suurempi työmäärä. Miksi meillä on isoja sairaaloita minne on keskitetty mahdollisimman paljon erikoissairaanhoitoa, no ihan jo pelkästään kustannusten takia. Jos Meilahden sairaala pilkottaisiin 10 eri sairaalaan niin kustannukset nousisi ihan valtavasti.

      Ei ole mitään hyötyä siitä että tulee hirmuinen märää pienyrittäjiä kotihoidon alalle.
      Jokainen tarvitsee oman kirjanpidon, omat työkalut yms. On fiksumpaa laajentaa nykyistä kunnallista kotihoitoa, kaikki on ns valmiina, sen kun lisää ns vain työntekijöitä, niin helppoa lisätä resursseja. Toki saattaa olla pitää perustaa uusia yksiköitä että toimitilat riittää, niitäkin ehkä kannattaa keskittää joita voi kuten autolla liikkuvaa kotihoitoa.

    • r44r3e34er4er3

      Soten idea on luoda paljon pienyrittäjiä, sysätä vastuu sitten pois kunnilta ja tehdä pienyrittäjiä joiden harteille kaadetaan vastuu ja riskit kaikesta.

      Koko soppa on sikäli täysin turhaa.
      Meillä on potilas/ihmnen siis joka tarvitsee hoidon, se hoidon toteuttaminen vaatii työntekijän, toimitilat, välineet. Mihin kohtaan tämä hirvee sote vääntö auttaa? Palkka ei muutu, kulut ei muutu, tai voi muuttua kulut kun yksiköt pienenee. Jos nytkään ei palkata riittävästi henkilökuntaa niin palkkaa sote muutos sitten lisää henkilökuntaa vai.

      Kaikki hankinnatkin kilpailutetaan polttoainekuluja myöten, terveydenhoitoalalla.
      Työehtosopimukset määrää palkat.

      Mistä tässä sotessa väännetään ylipäätään edes????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe