Mistä juontuu kiista Hki srk:n & Ahlbäckin välillä

KysyväTäältäVaan

Miksi pappi Lars Ahlbäck on joutunut huonoihin kirjoihin Hgin srk:n kanssa? Hän on saanut vain määräaikaisuuksia ja lopulta hänet asetettiin työkieltoon (ei piispan määräämään toimituskieltoon) seurakunnan taholta, eli ei saa mitään töitä? Mitä tässä on taustalla? Nyt koko juttu menossa jopa käräjille. Mitä ihmettä?!

39

5008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yx-aika-tuttu-vain

      Tämmöstä juttua ei olla vielä kuultukaan? isä Larsin aikoinaan hyvin tunteneena olisi tosiaaan mielenkiitoista kuulla, mitä siellä on tapahtunut???? Minun on vaikea kuvitella, että Lasse olisi tehnyt mitrot tai larikat???

    • Tuoomass

      Minuakin kiinnostaisi tietää. Olen käsityksessä, että hän on pidetty pappi seurakuntalaisten keskuudessa, joten mikä lienee suututtanut johdon? Nämä ovat niin ikäviä juttuja aina.

    • tiedäheistä

      En tunne tiedän vain että oli kieltänyt joltakin katekumeenilta jälkiviinin nauttimisen vaikka erään toisen valamon opiston palkollisen mukaan jälkiviini on kuulemma arkkipiispan sanojen mukaan sallittu ei ortodokseillekkin.

    • Kuusikkomäki

      Tiedän hänen kehottaneen huivin käyttämiseen Helsingin kirkoissa. Se on kait monen mielestä omaa perinnettämme vastaan.

    • TarviSoininvaats

      Haluaisin tietää, missä vika. Siinäkö tosiaan että i. Lars sai määräaikaisen papin viran mutta jäi kesken kaiken yllättäen hoitovapaalle? Tämän luin i Larsin julkisesta FB-päivityksestä. Ei näyttänyt olevan Larsin FB-kaverina moniakaan keskeisiä ortodoksivaikuttajia Hgistä, ei papistoon kuuluvia, ei helsinkiläisiä hallituksen tai kokouksen tyyppejä. Haluaisin tietää, onko tämä puhdasta vainoa vai mitä.

    • Erwind

      onko tämä se Sana Papilta-blogin pitäjä? Hyvä selkeä blogi. Muuten en tapauksesta mitään tiedä en asu Hgissä.

    • EvpNeuvostonJäsen

      Huhujen ja pohdiskelujen sijasta olisi parasta, että isä Markku tai neuvoston jäsen kertoisi mistä on kysymys tai onko mistään. Reiluinta on myös isä Lassea kohtaan.

    • kuulopuhetta

      Mitä minä olen kuullut on tietysti toisen käden juttuja. Väittävät että isä Lars joutuu lähtemään lapsensa vaippojen vaihtoon kesken palvelusta, koska vaimo on lapsen synnyttänyt, isän pitää myös se hoitaa kokonaan, näin he ovat sopineet. Tällainen on tietysti outoa vanhoillisessa kirkossamme.

      • onneksenoomies

        No en tunne mutta onhan niitä ihmisiä kaikenlaisia.On olemassa tossukoita ja pirttihirmuja ollut kautta aikojen.

        Sen huomion olen kyllä tehnyt että yleisesti ruustinnojen joukossa on kyllä sellaisia moderneja kin naisia (ollaan feministiä, suorittajaa, uranaista, virallisen mielipiteen antajaa ja täydellistä emäntää) keistä itse en pitäisi .Näiden miehet on kaikki säksättävän tossun alla ja vaimon tahtiin sitten mennään tiukasti ja viimeisen päälle.

        Yleisesti ortodoksinaisten maailmankuva on aika naiivi perinteisiä pikkutyttöjen prinsessa aka hyvä vaimo unelmia joita sitten aikuisena modernisoidaan ja kuvitellaan sitten että ny mä oon niin pätevä ja voittamaton ja the best koko patriarkaatissa.Pikkuiset epäkypsät pikkutytöt ylemmästä keskiluokasta ainakin kuvitteellisesta sellaisesta tälläisiä ajattelee ei aikuiset naiset jotka on eläneet normaalia elämää.


    • sarkastikusti

      Minä taas olen kuullut että Lars on ufo-mies, tullut toisesta galaksista eikä sen takia kykene nauttimaan tämän maan antimia.

    • kuulopuhetta

      Minä taas olen kuullut että hän pystyy nauttimaan tämän maan antimista tavallista paremmin ja sen takia ei aina muista hoitaa näitä taivaallisia velvollisuuksia.

    • yx-aika-tuttu-vaan

      Heippa nyt vaan kaikki, mutta oko nyt taas alkanut jokin uusi ajojahti? Tämä keskustelun taso menee hyvin omituisiin henkilökohtaisuuksiin Lassen kohdalla. En osaa sanoa, miten tointaan on Helsingissä hoitanut, mutta pitkään hänet tunteneea, tiedän hänen olevan tunnollinen ja työhönsä paneutuva. Ja henkilöt, jotka ovat hänen blogejaan lukeneet, varmasti tietävät sen.

      Vaikka ort. kirkossa ei tasa-arvoa kovin korkealle arvosteta, pitää ottaa huomioon, ympäröivä yhteiskunta, siis jos pastorilla on lapsia, niin myös pastori itsekin huolehtii niistä, ja tässä esimerkkiä koko seurakunalle.

      Ja mitä noihin muihin syytöksiin tulee, niin ehkä srk.n puolesta joku voisi vastata?

      Isä Lasse ei ole mikään ryssäläinen niuho, enkä mitenkään usko, että vaatisi akkojen käyttämään huivia tms. ryssyköitteitten tai muslimien kotkotuksia. Hän on länsimainen sivistynyt akateeemisesti kouluttautunut ajattelija, joka osaa toisinaan hieman provosoida kirjoituksillaan, mutta tuo pilke silmäkulmassa kirjoitettu kirkollinen itsekritiikki pitää osata ymmärtää.

    • menneisyydenmies

      Lassen takavuosilta tuntevana täytyy sanoa, että nämä huhut ovat kyllä keksimällä keskityn oloisia. Olisipa avoin seurakunta...

    • TohtoriHuu

      Kirjoittajat tässä viestiketjussa voi jakaa seuraaviin ryhmiin.
      A: hullut ja mielenvikaiset, jotka riehuvat täällä ilman lääkitystä, kun eivät pääse hoitoon
      B: vastapuolen masinoimat tyypit jotka haluavat savuverhon asian ympärille ettei totuus tulisi ilmi
      C: humalikot (kts. aina viestin lähetysaika)
      D: maailman murjomat joka asian mielensäpahoittajat
      yleensä ottaen siis tyyppejä, jotka eivät tiedä tästä asiasta eikä ortodoksisuudesta tuon taivaallista.

      • sulevaisennyöri

        ööh siis kenen vastapuolen? Kuka on vastaan?


    • jotainehkätietäisin

      Lasse on arvostellut julkisesti FB:ssa kirkkoherran ja hiippakunnan piispan tapaa tehdä ehdokasasetteluja papinvirkoihin (eli olla tekemättä ja täyttää määräaikaisena). Siitä tässä on kyse, ei mistään muusta.

      • pottunokk

        Hyvä että edes yksi uskaltaa olla rehellinen ja sanoa omalla nimellään mitä mieltä on. Kaikilla ei ole rohkeutta moiseen. Hyvä pomo sietää kritiikkiä, huono alkaa vainota.


    • aimorobot

      No melko brezhneviläistä on, jos tuo on totta.

      Ehkä 1.1. ja uusi arkkipiispa tuo muutoksen nimityspeliin. Tai ehkä se pahenee entisestään...

      • ökjöljäopo98yoh

        Ai arkkipiispakinko vaihtuu hieno juttu kukahan tulee tilalle?


    • Totuuuuus

      Sana papilta -blogissa Ahlbäck kirjoittaa seuraavaa:
      "Hartiat ja polvet on oltava peitettynä, tämä koskee sekä miehiä että naisia. Miehet - ja myös pojat - ottavat mahdollisen päähineensä päästä. Monessa maassa naiset ja tytöt peittävät päänsä kirkossa. Itse suosittelisin naisille pään peittämistä, sama koskee hametta, mutta tehköön kuinka itse haluaa. Miehet ja pojat ottavat ehdottomasti päähineensä päästä."

      https://sanapapilta.blogspot.fi/2012/05/papilta-kysyttya-5.html?m=1

      Jos näin suosittelee blogeissaan niin miksei sitten kasvokkain seurakunnassa? Tuo hamevaatimuskin vähän kalskahtaa.

      • Noviisit

        Miten nämä muka kuuluvat työsyrjintään?


    • helpottunut

      Helsingin ortodoksinen seurakunta tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa (L 17/15621) laittomasta irtisanomisesta, perusteettomasta määräaikaisuudesta, sekä tasa-arvo- että yhdenvertaisuuslakien rikkomisesta.

    • ennerooo

      Kenen, Mitronko?

      • R2theRobot

        Eikös tämä ollut juuri se, jota EI saanut mainita...?


      • lbvabpaeghap

        R2-D2???


    • helpottunut

      Ei vaan tämän ketjun aiheena olevan Lars Ahlbäckin.

    • lassefan

      Mitä onko näitä käräjöintejä useampikin. Harmi että kirkossamme ei ole tiedotusosastoa, joka tiedottaisi kirkon asioista.

    • hyvinmeneemutta
      • JosLakejaRikotaan

        Käräoikeuden päätöksen perustella näyttää siltä, että Helsingin ortodoksisen seurakunnan johdolla on vaikeuksia noudattaa lakeja. Olisi hyvä jos arkkipiispa ja Konstantinopolin patriarkaatti tarkistaisivat tässä yhteydessä Helsingin ortodoksisen seurakunnan johdolta, mikä on heidän suhteensa itse ortodoksiseen uskoon ja ortodoksien opinkappaleihin.


      • Uskottavaa

        Arkkipiispako....hihihihii ei sil aiggoo ol se bärbättääb karjaloo ko se on orddodogsiloit elämän kesgibisde.


    • gfdgg

      Tietääkö kukaan mihin ammattiin i Lars opiskelee tällä hetkellä? Toimiiko vielä pappina?

      • bljvaov.wovqg

        En tunne koko tyyppiä, mutta netistä näyttää omilta sivuiltaan löytyvän tieto, että ensihoitajaksi opiskelee. No, ainakin on kunnalla töitä jatkossa. Joksikuksi muuksi hoitajaksi kun opiskelisi niin voisi joutua töihin suurelle yksityiselle hoiva-alan ketjulle jonka kuntien ostopalveluna hankituista palveluista saatavat voitot valuvat ulkomaille. Ja kuka tämän kaiken kustantaa: veronmaksajat! Sellaista on sote-meno nyky-Suomessa!


    • Anonyymi

      Mukavastihan Ahlbäckillä tuntuu nykyisin menevän, ainakin Facebookin mukaan. Suuri määrä mielenkiintoisia kirjoja on luettu, ja onnellinen perhe harrastaa kaikkea kivaa. Ihan kateeksi käy.

      • Anonyymi

        No eihän kukaan kerro Facebookissa esimerkiksi, että riitelin vaimon kanssa, maha kipeä ja rahat loppu.
        Kaikkien elämä on kiinnostavaa ja kadehdittavaa. Otetaan kuvia ruoka- ja juoma-annoksista etc.


      • Meneeköhän hänellä oikeasti hyvin. Rakastamansa työtä ei saa enää tehdä koskaan. Joutui tyytymään toissijaiseen ammattiin. Kulissit on helppo pitää yllä, mutta onko oikeasti niin onnellinen kuin antaa ymmärtää.


      • Anonyymi
        GoldenFruit kirjoitti:

        Meneeköhän hänellä oikeasti hyvin. Rakastamansa työtä ei saa enää tehdä koskaan. Joutui tyytymään toissijaiseen ammattiin. Kulissit on helppo pitää yllä, mutta onko oikeasti niin onnellinen kuin antaa ymmärtää.

        Onnellisuudesta on tehty harha. Jokainen on omalla tavallaan onnellinen ei ole.

        Toiseksi näihin seurakuntien harrastamiin syrjäyttämisiin, niin työntekijöiden, kuin seurakuntalaisten osalta, on nähtävissä ja tunnettavissa valikoivuuden ja kiusaamisen elementit. Eräässä seurakunnassa tämä on erityisesti nähtävissä, Lähes koko seurakuntalaisten väki on uudistunut.

        Tällainen ei voi olla kristillisyyttä.


    • Anonyymi

      Jaaha blogikin on poistettu... olisi kiinnostanut lukea. Itse tapaukseen en ota kantaa kun en tunne.

      Mikä niissä hartioissa ja polvissa muuten on, että ne pitäisi peittää? En ainakaan itse koe että niissä olisi jotain erityisen kiehtovaa, eli eivät viettele synnillisiin ajatuksiin. Verhottu ihmiskeho on salaperäisyyttään paljon kiinnostavampi. Myöskään en koe, että niiden palkastaminen olisi jotenkin epäkunnioittavaa. Löytyykö tälle perinteestä jokin selitys?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe