mies tissuttelee

alko83

mieheni juo joka ilta noin 4 isoa purkkia olutta.. vklp ennemän.. ollaan keskusteltu asiasta että minua asia häiritsee ja hän myöntää että alko on ongelma... kävi kesälkä jopa a-klinikalla juttelemassa.. välillä menee hyvin ja välillä juo enenmän.. seuraavan pöivän kiukuttelee meille muille kun sättii itseään kun taas piti juoda koko vklp... alkaa keinot loppua en tiedä mitä enää tehdä..

26

3869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaloviina_

      Voisiko vika olla sinussa?

      Alkoholia käytetään yleisimmin viihdetarkoituksessa hyvässä porukassa, sellaiseenhan se on keksittykin. Joskus kuitenkin karut elinolosuhteet saavat ihmisen haluamaan paeta todellisuutta turruttamalla tunnekeskuksen alkoholilla.

      4 puolen litran tölkkiä olutta, olipa kyse A-oluesta tai III-oluesta, on kyllä liian pieni määrä todellisuuspakoon. Itse suosisin väkeviä, ne ovat nopeavaikutteisempia.

    • alko83

      siis mieheni on harrastanut tätä jo 14 v. me ollaan seurusteltu kohta vuosi ja suuhteessa ei mitään ongelmia.. myöntää itsekkin ongelman mutta jostain syystä ei pysty asialle mitään tekemään kuin hetken.

    • oppeliini1

      Sinä olet aivan alusta saakka tiennyt mihen liiallisen alkoholinkäyton. Siitä huolimatta olet hyväksynyt hänet "tulevaisuuden puolisoksesi".
      Nyt kuitenkin olet harmissasi kun mies käyttäytyy tavalla jolla hän on käyttäytynyt viimeiset 14 vuotta! JA sinä olet tiennyt sen koko ajan!

      Kenen valinnassa on vika?

    • Hei.

      Ymmärrän, että sinua harmittaa miehesi alkoholin käyttö. Mietit mitä tehdä. Mies ei ilmeisesti halua enää käydä A-klinikalla, eikö hänen mielestään tilaneessa ole ongelmaa? Jos on, hänen varmaan kannattaisi mennä takaisin sinne klinikalle ja käydä siellä pitempään. Tai voisitte mennä yhdessä perheneuvontaa keskustelemaan siitä miten hänen alkoholin käyttö vaikuttaa häneen, sinuun ja yhteiselämäänne. Ulkopuolisen kanssa keskustellessa asiaan voisi tulla uusia näkökulmia, kaikille. Kunhan vaan miehesi ei koe olevansa syytetyn penkillä, se ei ole hyvä lähtökohta. Parisuhteen puolesta kannattaa nähdä vaivaa ja pyrkiä parantamaan sitä, jos on välittämistä ja halua pysyä yhdessä.

      Kaikkea hyvää,
      Pirkko-pappi

      • Malagaa

        Huom Pirkko! Olet pappi, et päihdetyöntekijä.


      • Puoli.vuosisataa
        Malagaa kirjoitti:

        Huom Pirkko! Olet pappi, et päihdetyöntekijä.

        Täällä ei kukaan ole päihdetyöntekijä, joten jokaisen mielipide on yhtä arvokas.

        Aloittajan pitää miettiä mitä hän odottaa tulevaisuudeltaan. Mies on omalta osaltaan jo päätöksen tehnyt. Jos hän ei laajenna juomistaan tuosta, on asia varmasti hallinnassa, mutta omasta kokemuksestani tiedän, että kun jokin asia elämässä muuttuu, tai hän huomaa, että nuoremmat alkavat mennä ohi, niin juomatapoihin saattaa tulla muutos. Ja sitten on liian myöhäistä.
        Useinkaan asianomainen ei enää ole edes halukas keskustelemaan, saati menemään terapiaan. Pullojen piilottelu voi alkaa huomaamattasi. Oluet pöydällä, kirkkaat halkopinossa.

        Mieti osaltasi, jaksatko kaljottelua ja mitä teet, kun se lisääntyy.
        Voin vakuuttaa sinulle, että se ei ainakaan vähene, jollei maksa ala oikkuilla. Se saattaisi herättää oluen ystävän, mutta ei kaikissa tapauksissa.

        Usein muu perhe sallii ne oluet. Kaikkihan on oikeastaan ihan hyvin, eikö niin. Ei riitoja, ei sekapäisyyttä, ei huolta aiheuttavaa käytöstä muutenkaan. Perhe turtuu tilanteeseen, "isukki vaan nyt on tuollainen". Huomaamatta käynnit halkopinolla alkavat lisääntyä.

        Minulla tämä kesti koko avioliton ajan, lisääntyen vuosi vuodelta. Puhe ei auttanut. mies kielsi koko asian. Vaikka seisoi silmät haritten seinistä kiinni pitäen, kielsi olevansa humalassa ja syytti muuta perhettä vainoharhaiseksi.

        En rupea antamaan neuvoja. Jokainen perhe elää asian omalla tavallaan, ja niitä perheitä riittää. Osa alkaa juoda porukalla. Osa hajoaa, osa kestää hymyillen.


      • Tokaiji

        Kirkolla ei ole varaa neuvoa, koska se ei ohjaa omia alkoholistipappeja katkaisuun.


    • vaatii_kuntoa

      Heti alkoi päässäni laskin toimimaan.
      14 vuotta x 365 päivää = 5110 päivää x 2 litraa = 10.220 litraa tähän päälle vielä viikonlopun lisäjuomat.
      Ehkä välissä on ollut juomattomia aikoja joten sanotaan että mies on juonut tuon 10.000 litraa.

      Itse en ole keskiolutta ostanut ikinä, tulisiko litran keskihinnaksi about 2€???
      Mies on juonut 14 vuodessa 20.000 euron edestä. Kyllähän tuollainen harmittaa kun päällä on koko ajan pikkupöhnä ja silloin kun harmittaa, pitää saada lisää juotavaa.

    • sivustvaan

      Voi pistää helposti tuohon 20000 euroon nollan perään eli viikonloppujuomat, kapassa käynnit, kavereiden juottaminen, taksimatkat ym. mitä nyt alkoholistin elämään kuuluu. Rahaa voi tulla vielä, kun pystyy työssä käymään, mut kaikki menee harrastukseensa. Sitte ku se lopullinen kunto loppuu, niin loppuu kaikki muukin.

      • enoikeinusko

        Siis meinaat, että tonni kuukaudessa pelkästään ryyppäämiseen?
        Sehän tarkoittaa sitä, että tyyppi juo puolet, ehkä jopa 2/3 osaa nettopalkastaan.
        Varmaan aika harvalla on tollaseen mahdollisuus.


      • Puoli.vuosisataa
        enoikeinusko kirjoitti:

        Siis meinaat, että tonni kuukaudessa pelkästään ryyppäämiseen?
        Sehän tarkoittaa sitä, että tyyppi juo puolet, ehkä jopa 2/3 osaa nettopalkastaan.
        Varmaan aika harvalla on tollaseen mahdollisuus.

        Ole onnellinen, kun uskot siihen, ettei alkoholisti voi kuluttaa 2/3 palkastaan viinaansa.

        Moni vaimo ja perheenäiti kyllä tietää, että voi ja voi oikein hyvinkin.
        Perhe näkee puutetta, äiti käy kahdessa työssä, asuntolaina pitää saada maksetuksi, lapset vaatetetuksi, joka kuun laskut lankeavat, mies levittelee käsiään ja kertoo uskomattomia juttuja siitä, kuinka rahat katosivat tilipäivänä kuin tuhka tuuleen.
        Ja jos asiasta tulee sanomista, mies häipyy kapakkaan, koska kotona ollaan niin ikäviä ja rahanhimoisia.


    • alko83

      vastaukseksi tuonne aijempaan viestiin jollekkin että minulle hänen tissuttelu selvisi vasta kun oltiin muutettu yhteen asumaan. rupesin ihmettelemään kun joka kerta kaupassa käydessä oli ostoksissa 6pakki. ja oli sauna juomaa ja ruuanlaitto juomaa... mitään ei oikein voinut tehdä ettei tölkki ollut kädessä... silloin vasta otin exäänkin yhteyttä ja kysyin onko hänen aikaan juomaa mennyt paljonkin... hän sanoi että joka ilta päkki tai ennemmänkin... ja he olivat yhdessä 14v. oli jopa heidän erolleen osa syy tää miehen tissuttelu. nyt määrät on vähemtyneet huomattavasti ja nyt on jopa hetkiä ettei juo muuta kuin vissyä... mutta välillä repsahtaa.. kuten viime vklp veti sitten koko vklp..

      • kerroettetsiedä

        Vai soitit sen ex :lle onpas suloista te tuutte hyvin toimeen kun yhdessä pohditte miehen juomista. Mitä jos vaikka jonkun harrastuksen otatte missä ei voi tissutella. Vai tunnetko jotenkin tulleesi huijatuksi kun tuo ex ei kertonut asiasta ennenkuin muutit yhteen. Tunnetko jotenkin tulleesi huijatuksi kun nyt vasta sait tiedon tissuttelusta? Vai mitä tällä kertomisella haet? Vertaistukea vai ohjeita miten saadaan kuriin juominen?


    • oppeliini1

      Hyvä, että 14 vuoden jälkeen 5 päivässä on alkanut raitistumaan!

    • TotuusSattuuQC

      No jonkin sortin alkoholistihan tuo mies on. Määrät eivät toki ole valtavia mutta sehän ei olekaan mikään alkoholismin mittari. Alkoholisti on kun ei pysty olemaan juomatta vaikka haluaisi. Ja se tuntuu kyllä pitävän miehen kohdalla paikkansa.

    • alko83

      joudun ottamaan nyt taas härkää sarvista ja ottaa,asia uudestaan pöydälle.. viime viikolla oli yksi päivä kun joi vissyä tai limpparia muina päivinä oli aina jääkaapissa kaljaa... ostaa ne vielä niin että olen töissä ja kun tulen kotia ni huomaan vaan tyhjät tölkit kaapissa... mitäpä siinä enää sanomaan kun on jo juotu. mikä siinä kaljassa on että sitä ei voi olla juomatta.. sauna kaljatkin juuan jo ennen saunaa.. en ymmärrä.

      • opoiu

        Onko miehelläsi unelmavartalo kaljoittelun lisäksi? ;) Siksi tykästyit mieheen, heh.
        Sanoiko mies ekoilla kerroilla tavattuanne että kalja maistuu?
        Mieshän juo enemmän kaljaa viikossa kuin minä kymmenien vuosien aikana.


    • Hei alko83

      Miehesi juominen on yksin hänen valintansa. Sinä voit valita, jatkatko elämää alkoholiriippuvaisen kanssa. Riippuvuusongelmat ovat sellaisia, että riippuvuuden kohde (kalja) on aina elämässä se ykkönen. Parisuhde jää toiselle sijalle, ellei asianomainen itse ota vastuuta riippuvuuden hoidosta. Pari kertaa päihdeneuvonnassa käyminen ei riitä. Sitoutuminen hoidon jatkuvuuteen omasta halustaan on välttämätöntä. Jos hän ei halua muuttaa elämäänsä, on sinun itsesi päätettävä, millaista elämää sinä haluat viettää. Voimia siihen päätöjkseen voit tarvittaessa hakea erilaisista keskusteluapua tarjoavista palveluista (työterveyspsykologi, terveyskeskuksen kautta, diakoniatyöntekijä, päihdehuollon omaispalvelut jne)


      Merja, diakoni

      • INRl

        Parahin Merja,

        kalja on alkoholiton janojuoma, sitä kutsutaan myös kotikaljaksi.

        Mitä tarkoitit, lienee nimeltään olut. Jos aiheesta ei mitään tiedä, niin olisi hyvä jos edes ymmärtää mistä juomista puhuu.

        Hyvää alkanutta vuotta 2018! 🌩


    • Juliuuuuussss

      Itse aikoinaan sanoin miehelle heippa, kun hän sanoi minulle, että miehille on aina alko elämässä ykkönen. Nykyään on mies, jolle ei alko ole nro 1.

    • alko83

      itse asiassa tulen hänen exän kanssa oikein hvin toimeen... ja puhutaan asiasta paljon. ei ollut kertonut minulle siksi mitään kun luuli että asia on minun myötä korjaantunut. haen tällä nyt lähinnä sitä että missä vaiheessa kannattaa luovuttaa.. valoa on kuitenkin tunnelin päässä. määrät on pienentyneet todella paljon mutta ei meinaa kestää kurissa tuo että ei ihan joka päivä otettais. pitää sanoa tosi tiukkaan että on edes sen yhden illan ottamatta mitään.

    • Oppeliini1

      Jippiiiiii, vuosikausivuoppo lupaa ehkä olla viinatta yhden päivän kuussa. Se on 12 kokonaista pâiväâ vuodessa, jipppppiiiiii.

      Jos elätte tarpeeksi vanhoiksi ja maailma pysyy pystyssä ehkä ensi vuosituhannella mies juopottelisi vain yhden päivän vuodessa!

      Siis sinulla on toivoa.

    • alko83

      ei hitto eikö tää lopu koskaan...heti kun on joku ongelma tai muuten vaan huono päivä nii kalja purkkiin tartutaan.... oon alkanu jo inhoomaan noita kaljoja jääkaapissa... ei tee mieli ite edes ottaa enää.. syitä löytyy kyllä että voi ottaa purkin tai pari.. en uskalla edes asiasta mitään enää sanoa.. mitä hittoo mie teen..
      ???

    • Oppeliini1

      Jauha vain tuota samaa purukumia, ehkä joskus kyllästyt tarpeeksi ja sylkäset sen pois.

      Olet saanut ohjeita ja mielipiteitä roppakaupalla, näköjään mikään niistä ei uppoa. Joten meillä ei ole enää muuta sanottavaa.

      • alko83

        no en omasta mielestäni ole kyllä saanu täälä minkäälaista vastausta....


    • ajatteleomallajärjellä

      Tässä vastaus: hurahtakaa uskoon ja lopettakaa juominen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe