Suomi ampuikin Mainilan laukaukset!

totuushistoriasta

Venäjällä on avattu salaisia arkistoja ja niiden perusteella uusin dokumentti sotahistoriasta kertookin että Suomi ampui Mainilan laukaukset aloittaakseen Suursuomen tekemisen.
Saksa ei voinut aloittaa hyökkäämättömyyssopimuksen vuoksi sotaa vaan Suomen kanssa jo 1915 sovittu kommunisminvastainen sota laitettiin nyt käyntiin. Jääkäriliike oli ensimmäinen saksalaisten järjestämä koulutustapahtuma suomalaisille joka oli pitkän tähtäyksen suunnitelma kommunismin nujertamiseen.
Saksa lupasi Suomelle paljon ase-ja materiaaliapua sotaa varten.
Mainilan laukaukset oli ns. topsecret tapahtuma, jonka jälkeen tykit vedettiin heti keskityksen jälkeen piiloon jolloin voitiin sanoa että Suomella ei ollut tykistöaseita seutukunnalla.
Venäjä saatiin ärsytettynä hyökkäämään esim. Raatteen tielle - tunnetuin seurauksin.

39

1656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SeAravakasteinen

      Neuvostoliitto ampui laukaukset 26.11.1939 ja Suomi vasta 01.09.1941. Neukut ehti ensin, tuas!

      • Anonyymi

        Vanha, väsähtänyt vitsi: Kun vain kukaan palstoilla osaisi LÄHTEYTTÄÄ!


    • kirilov

      Hjuva propaganda on sellaista, mihin joku uskoo.

      • trotski.gestapo

        Kukaan täyspäinen ei usko ryssien paskaan.


      • Anonyymi
        trotski.gestapo kirjoitti:

        Kukaan täyspäinen ei usko ryssien paskaan.

        Etpä sinä aloittajaa paremmin osaa antaa mitään järkevää lähdettä. Eli perus foorumien kilpaa lätinää!


    • MainilanFaktat
      • PravdaaPukkaa

        Tarkoittaako tuo "fakta" sitä kuuluisaa venäläistä pravdaa? Siis sellaista, johon venäläiset eivät itse usko?

        Suomeksi puhutaan umpivalheesta.


    • TiltuValehteleeAINA

      KESKUSTELU Talvisodasta ja sen poliittisesta taustasta on jatkunut kiivaana. Valtiolliset tv-asemat ovat juhlavuotemme kunniaksi esittäneet dokumenttia, jossa Stalinin ajan valheet on jälleen nostettu virallisiksi ”totuuksiksi”.

      Vain harva tutkija jaksaa ja uskaltaa enää kulkea valtavirtaa vastaan. Yksi heistä on pietarilainen historioitsija Kirill Aleksandrov, jota verkkolehti Lenta.ru:n Andrei Mozžuhin jututti 30.11.

      Aleksandrovin mukaan ”syksyllä 1939 Suomen kanssa Moskovassa käydyissä neuvotteluissa ei ollut kyse kompromissin hausta vaan halusta saada veruke hyökkäykselle. Sodan jo alettua todellista päämäärää, eli Suomen liittämistä Neuvostoliittoon, ei edes kummemmin peitelty”.

      HETI sodan päätyttyä alkaneet ja viime vuosina tv-ohjelmissa ja lehtiartikkelissa satoja kertoja toistetut puheet rajansiirtotarpeesta Leningradin turvallisuuden takaamiseksi Aleksandrov kuittasi sisäiseen käyttöön tarkoitetuksi propagandaksi.

      Aleksandrov vahvistaa uusimpien arkistolähteiden tiedot, joiden mukaan Stalin lopetti Talvisodan, koska pelkäsi länsivaltojen väliintuloa. Mutta hän ei luopunut tavoitteestaan. ”Jo marraskuussa 1940 Leningradin sotilaspiiri sai toimeksi valmistella Suomea vastaan uuden operaation, jonka tavoitteena oli Suomen armeijan lyöminen ja maan valloittaminen”.

      Suomelle raskas Moskovan rauha ja Stalinin myöhempi politiikka kirjaimellisesti ajoi Suomen Hitlerin syliin, Aleksandrov päätteli.

    • ikkhjt

      Hohhoi ...jaaaaa

    • slobodii

      hahaha trollit ne jaksaa.... asiahan on yhtä todennäköistä kun että ladalla pääsisi mäenharjalle...

    • troikkanen

      Ja Ladallahan pääsee! Huomattavasti paremmin kuin monilla muilla peltilehmillä joilla ei pääse edes katutöyssyjen yli kolisematta!

      Joten turha kieltää etteikö Suomi Saksan avulla yrittänyt tehdä Suursuomea!
      Sotahullut la#tarien jälkeläiset kiihdyttivät vaan menoa vanhan rajan jälkeen kun olisi pitänyt jättää siihen Sotakorvauksetkin olisi olleet paljon siedettävämmät vaikka nytkin niistä saatiin kusettamalla pois suuria määriä.
      Onneksi Marskilla oli kuitenkin järkeä päässä ja ei antanut homman mennä aivän ööveriksi!

      • punikin_pohdintaa

        "Ja Ladallahan pääsee! Huomattavasti paremmin kuin monilla muilla peltilehmillä joilla ei pääse edes katutöyssyjen yli kolisematta!
        Joten turha kieltää etteikö Suomi Saksan avulla yrittänyt tehdä Suursuomea!"

        Periaatteessa noin typerät kommentit eivät ansaitse huomiota, mutta menkööt. Stallari sai Ladasta aasinsillan jatkosotaan :)
        Otsikko oli Mainilan laukaukset ja talvisota. Jos puhutaan naisen logiikan hankaluuksista, niin stallarin logiikka se vasta metkaa onkin :)
        Mitä siitä vaikka ryssän aloittama talvisota johtikin jatkosotaan. Onneksi lahjoittivat sen verran kalustoa talvisodassa, että ei ihan pelkillä kivillä tarvinnut lähteä :).


    • troikkanen

      Talvisodassa kapinan aikaisia vanhoja romuja sai suomalaiset Raatteentieltä. Saksan apu oli omaa luokkaansa Kannaksella, niin Wehrmachtin kalusto kuin Luftwaffenkin.
      Jos ylipäällikkönä olisi ollut joku muu kuin Mannerheim, niin suomalaistet olisi menneet Pietariin saakka ja Muurmannin rata olisi katkaistu kokonaan joka olisi ollut ratkaiseva isku sodan kannalta.
      Mutta eihän vanha tsaarin upseeri voinut tuollaista hyväksyä. Ja taisi olla viisaskin ratkaisu jatkon kannalta. Suursuomi olisi todennäköisesti tällä hetkellä jossain Krimin asemassa.

      • Näinkinolisvoinutjatkua

        Kyllä Venäjä olisi hävinnyt jos Suomi olisi katkaissut radan ja Pietari olisi vallattu. V.-45 venäläisiä sotilaita oli jäljellä enää 2-3 miljoonaa,melkein 20 miljoonaa oli jo tapettu,haavoittuneet tai sotavankina.
        Ongelman vaan olisi edelleen muodostanut USA ja Britannia,jotka ei olleet v.45:kään kärsineet kuin n.1,3 miljoonan miehen tappiot kaatuneina,haavoittuneina ja sotavankeina. Heillä miehiä oli vielä jäljellä 17-20 miljoonaa,ja he olisivat silti voineet lyödä vielä Akselivaltiot joita olisi ehkä ollut yhteensä n.5-6miljoonaa jäljellä Venäjän lyömisen jälkeenkin kun kaikki saksalaiset sotavangit olisi vapautettu.
        Sota olisi jatkunut ehkä vielä vuosia,tosin sakujen ihme aseet olis voineet jo alkaa purra ,Yhdysvallat ei olisi pystyneet rakentamaan montakaan ydinpommia lisää tuona aikana koska uraanin rikastaminen oli vielä tuolloin tosi hidasta,ja Saksallakin olisi ollut jo omansa.

        Venäjän jälkeen Akselivaltiot olis pyrkineet lyömään Kiinan ja Australian sekä Britit Euroopassa että Afrikka olisi vallattu uudestaan,Jenkkien mantere olisi vaan edelleen ollut kova pala purtavaksi vaikka kaikki muut maat maailmassa olisi lyöty,jäljellä olevat britit ja aussit olisi evakuoitu jenkkeihin.
        Lopullista voittajaa olisi silti ollut vaikea ennustaa,ehkä sakujen ihmeaseet ja Amerikan pommittajat ja A- raketit olisi siihen pystyneet,heillä kun oli vielä tekninen etu puolellaan ja olisivat voineet harventaa voimakkaastikin liittoutuneiden sotavoimaa sodan jatkuessa,jenkeiltä olisi myös vallattu tuolloin Tyynenvaltameren saaret takaisin,jolloinka sielläkin he olisivat joutuneet peräytymään takaisin mantereelleen.


      • Lykkäät-taas-pötyä

        "Talvisodassa kapinan aikaisia vanhoja romuja sai suomalaiset Raatteentieltä."

        Puna-armeijan kaikki kalusto oli ajanmukaista tai aivan uutta.

        " Saksan apu oli omaa luokkaansa Kannaksella, niin Wehrmachtin kalusto kuin Luftwaffenkin. "

        Apua tuli aivan liian vähän. Sturmit olivat asiallisia, mutta JU 86 vanhentunut.

        "Jos ylipäällikkönä olisi ollut joku muu kuin Mannerheim, niin suomalaistet olisi menneet Pietariin saakka ja Muurmannin rata olisi katkaistu kokonaan joka olisi ollut ratkaiseva isku sodan kannalta."

        Siis kesällä -44?

        "Mutta eihän vanha tsaarin upseeri voinut tuollaista hyväksyä. Ja taisi olla viisaskin ratkaisu jatkon kannalta. Suursuomi olisi todennäköisesti tällä hetkellä jossain Krimin asemassa. "

        Marski jätti viisaasti Pietarin Saksan hoiviin. Muurmannin radan katkaisu olisi vuodattanut lopunkin veren Suomen armeijasta.
        Marski oli varovainen oikeissa kohdissa, joskin olisi pitänyt pysähtyä jo vanhalla rajalle.


      • TätäMieltäAsiasta

        "Marski oli varovainen oikeissa kohdissa, joskin olisi pitänyt pysähtyä jo vanhalla rajalle."

        Asiasta voi olla montaa mieltä! Väitän, että:

        1. VAIKKA olisimme jääneet vanhalle rajalle ei meitä olisi kohdeltu vuoden 1944 rauhanteossa yhtään paremmin

        2. Edullinen vesistölinja Syväri-Ääninen-Maaselän Kannas pystyttiin pitämään pienemmillä joukoilla kuin ns vanha raja. Vanhimmat ikäluokat kotiutettiin!

        3. Kesällä 1944 pystyttiin Syväriltä vetäytymään syvyyssuunnassa vastustajan hyökkäysvoimaa kuluttaen.


      • Ihan-miten-vain

        1. Vanhalle rajalla jäämistä esittivät Iso Britannia ja USA. Ehkä ne olisivat sen jotenkin palkinneet.

        2. Kolmen Kannaksen rajan edullisuus oli pelkkää Suur-Suomi propagandaa. Sen puolustaminen Suomen voimin oli mahdotonta, vaikka Saksa huolehti puolesta rajasta.
        Vanhemmat ikäluokat olisi voitu kotiuttaa vanhalla rajalla paljon helpommin, Suurilta miestappioilta olisi vältytty.

        3. Syväriltä tultiin melkoista haipakkaa.


      • IhanTätenNäin

        "1. Vanhalle rajalla jäämistä esittivät Iso Britannia ja USA. Ehkä ne olisivat sen jotenkin palkinneet."

        MITEN? Ei niillä ollut maarajaa Suomen kanssa ja vuosien 1944-1945 rauhanteoissa Stalin veti niitä yhtämittaa nenästä!

        "2. Kolmen Kannaksen rajan edullisuus oli pelkkää Suur-Suomi propagandaa. Sen puolustaminen Suomen voimin oli mahdotonta, vaikka Saksa huolehti puolesta rajasta.
        Vanhemmat ikäluokat olisi voitu kotiuttaa vanhalla rajalla paljon helpommin, Suurilta miestappioilta olisi vältytty."

        Ei ollut. JOPA maallikolle on selvää se, että suurten vesistölinjojen vartiointi käy paljon pienemmällä väkimäärällä kuin ns 'vanha raja', joka oli käytännössä aina maaraja!

        Suomi eteni Syvärille ja jäi sinne odottamaan sodan ratkaisua, joka ei ollut, kuten tiedämme, meille suotuisa.

        "3. Syväriltä tultiin melkoista haipakkaa."

        Niinpä! Ja oli myös tilaa tulla ja samalla kuluttaa hyökkääjää!


      • TiltuValehteleeAINA

        "Talvisodassa kapinan aikaisia vanhoja romuja sai suomalaiset Raatteentieltä. "

        Suomalaiset saivat sotasaaliina Raatten tieltä:

        4.822 kivääriä
        106 konekivääriä
        190 pikakivääriä
        71 kenttä- ja ilmatorjuntatykkiä
        29 panssaritorjuntatykkiä
        14 ilmatorjuntakonekivääriä
        43 panssarivaunua
        10 panssariautoa
        260 kuorma-autoa
        20 traktoria
        2 henkilöautoa
        1.170 hevosta

        Suomalaiset löysivät alueelta 27.500 venäläisen sotilaan ruumiit.

        Sotasaaliskalusto oli kauttaaltaan uutta ja sopi hyvin suomalaisten käytöön!


      • Luvut_sekaisin
        TiltuValehteleeAINA kirjoitti:

        "Talvisodassa kapinan aikaisia vanhoja romuja sai suomalaiset Raatteentieltä. "

        Suomalaiset saivat sotasaaliina Raatten tieltä:

        4.822 kivääriä
        106 konekivääriä
        190 pikakivääriä
        71 kenttä- ja ilmatorjuntatykkiä
        29 panssaritorjuntatykkiä
        14 ilmatorjuntakonekivääriä
        43 panssarivaunua
        10 panssariautoa
        260 kuorma-autoa
        20 traktoria
        2 henkilöautoa
        1.170 hevosta

        Suomalaiset löysivät alueelta 27.500 venäläisen sotilaan ruumiit.

        Sotasaaliskalusto oli kauttaaltaan uutta ja sopi hyvin suomalaisten käytöön!

        Tuohon kaatuneiden lukuun on jo pitänyt laskea hevosetkin mukaan. Suomussalmelle hyökkäsi kaksi divisioonaa, joista toinen oli vajaavahvuinen. Yhteensä miesvahvuus oli noin 32000.

        163. divisioonasta pääsi Juntusrantaan pakoon niin paljon väkeä, että siitä riitti vielä täysi vastus Susitaipaleen rykmentille. 44. divisioonastakin huomattava osa ei edes ehtinyt Suomen puolelle ennen Raatteen taistelua. Venäläiset itse ilmoittavat divisioonan tappioiksi 4000 miestä.

        Kun jokunen haavoittunutkin varmaan ehdittiin evakuoida, ei noista joukoista riitä mitenkään 27500 kaatunutta. Sitä paitsi, mihin näiden kaatuneiden 22500 henkilökohtaista asetta katosi, kun sotasaalis oli vain 5000 pyssyä? Yksittäiset suomalaiset vaihtoivat toki omia aseitaan parempiin, mutta Siilasvuon divisioonassa ei edes ollut miehiä läheskään noin paljon.


    • hussler

      Historia on finalistinen tiede, eli tapahtunut lopputulos on aina ainoa mahdollinen ratkaisu. Historian "jos" on mahdottomuus. koska "josin" taakse voidaan panna vaikka kuinka monta "jossia". Esim, jos Brutus ei olisi murhannut Caesaria, niin nykyisenlaisia Euroopan valtioita ei voisi olla edes olemassa. Historiatieteen "jos" on aina silkkaa nonsenssia.

      • Niin_Mutta

        "jos" on mahdottomuus...

        Niin mutta - jos esim. tädilläsi olisivatkin munat, niin hän olisikin setä! Ja tänä päivänä se olisikin todella mahdollista.


    • Paljonkotuleepalkkaa

      Venäjätrollit vauhdissa. Mitäs sanot siihen että Venäjä on itse myöntänyt ne laukaukset ampuneensa!

    • TurhaaTiltunValehtelu

      Mainilan laukaukset oli Mainilan kylässä tapahtunut välikohtaus, joka johti Suomen ja Neuvostoliiton välisen hyökkäämättömyyssopimuksen yksipuoliseen purkamiseen. Neljä päivää myöhemmin alkoi Suomen ja Neuvostoliiton välinen talvisota.

      Neuvostoliiton mukaan 26. marraskuuta 1939 sen alueella sijaitsevassa Mainilan rajakylässä Valkeasaaressa oli kuollut neljä harjoituksissa ollutta rajajoukkojen sotilasta Suomen puolelta tulleeseen tykki- ja heitintuleen.

      Todellisuudessa kyseessä oli, kuten venäläisetkin ovat myöhemmin myöntäneet, Neuvostoliiton itse lavastama tykistöisku Mainilan kylään, jonka tarkoituksena oli saada Suomi näyttämään hyökkääjältä talvisodassa. Mainila ei tuolloin ollut Suomen tykistön kantaman sisällä, koska tykit oli Mannerheimin nimenomaisesta käskystä vedetty kauaksi rajalta, sillä Neuvostoliiton odotettiin tavoilleen uskollisena järjestävän jonkin tapahtuneen kaltaisen provokaation. Suomi tarjoutui selvittämään tapausta yhteistyössä Neuvostoliiton kanssa. Neuvostoliitto kuitenkin sanoi irti voimassa olleen hyökkäämättömyyssopimuksen.

      Ota meidät vastaan, Suomi-kaunotar,

      Levytetty: elokuussa 1939


      Musiikki Daniil ja Dmitri Pokrass
      Sanat Anatoli D'Aktil (Frenkel)

      Männiköt jyrkänteillä kihartuvat,
      Rajan näköpiiri kapea.
      Ota meidät vastaan, Suomi-kaunotar,
      Kirkkaiden järvien koristama.

      Panssarit jyräävät metsään leveitä aukkoja,
      Lentokoneet lentävät pilvien yllä,
      Syksyn apea aurinko
      Sytyttää tulen pistimiin.

      Olemme olleet veljiä voittojen kanssa,
      Ja taas kerran kannamme taistelun kautta
      Isoisien kulkemia teitä pitkin
      Punatähtistä mainettamme.

      Paljon valheita on näinä vuosina kasattu,
      Jotta olisi hämätty Suomen kansa.
      Avaahan nyt meille luottavaisena
      Leveän portin kumpikin puolisko!

      Eivät pellet eivätkä heikkopäiset kynäilijät
      Pysty enää hämmentämään sydäntänne.
      Monesti on teiltä riistetty kotimaanne,
      Tulimme palauttamaan sen teille.

      Tulemme auttamaan tekemään selvää,
      Maksamaan roimasti häpeästä,
      Ota meidät vastaan, Suomi-kaunotar,
      Kirkkaiden järvien koristama.

      Esittää LSP:n Puna-armeijan laulu- ja tanssiyhtye A.Anisimovin johdolla
      Leningradin äänilevytehdas

      Kiitokset Vitali Brusnikin. Vieraile hänen "Collection of gramophone records"

    • beethooven

      Ainakin pyllistelemässä kävivät poijaat kansan urhokkaan ennen kansainvälisiä kovapanosammuntoja itä-rajalla nuo finnit.

      • B_soi_mollissa

        "Ainakin pyllistelemässä kävivät poijaat kansan urhokkaan ennen kansainvälisiä kovapanosammuntoja itä-rajalla nuo finnit."
        Siinä sitä ääliöstallarin perusteluja parhaimmillaan :)
        Beetihooven on eri mainio. Siis varoittavana esimerkkinä, miten stallarius tuhoaa viimeisetkin 3 aivosolua.
        Älkää näyttäkö pyllyä, oikeuttaa maan valtaukseen ja massaraiskailuun :)


    • Verkoski

      Trollausta ja hevonpaskaa

    • totuustuleejoskusesiin

      Kyllä se nähdään vielä mikä totuus on. Salaisia asiakirjoja on alkanut vuotamaan niinkuin on nähty.
      Hirveä paniikki tällä hetkellä, saattaapi olla että historiankirjoitus muuttuu, ehkä sellaiseksikin mitä on moni ajatellutkin!

      • komu_vähä_funtsii

        "Kyllä se nähdään vielä mikä totuus on. Salaisia asiakirjoja on alkanut vuotamaan niinkuin on nähty.
        Hirveä paniikki tällä hetkellä, saattaapi olla että historiankirjoitus muuttuu, ehkä sellaiseksikin mitä on moni ajatellutkin!"
        Kyllä, näin kykenee ajattelemaan vain sellainen, jolta ei ajattelu oikeasti onnistu :)


    • Anonyymi

      Suurin vale ja häpeällinen väite! Sotakorvaukset ja menetetyt maaosuudet takaisin!

    • Anonyymi

      "Venäjällä on avattu salaisia arkistoja ja niiden perusteella uusin dokumentti sotahistoriasta kertookin että Suomi ampui Mainilan laukaukset aloittaakseen Suursuomen tekemisen."

      Arkisto tosin on vuodelta 2022.

      • Anonyymi

        Olipa kehno provo ja heikko hyökkäysvalmistelu Suomelta.

        Yksikään mies ei ehtinyt rajan yli,kun Puna-Armeija jo hyökkäsi 30.11. 39.

        Suur-Suomen tekoa päästiin yrittämään vasta heinäkuussa -41.
        Mainilaan 18.D:n tykistö tulitti elokuussa.


    • Anonyymi

      Kuka ampui Mainilan laukaukset?
      Keskiviikko 04.02.2009 19:52
      http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=63223:krooninen-ryssaeviha-akateemisen-karjala-seuran-polttoaineena&catid=5:tiede&Itemid=7

      Urho Kekkonen kuului aikoinaan AKS:aan.
      1920-luvun alussa perustettu AKS kävi avointa sotaa nuorta Neuvostoliittoa ja omaa parlamentarismiamme vastaan.

      ProKarelia = fasismin jätökset, sanoo Leo M. Nieminen
      http://www.youtube.com/watch?v=xKuOtua5dW4

      Akateeminen Karjala-Seura (AKS) oli vuosina 1922–1944 toiminut ylioppilaiden ja akateemisen eliitin muodostama kansallismielinen järjestö, joka olemassaolonsa aikana hallitsi suvereenisti akateemista maailmaa ja ylioppilaskuntaa. Lisäksi AKS:llä oli paljon vaikutusvaltaa Suomen sisäpolitiikassa jo pelkästään siksi, että sen jäsenkuntaan kuului monia merkittäviä politiikan toimijoita.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Aunuksen_retkikunta
      Aunuksen retki oli suomalaisten vapaaehtoisten yritys valloittaa ja liittää Suomeen osia Itä-Karjalasta vuonna 1919, Venäjän sisällissodan aikana. Retki oli yksi heimosodista.
      Helmikuussa 1918 Mannerheim piti kuuluisan Miekkavalapuheensa, jossa hän sanoi, ettei pane miekkaansa tuppeen, ennen kuin Viena ja Aunus on vapautettu Leninin sotilaista. Suomen sisällissodan jälkeen käytiin paljon julkista keskustelua Itä-Karjalan liittämisestä Suomeen.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Suur-Suomi
      Suur-Suomi-aate oli heimoaatteeseen perustunut itämerensuomalaisen kansojen yhteenkuuluvuutta korostanut aate, johon usein sisältyi halu tai tavoite liittää Suomen valtioon itämerensuomalaisen väestön asuttamia muiden valtioiden alueita. Suur-Suomi-aatetta edustaneista järjestöistä Akateeminen Karjala-Seura puhui Suur-Suomesta sekä tavoitellun suursuomalaisen valtion että suomalais-karjalaisen ei-valtiollisen kieli- ja kulttuuriyhteisön merkityksessä.
      1920-luvulla suur-Suomea rakennettiin heimosodissa ja haluttiin yhdistää kaikki itämerensuomalaiset kansat yhdeksi valtioksi. Tällaista halua oli myös läntisessä Itä-Karjalassa, joista Repolan ja Porajärven kunnat liittyivät Suomeen, tosin vasta tiukkojen ehtojen myötä, mutta jäivät Tarton rauhassa rajojen ulkopuolelle.

      Eniten suur-Suomen projekti elähdytti Akateemisen Karjala-Seuran ja Lapuan liikkeen ja sen parlamentaarisen seuraajan IKL:n politiikkaa. Myös kokoomuksessa ja Maalaisliitossa oli Suomen suurentamisen kannattajia. Mannerheimin Miekkavala 1918 ja Miekantuppipäiväkäsky 1941 lisäsivät Suur-Suomi-innostusta. Vasemmistopoliitikoista suursuomalaista harrastusta oli aikoinaan Oskari Tokoilla ja Väinö Voionmaalla, joka julkaisi 1918 kirjan "Suur-Suomen luonnolliset rajat".
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Akateeminen_Karjala-Seura
      AKS keskittyi aluksi Itä-Karjalan pakolaisten hyväksi tehtävään työhön ja levitti ajatusta Karjalan heimon yhdistämisestä. Propagandan levittämiseen se sai valtion ja Itä-Karjalan avustamiskeskuksen taloudellista tukea. Kansallisten rajojen tavoitteleminen nähtiin tärkeäksi. Tähän liittyi kaikkien itämerensuomalaisten heimojen yhdistäminen Suomen lipun alle. Ensimmäisenä askeleena oli Itä-Karjalan liittäminen Suomeen. Uralin suomalaisheimoille vaadittiin itsenäisyyttä. AKS:n kanssa toimi limittäin Vihan Veljet -niminen venäläisvastainen salaseura. Alussa AKS:n mottona oli Työväestö on voitettava isänmaalle!, koska luokkataistelun katsottiin häiritsevän Suur-Suomen luomisen tavoitetta.
      Lotinapellon liitto oli erityisesti AKS:n piirissä vaikuttanut epävirallinen sotaisa Suur-Suomi-ryhmittymä. Urho Kekkonen, Martti Haavio ja eräät muut AKS:n nuoret jäsenet olivat aikoinaan solmineet "Lotinapellon liiton", johon sisältyi lupaus hyökätä Syvärin yli Lotinanpeltoon vaikka kaatuen "ryssän konekiväärituleen". Nimi liittoumalle otettiin venäjänkarjalalaisesta Lotinapellon kaupungista, joka sijaitsee Syvärin toisella puolen. Tarinan mukaan lotinapellonliittolaiset olisivat ensimmäisinä kaatuneet kuularuiskun tulitukseen Syvärin ylityksen jälkeen.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Elmo_Kaila
      Elmo Edvard Kaila (6. helmikuuta 1888 Jokioinen – 16. toukokuuta 1935 Helsinki) tunnetaan Akateemisen Karjala-Seuran ensimmäisenä puheenjohtajana ja myös salaseura Vihan veljien johtajana. Hänellä oli tärkeä osa Suomen itsenäisyyden alkuvuosien politiikassa vaikka hän ei ollutkaan näkyvästi esillä julkisuudessa.

    • Anonyymi

      Äskettäin löydetyt salaiset dokumentit paljastavat Mainilan laukausten tausta!
      Er.Ptr 13 oli saanut kiireellisen käskyn siirtää yksi patteri noin 5 kilometriä rajalle päin ja jäädä tulivalmiudessa odottamaan uusia käskyjä!
      Muutaman tunnin kuluttua oli Ylipäällikön automobiili kaartanut aseman viereen ja Mannerheim,Walden ja Ignatius olivat kömpineet ajoneuvosta!Kuljettajana oli toiminut muuan eversti Hannuksela!Mannerheimin sotilaspalttoon taskunsuusta oli pilkottanut Subrovka-vodkapullon kaula!
      Riehaantuneessa mielentilassa olevat herrat olivat marssineet peräkanaa tykeille ja alottaneet varsinaisen pässinäksiisin!Tykkien lataaminen kesti liian kauan,joten se otetttiin pistoolien kanssa moneen kertaan uusiksi!Ignatius oli jo epäillyt miehistön olevan salassa bolsevikkeja joista joutaisi joku ampua esimerkin vuoksi!
      Walden oli tyynnytellyt,että ehtii tuon myöhemminkin!
      Sen jälkeen oli alkanut raju tulitoiminta!Herrat vetelivät vuoronperään laukaisunarusta ja tykkimiehet latasivat kuin Saatanan juoksettamina!
      Tuossa vaiheessa herrojen ikä ja juodun Subrovkan määrä puuttuivat peliin!
      Ukoilta loppui veto lyhyeen!
      Tykkimiehistö joutui likimain kantamaan heidät autoon,josta vielä kuului Mannerheimin katkonainen nikottelujen sävyttämä uhittelu:Nyt sine Molotffi näke sen miten käy kun minun kanssa alkaa brookata,satans trollmakare!!!

      • Anonyymi

        Onpa siinä tukumenttia kerrakseen, kun ei osaa välilyöntiä käyttää tekstissä.


      • Anonyymi

        Montako pulloa vodkaa joit ennenkuin kehitit tuon juoppohullun sadun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Montako pulloa vodkaa joit ennenkuin kehitit tuon juoppohullun sadun?

        7...


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe