Ehdotuksia EK:n loppuvuoden tiedotteeseen

beanc323

EK tiimi tiedottaa loppuvuodesta ajankohtaisista trendeistä eroamisista. Tässä voisi ehdottaa mielestään kiinnostavia aiheita.

Oma ehdotukseni on Turun ja Kaarinan seurakunnan 25% veronkorotus. Tätä kokeilua kirkon piirissä seurataan silmä kovana, kannattaako pienet korotukset vai kertarysäys. Jos tämä ei lisää eroja, ensi vuonna voisi olla vuorossa Helsinki. Lisäksi vähän tilastoa Turun eroista ja yleisestä veron noususta. Tätä voisi seurata myös ensi vuoden tiedotteessa. Olisi hyvä lisätä ihmisten tietoisuutta veron jatkuvasta kiristymisestä.

20

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • C.Miniata

      Voisi kertoa sen paljonko keskiansiotuloilla maksetaan kirkollisveroa keskimäärin. Varsinkaan nuoret eivät tunnu tietävän kuinka suurista summista on kyse. Senkin voisi kertoa, että mihin nämä rahat menevät. Vieläkin jotkut sanovat hyväntekeväisyyden syyksi kuulua kirkkoon, vaikka eivät olisikaan muuten uskossa.

      • bfbbh

        On huomioitava kuinka moni maksaa veroa, ja siitä yrittää kalkyloida mitä eroava keskimäärin maksaa. Ja miten työssä käyvä pariskunta säästäisi...

        Voisi, sitten kun eroluvuista tiedottaa, painottaa, että siitä huolimatta, että kirkko oli niin paljon reformaatiojuhlinnan takia mediassa, niin ihmiset kuitenkin erosivat tavallista suuremmin määrin. Vai olisko että juuri sen takia;-D


    • 7684

      Yksi tiedotteen kappale voisi kertoa kuinka kirkko on alkanut menettämään jäseniä kirkosta eronneet - kirkkoon liittyneet parin lisäksi myös kirkosta kuolleet - kirkkoon kastetut parin kautta ja kiihtyvää tahtia.

      Kirkon jäsentappio
      kirkosta kuolleet - kirkkoon kastetut
      2013 351
      2014 2 490
      2015 5 256
      2016 8 188
      2017 1x xxx

      • fyoui

        Tämä olisi ihan hyvä pointti. Että kirkon jäsenmäärä ja jäsenosuus pienenee muutenkin kuin kirkosta eroamisten takia. Menettää jäseniään kuoleman kautta paljon enemmän, (ja tulevaisuudessa vielä nykyistäkin enemmän kun sodan jälkeen syntyneet ikäluokat alkavat tulla elinkaarensa päähän), kuin saa uusia kasteen kautta, koska kastettujen osuus syntyneistä on jyrkässä laskussa.


      • beanc323

        Peukku tälle!


    • "Oma ehdotukseni on Turun ja Kaarinan seurakunnan 25% veronkorotus."

      Oma ehdotukseni on, että vero nostetaan 25 prosenttiin.

    • fyiouk

      Syytä korostaa nimen omaan suhteellista kirkollisveron korotusta 25%, joka on aivan järkyttävä, häpeämätön etten sanoisi sikamainen, eikä puhua 0,25%-yksikön korotuksesta, joka antaa aivan väärän, vähättelevän kuvan korotuksen suuruudesta.

    • Peruviesti

      No kunhan nyt saisi edes perusviestin läpi: kirkosta eroaminen nousussa kolmatta vuotta peräkkäin, yli 50 000 eroaa tänä vuonna.

      • fjkhc

        Ja ilman mitään merkittäviä kirkkoon liittyviä mediakohuja, sellaisten aiheuttamia eropiikkejä.


    • fghuiyu

      Jotain ns. välipäivien, 27.-31.12., periteisesti vilkkaasta kirkosta eroamisesta. Luokkaa 7000 eroa noina viitenä päivänä.

    • Sanonp

      Tiedotusvälineet kirjoittavat joulustakin aika lailla joka vuosi. Miksipä ei tästäkin!

    • Hkkyok

      Eikös myös evluttien ja ortodoksien summa alita nyt neljä miljoonaa? Voisi mainita.

      • Hyvä havainto. Kyllähän se todennäköisesti alittaa, vaikka aika hilkulla taidetaan olla.

        Täytyy miettiä missä tätä voisi käyttää.


    • kirkontulevaisuudenkuva

      Jossain vaiheessa voisi ottaa tiedotteessa esille Helsingin tilanteen. Muutamassa vuodessa enemmistö helsinkiläisistä ei kuulu evl. kirkkoon. Ja muutamassa Helsingin srk:ssa kirkkoon kuuluvat ovat jo vähemmistönä.

      Vähän hölmömpikin tajuaa, että mitä helsinkiläiset edellä, sitä muu maa, vähintäänkin muut isot kaupungit, perässä - vaihtelevalla viipeellä, mutta joka tapauksessa seuraavat Helsingin kehitystä tässäkin asiassa.

    • uiou

      En ota kantaa julkaisuajankohtaan, mutta kuvittelisin, että paikallismedia voisi olla kiinnostunut, jos julkaistaisiin paikkakuntakohtaisia tilastoja. Esim. kirkkoonkuuluvuusprosentti, kasteosuus syntyneistä, kirkollisten avioliittoon vihkimisten osuus. Minkälaiset luvut omalla paikkakunnalla muuhun maahan verrattuna.

      Miksipä ei myös erot kirkkoon kuuluvuudessa iän ja sukupuolen mukaan, saattaisi mediaa kiinnostaa, jonka yhteydessä maininta siitä kuinka vääristyneen korkea kirkkoon kuuluvuus on täysikäisyyden kynnyksellä.

      Sitäkin voisi yrittää esillä, että Suomen evl. kirkon ylläpito on yhteiskunnalle kymmeniä prosentteja kalliimpaa kuin esim. Tanskassa, olikohan se peräti 40%?

      • Puhut_asiaa

        Juuri noin. Media rakastaa valmiiksi tuotettua tietoa, paikallismedia varsinkin. Vähän työtä se vaatii, mutta jos Turun Sanomille lähettää hyvän tietopaketin Turusta, niin todennäköisemmin se uppoaa kuin vastaava tieto koko Suomesta.


    • Kontrausta

      Nyt kun kirkko on julkaissut oman valheellisen tiedotteensa, olisi EK:n hyvä laittaa oma tiedote matkaan. Jori?

      • Tätä on useampana vuotena yritetty, mutta ei se auta.

        Toisaalta eipä sillä väliä. Kirkko voi tiedottaa mitä vain, aina se eroja lisää.


      • tiyui

        Mikä voi olla syynä tähän, että kirkon 'tiedotus'keskus vuodesta toiseen vähättelee muutaman päivän ennen vuoden vaihtumista koko vuoden erolukua muutamalla tuhannella, ja liioittelee liittyneiden määrää muutamalla sadalla. Kun he kaiken järjen mukaan itsekin tämän tietävät?

        Vai oliko vika tällä kertaa HU:n toimittajassa? Ja mistä hän sitten on mahtanut tuon "eroaminen vähentynyt hieman" keksinyt, jos se ei kirkon edustajilta tule? Omasta päästään?

        EIhän toimittajat kaikkea ehdi, mutta tämän toistuvan virheen soisi heidän jo oppivan.


      • Lukuje.nousu
        tiyui kirjoitti:

        Mikä voi olla syynä tähän, että kirkon 'tiedotus'keskus vuodesta toiseen vähättelee muutaman päivän ennen vuoden vaihtumista koko vuoden erolukua muutamalla tuhannella, ja liioittelee liittyneiden määrää muutamalla sadalla. Kun he kaiken järjen mukaan itsekin tämän tietävät?

        Vai oliko vika tällä kertaa HU:n toimittajassa? Ja mistä hän sitten on mahtanut tuon "eroaminen vähentynyt hieman" keksinyt, jos se ei kirkon edustajilta tule? Omasta päästään?

        EIhän toimittajat kaikkea ehdi, mutta tämän toistuvan virheen soisi heidän jo oppivan.

        Kyllä myös lehden uutisen otsikointi vetää ohi kirkon tiedotteen.

        Pitäisi kirkonkin taustoittaa, että joulukuussa eroluvut suuria ja liittymisluvut pieniä. Tai toimkitusten pitäisi taustoittaa, että nöäin on olut yli 10 vuotta...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe