HS:n Salaisten asiakirjojen vuoto

Isänmaanpuolesta

Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlista ehti vierähtää vain reilu viikko, niin Helsingin Sanomien artikkeli vuotaa salaiset ja erittäin salaiset sotilaalliset asiakirjat koko maailman tietoisuuteen. Tämä Sanoma Oyj:n lehtitalo, lehden päätoimittaja ja asiaan liittyvät toimittajat tulee asettaa erittäin ankaraan vastuuseen tapahtumasta. Nyt pitää myös kuulua omistajien ääni Erkon Säätiön ja Antti Herlinin taholta, että ovatko he puolustamassa, vaiko tuomitsemassa näiden työntekijöidensä toimia?

Tällainen menettely ei kuulu sanavapauden, eikä toimittajan luovan toiminnan piiriin millään muodoin, vaan täyttää kaikilta osin Rikoslain ja maanpetoksen tunnusmerkit. Nyt ovat lehti-ihmiset asettaneet itsensä johonkin Suomen lain yläpuolelle. En olisi voinut ikinä uskoa, että yksi valtakunnan päälehti sortuu johonkin tällaiseen menettelyyn. Nyt ei ole kyse mistään tutkivasta jousnalismista tai vääryyksien etsinnästä, vaan koko kansan turvallisuuden tunteesta ja luottamuksesta. Se luottamus on pahoin petetty Helsingin Sanomien taholta!

Katkaisin oman Helsingin Sanomien tilauksen heti, kun luin artikkelin.

Tunnen syvää myötähäpeää kaikkien niiden veteraanien puolesta, jotka ovat puolustaneet itsenäisyyttämme. Miten voidaan sontia omaan pesään näin median toimin.

Jos Helsingin Sanomat haluaa tällä artikkelilla tuoda jotakin uutta perspektiiviä Nato-keskusteluun ja käynnistyneeseen presidentinvaalien kampanjaan, niin nyt on ammuttu todella pahasti ohi. Olemme kauhulla katselleet täältä kotimaastamme amerikkalaisten ja varsinkin herra Trumpin kytköksiä Venäjän suuntaan, joita liittovaltion poliisi FBI tutkii kiivaasti. Herää vakava kysymys, että vaikuttavatko ulkovaltiot jo lehtitalojemme toimintaan?

8

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiköoleaivoja

      Miten maanpetokseen voi syyllistyä taho, joka ei ole millään tavalla tekemisissä valtion, puolustuslaitoksen tai muun vastaavan instanssin kanssa eikä suunnittele hyökkäystä maahamme tai tänne terroristi-iskua?

      Lehtihän paljasti vakavan puutteen maamme puolustuksessa. Salaiset asiakirjat ovat kenen tahansa luettavissa eikä siitä tosiaan säilytetä edes kassakaapissa, vaan sotilaat myyvät niitä pitkin maailmaa saadakseen niistä rahaa. Hieman kuin Aarnion toimintaa puolustusvoimissa, jos rinnastetaan poliisihallintoon. Tämän takana on varmaan vastaava tyyppi puolustusvoimissa, joka on ollut ulkovaltojen palveluksessa samalla tavalla kuin Aarnio oli rikollisten palveluksessa.

      Outoa kun lehteä yleensä syytetään hyssyttelystä ja kehutaan valemedioita että kertovat totuuden ja sitten kun paljastetaan vakava puute maan puolustusvoimissa, niin se onkin joiden aivottomien mielestä maanpetos.

      • eikomuuttti

        suomessa eniten ihmetystä aiheuttaa vihervasemmiston vihapuheet isänmaallisia kansalaisia kohtaan. heidän vihapuheensa ovat kaikkein pahinpia ja ja he ovat tehneet myös eniten vihatekoja. tiedotusvälineet vain vaikenevat tuhopoltoista ym muista heidän tekemistään rikoksista ja kansa kuitenkin tietää että he ovat pahimpia ja kieroutuneimpia ihmisiä.


    • extilaaja

      Hesari on pitkään tiennyt tästä myyrästa , mutta eipä ole tullut mieleen ilmoittaa supolle. Tässä alkaa tuntumaan, että Ilja on pikku nilkki Kaiukseen nähden. Nyt iltalehti ( Olli Ainola) valkopesee hesaria. Ei korppi korpin silmää noki.

      • entilaaminäkään

        Juuri näin. Jos Hesari olisi toiminut niin kuin pitää niin vuotaja olisi jo telkien takana. Mutta ei, mielummin julkaistaan sananvapauden nimissä juttu ja sitten yritetään selittää, miksi näin tehtiin. Pitäisi idiootinkin tajuta että sananvapaus ei tarkoita sitä että kaikki lauletaan maailmalle. Ilmeisesi Hesarissa ei ole älykkäitä ihmisiä töissä. Ainosastaan rahanahneita paskiaisia jotka myisivät mummonsakin, jos joku ostaisi.


    • Näinonnäin

      Viime sotien aikan oli käytössä juliste, jossa lukee:
      VIHOLLINEN KUUNTELEE
      Lörpöttelijät voivat pettää isänmaansa!

      Juuri tästä on kyse.
      Venäjällä ja USA:ssa nämä toimittajat olisivat jo telkien takana
      ja Siperian lumityöt odottaisivta loppueläksi tai kuolema!

    • junttiii

      Nyt vasta Kaius Niemelle näyttää selvinneen , että jotain meni pieleen. Ei siinä paljoa selitykset auta kun tavara on jo housuissa. Ymmärtäis edes pahoitella. Sanoman hallitus vaatii selitystä, taisi tulla reippaasti tilauksen peruutuksia.

      • KaiusUskomaton

        Kaius Niemen asiantuntemus on varsin rajoitteellista, vain toimittajan taustan omaavana ja asiaan osallisena. Varsin rohkeata on mielestäni siltä pohjalta antaa lausuntoja koskien kansallisen turvallisuuden vaarantumisesta tai Suomen turvallisuusympäristön muuttumisesta.

        Tietenkin jos Kaius Niemi tietää että puolustushallinossa on "myyrä", niin hänen lausumansa: "Suomen turvallisuusympäristö on sen jälkeen muuttunut oleellisesti" on otettava erittäin vakavasti.

        "Julkaistuissa tiedoissa ei ole käsityksemme mukaan mitään sellaista uutta tietoa, joka vaarantaisi esimerkiksi kansallisen turvallisuuden. Tiedot olivat peräisin vuosien takaa, ja koko Suomen turvallisuusympäristö on sen jälkeen muuttunut oleellisesti.”


    • OksettavaaToimintaa

      Näin paljon toimittajat kunnioittavat 100-vuotista Suomea. Häpeällistä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe