HS:n Salaisten asiakirjojen vuoto

Isänmaanpuolesta

Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlista ehti vierähtää vain reilu viikko, niin Helsingin Sanomien artikkeli vuotaa salaiset ja erittäin salaiset sotilaalliset asiakirjat koko maailman tietoisuuteen. Tämä Sanoma Oyj:n lehtitalo, lehden päätoimittaja ja asiaan liittyvät toimittajat tulee asettaa erittäin ankaraan vastuuseen tapahtumasta. Nyt pitää myös kuulua omistajien ääni Erkon Säätiön ja Antti Herlinin taholta, että ovatko he puolustamassa, vaiko tuomitsemassa näiden työntekijöidensä toimia?

Tällainen menettely ei kuulu sanavapauden, eikä toimittajan luovan toiminnan piiriin millään muodoin, vaan täyttää kaikilta osin Rikoslain ja maanpetoksen tunnusmerkit. Nyt ovat lehti-ihmiset asettaneet itsensä johonkin Suomen lain yläpuolelle. En olisi voinut ikinä uskoa, että yksi valtakunnan päälehti sortuu johonkin tällaiseen menettelyyn. Nyt ei ole kyse mistään tutkivasta jousnalismista tai vääryyksien etsinnästä, vaan koko kansan turvallisuuden tunteesta ja luottamuksesta. Se luottamus on pahoin petetty Helsingin Sanomien taholta!

Katkaisin oman Helsingin Sanomien tilauksen heti, kun luin artikkelin.

Tunnen syvää myötähäpeää kaikkien niiden veteraanien puolesta, jotka ovat puolustaneet itsenäisyyttämme. Miten voidaan sontia omaan pesään näin median toimin.

Jos Helsingin Sanomat haluaa tällä artikkelilla tuoda jotakin uutta perspektiiviä Nato-keskusteluun ja käynnistyneeseen presidentinvaalien kampanjaan, niin nyt on ammuttu todella pahasti ohi. Olemme kauhulla katselleet täältä kotimaastamme amerikkalaisten ja varsinkin herra Trumpin kytköksiä Venäjän suuntaan, joita liittovaltion poliisi FBI tutkii kiivaasti. Herää vakava kysymys, että vaikuttavatko ulkovaltiot jo lehtitalojemme toimintaan?

8

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiköoleaivoja

      Miten maanpetokseen voi syyllistyä taho, joka ei ole millään tavalla tekemisissä valtion, puolustuslaitoksen tai muun vastaavan instanssin kanssa eikä suunnittele hyökkäystä maahamme tai tänne terroristi-iskua?

      Lehtihän paljasti vakavan puutteen maamme puolustuksessa. Salaiset asiakirjat ovat kenen tahansa luettavissa eikä siitä tosiaan säilytetä edes kassakaapissa, vaan sotilaat myyvät niitä pitkin maailmaa saadakseen niistä rahaa. Hieman kuin Aarnion toimintaa puolustusvoimissa, jos rinnastetaan poliisihallintoon. Tämän takana on varmaan vastaava tyyppi puolustusvoimissa, joka on ollut ulkovaltojen palveluksessa samalla tavalla kuin Aarnio oli rikollisten palveluksessa.

      Outoa kun lehteä yleensä syytetään hyssyttelystä ja kehutaan valemedioita että kertovat totuuden ja sitten kun paljastetaan vakava puute maan puolustusvoimissa, niin se onkin joiden aivottomien mielestä maanpetos.

      • eikomuuttti

        suomessa eniten ihmetystä aiheuttaa vihervasemmiston vihapuheet isänmaallisia kansalaisia kohtaan. heidän vihapuheensa ovat kaikkein pahinpia ja ja he ovat tehneet myös eniten vihatekoja. tiedotusvälineet vain vaikenevat tuhopoltoista ym muista heidän tekemistään rikoksista ja kansa kuitenkin tietää että he ovat pahimpia ja kieroutuneimpia ihmisiä.


    • extilaaja

      Hesari on pitkään tiennyt tästä myyrästa , mutta eipä ole tullut mieleen ilmoittaa supolle. Tässä alkaa tuntumaan, että Ilja on pikku nilkki Kaiukseen nähden. Nyt iltalehti ( Olli Ainola) valkopesee hesaria. Ei korppi korpin silmää noki.

      • entilaaminäkään

        Juuri näin. Jos Hesari olisi toiminut niin kuin pitää niin vuotaja olisi jo telkien takana. Mutta ei, mielummin julkaistaan sananvapauden nimissä juttu ja sitten yritetään selittää, miksi näin tehtiin. Pitäisi idiootinkin tajuta että sananvapaus ei tarkoita sitä että kaikki lauletaan maailmalle. Ilmeisesi Hesarissa ei ole älykkäitä ihmisiä töissä. Ainosastaan rahanahneita paskiaisia jotka myisivät mummonsakin, jos joku ostaisi.


    • Näinonnäin

      Viime sotien aikan oli käytössä juliste, jossa lukee:
      VIHOLLINEN KUUNTELEE
      Lörpöttelijät voivat pettää isänmaansa!

      Juuri tästä on kyse.
      Venäjällä ja USA:ssa nämä toimittajat olisivat jo telkien takana
      ja Siperian lumityöt odottaisivta loppueläksi tai kuolema!

    • junttiii

      Nyt vasta Kaius Niemelle näyttää selvinneen , että jotain meni pieleen. Ei siinä paljoa selitykset auta kun tavara on jo housuissa. Ymmärtäis edes pahoitella. Sanoman hallitus vaatii selitystä, taisi tulla reippaasti tilauksen peruutuksia.

      • KaiusUskomaton

        Kaius Niemen asiantuntemus on varsin rajoitteellista, vain toimittajan taustan omaavana ja asiaan osallisena. Varsin rohkeata on mielestäni siltä pohjalta antaa lausuntoja koskien kansallisen turvallisuuden vaarantumisesta tai Suomen turvallisuusympäristön muuttumisesta.

        Tietenkin jos Kaius Niemi tietää että puolustushallinossa on "myyrä", niin hänen lausumansa: "Suomen turvallisuusympäristö on sen jälkeen muuttunut oleellisesti" on otettava erittäin vakavasti.

        "Julkaistuissa tiedoissa ei ole käsityksemme mukaan mitään sellaista uutta tietoa, joka vaarantaisi esimerkiksi kansallisen turvallisuuden. Tiedot olivat peräisin vuosien takaa, ja koko Suomen turvallisuusympäristö on sen jälkeen muuttunut oleellisesti.”


    • OksettavaaToimintaa

      Näin paljon toimittajat kunnioittavat 100-vuotista Suomea. Häpeällistä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe