Oma isä käyttäytyy väkivaltaisesti

vieras65

Niin siis olen nyt 15-vuotias tyttö. ennenkuin tämä kaikki alkoi isäni oli koko ajan töissä tai työmatkoilla, mutta kun hän päätti lopettaa työnsä aloin näkemään häntä joka päivä enemmän ja enemmän.

Yleensä otan isäni kanssa yhteen aika lailla eikä silloin mitään kauniita sanoja käytellä. usein kaikki alkaa siitä jos en tee asioita juuri niinkui hän haluaa. ensin alkaa haukkuminen jota annan aika lailla samalla mitalla takaisin, mutta siis hän on käynyt päälleni, lyönyt, kuristanut, vetänyt hiuksistani ja haukkunut maasta taivaaseen lutkaksi ja paskaksi kakaraksi. varmaan hauskin asia tässäkin on se ettei hän edes muista asioita joita on tehnyt. yhdenkin kerran tai siis juuri sillä
kertaa kun hän kuristi minua ja löi puhuimme asiasta noin 20 minuuttia tapahtuneen jälkeen eikä hän edes muistanut mitään mitä oli tehnyt. eikä näin ole käynyt vain kerran vaan joka kerta.

yleensä lukitsen huoneen oveni että voisin olla yksin tai edes vähän turvassa, mutta siihen se sitten loppuukin sillä isäni on uhannut hakata oven kirveellä säpäleiksi ja usein hän potkii ovea niin että näen kuinka se liikkuu.

sitten on vielä se että olen sanonut äitille että en pysty asumaan isäni kanssa kyseisten asioiden takia koska en tunne oloani turvalliseksi, mutta hän vain sanoo ettei pysty muuttamaan omaan asuntoon.

en tiedä mitä minun pitäisi tehdä. jotkut kavereistani sanovat että sosiaalityöntekijöille pitäisi ilmoittaa ja jotkut taas sanovat että poliiseille pitäisi soittaa.

4

862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HuoliHuomisesta

      Sosiaalityöntekijöihin kannattaa olla yhteydessä. Antavat sitten neuvoja tilanteen mukaan. Ei kuulosta näin luettuna kovin hyvältä. Tärkeintä on, ettet jää yksin näitä funtsimaan vaan haet apua ja tukea omaan arkeen, ennen kuin sattuu jotain pahempaa.

    • Hei,
      Hienoa, että kerrot tilanteesta. Kertomasi tilanne on niin vakava, että siitä täytyy kertoa jollekin ulkopuoliselle aikuiselle. Ystäväsi ovat oikeassa, että tähän tulee puuttua. Olisiko sinulla ketään luotettavaa ulkopuolista aikuista kenelle voisit kertoa asiasta, esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai kuraattori? On tärkeää, että et jää yksin tämän asian kanssa vaan saat apua mahdollisimman pian.

      Jos et löydä lähipiiristäsi ketään ulkopuolista aikuista, voit tulla juttelemaan asiasta Rikosuhripäivystyksen chattiin. RIKUchat on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19. Hae rohkeasti itsellesi perheen ulkopuolista apua.

      Perheessä tapahtuva väkivalta on aina tekijän vastuulla, ja vahingoittaa koko perhettä. Akuutissa hätätilanteessa voit soittaa myös yleiseen hätänumeroon 112, jonka kautta saat apua.

      Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

    • RandomWalker

      Valitettavasti isäsi vaikuttaa persoonallisuudeltaan pahasti häiriintyneeltä. Se että hän vielä lyö ja kuristaa tekee asiasta entistä pahemman. Ei kenenkään, siis myös sinun, tarvi tanssia just toisen pillin mukaan. Sinussa ei ainakaan ole syytä tähän tilanteeseen eikä sun tarvi lainkaan sietää tällaista toimintaa isältäsi.
      Hyviä neuvoja olet kavereilta saanut eli juuri kertomiisi tahoihin kannattaa olla yhteydessä.

    • Kippisyykaakoo

      Ota yhteyttä oman paikkakuntasi lastensuojeluun sekä poliisiin. Onko lähipiirissäsi, joku jonka kanssa voisit tehdä tämän vaikka yhdessä? Jos tuntuu vaikealta lähteä soittamaan itse, voi oman koulun kouluterveydenhoitan tai kuraattorin kanssa lähteä viemään asiaa eteenpäin. Kaikkea hyvää sinulle, asiat järjestyvät kyllä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe