Ujojen ja kokemattomien haaste

Juuri tällaisia ajatuksia on itsellekin tullut.
https://www.hs.fi/paivanlehti/12122017/art-2000005486164.html

Tuosta artikkelista: "Vuorovaikutus, jota käytetään kumppanin löytämiseen ja viime kädessä pariutumiseen, on peliä, jossa on omat sääntönsä. Nyt sääntöjä muutetaan toista osapuolta kuulematta."
Täsmälleen - kyse on aina pelistä! Tämän takia taitava pelimies onnistuu aina eikä koskaan syyllisty ahdisteluun. Vähemmän taitava taas jossain vaiheessa mokaa ja kärsii. Tärkeintä todellakin on, että ymmärretään, että kyseessä on peli. Säännöt pitää todellakin muotoilla siten, että ujot ja kokemattomatkin osaavat toimia "oikein". Heidän lähestymisensä on toki erilaista kuin taitavan pelimiehen, mutta on tärkeetä, että heidän hiukan kömpelöä tyyliä ei ainakaan kovin helposti tulkittaisi ahdisteluksi. Kyllä ujot ja kokemattomat osaa varmasti olla koskematta naiseen ilman lupaa. Lisäksi ujot ja kokemattomat kyllä tajuavat, että ei saa ehdottaa tuntemattomalle naiselle heti seksiä.

13

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanonvaan--

      Ujojen ätmien pitää ennä huoriin niin ujous karisee aika äkkiä.

      • yksinkertaista

        Mitä neuvot ätmille joka tulee huoran luo kalpeana ja tärisevänä ja pillun nähdessään juoksee karkuun?


      • sanonvaan--
        yksinkertaista kirjoitti:

        Mitä neuvot ätmille joka tulee huoran luo kalpeana ja tärisevänä ja pillun nähdessään juoksee karkuun?

        En usko että pillua saava juoksee karkuun


      • yksinkertaista
        sanonvaan-- kirjoitti:

        En usko että pillua saava juoksee karkuun

        Rahalla saava.


      • Buhahaha
        yksinkertaista kirjoitti:

        Mitä neuvot ätmille joka tulee huoran luo kalpeana ja tärisevänä ja pillun nähdessään juoksee karkuun?

        Ei ätmi pillua pelkää, mutta naiset pelkäävät että ätmi pääsisi lähelle heidän pilluaan.


    • näkökulma_

      Aspergerit (ja journalistit jotka tavoittelee tietyntyyppistä lukijakuntaa) puhuu sosiaalisista tilanteista pelinä. Muilta tulee luonnostaan että mistä toinen vois tykätä ja mistä ei. Jos ei tajua ilman pelisääntöjä että mikä on ahdistelua niin en sellaisen kanssa haluais seurustella vaikka se oliski opiskellu "pelisäännöt".

      Siis jos pelaa vain sääntöjä noudattean saadakseen pillua eikä oikeesti kiinnosta mistä toinen vois pitää... Kyllä mä ite ainakin pyrin ajattelemaan tilanteita miehen näkökulmasta että sais sille aidosti mukavan olon ku välitän siitä. Enkä vaan kalua.

      • Hyvä kun totesin asian Aspergereista. Nämäkin on ihmisiä ja ymmärtääkseni suurin osa haluaa parisuhteen, mutta eivät vaan ymmärrä samalla tavalla sosiaalisia sääntöjä. Tutkikaa, mistä tämä ongelma johtuu ennenkuin menette lynkkaamaan kyseistä henkilöä, joka ei todellakaan tarkoittanut sitä, miltä asia näytti. Aivan sama kuin liikuntavammainen lynkattais sen takia, että ei pysty liikkumaan kuten tavalliset ihmiset.
        Tuossa on muuten mielenkiintoinen artikkeli psykopatiasta.
        https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/pelokas_naama_vetoaa_epaitsekkaan_aivoihin_psykopaatin_aivoihin_ei
        "Siinä missä psykopaattien aivojen tunnekeskus mantelitumake on keskimääräistä pienempi ja heikommin pelkoon reagoiva, epäitsekkäimpien selvisi olevan keskimääräistä suurempi ja voimakkaammin reagoiva. Kun psykopaatit ovat tavallista huonompia tunnistamaan pelontunnetta kasvoilta, epäitsekkäimmät ovat tavallista parempia. Yhdysvaltalaisten tutkijoiden tulokset julkaisi Pnas-lehti."
        Eli jos kyseessä on todellakin joku aivovamma, eikö tavallisten ihmisten pitäisi myös opetella ymmärtämään tällaista tavallisista poikkeavaa käytöstä? Toki kaikkea ei voi hyväksyä, ei missään tapauksessa, mutta mielestäni tavallisten ihmisten olisi vain opittava ymmärtämään se tosiasia, että kaikki ihmiset eivät ymmärrä sosiaalisia tilanteita luonnostaan samalla tavalla vaan joutuvat käyttää enemmän aikaa niiden opetteluun, jotta eivät tekisi mokia. Myönnän itsekin, että on tullut vastaan tilanteita esimerkiksi peruskoulussa, kun itse en ole kyennyt reagoimaan toisen tunteisiin, mikä tietysti on suututtanut suurta osaa luokassa. Minkä mä sille voin, kun en vaan kyennyt. Kysymys ei todellakaan ollut siitä, että olisin tahallani halunnut provosoida. Empatia on kuitenkin taito, jota voi harjoitella. Itse olen kokenut tämän. Mutta joillakin ihmisillä se vaatii huomattavasti enemmän harjoitusta oppia ymmärtämään "keskivertoihnistä". Pohdittavaksi jää, voiko ihmisen lynkata pelkän aivovamman perusteella? Jos vamma pystytään kerran matemaattisen tarkasti osoittaa, äärimmäisessä tapauksessa vallanpitäjät voivat päättää aivojen rakenteen perusteella, ketkä jää henkiin ketkä ei, koska he ovat mielestään varmoja, että tällainen henkilö tulee olemaan vakava taakka yhteiskunnalle eikä resursseja jakseta laittaa tämän henkilön "normaaliksi" tekemiseen. Tämä on todellakin äärimmäinen tilanne ja toivon todellakin, että tämän päivän euroopassa sellaiseen ei mentäisi. Itse pidän tärkeenä, että tiede pyrkii selvittää, mistä ihmisen poikkeava käyttäytyminen ja "heikko" sosiaalinen ymmärryskyky johtuu ja löydetään toimivat keinot riittävälle sosiaalisten tilanteiden ymmärrykselle. Tärkeetä, että nähtäis myös se, mikä näissä "heikot" sosiaaliset taidot omaavissa ihmisissä on myös vahvaa. Käsittääkseni asperger henkilöissäkin on myös vahvuuksia, joista me kaikki lopulta hyödymme. Toki näidenkin henkilöiden täytyy käyttää aikaa myös siihen, että oppivat sosiaaliset säännöt edes tyydyttävällä tavalla.
        Olen tämän jo aikaisemminkin sanonut, että lakia seksuaaliselle häirinnälle ei saisi määritellä pelkästään sen mukaan miten "keskivertoihmiset" tai ytmit intuitiivisesti kokee. Laki pitäis määritellä siten, että se olisi kaikille myös "heikot" sosiaaliset taidot omaaville kohtuu helposti ymmärrettävissä. Jos joku hieman "poikkeeva" yksilö lähestyy "keskiverto" naista, ei asiaa todellakaan sais automaattisesti tulkita seksuaaliseksi häirinnäksi. Täytyy siis todella selvittää faktat, mitä siinä todella tapahtui.


      • "Jos ei tajua ilman pelisääntöjä että mikä on ahdistelua niin en sellaisen kanssa haluais seurustella vaikka se oliski opiskellu "pelisäännöt". "
        Jos kaikki todellakin ajattelisivat näin, tällaisilta ihmisiltä viedään täydellisesti oikeus parisuhteeseen ja seksiin. Valitettavasti tämä sai jo 3 peukutusta. Esitän kysymyksen: miettikää te "ylemmän tason" ihmiset, miltä tuntuu, jos teiltä vietäs nämä oikeudet. Miltä on tuntunut se, kun puoliso pettää, eli harrastaa seksiä toisen kanssa? Jos seksuaalioikeuksilla ei todellakaan olisi teille "ylemmän tason ihmisille" mitään väliä, eihän silläkään olisi silloin väliä, pettääkö puoliso vai ei. Käsittääkseni pettäminen sattuu aivan yhtä paljon oli kyseessä sitten "ylemmän tason ihminen" tai ATM. ATM on vain pakotettu elämään vastentahtoisessa seksittömässä suhteessa, koska puuttuu kyky saada nainen kiinnostumaan. Teillä "ylemmän tason ihmisillä" ei todellakaan ole kokemusta siitä, mitä elää mahdollisesti jopa monta vuosikymmentä vastentahtoisesti seksittömässä suhteessa. Tarkoitan tällä seksittömällä suhteella sitä, että kelpaa naisille ainoastaan kaveriksi.
        Lukekaa tuo artikkeli ruotsin uudesta lakimuutoksesta seksin ostoon.
        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005480889.html
        Jos tämä lakimuutos todellakin toteutuu ja lisäksi pidetään ehdottomana totuutena sitä, että sosiaalisia taitoja tai sääntöjä ei voi oppia, tai sellaisella joka opettelee ne, ei ole mitään arvoa, tarkoittaa tämä todellakin ätmien täydellistä sulkemista parisuhde ja seksimarkkinoilta.
        Vielä sen verran kerron itsestäni ja näistä pelisääntöjen hiomisesta. Itse olen kyllä elämäni aikana mokaillut naisten kanssa, koska en ole osannyt näitä "pelisääntöjä" luonnostani. En ole kuitenkaan saanut syytettä ahdistelusta, koska olen osannut olla koskematta enkä ole tuntemattomalle ehdottanut seksiä. Muuten olen kyllä saanut vaikka millä mitalla sellaisia katseita, että selvästi lähestyminen on ollut ei toivottua. Ok, olen aina uskonut, jos en ole ollut toivottu, vaikka toki on harmittanut sen jälkeen ja olen joutunut tavattoman noloksi. Silloin kun aloittelin pokaamista, näitä sattui jatkuvasti ja nämä olivat toki äärimmäisen raskaita henkisesti. Nykyään pokaustaitoni ovat kehittyneet huomattavasti paremmiksi ja empatiakykyni myös. Naisilta tuleekin huomattavasti vähemmän sellaisia ei-toivotun lähestymisen katseita. Siis markkina-arvoni on kohonnut kovan harjoittelun tuloksena. Onko tällä arvoa? Valitettavasti näyttää siltä, että enemmistön mielestä ei. Tähän toivoisin kuitenkin asennemuutosta. Tieto erilaisista neurologisista häiriöistä voi ainakin jonkin verran auttaa, kuten tässä keskustelussa nimimerkki näkökulma_ kirjoittikin aspergerista.
        Neurologisista häiriöistä löytyy kyllä keskusteluja täällä suomi24 sivulla.


      • Kirja joka voi ainakin jonkin verran auttaa asennemuutokseen, on Simo Vehmaksen Vammaisuus. Tässä kyllä käsitellään perusteellisesti nämä realiteetit, jotka "vammainen" ihminen elämässään kohtaa. Suosittelen ehdottomasti niille, jotka peukuttivat tätä nimimerkki näkökulma_. Tietysti kaikille muillekin, jotka ovat sitä mieltä, että sosiaalisuudessa on vain yksi totuus.


    • TotuusSattuuQC

      Kaikki ihmisten välinen kanssakäyminen on peliä jossa on tietyt kirjoittamattomat säännöt. Jos et niitä ymmärrä, olet aina vähän pihalla ja elämä on hankalaa.
      Ei se miesten ja naisten välinen suhde ole sen kummempi. Pitää ymmärtää mitä voi tehdä ja mitä ei. Ja mitä ihmiset yleensä haluavat ja mistä tykkäävät.

      • Ja onneksi jotkut kuten Henry Laasanen ja jotkut muutkin analyyttusestu sosiaaliseen peliin suhtautuvat paljastavat tämän.
        Juuri näin, pitää ymmärtää mitä voi tehdä. Sanoisin näin: keskivertoihmisen pitää ymmärtää, mitä voi tehdä ätmien kanssa, ätmien pitää ymmärtää, mitä voi tehdä ytmien ja keskitason ihmisten kanssa. Oikeudenmukaista olisi se, että kaikki opettelisivat ymmärtämään toisia.


    • atm--

      Naista pitää lyödä jos treffeille pyytäminen on ahdistelua. Silloin ei ole mitään väliä lyökö naista naamaan kun ei ole mitään menetettävää.

      • tyydytyssiitä

        No lyö naista naamaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6223
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3788
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1965
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1949
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1778
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      20
      1470
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1458
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe