Kiusatun kokemuksia!

screwubullies

Olen siis 21v nuori mies jota on koko peruskoulun ajan kiusattu ja kokenut perheväkivallat ja kaikki mukavuudet. Koulukiusaaminen alkoi siis jo peruskoulun ykkösellä ja jatkui aina 9 luokan viimeisiin kuukausiin, kunnes sitten lopulta opettajakin "viitti" ottaa asian käsittelyyn ja saatiin asia loppumaan.

Tähän mennessä kuitenkin olen joutunut kokemaan aika HELVETIN pitkän ja rankan tien! En tajua mikä siinä kiusaamisessa on niin hauskaa? Ja OPETTAJAT! Luulis että ois kiusatun puolella, mutta EI kun mennään ns "väliin" ja ruvetaan laukomaan kaiken maailman sanktioita jne asiaan sen enemmän tutustumatta!

Kerron nyt kokemuksia... Olin peruskoulun kolmannella, meillä oli liikkatunti ja meille oli laitettu pomppulinna liikkasaliin. Mun silloinen pää kiusaaja alkoi jtn haukkuu ja tais töniäkin. Se jätkä jatkoi kiusaamista ainakin 15 min, kunnes suutuin ja tönäsin sitä, jatkoin tönimistä niin kauan kunnes tunti loppui sillä se jatkoi haukkumista ja jahtas. Jossain välissä taisin tönäistä niin että se tippui pomppulinnasta alas, en muista tippuiko suoraan lattiaan. No lähti perään, mut ei saanu kiinni. Ihmeellistä, mutta tämän jälkeen se jätkä ei paljon enää mua kiusannut. Hyvä myös oli että opettajatkin ymmärsi mua ja jopa rehtori, sillä en saanut liikuntatunnin tapahtumista mitään.

Sit seuraava oli se kun toises koulus, oisko ollut 4-5 luokalla oli sellainen tilanne kun olin välkällä ja yks jätkä tuli hakee mun luota palloa joka oli niillä, se jätkä joka tuli hakemaan palloa niin oli heti tyyliin silleen "älä koske siihen palloon" Potkasin sen pallon kauas pois ja se jätkä alko kaikkee uhittelee ja haukkuu, kunnes lopulta annoin sil bitchslapin korvaa niin täysillä että se ei kuulemma kuullut vähään aikaa sillä korvalla.

No sen seurauksena MINÄ sain ongelmia, vaikka se jätkä kyllä oli ite aika usein se maanvaiva... Perustehan oli se että "no mutta sä löit!"... Tämä siis on se yleisin että jonnet alkaa kauheest "toi sitä ja toi tätä" kun eka ärsytetään ja sit lopulta toinen suuttuu ja pamauttaa kunnolla. Sit opettaja tulee väliin ja luulee niin jo ennalta tietävänsä asiasta, että mennään jo pelkästään toisen osapuolen sanojen perusteella luomaan mielikuvaa kysymättä itse kiusaamisen kohteelta.

Viimeisin peruskoulun kiusaamis-tilanne oli seuraavanlainen: Taisin olla jo peruskoulun viimeisellä luokalla, kun yhden kaverin kaa pelleilin käytävillä liikkatunnilla. Mitä sit tapahtui, niin yks aika pitkäaikainen kiusaaja yritti blokata mun kulkureittini tulemalla eteen ja esti ohi menoni. Sitä sen ei ois kannattanut tehdä, koska olin juoksu vauhdissa ja taklasin sen täysillä seinään (varmaan mun paras payback XD). Tämän jälkeen se kiusaaja tuli uhittelee jtn et "hakkaan sut maahan tuon takia mitä teit mul", joka ei kyllä koskaan toteutunut... Tämän jälkeen alkoi kiusaaminen melko pitkälti lopumaan.

9 luokalla siis kiusaaminen saatiin myös jotenkin loppumaan, koska VIHDOIN opettaja "uskalsi" puuttua, nämä lukkalaiset siis olivat kans kiusanneet mua, paitsi 2 muuta. Yksi niistä jotka on mun kavereita, oli kyllä mukana kiusaamisessa kans ja sen lasken kiusaamiseksi että se vaan kattoi vierestä kun mua kiusattiin. No... Nyt sit VASTA peruskoulun viimeisellä luokalla kävi ilmi että tä kaveri on vapaa-ajalla mun kaveri, kun opettaja toi asian esille... Tähän mennessä siis opettajat eivät ole saaneet asian eteen mitään aikaiseksi.

Voisi tästä syystä miettiä että onko ehkä opettajilla jokin syy kattoa peiliin... Tai yleisesti koulujen, kun annetaan tälleen asioiden mennä näin pitkälle!

Niin voisin sanoa suoraan joillekin opettajille ja kiusaajille SCREW YOU!! Ne jotka tuntevat piston sydämessä, niin saavat todellakin mennä itteensä ja toistaa mielessään "oonko elämänkoululainen?"

Juu myönnetään, olen joskus itekin kiusannut parii tyyppiä (joista yksi on mun hyvä kaveri nykyään!) Se kyllä saanut mut huomaamaan että se oikeest on tosi perseest ja että sillä ei todellakaan saa respectii, vaan vihaajii!

Voin sanoo että nämä kaikki mun paskat kokemukset ovat vain vahvistaneet mua ja tehneet musta sen "kovan äijän!" Nykyään kun kävelen kadulla niin saan kyllä aika paljon katseita kadulla, mutta myös huomaan että saan kiusaamisen sijaan respectiä ja saan olla rauhassa (joka varmasti ärsyttää kiusaajia, jotka aikuis iällä istuvat jossain pummi jengis istuskelee portailla ja vetelee kaksin käsin viinaa, kunnes maksa poksahtaa :D).

Vielä tähän sanon, että jos kiusaa jotain niin sillä ei todellakaan saa respectiä vaan aika paljon varmemmin tuut jossain vaiheessa "urasi aikana" saamaan turpaan ja kovaa! Niin älkääpäs kiusaajat ihmetelkö jos jossain vaiheessa teidät pannaan seinää vasten!

72

7771

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • screwubullies

      Toivon että tämä teksti avaa edes joidenkin silmiä!

      • screwbullies

        Hyvä on myös jos tämä auttaa joitakin kiusattuja nostamaan päätä ja ajattelee että "noi ei tiiä must mitään, niin voivat kattoo peiliin!" Ja että kiusatut ei oo niit nössöi, vaan toisinpäin!


      • Anonyymi
        screwbullies kirjoitti:

        Hyvä on myös jos tämä auttaa joitakin kiusattuja nostamaan päätä ja ajattelee että "noi ei tiiä must mitään, niin voivat kattoo peiliin!" Ja että kiusatut ei oo niit nössöi, vaan toisinpäin!

        Minua kiusattiin koulussa kerimäellä, opettajat oli kerimäellä 80 luvulla sellaisia että he kannustivat kiusaamaan. Kirkonkylän pojat saivat vapaasti rellestää, mutta syrjäkylän pojat joutuivat heti systeemin hampaisiin jos he yrittivät nostaa itseänsä.asun vielä kotitilallani, jatkoin vanhempani maataloutta, koulun jälkeen kiusasivat enemmän kun jatkoin maataloutta vehkeitä särjettiin ja puhuttiin paskaa ympäri pitäjää.en ole saanut vierasta työtä kun jotkut on puhuneet paskaa. Täällä kaikki uskoo paska puhetta jos on savolainen supliikkimies


    • jokulikkavaannn

      mäki jouduin kiusatuks seiskaluokalla ja se oli yks tyttö mikä mua kiusasmut sitten mä vaihdoin kouluu mut onneks mua ei siellä enää olla kiusattu

      • bulliessuck

        sori :/


      • bulliessuck

        Ite joutunut useeseen otteeseen vaihtaa kouluu just tuosta syystä, nykyään kuitenkin oon amikses ja saan olla siel aika rauhassa jos ei lasketa parii pikku rääpälettä jotka erehtyi huutelee... Btw, tuollaista ei tarvitse sietää eikä pitää sisällään koska kiusaajat on ite niin tyhmii että niillä ei oo itel muuta pointtii kuin kaivaa pieninkin virhe ja kiusata sen perusteel! :)


    • "- - yks jätkä tuli hakee mun luota palloa JOKA OLI NIILLÄ, se jätkä joka tuli hakemaan palloa niin oli heti tyyliin silleen "älä koske siihen palloon" Potkasin sen pallon kauas pois - -"

      Jos tällaisia tilanteita oli useampiakin, niin syy kiusaamiseesi saattoi olla siinä. Kiusaaminen on aina väärin, mutta joskus laukaiseva tekijä on se kiusatun oma käytös.

      Tarkoitus ei ole syyllistää vaan saada ajattelemaan.

      • screwubullies

        Se sama tyyppi oli kiusannut mua ennenkin ja joka tilanteessa mollannu jokaista tekemistäni, tossa tilanteessa vaan tuli se "nyt riitti!" momentti. Se siis kiusas mua siitä lähtien kun aloitin sen kaa samalla luokalla, tilanne siis helpottuu vasta kun vaihdoin koulua.


      • doublescrewdicks

        Itseasiassa monelle on jäänyt sellainen kuva että olisin se kiusaaja, mut tyypithän ei voi tietää millainen tausta on ja että OIKEEST on kiusattu, onhan se oikeestaan totta että kiusatusta voi tulla kiusaaja. Itel ainakin käyny niin siin mieles että oon alkanu kiusaamaan sellaisii jotka kiusaa mua tai jotain toista. Okei siis joskus paljon nuorempana kiusasin ilman syytä mutta nyt oon se joka puolustaa heikompia, esim kerran haukuin ja uhkasin turpaanvedol sellast tyyppii joka jakeli alaikäisestä kuvia ja muutenkin kiusas melkein koko ajan! No aika pian sit tein siit jätkäst ilmoituksen lastensuojeluun ja joka paikkaan.

        No mitä tästä kaikest sit sain, tyypit alkoi kutsumaan mua kaikil nimityksil, mm pedo ja kaikkee muuta "mukavaa".


      • doublescrewdicks kirjoitti:

        Itseasiassa monelle on jäänyt sellainen kuva että olisin se kiusaaja, mut tyypithän ei voi tietää millainen tausta on ja että OIKEEST on kiusattu, onhan se oikeestaan totta että kiusatusta voi tulla kiusaaja. Itel ainakin käyny niin siin mieles että oon alkanu kiusaamaan sellaisii jotka kiusaa mua tai jotain toista. Okei siis joskus paljon nuorempana kiusasin ilman syytä mutta nyt oon se joka puolustaa heikompia, esim kerran haukuin ja uhkasin turpaanvedol sellast tyyppii joka jakeli alaikäisestä kuvia ja muutenkin kiusas melkein koko ajan! No aika pian sit tein siit jätkäst ilmoituksen lastensuojeluun ja joka paikkaan.

        No mitä tästä kaikest sit sain, tyypit alkoi kutsumaan mua kaikil nimityksil, mm pedo ja kaikkee muuta "mukavaa".

        Niin, "tyypit" ei voi tietää niitä taustoja, joten siihen omaan tapaan toimia ja käyttäytyä tulee kiinnittää huomiota.

        Ei suurinta osaa kiinnosta, vaikka ihminen olisikin tullut kusipääksi (en viittaa nyt kehenkään erityisesti, vaan yleisesti) jouduttuaan itse kiusaamisen kohteeksi. Jokainen vastaa itse toimintatavoistaan ja jos kiusaamisen uhri tekee omalla käytöksellään muiden elämää hankalaksi, ei sitä juuri viitsitä katsella.

        Kiusaamisen lopettaminen kiusaamalla on niinku worst plan ever. Joo väkivalta lopettaa joskus vittuilun, mutta se ei ole sama asia kuin "vastakiusaaminen".

        Jos ihmiseltä varastetaan, ei se oikeuta varastamaan. Sama juttu kiusaamisen kanssa. Kiusaaminen on aina tuomittavaa, olipa sen motiivi ja alkusyy mikä tahansa.

        Kokonaan toinen juttu on se, että kaikki se, mistä kohkataan nykyään kiusaamisena, ei välttämättä ole edes kiusaamista, vaan normaalia elämää. Osa ihmisistä on kusipäitä ja kaikki ihmiset eivät pidä toisistaan ja sillä siisti. Asiasta pitäisi tulla ongelma vasta sitten, jos homma käy fyysiseksi tai sitten pitkäaikaiseksi. Muutoin se on vaan länkytystä, jonka ei pitäisi kenenkään sielua rikkoa.


      • näintämänkoen

        Olin siis kokenut kiusaamista niinkun KOKO peruskoulun ajan ja sen takia annan takaisin samal mitalla. Nykyään saatan kiusata takaisin koska en vaan enään suostu kattelemaan sellaista koska sitä on saanut jo elämän aikana katella liikaa. Tähän pätee se "jonain päivänä hakattu koira iskee takaisin" eikä siinä vaiheessa koira kato kuinka kovaa iskee vaikka "ei saisi" ja ainahan se on niin että kun antaa takaisin niin sitten aina tulee se "jeesustelu", joka on mullekin niin tuttua.

        Tietenkin takaisin antaminen on eri asia kuin kiusaaminen enkä siis tykkää kiusaamisesta ollenkaan, mutta juttu siis on näin: Jos kiusaat jotain, niin et voi täysin varautua siihen millä mitalla sieltä tulee!

        Ja lisäksi sun viimeinen kappaleesi kertoo paljonkin että et taida oikein tietää että ihmiset voi olla aika erilaisia ja kokea eri asioita kiusaamisena ja on täten niiden oma henkoht juttu miten tietyt asiat ottaa! Tähänkin pätee se että jos esim koiraa ollaan pahoinpidelty kepillä koko ikänsä, niin se tietenkin saattaa reagoida jo KEPIN NÄKEMISEEN ja menee sekaisin, vaikka siis et olisi aikeissakaan lyödä!


      • janäin

        Alan ymmärtämään tätä nyky-yhteiskuntaa siin mieles kun ajatellaan että pitäisi ottaa huomioon vaikka PIENIMMÄNKIN asian kokis kiusaamisena koska ite oon kiusattu ja suutun oikeest aika pienestä, mutta se ei oo itestä kiinni vaan siitä kun on kiusattu! Yleensähän se on niin että ehkä kuitenkin ihminen itse tuntee itsensä parhaiten, jolloin muiden rutinat "ei tuosta voi suuttua" ovat aika mitättömiä! :)


      • näintämänkoen kirjoitti:

        Olin siis kokenut kiusaamista niinkun KOKO peruskoulun ajan ja sen takia annan takaisin samal mitalla. Nykyään saatan kiusata takaisin koska en vaan enään suostu kattelemaan sellaista koska sitä on saanut jo elämän aikana katella liikaa. Tähän pätee se "jonain päivänä hakattu koira iskee takaisin" eikä siinä vaiheessa koira kato kuinka kovaa iskee vaikka "ei saisi" ja ainahan se on niin että kun antaa takaisin niin sitten aina tulee se "jeesustelu", joka on mullekin niin tuttua.

        Tietenkin takaisin antaminen on eri asia kuin kiusaaminen enkä siis tykkää kiusaamisesta ollenkaan, mutta juttu siis on näin: Jos kiusaat jotain, niin et voi täysin varautua siihen millä mitalla sieltä tulee!

        Ja lisäksi sun viimeinen kappaleesi kertoo paljonkin että et taida oikein tietää että ihmiset voi olla aika erilaisia ja kokea eri asioita kiusaamisena ja on täten niiden oma henkoht juttu miten tietyt asiat ottaa! Tähänkin pätee se että jos esim koiraa ollaan pahoinpidelty kepillä koko ikänsä, niin se tietenkin saattaa reagoida jo KEPIN NÄKEMISEEN ja menee sekaisin, vaikka siis et olisi aikeissakaan lyödä!

        Kyllä minä tasan tarkkaan tiedän, miten erilaisia ihmiset voivat olla ja miten eri tavoin he asioita kokevat.

        Tiedän tasan tarkkaan myös sen, että miten järjettömiä reaktioita ihmisistä saattaa irrota asioissa, jotka 99% ihmisistä kuittaa olankohautuksella.

        Itsensä puolustaminen on täysin eri asia, kuin kosto. Lähtemällä jälkikäteen kostoretkelle antaa niiden kiusaajien mieleen vaan vahvistuksen siitä, että olivat valinneet kiusaamisen kohteeksi oikean tyypin. "Hei sehän oliki kunnon kusipää, hyvä että kiusattiin."

        Eihän ihminen tunteilleen mitään voi, mutta tunteet eivät juuri koskaan ole hyvä pohja rationaalisille reaktioille.

        Jos joku yksilö kokee kiusaamisena sellaisen asian, jota lähes kaikki muut pitävät normaaliin elämään kuuluvana, niin tarkoittaako se todellakin sitä, että niiden kaikkien muiden on muututtava? Minun mielestäni ei tarkoita.

        En kiistä kokemuksianne kiusatuksi joutumisesta. En kuitenkaan läheskään aina ymmärrä, miksi ihmiset ovat joskus niin herkkänahkaisia.

        Kiusattu! Ole kiusaajaasi parempi ja katkaise kierre.


      • screwubullies

        Niin... Jos joku reagoi väärällä tavalla johonkin asiaan niin ei anna oikeutta pilata sen ihmisen elämää, siinä vaiheessa kun alat kiusaamaan tuollaisesta väärästä reaktiosta, niin voisit alkaa miettimään että onko itelläs kaikki muumit laaksossa, mennä peilin eteen ja hakea apua...

        Ja niille jotka reagoivat asioihin jotenkin "väärällä" tavalla, niin vaatii vaan sen että sais sentään olla rauhassa ja pohtia esim että miksi reagoin näin, koska kyllä ihminen ite tajuu jos ylireagoi tms. Joo ymmärrän sen että ihmiset voivat suuttuu siitä että joku ylireagoi, jolloin he sanovat siitä. Mutta ne jotka jäävät siihen kaivelee että "sä sanoit noin ja noin" ja jatkaa sillä perusteella kiusaamista... Ja sit kiusatuille sanotaan joka tilantees "ole sä viisaampi!" Voi sen näinkin ajatella, mutta sit taas kiusaajien annetaan olla tyhmiä eikä niiltä vaadita mitään!

        Täysin "normaalia" ihmistähän ei ole olemassakaan, vaan jokaisella ihmisellä on omat virheensä ja yleensähän kiusaajilla on se pointti kaivaa ne pienimmätkin virheet esille ja alkaa pätee tyylii "mä oon parempi kun sä kun mulla ei satu olee noita virheitä" Vaikka oikeastaan kenelläkään ei oo oikeasti varaa kaivella kenenkään ongelmia.

        Ja vielä sellainenkin huomio että jotkut tulee siihen viereen hyväksymään kun jotain rökitetään/kiusataan eikä sano mtn, joo ymmärretään että niillä itellä on varmaan vaikeaa elämässä eikä uskalla aina sanoa, mutta sitten kun ei kukaan sano mtn siihen niin se on just se josta tulee se että ajattelee ettei ole minkään arvoinen, jonka takia jotkut päätyvät hirteen/viiltelemään.

        Joo kiusaajillakin on vaikeaa, mutta ei niil oo oikeutta pilata elämiä! Tässä momentis voisi ne "normaalit" alkaa miettimään että "oonko ite minkään arvoinen kun oon jo yhden ihmisen elämänkin päässy pilaamaan?" Ja miettiä myös "ehkä tollakin on vaikeaa"


      • screwubullies kirjoitti:

        Niin... Jos joku reagoi väärällä tavalla johonkin asiaan niin ei anna oikeutta pilata sen ihmisen elämää, siinä vaiheessa kun alat kiusaamaan tuollaisesta väärästä reaktiosta, niin voisit alkaa miettimään että onko itelläs kaikki muumit laaksossa, mennä peilin eteen ja hakea apua...

        Ja niille jotka reagoivat asioihin jotenkin "väärällä" tavalla, niin vaatii vaan sen että sais sentään olla rauhassa ja pohtia esim että miksi reagoin näin, koska kyllä ihminen ite tajuu jos ylireagoi tms. Joo ymmärrän sen että ihmiset voivat suuttuu siitä että joku ylireagoi, jolloin he sanovat siitä. Mutta ne jotka jäävät siihen kaivelee että "sä sanoit noin ja noin" ja jatkaa sillä perusteella kiusaamista... Ja sit kiusatuille sanotaan joka tilantees "ole sä viisaampi!" Voi sen näinkin ajatella, mutta sit taas kiusaajien annetaan olla tyhmiä eikä niiltä vaadita mitään!

        Täysin "normaalia" ihmistähän ei ole olemassakaan, vaan jokaisella ihmisellä on omat virheensä ja yleensähän kiusaajilla on se pointti kaivaa ne pienimmätkin virheet esille ja alkaa pätee tyylii "mä oon parempi kun sä kun mulla ei satu olee noita virheitä" Vaikka oikeastaan kenelläkään ei oo oikeasti varaa kaivella kenenkään ongelmia.

        Ja vielä sellainenkin huomio että jotkut tulee siihen viereen hyväksymään kun jotain rökitetään/kiusataan eikä sano mtn, joo ymmärretään että niillä itellä on varmaan vaikeaa elämässä eikä uskalla aina sanoa, mutta sitten kun ei kukaan sano mtn siihen niin se on just se josta tulee se että ajattelee ettei ole minkään arvoinen, jonka takia jotkut päätyvät hirteen/viiltelemään.

        Joo kiusaajillakin on vaikeaa, mutta ei niil oo oikeutta pilata elämiä! Tässä momentis voisi ne "normaalit" alkaa miettimään että "oonko ite minkään arvoinen kun oon jo yhden ihmisen elämänkin päässy pilaamaan?" Ja miettiä myös "ehkä tollakin on vaikeaa"

        Olen pahoillani siitä, että en pysty näyttämään riittävää määrää empatiaa tässä(kään) tapauksessa.

        Minäkin olin koulukiusattu. Tosin tajusin sen vasta paljon myöhemmin. Olin ylipainoinen ja tottakai siitä sai kuulla. Sillä ei kuitenkaan ollut mitään vaikutusta elämääni ja joskus sen varjolla sai vähän kurmuuttaa näitä niinsanottuja kiusaajiakin - kun vain sattui kiinni saamaan.

        Kyllä, kiusaaminen on väärin. Kyllä, kiusaajat ovat niitä, jotka tekevät väärin. Se on kuitenkin valitettava tosiasia, että väärintekijöitä tulee aina riittämään. Kiusaamisessa on kyse valtapelistä. Se on hyvin pitkälti itsestä kiinni, haluaako siihen valtapeliin alistua.

        Koeta päästää irti menneisyydestäsi. Hae siihen tarvittaessa ulkopuolista apua. Märehdi nuo asiat läpi jonkun ammattilaisen kanssa, niin ehkä pääset niiden otteesta. Sen jälkeen voit keskittyä vaikka muiden kiusattujen tukemiseen ja auttamiseen.


      • screwubullies

        Käyn kyllä terapiassa säännöllisesti ja puhun siellä ihan asioista kaunistelematta, joka kyllä auttanut asioissa paljon eteenpäin, mutta päätin vaan julkaista tännekin. Joo siis en itekään oo oikeastaan sitä mieltä että mennään vasta kauan jälkeenpäin kiusaajille kostamaan, mut mitä nyt tarkoitin niin oli se että jos kiusaa jotakuta, niin ei voi olettaa että et tuu saamaan takaisin koska vaikka kiusattaiskin pelkästään henkisesti, niin sekin jo tuntuu yhtä pahalta kuin fyysisesti. Myöskään jos kiusaa, niin ei voi kuinka kovaa tulee saamaan takaisin.

        En siis oo sitä mieltä että ihan ensiksi käydään lättäsemässä turpaan, vaan tietenkin pitää mahdollisimman pitkälle koittaa puhuen selvitä. Sitten vasta kun ei meinaa edes puhuminen auttaa ja tilanne jopa pahenee, niin sitten on kyllä ymmärrettävää että antaa takaisin. Kuitenkin nykyään ymmärtänyt sen että kiusaamisen voi saada hallintaan myös ihan puhumalla. Jouduin paria kiusaajaa kyllä uhkailemaan, mutta aika lailla sit siihen hiljeni, paitsi yksi oli niin tyhmä että silti jatkoi jonka johdosta sit päädyin estämään sen yhteystiedotkin.


      • screwubullies

        "Kyllä, kiusaaminen on väärin. Kyllä, kiusaajat ovat niitä, jotka tekevät väärin. Se on kuitenkin valitettava tosiasia, että väärintekijöitä tulee aina riittämään. Kiusaamisessa on kyse valtapelistä. Se on hyvin pitkälti itsestä kiinni, haluaako siihen valtapeliin alistua."

        Tämä on totta kyllä, koskaan ei kiusaajat lopu maailmasta jonka takia on turhaa siihen tasolle itse mennä. Mutta kokenu vaan sen vaikeamman kautta, eli kiusaajat ei lopeta ilman että pitää ite käydä fyysiseksi.


      • screwubullies kirjoitti:

        Käyn kyllä terapiassa säännöllisesti ja puhun siellä ihan asioista kaunistelematta, joka kyllä auttanut asioissa paljon eteenpäin, mutta päätin vaan julkaista tännekin. Joo siis en itekään oo oikeastaan sitä mieltä että mennään vasta kauan jälkeenpäin kiusaajille kostamaan, mut mitä nyt tarkoitin niin oli se että jos kiusaa jotakuta, niin ei voi olettaa että et tuu saamaan takaisin koska vaikka kiusattaiskin pelkästään henkisesti, niin sekin jo tuntuu yhtä pahalta kuin fyysisesti. Myöskään jos kiusaa, niin ei voi kuinka kovaa tulee saamaan takaisin.

        En siis oo sitä mieltä että ihan ensiksi käydään lättäsemässä turpaan, vaan tietenkin pitää mahdollisimman pitkälle koittaa puhuen selvitä. Sitten vasta kun ei meinaa edes puhuminen auttaa ja tilanne jopa pahenee, niin sitten on kyllä ymmärrettävää että antaa takaisin. Kuitenkin nykyään ymmärtänyt sen että kiusaamisen voi saada hallintaan myös ihan puhumalla. Jouduin paria kiusaajaa kyllä uhkailemaan, mutta aika lailla sit siihen hiljeni, paitsi yksi oli niin tyhmä että silti jatkoi jonka johdosta sit päädyin estämään sen yhteystiedotkin.

        No niin, jospa se kiusaajavapaa elämä lähtee siitä sujumaan.


    • screwubullies

      Oikeastaan mua ollaan kiusattu ainakin jonkin verran joka koulus mis oon ollu jo ihan ekaluokalta (olen joutunut vaihtamaan usein koulua). Eikä se rajoittunut vaan kouluun, vaan myös vapaa-ajallakin ollaan kiusattu.
      Mua kiusattiin melkein aina kun olin ulkona, eli aina kun joku kiusaajista sattui paikalle niin sit soitettiin muut paikal ja sit kaikki tuli kiusaamaan. Kerran olin vaan yksinkertaisesti niin kyllästynyt että nappasin linkkarin käteen, menin ulos ja uhkasin sillä mun kiusaajia ja jahtasin ympäri pihaa. Lopulta ne lähti karkuun eikä niitä naamoja näkynyt paljonkaan. No en saanut tapahtuneesta muuta kun tosi pitkän kotiarestin kun olin silloin tyyliin ekalla tms.

      Kaiken alku oli perheväkivalta kun isä hakkasi jo ihan vauvana, eka ja toka luokkalaisenakin. Jouduin katsomaan vierestä kun isä hakkas mun äitiäkin ja oikeastaan koko perhettä.

      • screwubullies

        Tietenkään siis en oo sitä mieltä että teräaseella uhkailu olisi hyväksyttävää, mutta sitkun on kiusattu tosi pienestä niin sit on aika vaikee joskus hillitä tunteitaan... joka siis ei tarkoita että oikeest haluis tehä sellaista tms... Siinä vaiheessa tulee se (pimahtaminen).


      • screwubullies kirjoitti:

        Tietenkään siis en oo sitä mieltä että teräaseella uhkailu olisi hyväksyttävää, mutta sitkun on kiusattu tosi pienestä niin sit on aika vaikee joskus hillitä tunteitaan... joka siis ei tarkoita että oikeest haluis tehä sellaista tms... Siinä vaiheessa tulee se (pimahtaminen).

        Onhan uhkailu tahi jopa väkivalta hyväksyttävää, mikäli sillä suojelee jotakuta.


      • screwubullies

        Tä on totta siin mieles että brutaalisti sanottuna jossain afrikassa sais kirjaimellisesti viidakkoveitsestä kylkeen jos kiusaa vähänkään jotain/jotakuta, mutta täällä ihmisten maailmassa sais muuten aika helkutilliset sanktiot (esim vankila, nuorisovankila tai lastis yms.)

        Eläimille ei selvästikään aina auta muu kuin sikamaiset seuraamukset (eläimellisesti sanottuna) ennen kuin tajuu ees suurinpiirtein "how to be normal"


      • screwubullies

        Eli juu joskus on ainoo vaihtoehto on vaan se että puhutaan eläinten kieltä! (Enkä siis tarkoita että mitään viidakkoveitsii tms tarvitsis välien ratkaisuun)


    • tännewaa

      Tulkaa myös omia kokemuksianne kertomaan! :)

    • jottanäin

      Pikkuveljeäni kiusattiin koko peruskoulun ajan,mutta sitten myöhemmin poikaystäväni kohtasi tämän kiusaajaporukan ja otti puhutteluun pääkiusaajan.Siinä otettiin sitten matsia kolme yhtä vastaan niin että hiekka vaan pöllysi pihalla.Veljeni ja minä seurasimme kauhistuneina miten tässä käy.Poikaystäväni käski kiusaajaa pyytämään anteeksi veljeltä ja niin myös lopulta tapahtui.En kyllä ikinä unohda sitä näkyä ,kiusaaja polvillaan rukoilemassa anteeksiantoa ja katui.Tästä on jo monta vuotta aikaa.

      • screwubullies

        Just tää! Kiusaajat esittää eka kovaa ja sitten ollaan nii hiljaista kun joku isompi jätkä tulee vähän "juttelemaan". Oisk mul tyyliin itel 2-3 vuot sitten ollu silleen ku olin kaverin kaa kuvaa niin sitten jotkut tuli jtn partsil huutelee nii mä vaa siihen: "tuu tänne sanoo" tms. Nii kyllä sit olivat NIIN hiljaista poikaa :d

        Tos paljon nuorempana perheenjäsenet pisti kiusaajilt luun kurkkuun koska silloin olin aika hiljainen. Nyt ku ikääki tullu mulki nii ne turhat huutelia jonnet mielummin vaa pitää suut pienemmäl kuin joutuu mun kaa face to face.


    • Voimaantunut74

      On hyvä asia kun kiusaamisesta tänä päivänä puhutaan ja kokemuksia jaetaan joten ajattelin tässä jakaa myös oman kokemukseni kouluajoilta joista on vierähtänyt tovi. Tarinassani mennään 1980-luvulle jolloin minä kävin kouluni. Minua myös kiusattiin läpi koko koulun ala-asteelta ylä-asteelle. Kiusaaminen ei jäänyt pelkästään koulun alueen sisäpuolelle vaan jatkui myös koulun ulkopuolella. Kiusaaminen jota kohtasin oli rajua ja aina kyseessä oli useampi kiusaaja kerralla eli silloin yksin pieni hintelä poika ei voinut asialle mitään, monta kertaa pääsin kyllä jouksemalla pakoon tilannetta mutta, useammin olin tilanteessa avuton. Minua hakattiin useana päivänä viikossa ja usein kiusaamiseen myös sisältyi nöyryyttämistä henkisellä tasolla mm. vaatteita revittiin niin että, olin julkisella paikalla alastomana, päälleni virtsattiin ja koirien ulostetta tungettiin väkisin suuhun. Koulussa ja yleisesti ottaen siihen aikaan kiusaaminen oli aika lailla tabu aihe eikä siitä juurikaan puhuttu. Itse pelkäsin käydä koulussa ja siitä johtuen minulla oli paljon poissaoloja joista minua sitten myös syyteltiin koulussa. Yritin kouluaikoina puhua siellä opettajille kuin myös kävin asioita selvittelemässä koulupsykologin kanssa. Silloin tapana oli miettiä asioita siltä kantilta että, mikä kiusaamisen uhrissa on vikana et häntä kiusataan. Asiat koulussa lakaistiin maton alle niin sanotusti. Koin itseni silloin turhaksi ja eikä kukaan välitä. Kiusaaminen sai aikaan minussa myöhemmin häiriökäyttäytymistä joka ajoi minut tekemään rikoksia sekä käyttämään päihdeaineita. Kaikki se käytös johtui siitä kun sain vääriä kuvitelmia. Sain sillä huomiota ja kuvittelin että, nyt minut hyväksytään ja tämä on oikein. No ei ollut tietenkään oikein ja siitä ajasta selvittyäni ja täyttäessäni 20 vuotta olin siinä pisteessä ajettuna yksinäisyyden ja kiusaamisen takia että, käytin hyvin runsaasti alkholia hukuttaakseni huonon olon ja mietin silloin itsemurhaa. Vuosi tästä eteen päin sain jostain voimaa tehdä ratkaisun joka käänsi elämäni. Lopetin alkoholin käytön ja ajatus maailmani muuttui, ryhdyin pitkän mietinnän jälkeen ajattelemaan että, perhana minä näytän muille ettekä te voita minua henkisesti. Tästä on nyt kulunut 22 vuotta sinä aikana olen pysynyt raittiina, saavuttanut kolmen eri ammatin koulutusta, päjään omillani ja minulla on kaksi ihanaa lasta. Eheytyminen on vienyt vuosia mutta, minä selvisin ja voitin kiusaajani. Tänä päivänä onneksi on paljon keskustelua kiusaamisesta ja paljon tahoja joista saa tukea minä jouduin taistelemaan tieni tähän pisteeseen yksin ominvoimin. Kaikille jotka olette joutuneet jossain elämän vaiheessa kiusatuksi toivotan tsemppiä ja voimia jaksaa, älkää antako kiusaajien voittaa joten älkää luovuttako vaan muistakaa kyllä hyviä ihmisiä löytyy.

    • Ajattelematonta

      Todella hyviä, ymmärrettäviä kommentteja kiusaamisilmiöistä. Pohdin myöskin niitä yhteiskunnallisia ilmiöitä, jotka johtavat kiusaamisilmiöihin nykyään ja järkyttäväksi ilmiöksi koen nuo ikäloput miehet, joista tulee isejä yli 50 vuotiaina. Kuvastaa ilmiötä, jossa faarit eivät kykene kunnioittamaan biologista ja fyysistä ihmiskunnan mallia.
      Omalla luokallani aikanaan erään pojan isä oli vanhempi kuin muiden lasten vaarit ja hänelle naurettiin, joten poika ei koskaan tuonut isäänsä koulun juhliin. Huumeet tulivat pojan elämään jo nuoressa vaiheessa ja hän kuoli alle kolmikymppisenä. Muistan aina hänen pohdintansa, kun hän mietti, miksi Jumala on antanut sellaisen, ikäloppu isähahmon juuri hänelle, mitä pahaa hän oli kohtalonsa eteen tehnyt. Kaikki tuki yhteiskunnalta pyrittiin pojalle antamaan, mutta loppu oli karmea. Syyhän ei ollut pojassa missään vaiheessa.

    • Ajattelematonta

      Todella hyviä, ymmärrettäviä kommentteja kiusaamisilmiöistä. Pohdin myöskin niitä yhteiskunnallisia ilmiöitä, jotka johtavat kiusaamisilmiöihin nykyään ja järkyttäväksi ilmiöksi koen nuo ikäloput miehet, joista tulee isejä yli 50 vuotiaina. Kuvastaa ilmiötä, jossa faarit eivät kykene kunnioittamaan biologista ja fyysistä ihmiskunnan mallia.
      Omalla luokallani aikanaan erään pojan isä oli vanhempi kuin muiden lasten vaarit ja hänelle naurettiin, joten poika ei koskaan tuonut isäänsä koulun juhliin. Huumeet tulivat pojan elämään jo nuoressa vaiheessa ja hän kuoli alle kolmikymppisenä. Muistan aina hänen pohdintansa, kun hän mietti, miksi Jumala on antanut sellaisen, ikäloppu isähahmon juuri hänelle, mitä pahaa hän oli kohtalonsa eteen tehnyt. Kaikki tuki yhteiskunnalta pyrittiin pojalle antamaan, mutta loppu oli karmea. Syyhän ei ollut pojassa missään vaiheessa.

    • Lukemani perusteella ei ollut kyse kovin vakavasta "kiusaamisesta".

      • wanhalaifbasic

        Juu... Tämä on se yleisin että vähätellään toisten kokemuksia ja sanotaan että "ei oo vakavaa" just perus vanhat jätkät sanoo noin kun ennen saatiin karttakepeist näpeil ja kotoo vyöstä persiisee. Itekin kyllä sain puupalikast aina kun olin isäl mutta en koe että mulla ois syytä muiden kokemuksii vähätellä koska samantien sano että "mä asuin sun pään sisäl".


      • wanhalaifbasic kirjoitti:

        Juu... Tämä on se yleisin että vähätellään toisten kokemuksia ja sanotaan että "ei oo vakavaa" just perus vanhat jätkät sanoo noin kun ennen saatiin karttakepeist näpeil ja kotoo vyöstä persiisee. Itekin kyllä sain puupalikast aina kun olin isäl mutta en koe että mulla ois syytä muiden kokemuksii vähätellä koska samantien sano että "mä asuin sun pään sisäl".

        "No mittee se ny tollee rupee sönköttää?"


    • Jokainen kiusaamistapaus on liikaa, mutta niistä puhuminen ainakin auttaa asiaa. Jos tulet kiusatuksi sinun on kerrottava niistä opettajalle ja vanhemmille, jos tuntuu, ettet pysty puhumaan näille, niin kuraattori ja terveydenhoitaja ovat sinua varten. Heillä kaikilla on velvollisuus auttaa kiusaamistapauksissa, ja ovat sinun tukenasi.
      Muista aina, ettei kukaan ole ansainnut tulla kiusatuksi, kiusaaminen on aina väärin ja siitä pitää pyrkiä pois.
      Puhukaa ja jutelkaa tilanteesta, voimia. t. Susanna ja Päivi

    • Jokainen kiusaamistapaus on liikaa, mutta niistä puhuminen ainakin auttaa asiaa. Jos tulet kiusatuksi sinun on kerrottava niistä opettajalle ja vanhemmille, jos tuntuu, ettet pysty puhumaan näille, niin kuraattori ja terveydenhoitaja ovat sinua varten. Heillä kaikilla on velvollisuus auttaa kiusaamistapauksissa, ja ovat sinun tukenasi.
      Muista aina, ettei kukaan ole ansainnut tulla kiusatuksi, kiusaaminen on aina väärin ja siitä pitää pyrkiä pois.
      Puhukaa ja jutelkaa tilanteesta, voimia. t. Susanna ja Päivi

    • pandax

      entäs jos kiusaajana on opettaja

      • potkupersuksiin

        No siit vois vaikka viedä jutun eteenpäin koska opettaja tekee vastoin kaikkia sääntöjä. Ite kokenu just ton et opettaja on kiusannut, mun mielestä opettajan kuuluisi olla puolueeton eikä sais MILLÄÄN tavalla näyttää että "naama ei miellytä". Tuollaisesta opettaja voisi saada potkut ihan kerrasta jo! Kerrot vaan vanhemmille miten asia on, niin ite tein kun huomasin että opettaja hoiti hommansa huonosti.


      • Joopajoo212

        Eipä toi palaverien pito opettajan ja vanhempien ja kiusaajien kans mitään auta. 2v on nyt pidetty palavereita ja tilanne edelleen sama.Sama kaveri kiusaa ja lyö edelleen. Koulun neuvo on että itseään ei saa puolustaa lyömällä vaan pitää ottaa iskut vastaan ja jälkeenpäin kertoa opettajalle ja sit taas pyydetään anteeksi ja sama homma jatkuu seuraavana päivänä.Mitä pitäs tehdä ? Poliisiin yhteys?Lastensuojeluilmoitus kiusaajasta ?Valitus koulusta jonnekin ?
        Loppuuko se vasta kun joku niittaa kiusaajan kunnolla katuun ?


      • luukurkkuunvaa
        Joopajoo212 kirjoitti:

        Eipä toi palaverien pito opettajan ja vanhempien ja kiusaajien kans mitään auta. 2v on nyt pidetty palavereita ja tilanne edelleen sama.Sama kaveri kiusaa ja lyö edelleen. Koulun neuvo on että itseään ei saa puolustaa lyömällä vaan pitää ottaa iskut vastaan ja jälkeenpäin kertoa opettajalle ja sit taas pyydetään anteeksi ja sama homma jatkuu seuraavana päivänä.Mitä pitäs tehdä ? Poliisiin yhteys?Lastensuojeluilmoitus kiusaajasta ?Valitus koulusta jonnekin ?
        Loppuuko se vasta kun joku niittaa kiusaajan kunnolla katuun ?

        Jossain tilanteessa kyllä voi sanoo että ei se lopu jos kaikki tehdään aina kukkasin, niin se yleensä loppuu kun pistää niille sen luun kurkkuun parhaaksi katsomallaan tavalla ja kunhan saa uskomaan etä "nyt loppu piste! Omal kohdala ei paljon poliisei soiteltu, vaan saatu uskomaan että täs raja menee, ehkä ei niin "laillisillakaan tavoilla... Omal kohdal se on siis joskus vähän "laillisuuden rajamailla" heilunut ne keinot. Mut mun mielest vaan joskus menee siihen että annetaanko toisen pilata oma elämä vaan koska muut lässyttää "mitä saat tehdä"? Ja sanon suoraan että jos joku kiusaa, niin saakutin kova potku kalleuksil vaa ja lähe pois tilanteest.
        Tä on siis se miten mun kohdalla on kiusaajat saatu uskomaan ja edelleen oon sitä mieltä että jos puhe ei auta, niin sit kyllä on siirryttävä järeämpiin keinoihin. "eihän ne eläimet puhetta ymmärrä"


      • pollaritperään

        Kannattaa ne poliisitkin kyllä perään pistää...


    • Pellollepotkittu

      Mua on myös kiusattu vaikka mun tarina alkaa jo etupihan hiekkalaatikolta ja toistaiseksi päättyi kun pääsin yläasteelle, mutta on mua potkittu pelloille ja lähetetty inhottavia viestejä ja jopa sanottu sen jälkeen yritin kutosella tutustua muihin meidän koulun kutosiin paremmin wappi ryhmän kautta sovitussa tapaamisessa että jotku kutoset menee koulun kentälle vaa pyörii, ja päätin liittyä kerra joukkoo ja seuraavana päivänä ku joku oli kysyny et ketkä pääsee kentäl ni jotku oli sanonu et ei voi enää sopii sellasii vaa sen takii et mä en tulis niiten kanssa, ne sanat sattuu vieläki yli kahen vuoden jälkee koska silloin mä tajusin että kuinka moni vihaa mua

      Nykysin mua ei enää kiusata koska menin eri yläasteelle ku muut meijä koulusta iha vaa sen takii et kukaa ei enää kiusais ja onneks se on nyt ohi

    • Tarranauhalenkkari

      Sitten joskus kun ja jos tulee omia lapsia niin pakko sanoo tällä kokemuksella, että laitan heti itsepuolustus tai kamppailulajeja harrastamaan. Ikävä tosiasia on, että miesten maailmassa ei pääse väkivaltaa karkuun. Se on edessä ennemmin tai myöhemmin. Joko juokset karkuun, otat iskut vastaan tai annat takaisin samalla mitalla. Itse saa valita. Suun soittaminen ei vielä oikeuta väkivaltaan, mutta kun rikotaan fyysistä koskemattomuutta, johon kaikilla on oikeus niin asia on jo ihan toinen. Yleensä nää pelle kiusaajat liikkuu noin 3 jätkän laumassa kun eivät yksin mihinkään kykene tai sitten se on joku isokokoinen kaveri, jolla on heikko itsetunto ja ylimielinen olemus. Iso koko on aina plussaa, mutta aina löytyy isompi tai joka hevoselle löytyy kengittäjä niin sanotusti. Kiusaajia on kahdenlaisista lähtökohdista. Tosi köyhistä ja kurjista oloista tai sitten päinvastoin tosi hyvistä oloista. Tietämättömyys, kokemattomuus ja typeryys ajaa ihmisen tekemään harkitsemattomia tekoja. Musta silmä paranee nopeammin kuin henkinen arpi. Väkivalta on aina viimeinen vaihtoehto ja sitä on maailmassa ihan tarpeeksi muutenkin kuten esim. sodat. Elukat tuomitsee tasolla en tykkää jostain, mutta kun se ei vielä riitä. Pitää olla perustelut miksi ei jostain pidä. Ja siltikin voi koittaa edes tulla toimeen. Monesti ihminen on kateellinen ihan typeristä pikku jutuista. Joku ei kulje ohi menevän muodin mukaan kuten toiset lauman lampaat niin voi herrin jee. Ainakin ajattelee omilla aivoilla eikä hyppää kalliolta alas toisten perässä. Anyway, kokemusta on. Miksi ihmiset eivät tule toimeen keskenään?

      • Mikäli, kuten sanot, fyysinen arpi paranee henkistä paremmin, eikö henkisen väkivallan nimenomaan tulisi oikeuttaa fyysistä puolustautumista?


      • likeananimal
        jokutyyppi19 kirjoitti:

        Mikäli, kuten sanot, fyysinen arpi paranee henkistä paremmin, eikö henkisen väkivallan nimenomaan tulisi oikeuttaa fyysistä puolustautumista?

        Ite oon saanu sellaset henkiset arvet mulkkujen takii että mulla luottamus ihmisiin aika nollassa ollu tos välil. Joka päivä kun tulee ahdistus niin vedän sellaisen maximi treenin ja samal mieles uho "Tulkaa mulkut salil ja sit katotaan kenel on varaa oikeest huudella!" Aina treenin jälkeen meen kotiin 10 cm ilmas leijuen niiden kusiaisten yläpuolel ja huomaa kyllä että tulee pikku runkuil ikävä äitii jo pelkästään siitä kun katson niitä takaisin! Se vaan on se että fyysinen voima on se mikä tuo kunnioitusta ihan tänä päivänäkin, vaikka ajatellaan että "ihmisellä se on se järki". Aivan sama mitä kukkahattutädit sanoo/ajattelee, ne on tästä elämästä aika kujalla! :)


      • Elikkäsjuu

        Eli mun mielestä henkisyys ja fyysisyys kulkevat ihan käsikkäin, sanotaan että "käännä toinen poski" ei se elämä niin mee...


      • Elikkäsjuu kirjoitti:

        Eli mun mielestä henkisyys ja fyysisyys kulkevat ihan käsikkäin, sanotaan että "käännä toinen poski" ei se elämä niin mee...

        Fyysinen väkivaltahan on aina myös henkistä väkivaltaa.


      • swyce
        likeananimal kirjoitti:

        Ite oon saanu sellaset henkiset arvet mulkkujen takii että mulla luottamus ihmisiin aika nollassa ollu tos välil. Joka päivä kun tulee ahdistus niin vedän sellaisen maximi treenin ja samal mieles uho "Tulkaa mulkut salil ja sit katotaan kenel on varaa oikeest huudella!" Aina treenin jälkeen meen kotiin 10 cm ilmas leijuen niiden kusiaisten yläpuolel ja huomaa kyllä että tulee pikku runkuil ikävä äitii jo pelkästään siitä kun katson niitä takaisin! Se vaan on se että fyysinen voima on se mikä tuo kunnioitusta ihan tänä päivänäkin, vaikka ajatellaan että "ihmisellä se on se järki". Aivan sama mitä kukkahattutädit sanoo/ajattelee, ne on tästä elämästä aika kujalla! :)

        Muakin kiusattiin koulussa mut en lähtenyt tuolle tielle että olisin treenannut itseäni fyysisesti vahvemmaksi kuin kiusaajat, lannistin kiusaajat henkisesti, kiusaajat eivät pystyneet murtamaan minua, kehitin sellaisen suojamuurin ympärilleni ettei haukkumiset vaikuttaneet minuun mitenkään koska tunsin olevani psyykkisesti vahvempi kuin kiusaajani.


      • henkinenkuntosali

        No yleensä siis vaatii psyykkistä myös kaikesta huolimatta olla se "kruunun viejä", tekee sen fyysisellä tai psyykkisellä tasolla. Minulla se psyykkinen voima että osaan niin pahasti "servata" kiusaajan että se saa jo kerrast traumat. Olen itse psyykkisesti ja fyysisesti vahva yhtäaikaa. Myöskin fyysisessä voimassa on se että jos oot tuima ja iso jätkä niin sitten siinä aina isompi kynnys muille tulla huutelemaan sulle, ainakin jos olet sanallisesti ja fyysisesti vahva. Joskushan on tilanteita itselle sattunut että joutunut pistää jätkän katukiveen että jättää rauhaan ja nopeesti lähtikin! Yleensä ei minun edes tarvitse käyttää fyysistä voimaa koska oon oppinut samalla ignoroinnin jalon taidon. Myös se "että mitä?" yleensä on se mikä saa typerykset miettimään "kannattaako ton kaa edes alkaa vääntämään".

        Tämän asian kanssa on puolesta ja vastaan puhujia, mutta todellisuus on se minkälaisen elämän olet elänyt ja minkä itse kokee järkeväksi selviytymiskeinoksi, ainahan on kaiken maailman ääripäitä jotka vetää jo aseita mukaan koska ne on joutuneet itse aseella uhatuksi. Todellisuudessa siis ei tarvii muutakun sen alfa asenteen ja kiusaajat jättää mielummin rauhaan kun monelle käynyt selväksi että "tolle ei kannata mennä mulkkuilee". Sit sut oikeesti jätetään rauhaan kun sulla alkaa olemaan maine että "toi onkin sitkee perkele"

        Sanotaan että elämä kovettaa ja niinhän se tekee, nyky muottihan on se että kuuluisi olla kaikille se pehmis, kääntää poski ja kaiken saa ratkaista vain sanoin. Niinhän mulle monesti sanottu että "ei kannata kasvattaa fyysistä voimaa puolustukseen" tms. No sen väitteen voi kumota siten että fyysisyys ja henkisyys kulkee tosiaan käsikkäin ja ruokkii toisiaan ja jos itse tykkäät siitä niin sit teet niin eikä siitä sit enempää ja sit sekin että toi väite kuulostaa hullulta näin elämää kokeneen korvissa. :D Mut ihmisillä tosiaan omat tavat diilata asioiden kanssa. :)


    • kiusattuulapsi

      Tiiän tunteen kun jotkut kusipäät kiusaa mun tapauksessa koko luokka 3 luokka= hermoromahdus, yksinäisyys,kipu, koko luokka vs mie,sulkeutuminen,rehtork eli ope ei huomaa tai ei välitä mun kiusaamisesta,hekvetti,aikusten välin pitämättömyys! 4 luokka = uusi ope,vaatteiden katoaminen ja löytyminen wc pönttöjen takaa,open huutaminen hos ei osaa,välin pitä mättö mät opet,isompi kipu,helveti.
      5 luokka= 6 luokkalaisten kiusaaaminen, helvetti,kipu,pahoinvoiti,kiusaaja melkein varastaa mun pyörän,mikreeni,luokan vaihto c luokalle.. 6 luokka= paine ,stressi,uudet pelot,kiusaaminen,yksinäisyys,.

    • Sisäisesti.kuollut

      Kerran mun kiusaaja työnsk ovea kiinni kun olin puoliksi sisä puolella koulussa...kun olin menossa kertoo opelle se tönäs mut päin seinää ja potkas mun mahaa...... kun kerrokn opelle se ei edes välittänyt ollenkan......

    • Anonyymi

      Nyt on se autuas tilanne,että kiusaajapaskat saavat hautua omassa liemessään kun koulut ovat kiinni!!!Ja vanhat kiusaajapaskat Lempiset,Roivaiset,Makkoset ovat jo vuosikymmenet joutuneet kärsimään itse itseään yksin. Kun akat ovat karanneet ja elämä lyönyt rajusti turpiin! Ja joutaa lyödä vast'edeskin. Nyt ovat kiusaajat yksin itsensä kanssa ja hyvä on niin. Saavat kohdata itsensä ja tekonsa ilman mitään apua ja pehmikkeitä. Ja e yhtään säälitä,ei yhtään! Ei nykyisiä eikä entisiä,tulkoon vaan raaimman mukaan omat teot vastaan.

      • Anonyymi

        Joo nyt olisi kiva kuulla, että miten tämä koulujen sulkeminen vaikuttaa kiusaamiseen - sen aikana ja myöhemmin, kun koulut taas avataan, että onko jokin muuttunut. Monelle kiusatulle varmaan suuri helpotus, jos kiusaamista siis tapahtuu juurikin koulussa.

        Itse kun peruskoulussa koin syrjimistä, ignoorasin vain kaiken. En sanonut tai tehnyt mitään. En tavallaan myöntänyt, että mitään olisi tapahtunut, kun olin kuin en olisi kuullut tai huomannutkaan mitään. Mutta eihän se heidän käytöstään lopettanut.

        Kiusaamisen estämisen lähtökohtana pitäisi olla ennaltaehkäisy jo hyvin varhaisessa vaiheessa, ennen kun edes pääsee ihmisten ilmoille. Lapsena kun ei usein itsellä riitä ymmärrystä siihen, millaisia seurauksia teoillansa voi olla toiselle. Ainakin itse olen kiusannut vailla tällaista ymmärrystä, keskittyen vain omien negatiivisten tunteiden purkamiseen. Se, että myöhemmin sain maistaa omaa lääkettäni joltakin muulta, teki minut kyllä nöyräksi, mutta seuraukset myöhempään elämään ovat vähän turhan kovia ottaen huomioon syyt, joiden vuoksi itse kiusasin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo nyt olisi kiva kuulla, että miten tämä koulujen sulkeminen vaikuttaa kiusaamiseen - sen aikana ja myöhemmin, kun koulut taas avataan, että onko jokin muuttunut. Monelle kiusatulle varmaan suuri helpotus, jos kiusaamista siis tapahtuu juurikin koulussa.

        Itse kun peruskoulussa koin syrjimistä, ignoorasin vain kaiken. En sanonut tai tehnyt mitään. En tavallaan myöntänyt, että mitään olisi tapahtunut, kun olin kuin en olisi kuullut tai huomannutkaan mitään. Mutta eihän se heidän käytöstään lopettanut.

        Kiusaamisen estämisen lähtökohtana pitäisi olla ennaltaehkäisy jo hyvin varhaisessa vaiheessa, ennen kun edes pääsee ihmisten ilmoille. Lapsena kun ei usein itsellä riitä ymmärrystä siihen, millaisia seurauksia teoillansa voi olla toiselle. Ainakin itse olen kiusannut vailla tällaista ymmärrystä, keskittyen vain omien negatiivisten tunteiden purkamiseen. Se, että myöhemmin sain maistaa omaa lääkettäni joltakin muulta, teki minut kyllä nöyräksi, mutta seuraukset myöhempään elämään ovat vähän turhan kovia ottaen huomioon syyt, joiden vuoksi itse kiusasin.

        Kovia tarinoita, tulin surulliseksi.


    • Anonyymi

      Olen jo vanhempi ihminen,mutta minullakin
      Vielä teinipoika kasvamassa.
      Minun läheisten lapsia ja pojan kaveria kiusattu.
      Olin ainut aikuinen,jolle uskalsi kertoa asiasta.
      Laitoin välittömästi asian eteenpäin.
      Nyt. Kaikki ok. On kylläkin mennyt jo muualle kouluun!
      Tsemppiä sinulle ja pidä puolesi!

      • Anonyymi

        Samoin toivotan tsemppiä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoin toivotan tsemppiä!

        Unettomuutta, ahdistusta,stressiä. Tälläistä seuraa kiusaamisesta.


    • Anonyymi

      Hyvä kuulla, jos koet tilanteen jo muuttuneen näin aikuisiällä. :) Jos vielä tulee eteen hankalia, pitkiä jaksoja, älä luovuta toivon suhteen. Suopeutta ja voimaa sinun polullesi. Opi kokemuksistasi ja jaa hyvää mieltä. Voit saada sitä tuplaten takaisin päin.

    • Anonyymi

      kummallista kyllä meidän koulussa
      ihmeellistä kyllä meidän koulussa keskuspuiston ammattiopisto (koulukiusaaja )
      palkittiin stipendillä jotain on jäänyt huomaamatta tai kiusaaja toimi
      hyvin "kaksinaamaisesti"

      kiusaajan uhri




      8

    • Anonyymi

      En enää ole "nuori" mutta minua kiusattiin nuorena. Tämä tapahtui noin 1998-2001. Mustasaaressa sepänkylässä kävin suomenkielistä koulua ja olen myös suomenkielinen. Koululla ei ollut tiloja esimerkiksi puutöihin ja kotitalouteen tai niin kutsuttuun "köksään". Niitä opetettiin ruotsinkielisellä koululla nimeltä Smedsby-Bölen koulu missä oli tilat näihin. Välitunnilla seisoimme käytävällä. Muut katosivat nopeasti tieltäni, olin ällistynyt miksi, pian eräs ruotsinkielinen otti olkapäästä kiinni ja alkoi paiskata/lyödä/läimäyttää vasten seinää. Tämä hyökkääjä katsoi muualle, sanoi jotain ruotsiksi samalla kun heitti vasten seinää. Se oli järkyttävää. Eräs toinen oppilas mainitsi tästä kotitalouden opettajalle, tämän jälkeen hän päätti että emme menisi enää välitunnilla käytävälle.

      Eräällä toisella kerralla opettaja pyysi kahta oppilasta menemään kesken tunnin hakemaan jotain, matkalla eräs ruotsinkielisistä yritti kampittaa vain minua, ei tätä toista poikaa. Hän kysyi kampittajalta jotenkin että miksi teki niin.

    • Anonyymi

      Kun meitä kiusataan,niin perustetaan mootori ryhmä ryhmä jollion kiusaaminnen lopetaan,esm. hells engell tai bandidos,kyllä loppuu kiusaaminen kulussa oon valmis maksamaan heille ,kyl he hoitaa hommat

    • Anonyymi

      Nuo koulukiusaajat sun muut vapaa ajan kiusaajat ovat niin Mitätöntä porukkaa että minulta ei heru mitään kunnian osoituksia tai ylistämistä... minua on kiusattu pennusta asti ja tiedän miten se muuttaa ihmistä sekä ne arvet kiusaamisesta ei koskaan parane ja kannat 100 prosentin todennäköisyydellä kaikkia kiusaamisen aiheuttamia jälkiä koko loppu ikäsi, esimerkkinä voin sanoa omalla kohdallani että en kykene luottamaan ihmisiin ja luulen kaikkien olevan kiusaajia tai paskan puhujia vaikka eivät olisikaan sellaisia oikeasti, sosiaalinen kanssakäyminen on miltei mahdotonta ja uusin ihmisiin tutustuminen mukaanlukien, nämä olivat itselleni aiheutuneet haitat ja on paljon muutakin mitkä eivät edes mahtuisi tähän sivulle. Te kiusaajat jotka teette tällaista niin tajuatteko te miten te tuhoatte ihmisen elämän ja tulevaisuuden, miettikää vähän jos olisitte kiusatun roolissa että miltä se tuntuisi ja miten se vaikuttaa elämääsi. Jotkut kiusatut ovat jopa tehneet itsemurhan kiusaamisen takia joten miettikää oikeasti ja lopettakaa se kiusaaminen

      • Anonyymi

        Samat sanat. Minullekin on jäänyt todennäköisesti pysyviä vaikeuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen. Ei lapset niitä vaikutuksia välttämättä tajua. Siksi heille pitäisikin kertoa, että millaisia vaikutuksia kiusaamisesta voi seurata kiusatulle, ja opastaa heitä esimerkiksi käsittelemään ikäviä tunteitaan muilla keinoin, kuin muita kiusaamalla


    • Anonyymi

      Moi.
      Mua ny on alettu kiusaamaa ja mä vaan oon koittanu sillee et en häiriintyis siitä mut kuitenkin oon joutunu aina häiriintymää siitä. Koska moni laittaa mulle viestiä. Ja si koulus mä joudun kuuntelene sitä koko aja☹️

      • Anonyymi

        Ootko koittanu puhua jolleki aikuiselle?


    • Anonyymi

      Voiko joku auttaa mua? Olen siis ala-aste ikäinen en kerro tarkkaa ikää. Mutta minun bff joka ei ole enää mun kaveri nii se on alkanu haukkuun ja kiusaan mua... Ja en oo tehny mitään pahaa. Mitä mun pitäis tehä???😭 Eikä mul oo ketää kenelle puhua. Pelottaa kertoo kaikille kenet tunnen. (Myös isille ja äitille)

      • Anonyymi

        Kannattta kertoa koulun jollekin henkilö kunnan jäsenelle


    • Anonyymi

      Asuin muutettuani Ruotsista eteläpohkakaiseen kuntaa, jossa alle 4000 asukasta. Harmittaa jälkikäteen, kun muutettiin tähän nykyään kuolleeseen kylään. Pienet ihmisillä on piirit siellä. Se oli vittuilun tyyssija. Koskaan mua ei valittu mihinkään joukkueeseen. En koskaan kokenut kuuluvani mihinkään porukkaan. Olen saanut aivan tarpeeksi tästä paikasta, jonne en koskaan palaa. Jopa opettajat nälvivät minua ja olin silmätikku. Siellä piti kaveruus ansaita. Oon onnellinen kun minulla on yli 100 km etäisyys tähän paikkaan.

    • Anonyymi

      Harmittavaa. Multa ei koskaan ole suoraan xxxssä pyhdetty anteeksi. Kerran kännissä yks oli mun sukulaiselle sanonut että kaduttaa.

    • Anonyymi

      täällä kirjottaa anonyyminä pysyvä koulukiusattu nuori tyttö. kiusaaminen alko jo ensimmäisillä luokilla. oon aina erottunut joukosta ja tahtonut olla erilainen. olin piiperönä ihan kuuro kiusaajille, en välittänyt. aikaa kului ja päästiin nelosluokalle. muistan kuinka koulusss revittiin hiuksista, haukuttiin ties millä rumilla sanoilla. annoin asian olla, en ottanut kantaa sen enempää. kesäloma tuli ja kaikki muuttui. naapurissa asuvat kiusaajat huutelivat ohimennen. ulkona jos saattoi törmätä vastaan tullen, saattoi se olla jo pakomatka juoksien kotiin itku kurkussa. vihdoin uskalsin kertoa asiasta aikuisille. kukaan ei tehnyt mitään. hoettiin päivästä toiseen 'kyllä se loppuu aikanaan, se kuuluu vain tähän ikävaiheeseen'. tunneilla heiteltiin tavaroilla ja kirjoitettiin inhottavia muistilappuja selkään. pukkareissa ja ruokalassa minun kehoa ja ruoka-annoksen määrää arvosteltiin ja haukuttiin. koulu matkoilla samat tietyt nuoret kävelivät takanani ja kiusasivat. aina päivästä toiseen. sen jälkeisenä keväänä, tahdoin luovuttaa. yritin monia kertoja. olin tehohoidossa muutaman yön jonka jälkeen sain apua ja diagnoosin masennukseen. kaikki meni hyvin jonkun aikaa kunnes sekaannuin vääriin kaveri piireihin. muistan sen pelon isossa ihmis joukossa, josta en tunne puoliakaan. sen ahdistuksen kun jokainen on humaltuneena, turpaan saaneena tai sammuneena jossain minne aurinko ei edes yllä paistamaan. kuukaudet kului päihteiden piirissä. mukaan tuli uudet kiusaajat. paljon fyysistä ja psyykkistä väkivaltaa. seksuaalista ahdistelua, kiristystä, uhkailua ja pakotusta. elämässä tulee vaikeita aikoja, jokaisella. olen kiitollinen että uskalsin avata pienen viattoman suuni ja pyytää apua. nyt olen elämäni kunnossa ja ihan eri ihminen, onnellinen.

    • Anonyymi

      Toi kuulostaa aivan kauheelta!!! Ite oon nyt 4lk :D Mutga siis 1lk tapasin yhen mun kaverin (se oli sillon mun bestis). Hengattiin aina koulussa kunnes saatiin kolmen jengi. Noh ne alkoi olee sit koki ajan kahden ja ns kettuilemaan mulle. Aloin olee aika yksinäinen. Sit ne löys niille jonku kolmannen tyypin mukaa ikään ku ois korvannu mut. Ne hengaa aika paljon tänäki päivänä mut nyt isompana on tajunnu ottaa mut mukaan :) Muistutukseks jos näätte koulussa yhdenkään yksinäisen tyypin menkää pyytää sitä olee sun kaa! Siitä tulee hyvä mieli sille joka on yksin! :)

    • Anonyymi

      Minua kiusattiin -70-80 luvulla koulussa. Siitähän on jo aikaa yli 40vuotta.
      Silti vielä tänäänkin tuli mieleeni kiusaajat kun istuin yksin joulusaunassa.
      Minä selvisin kiusaamisesta omien hyvien hermojeni avulla. Tiesin että olisin voinut lyödä kiusaajani maahan. Vaikka olin heiveröisen näköinen olin nopea ja ketterä.
      Siirryttyäni ammattikouluun luokallani oli yksi poika joka aloitti kiusaamisen heti ensimmäisen vuoden aikana. Haukkui minua niin läheltä kasvojani että sylki roiskui kasvoilleni.
      Silloin paloi eka kerran minun pinna. Tartuin kiusaajani vaatteista kiinni ja heitin maahan ja syöksyin kiinni, toisella kädelläni tartuin kurkusta ja toisella pidin kiinni kiusaajani oikeasta kädestä. Painoin tiukasti kurkusta kiusaajan betonilattiaan. En muista enää mitä sanoin mutta sen muistan että minun silmät taatusti leiskui suunnatonta vihaa. Sillä hetkellä purkautui kaikki patoutunut viha ja muistan kiusaajan punaiset ja hätääntyneet kasvot.
      Asia ratkesi nopeasti. Poistuin kiusaajan luota ja sen jälkeen en enää häntä nähnyt. Todennäköisesti hän lähti pois koulusta eikä enää palanut koskaan.

    • Anonyymi

      Minä myös olen koulukiusattu,kotikiusattu myös sisareni taholta myös aikuisiässä. Nyt olen niskan päällä sisareni suhteen,joutuu minua tottelemaan ja on osin riippuvainen minusta. En sääli,enkä taida huolehtia,jos joskus tarvitsee sitä . Pahimmat kiusaajani Arto,Rauno ja Jari ovat menettäneet elämänsä tärkeimpiä osia ,eka perheensä, toinen on rappiolla,kolmas missä lie.

    • Anonyymi

      Mulla ei oo kokmuksia mistään super vakavasta kiusaamisesta sillä oon nykyään aika suosittu meidän luokallla (oon 4lk). Mutta mua on kiusattu eskarissa koska suutuin tosi helposti ja se oli sitten monen mielestä hauskaa. Kiusaaminen sitten loppu kun menin 1lk sillä opin hillitsemään itseäni (onneksi). 1lk-2lk välisenä kesälomana luokkan whatsapp ryhmään tuli viesti yheltä meidän luokkalaisilta. Viestissä luki että Pekalla (eli minulla. Nimi muutettu) on raivotauti. Annoin sen vaan olla, enkä kuullut siitä mitään enää sen jälkeen. Sitten kerran yks mun kaveri 3lk oli nähnyt joskus mun pyörän lukon koodin joten se avas sen muutaman muun kanssa. Onneksi mun luokkkalainen Jarmo (nimi muutettu ) tuli kertomaan siitä minulle. Sitten juoksin täysillä mun pyörän luo ja ne tyypit lähti pois suljin lukon ja menin sisälle. Sitten etin my kaverin ja otin sitä paidan kauluksesta kiinni ja huusin että ”ala selittää! ” ja se mun kaveri oli aika peloissaan vaikka on yleensä tosi rohkea. Asia saatin selvitettyä mutta ei ne kiusaajat saanu siitä oikein mitään rangaistusta joutu vaan pyytää anteeksi. Sitten kans 3lk toi sama kaveri (tai no en mä sen kanssa missään hyvissä väleissä siinä kohtaa ollu) alkoi kiusaa mua sen kaverin kanssa se oli sellasta että mua tönittiin ja ärsytettiin mut osasin pitää puoleni enkä ottanut siitä itteeni. Sit jossain kohtaa se lopetti. Mutta kerran kun menin sen ja sen kaverin kanssa niille niin se sanoa että ”sä saat tulla meille jos sä tottelet mua”. Mä sanoin ”että en tottele” sitten väiteltiin siinä koko matka. Lopuksi sanoin että ”en sitten tule teidän idiootin kanssa” kanssa ja menin kotiin. Ilalla se kaveri pyysi anteeksi ja ollaan nykyään väleissä Ainiin sitte mulla on yks stoori 1lk kun meidän luokan pari poikaa pyys mut niitten luo me mentiin mettään sit siellä ne alkoi käymään mun kimppuun. Tottakai puollustin itteäni ja kävin päälle samalla voimalla. Tilannne päätty siihen että toinen niistä makas ojassa ja toinen makas maassa kannon päällä ja ma olin sen päällä. Siinä kohtaa olin just vetämässä sitä toista kunnolla turpaan kun ope huomas sen tilanteen ja asia selvitettiin.

      Kaikissa tapauksissa osasin pitää puoleni joten mulle ei jäänyt mitään henkisiä traumoja. Nykyään oon yks luokan suosituimmista pojista. Ja mulla oli sillonkin kun mua kiusattiin/härnättiin paljon kavereita

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe