Hallituksen aktiivimalli työllistämiseen

Kukavoittaa

Koska työtömien aktivointi ei kelpaa ay-liikkeelle, niin ilmeisesti heidän mielestään työttömällä ei saisi olla mitään velvollisuuksia ja joutenolo on aina paras vaihtoehto. Työssäolijat elättäkööt heidät veroillaan.
Vasemmistolainen,ay-liike uhkailee jo poliittisilla lakoilla, jolloin työnantaja luultavasti vastaa niihin poliittisilla irtisanomisilla, sanomalla irti vasemmistolaisia työntekijöitä.
Sopii kysyä, kuka voittaa?

18

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JokuVoittaaAina

      Ai kuka voittaa? Me! Me, jotka emme ole lähipiiristäsi. Me säästymme kuulemasta livenä naivistisia kommenttejasi.

      • Vastuullinenkuluttaja

        Moni ei osta vasemmistolaisten suomalaisten tekemiä palveluita tai tuotteita.Enkä minäkään. :-)


      • VastausLöytyyVasemmalta
        Vastuullinenkuluttaja kirjoitti:

        Moni ei osta vasemmistolaisten suomalaisten tekemiä palveluita tai tuotteita.Enkä minäkään. :-)

        Mistähän tiedät sen ostamasi palvelun tai tavaran tekijän poliittista suuntautumista. Et mistään.


      • Vastuullinenkuluttaja

        Jos tuote on valmistettu kunnassa jossa on selvä vasemmistoenemmistö valtuustossa, jätän tuotteen kaupan hyllylle.


    • Nevertyötön

      Talous ja työllisyys lähtivät kasvuun vasta kun vasemmisto jäi pois hallituksesta. Maailmatalous lähti kasvuun jo vuosikymmen aikaisemmin mm. Aasiassa.

      Yhteiskunnan pysyvällä velanotolla ylläpidetty höveli ja vastikkeeton rahan jako on houkutellut satoja tuhansia suomalaisia pois työelämästä koska ilman työtäkin on aikaisemmassa vasemmiston rakentamassa yhteiskunnassa voinut elää. Sen ovat huomanneet myös vastikkeetonta toimeentuloa hakevat ulkomaalaiset sankoin joukoin..

      • kalliksitulee

        Jihuu, 14 000 työllistä lisää, rahaa paloi vain muutamia miljardeja;)
        Niillä varoilla jotka lahjoitettiin Pääomalle, tai niillä varoilla jotka jäi saamatta Pääomalta, olisi hoidettu hyvin paljon vähävaraisten, työttömien,ym. asioita.


    • tulonsiirto

      Juuri kulutettu taas 5 miljardia lisävelkaa. Tämä velka onkin jaettu "kerman" kavereille. Köyhältä, työttömältä, sairaalta eläkeläiseltä vaan leikataan

    • hooponen

      Voi voi., työttömillähän on jo ilman aktiivimalliakin vaikka mitä velvollisuuksia ja velvoiteita ja ne on kirjatu työttömyysturvakiin ja lakiin julkisista työvoimapalveluista . Myös toimeentulotukilaki määrää velvollisuuksia ja aktiivisuutta täyden toimeentulotuen saamisen vastineeksi.

      • ujmnhy

        Työmies tekee työtä ja saa siitä palkkaa. Pitääkö lusmun saada ilmaista rahaa tekemättä mitään?

        Ei tuo aktiivimalli velvoita paljoakaan tekemään, mutta sitäkään vähää ei haluttaisi tehdä. Pitäisi kai raha vielä kantaa kotiovelle. Sitten seuraavaksi keppanatkin kotiin toimitettuna. Ettei vaan työtön poloinen rasittuisi liikaa.


    • LiittoEiPelastaKetään

      Työnantaja voittaa aina. Tätähan aloittaja kysyi. Minulla on pitkä kokemus liitoista ja niiden edunvalvojista. Ensimmäisen kerran jouduin turvautumaan liittoon nuorena miehenä laittoman irtisanomisen vuoksi. Liitto ei koskaan saanut mitään aikaan ja jouduin vetämään asiani käsittelyn pois jotta sain töitä.
      Toisen kerran liitto sekaantui metallialalla työskennellessäni, kun pyysin muutamaa markkaa lisää palkkaa, ollessani työskennellyt samassa firmassa yli viisi vuotta ja osasin käyttää likimain kaikki koneet ja tehdä työvaiheet ko. laitoksessa. Pahaksi onnekseni oli liittovaalit ja kesken työni yksi liiton ukko tuli luottamusmiehen kanssa asiastani kyselemään. Tämä johti lopulta siihen että pomoni, joka oli ihan asiallinen ihminen hermostui, ja aloitti joka aamuisen vittuilun tullessani töihin. Kyllästyin liiton vetkuttamiseen ja joka aamiuisiin haukkumisiin ja sanoin itseni irti. Liitto ajoi palkka- asiat kondikseen muille työntekijöille. SE että olin tehnyt kuin hullu töitä viis vuotta ei hyövännyt mitään. Lopulta laman myötä tuli tilanne joka johti työttömyyteen.

      Kolmas ja viimeinen kerta oli liiton kanssa se, että olin suorittanut ammattitutkintoja ja sain puhuttua itselleni palkkatuella hyvän pestin kuntaan.( Kun alani suuryritys ei työllistänyt minua tehtyäni heille kolme kuukautta ilmaiseksi töitä koulutuksen ajan.)

      Työ jota tein oli ammattiavastaavaa ja porukka mukavaa. Kun viimeinen määräaikaisuus läheni loppua kysyin pomoilta jatkuuko työ. Mulle oli tarjottu vakkaripestia toisesta paikasta, ja kun pomot sanoi että jatkuu, annoin toisen paikan mennä. Kuukauden päästä sopimus loppui ja sitä ei jatkettu. Liitto alkoi "hoitamaan asiaa". Tosiasiassa asiaa ei hoidettu mitenkään. Luottamusmiestä ei tahtonut saada kiinni, henkilöstöjohtajaa ei saatu kiinni, kukaan ei tullut vastaamaan liitolle yhtään mitään. Kun kunta sitten lopulta sai uuden henkilöstöjohtajan tämä ei ensilupaamisestaan huolimatta jatkanut työtehtävää vaan palkkasi siihen kaksi muuta tekijää. Joilla ei ollut edes samaa koulutustaustaa. Liiton asianajajat vetkuttivat asiaa KAKSI VUOTTA jotta asia vanheni oikeusistuimissa.
      Nyt olen ollut työtön kaksi vuotta ja töitä en varmasti tule saamaan, vaikka olen alani ammattilainen. Olen hakenut aktiivisesti töitä koko tuon ajan. kymmeniä yhteydenottoja kuukausittain, eikä tule edes perään soittoa tai haastattelupyyntöä. Jokainen voi itse vetää tästä johtopäätöksensä, miten tämän maan työelämä pyörii.

      Jos olisin noista asioista itse tehnyt kanteen oikeuteen olisin usean lakimiehen mukaan voittanut riidat.Niin törkeää on kohtelu ollut.
      Liitot luovat luotettavan kuvan edunvalvonnasta jota ei oikeasti tapahdu koskaan. Edes Eduskunnan oikeusasiamies ei asioita alkanut ajamaan. Näin ohut on se juridinen lanka.

      Kannattaa todella miettiä, kenen pussiin niitä ropoja tilistään makselee ja kuka oikeasti valvoo Lakien toteutumista ja ihmisoikeuksia työmarkkinoilla. Liittojen luottamus on tosi heikkoja nykyään hyvin laajalti ja tulevaisuus tulee olemaan se, että jos sama linja jatkuu, liitot tulevat kaatumaan.

      • ja_isosti

        Tälle huutonaurua:))))))))))))))))))


      • eikaivata
        ja_isosti kirjoitti:

        Tälle huutonaurua:))))))))))))))))))

        Tukehdu nauruusi!!!


    • viimeneraja

      Se on työntekijä puolta kyykytetty senverta pal täl hallitus kaudella,et ammattiliitoje olis viho viimene aika pistää paxka huulee näille kyykyttäjille.

      On kikytttäen pidennetty työaikaa .Työttömysturvaa on viety viemällä työttömyysturva päiviä,. Kesälomarahoihin on koskettu leikkaamalla niitä.nyt viho viimeinen tempaus on vastuuttaa työttömät työttömyydestä ja leikata olematonta työttömän perusturvaa. Mitä varte noitit ammattiliitot on jollei ne tee mitään? Ny on viho viimene aika terä jotaki asialla ja pysäyttää toi työttömien aktiivi kyytys stop tykkänää ja jollei muua auta panna yleis lakko päälle. Ny ei saa anataa periks tuumaakaa. Kyl nää vie vaik kalsarit jalast. .Ny on jo paikallinen sopimus kierrokse puheen aihe ja se jälkee ei työmiehel ol minkää laisii oikeuksii . Se on kylmä sanelu politiikka .Kyl mää sanosi jos liitoil ei ny löyry selkärankaa on ne varsinnaisii vellihousui ja täysi tarpeettomii tä jälkee.

    • kkupos
    • vmvmvvmvmvmvvv

      Onkos sitten nykyisille työntekijöille parempi jos heidänkin työpaikoistaan pakotetaan ihmiset kilpailemaan? Se ei johda kuin palkkojen sekä työn laadun ja tehokkuuden laskuun, ja ketä se palvelee? Sopii mennä katsomaan paikkoihin missä ihmiset ovat aivan tyhjän päällä, että halutaanko tänne sellaista yhteiskuntaa missä jokainen on vapaata riistaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2180
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1701
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1577
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1362
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe