Liian halvat asuntojen hinnat

Myyntinousuun

Lapualla hinnoitellaan asunnot liian halvoiksi. Luo mielikuvaa aurinonlaskun kaupungista, josta kukaan ei uskalla ostaa elämänsä tärkeintä sijoitusta. Kun asunnot eivät käy kaupaksi näytetään hintoja laskettavan, josta seuraa älyttömän pienet hinnat, josta taas seuraa epäluuloja. Hinnat pitäisi vähitellen nostaa käyvälle tasolle.

79

832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joo todella hyvä idea. Suomi nousuun noilla konsteilla pelle feissi

    • hometalo

      Hyvä kun sanoit, paan 50 tuhatta lisää hintaa vanhalle talolle. Heleppo nakki.

    • Off40

      Olin tässä jokin aika sitten ostoaikeissa yhden rintamamiestalon suhteen. Hinta oli aika edullinen, eikä sitä saanut juurikaan alaspäin tingattua. Päätin sitten että kättelen kaupat välittäjän kanssa, ja näin tehtiinkin. Niin eiköhän myyjä sitten samantien tullutkin katumapäälle eikä luvannut laittaa nimeä paperiin, ja sanoi ettei voikaan myydä noin halvalla, ja että hinta nousisikin alkuperäisestä 20-tonnia ylöspäin. Välittäjäkin oli aivan äimän käkenä, ja sanoi että tämä meni nyt täysin perseelleen. Sovittiin sitten että revitään paperit ja unohdetaan koko juttu. Hassu kokemus lapualaisesta kaupankäynnistä.

    • Hinnatkuntoon

      Kyllä se niin on! Asunnoissa ja autoissa ei halapoja enimmäkseen osteta, halavat toki käy aina jollakin tapaa kaupaksi. Laadusta ollaan valmiita maksamaan. Jos Etuovesta klikkailee Lapuan kohdalla kalleimmat ensin, näkee hiinoittelun olevan perseellään. Taloja myydään 10-15% alle rakennuskustannusten. Uutta taloa ei kukaan rakenna tontteineen ja muineen alle 300 000, jos maksaa palkat normaalisti. Sama halavassa päässä, siellä varmaan on hometaloja mukana, jossa voi olla ylihintaakin, mutta alle 100 000 asunto ei herätä luottamusta. Monet myytävät asunnot on remontoitu ja taloyhtiöt kunnossa. Ostetaan mielummin Seinäjoelta kallimmalla, koska hintataso on uskottavampaa ja jälleenmyyntiarvon säilyminen todennäköisempää.

      • LapuaOnPerseestä

        Älä puhu paskaa....rakensin tontteineen uuden 102 neliöisen talon ja maksoi 134 tonnia...miksi pitäisi vanhasta homeladosta maksaa jossain jumalan selän takana siis yli:10 000€? Ja siis rakensin sen hämeeseen...


    • Kovettukysymys

      Seinäjoella vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat n. 400 euroa korkammat neliö kohden. Lapualla 100 neliön asunto 40 000 euroa halvempi. Kumman uskaltaisit ostaa?

    • pareeon

      Seinäjoelta. Tontti on arvokkaampi, jos oma. Arvo säilyy paremmin. Seinäjoki kasvukeskus, lapua ei.

      • Terskan

        Kyllähän se on niin notta Lapua on paskempi paikka ku Ilmajoki. Molopäät Lapuan


    • callekiwes

      Jos Lapua ja Seinäjoki yhtyvät
      Onko Lapua silloin osa kasvukeskusta vai sivukylä josta väki pikkuhiljaa siirtyy keskustaan.

      • Hyvinkävisi

        Ilaman yhtymistä on jo käynyt niin, että Lapuasta on tullu sivukylä, josta väki muuttaa pois. Seinäjoki on kuitenkin kaavoittanut sivukyliään ja pyrkinyt saamaan niihin asutusta. Lapua ei olisi Seinäjoen yhteydessä sivukylä, vaan kehityskelpoinen taajama.


    • Köyhääonhä

      Kovat ajat työttömille Uusi malli tulossa. Lapualla ja Kauhavalla ei työvoimatoimistoo?

    • Joskuslapuallasamahuora

      Mikähän se huoranpenikka sielä kauhavan tvt oli. joku vuosi sitten hyökkäsi päälle kun yleenensyyttäjä katseet ämmä

    • Hinnat muodostuu markkinoilla kysynmän ja tarjonnan mukaan. Niin yksinkertasta se on. Ei mitään silmänkäämtötemppuja.

      • Rohkeastilapualaisia

        Asuntokaupassa kysynnän ja tarjonnan laki on toki osatotuus. Se toimii pääkaupunkiseudulla sekä esim. muuttotappioalueella Kainuussa. Lapualla, joka on muuttovoittoisen maakuntakeskuksen kupeessa asia voisi olla myös toisin. Nythän Lapualla hinnoitellaan asunnot siltä pohjalta, että kiinnostusta ei ole eikä tule.
        Hinnoittelemalla asunnot lähemmäs Seinäjoen tasoa, ei kuitenkaan yhtä korkealle, voidaan kohentaa kuvaa Lapuasta hyvänä asuinpaikkana. Nykyinen hintataso viestittää lapualaisten heikkoa itsetuntoa ja käsitystä oman paikkakunnan vetovoimasta.
        Asunto on suurin sijoitus, jonka tavallinen tallaaja tekee. Huomattava osa ostajista hankkii asunnon sieltä, jossa hintatso viestittää luottamusta. Lapuan valttikortti on Seinäjoki, jota ei uskalleta hyödyttää, vai oletteko nähneet asuntoilmoitusta, jossa mainostetaan asunnon olevan vain puolen tunnin ajomatkan päässä Seinäjoen keskustasta? Uskotaan edes itse lapualaisuuteen ja omaan vetovoimaamme!


    • näinnaapurissa

      Lapuan asuntokauppa pysähtyy kokonaan kun korot nousevat. Nousua ei tule ainakaan 5 vuoteen.

    • Uusivuosiuusiyritys

      Katselin etuoven tarjontaa. Lapualla näyttää olevan yrityksenä myydä asunto laskea sen hintaa jo ennestään alehintaisesta hinnoittelusta. Jopa yli 10% hinnanpudotuksia, kuitenkaan kauppa ei käy. Myynnissä olevien asuntojen hintojen nosto ei varmaan tuo ostajia, mutta tulevien myyntien osalta kannattaisi kokeilla asunnon arvoa vastaavaa hinnoittelua. Ehkä kannattaisi kokeilla ottaa kauan, jopa vuosia, myynnissä olleet asunnot ainakn vuodeksi pois myyntilistoilta ja hinnoitella ne vuoden 2019 alussa oikeaan markkinahintaan. Jospa usko Lapuaan palaisi! Asuntojen hinnat ovat kuitenkin eräs merkittävimpiä signaaleja paikkakunnan henkisestä tilasta.

    • luntatupaa

      Keskustan asuntojen arvo pudonnut puoleen muutamassa vuodessa. Miksi?

      • itsevastuu-missä

        Samaa putoamista se on joka puolelle hinnoissa,
        -suomi on vaiheissa kaikkialla,
        -elämän moraalit on jyrkissä muutoksissa,
        - passatut uusnuoret ja heidän lapsensa
        - kaupan hyllyltä löytyy kaikki ajatusmallilla.
        -kaikki kannetaan eteen.


    • Pääpystyyn

      Lapua ei ole mikä tahansa paikkakunta. Lapuan kohdalla on avuttomuutta verrata muun Suomen yeiseen kehitykseen. Meillä vain ei ole osattu hyödyntää Seinäjoen vahvuutta ja vetovoimaa. Seinäjoki kuuluu menestyviin maakuntakeskuksiin, jossa esim. keskusta-asunnoista maksetaan mitä vain (Ilkan tieto). Sivummallakin kauppa käy, sata omakotitaloa rakenteilla. Meillä on kunnallispolitiikassa riidelty paskaputkesta ja kouluista. Lapsemme käyvät parakkikouluissa. Johtajuus puuttuu! Näitäkin sivuja lukiessa näyttäytyy apatia ja pelko. Ei ihme, että asuntojen hinnat ovat romahtaneet. Lapualaisella uhoamisella asiat muuttuvat vain huonommiksi. On ryhdyttävä toimiin imagon nostamiseksi. Liike-elämä ja kadut alkavat olla kuten muualla, nyt tarvitaan henkistä realisimia, nöyrää työskentelyä viihtyismmän Lapuan puolesta, jossa erilaisilla ihmisllä on hyvä asua, he kokevat tulleensa hyväksytyksi, vaikka ovat syntyneet muualla.

      • Vodaaa

        Näin on. Olisi pitänyt kaavoittaa Lapuan eteläpuolelle, eikä väärään suuntaan johonkin Poutunlehtoon taikka Alanurmoon kauas valtatiestä. Kuitenkin se väki Seinäjoella hyppää, se pitäis vain nöyrästi tunnustaa ja toimia sen mukaan. Ihmiset äänestää jaloillaan, se pitäisi tässä ymmärtää, eikä vastustaa luonnollista kehityssuuntaa.

        Olisipa aikanaan laitettu kouluasiat kuntoon, ja kaavoitettu Ruhan suuntaan, niin tätänykyä Lapualla olisi jo lähemmäs parikymmentätuhatta asukasta. Olisi kannattanut tehdä Lapua houkuttelevaksi, eikä nykyisenkaltaiseksi Impivaaraksi jossa Seinäjoki nähdään mörkönä. Nyt tänne jäi muuttamatta paljon sellaisia ihmisiä, jotka etsii houkuttelevia asuinpaikkoja Seinäjoen läheltä.


      • Ootoikiassa
        Vodaaa kirjoitti:

        Näin on. Olisi pitänyt kaavoittaa Lapuan eteläpuolelle, eikä väärään suuntaan johonkin Poutunlehtoon taikka Alanurmoon kauas valtatiestä. Kuitenkin se väki Seinäjoella hyppää, se pitäis vain nöyrästi tunnustaa ja toimia sen mukaan. Ihmiset äänestää jaloillaan, se pitäisi tässä ymmärtää, eikä vastustaa luonnollista kehityssuuntaa.

        Olisipa aikanaan laitettu kouluasiat kuntoon, ja kaavoitettu Ruhan suuntaan, niin tätänykyä Lapualla olisi jo lähemmäs parikymmentätuhatta asukasta. Olisi kannattanut tehdä Lapua houkuttelevaksi, eikä nykyisenkaltaiseksi Impivaaraksi jossa Seinäjoki nähdään mörkönä. Nyt tänne jäi muuttamatta paljon sellaisia ihmisiä, jotka etsii houkuttelevia asuinpaikkoja Seinäjoen läheltä.

        Kirjoitat viisaita, Seinäjoen peleko on se, joka paskaputki ja kouluriitelyn lisäksi on halavaanuttanu Lapuan.


    • Palvelukunniaan

      Kiinteistövälittäjien käytös vaikuttaa, saadaanko asunto kaupaksi vai ei. Enemmän tai vähemmän kurssille meno olisi joillekin hyvinkin tarpeellista. Huonolla palvelulla ei osteta eikä myydä.

    • Kauppakäy

      Myytävien asuntojen määrä on viime kuukaisina vähentynyt. Myynti lähtenyt käyntiin?

    • Niinonki

      Joo, on vähentynyt 15:lla kämpällä.

      • Kohtinousua

        Myytäviä oli vielä syksyllä yli 190, nyt n. 150 ja myytäväksi tulee jatkuvasti uusia. Lapuan asuntomarkkinoilta on kadonnut syksyn mittaan arviolta 70-90 asuntoa. Kaikkia ei varmaankaan ole myyty, vaan osa on vedetty pois markkinoilta syystä tai toisesta. Joka tapauksessa muutokset ovat olleet suurempia kuin vuosiin.


    • vvvpyt

      Kaikki menee kaupan etenkin homekämpät. Nyt ostamaan.

    • Ei ole keinotekoisia konsteja hintojen nostamiseksi! Markkinat määrää.

      • Lapuanousuun

        Tähän ei usko kukaan, aina on ollut niin, että markkinoita määrätään ja niihin vaikutetaan, jopa manipuloidaan. Jos markkinat määräisi menisi kaupaksi vain halpismerkkejä, esim. vaate-, auto-, puhelin- sekä asuntokaupassa määräävät trendien luojat. Ei ole sattumaa, että kahden, toisistaan 25km:n päässä olevien kaupunkien asuntomarkkinoiden ero on kuin yö ja päivä. Toiseen on pystytty vaikuttamaan hyvällä paikallispolitiikalla. Vielä 50-luvulla Lapualla oli enemmän väkeä, mutta... Alistuminen ns. markkinavoimien alle on yksi Lapuan ongelmia, uhotaan lapualaisuudesta, mutta ei vaikuteta asioiden positiiviseen kehitykseen, vaan alistutaan, että ei tästä mitään tule. On mentävä mukaan Seinäjoen kasvuun, eikä pelättävä ja panikoiduttava sen edessä!


    • ikäväkyllä

      Lapuan keskustaa olisi pitänyt kehittää, eikä rakentaa laatikkomarkkinoita. Virheitä tehty, tulos on tämä.
      Väestö vähenee ja asuntojen hinnat putoo samassa tahdissa. Kehitystä ei voi pysäyttää. Vain kuntaliitos voi pelastaa.

    • Korjatavoivielä

      Suurin poliittinen virhe Lapualla tehtiin kun ei me ty Nurmoon mukana kuntallitoksehen. Koulut olis jo rakennettu!

    • muskottia

      Onhan se toki kielttämättä näinkin.....paljon asuntoja vapaana ,silloin tgietenkin hintataso laskee kun jokainen haluaa saada rahansa pois nopeaa

    • Teuvantiltuja

      Tällä palstalla on yksi myyrä, joka jokaisen ongelman ratkaisisi kuntaliitoksella velkaiseen seinäjokeen. Kysykää p-jokelaisilta ja ylistarolaisilta, miten on palvluille käynyt kuntaliitosten jälkeen. Lapualaiset eivät halua olla sjoen alamaisia. Myyrä voi lopettaa ikuisen jankuttamisen sjoen ihanuudesta.

      Tulee mielen Teuvan Tiltunpropaganda, aivan älytön syvästi halveksittava myyrä pilaa täman muutenkin sontaisen saitin lopullisesti.

    • Lewanteri

      Totuus on se että Lapua on perseestä

      • Politiikkavainsyvältä

        Vähän tairat liiootella!


    • Hyviämerkkejäilamas

      Lapualla tulee myyntiin 2-4 asuntoa viikossa. Syksystä vähennystä myytävin määrässä on n. 40, joten kauppa taasen käy. Myyntiin hinnatkin alakaa pikkuhiliaa nousta.

    • taiatollanero

      Syyskuussa oli yli 300 myytävää asuntoa. Syksyn aikana myytiin 34 asuntoa.Joka viikko tulee 3 uutta asuntoa myyntiin. Montako myytävää asuntoa on jäljellä? Kovasti on asuntokauppa vilkastunut.

      • Kämppiätarjolla

        Omasta hatustasi vedettyjä lukuja! Syyskuussa oli myynnissä 191 asuntoa, tänään 152. Uusia tulee myyntiin kovaa kyytiä.


    • älykäslasse

      Oon alaasteen tokalla. Kysyisin vielä, lasketaanko ne asunnot jotka on jääneet myymättä myös?

    • artonyberggi

      286 asuntoa oli myynnissä Lapualla elokuun viimeisellä viikolla vuonna 2017. Tieto löytyy Ilkasta.

    • Lapualaane_toistaaseks

      Valitettava totuus on notta Lapua on alamäjes. Ajakaas tuan niin sanotun ”keskustan” läpi ja kattokaa tyhyjiä liiketiloja. Ainua oikia uudistus mitä saatihi oli tua Tokmanni ja pois annettihi mm. Seppälä ja PP Oy. Tiimariki lähti jokune vuas sitte, ei tosin omasta tahrostaa.

      Nettikaupat ja jätti marketit jyllää. Seinäjoelta löytyy kaikki mitä tarviit ja netistä loput.

      Kuka haluaa tällaasesta kylästä ostaa talon ku tyät katoaa ja ne mikkä jää nii palkat on sellaaset ettei tartte miättiä yli 150k lainoja.

      Millon ootta nähäny notta isoomman kaupungin viäres oleva kylä kasvaas? Seinäjoki viä Lapualta kaiken.

      • MukaanSjoenimuun

        Viikonloppuna oli monessa mediassa esillä tutkimus työttömien muuttoliikkeestä. Myös maakuntien kehyskunnat saavat osansa jos ovat hoitaneet asiansa hyvin. Tästä hyviä esimerkkejä ovat Tampereen ja Oulun kehyskunnat, jotka menestyvät hyvin ja saavat osansa muustakin muuttoliikkeestaä. Kuopion kehyskunnat ratkaisivat tulevaisuutensa liittymällä Kuopioon, ja hyvin menee. Seinäjoen kehyskunnissa ongelmana on kateus, joka on estänyt menemästä mukaan imuun. Varsinkin Lapualla on vielä sellaista henkeä, että Seinäjoki vie, puhutaan jopa imemisestä, ja lamaudutaan valittamaan tumput suorina. No tiedämme kyllä miten tässä käy, imemme itsemme kuiviin.


    • Asuntojakauppakadulle

      Lapuan keskustan liikekiinteistöt ova vanhanaikaisia, monet elinkaarensa päässä. Kaupat ovat siirtyneet ja siirtymässä uuteen keskustaan. Tämä on hyvä kehitys!

    • camon

      Huonokuntoisia homeisia loukkuja kaikki keskustan kerrostalot. Purkuun vaan ja puisto tilalle.

    • Remontoijat

      Kerrostalojen asunto-osakkeiden kosteusvauriot ovat yleensä korjattavissa kuivaamalla. Lapualla on siihen hommaan hyviä firmoja. Betonista vain louhitaan märkää pois, kuivataan ja laitetaan uusi tasoite, joka saa kuivaa rauhassa. Sitten kosteuseristeet. Halapoja korjata, kuivauksen ja kosteuseristeet maksaa taloyhtiö. Vikoja voi olla uusissakin taloyhtiöissä ja omakotitaloissa.

    • järkeeontaiei

      Kuivaus ja vesieristeet 5000eur/ pesuhuone sis alv . Halapaa on. Entäs jos kaikki talon pesuhuoneet (22kpl) homeessa, tulee yli 100 tuhatta. Taloyhtiö maksaa, millä rahalla? Pankki ei myönnä lainaa, talon vakuudet ei riitä. Katutason liikehuoneissa taasen syy on maakosteus. Silloin piikataan koko lattia auki, hintaa 1500eur/m2 ja saman verran uusi lattia päällysteineen. Jos vaikka lainaa sais. kaikki osakkaat eivät sitä kuitenkaan maksa, entäs sitten. Ainut vaihtoehto on purkaa talo.

      • tieto-tiedon-tietoa

        Kerrostalon koputtelijoilla näyttää olevan yksioikoiset päätelmät, mihkähän päin tässä niinkuin vinouhutaan ja mitäs suuntaa ajetaan takaa, kelle ketäs yritetään sadettaa tuohilla.


    • KiitosSeinäjoki

      Kiinteistömaailman tuoreen ennusteen mukaan Lapuan asuntojen hinnat nousevat Seinäjoen imussa hieman. Ilmajoella nousu kuitenkin suurempaa.

    • outipoppppp

      Asukasluku vähenee, nii kuka niitä sitten ostaisi? Ei kukkaa täysjärkinen. Siis lapualainen?

      • Älähättäänny

        Eilenkin meni kaupaksi!


      • veljponteva
        Älähättäänny kirjoitti:

        Eilenkin meni kaupaksi!

        Se tekee sitten tänävuonna 25 myytyä asuntoa. Uusi ennätys.


      • Hianojuttuvaimitä

        Aika hyvinensimmäisten kymmenen päiväan aikana, keskimäärin 2,5 asuntoa päivässä. Vuoden lopulla on tasaisen vauhdin taulukolla kaikissa Lapuan kodeissa uudet asukkaat.


    • nakitmuusilla

      Vuoden ensimmäinen, on juhlimisen paikka.

    • Kehutaan

      Ei ihme, että poismuutto on suurta. Tääläkin palstalla monet puhuvat negatiivisesti kaupungistamme.

      • Naulankantaan

        Tosi on. Kyllä palstalta paljastuu monta asiaa, jotka eivät ole aivan kohorallaan. Suurin syy poismuuttoon kaupunkipaikkoihin on kuitenkin se, että kenenkäään työpaikat maanviljelijöitä ehkä lukuunottamatta eivät ole ns varmoja. Työn siirtyminen esim Tampereelle tai vaikka vain Seinäjoelle tai Vaasaan, johtaa siihen, että matka-ajan ja matkakustannusten minimoimiseksi muutetaan valmiiksi isompaan paikkaan ja liikenteen solmukohtaan. Kulujen lisäksi asunnon arvon kehitys on meille tavallisille tallaajille tärkeä asia.


    • Ollahanrauhas

      Nyt vaan ei kannata Lapualla myirä. Ostaminen on halapaa. Muutaman varen päästä asiat on toisin, oomme Senäjokea.

    • tottatosiaan

      Vanhat rötiskät ovat arvottomia, vaikka liityttäis Mesopotaniaan. Uudehköt omakotitalot säilyttävät arvonsa eivät muut. Ylistaro esimerkkinä.

    • Lapuanousukiitoon

      Seinäjpella käyvä näkee sen, mistä eilen ja tänään on uutisissa puhuttu, asuntorakentaminen on voimakkaampaa kuin koskaan. Asuntorkentaminen imee mukaansa myös vanhojen asuntojen kaupan. Myös hinnat nousevat tasolle, jossa kauppoja uskalletaan tehdä. Lapualle pitäisi saads muutama uusi tasokas kerrostaloprojekti. Omakotitonttejakin tarvitaan, mutta aika on ajanut omakotirakentamisen buumin ohi.

    • nnnuyt

      Lapualle ei tarvita yhtäkään uutta rakennusta ennenkuin vanhat on myyty ja väkiluku kasvaa. Tuskimpa löytyy niin tyhmää urakoitsijaa, joka rakentaisi lapualle uuden kerrostalon.

      • Voivoitaas

        Tuolla ajattelulla tyhjätään Lapua totaalisesti!


      • toimintaa-toimintaa

        Rakentaminenhan on omaehtoista ja perustuu kanattavuuksiin, ei muutakuin hihat heilumaan ja paikathan pitää muutenkin uusiutua kiertää.

        Kauppa se on joka kannattaa siihen päälle !


    • korkokatto

      Ei lainoita pankki enää kerrostaloja lapualle. Rivareihin saap vielä lainaa.

    • Ostajanmarkkinat

      Myyntiin tulee asuntoja kiihtyvällä vauhdilla, mutta samaan aikaan myytävien määrä laskee. Kasvanut myyntipaine alkaa näkyä.. Kauppa siis alkaa toimia!

      • armaspulla

        Joo Helsinkiä myöten sijoittajat saapuvat rahasalkkujensa kanssa lapualle. Kaikki kelpaa, käteisellä maksavat. Jopa vanhasta roskakatoksesta maksoivat 5 tonnia käteisellä.
        Ensi viikolla on kaikki myyty, vielä ehtii kulutusjuhlaan mukaan.


    • urjanloppu

      Kun ei lapua kokisi Teuvan kohtaloa. Parissa vuodessa hinnat pudonneet 50 prosenttia. Pakkoliitos vielä tulossa.

      • Paremminmeillä

        Lapualla on nyt tullut myyntiin melkein normaalihintaisia hyviä koteja.


    • outojuippi

      joo ja melkein löytyy ostajia niille as...

    • uhourpo

      Teuvalla väki vähenee sadalla vuodessa. Verotulot eivät kata kunnan menoja. Kuntaliitos pakolla, valtio rahoittaa siihen asti. Siinä lapualaisille ajattelemisen aihetta. Vieläkö uhotaan?

      • hauskaa-ollapittää-olo

        Eihän lapualla uhota, kyllä lapualaiset elää ja voipi hyvin, mitäs uhoamista mukavissa ympyröissä tarvitaan, muutakuin ollahan ja touhataan-


    • ääliökaupunki

      Lapualainen isännöinti on surkeinta suomessa. Ammattitaidottomia, yksinkertaisia maalaistolloja. Istutaan perse kiinni tuolissa. Omasta päästä keksitään lakeja. Aina on vika toisessa. Siksi lapua kuihtuu.

      • loorastako-viel-maksaman

        Kyllä itkettää raaputtajaa jaa sitten loorista kasatusta.


      • hyväLAPUAhyväää

        Kyllähän on sitteen kiva kierellä lapualla, mikäs pirnales on -kun tämä lapua niin niin viehättää ja muaaltakin tänne muuttaneita, joskus oikein jonossa kuletaan.

        Letka jenkkaa jytkyttäen hiphei, --hetka hetka hetkun kei !


    • Asuntomarrkinamuuttuu

      Mielenkiintoinen tilanne Lapualla. Asuntoja tulee myyntiin kovaa tahtia, mutta hinnat näyttävät vähitellen korjautuvan. Epätoivo asuntomarkkinoilla alkaa olla tkakanapäin, toivottavasti.

    • wwww

      Ylitalon harjoittelupoika taas vauhdis. Kun ei niitä asuntoja halavalla ostettu niin miksi nyt samoja asuntoja ostettais kalliimmalla? välkky jätkä.

      • Kaupankäynninlaki

        Asunto- ja autokauppa yhdistää se, että halapoja ei tohorita ostaa. Halavat asunnot kielii, että paikkakunta on muuttotapioseutua. Normaalihintataso takaa, että kauppa käy kuten tällä hetkellä Seinäjoella ja Ilmajoella, eivät ole menneisyyden kuntia.


    • Himohamu

      Taitaapi tämäkin paskalta haiseva pitäjä kadota pikku hiljaa.

      • Seinäjokeennopeasti

        Omana pitäjänään kyllä, mutta kuntaliitoksen kautta asukkaiden elämä mahfollistuisi ja elpyisi. Pitämällä kiinni itsenäisyydestä ajetaan pää edellä seinään, verot ja velat nousevat sietämättömiksi, väki pakenee kiihtyvällä vauhdilla.


      • UlinaaUlinaaUlinaaa

        Ylistaron tuppeen vetäjät, on noilla kuoppasessa kilisiää, tuosta on pysyttävä ja kaukana-

        Järkyttävät verenimijät


    • Lonkkavaivaanen47

      Oon tuumingiis ostaa kerrostaloasunnon Ilmajoelta. Hissi pitääs olla, kun on tuota lonkkavaivaa. Montako hissitaloa Ilmajoen keskustassa on?

      • Turhaailmajoelle

        En tiärä Ilamajoen hisseistä, mutta Lapualta löytyy kaikista uudemmista kerrostaloista. Vanhemmista löytyy maatason huoneistoja omalla pihalla


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      348
      3945
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1729
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1295
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1251
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe