Ettei totuus unohtuisi

Työttömien työnhakijoiden joukossa on myös niitä, jotka eivät halua ottaa työtä vastaan. Raha on ilmaista eikä ole vaatinut mitään.

Aktiivimallissa edellytetään, että on aidosti valmis ottamaan työtä vastaan ilman selittelyitä.

Tällä tavalla karsitaan pois ainakin osa niistä, jotka eivät täytä työttömyysturvan ehtoja.

Helppo raha esimerkiksi lapsiaan kotona hoitavilta loppuu ja pitää loppuakin jos ei ole aikeita mennä töihin.

Kun jäljellä on vain niitä, joilla ei ole esteitä työn vastaanottamiseen, työllistämisen rahat kohdistuvat oikein ja tulokset paranevat.

Aktiivimalli vähentää työttömyyttä myös siivoamalla kortistot. Se ei ole kuitenkaan silmänkääntötemppu vaan tarpeellinen asia työttömyyden parantamiseksi.
Ilmianna
Jaa

56 VastaustaMeillä koillisessa on tapana käydä isolla kirkolla töissä juuri sen verran, että ansiosidonnainen jatkuu.
Sitten loppuaika kalastetaan ja metsästetään.

Kukaan ei pakota muuttamaan enkä haluakaan. Pelkoa vakituisesta paikasta ei ole, kun on sellainen koulutus ettei sillä täällä mitään tee.
Ilmianna
Jaa
Työllistämisraha on aina kohdentunut tietyille henkilöille jotka jaksaa päivästä toiseen puuhastella jotain tai tehdä keittiöhommia.Minä en jaksa enkä halua vastaanottaa sellaista työtä mutta työttömyysturvan ehdot melko varmasti pystyn täyttämään jos työllistämistukea hieman suunnataan aktiimallin töihin joissa myös lyhytaikainen puuhastelu tai työ sallitaan.
Ilmianna
Jaa
Tuki ei ole tarkoitettu työnteon vastineeksi tai palkan korvaajaksi.

Tuki on tarkoitettu ajalle jolloin ei ole töitä. Kun työtön työllistyy työsopimuksella avoimille työmarkkinoille sopimuksella, jossa luvataan tarpeeksi työtunteja = riittävästi palkkaa, niin työtön pääsee eroon työttömän statuksesta sekä kokonaan pois tuen tarpeesta taloudellisesti, koska tienaa sen verran, että ei tarvitse olla tukiluukun asiakas. Tämä on se ydinasia.

"Työllä" tulee tarkoittaa vain ja ainoastaan työsopimusen alaista palkkatyötä. Työllä pitää tienata sen verran elantoa kuukaudessa, jotta ei tarvitse olla työttömyystukiluukun asiakas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kaunis ajatus, mutta sillä ei ole mitään totuuspohjaa.

Ammattiturva kestää kolme kuukautta ja sen jälkeen on otettava kaikki työ vastaan ja osallistuttava määrättyihin aktivointitoimiin.

Katsos asia nyt vain on niin ettei kaikista halukkaista ole piällysmiehiksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Turhaa kohkaamista, itse hakenut sossusta jo vuosien ajan rahat. Vähemällä kun tulee toimeen niin saa säilyttää vapauden, vapauden jolle itse en osaa hintalappua laittaa :)

Race of the rats-meininki ei kiinnosta. sama kuin heittäisi elämänsä kaatopaikalle.
Ilmianna
Jaa
"EN HALUA ETTÄ VERORAHOILLANI MAKSETAAN MUIDEN ELÄMINEN"
- Työttömyystuesta menee veroja, kuten myös työttömän ostamista tuotteista tai palveluista. Kaikki siis maksavat veroja ja kaikki hyötyvät veroista, myös sinä työssäkävijä. Ilman veroja et olisi esimerkiksi saanut ilmaista koulutusta tai kouluruokaa.

"KUN MINÄ TEEN TÖITÄ, TYÖTÖN MAKAA SOHVALLA TAI JUO KALJAA BAARISSA"
- Kukaan ei makaa sohvalla kellon ympäri, ellei ole liikuntarajoitteinen. Työtön ei voi käydä baarissa kaljalla kovin montaa kertaa vuodessa, sillä työttömyystuet eivät ole isot. Pakollisten laskujen jälkeen työttömyysrahasta ei jää juuri mitään jäljelle ja monet työttömät joutuvat lisäksi turvautumaan leipäjonoihin.

"ON EPÄREILUA, ETTÄ TYÖTTÖMÄLLE MAKSETAAN KOTONA MAKAAMISESTA, KUN MINÄ RAADAN TÖISSÄ"
- Jos todella olet kateellinen työttömille, voit aivan hyvin irtisanoa itsesi töistä ja antaa paikkasi jollekin joka on nyt työttömänä. Moni työtön tulisi mielellään tilallesi.

"KYLLÄ TÖITÄ TEKEVÄLLE AINA TÖITÄ LÖYTYY"
- Töitä kyllä, muttei työtä josta maksettaisiin kuukausipalkkaa. Kaikilla ei myöskään osaamista jokaikiselle alalle mitä maastamme löytyy.

"JOS EI LÖYDY TÖITÄ, TÄYTYY MENNÄ OPISKELEMAAN TAI PERUSTAA OMA YRITYS"
- Oletko todella sitä mieltä, että köyhän kannattaisi noin vain aloittaa oma yritys? Se on todella riskialtista tänä päivänä ja jos liikeidea ei ole hyvä, voi siitä seurata konkurssi ja paha velkaantuminen loppuiäksi. Kaikilla ihmisillä ei ole myöskään päätä opiskeluun varsinkaan jos ala ei itseä kiinnosta. On turha käydä koulua jos siellä ei opi mitään.

"TYÖTÖN SAA NIIN PALJON TUKIA, ETTEI OLE IHME ETTÄ HÄN HALUAA OLLA TYÖTTÖMÄNÄ"
- Hyvin harva haluaa olla työtön ja moni työtön saa rahaa alle 520 euroa, mikä ei todellakaan ole suuri summa. Kaikki työttömät eivät saa esimerkiksi asumistukea. Tuosta summasta täytyy maksaa asuminen, syöminen, puhelin- ja nettilasku, sähkölasku, vaatteet ja hygieniatarvikkeet. Laskeppa mielessäsi, paljonko tuosta n. 500 eurosta jää jäljelle käteen noiden pakollisten menojen jälkeen. Useimmilla ihmisillä on elämässään haaveita, joihin tarvitsee rahaa. Se voi olla esimerkiksi matka, hääjuhlat, hyväntekeväisyyslahjoitus, auto, omakotitalo tai vaikkapa rintojen pienennysleikkaus! Työtön ei voisi ikinä toteuttaa mitään tällaisista haaveista, koska työttömyysrahasta ei oikeasti jää mitään käteen. Lisäksi jos sattuu vaikka yllättävä tapaturma, joka vaatii sairaalahoitoa ja reseptilääkitystä, työtön saattaa jäädä kokonaan ilman hoitoa.

"TYÖTTÖMÄN TULISI OLLA VALMIS MUUTTAMAAN TYÖPAIKAN PERÄSSÄ"
- Moni työtön on perheellinen ja moni työtön asuu paikassa, jonka lähettyvillä tärkeimmät sukulaiset ja ystävät sijaitsevat. Ei ketään voi pakottaa hylkäämään omaa perhettään ja puolisoaan työn vuoksi.

"TYÖTTÖMÄT OVAT LAISKOJA"
- Miten voit sanoa tietäväsi, onko joku ihminen laiska vai ei? Työtön saattaa käyttää useita tunteja päivästään työn etsimiseen. Työtön saattaa harrastaa tai opiskella jotakin ja se ei voi silloin olla laiskottelua.

"TYÖTTÖMÄN PITÄISI TEHDÄ TÖITÄ TYÖTTÖMYYSPÄIVÄRAHANSA ETEEN"
- Kannattaisit siis orjatyötä? Siinä tapauksessa työllisten palkan täytyisi alentua työttömien tasolle, koska sehän olisi epäreilua että toinen saisi n. 1500 euroa enemmän saman työmäärän tekemisestä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
"EN HALUA ETTÄ VERORAHOILLANI MAKSETAAN MUIDEN ELÄMINEN"
- Työttömyystuesta menee veroja, kuten myös työttömän ostamista tuotteista tai palveluista. Kaikki siis maksavat veroja ja kaikki hyötyvät veroista, myös sinä työssäkävijä. Ilman veroja et olisi esimerkiksi saanut ilmaista koulutusta tai kouluruokaa."

Siis hetkinen, työtön maksaa verot siitä rahasta jotka on työssäkäyvien pussista maksettu. Vai meinaatko, että työtön on "tienannut" työttömänä ollessaan palkkaa??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Itse asiassa tulovero kattaa 30 prosenttia valtion verokertymästä. Alv ja muut välilliset verot neljänneksen. Ja kikki me maksamme veroa jokaisesta saamastamme lantista tavalla ja toisella. On aivan turha palkansaajan huutaa, että "minun verot". Ei työttömätkään kilju, että siellä ne palkansaajat ajelevat minun maitopurkista maksamilla arvonlisäveroilla kustannetuilla teillä.

Jos kiinnostaa, mistä valtion tulot oikeasti muodostuvat, niin lukekaa valtion tulo ja menoarvio. Vaan yleensä näitä tuomareita ei kiinnostakaan faktat, ainoastaan oma ego.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Katsokaapa tulevaa aktiivimalli 2:sta siinä työtöttömältä viedään kokonaan ihmisarvo. Miettikää myös kansanedustajien sopeutumiseläkettä ja kaikkia kulukorvauksia joita he saavat palkkansa lisäksi. Hallituksen jäsenet pitävät omaa paikkansa automaattisena. Työministeri ei jaksanut hoitaa toista ministeri paikkaa haki sairauslomaa ja sai. Hoitaa nyt työministerin paikkaa ja kyykyttää työttömiä köyhiä. Itse olen ollut työelämässä yli 40-vuotta nyt työttömänä. Tekevätkö kaikki ministerit ja kansanedustajat(huom.kansan) työvuosia yhtä paljon. Olisi kiva tietää mitä he sanoisivat jos joutuisivat työttömäksi samoilla ehdoilla kun me.
Kakkos mallissa pakotetaan muuttamaan työn perässä. Kuka myy nuorten lapsiperheiden talot jos heillä on. Miten vanhemmat jättävät kotinsa jossa on murrosikäisiä vanhempia tarvitsevia nuoria. Tämä on tosi törkeää. Vaarantaa perheiden, lapsien vanhuksien tulevaisuuden.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Työttömyys aiheuttaa kustannuksia enemmän kuin päivärahoista maksetaan veroja. On turha hehkuttaa sitä verojuttua.

Jokaisen pitää ottaa vastuu oman elämisen kustantamisesta. Jos taidot tai kyvyt ei riitä kaikkeen välttämättömään, niin sosiaalituilla täydennetään.

Kaikki eivät pysty kokonaan maksamaan omaa elämistään, mutta siitä ei saa rangaista niitä, jotka pystyvät.

Työn perässä muuttaminen on ihan normaalia. Kavereiden kanssa hengailu tai sukuloiminen on tärkeitä asioita. Niiden maksaminen ei kuitenkaan ole muiden velvollisuus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä useimmat jopa yli vuosikymmenenkin työttömänä ollut on maksanut enemmän veroja kuin loppuelämässä voi saada työttömyyskorvauksia ja sosiaalietuja. Yhteen aikaan uuden auton hinnan vero oli yli 70% auton hinnasta. Ei siis ole tarvinnut ostaa elämänsä aikana monta autoa että on maksanut enemmän veroja kuin voi saada loppuelämän aikana sosiaaliketuuksia ja työttömyysturvaa. Jokaisessa ennen työttömyyttä ostetussa polttoaine litrassakin paljon veroja niin kuin määräaikaishuoltojen palveluissakin. Eräät pitkäaikaistyöttömät (varsinaissuomi 14%) omaa yrittäjä taustan eli ovat elämänsä aikana vuosia ja jotku vuosikymmeniä työllistäneet ja elättäneet valtiota ja työntekijöitä yrittäjyyden kautta sen kautta maksaneet jopa miljoonia veroina ja työnantajamaksuina.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hallituksen touhu menee kohta siihen, että on pakko ruvata rikolliseksi. Ehkä jopa tappaa joku jotta pääsee vankilaan asumaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Olet siis valmis tappamaan välttääksesi kuuden tunnin aktivoinnin?

Halvalla menee ihmishenki. Taidat pitää itseäsi tärkeänä ihmisenä, kun sinun kuusi tuntia on arvokkaampi kuin muiden elämä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Aktiivimallissa edellytetään, että on aidosti valmis ottamaan työtä vastaan ilman selittelyitä."

Edelleenkään mistään tuollaisesta ei ole kysymys, vaan tukien leikkaamisesta heiltä jotka eivät ole päässeet töihin. Älä viitsi saarnata tuollaista paskaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Toi pienipiru on joku mielisairaalasta karannut potilas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ututyoy kirjoitti:
Toi pienipiru on joku mielisairaalasta karannut potilas.
Toi pienipiru on ainoa järkevä tässä ketjussa. Muut päästelevät pierujaan ja räiskivät sontaansa juuri niin kuin monella työttömällä on tapanaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sivumennen.sanoen kirjoitti:
Toi pienipiru on ainoa järkevä tässä ketjussa. Muut päästelevät pierujaan ja räiskivät sontaansa juuri niin kuin monella työttömällä on tapanaan.
No jos mielisairaalasta karannut hullu on mielestäsi järkevä niin mikäpäs siinä :p
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
politiikkoloisia kirjoitti:
No jos mielisairaalasta karannut hullu on mielestäsi järkevä niin mikäpäs siinä :p
Mietippä että millaisia harhoja sinulla on kun tuollaista kirjoitat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mielummin makaan sohvalla muna pystyssä ku alennun johonkin paskahommaan. Hikoilu ei vaan sovi mulle
Ilmianna
Jaa
Ajatus siitä, että itse maksetut verot olisi myöhemmin käytettävissä omaksi hyväksi on sen verran oikeistolainen ettei edes kokoomus ole sitä esittänyt. Se olisi aika kylmää kyytiä sille 60prosentille, joka saa tukia enemmän kuin maksaa veroja.

Työttömän oikeudesta saada mahdollisimman paljon mahdollisimman vähällä vaivalla kaahkataan.

Entä jos työssäkäyvällä on sama oikeus maksaa mahdollisimman vähän muille verojen muodossa?
Eikös se astu työttömänkin ajatusmaailmaan aika luonnollisesti?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Kun olen seurannut tätä palstaa pari kuukautta niin on alkanut ihmetyttää että jollain (PieniPiruVasempaan) on aikaa yksin kirjoitella kolmasosan kaikista teksteistä? Kenellä/keillä on aikaa ja motivaatiota tehdä niin?
Jos olisin sellaisen henkilön työnantaja niin olisin todella huolissani ko. henkilön työajan käytöstä! Aikaahan se vie kuitenkin melkoisesti?

Ei siihen ole aikaa tai motivaatiota ainakaan työttömillä, hehän ovat lukemassa työilmoituksia ja kirjoittamassa hakemuksia! Eikä kirjoitukset ole varsinaisesti ajamassa työttömien asiaa.

Aikaa tuhraantuu itse asiassa niin paljon että että herää kysymys: kuka maksaa "PieniPiruVasempaan" palkan? Jos 300000 työtöntä ei saa yhteensä kuin kolme kertaa enemmän tekstiä on selvää että joku maksaa palkkaa trollaamisesta?
Sipilä? Kokoomus???
Työmäärästä päätellen voisi epäillä että trollit tulee itärajan takaa oikeasta trollitehtaasta? Mutta ei oikein tyyli natsaa sinne suuntaan tai sitten siellä on tosi monimutkainen suunnitelma takana?

Kenen lauluja laulat ("Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt") "PieniPiruVasempaan"?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
KenenLaulujaLaulat kirjoitti:
Kun olen seurannut tätä palstaa pari kuukautta niin on alkanut ihmetyttää että jollain (PieniPiruVasempaan) on aikaa yksin kirjoitella kolmasosan kaikista teksteistä? Kenellä/keillä on aikaa ja motivaatiota tehdä niin?
Jos olisin sellaisen henkilön työnantaja niin olisin todella huolissani ko. henkilön työajan käytöstä! Aikaahan se vie kuitenkin melkoisesti?

Ei siihen ole aikaa tai motivaatiota ainakaan työttömillä, hehän ovat lukemassa työilmoituksia ja kirjoittamassa hakemuksia! Eikä kirjoitukset ole varsinaisesti ajamassa työttömien asiaa.

Aikaa tuhraantuu itse asiassa niin paljon että että herää kysymys: kuka maksaa "PieniPiruVasempaan" palkan? Jos 300000 työtöntä ei saa yhteensä kuin kolme kertaa enemmän tekstiä on selvää että joku maksaa palkkaa trollaamisesta?
Sipilä? Kokoomus???
Työmäärästä päätellen voisi epäillä että trollit tulee itärajan takaa oikeasta trollitehtaasta? Mutta ei oikein tyyli natsaa sinne suuntaan tai sitten siellä on tosi monimutkainen suunnitelma takana?

Kenen lauluja laulat ("Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt") "PieniPiruVasempaan"?
"Kun olen seurannut tätä palstaa pari kuukautta niin on alkanut ihmetyttää että jollain (PieniPiruVasempaan) on aikaa yksin kirjoitella kolmasosan kaikista teksteistä? Kenellä/keillä on aikaa ja motivaatiota tehdä niin?
Jos olisin sellaisen henkilön työnantaja niin olisin todella huolissani ko. henkilön työajan käytöstä! Aikaahan se vie kuitenkin melkoisesti?"

Eduskunnassa istuvat rämpäläävät usein puhelintaan. Työpaikat ovat täynnä laiskottelijoita jotka viettävät yhtä paljon aikaa netissä ja somessa kuin kuka tahansa pitkäaikaistyötön.Ero on siinä että joillekin maksetaan ansaitsematonta palkkaa. Olen kiertänyt kymmeniä eri työpaikkoja työttömyysjaksojeni välissä ja voin sanoa: valtaosa ei tee mitään palkkansa eteen. Viimeisimmässä hoitoalan laitoksessa tietyt ammattilaiset viettivät kansliassa facen, twitterin ja instagramin parissa 80% kaikesta työajastaan. Palkka juoksee. Eduskunta räpeltää pöhelimiään, nukkuu, juoruaa, istua pönöttää ja toistaa valmiiksi pureskeltuja oman puoleensa sanelemia ajatuksia ja elelevät kuin kroisokset veronmaksajien rahoilla.

Vain työttömät ovat niitä joita saa luvallisesti vainota.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
KenenLaulujaLaulat kirjoitti:
Kun olen seurannut tätä palstaa pari kuukautta niin on alkanut ihmetyttää että jollain (PieniPiruVasempaan) on aikaa yksin kirjoitella kolmasosan kaikista teksteistä? Kenellä/keillä on aikaa ja motivaatiota tehdä niin?
Jos olisin sellaisen henkilön työnantaja niin olisin todella huolissani ko. henkilön työajan käytöstä! Aikaahan se vie kuitenkin melkoisesti?

Ei siihen ole aikaa tai motivaatiota ainakaan työttömillä, hehän ovat lukemassa työilmoituksia ja kirjoittamassa hakemuksia! Eikä kirjoitukset ole varsinaisesti ajamassa työttömien asiaa.

Aikaa tuhraantuu itse asiassa niin paljon että että herää kysymys: kuka maksaa "PieniPiruVasempaan" palkan? Jos 300000 työtöntä ei saa yhteensä kuin kolme kertaa enemmän tekstiä on selvää että joku maksaa palkkaa trollaamisesta?
Sipilä? Kokoomus???
Työmäärästä päätellen voisi epäillä että trollit tulee itärajan takaa oikeasta trollitehtaasta? Mutta ei oikein tyyli natsaa sinne suuntaan tai sitten siellä on tosi monimutkainen suunnitelma takana?

Kenen lauluja laulat ("Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt") "PieniPiruVasempaan"?
HAHAHAA.....Lukemassa työilmoituksia?!? Tännehän tulvii työttömien viestejä.Minäkin olen työtön ja aikaa menee enemmän päiväuniin,ryypiskelyyn ja näiden palstojen selaamiseen kuin työnhakuun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
On arveltu, että kyseessä on pohjoisen sos.media-aktiivinen k.edustaja, joka jää itse työttömäksi, kun oman puoleen e.parlamentikko palaa kotimaahan, jollei voita tammikuun vaaleissa.

Kehunut vielä tarvitsevansa vähän unta, joten on aikaa kirjoitella varsinkin näin lomilla. Jotkut ihmiset eivät pysty elämään ilman huomioita, jota hakevat muita ärsyttämällä netissä. Varsinkin, jos omaa elämää uhkaa niinkin suuri muutos kuin putoaminen tyhjän päälle veronmaksajien kustantamasts laitoksesta, jossa on päässyt valokeilaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Hirttäköön aloittaja ittensä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
(A) Nykyinen malli "pakottaa" ottamaan vastaan kaikki tarjotut työt, kurssit, koulutukset ja toimenpiteet. On pakottanut jo 20 vuotta. Ei mitään uutta.

(B) Kortistossa on edelleen 300 000 hakijaa (keskimäärin) ja tarjolla 30 000 vapaata työpaikkaa (keskimäärin). Eli näiden 270 000 hakijan ja koko järjestelmän kannalta haluilla ja haluttomuuksilla ei ole merkitystä, koska 270 000 jää ilman töitä simppelillä vähennyslaskulla, tahdoista riippumatta. Uusia työpaikkoja ei synny, vaikka työttömät tanssisivat 24/7 työkkärin aulassa.

(C) Toimeentulotuet eivät juurikaan poikkea perustyömarkkinatuesta. Asumistukeenkaan näillä ehdotetuilla aktivoinneilla ei ole merkitystä. Ainoastaan byrokratia lisääntyy entisestään, kun niitä 18 tunnin jaksoja aletaan selvittämään tuhansien uusien etuuskäsittelijöiden voimin.

(D) Työttömyys määritellään sen suhteen, onko työtä tehty tietty määrä viikon sisällä. Määrittely tehdään puhelintutkimuksella, joten se on ihan sama, miten valtion siivoaa tilastojaan. Edelleen ulkomaiset luototuslaitokset luottavat näihin puhelinhaastatteluihin, eivät johonkin hallituksen tilastointeihin :D

(E) Hallitus sitoutui KIKY-päätöksen osalta olemaan leikkaamasta perustuista ja ylipäätään perusturvasta, johon kuuluu myös työmarkkinatuki. AY-liikkeellä alkaa olla raja tulossa vastaan ja seuraavaksi alkavat lakot. Toivottavasti seuraava hallitus käy 3 miljardin yritystukiin kiinni, palkkaa lisää veroviranomaisia selvittämään talousepäselvyyksiä, purkaa kaikenmaailman vähennysautomaatit ja muut.

Aloituksessasi ei ollut järjen häivääkään. Toivottavasti ymmärsit sen itsekin ja eiköhän se ala pahnan pohjimmaisellekin selvitä, mikä tämän lain tarkoitus on - rangaista yksilöä jostain sellaisesta, joka puhtaasti talouden epätasapainon synnyttämä asiantila. Suomen talous on kärsinyt lähes 10 vuoden ajan laskusuhdanteesta, jossa jollain perussosiaalituella ei ole mitään roolia.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Kun olen seurannut tätä palstaa pari kuukautta niin on alkanut ihmetyttää että jollain (PieniPiruVasempaan) on aikaa yksin kirjoitella kolmasosan kaikista teksteistä? Kenellä/keillä on aikaa ja motivaatiota tehdä niin?
Jos olisin sellaisen henkilön työnantaja niin olisin todella huolissani ko. henkilön työajan käytöstä! Aikaahan se vie kuitenkin melkoisesti?

Ei siihen ole aikaa tai motivaatiota ainakaan työttömillä, hehän ovat lukemassa työilmoituksia ja kirjoittamassa hakemuksia! Eikä kirjoitukset ole varsinaisesti ajamassa työttömien asiaa.

Aikaa tuhraantuu itse asiassa niin paljon että että herää kysymys: kuka maksaa "PieniPiruVasempaan" palkan? Jos 300000 työtöntä ei saa yhteensä kuin kolme kertaa enemmän tekstiä on selvää että joku maksaa palkkaa trollaamisesta?
Sipilä? Kokoomus???
Työmäärästä päätellen voisi epäillä että trollit tulee itärajan takaa oikeasta trollitehtaasta? Mutta ei oikein tyyli natsaa sinne suuntaan tai sitten siellä on tosi monimutkainen suunnitelma takana?

Kenen lauluja laulat ("Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt") "PieniPiruVasempaan"?
Ilmianna
Jaa
Aloittaja ei ole kuullut nykyistä työn määritelmää? "On valmis ottamaan vastaan koulutusta vastaavaa työtä". Tämän jälkeen on koulutuslaitosten asia pitää huolta siitä, että ihmisiä ei ehdoin tahdoin ylikouluteta - vaan koulutusmäärät vastaavat kysyntää + sopusuhtaista arsenaalia aloittain työttömiä reservissä tasaamassa palkkoja "sopimuspalkoiksi".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Tämän jälkeen on koulutuslaitosten asia pitää huolta siitä, että ihmisiä ei ehdoin tahdoin ylikouluteta"

Taidat pitää ihmisiä idiootteibna, joilla ei ole itsellä mitään hallintaa omaan tekemiseensä jja opiskeluunsa?

Ei kannata opiskella alalle, jolla ei ole työpaikkoja, miltä sellainen ajatusmalli tuntuisi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
aktiivimallilai on typerä, tarpeeton ja negatiivinen kokonaisseurauksiltaan, ja tarkoituksen toteutuminen parhaimmillaankin tulee tarkoittamaan seuraavia pohtimiani tuloksia yhteiskuntatasolla:

1. Heikompiosaisten "taloudellista leikkikehää hölskytetään", jotta saadaan konsulttipalkkioautomaatteinakin tunnetuista työttömyyskursseissa kieltäytyjät ja omapäätöksiset kotirouvat ja herrat, työelämässä pärjäämisen kannalta haasteelliset narsistit, narkit sekä alkit karensseille tasaisin väliajoin ja nimellistä media-arvossa valemitattavaa säästöä

2. kokoomuksen kannatus lähtee syöksykierteeseen, joka voi olla hyvä asia akuutin presidentinvaalien nykyisen "pohjois-koreamaisen joukkopsykoosin" herättämiseksi yksinvaltiaasta "valmiista 70 % mediavoittajasta".
3. ammattiyhdistykset ovat psykologisesti pakotettuja vähintään 1-3 päviän lakkoon osoittaakseeen muka tietävänsä kenen puolella ovat mediallle ilmoitettuna oletusilmoituksena heikompiosaiset työläiset (vaikka ovat vakkarien puolella olleet jo sitten 60-luvun)
4. te-hallinto havahtuu byrokratian määrään ja päätyy lähes vaatimaan rahoitusta lisähenkilöstlle, joka myös myönnetään. Samalla hallitus joutuu myöntämään itselleen tehdeen valtavan taloudellisen virhearvion.
5. ammattiliitot havahtuvat byrokratian kasvuun itsekin, ja ryhtyvät nostamaan jäsenmaksuja, joka tulee närkästyttämään erityisesti työelämässä olevia päämaksajia.
6. asetelma vihervasemmiston vahvistumisesta tapahtuu progressiivisesti todellisuuden valjetessa niin äänestäjille, hallitukselle kuin tuleville voittajapuolueille
7. yhdistettynä keskustan ja kokoomuksen syöksykierrekannatukseen 2017-2019, vaikutus seuraavissa vaaleissa on, että seuraavien vaalien voittajat sdp ja vihreät kumoavat lupausten mukaisesti kyseisen aktiivilain ja kokoomus keskustan kera ymmärtävät hiljaisuudessaan hukanneensa 3,5 vuotta nyrkkitapellessaan itse keksimäänsä "työnvieroksujahaamuarmeijaa" vastaan.
Ilmianna
Jaa
Kuka sen työn tarjoaa tai antaa työttömälle. Ei kukaan ja siksi ollaan työttöminä. Työn hakeminen ei tarkoita että saa töitä. Voitte ihan rauhassa jatkossakin nostaa työttömyysrahaa. Työttömyysraha ei ole palkka eikä sillä rahalla kannata suostua töitä tekemään koska. Yrittäjät pyrkivät hyödyntämään työttömiä ilmaisina orjina vaikka yrittäjillä olisi varaa maksaa palkkaa. Jos joudut työhaastatteluun, ne lähes aina kysyy palkkatoivetta ja kerro heille reilu palkkatoive millä tulet toimeen ettei tarvii hakea työttömyysrahaa.
Ilmianna
Jaa
Tehän tiedätte, etenkin vanhemmat meistä täällä mitä tämä oikeasti tulee tarkoittamaan työttömyysrahan leikkauksen lisäksi; työvoimapoliittisten pakko-huuhaakurssien massiivista paluuta. Tälläkin hetkellä as we speak, useat konsulttifirmat jotka tahkosivat suuria summia kuntien maksamilla työnhakukirjeiden opetuskursseilla 90-00 luvulla, päivittävät ja modifioivat silloisia kurssisisältöjään, muuttelevat vähän sanoja ja päivämääriä ja digitoivat piirtoheitinkalvosulkeismateriaalejaan. Valmistautukaa istumaan osan vuodesta paikallisen aikuiskoulutus-instituuttinne luokkahuoneissa tuijottamassa kun joku "asiantuntija" neuvoo teitä hymyilyssä, kättelyssä ja omien taitojenne kirjoittamisessa. vietätte osan viikosta atk-luokassa viilaillessa niitä pilkun paikkoja ja tallennatte somalle pikku usb-kortille, viikosta viikkoon, vuodesta vuoteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ja työttömät ovat näille asennevikaisille mykkäsille, zyskovitseille, petteri leinoille ja kumppaneille niin halveksittava epäihmismäinen, vihattava kansanosa jota on luvallistakin käyttää hyväksi j suorastaan velvollisuus rangaista. Nämä köyhyysloukuista ja työttömyyden realismista mitään ymmärtämättömät asennevikaiset aivokääpiöt ruokkivat omissa harhaisissa päissään olevia illuusioitaan työttömistä joiden elämä on yhtä lomaa kun "ilmaista rahaa" sataa ovista ja ikkunoista. Vajakkityöministeri Lindström joka eleli leveästi paperimiehen ansiosidonnaisilla työttömänä hetken verran elämästään kuvittelee tyhjässä päässään että se on sitä oikeaa pitkäaikaistyöttömän elämää. Paperimiehen ansiosidonnaisilla työttömänä oleminen on lomaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Kehari ei ymmärrä yhtikäs mitään siitä mitä pitkäaikaistyöttömyyden aiheuttama krooninen köyhyys saa aikaan.

Työttömiä on sen verran paljon että heistä välillisesti tuleva taloudellinen hyöty on kannattavaa loisille jotka työttömyydellä elättävät itsensä. Myös työnantajat hyödyntävät vuodesta toiseen palkkatukijärjestelmää kierrättämällä pitkäaikaistyöttömiä tekemässä ne työt joista oikealle työntekijäle pitäisi maksaa palkka. Tynantaja voi saada yhteiskunnalta palkkatukena jopa 50% työntekijän palkasta jolloin työnantajan ei tarvitse maksaa kuin puolet palkasta. Kun tukijakso on ohi, työtön pihalle ja uusi pitkäaikaistyötön tilalle. Tällaiset työttömien nöyryyttämiseen ja rankaisemiseen tarkoitetut toimet eivät tietenkään auta työttömiä mitenkään. Työttömien rooli kaikkien kusipäisten työttömyydellä itsensä elättävien loisten tanssivina narreina vain sementoituu entistä pysyvämmäksi osaksi yhteiskunnan rakenteita. Työttömiin kohdistuva asenteellinen diskriminointi tulee vain voimistumaaan koska itse hallitus on orkesterin johtajana näyttämässä mallia miten työttömiä kiustaan luvallisesti.

Nyt ne yrittää laittaa taas isot hyväksikäyttörattaat pyörimään ja velvoittaa työttömät täysin järjettömiin ja läpeensä idioottimaisiin höykytystoimenpiteisiin hakemaan olemattomia tai kannattamattomia töitä jotta työttömän elämästä tulee entistäkin enemmän yhtä paniikkia; olenko muistanut hakea olematonta työtä ja montako kertaa, olenko osallistunut ääliömäisiin mutta velvoittaviin nöyryytystoimenpiteisiin, ja jos yksikin hakemus on jäänyt rekisteröimättä voidaan työttömältä riistää hengissä selviytymiseen tarvittavat tuet. Irvokkainta on kuunnella tätä vuodesta toiseen jatkuvaa keskustelua josta voisi helposti saada käsityksen, että tässä nyt ihan oikeasti muka on työttömien työllistäminen tähtäimessä. Ja että työttömyys johtuu työttömän epäkelvosta persoonasta, työttömän vioista laiskuudesta ja asennevammoista koska hän ei viitsi ottaa kannattavaa työtä vastaan. Jos työtön kieltäytyy "työstä" joka aiheuttaa hänelle taloudellisen katastrofin hänet tuomitaan asennevikaiseksi työn vieroksujaksi. Että KEHTAAVAT. On niillä saatana pokkaa kun lapsikin tajuaa ettei siitä ole kyse.

Tähtäimessä on työttömien hyväksikäytön mahdollistaminen ja varsinkin sellaisten ansojen rakenteleminen työttömän tielle joihin on helppo pudota ja joiden perusteella saadaan tekosyy vähentää tukia. Kohta ollaan tilanteessa että työnantajat saavat mahdollisuuden vaatia lapissa asuvaa perheellistä työtöntä muuttamaan helsinkiin jonkun saatanan osa- aikaisen tukityön takia joka mullistaa työttömän koko elämän perusteita myöten. Jos ei suostu, siitä saadaan tekosyy että tukia voidaan leikata.

Tää on niin syöpäistä touhua, niin syöpäistä....

Täällä on kohta saatana isot kerjäläisarmeijat kaduilla jos näiden mulkkujen annetaan jatkaa tätä kiusaamista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
syöpäää kirjoitti:
Ja työttömät ovat näille asennevikaisille mykkäsille, zyskovitseille, petteri leinoille ja kumppaneille niin halveksittava epäihmismäinen, vihattava kansanosa jota on luvallistakin käyttää hyväksi j suorastaan velvollisuus rangaista. Nämä köyhyysloukuista ja työttömyyden realismista mitään ymmärtämättömät asennevikaiset aivokääpiöt ruokkivat omissa harhaisissa päissään olevia illuusioitaan työttömistä joiden elämä on yhtä lomaa kun "ilmaista rahaa" sataa ovista ja ikkunoista. Vajakkityöministeri Lindström joka eleli leveästi paperimiehen ansiosidonnaisilla työttömänä hetken verran elämästään kuvittelee tyhjässä päässään että se on sitä oikeaa pitkäaikaistyöttömän elämää. Paperimiehen ansiosidonnaisilla työttömänä oleminen on lomaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Kehari ei ymmärrä yhtikäs mitään siitä mitä pitkäaikaistyöttömyyden aiheuttama krooninen köyhyys saa aikaan.

Työttömiä on sen verran paljon että heistä välillisesti tuleva taloudellinen hyöty on kannattavaa loisille jotka työttömyydellä elättävät itsensä. Myös työnantajat hyödyntävät vuodesta toiseen palkkatukijärjestelmää kierrättämällä pitkäaikaistyöttömiä tekemässä ne työt joista oikealle työntekijäle pitäisi maksaa palkka. Tynantaja voi saada yhteiskunnalta palkkatukena jopa 50% työntekijän palkasta jolloin työnantajan ei tarvitse maksaa kuin puolet palkasta. Kun tukijakso on ohi, työtön pihalle ja uusi pitkäaikaistyötön tilalle. Tällaiset työttömien nöyryyttämiseen ja rankaisemiseen tarkoitetut toimet eivät tietenkään auta työttömiä mitenkään. Työttömien rooli kaikkien kusipäisten työttömyydellä itsensä elättävien loisten tanssivina narreina vain sementoituu entistä pysyvämmäksi osaksi yhteiskunnan rakenteita. Työttömiin kohdistuva asenteellinen diskriminointi tulee vain voimistumaaan koska itse hallitus on orkesterin johtajana näyttämässä mallia miten työttömiä kiustaan luvallisesti.

Nyt ne yrittää laittaa taas isot hyväksikäyttörattaat pyörimään ja velvoittaa työttömät täysin järjettömiin ja läpeensä idioottimaisiin höykytystoimenpiteisiin hakemaan olemattomia tai kannattamattomia töitä jotta työttömän elämästä tulee entistäkin enemmän yhtä paniikkia; olenko muistanut hakea olematonta työtä ja montako kertaa, olenko osallistunut ääliömäisiin mutta velvoittaviin nöyryytystoimenpiteisiin, ja jos yksikin hakemus on jäänyt rekisteröimättä voidaan työttömältä riistää hengissä selviytymiseen tarvittavat tuet. Irvokkainta on kuunnella tätä vuodesta toiseen jatkuvaa keskustelua josta voisi helposti saada käsityksen, että tässä nyt ihan oikeasti muka on työttömien työllistäminen tähtäimessä. Ja että työttömyys johtuu työttömän epäkelvosta persoonasta, työttömän vioista laiskuudesta ja asennevammoista koska hän ei viitsi ottaa kannattavaa työtä vastaan. Jos työtön kieltäytyy "työstä" joka aiheuttaa hänelle taloudellisen katastrofin hänet tuomitaan asennevikaiseksi työn vieroksujaksi. Että KEHTAAVAT. On niillä saatana pokkaa kun lapsikin tajuaa ettei siitä ole kyse.

Tähtäimessä on työttömien hyväksikäytön mahdollistaminen ja varsinkin sellaisten ansojen rakenteleminen työttömän tielle joihin on helppo pudota ja joiden perusteella saadaan tekosyy vähentää tukia. Kohta ollaan tilanteessa että työnantajat saavat mahdollisuuden vaatia lapissa asuvaa perheellistä työtöntä muuttamaan helsinkiin jonkun saatanan osa- aikaisen tukityön takia joka mullistaa työttömän koko elämän perusteita myöten. Jos ei suostu, siitä saadaan tekosyy että tukia voidaan leikata.

Tää on niin syöpäistä touhua, niin syöpäistä....

Täällä on kohta saatana isot kerjäläisarmeijat kaduilla jos näiden mulkkujen annetaan jatkaa tätä kiusaamista.
Ministeri Lindströmistä näkee jo naamasta että potee lievää kehitysvammaa. Tällaiset tyypit käyttää meihin valtaa. Olemme kehitysvammaisten armoilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vittu mikä länkyttäjä tämän ketjun aloittaja.
Eikö ole muuta tekemistä kuin vittuilla köyhille ja työttömille, olet kyllä säälittävä tapaus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
On paljonkin muuta tekemistä ja siksi en vittuile kenellekään.
Mielestäni köyhien ihmisten toimeentulo pitää taata ja työttömiä pitää aktivoida ylläpitämään työkykyään ja hakemaan töitä.

Näistä asioista hyötyy kaikki. Pitää myös muistaa, että empaattinen ihminen ottaa huomioon maksajankin taakan. Ei voi vain vaatia ja vaati itselleen etuja ilman, että ymmärtää sitä, joak joutuu niska limassa raatamaan, että toisille saadaan elatus.

Eikö sinulla ole muuta tekemistä kuin vittuilla työssä oleville ja muille veronmaksajille, olet vielä säälittävämpi tapaus.

Saat empatiaa heti, kun opsoitat sitä niille, jotka sinun elämisen maksavat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pieni piru voisi mennä kyttäämään ikkunaan ja raportoida siellä näkemänsä ihan omalla foorumilla.
Muista muuten ottaa lääkkeesi kun vihasi työttömiä kohtaan on jo säälittävää.
Kaikkea sitä näkee ei voi muuta sanoa, et voi olla edes terve.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Suomalaiset poliitikot ovat RÖTÖSHERROJA. Totuushan on se, että töihin tuskin pääsee yhtään paremmin kuin ennen. Aina on ollut sellaista, että rikolliset, alkoholistit, yksineläjät jne työllistyvät muita huonommin.
Ilmianna
Jaa
Tää on tätä .Työttömät koetetaan aina mollata jollain tapaa jotta paskoille teoille saataisiin oikeutus ja väärydellä poljettua ihmisiä.Yksitapa on viitata maginaaleihin ja luoda kuva joukon huonoidesta.

Kaikella on tarkoituksensa ,myös tuollaisilla jutuilla.

Työttömät ovat kansalaisia jotka ovat samanlaisia ihmisiä kuin muut . Toiset sinkkuja ,toiset yksinhuoltajia ja toiset perheelisiä. Ei ole yhtä ihmilajia jota voitaisiin kutsua työttömiksi jossa kaikki olisivat samoista elämän lähtökohdista kaikki lähtöisin. Yhteistä työttömille on ainoastaan se että he ovat työtätekeviä ihmisiä jotka ovat vailla työtä .
Ilmianna
Jaa
En minä ainakaan halua ottaa töitä vastaan. Haen kyllä töitä ettei menisi tuet mutta teen työhakemuksen siten ettei minua palkata. Helppoa kuin mikä vältellä työntekoa. Odotan kevättä että pääsee taas kalaan ja kalastan sitten koko kesän.
Ilmianna
Jaa
Oletko tosiaan sitä mieltä että jos haluaa hoitaa oman lapsensa se pitäisi hoitua rahatta. Äidinpalkka kunniaan!!! Kun jätät lapsesi hoitoon se maksaa yhteiskunnalle omaisuuden hoitopaikassa ja mahdollisesti myöhemmässä vaiheessa muina kuluina kuten nyt nuorten huonona vointina!! Voi hyvät hyttyset mitä mielipiteitä sitä jollakin voi ollakaan!!??? Rahan merkitys on aivan liian suuri ongelma yhteiskunnassa, jossa tulisi olla inhimillisyyttöä ja rakkautta. Yhteiskunnan on hoidettava nuoret jotka ovat kärsineet tästä kilpailuyhteiskunnan luomasta kurjuudesta. Rikkailla on mahdollisuus antaa pussistaan.
Ilmianna
Jaa
Joka päivä haettava töitä no sunnuntaina ehkä ei.Työnantajatkin saattavat pitää vapaapäivän joskus.Veronmaksajien rahoilla pelaaminen loputtava!
Ilmianna
Jaa
Aktiivimalli kaikki työttömät nyt lähettämään työhakemukset https://www.valtiolle.fi/fi-FI

Työhakemukset kaikkiin mahdollisiin valtiolla avoinna oleviin työpaikkailmoituksiin vaikka vain protestina hallituksen hulluille päätöksille.
Ilmianna
Jaa
Jos osa työttömistä, joita on huomattavasti enemmän kuin vapaita työpaikkoja, on passiivisia niin miten heidän"aktivoitumisensa" työllistää kun on olemassa lukuisia parempia työnhakijoita?

Nykyään on ongelma se ettei töihin välttämättä löydy tarpeeksi hyviä työntekijöitä, vaan tarvitaan keskiarvoa parempia, niin millä logiikalla tuo passiivinen ihminen olisi sellainen? Miksi kukaan palkkaisi huonomman vaihtoehdon? Heidän hakemisensahan vain vaikeuttaa työpaikkojen täyttöä sekä parempien työntekijöiden hakua.
Ilmianna
Jaa
Usein pahimmat työttömien mollaajat ovat yrittäjiä, joiden bisnes pyörii heikosti. Tarjotut "työt" joihin ei ole tulijoita, ovat esim. ilmaisia harjoittelupaikkoja, muutaman tunnin silpputyötä joka vaatii oman auton käytön, työtä ilman osaamisvaatimuksia - paitsi tulityökortti, pakettiauto, omat työkalut jne... tai työ voi olla kokonaan provikka palkkainen.
Pitkään korkealla ollut työttömyysprosentti on tuonut välityömarkkinoille ilmaistyövoimaksi varsin kelvollista työväkeä.
Nyt pyrkimys on saada tuo työttömyystukien varassa työtä tekevä työvoimareservi yleishyödyllisiltä yhdistyksiltä, säätiöiltä ja osuuskunnilta myös tavallisen (voittoa tavoittelevan) yrittäjän käyttöön. Edelleen "työnantajalle" ilmaisena. Työtä olisi, mutta ei palkanmaksu kykyä/halua.
Sinänsä, "työllistävät" säätiöt ja muut ovat pitkälti kusseet omat muronsa, rakentamalla "vahingossa syntyneellä voitolla" omaa valtakuntaansa - yhteistyössä kuntien kanssa, joilla on kova kiima saada pitkäaikaistyöttömät kuntouttavaan työtoimintaan.

Lopuksi vielä linkkiä,
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2588
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Höpö höpö.
Ei pidä olla herkkänahkainen ammattiloukkaantuja :D

Kaikki tietää, että kun työllistymismahdollisuudet huononevat, kortistoon tulee sellaisia, jotka eivät halua töitä, mutta joille kelpaa raha.

Tukia käytetään hyväksi:
- asumalla vaikka Pattayalla ja nostamalla korvausta Suomesta
- olemalla pimeästi töissä ja nostamalla korvauksia
- hoitamalla omia lapsia kotona ilman aikomusta mennä töihin
- nostamalla korvausta Suomesta ja Ruotsista samaan aikaan
- olemalla muuten vaan haluton tekemään yhtään mitään
- olemalla oikeasti kyvytön tekemään mitään

Aktiivimalli putsaa kortistosta paljon niitä, joilla ei ole aikomusta tehdä töitä. Jo se pelkästään maksaa itsensä takaisin. Lisäksi se madaltaa kynnystä otta työ vastaan, kun vaihtoehtona ei enää ole täydellinen vapaus kaikista velvoitteista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Tulon siirrot köyhiltä rikkaille.
Ilmianna
Jaa
Voithan sä yrittää saada töitä mutta harmi vain niitä ei riitä kaikille. ^^
Ilmianna
Jaa
Tiedoksesi. Kaikille halukaille ja niitä me olemme, EI TYÖTÄ LÖYDY. Niin tyhmä ei voi olla, ettei tätä ymmärrä. Asun itse 12000 tuhannen asukkaan kaupungissa. Haen kokoajan työtä. Työtä en saa millään, koska olen 57v nainen. Koulutusta on 9v ja maisterin paperit. Työuraa 26v takana.
Eipä naurata tuollainen ajattelu yhtään. Minähän olen juuri hän, joka putoaa alemmalle korvaukselle jo ikäni puolesta. Työpaikkoja haen useita kokoajan. Osaan hakea. Olen valmis muuttamaankin ja hakenut työtä koko Suomesta. Eipä oteta työhön tämän ikäistä.
Tällainen aktiivimalli, pudottaa pois myös työtä haluavat henkilöt.
TÄMÄN AKTIIVIMALLIN TAVOITE ON SAADA TYÖTTÖMYYSTILASTOT NÄYTTÄMÄÄN PIENILTÄ, SITTEN AKTIIVIMALLI NÄYTTÄISI ONNISTUNEELTA.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hallituksen aktiivimalli tuo tilastoihin valetyöllisiä
Hallituksen aktiivimalli lisää todellista työllisyyttä, mutta luo myös valetyöllisiä, sillä vain yksi tunti töitä viikossa riittää luokittelemaan henkilön työttömästä työlliseksi,
arvioi Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus.

http://www.aamuset.fi/uutiset/3798505/Hypo+Hallituksen+aktiivimalli+tuo+tilastoihin+valetyollisia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Niin se on nytkin rahat katkolla jos et hae te-toimiston määräämää työpaikkaa (joita tulee viikossa 2-4). Moni työtön ei saa toimeentulotukea joten tässä on pakko mennä mihin tahansa työhön ja millä tahansa palkalla, että ei työmarkkinatuki missään nimessä lopu. Eli käytännössä ollaan täydellisiä orjia jotka ei voi kieltäytyä mistään työstä ja millään palkalla. Monta kertaa olen toivonut, että olisinpa niin köyhä, että ei tarvitsisi näitä paskoja harjoitteluita tehdä ja vois mennä hakemaan toimeentulotukea jos työmarkkituki loppuisi. Omaisuuden myyminenkään ei tule kuuloon koska olen vain omistaja ja hallitsija on pidättänyt myyntioikeuden itsellään ja myös vuokratuotot. KELA taas katsoo minut täysimääräiseksi omistajaksi jolla on muka omaisuutta ja näin tulee kielteinen päätös joka kerta kun toimeentulotukea olen hakenut.
Käytännössä tuosta aktiivimallista ei ole mitään hyötyä vaan se on täysin suunnattu heikentämään sellaisten työttömien asemaa jotka eivät saa toimeentulotukea. Suurin osa työttömistä saa myös toimeentulotukea joten aktiivimallista aiheutuva tulojen menetys saadaan sitten sieltä.
Ilmianna
Jaa
Aktiivisuusmallissa palkkaus noudattaa työehtosopimusta, tai jos sopimusta ei ole, on minimipalkka 6,91 euroa tunnilta.

Yrityksissä on kyselyn mukaan laaja kirjo erilaisia aktiivimalliin sopivia työtehtäviä.
Hyllytystä, tuotannon aputehtäviä, siivousta, rakennusalan aputöitä, pakkausta, varastotyötä, paketointia, ravintola-alan tehtäviä, ulkoalueiden siivousta, mappien järjestelyä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Työssäoloehden täyttymisen määrittelemiseksi Kelaan on toimitettava työ- ja palkkatodistukset.
124,38 eur / 3 kk:n jakso ?
- helpoimmalla taitaa kuitenkin päästä, jos ei tee mitään. Hyväksyy vain leikkauksen tukeensa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Luuletko tosissasi, että yritykset ottavat työttömän tekemään töitä 18 tuntia kolmen kuukauden aikana? Käytännössä aktiivimallin toteutuminen on täysin kiinni kunnista onko heillä tarjota työttömälle noita työllisyystoimenpiteitä... Arvaa kaksi kertaa onko? Tammikuun alussa kävin kysymässä te-toimistosta näitä lyhyitä kursseja ja ensimmäisenä virkailija töksäytti, että miksi pitää tulla paikanpäälle kysymään. Tämän jälkeen hän sanoi, että kaikki koulutukset on netissä. Väärin.. te-toimiston sivuilta näkee vain pidemmät työvoimakoulutukset. Tähän virkailija vain sanoi, että jos ei netistä löydy niin ei heillä ole tarjolla koulutuksia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nimi minimipalkka-aktiivim mitä sinäkin piru poloinen tiedät??? Kannattaako tänne tulla määkimään jos pää on noin tyhjä!???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ettei totuus unohtuisi

Työttömien työnhakijoiden joukossa on myös niitä, jotka eivät halua ottaa työtä vastaan. Raha on ilmaista eikä ole vaatinut mitään.

Aktiivimallissa edellytetään, että on aidosti valmis ottamaan työtä vastaan ilman selittelyitä.

Tällä tavalla karsitaan pois ainakin osa niistä, jotka eivät täytä työttömyysturvan ehtoja.

Helppo raha esimerkiksi lapsiaan kotona hoitavilta loppuu ja pitää loppuakin jos ei ole aikeita mennä töihin.

Kun jäljellä on vain niitä, joilla ei ole esteitä työn vastaanottamiseen, työllistämisen rahat kohdistuvat oikein ja tulokset paranevat.

Aktiivimalli vähentää työttömyyttä myös siivoamalla kortistot. Se ei ole kuitenkaan silmänkääntötemppu vaan tarpeellinen asia työttömyyden parantamiseksi.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta