Alastomuutta ja eritteitä tihkuva seimi kuohuttaa

Femakkotaide

"Loviisan kirkon alastomuutta ja eritteitä tihkuva ”toisenlainen jouluseimi” suututti yleisön

Taiteilija Pauliina Turakka Purhonen puolustaa tekstiiliveistoksiaan: ”Ei ole olemassa erikseen Jumalalle kelpaavaa siivottua versiota ja erikseen rietasta ihmistä.”

LOVIISAN kirkossa jouluaattona paljastettu taideteos on herättänyt yllättävän kovaa paheksuntaa. Taiteilija Pauliina Turakka Purhosen (s. 1971) tekemistä tekstiiliveistoksista on käyty viime päivät vilkasta keskustelua Loviisan Sanomien Facebook -ryhmässä. Asiasta ovat aiemmin kertoneet muun muassa Svenska Yle ja Loviisan Sanomat.

Millaisia teokset sitten ovat?

Yhdessä nainen imettää karitsaa. Toisessa on mies, jonka sylissä on valtavan suuri emakko. Kolmannessa teoksessa vastasynnyttänyt nainen pitää sylissään napanuorasta kiinni olevaa lastaan rinnat maitoa vuotaen ja verta haaroissaan.

Valtaosa keskusteluun osallistuneista pitää teoksia mauttomina ja irvokkaina ja on sitä mieltä, että sellaiset teokset eivät sovellu kirkkoon.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005509419.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=097df4d35fccb47d105b883e376399b1

13

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sovinistia.huvittaa

      Sovinistia huvittaa

    • oikeaa.feminismiä

      Ei tämä nainen ole feministi. Feministi olisi tehnyt teoksensa p.askasta.

      • Joo.niin

        😁😁😁


    • hohoooh

      "On herättänyt yllättävän kovaa arvostelua", toteaa hesarin feministi-marxisminsa yliopistossa tyttömäisen kuuliaisesti imaissut naistoimittaja, luoden puolustusasetelman objektiivisestikin arvioiden täysin mauttomalle performansille.

      Nämä naisoletetut entisessä maamme ykköslehdessä eivät edes tajua olevansa pelkkiä aivopestyjä ideologian lähettiläitä.

    • syntiensovitus

      Tässä tulee esille vanha testamentti mooseksen lakineen ja lihallisuus maallisuus. Jeesuksessahan on kyse taivaasta. Kun Jeesus oli noussut kuolleista ylös sitten otettu taivaaseen. Niin tämä maallinen vanha liitto vanheni. Tuli uusi liitto. Evankeliumi julistettiin kaikilla kielillä todistukseksi. Maalliset ihmiset eivät ymmärrä hengellisiä. Kuten Jeesus sanoo Ei se saastuta ihmistä mikä menee suusta sisään koska se ulostuu. Vaan se mikä tulee suusta ulos saastuttaa ihmisen. Pahat puheet pahat ajatukset. Vanhassa testamentissa sika kameli hevonen on syötäväksi kelpaamatonta ihmiselle. Myös syyrian epifanes uhrasi sian verta temppelissä. Eläimen veri kielletään uudessakin testamentissa. Mutta Pietarille Jeesus sanoo kaikki pyhäksi. Temppeli tuhottiin kokonaan synnin tähden. Lainrikkojat eivät huolineet Jeesuksen sovitusta ristillä tempoeli oli rahanvaihtajien luolana. Pelastus tuli muillekin kansoille . Näin uusitestamentti sovittaa vanhan liiton rikkomukset ristillä. Jeesus on puolustaja. Jeesus tuli taivaasta maan päälle. Jesajankirja53 on jeesus ristillä. Synnistä siinneet ihmiset saivat pelastajaksi synnittömän Jeesus lapsen. Jeesuksen sikiäminen ei ollut tavallinen. Josef ja maria olivat kihlapari. Tänäpäivänäkään juutalaisetismailithindut eivät usko tähän pelastukseen . Sana rististä on hullutus niille jotka kadotukseen menevät. Ihminen ei imetä eläimiä. Jeesus ei Ole elukka vaikka vertauskuvallisesti otti uhrin aseman. Vanhassa testamentissa muissa uskonnoissa uhrataan oikeasti eläimiä. Kristitty ei uhraa eläimiä. Jeesuksen uhri riittää. Mutta ilosanoma on kuolleista ylösnousemus. Veriuhrit on vanhassa testamentissa eläinuhreja. Sika on päätynyt ihmisten ruuaksi sotien ja vainojen tähden pakkasilla.Poro ja sika sekä karhut. Katovuodet nälkä sodat rutto ja kovat pakkaset. Egyptin vitsauksia on nälkä rutto (arabia)taudit saastunut ruoka juoma raamatussa. Muumiotauti. Kristityn kuuluu pysyä uudessa liitossa pelastuakseen. Risti siis pelastaa. Muissa uskonnoissa syödään kiellettyä kamelia hevosia puluja lokkeja äyriäisiä. Vaikka elävät vanhaa liittoa. Eivät pysty noudattamaan lakia. Armo on Jeesuksesta syntiselle. Neitsyt synnytti Pojan pelastukseksi. Mutta Jeesus toi meille rauhan . Kuolemanjälkeen onkin Rauha pelastus . Kun Jeesus otettiin taivaaseen sen näki sadat ihmiset. Se paikka on olemassa vieläkin. Pilkkaajat ei pelastu . Joka kieltää Pojan. Pojan uskolla pelastuu. Ikävää jos kieltää Oman syntiensovittajansa. Ilmesryskirja20:10 kuvaa miten käy tämän maailman villitsijälle. Syntiongelma on ihmisen ongelma eikä Jeesuksen.

    • parempaa_vuotta_kaikille

      Katsoin kuvat; todella hienoja, puhuttelevia taideteoksia! Haluaisin nähdä luonnossa, toivottavasti teokset esitetään muuallakin?
      En tosin tiedä, onko kirkkosali oikea paikka niiden esittämiseen, voi loukata vanhoillisia. Toisaalta eri uskontojen nimissä on tehty kautta vuosisatojen ja tehdään edelleen paljon, paljon järkyttävämpiäkin asioita.

      • vai.niin

        Paljonko olisit valmis maksamaan näistä "taideteoksista", jos saisit ne olohuoneeseesi?


    • Loot

      Jeesuksen syntymä on pyhä tapahtuma. Hän kuoli myöhemmin ristillä sovittaen ihmisen synnit. Tällainen irstas veistos ei kuulu kirkkoon eikä muuallekaan. Tähän on tultu.

    • Bror-Erik1974odin-1Ac

      Kyllä ihmisen syntymässä syntyy myös aina limaa verta ja huutoa. Se on aina yhtä pyhä tapahtuma ja vain takkalointunein tapauskovaisuus ei sitä käsitä. :)

      • jeesuksen.pökäle

        Myös paskaa syntyy ihmisen elämän aikana aika kasa ja se on aivan luonnollista. Ainoastaan sinun kaltaisesi edistyksellinen hehkilö ymmärtää, että paskakasa kirkossa on suurta taidetta.


    • Lojottiko

      Lovisa- tuo etelä/kaakko Suomen persreikä ! Oikein osuvaa kirkko puuhastelua.

    • trrthtyh

      On säälittävää ja huvittavaa tämä feministien fiksaatio alastomuuteen ja sukuelimiin. Vähintään yhdesstä aukosta on yleensä myös valuttava eritteitä näissä hienoissa ja ennen kaikkea oivaltavissa taideteoksissa .

    • Onks tossa miehe kalu yhtenä sian nisänä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1725
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1342
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1250
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      66
      1149
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      113
      1092
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      959
    7. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      937
    8. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      23
      900
    9. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      838
    10. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      799
    Aihe