Miten suhtautua naurunalaiseksi itsensä tuntevaan?

Nettiin on (taas) vuotanut tyrnistyttävää aineistoa. Olemme ehkä aavistelleet jotakin tällaista olevan tulossa, mutta tiistain 9.1.2018 FaithLeaks paljastusten jälkeen on vaikeaa enää suhtautua liikkeen sisällä toimivaan rivijulistajaankaan enää vanhaan malliin.

1. Pitääkö/saako asiasta esittää kysymyksiä?

2. Miten rivikannattajia on ohjeistettu yhä räikeämmin ryvettyvään julkisuuskuvaan? Miten pitäisi ohjeistaa?

3. Milloin on sopiva ajankohta kyseenalaistaa liikkeen varovaisuutta asioiden esille tuonnissa?

4. Miten pitää suhtautua liikkeessä toimivien vanhempien lapsiin?

5. Ovatko vuotaneet asiakirjat todella totta vai onko kaikki vain pahaa painajaisunta?

Nyt kaipaisin pikaisesti neuvoja sekä vierailevilta, liikettä sivuavilta että ,arsinkin vakkarikommentoijilta!

Miten pitkään suhteita rivikannattajiinkaan voi ylläpitää rakentavassa hengessä katselematta yhä pahenevaa näkymää vain suoraan läpi sormien?

Pitääkö lasten nettivuotohavaintoihin reagoida liikkeen ulkopuolisena? Miten?

Jos liikkeen kannattaja kokee tulleensa petetyksi, ja naurunalaiseksi, MITEN HÄNTÄ ON PARASTA LÄHESTYÄ?

73

835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AntiManipulatore

      Tuossa otsikoinnissa 'hieman' häristee tuo johdatteleva tunteensiiro-yritys, eli koetetaan ulkoapäin kertoa mitä todistajat ajattelevat ja tuntevat kohdatessaan noita skandaaliotsikoita.

      Eli hieman Chaplinin The Kids-leffan tyyliin viskataan ensin kivellä ikkuna rikki ja sitten pian kohta tullaan tarjoamaan siihen ratkaisua.

      Tässä avauksen tapauksessa ilmeisesti lopputulema-ratkaisu-tavoitteena on koettaa ohjastaa todistajia Evankelis-Luterilaisen valtion-kirkon hoivaan tyhjiä kirkkoja miehittämään ja kuuntelemaan tekopyhien palkka-pappien liturgioita.

      Vaikka Vartiotorniseuran ikeestä kovalla __henkilökohtaisella selvitystyöllä_ irtaantuminen voisikin olla kannustettavaa ja joka lähtee henkilöstä itsestään, ei ulkoapäin, niin uskomustoivomuksellisesti ojasta allikkoonkaan siirtyminen ei ole kovin optiimi vaihtoehto.

      Ps. Samat johdattelevat tunteensiirto-kysymykset voisi kohdistaa myös katolisille, missä hengelliset oppaat ovat niitä homoseksuaaliseen pedokriminaliaan keskeisesti syyllistyviä, eivät rivikatoliset (tilastoja enempää).

      Paradoksi. Rivikatoliset ovat huomattavan terveitä, moraalisia ja hyveellisiä omassa elämässään, noihin hegellisiin, apostoleista seuraviksi väittäytyviin oppaisiinsa nähden.

      • Laput.silmille

        Eli sinulle ei toisten huolet merkitse muuta kuin yritystä paeta pois HT-uskosta?
        Uskovainen ei voi arvostella?
        Millainen on järjestö, joka ei tue huolestuneita jäseniään. Hylätyksi itsensä tunteva ei voi enää luottaa järjestöönsä.


    • Kohtaan 4. ehdottaisin välitöntä huostaanottoa kaikilta uskonharhaisilta.

      Lapset palautetaan takaisin vanhemmille, kun nämä manaavat jumalansa esiin kauppatorilla.

    • hehehehehehehhe

      Todellinen nauraja on loppupeleissä Jumala.
      Ensinnä Hän nauraa harhaisen uskonlahkon nimeltä Jehovan todistajat historian sivuille siirtymiselle. Sitten kaikille pikku-ihmisille jotka olettavat tietävänsä kaikki maailman asiat ja kieltävät Jumalan.

      Jos kansat ovat Hänelle kuin pisara vesisangon reunassa, miten sitten jotkut nimimerkit He-ma tai AntiManipulatore?
      Kuin savu joka hetken näkyy ja sitten haihtuu pois.

      Poikkeuksen tekee ne Hänen lapsensa jotka ovat vastaanottaneet Jeesuksen, tehneet parannuksen ja uskovat Häneen.
      He, vakka kuolisivatkin saavat elää.

    • jeesustelija-
    • Kyllä, juurikin tästä on nyt kysymys. Tämä nimenomaisen 33 erillisen asiakirjan vuoto on saanut melkoisen kuohunnan aikaan verkon liikettä koskevien sivulatausten painottuessa jälleen kerran yhtä aihepiiriä kosketteleviin osoitteisiin. Eilen lähes kaikki liikkeen sisältäneet haut johtivat joko suoraan tai yhden välisivuston kautta FaithLeaksiin.

      Johanneksenpoika teki tilastoa viime vuoden JP-suosikeista ja havaitsi, että jopa vanhatkin artikkelit nousevat aikain takaa pintaan, kun tietyt aihepiirit puhuttavat esim. nettikohujulkisuudessa.

      Antinmanipulatorelle terveisiä, että olet oikeassa, mutta miten itse neuvoisit toimimaan, jos tuntee vuosien takaa rivijulistajaa, jonka kanssa on hiljaisesti yhdessä vaimennettu tietynlainen voimistuva kohina järkyttävien tapahtumien tultua tapaus kerrallaan ilmi. Uhkasakot on jätetty toistaiseksi kohteliaasti käsittelemättä.

      Naurunalaiseksi tuntemisen painotus ei ollut minun keksintöäni. Kuulin tällaista tuntemusta esiintyneen kyseisen liikkeen piirissä vielä toimivan suusta. Ihmettelin, miten niin NAURUNALAINEN? Onko se vuotojen vakavuuden vähättelyä ja tarkoittaa kuitenkin häpeän ja ankaran syyllisyyden ahdistavaa painostusta - ja kuitenkin siis ainakin minun nähdäkseni 100% varmuudella täysin syyttömänä epäilyihin!

      Tuli myös mieleen täälläkin joskus esiin noussut marttyyrin viitan päälle kiskominen. Kannattajille nauretaan (syyttä suotta?) aiheettomasti? Vain puhtaasti tahrattoman uskomme tähden? Onko jopa mahdollisesti esitetty korkeammalta taholta, että syytöntä liikettä Raamatun "periaatteiden" mukaisesti nyt vainotaan perusteettomasti? Vaikeita asioita tunnehuollollisesti!

      Jos kukaan ei enää jaksa uskoa ameriikkalaisiin, so what?! Voisiko pitää vaikka lomaa koko liikkeen palveluksesta - vaikka välivuoden, pari! Palaisi sitten takaisin sorvin ääreen, kun julkisuus on saanut haluamansa. Ja pahin tonginta on tuuletettu. Netissä puidaan liikkeen syvimpiä syntyjä yhä laajemmin ja yhä yleisemmin jopa toistaiseksi vielä liikkeen kannattajienkin omilla nimillä ja kasvoilla.

      Kärsiikö "luopioliike" inflaation? Purkautuuko julkisuuteen uusi valtavirta, jossa uudet ja vanhat totuudet puidaan vereksin voimin julkisesti?

      Miten liikettä sivuavien keskustelujen sisältö kehittyy, jos liikettä ei enää viitsitä pelätä? Jos karttaminenkaan ei enää tehoaisi?

      Mitä pitäisi vahvistaa? Huhupuheita vai lasten turvallisuudentunnetta? Vanhaa ystävyyttä vai murtuneita perustuksia? Uudelleenarviointia vai katkeraan marttyyriyteen heittäytymistä?

      • tunnehuolto 12.1.2018 21:37

        <>Naurunalaiseksi tuntemisen painotus ei ollut minun keksintöäni. Kuulin tällaista tuntemusta esiintyneen kyseisen liikkeen piirissä vielä toimivan suusta. Ihmettelin, miten niin NAURUNALAINEN? Onko se vuotojen vakavuuden vähättelyä ja tarkoittaa kuitenkin häpeän ja ankaran syyllisyyden ahdistavaa painostusta - ja kuitenkin siis ainakin minun nähdäkseni 100% varmuudella täysin syyttömänä epäilyihin!><

        Arvelen, että kyseessä on henkilö, joka on herännyt jonkinasteiseen todellisuuteen, hän ei siis ole enää perusmallin rivitodistaja.

        <<Jos kukaan ei enää jaksa uskoa ameriikkalaisiin, so what?! Voisiko pitää vaikka lomaa koko liikkeen palveluksesta - vaikka välivuoden, pari! Palaisi sitten takaisin sorvin ääreen, kun julkisuus on saanut haluamansa. Ja pahin tonginta on tuuletettu. Netissä puidaan liikkeen syvimpiä syntyjä yhä laajemmin ja yhä yleisemmin jopa toistaiseksi vielä liikkeen kannattajienkin omilla nimillä ja kasvoilla.><

        Evlut-liike voisi tarjota yhden, kahden tai kolmen vuoden jäsenyyttä jollain kylkiäisellä, tätäkö ajat takaa?

        <>Kärsiikö "luopioliike" inflaation? Purkautuuko julkisuuteen uusi valtavirta, jossa uudet ja vanhat totuudet puidaan vereksin voimin julkisesti?><

        Mikä on "luopioliike"? Itse en sellaista tunne ja omalta kohdaltani toivotan tervetulleeksi tilanteen, jossa kritiikki on mennyt perille ja tehnyt tehtävänsä.

        <>Miten liikettä sivuavien keskustelujen sisältö kehittyy, jos liikettä ei enää viitsitä pelätä? Jos karttaminenkaan ei enää tehoaisi?><

        En kaikin ajoin osaa hahmottaa poukkoilevaa kirjoitteluasi. Kuka yleensäkään pelkää henkilökohtaisesti nykyisin itse uskonnollisia liikkeitä? Jos et ole havainnut, niin karttaminen on luonnonvastaista ja korkeintaan evoluutiolta voi odottaa muutosta.

        <>Mitä pitäisi vahvistaa? Huhupuheita vai lasten turvallisuudentunnetta? Vanhaa ystävyyttä vai murtuneita perustuksia? Uudelleenarviointia vai katkeraan marttyyriyteen heittäytymistä? ><

        Todellisuuden vahvistaminen olisi mun valinta ja tässä aihepiirissä se tarkoittaisi Raamatun asettamista oikeaan asemaansa sekä Jeesuksen rikkoman sopimuksen tunnustamista.


      • PohjoisenAkka

        "Tunnehuolto" ansaitsee paukaijamerkin alkaessaan tuomaan esiin Jehovan todistajien pedofiili-tapauksia. Montako tuntia vuorokaudessa hän käyttää näiden asioiden puimiseen ilman lomapaäiviä? Vuorokaudet ympäriinsä. Kokosydäminen mission menossa!

        Ensiksi kehutaan J-todistajia, miten hyviä ihmisiä sieltä löytyy. Sitten käännetään kelkkaa ja tässä vaiheessa heiltä on otettava lapset yhteiskunnan suojeluun. He ovat kuin spitaalisia.
        Kartettavia ja erotettavia!

        Kirkollisia ylistetään koko ajan aivan joulunvietosta asti.
        Luterilaisista ei löydy pedofileja, ei rikollisia ja vankilakundeja - he elävät moitteetonta elämää kaikissa yhteiskuntaluokissa erinomaisen uskonnollisen ohjauksen tähden.

        Jehovan todistajien lapset on kerättävä luterilaisten hoitoloihin aivopesuun ja
        vanhemmat lähetetään vaikka jollekin autiolle saarelle,
        kuten rikolliset aikoinaan lähetettiin Australiaan.
        Sen elämäntavan seuraukset huomaa rikollisten jälkeläisistä tänäänkin -
        Raamatun mukaisesti ainakin neljänteen polveen!.


      • todellisuus.tärkein
        Hasta_luego kirjoitti:

        tunnehuolto 12.1.2018 21:37

        <>Naurunalaiseksi tuntemisen painotus ei ollut minun keksintöäni. Kuulin tällaista tuntemusta esiintyneen kyseisen liikkeen piirissä vielä toimivan suusta. Ihmettelin, miten niin NAURUNALAINEN? Onko se vuotojen vakavuuden vähättelyä ja tarkoittaa kuitenkin häpeän ja ankaran syyllisyyden ahdistavaa painostusta - ja kuitenkin siis ainakin minun nähdäkseni 100% varmuudella täysin syyttömänä epäilyihin!><

        Arvelen, että kyseessä on henkilö, joka on herännyt jonkinasteiseen todellisuuteen, hän ei siis ole enää perusmallin rivitodistaja.

        <<Jos kukaan ei enää jaksa uskoa ameriikkalaisiin, so what?! Voisiko pitää vaikka lomaa koko liikkeen palveluksesta - vaikka välivuoden, pari! Palaisi sitten takaisin sorvin ääreen, kun julkisuus on saanut haluamansa. Ja pahin tonginta on tuuletettu. Netissä puidaan liikkeen syvimpiä syntyjä yhä laajemmin ja yhä yleisemmin jopa toistaiseksi vielä liikkeen kannattajienkin omilla nimillä ja kasvoilla.><

        Evlut-liike voisi tarjota yhden, kahden tai kolmen vuoden jäsenyyttä jollain kylkiäisellä, tätäkö ajat takaa?

        <>Kärsiikö "luopioliike" inflaation? Purkautuuko julkisuuteen uusi valtavirta, jossa uudet ja vanhat totuudet puidaan vereksin voimin julkisesti?><

        Mikä on "luopioliike"? Itse en sellaista tunne ja omalta kohdaltani toivotan tervetulleeksi tilanteen, jossa kritiikki on mennyt perille ja tehnyt tehtävänsä.

        <>Miten liikettä sivuavien keskustelujen sisältö kehittyy, jos liikettä ei enää viitsitä pelätä? Jos karttaminenkaan ei enää tehoaisi?><

        En kaikin ajoin osaa hahmottaa poukkoilevaa kirjoitteluasi. Kuka yleensäkään pelkää henkilökohtaisesti nykyisin itse uskonnollisia liikkeitä? Jos et ole havainnut, niin karttaminen on luonnonvastaista ja korkeintaan evoluutiolta voi odottaa muutosta.

        <>Mitä pitäisi vahvistaa? Huhupuheita vai lasten turvallisuudentunnetta? Vanhaa ystävyyttä vai murtuneita perustuksia? Uudelleenarviointia vai katkeraan marttyyriyteen heittäytymistä? ><

        Todellisuuden vahvistaminen olisi mun valinta ja tässä aihepiirissä se tarkoittaisi Raamatun asettamista oikeaan asemaansa sekä Jeesuksen rikkoman sopimuksen tunnustamista.

        Todellisuuden vahvistaminen olisi mun valinta ja tässä aihepiirissä se tarkoittaisi Raamatun asettamista oikeaan asemaansa sekä Jeesuksen rikkoman sopimuksen tunnustamista.
        ------
        Nimenomaan, huomio oleelliseen, tuo on tärkeintä. Päämääränä pitää olla vahvistaa todellisuutta.Tuo tunnehuolto veivaa ja pyörittelee näitä asioita niin monen mutkan takaa :) Vastaanottaja itse päättää mitä tiedolla tekee. Väkisinhän asiat ei muutu, vaikka olisi kuinka oikeassa, jos joku päättää uskoa faktoista välittämättä. Sitä todellisuutta vaan on tosi hankalaa vahvistaa. Luuleeko aloitaja, että jehovant. seuraavat uutisia ja ovat kärryillä asioista? Vasta keskustelin sellaisten henkilön kanssa, joka tuttuun tapaan yritti käännyttää ja jotenkin sääli kun olen valinnut väärän uskonnon, siltä ainakin vaikutti. Ne elää siinä harhassa, eikä ole kärryillä tapahtumista eikä asioista, vaikka maailmalla sattuisi mitä. Suurin osa on niin välinpitämättömiä, että heille on aivan sama. Minä olen ainakin saanut sellaisen toivottoman vaikutelman, monen kohdalla homma on jo menetetty.


      • meikämasa2.0
        Hasta_luego kirjoitti:

        tunnehuolto 12.1.2018 21:37

        <>Naurunalaiseksi tuntemisen painotus ei ollut minun keksintöäni. Kuulin tällaista tuntemusta esiintyneen kyseisen liikkeen piirissä vielä toimivan suusta. Ihmettelin, miten niin NAURUNALAINEN? Onko se vuotojen vakavuuden vähättelyä ja tarkoittaa kuitenkin häpeän ja ankaran syyllisyyden ahdistavaa painostusta - ja kuitenkin siis ainakin minun nähdäkseni 100% varmuudella täysin syyttömänä epäilyihin!><

        Arvelen, että kyseessä on henkilö, joka on herännyt jonkinasteiseen todellisuuteen, hän ei siis ole enää perusmallin rivitodistaja.

        <<Jos kukaan ei enää jaksa uskoa ameriikkalaisiin, so what?! Voisiko pitää vaikka lomaa koko liikkeen palveluksesta - vaikka välivuoden, pari! Palaisi sitten takaisin sorvin ääreen, kun julkisuus on saanut haluamansa. Ja pahin tonginta on tuuletettu. Netissä puidaan liikkeen syvimpiä syntyjä yhä laajemmin ja yhä yleisemmin jopa toistaiseksi vielä liikkeen kannattajienkin omilla nimillä ja kasvoilla.><

        Evlut-liike voisi tarjota yhden, kahden tai kolmen vuoden jäsenyyttä jollain kylkiäisellä, tätäkö ajat takaa?

        <>Kärsiikö "luopioliike" inflaation? Purkautuuko julkisuuteen uusi valtavirta, jossa uudet ja vanhat totuudet puidaan vereksin voimin julkisesti?><

        Mikä on "luopioliike"? Itse en sellaista tunne ja omalta kohdaltani toivotan tervetulleeksi tilanteen, jossa kritiikki on mennyt perille ja tehnyt tehtävänsä.

        <>Miten liikettä sivuavien keskustelujen sisältö kehittyy, jos liikettä ei enää viitsitä pelätä? Jos karttaminenkaan ei enää tehoaisi?><

        En kaikin ajoin osaa hahmottaa poukkoilevaa kirjoitteluasi. Kuka yleensäkään pelkää henkilökohtaisesti nykyisin itse uskonnollisia liikkeitä? Jos et ole havainnut, niin karttaminen on luonnonvastaista ja korkeintaan evoluutiolta voi odottaa muutosta.

        <>Mitä pitäisi vahvistaa? Huhupuheita vai lasten turvallisuudentunnetta? Vanhaa ystävyyttä vai murtuneita perustuksia? Uudelleenarviointia vai katkeraan marttyyriyteen heittäytymistä? ><

        Todellisuuden vahvistaminen olisi mun valinta ja tässä aihepiirissä se tarkoittaisi Raamatun asettamista oikeaan asemaansa sekä Jeesuksen rikkoman sopimuksen tunnustamista.

        "Mikä on "luopioliike"? Itse en sellaista tunne ja omalta kohdaltani toivotan tervetulleeksi tilanteen, jossa kritiikki on mennyt perille ja tehnyt tehtävänsä."

        No hastis, äläs ny maalaa virheellistä kuvaa. Jt mielestä on olemassa luopioliike. Kokoontuvat porukalla esim. päätston porteille, kuten tänä syksynä. Siinä "luopioliikkeen ilmentymä".

        Sitten ulkopuolella seuraavat näkevät, että on jt liike ja siitä eronnut luopioliike. Ovat luopuneet liikkeestä, johon aikasemmi kuuluivat. Vetävät ahkiota eri suuntaan.

        Kyllä luopioliike totta on. Ei sitä kannata peitellä. Keskustelufoorumeilla, vertaistukitapaamisissa ja UUT nähdään näinä liikkeinä ja ne jotka osallistuvat tavalla tai toisella, lasketaan kuuluviksi liikkeeseen.


        Sitten onkin eri asia, miten totta ovat ne väitteet, mitä näistä ryhmistä kerrotaan. Minua ei henk koht haittaa luopionimitys, koska tiedän, että nimi ei miestä pahenna. Eikä uskonkäsitykset tee ihmisestä parempaa.

        Luopionimitys riippuu näkökulmasta. Olemme molemmat luopuneet jehovan todistajuudesta.

        Mutta olemmeko luopuneet tosiasioista, onkin sitten eri kysymys.

        Kuka onkaan sitten se, joka puhuu toiseen ryhmään kuuluvista VALEHDELLEN kaikenlaista pahaa. Rasistimaisina yleistyksinä. Riittää, että kuulut ryhmään.

        No todisteet sitten puhuu puolestaan...


      • todellisuus.tärkein kirjoitti:

        Todellisuuden vahvistaminen olisi mun valinta ja tässä aihepiirissä se tarkoittaisi Raamatun asettamista oikeaan asemaansa sekä Jeesuksen rikkoman sopimuksen tunnustamista.
        ------
        Nimenomaan, huomio oleelliseen, tuo on tärkeintä. Päämääränä pitää olla vahvistaa todellisuutta.Tuo tunnehuolto veivaa ja pyörittelee näitä asioita niin monen mutkan takaa :) Vastaanottaja itse päättää mitä tiedolla tekee. Väkisinhän asiat ei muutu, vaikka olisi kuinka oikeassa, jos joku päättää uskoa faktoista välittämättä. Sitä todellisuutta vaan on tosi hankalaa vahvistaa. Luuleeko aloitaja, että jehovant. seuraavat uutisia ja ovat kärryillä asioista? Vasta keskustelin sellaisten henkilön kanssa, joka tuttuun tapaan yritti käännyttää ja jotenkin sääli kun olen valinnut väärän uskonnon, siltä ainakin vaikutti. Ne elää siinä harhassa, eikä ole kärryillä tapahtumista eikä asioista, vaikka maailmalla sattuisi mitä. Suurin osa on niin välinpitämättömiä, että heille on aivan sama. Minä olen ainakin saanut sellaisen toivottoman vaikutelman, monen kohdalla homma on jo menetetty.

        todellisuus.tärkein 13.1.2018 3:23

        <>Nimenomaan, huomio oleelliseen, tuo on tärkeintä. Päämääränä pitää olla vahvistaa todellisuutta.><

        Uskonmolla taikauskolla ei ole oleellista eroa, aivan eri pohjalta ponnistavat uskonnolliset liikkeet voivat pitää toisiaan taikauskona.

        <<Minä olen ainakin saanut sellaisen toivottoman vaikutelman, monen kohdalla homma on jo menetetty. ><

        Näin varmaan on sellaisen iäkkäämmän väen kodalla, joka on suunnilleen elämänsä uhrannut Vt-seuralle.


      • meikämasa2.0 kirjoitti:

        "Mikä on "luopioliike"? Itse en sellaista tunne ja omalta kohdaltani toivotan tervetulleeksi tilanteen, jossa kritiikki on mennyt perille ja tehnyt tehtävänsä."

        No hastis, äläs ny maalaa virheellistä kuvaa. Jt mielestä on olemassa luopioliike. Kokoontuvat porukalla esim. päätston porteille, kuten tänä syksynä. Siinä "luopioliikkeen ilmentymä".

        Sitten ulkopuolella seuraavat näkevät, että on jt liike ja siitä eronnut luopioliike. Ovat luopuneet liikkeestä, johon aikasemmi kuuluivat. Vetävät ahkiota eri suuntaan.

        Kyllä luopioliike totta on. Ei sitä kannata peitellä. Keskustelufoorumeilla, vertaistukitapaamisissa ja UUT nähdään näinä liikkeinä ja ne jotka osallistuvat tavalla tai toisella, lasketaan kuuluviksi liikkeeseen.


        Sitten onkin eri asia, miten totta ovat ne väitteet, mitä näistä ryhmistä kerrotaan. Minua ei henk koht haittaa luopionimitys, koska tiedän, että nimi ei miestä pahenna. Eikä uskonkäsitykset tee ihmisestä parempaa.

        Luopionimitys riippuu näkökulmasta. Olemme molemmat luopuneet jehovan todistajuudesta.

        Mutta olemmeko luopuneet tosiasioista, onkin sitten eri kysymys.

        Kuka onkaan sitten se, joka puhuu toiseen ryhmään kuuluvista VALEHDELLEN kaikenlaista pahaa. Rasistimaisina yleistyksinä. Riittää, että kuulut ryhmään.

        No todisteet sitten puhuu puolestaan...

        meikämasa2.0 13.1.2018 11:35

        <>No hastis, äläs ny maalaa virheellistä kuvaa. Jt mielestä on olemassa luopioliike. Kokoontuvat porukalla esim. päätston porteille, kuten tänä syksynä. Siinä "luopioliikkeen ilmentymä".><

        Mulla mu ist i palaa pätkittäin, oli joku aawa tai vastaava, mutta nahistelivat alussa sen verran hyvin, että jätin menon seuraamisen. Se on sitten määrittelykysymys mitä kukin liikkeellä tarkoittaa, itse katson jonkin sortin rekisteröinnin tai muun olevan oleellinen tekijä. Minulle nippu samanmielisiä samaan aikaan yhdessä paikassa ei vielä ole liike.


    • " Jos liikkeen kannattaja kokee tulleensa petetyksi, ja naurunalaiseksi, MITEN HÄNTÄ ON PARASTA LÄHESTYÄ? "

      Kannattaa lähestyessään laskea suolikaasua taajaan, koska silloin jt kokee tilanteen tutuksi ja turvalliseksi. Sekä kannattaa jutella rauhallisesti korkeintaan kolmisanaisia lauseita. Aikalailla samaan malliin kuin juttelisi pelästyneelle paviaanille tai sianporsaalle. Sekä rapsuttelee leuan alta ja taputtaa pyllylle.

      • kookoo2 12.1.2018 22:41

        <>Kannattaa lähestyessään laskea suolikaasua taajaan, koska silloin jt kokee tilanteen tutuksi ja turvalliseksi.><

        Tänään koin jonkinlaisen täyttymyksen ihan uunikala-aterian pohjalta. Ei mitään ihmeellistä lisuketta, mutta vaimon motivoimalla iltakävelyllä irtosi kaiken aikaa hillitysti ja vaimeasti. Jos pahemmin narahtaisi, niin se ei koskaan jää (rakkaudellisesti kyllä) huomauttamatta.

        Eli samaan malliin kuin kissan hännän typistäminen, sentti kerrallaan, ei satu niin pahasti.


      • pruuuuttttt
        Hasta_luego kirjoitti:

        kookoo2 12.1.2018 22:41

        <>Kannattaa lähestyessään laskea suolikaasua taajaan, koska silloin jt kokee tilanteen tutuksi ja turvalliseksi.><

        Tänään koin jonkinlaisen täyttymyksen ihan uunikala-aterian pohjalta. Ei mitään ihmeellistä lisuketta, mutta vaimon motivoimalla iltakävelyllä irtosi kaiken aikaa hillitysti ja vaimeasti. Jos pahemmin narahtaisi, niin se ei koskaan jää (rakkaudellisesti kyllä) huomauttamatta.

        Eli samaan malliin kuin kissan hännän typistäminen, sentti kerrallaan, ei satu niin pahasti.

        Ilmavaivat on kyllä kiusallisia, haittaavat elämää. Lienee joku saatanan keksintö.


      • pruuuuttttt kirjoitti:

        Ilmavaivat on kyllä kiusallisia, haittaavat elämää. Lienee joku saatanan keksintö.

        Se on se kuuluisa Pyhä Henki, joka sulostuttaa tuoksullaan kanssakulkijoita.


      • pruuuuttttt kirjoitti:

        Ilmavaivat on kyllä kiusallisia, haittaavat elämää. Lienee joku saatanan keksintö.

        pruuuuttttt 13.1.2018 10:54

        <>Ilmavaivat on kyllä kiusallisia, haittaavat elämää.><

        Jos jotain varsinaista haittaa on, niin sai se on pääosin muille kuin itselle, oma sprägäri ei haise.


    • meikämasa2.0

      Koklataas ny lähteä pohtimaan, vaikka aika tyhjältä pää kyllä nyt tuntuu.

      Jospa vastaisin ensi kysymyksiisi niin kuin ittestä tällä hetkellä tuntuu pieni analysaattori perään.

      1. Tottakai saa kysyä! Jos porukan henki lannistaa tai pelottelee olemaan kysymättä, se on sairas kulttuuri silloin.

      2. On ohjeistettu. Perus pohja soundi on "pysy uskollisena jehovalle" kesän 2016 konventin teeman mukaan "älä luovuta!". Tätä ajatusta pusketaan rivijäsenille koko kulttuurin tuutin täydeltä jatkuvalla pakkosyötöllä. Pysyminen jehovalle uskollisena merkitsee sitä, että ei eroa järjestöstä edes syystä. Tämän takia esim, miika 6:8 oleva "huomaavaisuus" on muuttunut uusimmassa 2013 hopeakannessa "uskollisuudeksi". Olen kuullut jo tätä käytetyn sovellutuksena pysymään uskollisena jehovan järjestölle, eli olemaan eroamatta. Olennaista o kysyä, onko ajatusjuoksussa järkeä.

      Ohjeistuksena rivijäsenille sanoisin, että on paikallaan kysyä JUURI NIITÄ kysymyksiä, jotka oikeasti askarruttavat. Ei niitä joita kysytään tutkittavissa artikkeileissa sun puolesta ja vastataan sulle kappaleessa. Kysy vanhimmilta tai julkisesti kokouksessa. Keskusteluja nauhalle, vaikka kielletään.

      Mutta suuremmin se on niin, että julistajat ei niitä ohjeita tarvitse. Johtoväki tarvitsee alkaen seurakuntien vanhimmista ja siitä sit ylöspäin. Mutta kun ne on jumalisesti viisaita, ja vanhimpia seurakunnissa sanotaan pyhän hengen nimittämiksi, niin ei niitä kärsi neuvoa eikä niiltä meinaa uskaltaa kysyä. On myös hankala saada korjausta, jos joku vanhimmista esim läpsii sisaria persuksille ja lähentelee.

      3. Rehellinen pitää olla alusta lähtien. Varovaisuus asioiden kertomisessa on sillkkaa epärehellisyyttä. Katsos kun suustasi voi tulla sinänsä tosia väittämiä ja toteamuksia, mutta kuitenkin jätät kertomatta sen olennaisen... No niinkin voi valehdella. Rehellisyys ja avoimuus on sitä helpompaa, mitä enemmän sitä harjoittaa. Salailu ja piilottelu on kuin patoaisi puroa. Lopulta et enää kykene pitämään patoa kasassa ja se murtuu. Mitä enemmän tämä on pitkittynyt, sitä suurempi ryöppy lopulta. Viestini menee tässä yhteydessä järjestön valtaa pitäville, alkaen vanhimmista.

      4. Joku mua kyvykkäämpi vastaa tähän.

      5. Todellisuuden kanssa tässä on ratkaisut tehtävä. Siis penkomaan todisteita ja selvittämään, niinhän se selviää, onko totta.

      jatketaan sit taas joskus, kun älli paremmin leikkaa...

      • meikämasa2.0 12.1.2018 23:52

        <>Koklataas ny lähteä pohtimaan, vaikka aika tyhjältä pää kyllä nyt tuntuu.><

        Olet hyvinkin oikealla uralla. Asiaa on käsitelty ja uutta voisi hakea vaikka Pohjois-Korean suunnalta. Eli koittaa mennä Pohjois-Koreaan ja kertoa kadulla vastaantuleville, että maan johtaja on täysi pelle.


    • tunnehuolto 12.1.2018 18:47

      <>...tiistain 9.1.2018 FaithLeaks paljastusten jälkeen on vaikeaa enää suhtautua liikkeen sisällä toimivaan rivijulistajaankaan enää vanhaan malliin. ><

      Mun suhtautuminen jt-rivitodistajiin muuttuu tasan yhtä paljon kun mun suhtautuminen muuttui riviluterilaisiin esimerkiksi Päivi Räsäsen kuuluista homokommenteista. Eli ei mitään muutosta.

      <>1. Pitääkö/saako asiasta esittää kysymyksiä?><

      Jos toi on sulle todellinen ongelma, niin miksi et kysy rivitodistajalta?

      <>2. Miten rivikannattajia on ohjeistettu yhä räikeämmin ryvettyvään julkisuuskuvaan? Miten pitäisi ohjeistaa?><

      Tietänet ohjeistuksen oikein hyvin, kuten myös oman ohjeistusnäkemyksesi.

      <>3. Milloin on sopiva ajankohta kyseenalaistaa liikkeen varovaisuutta asioiden esille tuonnissa?><

      24/7, mutta rivitodistajat eivät tuosta varovaisuudesta ole vastuussa.

      <>4. Miten pitää suhtautua liikkeessä toimivien vanhempien lapsiin?><

      Voisko edes lapsien antaa olla rauhassa kun ei ole kasvatusvastuutakaan.

      <>5. Ovatko vuotaneet asiakirjat todella totta vai onko kaikki vain pahaa painajaisunta?><

      Kuten oikein hyvin tiedät, niin rivitodistajille opetettava perussuhtautuminen on, että kaikki negatiivinen on pääsääntöisesti saatanan masinoimaa luopiovalehtelua. Kristillisissä loppupeleissä ei erillisillä maallisten säädösten rikkomuksilla tai törkeilläkään rikoksilla ole mitään merkitystä, vaan kisa käydään todennettavan todellisuuden ja Raamatun välillä.

      <<Nyt kaipaisin pikaisesti neuvoja sekä vierailevilta, liikettä sivuavilta että ,arsinkin vakkarikommentoijilta!><

      Mun veikkaus on, että et kaipaa neuvoja, vaan tämä on tapasi julistaa omia näkemyksiäsi.

      <>Miten pitkään suhteita rivikannattajiinkaan voi ylläpitää rakentavassa hengessä katselematta yhä pahenevaa näkymää vain suoraan läpi sormien?

      Olettaisin, että ainakin yhtä pitkään kun Jeesuksen jullikkaa on kristillisyydessä siedetty ja siitä rivijäsenille vaiettu.

      <>Pitääkö lasten nettivuotohavaintoihin reagoida liikkeen ulkopuolisena? Miten?><

      Ei pidä, pikemminkin pitää pysyä erossa lapsista, joihin ei ole kasvatusvastuu-suhdetta. Jokainen saa sitten itse miettiä miten pysyy toisten lapsista etäällä'.

      ><Jos liikkeen kannattaja kokee tulleensa petetyksi, ja naurunalaiseksi, MITEN HÄNTÄ ON PARASTA LÄHESTYÄ?><

      Miksi ryhtyä saalistamaan jt-malliin kuka kulloinkin olisi sopiva käännytysuhri? Kyllä petetyksi itsensä kokenut hakee itse kanavansa. Oma kokemukseni on, että tarpeen vaatiessa osaavat ihan itse kysellä asioita.

    • PohjoisenAkka

      Lasken "Tunnehuollon" vakoojiin J-todistajien keskuudessa.
      Hän peittää uskollisuutensa luterilaisuuteen - valiten saksalaisuuden
      halveksittavan ame-rikkalaisuuden edelle.
      Kiinnostusta teeskennellen "Tunnehuolto" veljeilee muutaman todistajaperheen kanssa
      urkkien heiltä tietoa jota käyttää sen sitten aseenaan todistajia vastaan.

      Puukko on alun perin valmistettu kalastukseen ja metsästykseen työvälineeksi.
      Sitä voi käyttää myös naisten lestiinsä asettamiseen ja lasten kuritukseen.
      Tai vain lyödä "tuttaviaan" selkään - "Tunnehuollon" tavoin!
      Tajusin vaikuttimesi jo alusta asti.

    • Oilikainen

      Aloituksessa on oikeita asioita.
      Mutta se todistaa, että lahkojohto ei ole muuttunut.
      Se, että maailmanloppu vahivstetaan pakanauskonnon pyhän monumentin mitoilla, siihen on vain totuttu. Vaikka voisi sanoa että vankilaan pitäisi laittaa ne , jotka sanotuilla mitoilla saivat viattomat, harhautetut ihmiset kaupittelemaan lehtiään.
      On rokotuskiellon kausi, joka todistajat neuvotaan kieltämään, ja noudattamaan kieltoa tarkistaa.

      Ne ajattelemaan inspiroivat kysymykset todistajille.
      Ja tuoda esille että yksin ei jää, vaikka lahkossa niin uskoteltaisiin, ex-todistajain foorumille veljesseura.-org pääsee keskustelemaan, siellä on vertaistuen foorumi myös.

    • ainoavaihtoehto

      Tunnehuoltohan on kirkon immeisiä, lienee ihan palkollinenkin. Diakoni?

    • meikämasa2.0

      "Nettiin on (taas) vuotanut tyrnistyttävää aineistoa. Olemme ehkä aavistelleet jotakin tällaista olevan tulossa, mutta tiistain 9.1.2018 FaithLeaks paljastusten jälkeen on vaikeaa enää suhtautua liikkeen sisällä toimivaan rivijulistajaankaan enää vanhaan malliin. "

      Nyt kiinnittäisin huomiota näihin käsitteisiin ja siihen asenteelliseen ilmapiiriin.

      Vuotanut aineistoa.... Ikään kuin tämmöinen vuoto olisi jotenki paha ja kartettava asia, kuin vesijohtoputkistossa. Kaiken sisällä olevan halutaan pysyvän siellä ja tulevan ulos suunnitellusta ja hallittavasta kohdasta. Hallintoelin pimittää tietoa selittäen, että ystävät eivät ole vielä valmiita tietämään tiettyjä asioita. Sitten hallitusti kertoo esim. valtakunnan salin myynnistä ja seurakuntien yhdistämisistä juuri ennen kuin se astuu voimaan.

      Kasvattaako tämä luottamusta? Eipä näytä kasvattavan. Juuri silloin tulee näitä "vuotoja" joita toiset kutsuvat paljastuksiksi. Asenteen pohjavirtaus on eri.

      Vuoto ja paljastus tarkoittaa tässäkin tapauksessa aika samaa asiaa. Pedovuoto tai pedopaljastus. Mutta se ihmisen sisällä oleva asenne saa valitsemaan näistä jomman kumman. Kumpi sulla tunnehuolto ajatuksesi? Onko tämä tosiasian esiin tuleminen HYVÄ vai HUONO asia.

      Älä vastaa pitkästi, selittäen, että on epämiellyttävää kuulla näitä.... Joo tai ei vastaus yksinkertaisesti ja vähän perustelua, oli kantasi mikä vaan.

      Sulla tuntuu olevan se polittinen korrektius. Kysytään yksinkertaista, vastaat kuin poliitikko korrektisti ottamatta selkeää kantaa suuntaan tai toiseen. Se nyt vaan on niin, että kun ottaa kantaa tulee kumartaneeksi toisaalle ja pyllistäneeksi toisaalle samaan aikaan. Et voi kumartaa kahteen suuntaan yhtä aikaa, mutta jos kumartelet vuorotellen joka suuntaan, teet ittes naurunalaiseksi sitten loppupeleissä

      Ystäväpiiri vaihtuu sen mukaan, mihin ja miten otat kantaa.

      Tämä on hinta siitä, että ottaa kantaa.

      Silti olis hyvä uskaltaa ottaa kantaa.

      Kannan oton perusteella voi päättää, mitä alkaa tehdä. Mut jos ei ota kantaa, ei tee päätöstäkään. Tai horjuu tekemisissään sinne tänne. Eli vailla suuntaa

      Jos haluat ohjata venettä, se ei ohjaudu tai ohjautuu, mutta todella heikosti ilman vetoa. Ei ohjaudu hyvin lipuessaan vapaalla, vaikka olisi vauhtiakin.

      Veto päälle, eli ota kantaa. Ja kantaa voi muuttaa matkan varrella peräsimen kulmaa muuttamalla. Pakkohan se on että voi väistää karikoita ja päästä perille.

      Yksi suuri vika kulttuureissa onkin siinä, kun omaa kantaansa on jotenkin moraalisesti väärin tai vähintään kyseenalaista muuttaa.

      Mitä kirjoitin, sen kirjoitin. Eli toisin sanoen ole samaa mieltä kehdosta hautaan, vaikka menee päin peetä. Kuule jos alkaa mennä päin peetä, pitäiskö tehdä ohjausliike parempaan suuntaan?

      eli vaihtaa mielipidettä

      Onko moraalisesti väärin kieltäytyä ajamasta karille omaa paattiaan?

      • Kiitokset kaikille todella valaisevista ajatuksista! Luin juuri kommentteja ja päätin tarttua nyt ensimmäisenä viimeiseen. Meikämasa2.0 kysyy ja tunnehuolto vastaa:

        On mielestäni hyvä, että liikkeen aikaisemman "kirjavartiotornimaineen" suojissa "pahaa aavistamattomina" tehdyt kiistattomat väärinkäytökset tulevat kaikkien tietoon. Siis myös täysin syyttömien rivijulistajien.

        Kysymyksessä eivät ole liikkeen kannalta pienet "oppikysymykset", joista rivijulistajat ovat valmennettuja vastaamaan. Nyt kentällä kysytään ihan muuta.

        Tiedän ihan viime aikojen keskutelujen perusteella, että rivijulistajalle sallittuja tietokanavia on tasan 1 kpl. Tämä kanava ei ohjeista vastaamaan niihin epäilyihin ja aineistovaatimuksiin, mitä liikkeen hallinnolle on esitetty.

        Nämä viime päivien uskomattomat asiakirjajulkistukset ovat "vuotoja" ja "paljastuksia" lähinnä rivijulistajien katveisesta näkökulmasta. Maailmalliset eivät esim. nettiä selaillessaan juuri muuta ole Kiitokset kaikille todella valaisevista ajatuksista! Luin juuri aineistoa ja päätin tarttua ensimmäisenä viimeiseen. Meikämasa2.0 kysyy ja tunnehuolto vastaa: on hyvä, että liikkeen aikaisemman "kirjavartiotornimaineen" suojissa "pahaa aavistamattomina" tehdyt kiistattomat väärinkäytökset tulevat kaikkien tietoon. Siis myös täysin syyttömien rivijulistajien.

        Tiedän ihan viime aikojen keskutelujen perusteella, että rivijulistajalle sallittuja tietokanavia on tasan 1 kpl.

        Nämä viime päivien uskomattomat asiakirjajulkistukset ovat "vuotoja" ja "paljastuksia" lähinnä rivijulistajien katveisesta näkökulmasta. Maailmalliset eivät esim. nettiä selaillessaan juuri muuta enää ole liikkeestä löytäneetkään.

        Rivikannattajan asema ei ole nykyisellään mitenkään selkeä, koska liikkeen hallinto ei ole suostunut yhteistyöhön edes lainvalvojain kanssa. Sisäinen tiedotus ei tue rivijulistajan selvitymistä todellisen asiain paljastuneen laidan kanssa.

        Todellisuus ja yhteinen kuvanrakentaminen ovat nyt ristiriidassa.


      • - Anteeksi tekstin alkuosan kloonautuminen - mitään ei jäänyt kuitenkaan pois.


      • En.ymmärrä

        Sulla tuntuu olevan se polittinen korrektius. Kysytään yksinkertaista, vastaat kuin poliitikko korrektisti ottamatta selkeää kantaa suuntaan tai toiseen.

        -En ymmärrä tälläistä, jos suoraan sanotaan. Anonyymilla keskustelu palstalla mielipiteiden selkeä esittäminen ei pitäisi olla ongelma kellekään


    • AntiManipulatore

      Olettaako avaaja nyt ihan aikuisen oikeasti, että kaikki palstalla kirjoittavat ovat valmiita lahtemään noihin johdatteleviin ja epämääräisiin, sekä alati toistuviin vedätysleikkeihin mukaan manipuloitaviksi?

      Tuo kaksinaamainen manipulointi-toiminta myös muistuttaa sodanaikaisten venäläiskätyreiden toimintaa mm. Karjalassa, kun koettivat ujuttautua siviileinä väestön joukkoon vakoilemaan isänmaansa piikkiin ... nyt isännmaan roolissa vaikuttaa olevan tuo Katolisesta kirkosta luopioitunut Luterilainen valtion-kirkko, joka siltikin markkinoi ensimmäisen pakko-jumalkuvaa.

      Eikö avaaja ole lainkaan huolllissaan siitä, että pastatoiminnallaan riskeeraa saattaa itsensä julkisesti aivan naurunalaiseksi?

      • eivaaksaakaanväärään

        Olet siis, anttimanipulari, sitä mieltä ettet pysty lahkosta kertomaan tähän mitään puolustettavaa, niin kirjoitat puuta-heinää ?
        Entä jos itse nöyrtyisit oikeaan, ja jättäisit väärän ?


      • AntiManipulator
        eivaaksaakaanväärään kirjoitti:

        Olet siis, anttimanipulari, sitä mieltä ettet pysty lahkosta kertomaan tähän mitään puolustettavaa, niin kirjoitat puuta-heinää ?
        Entä jos itse nöyrtyisit oikeaan, ja jättäisit väärän ?

        Toivottavasti nyt edes ymmärrät mikä ero on tuolla sinun "anttimanipularilla' ja "AntiManipulator'illa."

        "Entä jos itse nöyrtyisit oikeaan, ja jättäisit väärän ?"

        Mitä epäselvää on alla olevassa, jonka kirjoitin jo ketjun ensimmäiseen viestiini?

        "Vaikka Vartiotorniseuran ikeestä kovalla __henkilökohtaisella selvitystyöllä_ irtaantuminen voisikin olla kannustettavaa ja joka lähtee henkilöstä itsestään, ei ulkoapäin, niin uskomustoivomuksellisesti ojasta allikkoonkaan siirtyminen ei ole kovin optiimi vaihtoehto."


      • Kiitoksia kaikille laajasta tarkastelusta! Nyt pääsen kommentointihommiin minäkin!

        Antimanipulatore tarttuu kieltämättä johdattelevaan avaukseeni. Neuvostokätyri teki vieraan vallan "käännytystyötä" - itseäni en osaa yhdistää kyllä suoraan näihin. Pikemminkin näen ameriikkkalaisliikkeen jättävän nyt suomalaiset rivikannattajansa tyhjän päälle ilman selkeää ohjeistusta suhtautumisesta julkisuuteen tulleisiin tietoihin, mitä liikkeessä on todella annettu tapahtua.

        Oman hengellisen kodin tuhoutuminen ei ole läpihuutojuttu. Siksi halusin pohdittavan aihetta yhdesssä tässä ja nyt. Kiitos kaikille ajatuksensa tänne antaneille!

        Kiitos myös "Oilikainen" Tuen havaintojasi ja neuvojasi:

        "Pitää tuoda esille että yksin ei jää, vaikka lahkossa niin uskoteltaisiin, ex-todistajain foorumille veljesseura.-org pääsee keskustelemaan, siellä on vertaistuen foorumi myös." Vertaistukea antavat myös UUT ja hjalpkallan.se. Jokaiseen voi ottaa yhteyttä nimettömänä.

        "PohjoisenAkka" sivaltaa tunnehuoltoa ja tunnehuolto ottaa vastaan! Huolta rivitodistajien jaksamisesta on kuitenkin jossakin määrin olemassa - on olllut jo vuosia ja nämä asiakirjojen julkistukset lisäävät murtumisriskiä. En enää ole varma, miksi haluaisin olla tekemisissä tämän liikkeen kannattajien kanssa. Haluaisin kuitenkin jatkaa esiin nousseiden faktojen pohjalta ja puhdistaa pöydän ja murtaa vaikenemisen muurin. Toisen ihmisen hengellisen kodin tuho on tunteisiin käyvää.

        "Hasta_Luego" kiteyttää:

        "Kuten oikein hyvin tiedät, niin rivitodistajille opetettava perussuhtautuminen on, että kaikki negatiivinen on pääsääntöisesti saatanan masinoimaa luopiovalehtelua."

        Ja ristiriita rivitodistajien oikeudentunnossa paisuu, kun oman hengellisen kodin kammareissa tapahtuu. Ja päivänvalo alkaa yltää sisään. Silloin äärimmisen negatiiviset tunteet omaa kotia koskien raatelevavat liikkeen rivikannattajaa. Häntä pitää tukea liikkeen ulkopuolelta.

        Kiitos, "todellisuus.tärkein"! Ohjaat käytännölliseen ajatteluun!

        "Päämääränä pitää olla vahvistaa todellisuutta.Tuo tunnehuolto veivaa ja pyörittelee näitä asioita niin monen mutkan takaa :) Vastaanottaja itse päättää mitä tiedolla tekee. Väkisinhän asiat ei muutu, vaikka olisi kuinka oikeassa, jos joku päättää uskoa faktoista välittämättä. Sitä todellisuutta vaan on tosi hankalaa vahvistaa. Luuleeko aloitaja, että jehovant. seuraavat uutisia ja ovat kärryillä asioista? Vasta keskustelin sellaisten henkilön kanssa, joka tuttuun tapaan yritti käännyttää ja jotenkin sääli kun olen valinnut väärän uskonnon, siltä ainakin vaikutti. Ne elää siinä harhassa, eikä ole kärryillä tapahtumista eikä asioista, vaikka maailmalla sattuisi mitä. Suurin osa on niin välinpitämättömiä, että heille on aivan sama. Minä olen ainakin saanut sellaisen toivottoman vaikutelman, monen kohdalla homma on jo menetetty.

        Tätä olen itsekin ajatellut. Onko moni niin totaalisen pettynyt "uskontoon", että ei enää jaksa uskoa ja luottaa mihinkään? Siinä haluaisin voida vaikuttaa. Ameriikkkalaisliikkeillä ei ole asiantuntemusta hoitaa mistiin menneitä nettiseikkailujaan.

        Voisiko rivikannattaja tehdä pesäeron ameriikkalaisliikkeisiin siksi aikaa, kunnes maailmalta kuuluu maallisen tuomion vapauttava sanoma!


      • tunnehuolto kirjoitti:

        Kiitoksia kaikille laajasta tarkastelusta! Nyt pääsen kommentointihommiin minäkin!

        Antimanipulatore tarttuu kieltämättä johdattelevaan avaukseeni. Neuvostokätyri teki vieraan vallan "käännytystyötä" - itseäni en osaa yhdistää kyllä suoraan näihin. Pikemminkin näen ameriikkkalaisliikkeen jättävän nyt suomalaiset rivikannattajansa tyhjän päälle ilman selkeää ohjeistusta suhtautumisesta julkisuuteen tulleisiin tietoihin, mitä liikkeessä on todella annettu tapahtua.

        Oman hengellisen kodin tuhoutuminen ei ole läpihuutojuttu. Siksi halusin pohdittavan aihetta yhdesssä tässä ja nyt. Kiitos kaikille ajatuksensa tänne antaneille!

        Kiitos myös "Oilikainen" Tuen havaintojasi ja neuvojasi:

        "Pitää tuoda esille että yksin ei jää, vaikka lahkossa niin uskoteltaisiin, ex-todistajain foorumille veljesseura.-org pääsee keskustelemaan, siellä on vertaistuen foorumi myös." Vertaistukea antavat myös UUT ja hjalpkallan.se. Jokaiseen voi ottaa yhteyttä nimettömänä.

        "PohjoisenAkka" sivaltaa tunnehuoltoa ja tunnehuolto ottaa vastaan! Huolta rivitodistajien jaksamisesta on kuitenkin jossakin määrin olemassa - on olllut jo vuosia ja nämä asiakirjojen julkistukset lisäävät murtumisriskiä. En enää ole varma, miksi haluaisin olla tekemisissä tämän liikkeen kannattajien kanssa. Haluaisin kuitenkin jatkaa esiin nousseiden faktojen pohjalta ja puhdistaa pöydän ja murtaa vaikenemisen muurin. Toisen ihmisen hengellisen kodin tuho on tunteisiin käyvää.

        "Hasta_Luego" kiteyttää:

        "Kuten oikein hyvin tiedät, niin rivitodistajille opetettava perussuhtautuminen on, että kaikki negatiivinen on pääsääntöisesti saatanan masinoimaa luopiovalehtelua."

        Ja ristiriita rivitodistajien oikeudentunnossa paisuu, kun oman hengellisen kodin kammareissa tapahtuu. Ja päivänvalo alkaa yltää sisään. Silloin äärimmisen negatiiviset tunteet omaa kotia koskien raatelevavat liikkeen rivikannattajaa. Häntä pitää tukea liikkeen ulkopuolelta.

        Kiitos, "todellisuus.tärkein"! Ohjaat käytännölliseen ajatteluun!

        "Päämääränä pitää olla vahvistaa todellisuutta.Tuo tunnehuolto veivaa ja pyörittelee näitä asioita niin monen mutkan takaa :) Vastaanottaja itse päättää mitä tiedolla tekee. Väkisinhän asiat ei muutu, vaikka olisi kuinka oikeassa, jos joku päättää uskoa faktoista välittämättä. Sitä todellisuutta vaan on tosi hankalaa vahvistaa. Luuleeko aloitaja, että jehovant. seuraavat uutisia ja ovat kärryillä asioista? Vasta keskustelin sellaisten henkilön kanssa, joka tuttuun tapaan yritti käännyttää ja jotenkin sääli kun olen valinnut väärän uskonnon, siltä ainakin vaikutti. Ne elää siinä harhassa, eikä ole kärryillä tapahtumista eikä asioista, vaikka maailmalla sattuisi mitä. Suurin osa on niin välinpitämättömiä, että heille on aivan sama. Minä olen ainakin saanut sellaisen toivottoman vaikutelman, monen kohdalla homma on jo menetetty.

        Tätä olen itsekin ajatellut. Onko moni niin totaalisen pettynyt "uskontoon", että ei enää jaksa uskoa ja luottaa mihinkään? Siinä haluaisin voida vaikuttaa. Ameriikkkalaisliikkeillä ei ole asiantuntemusta hoitaa mistiin menneitä nettiseikkailujaan.

        Voisiko rivikannattaja tehdä pesäeron ameriikkalaisliikkeisiin siksi aikaa, kunnes maailmalta kuuluu maallisen tuomion vapauttava sanoma!

        tunnehuolto 13.1.2018 16:50

        <>Ja ristiriita rivitodistajien oikeudentunnossa paisuu, kun oman hengellisen kodin kammareissa tapahtuu. ><

        Se on jt:n uskon heikkoutta jos ei usko hallintoelimen selityksiin. Ristiriidat hoidetaan pois kognitiivisella dissonanssilla ja kaikki on taas hyvin. Oma kantani on se, että ristiriitoja syntyy jäsenistössä käytännössä ainoastaan merkittävien oppimuutosten vanavedessä, kuten myös pieleen menneiden ennustusten vanavedessä.

        <>Ja päivänvalo alkaa yltää sisään. ><

        Kokemukseni mukaan tuota päivänvalotusta tapahtuu ainoastaan todistajan omasta aloitteesta.

        <>Silloin äärimmisen negatiiviset tunteet omaa kotia koskien raatelevavat liikkeen rivikannattajaa. Häntä pitää tukea liikkeen ulkopuolelta.><

        Jos jehovantodistaja ei ole avannut mieltään, niin hän ei kuuntele ulkopuolisia. Ja varsinainen karhunpalvelus olisikin tukeminen vaihtamalla muna munaan.


      • Muodikkaat ameriikkalaisliikkeet ovat olleet meille suomalaisille aika merkityksettömiä lyhyen markkinointijaksonsa aikana. Mitään hyödyllistä ne eivät ole "valloitusretkensä" aikana pohjoismaiseen yhteiskuntaelämään tuoneet. Ruotsi on luopunut jo Bethelistäänkin ja Suomi sulkenut kirjapainotoiminnot.

        Suomalaisjulistajien työpanos on siirtynyt rahana sekä nyttemmin myytyjen salien myyntituottoina yhdysvaltain pääkonttorille. Rivijannattajien aika, työ sekä taloudellinen tuki ovat vielä vuosia eteen päin meille kaukaisen maan tuntemattomia hankkeita rahoittamassa.

        Viime aikain ilmi tulleet asiakirjat liikkeen toimintatavoista ovat olleet tyrmistyttäviä. Lyhyen olemassaolonsa aikana liike on vain muutellut opetuksiaan ja päätynyt lopulta internetiin. Netissä liikkeen historia on ollut julkisesti riepoteltavissa, kiusallisten tietojen leviämisestä johtuen mm. kastettujen määrä on laskenut esim. suomessa n, 700:sta vuosittain kastetusta n. 200:een. Samoin on käynyt Ruotsissa.

        Liikkeen kannattajamäärä on pudonnut Suomessa 20.000:sta parilla tuhannella noin 18.000:aan. Uusia "kiinnostuneita" ei enää tavata, koska ameriikkalaisliikeen maine on todella kyseenalaistettu. Liikkeen hallinto on viranomaisten tutkinnan alaisena niin liikkeen kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Huhumylly pyörii kierroksilla myös saleilla.

        Liikkeen vetäjät ovat vastuussa suomalaiskannattajien vaivautuneesta ja jopa kiemurtelevaisesta tavastaan levitellä edelleen "kauniita" kuvia raunioituvasta ameriikkalaisliikkeestä.

        Liikkeen hengellinen uskottavuus on menetetty. Viime aikain asiakirjajulkistukset heikentävät myös yksittäisen suomalaisjulistajan asemaa. Miksi tehdä suomalaisena työtä sellaisen vieraan liikkeen hyväksi, jonka hallinto kehottaa SALAAMAAN oman liikkeen sisällä tapahtuneita lapsiin kohdistuneita väärinkäytöksiä! Mihin tällainen toiminta meitä ohjaa? Mitä se kertoo vetäjistä?

        Suomessa on totuttu rehellisyyteen. Perinteemme ulottuvat tuhansien vuosien taakse eikä niihin ole ameriikkalaisliikkeillä mitään lisättävää. Päin vastoin!

        Mitä voisimme kysyä suomalaisrivijulistajilta heidän tunnoistaan tällä hetkellä?

        Voimmeko vain toivoa, suomalainen, vuosituhantinen hengellinen perinne ajaa rivikannattajat ulos tällaisista rappioliikkeistä?


      • 10xviinijakuittihukka
        tunnehuolto kirjoitti:

        Muodikkaat ameriikkalaisliikkeet ovat olleet meille suomalaisille aika merkityksettömiä lyhyen markkinointijaksonsa aikana. Mitään hyödyllistä ne eivät ole "valloitusretkensä" aikana pohjoismaiseen yhteiskuntaelämään tuoneet. Ruotsi on luopunut jo Bethelistäänkin ja Suomi sulkenut kirjapainotoiminnot.

        Suomalaisjulistajien työpanos on siirtynyt rahana sekä nyttemmin myytyjen salien myyntituottoina yhdysvaltain pääkonttorille. Rivijannattajien aika, työ sekä taloudellinen tuki ovat vielä vuosia eteen päin meille kaukaisen maan tuntemattomia hankkeita rahoittamassa.

        Viime aikain ilmi tulleet asiakirjat liikkeen toimintatavoista ovat olleet tyrmistyttäviä. Lyhyen olemassaolonsa aikana liike on vain muutellut opetuksiaan ja päätynyt lopulta internetiin. Netissä liikkeen historia on ollut julkisesti riepoteltavissa, kiusallisten tietojen leviämisestä johtuen mm. kastettujen määrä on laskenut esim. suomessa n, 700:sta vuosittain kastetusta n. 200:een. Samoin on käynyt Ruotsissa.

        Liikkeen kannattajamäärä on pudonnut Suomessa 20.000:sta parilla tuhannella noin 18.000:aan. Uusia "kiinnostuneita" ei enää tavata, koska ameriikkalaisliikeen maine on todella kyseenalaistettu. Liikkeen hallinto on viranomaisten tutkinnan alaisena niin liikkeen kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Huhumylly pyörii kierroksilla myös saleilla.

        Liikkeen vetäjät ovat vastuussa suomalaiskannattajien vaivautuneesta ja jopa kiemurtelevaisesta tavastaan levitellä edelleen "kauniita" kuvia raunioituvasta ameriikkalaisliikkeestä.

        Liikkeen hengellinen uskottavuus on menetetty. Viime aikain asiakirjajulkistukset heikentävät myös yksittäisen suomalaisjulistajan asemaa. Miksi tehdä suomalaisena työtä sellaisen vieraan liikkeen hyväksi, jonka hallinto kehottaa SALAAMAAN oman liikkeen sisällä tapahtuneita lapsiin kohdistuneita väärinkäytöksiä! Mihin tällainen toiminta meitä ohjaa? Mitä se kertoo vetäjistä?

        Suomessa on totuttu rehellisyyteen. Perinteemme ulottuvat tuhansien vuosien taakse eikä niihin ole ameriikkalaisliikkeillä mitään lisättävää. Päin vastoin!

        Mitä voisimme kysyä suomalaisrivijulistajilta heidän tunnoistaan tällä hetkellä?

        Voimmeko vain toivoa, suomalainen, vuosituhantinen hengellinen perinne ajaa rivikannattajat ulos tällaisista rappioliikkeistä?

        "Suomessa on totuttu rehellisyyteen"

        No niinpä. Samalla kun kyseenalaistat Jehovan todistajat -nimsen uskonnollisen ryhmän rehellisyyden, kannattaisiko katsoa sinne omaan pesään myös, vai puhdistaako muiden pesien siivoaminen samalla omat paikat?


      • PohjoisenAkka
        tunnehuolto kirjoitti:

        Muodikkaat ameriikkalaisliikkeet ovat olleet meille suomalaisille aika merkityksettömiä lyhyen markkinointijaksonsa aikana. Mitään hyödyllistä ne eivät ole "valloitusretkensä" aikana pohjoismaiseen yhteiskuntaelämään tuoneet. Ruotsi on luopunut jo Bethelistäänkin ja Suomi sulkenut kirjapainotoiminnot.

        Suomalaisjulistajien työpanos on siirtynyt rahana sekä nyttemmin myytyjen salien myyntituottoina yhdysvaltain pääkonttorille. Rivijannattajien aika, työ sekä taloudellinen tuki ovat vielä vuosia eteen päin meille kaukaisen maan tuntemattomia hankkeita rahoittamassa.

        Viime aikain ilmi tulleet asiakirjat liikkeen toimintatavoista ovat olleet tyrmistyttäviä. Lyhyen olemassaolonsa aikana liike on vain muutellut opetuksiaan ja päätynyt lopulta internetiin. Netissä liikkeen historia on ollut julkisesti riepoteltavissa, kiusallisten tietojen leviämisestä johtuen mm. kastettujen määrä on laskenut esim. suomessa n, 700:sta vuosittain kastetusta n. 200:een. Samoin on käynyt Ruotsissa.

        Liikkeen kannattajamäärä on pudonnut Suomessa 20.000:sta parilla tuhannella noin 18.000:aan. Uusia "kiinnostuneita" ei enää tavata, koska ameriikkalaisliikeen maine on todella kyseenalaistettu. Liikkeen hallinto on viranomaisten tutkinnan alaisena niin liikkeen kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Huhumylly pyörii kierroksilla myös saleilla.

        Liikkeen vetäjät ovat vastuussa suomalaiskannattajien vaivautuneesta ja jopa kiemurtelevaisesta tavastaan levitellä edelleen "kauniita" kuvia raunioituvasta ameriikkalaisliikkeestä.

        Liikkeen hengellinen uskottavuus on menetetty. Viime aikain asiakirjajulkistukset heikentävät myös yksittäisen suomalaisjulistajan asemaa. Miksi tehdä suomalaisena työtä sellaisen vieraan liikkeen hyväksi, jonka hallinto kehottaa SALAAMAAN oman liikkeen sisällä tapahtuneita lapsiin kohdistuneita väärinkäytöksiä! Mihin tällainen toiminta meitä ohjaa? Mitä se kertoo vetäjistä?

        Suomessa on totuttu rehellisyyteen. Perinteemme ulottuvat tuhansien vuosien taakse eikä niihin ole ameriikkalaisliikkeillä mitään lisättävää. Päin vastoin!

        Mitä voisimme kysyä suomalaisrivijulistajilta heidän tunnoistaan tällä hetkellä?

        Voimmeko vain toivoa, suomalainen, vuosituhantinen hengellinen perinne ajaa rivikannattajat ulos tällaisista rappioliikkeistä?

        Kysymyksesi eivät ole vilpittömiä. Et ole ollut koskaan muuta kuin kiinnostunut urkkimaan Jehovan todistajien seurassa. Saanut seurustella vaarattomien ihmisten kanssa, samalla nauttien omasta erinomaisuudestasi.
        Herkutellut todistajien naiviudesta ja miten oveluudessasi kykenet jymäyttämään heitä.
        Olet sisimmässäsi saksalainen luterilainen ja tulet olemaan vastaisuudessakin - ylpeänä.

        Kuukausia kestävä samojen asioiden jauhaminen tuottaa sinulle sadistista mielihyvää.
        Ihmettelen myös, miten sinä tunnet kaikki pornosivut ja käytät niihin kuuluvaa sanastoa.
        Ainakaan et itse elä kuten opetat: "jättäkää www ja pitäytykää appeihin".
        Kyllä ne sinun nappisi ja pappisi on opittu tuntemaan - luterilaisuudessakin.

        Kovin moraalista ja puhdasta elämää ei Martti Lutherkaan elänyt, kun lukee historiaa!
        Joskin joitakin epäkohtia onnistui oikaisemaan ja kääntämään Raamatun kansalle.
        Jos todella haluaisit huojentaa ihmisten ahdistusta, niin olisit kirkon vapaaehtoisessa työssä.
        Siellä olisi paljon tehtävää - montako tuntia haaskaat täällä heittäen lokaa todistajiin?
        Ja totisesti - paljon samojen asioiden oikaisua kuin täällä hönkyät!

        Täällä on myös vilpittömästi pettymyksiään purkavia ja niitä jotka tarvitsevat toisten kokemuksia ja ratkaisuja omissa olosuhteissaan.
        On myös niitä, jotka tuovat asiallista lisätietoa, eri näkökantoja, kokemuksiaan.
        Mutta samojen asioiden eukkomainen nassutus ei rakenna.


      • MattiStimulator
        AntiManipulator kirjoitti:

        Toivottavasti nyt edes ymmärrät mikä ero on tuolla sinun "anttimanipularilla' ja "AntiManipulator'illa."

        "Entä jos itse nöyrtyisit oikeaan, ja jättäisit väärän ?"

        Mitä epäselvää on alla olevassa, jonka kirjoitin jo ketjun ensimmäiseen viestiini?

        "Vaikka Vartiotorniseuran ikeestä kovalla __henkilökohtaisella selvitystyöllä_ irtaantuminen voisikin olla kannustettavaa ja joka lähtee henkilöstä itsestään, ei ulkoapäin, niin uskomustoivomuksellisesti ojasta allikkoonkaan siirtyminen ei ole kovin optiimi vaihtoehto."

        Ojasta allikkoon on provoilua. Allikosta toiseen olisi lähempänä realismia.


    • AntiManipulatore

      Avaaja luo itse itselleen tarkoitushakuisia kangastuksia todistajuudesta ja sitten koettaa extrapolaten istuttaa niihin todellisuuttakin manipuloivan ja liioittelevan kuplettinsa jatko-osuudet.

      Markkinoimansa luterilaisuuden perustaja ja Isä voitasiin mahdollisesti luokitella saksalaisen Natsisimin esi-isäksi ja kimmoittajaksi, sillä hän kehoitti luomaan juutalaisille gethoja ja jopa kannusti heidän tappamiseen.

      * Lutherin kirjaa Juutalaisista ja heidän valheistaan (Von Juden und ihre Lügen) on pidetty Lutherin tuotannon häpeäpilkkuna[7] , sillä kirjaan sisältyy ”juutalaisten valheiden” kuulemisesta pääsemiseksi kehotuksia esivallalle polttaa juutalaisten synagogia, keräämään juutalaiset kaupungeissa omiin suljettuihin kortteleihinsa (gettoihin) ja viemään laiskat juutalaiset ahkeruuden oppimista varten työleireihin kaupunkien ulkopuolelle. Myös hengen riistäminen juutalaisilta kuului Lutherin kirjassa oikeutettuihin toimenpiteisiin kristinuskon puolesta.

      * https://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Luther#Luther_ja_juutalaiset

      Mutta onhna se toki helpompaa etsiä malkaa toisen silmästä, kuin olla rehellinen oman leirinsä todellisuuden suhteen.

      Ihmisten raadollisuus ja älyllis-moraalinen epärehellisyys tulee vastaan usein varsin rumassa ja härskissä kuosissa.

    • meikämasa2.0

      Nyt mua lakaa tympäistä tämä ketju.

      Antimani sanoo, että tunnehuolto manipuloi. Pohjoisen akka meinaa, ettei tunnehuollon vaikuttimet ole puhtaat.

      Elämässäni on ollu paljon manipuloivia ihmisiä, kotoa lähtien. Vaikuttimien kyseenalaistamisesta sain tarpeekseni jehovan todistajissa.

      AM Sanoit mulle, että pitäis pysyä aloituksen aiheessa. Nyt kuitenki toistat itseäsi jo niin, etten enää oikeen jaksa lukea kommenttejasi. Pysymättä itse aloituksen aiheessa. Mitä tahansa tunnehuolto sanookin, sun viesti on kiteytettävissä kahteen pointtiin. Hän manipuloi ja ei ole oikeutettu ottamaan kantaa, koska kuuluu kirkkoon.

      Ja vaikka erehtyisimmekin, kuten minä ja monta kertaa, mitä sitten? Aloitetaan alusta ja yritetään uusiksi? Vai pitäisikö lääkäriltä ottaa toimiluvat pois, jos se sattuu itse sairastumaan siihen, mitä yrittää toisissa parantaa? Eihän meistä kukaan olis oikeutettu sanomaan yhtään mitään missään, jos näin pitäisi suhtautua.

      Valmentajana olen huomannu, että aika tehokas tapa oppia jotain, on opettaa sitä samaa asiaa, jota itse vaivoin osaa. Se pistää pähkäilemään ja sen tuloksena voi lamppu syttyä omalla vintillä. Sitten on taas jotain uutta annettavaa.

      Mikäs se aloituksen aihe olikaan? Jos joku haluaa liittyä kirkkoon tai erota, tehköön mitä tahtoo.

      Muistaakseni aloituksessa oli tarkoitus pohtia suhtautumista sellaiseen, jonka uskomusjärjestelmä menee nurin ja häntä hävettää sen takia. Tuntee itsensä naurun alaiseksi. Häpeää olla jt, mutta on silti jt, koska koko sosiaalinen verkko on sielä salilla ja järjestössä. Ei pärjäisi ilman tätä ja opetuksen tuloksena ei ole muita kavereita hankkinut "maailmasta". Se on aikuisten oikeasti vakava paikka.

      Itse en ollu tässä tilanteessa onneksi, koska menin mukaan aikuis iällä. Oli aikoja, kun en hävennyt olla jt, mutta sitten ajoittain kuulin semmosta juttua, että alkoi hävettää. Saapa nähdä, miten kauan mietin, että miten ihmeessä olin niin hölmö, että liityin....

      Nythän saa sitä mitä tilasi. Aivan oikein hänelle. Menköön mihin huvittaa!

      Vai olisiko syytä olla armollisempi sille, joka tajuaa tulleensa pahan kerran kusetetuksi ja sen seurauksena kusetti itsekin muita. Minä kusetin ihmisiä itse lykkäämällä jt oppia pitkin kyliä ja olin hyvä siinä.

      Kiitän ymmärryksestä ja toivoisin näkeväni tätä laajemmin tällä palstalla.

      Jos tunnehuolto sitten alkaa kovasti suositella kirkkoa, olkoon siinä kohta, kun kritisoidaan tätä puolta. Totta puhuen en ole tämmöstä huomannu. Eikä mua häiritte vaikka keskustelija kuuluisi mihin järjestöön.

      Kunhan keskustelu sujuu.

      • Hyvä, Meikämasa2.0! Kiteytit hyvin ajatuksiani ja tarkoitustani tässäkin asiassa! Kirjoitit:

        "Muistaakseni aloituksessa oli tarkoitus pohtia suhtautumista sellaiseen, jonka uskomusjärjestelmä menee nurin ja häntä hävettää sen takia. Tuntee itsensä naurun alaiseksi. Häpeää olla jt, mutta on silti jt, koska koko sosiaalinen verkko on sielä salilla ja järjestössä. Ei pärjäisi ilman tätä ja opetuksen tuloksena ei ole muita kavereita hankkinut "maailmasta". Se on aikuisten oikeasti vakava paikka."

        Kyllä aika lailla näin oli tunnehuollon ajatuksenkulku aloitusta väsätessä. Ymmärrän, että aihe on kipeä ja kysymys on monella rivijulistajalla oman tärkeimmän ja rakkaimman yhteisön fundamenttien murenemisesta. Kun julistajasta tuntuu, että "kaikki meille nauraa", on mielestäni tärkeää puuttua tilanteeseen.

        Ensinnäkin "kaikki EIVÄT naura", koska hyvin harva on missään tekemisissä ameriikkalaisliikkeen kanssa. Ne "maailmalliset", joihin rivijulistajat ovat yhteydessä eivät tiedä liikkeen uusimmista käänteistä juuri mitään. Ei ole kuin viikko, kun eräs julkisuuden henkilö luuli jehovantodistajuuden ja lestadiolaisuuden tarkoittavan samaa! Tämä tuli esille puhuttaessa Suomen valtion hallitusvastuussa olevista henkilöistä. Eli Vartiotornista pikkiriikkisenä liikkeenä ei Suomessa juuri tiedetä.

        Liikkeen sisällä olevat perinteiset rivikannattajat elävät vanhoissa muistoissaan - aikaa, jolloin ei ollut nettejä eikä appeja. Kirjallisuudesta ja lehdistä Vartiotorni tunnetaan, jos tunnetaan, ei juuri muusta.

        Ajattelen niin, että jatkuvien surullisten uutisten leviäminen liikkeestä netin trilajrdeilla kohusaiteilla iskee kipeimmin rivijulistajiin. He ovat olleet tiedotuspimennossa ja ainoita ihmisiä maailmassa, joita kohu liikkeen ympärillä todella tuleen koskettamaan. Hävettävät uutiset nousevat esiin kentällä ja ovityössäkin, mutta etenkin tiedotusvälineissä ja netissä.

        Liikkeen ulkopuolisilla ei ole mitään tietoa mistään, he eivät osaa "nauraa" tai itkeä, koska eivät tunne liikettä. Siksi meillä, joiden elämässä on myös hajanaisia vartiotornilaiskontakteja, on mahdollisuus vaikuttaa epätietoisen rivikannattajan mielialaan.

        Miten?

        Keskustelu jatkukoon!


      • AntiManipulatore

        meikämasa2.0 - 14.1.2018 17:19

        "AM Sanoit mulle, että pitäis pysyä aloituksen aiheessa. Nyt kuitenki toistat itseäsi jo niin, etten enää oikeen jaksa lukea kommenttejasi. Pysymättä itse aloituksen aiheessa. Mitä tahansa tunnehuolto sanookin, sun viesti on kiteytettävissä kahteen pointtiin. Hän manipuloi ja ei ole oikeutettu ottamaan kantaa, koska kuuluu kirkkoon."

        1) Ensimmäinen havainto. Sinun ei ole mikään pakko lukea kommenttejani ja varsinkaan jos sinulla ei ole niihin vasta-argumetteja kohta kohdalta. Osoita virheet.

        Toisaalta, en kuitenkaan tuuppaa peninkulmien tarinoita nakkikioskeista ymv. tukkimaan ja sekoittamaan oleellista.

        2) Toinen pointti. Olen tottunut käyttämään ihan omia aivojani ja kun näen älyllis-epärehellisen ja kakisnaisimoraalisen vedätyksen, niin kutsun sitä myös sellaliseksi, pidettiin siitä sitten tai ei.

        Mikäli joku haluaa lähteä naivisti vedätettäväksi, niin se on hänen oma asiansa.

        3) Kolmas pointti. Myös se miten avaaja suunnilleen systemaattisesti vaikenee ja kierää kaukaa tai koettaa peittää nolla-tason laakeaan huttuun tietyt aiheet ja faktat saamissaan vastineissa kertoo myös omaa kieltään.

        4) Kertoisitko yhdenkin validin syyn, miksi tulisi skipata elämäntoivomuksellisesti ojasta allikkoon?


      • huoltoako
        tunnehuolto kirjoitti:

        Hyvä, Meikämasa2.0! Kiteytit hyvin ajatuksiani ja tarkoitustani tässäkin asiassa! Kirjoitit:

        "Muistaakseni aloituksessa oli tarkoitus pohtia suhtautumista sellaiseen, jonka uskomusjärjestelmä menee nurin ja häntä hävettää sen takia. Tuntee itsensä naurun alaiseksi. Häpeää olla jt, mutta on silti jt, koska koko sosiaalinen verkko on sielä salilla ja järjestössä. Ei pärjäisi ilman tätä ja opetuksen tuloksena ei ole muita kavereita hankkinut "maailmasta". Se on aikuisten oikeasti vakava paikka."

        Kyllä aika lailla näin oli tunnehuollon ajatuksenkulku aloitusta väsätessä. Ymmärrän, että aihe on kipeä ja kysymys on monella rivijulistajalla oman tärkeimmän ja rakkaimman yhteisön fundamenttien murenemisesta. Kun julistajasta tuntuu, että "kaikki meille nauraa", on mielestäni tärkeää puuttua tilanteeseen.

        Ensinnäkin "kaikki EIVÄT naura", koska hyvin harva on missään tekemisissä ameriikkalaisliikkeen kanssa. Ne "maailmalliset", joihin rivijulistajat ovat yhteydessä eivät tiedä liikkeen uusimmista käänteistä juuri mitään. Ei ole kuin viikko, kun eräs julkisuuden henkilö luuli jehovantodistajuuden ja lestadiolaisuuden tarkoittavan samaa! Tämä tuli esille puhuttaessa Suomen valtion hallitusvastuussa olevista henkilöistä. Eli Vartiotornista pikkiriikkisenä liikkeenä ei Suomessa juuri tiedetä.

        Liikkeen sisällä olevat perinteiset rivikannattajat elävät vanhoissa muistoissaan - aikaa, jolloin ei ollut nettejä eikä appeja. Kirjallisuudesta ja lehdistä Vartiotorni tunnetaan, jos tunnetaan, ei juuri muusta.

        Ajattelen niin, että jatkuvien surullisten uutisten leviäminen liikkeestä netin trilajrdeilla kohusaiteilla iskee kipeimmin rivijulistajiin. He ovat olleet tiedotuspimennossa ja ainoita ihmisiä maailmassa, joita kohu liikkeen ympärillä todella tuleen koskettamaan. Hävettävät uutiset nousevat esiin kentällä ja ovityössäkin, mutta etenkin tiedotusvälineissä ja netissä.

        Liikkeen ulkopuolisilla ei ole mitään tietoa mistään, he eivät osaa "nauraa" tai itkeä, koska eivät tunne liikettä. Siksi meillä, joiden elämässä on myös hajanaisia vartiotornilaiskontakteja, on mahdollisuus vaikuttaa epätietoisen rivikannattajan mielialaan.

        Miten?

        Keskustelu jatkukoon!

        Uskaltaako tunnehuolto lainkaan tutkia todellista luterilaisuuden historiaa, nykyajan luterilaisen elämäntapaa [ uskoa Jumalaan ja Raamattuun, sen moraaliperiaatteiden noudattamista ja ennenkaikkea tuon uskonnon opetuksia Raamatun valossa. Uskaltaako hän tutustua pappien toimintaan seurakuntalaisien uskon vahvistamiseen. Pappien ristiriitaisiin mielipiteisiin ja rehellisyyteen ym.] Epäilen, se voisi olla liian paljon negatiivista tulosta tuottava.
        Vaikka sillä on nykyhistoriassa pitkä olemassaolo, se ei merkitse mitään Jumalan edessä, jos sen opetukset ovat ristiriidassa Raamatun kanssa. Sen historia on verinen ja sen asenne moraaliasioihin on lievästikin sanottuna välinpitämätön. Heidän Raamattunsa on ohut, se sisältää ainoastaan sanan armo, ei välttämättä edes usko, kun tarkkailee sen tilaa rehellisesti.
        Olisiko tarkoitus viedä vaikka rippileirille JTlapset. Oletko selvillä, mitä niissä tapahtuu, verrattuna JT lasten säännölliseen tutustuttamiseen Raamatun opetuksiin ja oikean suhtautumisen sen moraaliasioihin?
        Todellisuudentaju voisi olla suositeltavaa tutkimuksissasi.


      • AntiManipulatore

        " Vai pitäisikö lääkäriltä ottaa toimiluvat pois, jos se sattuu itse sairastumaan siihen, mitä yrittää toisissa parantaa? "

        Varsin erikoinen mieikuva. Suomennettuan tuo voitaneen kääntää niin, että kirkon markkinoija on sairas kuten "autettavansakin", eli Raamatun kuvauksen mukaisesti sokea sokean oppaana, joskin laskelmoidussa narsisitisuudessaan kieltää sitä olevansa.

        Sitten kun hänelle kerrotaan kroonisista symptomeistaan ja niitä faktalla todennetaan, niin hän siltikin kielktäytyy niitä omaavansa ja suuntaa katseensa aivan toisaalle.

        Sen sijaan läkäri sairastuessaan, ongelman kieltämisen sijaan etsii rakaisua siihen.


      • huoltoako kirjoitti:

        Uskaltaako tunnehuolto lainkaan tutkia todellista luterilaisuuden historiaa, nykyajan luterilaisen elämäntapaa [ uskoa Jumalaan ja Raamattuun, sen moraaliperiaatteiden noudattamista ja ennenkaikkea tuon uskonnon opetuksia Raamatun valossa. Uskaltaako hän tutustua pappien toimintaan seurakuntalaisien uskon vahvistamiseen. Pappien ristiriitaisiin mielipiteisiin ja rehellisyyteen ym.] Epäilen, se voisi olla liian paljon negatiivista tulosta tuottava.
        Vaikka sillä on nykyhistoriassa pitkä olemassaolo, se ei merkitse mitään Jumalan edessä, jos sen opetukset ovat ristiriidassa Raamatun kanssa. Sen historia on verinen ja sen asenne moraaliasioihin on lievästikin sanottuna välinpitämätön. Heidän Raamattunsa on ohut, se sisältää ainoastaan sanan armo, ei välttämättä edes usko, kun tarkkailee sen tilaa rehellisesti.
        Olisiko tarkoitus viedä vaikka rippileirille JTlapset. Oletko selvillä, mitä niissä tapahtuu, verrattuna JT lasten säännölliseen tutustuttamiseen Raamatun opetuksiin ja oikean suhtautumisen sen moraaliasioihin?
        Todellisuudentaju voisi olla suositeltavaa tutkimuksissasi.

        Kiitos kommentistasi "huoltoako"! Olen nyt huolissani enemmänkin tämän hetken uutisista kuin esim. kirjavartiotornin ajasta ennen netin tuloa. 90-luvun lopulle asti liike keskittyi raamatullisen kirjallisuuden myyntiin ja työnäky oli selkeä. Yhteisöllisyyttä tuettiin mm. konventtien ruokailuilla sekä näytelmillä - normaaliin tapaan myös rivijulistajat osallistuivat innolla musisointiin ja lapset esim. lauluken säestykseen.

        Netin aikana toiminta on enemmäkin ameriikkalaisvideoiden näyttämistä ja suomalaisen rivijulistajan lahjakkuutta ja omaa osallisuutta on jäljellä vain lahjoittamisen muodossa.

        Kansankirkossa on n. 4.000.000 eri Taivaan Isän lasta, joita kannustetaan omaan, itsenäiseen ajatteluun yhteiskuntamme kaikkien kerrosten panoksilla. On huomattava, että 70% suomalaisista (kirkon jäsenistö) käsittää n. 80-90% maamme teologisesta huippuosaamisesta. Myös historiallis-kielitieteellis-kriittiset tulkinnat ovat avoimen ja vapaan keskustelun aiheena.

        Kansankirkko ei ole mikään Ainoan Oikean Totuuden haltija - ei missään mielessä. Sen jäsenistö muodostuu niin monenlaisista ammattilaisista ja kaikista eri kansankerroksista, että avoin keskustelu, avoin päätöksenteko sekä julkinen talous muodostavat puitteet 2018-luvun hengelliselle kansankodille.

        Rippikoulu on suosituimpia toiminnan muotoja. Rippikouluun ilmoittautumista voi tiedustella kirkkoherranvirastosta tai kirkon nuorisotyöntekijöiltä.

        Mitä tarkoitat vartiotornin "oikealla suhtautumisella"? Ameriikkalaisliikkeen tilinpäätökset eivät ole julkisia, vaikka rahaa Suomesta lähetetään ameriikkaan. Päätöksenteko on ameriikkalaisvetoista - onko oikea tapa suhtautua ainoastaan se, miten ameriikkalaisvetäjät ohjeistavay? Ei minusta. Oikea tapa on keskustella ja päättää asioista paikallisesti sekä pitää asiakirjat kaikilta osin julkisina.

        Minun todelllisuuteni perustuu Raamattuun - siihen, mitä siellä lukee. EI mihinkään ameriikkalaisten keksimiin "raamatunperiaatteisiin" MItä ne muka ovat!

        Raamatun sana on ikuinen ja muuttumaton.

        Raamatun selityskokoelmat ovat asia erikseen. Raamattu ei opeta ameriikkalaisliikkeiden asemasta.

        Yritä keksiä edes yksi syy, miksi ameriikasta olisi juuri nyt meidän aikanamme löytynyt Taivaan Isän ilmoitukseen jotakin uutta? Joseph Smith löysi kultalaatat ja C.T. Russell Ainoan Oikean Raamatun Periaatteen. Miten sinä voit luottaa näiden herrojen vaurastuvassa ameriikassa keksimiin uusiin löytöihin?

        Kristikirkossa on ollut jo monta puhdistusta ja reformaatiota ennen koko ameriikan keksimistä!


      • Meikämasa2.0
        AntiManipulatore kirjoitti:

        meikämasa2.0 - 14.1.2018 17:19

        "AM Sanoit mulle, että pitäis pysyä aloituksen aiheessa. Nyt kuitenki toistat itseäsi jo niin, etten enää oikeen jaksa lukea kommenttejasi. Pysymättä itse aloituksen aiheessa. Mitä tahansa tunnehuolto sanookin, sun viesti on kiteytettävissä kahteen pointtiin. Hän manipuloi ja ei ole oikeutettu ottamaan kantaa, koska kuuluu kirkkoon."

        1) Ensimmäinen havainto. Sinun ei ole mikään pakko lukea kommenttejani ja varsinkaan jos sinulla ei ole niihin vasta-argumetteja kohta kohdalta. Osoita virheet.

        Toisaalta, en kuitenkaan tuuppaa peninkulmien tarinoita nakkikioskeista ymv. tukkimaan ja sekoittamaan oleellista.

        2) Toinen pointti. Olen tottunut käyttämään ihan omia aivojani ja kun näen älyllis-epärehellisen ja kakisnaisimoraalisen vedätyksen, niin kutsun sitä myös sellaliseksi, pidettiin siitä sitten tai ei.

        Mikäli joku haluaa lähteä naivisti vedätettäväksi, niin se on hänen oma asiansa.

        3) Kolmas pointti. Myös se miten avaaja suunnilleen systemaattisesti vaikenee ja kierää kaukaa tai koettaa peittää nolla-tason laakeaan huttuun tietyt aiheet ja faktat saamissaan vastineissa kertoo myös omaa kieltään.

        4) Kertoisitko yhdenkin validin syyn, miksi tulisi skipata elämäntoivomuksellisesti ojasta allikkoon?

        1. No ei olekkaan ja tämähän siis pätee nyt molempiin suuntiin. Ei sunkaan oo pakko lukea mun peninkulmia. Enkä vänkää vastaan ilman perusteita, mutta pyydän kyllä niitä silloin, kun tunnen tarttevani.

        Mihin siis tunnehuoto on manipuloimassa? En ehkä ole niin henkisesti kehittyny ku sä, niinpä tarvitsen semmoisia rautalankamalleja. Osaisin varoa itse ja moni muukin, jos tunnehuolto on niin vaarallinen. Sulla tuntuu olevan paljonkin eväitä lausua tunnehuollosta juttujasi. Kertaatko vielä pähkinän kuoressa faktasi? Että meillä olisi samat faktat. Keskustelusta ei tuppaa tulla mitn, jos kaikilla on omat faktat, mutta vaaditaan samat käsitykset ja mielipiteet.

        2. Vähän samaa tavaraa ku ykkösessä. Kauppaat muodostamaasi käsitystä faktana. Miten kauan olet tuntenut tunnehuollon henk. Koht? Ootteko usein käyny kaljalla? Pystyykö pelkän keskustelupalstan kommentoinnilla saamaan totuudenmukaista kuvaa ihmisestä muu kuin vannabe sykoloki?

        Pitää tai ei, on kypsyyskysymys, kykeneekö toimimaan tunteistaan huolimatta. Saattaa keljuttaa, mutta silti ei oo pakko vetää turpaan edes henkisesti.

        3. Mitä ne tietyt aiheet on, mistä pitäis keskustella? Entä faktat, joita kierretään? Pähkinänkuoressa vastaukseen, niin olen täysin valmis pistään sun kanssa tunnehuollon selittämään kolttosiaan.

        4. Ei mitään syytä. Hölmöähän se olis. Vajailla tiedoilla ja varsinkin tietoisesti.

        On tuo erikoisen synkkä kuva kanssamatkustajista. Meinaaksä aikuisten oikeasti, että joku varta vasiten HALUAA lähteä naivisti mukaan kusetukseen? Sehän on vähän niin, että naivi ei tajua olevansa naivi. Joku toinen huomaa sussa sellaista, mitä et itse huomaa.

        Kusetettu, kusettaja ja kusetettavaksi aikova on eri asoita. Ensimmäistä haluan ymmärtää. Toista kritisoida. Kolmatta varoittaa, mutta en päättää puolestaan tai pakottaa. Tekee ratkaisunsa kuitenki itse. Mutta edelleen ois kai hyvä olla valmis nostaan se jäistä, vaikka heikoille jäille menikin lapsellisuuttaan ja putosi.

        Kyllä mä haluan vedätyksistä varoittaa, mutta ei se oikeen onnistu vajailla tiedoilla.

        Evästä siis mua, jotta osaisin varoittaa.


      • meikämasa2.0
        tunnehuolto kirjoitti:

        Kiitos kommentistasi "huoltoako"! Olen nyt huolissani enemmänkin tämän hetken uutisista kuin esim. kirjavartiotornin ajasta ennen netin tuloa. 90-luvun lopulle asti liike keskittyi raamatullisen kirjallisuuden myyntiin ja työnäky oli selkeä. Yhteisöllisyyttä tuettiin mm. konventtien ruokailuilla sekä näytelmillä - normaaliin tapaan myös rivijulistajat osallistuivat innolla musisointiin ja lapset esim. lauluken säestykseen.

        Netin aikana toiminta on enemmäkin ameriikkalaisvideoiden näyttämistä ja suomalaisen rivijulistajan lahjakkuutta ja omaa osallisuutta on jäljellä vain lahjoittamisen muodossa.

        Kansankirkossa on n. 4.000.000 eri Taivaan Isän lasta, joita kannustetaan omaan, itsenäiseen ajatteluun yhteiskuntamme kaikkien kerrosten panoksilla. On huomattava, että 70% suomalaisista (kirkon jäsenistö) käsittää n. 80-90% maamme teologisesta huippuosaamisesta. Myös historiallis-kielitieteellis-kriittiset tulkinnat ovat avoimen ja vapaan keskustelun aiheena.

        Kansankirkko ei ole mikään Ainoan Oikean Totuuden haltija - ei missään mielessä. Sen jäsenistö muodostuu niin monenlaisista ammattilaisista ja kaikista eri kansankerroksista, että avoin keskustelu, avoin päätöksenteko sekä julkinen talous muodostavat puitteet 2018-luvun hengelliselle kansankodille.

        Rippikoulu on suosituimpia toiminnan muotoja. Rippikouluun ilmoittautumista voi tiedustella kirkkoherranvirastosta tai kirkon nuorisotyöntekijöiltä.

        Mitä tarkoitat vartiotornin "oikealla suhtautumisella"? Ameriikkalaisliikkeen tilinpäätökset eivät ole julkisia, vaikka rahaa Suomesta lähetetään ameriikkaan. Päätöksenteko on ameriikkalaisvetoista - onko oikea tapa suhtautua ainoastaan se, miten ameriikkalaisvetäjät ohjeistavay? Ei minusta. Oikea tapa on keskustella ja päättää asioista paikallisesti sekä pitää asiakirjat kaikilta osin julkisina.

        Minun todelllisuuteni perustuu Raamattuun - siihen, mitä siellä lukee. EI mihinkään ameriikkalaisten keksimiin "raamatunperiaatteisiin" MItä ne muka ovat!

        Raamatun sana on ikuinen ja muuttumaton.

        Raamatun selityskokoelmat ovat asia erikseen. Raamattu ei opeta ameriikkalaisliikkeiden asemasta.

        Yritä keksiä edes yksi syy, miksi ameriikasta olisi juuri nyt meidän aikanamme löytynyt Taivaan Isän ilmoitukseen jotakin uutta? Joseph Smith löysi kultalaatat ja C.T. Russell Ainoan Oikean Raamatun Periaatteen. Miten sinä voit luottaa näiden herrojen vaurastuvassa ameriikassa keksimiin uusiin löytöihin?

        Kristikirkossa on ollut jo monta puhdistusta ja reformaatiota ennen koko ameriikan keksimistä!

        "Raamatun sana on ikuinen ja muuttumaton."

        Ookko varma? Millä perusteella? Olen nähny, että peukaloidaan tänäkin päivänä ja lopputulosta kutsutaan edelleen samaksi. Vasta vuosien/vuosikymmenten päästä nähdään, millaiseen asemaan mm. vt papöl änd kräp sosaietin käännös/väännös asemoituu. 1984 käännöstä on kritisoitu paljon ja sama peli jatkuu 2013 version osalta ilmiselvästi.

        Niin tai näin, sulla on tuossa väitteessäsi sitä niin monille fundiksille tyypillistä hyperbolaa, että aivan kuin istuisin salilla. Kuullostaa hyvinkin tutulta.

        Todellisuus ei sittenkään taida olla ikuinen ja muuttumaton, vaikka niin haluttais. Luonnonlait ei muutu. Ne saa todellisuuden muutumaan. Käsitys niistä muuttuu. Raamattu on täynnä käsityksiä ja totuushan ei ole käsityksissä. Eikä "raamatun totuus" ole yhtä kuin luonnon laki. On sielä viisaitakin letkauksia, mutta ei kaikki.

        Itselläni suosikkiväittämä oli, että raamattu on ristiriidaton. Väitteeni perustui paljolti asiantuntemattomuuteen ja siihen, että kun lukee samaa kirjaa paljon, sen tutun raamatunkohdan pointti jää huomaamatta. Samasta syystä kirjailijat pitää taukoa ja myöhemmin palaavat kirjoitustensa ääreen.

        Ev lut kirkolle olen allerginen. Sen verran tulin sitäkin tuntemaan. Ilmapiiri ei tee sieläkään kaikille hyvää. Oman pitäjän kirkkoherra on niin täynnä itseään. Katselee rippikoululaisia nokanvartta pitkin ja aikanaan toivottiin, ettei tämä tyyppi tulis sinne. (Ei vielä silloin ollu kh.) Samaa kaliiperia. Ei siltäkään kärsiny kysyä. Ei kärsiny hellareilta ja vapaan suunnan saarnaajilta sen koommin. Meidänkin ovella kävi monenlaista tossunkuluttajaa.

        Uskontoihin liittyen tässä varmaan käy mulle niin, että ainut asia, mikä kiinnostaa, on uhrien auttaminen. Ja semmosta huvia tai hengellistä alkoholia on doktriinien älyttömyyden osoittaminen. Uskikset on logiikan ja rehellisyyden kanssa ihmeissään. Luulin jiiteitä erilaisiksi, mutta ei ne ollukkaan.

        Mitäköhän sekin tarkoittaa, kun raamattua sanotaan henkeytetyksi? Virheettömyyttä ja sisäistä sopusointuisuutta se ei ilmiselvästi tarkoita. No ainakaan nykypnä. Johtuuko peukaloinnista? En osaa sanoa tällä istumisella.

        Jumala tekee lain, jota ei sitten tarviikkaan noudattaa. Toisaalta jumalan lain noudattamisesta voidaan rangaista tappamalla. Lait on kuitenki henkeytettyjä... Muistatteko? Jossain pohdin tätäki....

        Reagoin aloittajan kommenttiin enkä siksi pysy aiheessa.


      • AntiManipulatore
        Meikämasa2.0 kirjoitti:

        1. No ei olekkaan ja tämähän siis pätee nyt molempiin suuntiin. Ei sunkaan oo pakko lukea mun peninkulmia. Enkä vänkää vastaan ilman perusteita, mutta pyydän kyllä niitä silloin, kun tunnen tarttevani.

        Mihin siis tunnehuoto on manipuloimassa? En ehkä ole niin henkisesti kehittyny ku sä, niinpä tarvitsen semmoisia rautalankamalleja. Osaisin varoa itse ja moni muukin, jos tunnehuolto on niin vaarallinen. Sulla tuntuu olevan paljonkin eväitä lausua tunnehuollosta juttujasi. Kertaatko vielä pähkinän kuoressa faktasi? Että meillä olisi samat faktat. Keskustelusta ei tuppaa tulla mitn, jos kaikilla on omat faktat, mutta vaaditaan samat käsitykset ja mielipiteet.

        2. Vähän samaa tavaraa ku ykkösessä. Kauppaat muodostamaasi käsitystä faktana. Miten kauan olet tuntenut tunnehuollon henk. Koht? Ootteko usein käyny kaljalla? Pystyykö pelkän keskustelupalstan kommentoinnilla saamaan totuudenmukaista kuvaa ihmisestä muu kuin vannabe sykoloki?

        Pitää tai ei, on kypsyyskysymys, kykeneekö toimimaan tunteistaan huolimatta. Saattaa keljuttaa, mutta silti ei oo pakko vetää turpaan edes henkisesti.

        3. Mitä ne tietyt aiheet on, mistä pitäis keskustella? Entä faktat, joita kierretään? Pähkinänkuoressa vastaukseen, niin olen täysin valmis pistään sun kanssa tunnehuollon selittämään kolttosiaan.

        4. Ei mitään syytä. Hölmöähän se olis. Vajailla tiedoilla ja varsinkin tietoisesti.

        On tuo erikoisen synkkä kuva kanssamatkustajista. Meinaaksä aikuisten oikeasti, että joku varta vasiten HALUAA lähteä naivisti mukaan kusetukseen? Sehän on vähän niin, että naivi ei tajua olevansa naivi. Joku toinen huomaa sussa sellaista, mitä et itse huomaa.

        Kusetettu, kusettaja ja kusetettavaksi aikova on eri asoita. Ensimmäistä haluan ymmärtää. Toista kritisoida. Kolmatta varoittaa, mutta en päättää puolestaan tai pakottaa. Tekee ratkaisunsa kuitenki itse. Mutta edelleen ois kai hyvä olla valmis nostaan se jäistä, vaikka heikoille jäille menikin lapsellisuuttaan ja putosi.

        Kyllä mä haluan vedätyksistä varoittaa, mutta ei se oikeen onnistu vajailla tiedoilla.

        Evästä siis mua, jotta osaisin varoittaa.

        " Sulla tuntuu olevan paljonkin eväitä lausua tunnehuollosta juttujasi. Kertaatko vielä pähkinän kuoressa faktasi?"

        Olen ottanut kantaa hänen"argumetteihinsä" ja tuplapunnuksien kakisnaismoraaliseen todistajuus-kritiikkiinsä, jotka näemmä olet vain skipannut.

        "Mihin siis tunnehuoto on manipuloimassa? En ehkä ole niin henkisesti kehittyny ku sä, niinpä tarvitsen semmoisia rautalankamalleja."

        Katolisesta kirkosta luoipioitunutta, ristiriitojen tekopyhää Evankelis-Luterilaista valtion-kirkkoahan hän koettaa aktiivisesti markkinoida plaseboksi todistajuudelle.

        "2. Vähän samaa tavaraa ku ykkösessä. Kauppaat muodostamaasi käsitystä faktana. Miten kauan olet tuntenut tunnehuollon henk. Koht?"

        Miten tulee luokitella plaseboaan kauppaava, joka kaksinaismoralisesti kiertää kaukaa, kun vaihdokki-kauppatavaransa todistetaan pelkäksi plaseboksi ja joka sisältää monia aivan samoja ongelmia kuin se mihin sitä korvikkeeksi kaupitellaan?

        "3. Mitä ne tietyt aiheet on, mistä pitäis keskustella? Entä faktat, joita kierretään? Pähkinänkuoressa vastaukseen, niin olen täysin valmis pistään sun kanssa tunnehuollon selittämään kolttosiaan."

        Vaadit aivan kohtuuttomuksia tuon pähkinänkuoresi kanssa, kun asiaa olen käsitellyt monissa ketjuissa ja monissa skippaamissasi kommenteissa, joista osa linkkeineen todistusaineistoon.

        Kannattaisi lukea kommentit joihin ottaa kantaa, sillä vaikuttaa kuin olisit "tunnehuollon" tavoin vain skipannut esille nostamani korvikkeeksi kaupatun luterilaisuuden monet perusristiriidat, samoin tuon kaupittelijan omien argumenttiensa ristiriidat kaksinaismoralisuuksineen.

        Sama koskee koko kristinuskoa. Osaan olen liittänyt linkkejä sen osoittavaan aineistoon.

        Voisit vaikkapa aloittaa lukemalla tuossa ylempänä olevan viestini / AntiManipulatore 14.1.2018 13:46 / jossa käy ilmi miten "tunnehuollon" jumaloima saksalainen oppi-isä Luther kannusti viranomaisia juutalaisvainoihin, heitä gethoittamaan ja myös tappamaan.

        Saksalainen "Jumalan mies" Luther oli siis mitä ilmeisemmin keskitysleiri-natsienkin oppi-isä ja heidän edelläkävijänsä ja innoittajansa.

        Kritiikki WTBTS:n halintoelimestä.

        Luterilaisuuden _hallintoelin_ on viattomien verta vuodattanut ristiretkien Katolisen kirkon papisto. Joko hyväksyt ehdoitta nuo sanellut ja viattomien verellä rapatut pakko-uskontunnustukset ja sanellun jumal-kuvan tai ikuinen h.elvetin kidutus odottaa.

        Luterilaisuuden kaksinaismoralismi. Sen palkkapappien ei tarvitse edes uskoa Jumalaan tai kikron dogmiikkaan, kunhan vain julkiset liturgiat linjautuvat kirkon politiikkaa vastaaviksi.

        Suurin osa tyhjien kirkkojen luterilaisista ei edes usko Jeesukseen. Vain vauvan pakkokaste (sillä hän ei voi antaa suostumustaan kirkkokasteeseen), häät ja hautajaiset sitovat valtionkirkkoon. Tästäkin linkitin tutkimusaineistoon.

        Sitten tyhjien salien kirkko koettaa kosiskella väkeä sirkushuveilla ja jopa live-esitys hard-core seksimessuille osallistumalla.

        Valtionkirkon materialismi vs. kritiikki WTBTS:n varallisuudesta.

        Suomessa kirkko pysyy pystyssä vain valtion, eli veronmaksajien ja läinsäädännön avulla. Valtiosta, suunnilleen monopoliasemaisine palvelussopimuksineen erotettuna kirkko liki tyhjine, mutta hyvin kalliine kiinteistöneen riskeeraisi tehdä aidon konkurssin ja nuo kalliit kiinteistöt myytyinä saisivat jotakin aktiivista hyötykäyttöä.

        *

        Raamatun luotettavuus.

        Alunperinkin kiisteltyjen kasattujen kanonien nyky-Raamattu on suurelta osin kuin tilkkutäkki, sillä sen tekstit ovat muuttuneet jokaisella jäljentäjien kieroksella vastamaan kunkin ajan kulttuuria ja uskomusmaailmaa.

        - https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/uusimmat/raamatun_sana_on_niin_kuin_luetaan

        Raamattu ei suinkaan ole unique ja ainutlaatuinen jumalinen kirja, "Sana", sillä sen uskomuksien symbolimaailma on suurelta osin pelkkää lainaa tuhansia vuosia vanhemman Mesopotamian kulttuurista ja uskomukisista.

        Aihetta voi tutkia enempi tutustumalla assyrologi Simo Parpolan laajan ja kattavan tutkimustyön hedelmiin:

        ["Ei ole mitään uutta auringon alla - uskonnossakaan, toteaa assyriologi Simo Parpola. Juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin perussymbolit ovat lainaa Mesopotamian alueen kulttuurivarastosta, jossa ne tunnettiin jo tuhansia vuosia aiemmin."]

        Syytteet WTBTS:n pieleen mennistä ennusteluista vs. ensimmäinen väärä profeetta.

        Raamatun Jeesus ei pitänyt paluulupaustaan.

        Kristinuskovilla on yksi suuri omerta, jota kierrellään ja kaarrellaan erilaisin meriselityksin.

        Jeesus lupasi palata aikalaistensa sukupolven aikana heille kasvokkain antamansa lupauksen mukaisesti. Sana oli jo saarnattu koko asutun taivaan alla, anti-Kritukset ilmaantuneet ja lopunajatkin olivat jo koittaneet tuolle sukupolvelle.

        Tuota vedätystä on kestänyt noin 2000-vuotta ja se vain edelleen jatkuu, sitä todellisena toisille kaupitellen.

        Ps. Joka kerta kun laitan tuosta toteutumattomasta lupauksesta todisteeksi Raamatun-paikkakoosteen, niin se katoaa bittiavaruuteen muutamassa minuutissa.


    • huoltoako

      Tunnehuollon selitys oli liian yleisluontoinen, eikä todellisuudessa vastaa sitä kuvaa, jonka voi rehellisesti nähdä kirkon ja niihin kuuluvien tilasta. Itselleni ei ainakaan riitä nimikristillisyys tai sosiaalitoimiston virkaa hoitava kirkko.
      Myöskin herää kysymys, miksi vaadit niiltä täydellisyyttä, joita kuitenkin pidät täysin väärässä? Mutta kuitenkin tärkeinpänä asiana on se, vastaako kirkon opetus Raamatun opetusta? Näytät vaativan paljon muilta, mutta katsot läpi sormien oman uskontosi tilaa.
      Ensinnäkin toivon, että tarkistat kirkon opetukset Raamatun valossa ja sitten vasta voi alkaa opettamaan muita. Ei laitoksen suuruus merkitse mitään, jos se on viemässä harhaan ihmisiä. Kaita tie vastaan lavea tie. Katso matteuksesta Jeesuksen näkemys asiasta.

      • Valonkajastaja

        Kirkon opetukset on käsitelty sen omalla foorumilla.

        Tämä liittyy foorumin aiheeseen sikäli, että valtakunnansalilla nevotaan haukkumaan kirkkoa, jos jehovantodistajuus jä kiinni jostain järjettömyydestä, hulludesta tai rikollisuudesta, eikä muuta keinoa keksi.
        Lukija keksinee ylempää mistä kenkä nyt puristaa, lahkossa
        Älä liity lahkoon, siellä kenkä puristaa.


      • aikanäyttää
        Valonkajastaja kirjoitti:

        Kirkon opetukset on käsitelty sen omalla foorumilla.

        Tämä liittyy foorumin aiheeseen sikäli, että valtakunnansalilla nevotaan haukkumaan kirkkoa, jos jehovantodistajuus jä kiinni jostain järjettömyydestä, hulludesta tai rikollisuudesta, eikä muuta keinoa keksi.
        Lukija keksinee ylempää mistä kenkä nyt puristaa, lahkossa
        Älä liity lahkoon, siellä kenkä puristaa.

        Jehovan todistajat voidaan luokitella lahkoksi, aivan samoin kun m.m. Kansan Temppeli tai Daavidin oksa lahko.

        Ylin totuus, löytyy Jehovan todistajilla järjestöstä, jota ei saa kritisoida. Järjestön kritisoiminen johtaa vähintään totaaliseen mököttämiseen, jopa oman JT perheen taholta vaikka ihmisoikeusjulistus jonka itse Veikko Leinonen on allekirjoittanut, ei siihen oikeuta.
        Julkisuudessa käytetään tästä muotoa: "emme karta emme", mutta järjestö määrää karttamaan.

        Vaikka Jehovan todistajat eivät käytä VIELÄ asetta, puolustaakseen totuuttaan on heille ilmoitettu että tulevassa Harmagedonissa ainakin "jäännös" on mukana lahtaamassa ihmisiä. Voi myös olla että suuren joukon jäsenetkin saavat tuon "suuremmoisen edun" osallistua 8. miljardin ihmisen teurastukseen.


      • Outoja.oppeja

        Jehovissa aika sairas meininki ja opit, täytyy sanoa, mikä "etu" saada tappaa muita harmassa. En pysty uskomaan näihin juttuihin, pahoitteluni jehovat.
        Ihana kun ei tarvitse kuulua tähän lahkoon eikä kukaan läheisistäkään kuulu, aion pysyä erossa, ja pitää muutkin kaukana tästä touhusta.


      • Outoja.oppeja kirjoitti:

        Jehovissa aika sairas meininki ja opit, täytyy sanoa, mikä "etu" saada tappaa muita harmassa. En pysty uskomaan näihin juttuihin, pahoitteluni jehovat.
        Ihana kun ei tarvitse kuulua tähän lahkoon eikä kukaan läheisistäkään kuulu, aion pysyä erossa, ja pitää muutkin kaukana tästä touhusta.

        Kyllä, näin minäkin nyt ajattelen. Ameriikkalaisiike on perusteellisen selvitystilan edessä. Suomalaiskannattajat voivat jättää liikkeen huojentunein mielin, koska he eivät ole aiheuttamassa liikkeen nykyistä tilaa.

        Liikkeestä tulevia uusia "paljastuksia" ei kannata jäädä odottelemaan. Nyt on tämä firma nähty ja kulut karkaavat. Rivijulistajalla ei ole juridista vastuuta ameriikkalaisliikkeen juoksevista kuluista.

        Olisiko nyt hyvä aika jättää nämä ameriikkalaiset liikkeet selvittelemään ihan ameriikkalaisvoimin henkisesti kuluttavia ja kalliita juttujaan. Mitä ne meille kuuluvat?

        Hyvät ystävät, olemme nähneet tarpeeksi.


    • normaalisti_vaan

      "Jos liikkeen kannattaja kokee tulleensa petetyksi, ja naurunalaiseksi, MITEN HÄNTÄ ON PARASTA LÄHESTYÄ?"

      Ei kai tuo varsinaisesti eroa siitä, kun ihminen on joutunut jonkin toisen ideologian pettämäksi. Eli tietoa voi tarjota ja juttukaverina voi olla, jos nämä tuntuvat sopivalta, mutta jokaisen on viime kädessä itse käsiteltävä asiansa. Aktiivisessa vastakäännyttämisessä on myös ojasta allikkoon saattamisen vaara ja siihen sisältyy moraalinen vastuu korvaushoidon oikeellisuudesta. Parempi on nähdäkseni antaa jokaisen etsiä itse oma polkunsa, kun itse sen joutuu kulkemaankin.

      Ns. maailmalliset ovat kuitenkin usein yllättävänkin ymmärtäväisiä menneitä virheitä ja hörhöilyjä kohtaan, jos ne ovat oikeasti taakse jääneitä ja jotain on otettu opiksi. Loanheittoa voi kylläkin odottaa kultin suunnasta.

    • minoko

      Tuntuu oudolta tunnehuollon huolestuminen. Et tunnu kuitenkaan tuntevan todellista kokonaisuutta. Kun ottaa huomioon kirkon opit ja näkee, miten sen moraali laskee niinkuin lehmän häntä, mielestäni ei ole kanttia huoltaa muita. Estääkö ylpeys näkemään todellisuuden? Mitä oikein ajat takaa kirjoituksillasi? Turhaan saat odotella todistajien paluuta kirkon helmoihin. Monet ovat jättäneet sen taakseen, huomattuaan oppien valheellisuuden ja lampaittensa huonon huollon. Miksi sinne palata, kun on löytänyt parempaa. Kaikki eivät halua kulkea lauman perässä ja noudattaa tiettyjä perinteitä, joiden alkuperä ei ole edeskristillinen. Tarkista sinäkin oman valintasi oikeallisuus. Viisautta voi pyytää ylhäältä vilpittömin mielin löytää oikea tie.
      Raamattu juuri sanoo, että turhaan he palvelevat Jumalaa noudattamalla ihmisten käskyjä. Ja ne ovatkin aikalailla etusijalla. Ihmisten miellyttäminen hyvin keskeisessä osassa. Ketään ei saa loukata, sanomalla totuus raamatusta. Tehdään niinkuin he haluavat ja totuus hukkuu välinpitämättömyyden ihmisten miellyttämisen haluun.

      • minoko 16.1.2018 2:17

        <>Tuntuu oudolta tunnehuollon huolestuminen.><

        Ei sen kummempaa käännytystä kuin muillakaan.

        <>Monet ovat jättäneet sen taakseen, huomattuaan oppien valheellisuuden ja lampaittensa huonon huollon. ><

        Vt-seuran nimeämältä Suurelta Babylonilta lainaama 1914-oppipohja on vailla Raamatun tukea ja lampaista tulee jt-pedofilia ensin mieleen.

        <>Kaikki eivät halua kulkea lauman perässä ja noudattaa tiettyjä perinteitä, ><

        Osa haluaa kulkea Vt-hallintoelimen perässä.


      • minoko
        Hasta_luego kirjoitti:

        minoko 16.1.2018 2:17

        <>Tuntuu oudolta tunnehuollon huolestuminen.><

        Ei sen kummempaa käännytystä kuin muillakaan.

        <>Monet ovat jättäneet sen taakseen, huomattuaan oppien valheellisuuden ja lampaittensa huonon huollon. ><

        Vt-seuran nimeämältä Suurelta Babylonilta lainaama 1914-oppipohja on vailla Raamatun tukea ja lampaista tulee jt-pedofilia ensin mieleen.

        <>Kaikki eivät halua kulkea lauman perässä ja noudattaa tiettyjä perinteitä, ><

        Osa haluaa kulkea Vt-hallintoelimen perässä.

        Ja sinä omien valintojiesi perässä, joita toiset pitävät vääränä, joten miksi et sinäkin voisi kunnioittaa sitä. Miksi tätä samaa juttua täytyy kerrata uudestaan ja uudestaan. Jokainen tekee oman valintansa ja vastaa siitä. Et varmaan itsekään pitäisi siitä, että ovellesi tulisi joku päivästä toiseen saman asian kanssa. Yrityksesi ei mene perille, joten hellitä.


      • Emminnaikkis

        minoko 16.1.2018 10:11

        Hasta_luego kirjoitti: minoko 16.1.2018 2:17

        "Ja sinä omien valintojiesi perässä, joita toiset pitävät vääränä"
        -Olennaistahan olisi että sanoisit millä perusteella vääräksi muka sanotaan, elikkä virheen yksilöinti, kun lahkostasi tiedetään että sillä on oppi "teokraattisestta sodankäynnistä" elikkä vaatimus valehdella lahkon edun puolesta.

        " Miksi tätä samaa juttua täytyy kerrata uudestaan ja uudestaan"
        -Miksi et kerrankin vastaisi siihen, osoittaisit virheen, taikka myöntäisit oikeaksi.
        Toistolla on ainakin se etu, että viaton värvättävä saa lukeakseen jos käy foorumilla.

        " Jokainen tekee oman valintansa"
        -Ja Hasta_luegoa on kiittäminen siitä, että valinta ei tapahdu virheellisin perustein sen kohdalla, joka on hänen kirjoituksensa lukenut. Sen sijaan, jos sinä saisit tahtosi läpi, niin se tapahtuisi juuri lahkon valheiden perusteella, lisäseurauksella että tulisi noudattaa verensiirtokieltoa uhkineen kuolla sen vuoksi, vaikka 3 Moos 17:15 sallii veren syömisenkin, kun taas verensiirto on elinsiirto.

        " ja vastaa siitä"
        -Lahkon siitä tulisi vastata, koska se antaa valheensa valinnan perusteeksi, petollisessa niin sanotussa "rakkauspommituksessa".

        " Et varmaan itsekään pitäisi siitä, että ovellesi tulisi joku päivästä toiseen saman asian kanssa"
        -Tuo on eri asia. Lahko haluaa kerjätä jäätelörahoja myöten, ja toimii valheella.

        " Yrityksesi ei mene perille"
        -mikä yritys ?


      • minoko kirjoitti:

        Ja sinä omien valintojiesi perässä, joita toiset pitävät vääränä, joten miksi et sinäkin voisi kunnioittaa sitä. Miksi tätä samaa juttua täytyy kerrata uudestaan ja uudestaan. Jokainen tekee oman valintansa ja vastaa siitä. Et varmaan itsekään pitäisi siitä, että ovellesi tulisi joku päivästä toiseen saman asian kanssa. Yrityksesi ei mene perille, joten hellitä.

        minoko 16.1.2018 10:11

        <>Ja sinä omien valintojiesi perässä, joita toiset pitävät vääränä, joten miksi et sinäkin voisi kunnioittaa sitä.><

        Näissä kisoissa pelkkä "vääränä pitäminen" ei riitä alkuunkaan, kuten itse osoitat pysymällä itse aiheesta erossa. Mitä sitten kunnioittamiseen tulee, niin en kunnioita valheellisen tiedon levittämistä enkä tiedä säädöstä, joka kieltäisi valheellisen tiedon kritisoinnin.

        <>Miksi tätä samaa juttua täytyy kerrata uudestaan ja uudestaan.><

        Nyt haukut väärää puuta, minä esitän kysymyksiä ja kritiikkiä palstalle kirjoitettuhin Vt-valheisiin. Heti kun noiden valheiden esiintyminen palstalla loppuu, niin loppuu myös kritiikkini.

        <>Jokainen tekee oman valintansa ja vastaa siitä.><

        Olet tuossakin harhassa, tämä on avoin keskustelupalsta ja kaikki tänne laitetut kirjoitukset ovat vapaasti kommentoitavissa kenen tahansa taholta.

        <>Et varmaan itsekään pitäisi siitä, että ovellesi tulisi joku päivästä toiseen saman asian kanssa.><

        Edelleen olet väärässä, minä pitäisin päivän piristyksenä ovellani kolistelevia jehovantodistajia. Kiinnostavinta olisi tavata toistamiseen se jehovantodistaja, joka valehtelunsa jälkeen pyysi vielä lupaa palata selittämään oppiasioita, jotka olivat hänen sanojensa mukaan hänelle tuntemattomia. Tosin toivo tuon UK-lupauksen toteuttamisesta, noin vuosikymmenen jälkeen, on jo hiipunut.

        <>Yrityksesi ei mene perille, joten hellitä. ><

        Tämä postauksesi osoittaa, että yritykseni on mennyt perille, koska sinullakaan ei ole varsinaiseen aiheeseen mitään kommentoitavaa, mutta sitä enemmän annat elämänohjetta.


      • Ikuineuskovainen
        Hasta_luego kirjoitti:

        minoko 16.1.2018 10:11

        <>Ja sinä omien valintojiesi perässä, joita toiset pitävät vääränä, joten miksi et sinäkin voisi kunnioittaa sitä.><

        Näissä kisoissa pelkkä "vääränä pitäminen" ei riitä alkuunkaan, kuten itse osoitat pysymällä itse aiheesta erossa. Mitä sitten kunnioittamiseen tulee, niin en kunnioita valheellisen tiedon levittämistä enkä tiedä säädöstä, joka kieltäisi valheellisen tiedon kritisoinnin.

        <>Miksi tätä samaa juttua täytyy kerrata uudestaan ja uudestaan.><

        Nyt haukut väärää puuta, minä esitän kysymyksiä ja kritiikkiä palstalle kirjoitettuhin Vt-valheisiin. Heti kun noiden valheiden esiintyminen palstalla loppuu, niin loppuu myös kritiikkini.

        <>Jokainen tekee oman valintansa ja vastaa siitä.><

        Olet tuossakin harhassa, tämä on avoin keskustelupalsta ja kaikki tänne laitetut kirjoitukset ovat vapaasti kommentoitavissa kenen tahansa taholta.

        <>Et varmaan itsekään pitäisi siitä, että ovellesi tulisi joku päivästä toiseen saman asian kanssa.><

        Edelleen olet väärässä, minä pitäisin päivän piristyksenä ovellani kolistelevia jehovantodistajia. Kiinnostavinta olisi tavata toistamiseen se jehovantodistaja, joka valehtelunsa jälkeen pyysi vielä lupaa palata selittämään oppiasioita, jotka olivat hänen sanojensa mukaan hänelle tuntemattomia. Tosin toivo tuon UK-lupauksen toteuttamisesta, noin vuosikymmenen jälkeen, on jo hiipunut.

        <>Yrityksesi ei mene perille, joten hellitä. ><

        Tämä postauksesi osoittaa, että yritykseni on mennyt perille, koska sinullakaan ei ole varsinaiseen aiheeseen mitään kommentoitavaa, mutta sitä enemmän annat elämänohjetta.

        Sinulle kyllä vastataan ja on vastattu, mutta vastauksesi pitää olla tieteellinen.
        Usko ei ole tiedettä ja jos vastaukset eivät sinulle kelpaa OLE ILMAN!
        P I S T E!!
        En ole eläissäni itsekkäämpää ja jästipäisempää robottia tavannut kun sinä olet.

        Tuolta Veljesseuran sivuilla niitä on useampia ja yksi on nimeltään . . . . Tiedät hyvin.


      • Toisaaltahan

        Ei tiede ole muuta kuin tiedonhankkimistapa.
        Aikalaskelma täytyy perustua tietoon.
        Mitä syytä olisi sanoa esim että "uskon nyt olevan vuosi 607 eaa" ?
        Ajanlasku, matematiikka, ei niistä voi vartiotorniseuran mieliksi irtisanoutua.

        Jos sanot päiväsaikaan uskovasi että on yö, niin mitä arvelet siitä seuraavan ?


      • Ikuineuskovainen kirjoitti:

        Sinulle kyllä vastataan ja on vastattu, mutta vastauksesi pitää olla tieteellinen.
        Usko ei ole tiedettä ja jos vastaukset eivät sinulle kelpaa OLE ILMAN!
        P I S T E!!
        En ole eläissäni itsekkäämpää ja jästipäisempää robottia tavannut kun sinä olet.

        Tuolta Veljesseuran sivuilla niitä on useampia ja yksi on nimeltään . . . . Tiedät hyvin.

        Ikuineuskovainen 16.1.2018 15:07

        <>Sinulle kyllä vastataan ja on vastattu, mutta vastauksesi pitää olla tieteellinen. ><

        Riittää kun vastaus on perusteltu, esimerkiksi vaikka Raamatulla, koska Vt-seuran väitteen mukaan "Raamattu on tieteellisesti todenmukainen" (bh sivu 20).

        ><Usko ei ole tiedettä ja jos vastaukset eivät sinulle kelpaa OLE ILMAN!
        P I S T E!!><

        Usko ei todellakaan ole tiedettä, vaan harhaluuloja.


      • tunnehuolto

        Kiitos kommentistasi, hyvä "minoko" - nätti nimimerkki!

        Kirjoitit hyvin perinteisin, tutuin vartiotornimaisin sanakääntein:

        "Tuntuu oudolta tunnehuollon huolestuminen. Et tunnu kuitenkaan tuntevan todellista kokonaisuutta. Kun ottaa huomioon kirkon opit ja näkee, miten sen moraali laskee niinkuin lehmän häntä, mielestäni ei ole kanttia huoltaa muita."

        Kuten eilen saatiin kuulla, esim. suomalaisessa kansankirkossa on alkavana vuonna jäseninä 3.900.000 ainutlaatuista Taivaan Isän luomusta! Jokainen heistä on armoitettu ajattelemaan omilla aivoillaan kaikista asioista ihan itse! Päin vastoin kuin joissakin pienemmissä liikkeissä. Niinpä sen enempää massiivisella kansankirkolla kuin piskuisilla ameriikkalaisliikkeilläkään ei ole mitään yhtä tai samaa "kirkon" kantaa. Eikä edes mitään yhtä "raamatunperiaatetta"! On vain ikiaikainen Jumalan Sana.

        Jeesuksen luomuksina (Hänessä on luotu kaikki) meissä kaikissa on eri tavalla eettisesti ja moraalisesti eläviä ihmisiä. Eihän tunnehuoltokaan suhtaudu Vartiotorniliikkeen rivijulistajiin näiden netin kohujulkisuudessa esiintyvien - eri tavalla moraalista omaatuntoaan tulkitsevien kannattajiensa mukaan. Jokaista liikettä kansoittavat toisistaan poikkeavat yksilöt, eikö niin? Mitään "puhdasta" yhteisöä ei ole. Vai onko viime päiväin uutisvirta mielestäsi aiheetonta?

        Ystävä, minoko, jatkoit pohtimalla:

        "Estääkö ylpeys näkemään todellisuuden? Mitä oikein ajat takaa kirjoituksillasi? Turhaan saat odotella todistajien paluuta kirkon helmoihin. Monet ovat jättäneet sen taakseen, huomattuaan oppien valheellisuuden ja lampaittensa huonon huollon. Miksi sinne palata, kun on löytänyt parempaa. Kaikki eivät halua kulkea lauman perässä ja noudattaa tiettyjä perinteitä, joiden alkuperä ei ole edeskristillinen. Tarkista sinäkin oman valintasi oikeallisuus."

        Kaikki cartiotornista lähteneet eivät haluakaan löytää tai edes etsi nykyisin mitään. Maallistumme yhteiskuntana kaikissa pohjoismaissa toistaiseksi.

        Tiedämme, että Vartiotornissa liian kauan mukana olleet eivät hakeudu enää tulevaisuudessa hengellisiin yhteisöihin. Kansankirkkoon liittyi viime vuonna paljon uusia nuoria miehiä, pitkästä aikaa. Vartiotornilaisia heistä ei ole tietääkseni juuri kovinkaan moni. Ameriikkalaisliikkeiden kannattajat ottavat täysin ymmärrettävistä syistä etäisyyttä kaikkiin hengellisiin yhteisöihin. Pitävät taukoa. Myös kansankirkossa törmää mm. Meikämasa2.0:n mainitsemiin yhteisöstä kumpuaviin ristiriitoihin. Totta kai. Näin on aina ollut. Lukuisat reformit vuosituhansien aikana todistavat protesteista hengellisissä yhteisöissä. Vartiotorninkin vuoro tulee.

        Kirkossa keskustellaan ja väitellään sekä punnitaan julkisesti, kuten olet varmasti itsekin huomannut. 1980-luvun naispappeusratkaisu, 1990-luvun samaa sukupuolta olevien parien mukaantulo sekä aivan viime aikojen maahanmuuttotaustaisten sekä entisten muslimienkin mukaantulo on herättänyt paljon keskustelua. Nyt meillä ovat olleet jo vuosia naiset piispoina, homopareja vihitään avioliittoon (!) ja muslimitaustaisillekin on tilaa. Kuten tiedät, ei kansankirkolla ole mitään yhteistä kantaa vaikkapa näihin muutamaan arjen kysymykseen. Eikä tarvitse ollakaan. Kuten huomaat, tunnehuoltokin ajattelee välillä ihan omillakin aivoillaan!

        Vartiotornilla ei ole oikein niitä perinteitä, kun liike on nuori ja opit ovat heittäneet häränpyllyä keskseisiltä osiltaan jo useammankin kerran. Missä asiassa sinä olet ollut edes hetken tyytyväinen Vartiotorniin? Onko ajatuksesi joissakin asioissa vahvistunut vuosien saatossa? Missä olet nykyisin eri mieltä nykyoppien kanssa kuin vaikka aloittaessasi?

        Päätit juhlallisesti - kurkoittamalla kohti kaikkivaltiasta:

        "Viisautta voi pyytää ylhäältä vilpittömin mielin löytää oikea tie.
        Raamattu juuri sanoo, että turhaan he palvelevat Jumalaa noudattamalla ihmisten käskyjä. Ja ne ovatkin aikalailla etusijalla. Ihmisten miellyttäminen hyvin keskeisessä osassa. Ketään ei saa loukata, sanomalla totuus raamatusta. Tehdään niinkuin he haluavat ja totuus hukkuu välinpitämättömyyden ihmisten miellyttämisen haluun."

        Ymmärsin ajatuksesi ja painottaisin juurikin vilpitöntä kurkottautumista Jumalan puoleen kaikissa asioissa. Luottaisin myös Raamatun Sanaan ihan sellaisenaan. Ihmisinä emme voi täällä juuri asettua Jumalan Tahdon tulkeiksi eikä Sanan selittäjiksi.

        Löytäkäämme yhdessä iloa ja voimia jatkaa etsimistä!


      • ikuinenuskovainen
        Hasta_luego kirjoitti:

        Ikuineuskovainen 16.1.2018 15:07

        <>Sinulle kyllä vastataan ja on vastattu, mutta vastauksesi pitää olla tieteellinen. ><

        Riittää kun vastaus on perusteltu, esimerkiksi vaikka Raamatulla, koska Vt-seuran väitteen mukaan "Raamattu on tieteellisesti todenmukainen" (bh sivu 20).

        ><Usko ei ole tiedettä ja jos vastaukset eivät sinulle kelpaa OLE ILMAN!
        P I S T E!!><

        Usko ei todellakaan ole tiedettä, vaan harhaluuloja.

        Usko on täynnä tosiasioita, mutta tiedettä se ei ole.
        Kukaan ei ole todistanut ettei Jumalaa ole.
        Huutajia kyllä löytyy. Huutajia jotka eivät osaa vastata omaan huutoonsa.

        Kaikki -logiat ovat vastaus samaan mitä Joh.1:1. sanoo. Logos.
        Joka ainut tieteen haara on lähtöisin asioiden luojasta Logogsesta. Mutta sinä vanha näsäviisas et sitä tajua.

        Kaadut ja kompastelet omaan mahdottomuuteesi. Samaa monotonista huutoa vuodesta toiseen.Ihan niinkuin jollain dementikolla. "Mistä se Viipurin bussi lähtee?"

        Mitä tulee Raamattuun, tulkitaan sitä monista tahoista tai ei, mutta se ei poista Raamatun perusperiaatetta: miten saat ikuisen elämän. Mutta sitähän ei kenellekään pakoteta. Ei edes sinulle.Ei sitä ole pakko vastaanottaa.

        Mutta hän joka sen haluaa ymmärtää, ei ole poissa sinun kukkarostasi. Jos joku haluaa olla onnellinen uskossaan joka perustuu raamattuun, sekös sua harmittaa. vanhaa ahdistunutta itseensä kääntynyttä tyhjänpuhujaa.
        Jatka samaa rataa ja tee vaan itsestäsi edelleen naurettava.


      • yritä_edes
        ikuinenuskovainen kirjoitti:

        Usko on täynnä tosiasioita, mutta tiedettä se ei ole.
        Kukaan ei ole todistanut ettei Jumalaa ole.
        Huutajia kyllä löytyy. Huutajia jotka eivät osaa vastata omaan huutoonsa.

        Kaikki -logiat ovat vastaus samaan mitä Joh.1:1. sanoo. Logos.
        Joka ainut tieteen haara on lähtöisin asioiden luojasta Logogsesta. Mutta sinä vanha näsäviisas et sitä tajua.

        Kaadut ja kompastelet omaan mahdottomuuteesi. Samaa monotonista huutoa vuodesta toiseen.Ihan niinkuin jollain dementikolla. "Mistä se Viipurin bussi lähtee?"

        Mitä tulee Raamattuun, tulkitaan sitä monista tahoista tai ei, mutta se ei poista Raamatun perusperiaatetta: miten saat ikuisen elämän. Mutta sitähän ei kenellekään pakoteta. Ei edes sinulle.Ei sitä ole pakko vastaanottaa.

        Mutta hän joka sen haluaa ymmärtää, ei ole poissa sinun kukkarostasi. Jos joku haluaa olla onnellinen uskossaan joka perustuu raamattuun, sekös sua harmittaa. vanhaa ahdistunutta itseensä kääntynyttä tyhjänpuhujaa.
        Jatka samaa rataa ja tee vaan itsestäsi edelleen naurettava.

        "Usko on täynnä tosiasioita, mutta tiedettä se ei ole."

        Miten perustelet, että ne ovat tosiasioita? Ei tarvitse perustella tieteellisesti, mutta kai sinulla jotain on esittää?


      • kiinnostastietää
        ikuinenuskovainen kirjoitti:

        Usko on täynnä tosiasioita, mutta tiedettä se ei ole.
        Kukaan ei ole todistanut ettei Jumalaa ole.
        Huutajia kyllä löytyy. Huutajia jotka eivät osaa vastata omaan huutoonsa.

        Kaikki -logiat ovat vastaus samaan mitä Joh.1:1. sanoo. Logos.
        Joka ainut tieteen haara on lähtöisin asioiden luojasta Logogsesta. Mutta sinä vanha näsäviisas et sitä tajua.

        Kaadut ja kompastelet omaan mahdottomuuteesi. Samaa monotonista huutoa vuodesta toiseen.Ihan niinkuin jollain dementikolla. "Mistä se Viipurin bussi lähtee?"

        Mitä tulee Raamattuun, tulkitaan sitä monista tahoista tai ei, mutta se ei poista Raamatun perusperiaatetta: miten saat ikuisen elämän. Mutta sitähän ei kenellekään pakoteta. Ei edes sinulle.Ei sitä ole pakko vastaanottaa.

        Mutta hän joka sen haluaa ymmärtää, ei ole poissa sinun kukkarostasi. Jos joku haluaa olla onnellinen uskossaan joka perustuu raamattuun, sekös sua harmittaa. vanhaa ahdistunutta itseensä kääntynyttä tyhjänpuhujaa.
        Jatka samaa rataa ja tee vaan itsestäsi edelleen naurettava.

        ""Mitä tulee Raamattuun, tulkitaan sitä monista tahoista tai ei, mutta se ei poista Raamatun perusperiaatetta: miten saat ikuisen elämän.""

        Kerro miten ikuinen elämä saadaan? Käsittääkseni olet ihan ytimessä?


      • ikuineuskovainen
        kiinnostastietää kirjoitti:

        ""Mitä tulee Raamattuun, tulkitaan sitä monista tahoista tai ei, mutta se ei poista Raamatun perusperiaatetta: miten saat ikuisen elämän.""

        Kerro miten ikuinen elämä saadaan? Käsittääkseni olet ihan ytimessä?

        Joka tunnustaa että Jeesus on Herra. Joka Häneen "uskoo saa elää vaikka kuolisikin. Uskotko tämän?"
        Hän kuoli ristillä syntiemme puolesta. Kaikki jotka ottavat tämän vastaan saavat ikuisen elämän. Heidän syntinsä on sovitettu ja joka päivä on armo uus.
        Joka jatkaa loppuun asti tällä tiellä pelastuu.
        Mutta jos ei tunnusta syntejään Jeesukselle ja ei tee parrannusta kuolee synneissään.


      • ikuinenuskovainen kirjoitti:

        Usko on täynnä tosiasioita, mutta tiedettä se ei ole.
        Kukaan ei ole todistanut ettei Jumalaa ole.
        Huutajia kyllä löytyy. Huutajia jotka eivät osaa vastata omaan huutoonsa.

        Kaikki -logiat ovat vastaus samaan mitä Joh.1:1. sanoo. Logos.
        Joka ainut tieteen haara on lähtöisin asioiden luojasta Logogsesta. Mutta sinä vanha näsäviisas et sitä tajua.

        Kaadut ja kompastelet omaan mahdottomuuteesi. Samaa monotonista huutoa vuodesta toiseen.Ihan niinkuin jollain dementikolla. "Mistä se Viipurin bussi lähtee?"

        Mitä tulee Raamattuun, tulkitaan sitä monista tahoista tai ei, mutta se ei poista Raamatun perusperiaatetta: miten saat ikuisen elämän. Mutta sitähän ei kenellekään pakoteta. Ei edes sinulle.Ei sitä ole pakko vastaanottaa.

        Mutta hän joka sen haluaa ymmärtää, ei ole poissa sinun kukkarostasi. Jos joku haluaa olla onnellinen uskossaan joka perustuu raamattuun, sekös sua harmittaa. vanhaa ahdistunutta itseensä kääntynyttä tyhjänpuhujaa.
        Jatka samaa rataa ja tee vaan itsestäsi edelleen naurettava.

        ikuinenuskovainen 16.1.2018 17:09

        <>Usko on täynnä tosiasioita...><

        Hyvin huonosti Raamattu-uskovaiset osaavat sitten uskonsa ilmaista kun kaikenlaista perusteetonta väitettä esitetään.

        <>...mutta tiedettä se ei ole.><

        Sen huomaa heti Raamatun alkulehdiltä, jossa kerrotaan auringon kiertävän maata, joka on vesihauteessa.

        <>Kukaan ei ole todistanut ettei Jumalaa ole.><

        Johtuneeko siitä, että normaalielämässä todistelun taakka on positiivisen väitteen esittäjällä, eli jumalan olemassaoloa esittävällä.

        ><Jos joku haluaa olla onnellinen uskossaan joka perustuu raamattuun, sekös sua harmittaa...><

        Minä katson, että perusteettomia ja valheellisia julkisia väitteitä saa kyseenalaista, etenkin niitä, joilla halutaan suostutella tietämätöntä lukijaa.


      • meikämasa2.0
        ikuineuskovainen kirjoitti:

        Joka tunnustaa että Jeesus on Herra. Joka Häneen "uskoo saa elää vaikka kuolisikin. Uskotko tämän?"
        Hän kuoli ristillä syntiemme puolesta. Kaikki jotka ottavat tämän vastaan saavat ikuisen elämän. Heidän syntinsä on sovitettu ja joka päivä on armo uus.
        Joka jatkaa loppuun asti tällä tiellä pelastuu.
        Mutta jos ei tunnusta syntejään Jeesukselle ja ei tee parrannusta kuolee synneissään.

        "Hän kuoli ristillä syntiemme puolesta. Kaikki jotka ottavat tämän vastaan saavat ikuisen elämän."

        Tiäkäsä, mitä toi lause meinaa?

        Meinaa sitä, jotta jos ei ota vastaan, pääsee helkkariin, eli saakelin olkkariin, missä ei todellakaan oo telkkaria, mistä vois kattoo salkkareita tai kaunareita.

        eli jos katsot jompaa kumpaa, et noudata omaa opetustasi. No viekö tämä sen ohjeistuslisenssin sulta pois, jos et omaasi noudata? Joo kyllä!

        Mut mä annan nyt ohjeen, jonka saan antaa, koska teen niin itse.

        Mennään nukkuun! Huamenna on uus pv ja tuliterät juonet, eli uuret kujeet.


    • Saako tunnehuolto heittää tähän väliin kommentin?

      Uskonnollisuus on ihmisen eräs ominaisuus. Se on toisilla vahvempi ja "luonnollisempi" - toisilla taas uskon kautta ajatteleminen ei ole yhtä luontaista. Olen tämän arjessani havainnut - uskovaisuus ei ole mahdoton ajatus akateemisesti sivistyneelle eikä toisaalta ateismi täysin lukutaidottomalle. Ilmeisesti "henkimaailman jutut" eivät kaikkia vain kosketa samalla tavalla. Taivaan Isä yksin tietää, miksi tällä(kin) ihmisen elämässä keskeisellä alueella on niin paljon hajontaa ja vaihtelua.

      Ja minkälaisia arvotuksia (eri tasoja) me eri tavalla uskovat annamme omille ajatuksillemme. Esim. kansankirkon jäsen voi uskoa "kybällä" tai olla umpiateisti.

      Toinen meistä on musta ja toinen valkoinen - taivaan isän luomia molemmat.

      Samanarvoisia kaikki olemme Taivaan Isän edessä. Harva meistä pystyy olemaan kaikelta osin aina oikeassa! Emme ainakaan tiedä juuri mistään mitään.

      • että_näin

        "Uskonnollisuus on ihmisen eräs ominaisuus. Se on toisilla vahvempi ja "luonnollisempi" - toisilla taas uskon kautta ajatteleminen ei ole yhtä luontaista. Olen tämän arjessani havainnut - uskovaisuus ei ole mahdoton ajatus akateemisesti sivistyneelle eikä toisaalta ateismi täysin lukutaidottomalle. Ilmeisesti "henkimaailman jutut" eivät kaikkia vain kosketa samalla tavalla. Taivaan Isä yksin tietää, miksi tällä(kin) ihmisen elämässä keskeisellä alueella on niin paljon hajontaa ja vaihtelua."

        Olisiko Taivaan Isä sitten tarkoituksella luonut osan ihmisistä sellaisiksi, etteivät he usko, jotta saisi tuhota heidät? Sellaista johtopäätöstä tyrkytetään, jos uskossa kyse on ensisijaisesti ihmisen henkilökohtaisista ominaisuuksista eikä todistusaineiston vakuuttavuudesta.

        On helppoa saada vakuuttuneeksi sellainen, joka haluaa uskoa. Eihän siihen oikeastaan tarvita mitään. Todistuaineiston pitävyys punnitaan siinä, saako se vakuuttuneeksi nekin, jotka EIVÄT haluaisi uskoa.


      • että_näin kirjoitti:

        "Uskonnollisuus on ihmisen eräs ominaisuus. Se on toisilla vahvempi ja "luonnollisempi" - toisilla taas uskon kautta ajatteleminen ei ole yhtä luontaista. Olen tämän arjessani havainnut - uskovaisuus ei ole mahdoton ajatus akateemisesti sivistyneelle eikä toisaalta ateismi täysin lukutaidottomalle. Ilmeisesti "henkimaailman jutut" eivät kaikkia vain kosketa samalla tavalla. Taivaan Isä yksin tietää, miksi tällä(kin) ihmisen elämässä keskeisellä alueella on niin paljon hajontaa ja vaihtelua."

        Olisiko Taivaan Isä sitten tarkoituksella luonut osan ihmisistä sellaisiksi, etteivät he usko, jotta saisi tuhota heidät? Sellaista johtopäätöstä tyrkytetään, jos uskossa kyse on ensisijaisesti ihmisen henkilökohtaisista ominaisuuksista eikä todistusaineiston vakuuttavuudesta.

        On helppoa saada vakuuttuneeksi sellainen, joka haluaa uskoa. Eihän siihen oikeastaan tarvita mitään. Todistuaineiston pitävyys punnitaan siinä, saako se vakuuttuneeksi nekin, jotka EIVÄT haluaisi uskoa.

        Kiitos kommentistasi "että_näin"! Tarkastelisin ihmisen osaa - niin uskovan kuin uskomattomankin - ja kaikkien siltä väliltä - luojansa ainutkertaisena lapsena. Taivaan Isän viisaudessa Jeesuksessa luotu ihminen lisääntyy suvullisesti. Olemme saaneet selville viimeisten vuosisatain aikana, että suvullinen lisääntyminen suosii monimuotoisia jälkeläisiä.

        Adamista ja Evasta on siinnyt n. 75.000.000.000 täysin ainutlaatuista ja erilaista ihmistä. On todellakin pikimustia ja vitivalkoisia, on hengellisesti lahjakkaita ja vaikkapa taitelijoita. On myös monia vähemmän toivottuja Taivaan Isän luomistyössään mahdollistamia inhimillisiä ominaisuuksia. Jokainen voi keksiä naapureitaan seuraamalla lisää.

        Luoja tiesi, mitä luomisesta seuraa. 75 miljardin maan päällä eläneen ja osin vieläkin elävän ihmisen joukossa on ollut tilausta kaikkina aikoina kaikissa maailmankolkissa - jopa ameriikassa - myös eri uskonliikkeille sekä maailmankatsomuksille, tieteelle ym. Taivaan Isä on sallinut lastensa ajatella asioista hyvin eri tavoin ja jättänyt meille vastuuta maallisen vaelluksemme osalta. Minkäänlaista valtaa hän ei ole kuitenkaan meille suonut toisiamme kohtaan. Jumala hallitsee itse jokaista ihmislastaan.

        Voimme yhdessä kurkoittaa kohti salattua kaikkivaltiasta. Emme voi kuitenkaan varmuudella arvottaa toistemme käsityksiä, puhumattakaan väärin ajattelevien tai toisin ymmärtävien teloitusten oikeutuksista. Ihmiselle on annettu valta pieniin eläimiin ja kaloihin, ei missään nimessä toisiin ihmisiin.


      • minoko

        Miksi salatattu Kaikkivaltias. Se on todella tehty salatuksi ja sekalaiseksi uskontojen keskuudessa. JOH 17:3 Velvollisuus oppia tuntemaan.


      • että_näin
        tunnehuolto kirjoitti:

        Kiitos kommentistasi "että_näin"! Tarkastelisin ihmisen osaa - niin uskovan kuin uskomattomankin - ja kaikkien siltä väliltä - luojansa ainutkertaisena lapsena. Taivaan Isän viisaudessa Jeesuksessa luotu ihminen lisääntyy suvullisesti. Olemme saaneet selville viimeisten vuosisatain aikana, että suvullinen lisääntyminen suosii monimuotoisia jälkeläisiä.

        Adamista ja Evasta on siinnyt n. 75.000.000.000 täysin ainutlaatuista ja erilaista ihmistä. On todellakin pikimustia ja vitivalkoisia, on hengellisesti lahjakkaita ja vaikkapa taitelijoita. On myös monia vähemmän toivottuja Taivaan Isän luomistyössään mahdollistamia inhimillisiä ominaisuuksia. Jokainen voi keksiä naapureitaan seuraamalla lisää.

        Luoja tiesi, mitä luomisesta seuraa. 75 miljardin maan päällä eläneen ja osin vieläkin elävän ihmisen joukossa on ollut tilausta kaikkina aikoina kaikissa maailmankolkissa - jopa ameriikassa - myös eri uskonliikkeille sekä maailmankatsomuksille, tieteelle ym. Taivaan Isä on sallinut lastensa ajatella asioista hyvin eri tavoin ja jättänyt meille vastuuta maallisen vaelluksemme osalta. Minkäänlaista valtaa hän ei ole kuitenkaan meille suonut toisiamme kohtaan. Jumala hallitsee itse jokaista ihmislastaan.

        Voimme yhdessä kurkoittaa kohti salattua kaikkivaltiasta. Emme voi kuitenkaan varmuudella arvottaa toistemme käsityksiä, puhumattakaan väärin ajattelevien tai toisin ymmärtävien teloitusten oikeutuksista. Ihmiselle on annettu valta pieniin eläimiin ja kaloihin, ei missään nimessä toisiin ihmisiin.

        "Olemme saaneet selville viimeisten vuosisatain aikana, että suvullinen lisääntyminen suosii monimuotoisia jälkeläisiä.

        Adamista ja Evasta on siinnyt n. 75.000.000.000 täysin ainutlaatuista ja erilaista ihmistä. "

        Siinäpä on biologien tunnistama suvullinen lisääntyminen sulassa sovussa rinnakkain vanhan paimentolaislegendan kanssa. Olemme tosin saaneet selville myös sen, että ihmislaji on paljon 6000 vuotta vanhempi ja sukupuu ihan eri luokkaa monenkirjava kuin Raamatussa kuvailtu versio.

        Nykyihmisen tarve yhdistellä vanhat legendat sopusointuun tieteellisten havaintojen kanssa tuottaa vanhan maan kreationismin kaltaisia sekasikiöitä, jotka eivät ole uskollisia sen paremmin Raamatulle kuin tieteellekään, vaan tasapainoilevat siinä välillä poimien rusinoita pullasta.

        Uskoa saa - en ole sinänsä sitä vastaan - mutta tällöin olisi mielestäni rehellisintä myöntää, että usko on uskoa ja tieto on tietoa, eikä näillä ole mitään tekemistä toistensa kanssa.


      • että_näin kirjoitti:

        "Uskonnollisuus on ihmisen eräs ominaisuus. Se on toisilla vahvempi ja "luonnollisempi" - toisilla taas uskon kautta ajatteleminen ei ole yhtä luontaista. Olen tämän arjessani havainnut - uskovaisuus ei ole mahdoton ajatus akateemisesti sivistyneelle eikä toisaalta ateismi täysin lukutaidottomalle. Ilmeisesti "henkimaailman jutut" eivät kaikkia vain kosketa samalla tavalla. Taivaan Isä yksin tietää, miksi tällä(kin) ihmisen elämässä keskeisellä alueella on niin paljon hajontaa ja vaihtelua."

        Olisiko Taivaan Isä sitten tarkoituksella luonut osan ihmisistä sellaisiksi, etteivät he usko, jotta saisi tuhota heidät? Sellaista johtopäätöstä tyrkytetään, jos uskossa kyse on ensisijaisesti ihmisen henkilökohtaisista ominaisuuksista eikä todistusaineiston vakuuttavuudesta.

        On helppoa saada vakuuttuneeksi sellainen, joka haluaa uskoa. Eihän siihen oikeastaan tarvita mitään. Todistuaineiston pitävyys punnitaan siinä, saako se vakuuttuneeksi nekin, jotka EIVÄT haluaisi uskoa.

        tunnehuolto 16.1.2018 18:19

        <>...uskovaisuus ei ole mahdoton ajatus akateemisesti sivistyneelle...><

        Ei kai mahdoton, mutta luonnontieteen piireissä melkoisen harvinaista. Kriittinen ajattelu sulkee pois sellaiset entiteetit, joiden olemassaoloa ei voida edes tutkia.

        <>... eikä toisaalta ateismi täysin lukutaidottomalle.><

        Mulla on sellainen tunne luissa, että tässä on sama tilanne, eli lukutaidoton ei saa kriittisiä vaikutteita samalla tavalla kuin lukutaitoinen, joten alttius uskonnollisuuteen on suuri.

        <> Ilmeisesti "henkimaailman jutut" eivät kaikkia vain kosketa samalla tavalla. ><

        Raamattu onkin tehokkain väline kyseisiä henkimaailman juttuja vastaan. Kristillisyydessä oiotaan mutkia Raamatun kerronnan suhteen, maakuva ja Jeesuksen paluulupaus lienee tunnetuimmat esimerkit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe