Sähköautojen myynti lähti rajuun kasvuun

SultaEiKysytä

Etkä sinä mahda sille yhtään mitään. Et niin yhtään mitään. Kukaan ei kysy sinun mielipidettäsi eikä sillä ei ole mitään arvoa.

https://www.is.fi/autot/art-2000005525172.html

19

2235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valkotakkimies

      Aloituksen kirjoittaja on ilmiselvästi mielipidejohtaja ja voittaja kaikin puolin. Mahtavaa, että mielensä valo meitä muita johdattaa!

      • kaha53

        Tällä kasvuvauhdilla Suomessa kestää n. 100 vuotta, ennen kuin puolet uusista autoista on sähköautoja.
        Joten eipä meidän nykyisten mielipiteillä ole väliä...


      • Patteri-Paavo

        Nyt on sähköautojen osuudessa henkilöautoista Suomessa mennyt puolen promillen raja rikki!

        Vuoden 2017 lopussa tieliikennekäytössä oli 1449 täyssähköautoa yhteensä 2 720 694 henkilöautosta. Niiden osuus oli siis 0,053 % kaikista henkilöautoista.

        Onhan tämä selvä läpimurto...


    • Underberg

      Aloittaja on luuseri jolla ei ole ajanut oikeata polttomoottorikäyttöistä voimavaunua, eikä soisi kenenkään muunkaan ajelevan.

    • MuutosOnTärkeintä

      Sinä et mahda sille yhtään mitään, sinun korjaamosi ja huoltoasemasi ovat jo historiaa. Ajamme jo aivan uudessa ajassa. Sinä et ole pysynyt ajan mukana vaan luullut maailman pysyvän entisenlaisena.

      • Underberg

        Ja sinun pyöräkorjaamosi kukoistaa ja sirkkakioskit syrjäyttää kebabravintolat. Kaikki joilla työtä on, ajelevat aamuin illoin onnellisina metroissaan ja busseissaan. Sähköllä tietenkin.


    • Eivoiyleistyävielä

      Ensin tarvitaan isolle osalle kaupunkilaisista oma, vähintään puolilämmin parkkihallipaikka ja siihen vähintään 16A sulakkeen takaa pistoke. Lämmin paikka siksi, että talvella pakkasessa ne akut eivät vastaanota virtaa kunnolla ellei niitä samalla lämmitä. Lataushommat eivät nykytekniikalla onnistu isolle määrälle autoilijoita. Toisinsanoen nykyinen latausinfra ei kestä isoa sähkisten määrän kasvua. Muuten tulee jatkuvasti tilanteita jossa patteriautoilija odottelee muutaman tunnin latausvuoroaan. Siihen päälle vielä jokin ongelma latauksen kanssa niin voin arvata, että ko henkilö luopuu patteriautosta.

      • jokumuu_

        Eikös tuo akkujen lämmitys ole ihan peruskauraa? En ainakaan Amperan latausajoissa ole huomannut mitään eroa oli keli sitten minkälainen tahansa, ja kylmässä katoksessa se kotona seisoo. Työpaikan pihassa sitten ilman sähköä taivasalla.

        Ei sähkö ole ainakaan toistaiseksi realistinen vaihtoehto jos kotona ei ole paikkaa missä ladata. Mutta melkoisen monilla kehyskuntien omakoti- tai rivariasukkailla on, ja nämä henkilöt taitavat ajaa aika suuren osan Suomessa henkilöautoilla ajettavista kilometreistä. Kaupunkilaisilla ei paljoa henkilöauton kilometrejä tule, ja kaukana kaikesta asuvia, joka päivä kylille autoilevia taas ei ole lukumääräisesti paljoa.


      • Lyxehclulbyctxjxtböikrz

        Sellaista akkua olekaan joka ei lämpötilasta välittäisi. Kyllä se ampperikuskeillakin on tiedossa, että sähköllä ajettavat kilometrit ovat selkeästi pienemmät talvella. En kuitenkaan amppeeria/volttia mollaa, koska siinä on paras hinta/ominaisuudet ladattavien osalta.

        Se, että ympäryskunnista löytyy useita asuntokuntia hyvällä latausinfralla, edustaa kuitenkin selkeästi vähemmistöä.
        Autoilevissa kaupunkilaisissa löytyy määrällisesti enemmän niitä joille tulee vuodessa yli 20000km ajokilometrejä.


      • jokumuu_

        Joo, sähköllä ajettavia kilometrejä pääsee talvella noin kolmanneksen vähemmän. Mutta puhe oli kait latausajoista kylmässä.

        Kokemukseni perusteella talvella pattereihin uppoaa suunnilleen saman verran kilowattitunteja samassa ajassa kuin kesälläkin, mutta ne kuluvat ajossa nopeammin. En nyt ole ollut sekuntikellon kanssa vahtaamassa mutta eiköhän eron latausajoissa olisi tässä parin talven aikana huomannut jos se olisi jotenkin merkittävä. Kussakin reissussa käytetyille kilowattitunneille taas on autossa laskuri.

        Ajettujen kilometrien jakautumisesta kaupungissa ja ympäryskunnissa asuvien kesken olemme nähtävästi eri mieltä, mutta eipä tuosta kannattane vääntää niin kauan kuin kummallakaan ei ole esittää hommasta mitään dataa.


    • afsd55asfd

      Ensin tarvitaan käytettyjä kymppitonnin sähköautoja, joiden akuilla on paljon käyttöikää jäljellä ja joiden toimintamatka kylmässäkin on yli 300 kilometriä.

      Siitä se lähtee.

    • Lämmin_auto

      Sähköautossa palellaan kovassa pakkasessa!

      • FaktatKohdilleen

        Miksi siellä paleltaisi? Jo vanhassa Nissan Leaf sähköautossa on ilmalämpöpumppu joka hakkaa kaikki vag konsernin ns.lämmityslaitteet 100-0. Bensa vaggilaisella tarvitsee pipon ja hanskat syyskuusta huhtikuuhun...


      • eivaantoimi

        Kai ymmärrät että kovalla pakkasella lämpöpumppu ei tee lisälämpöä?


      • ilppi
        eivaantoimi kirjoitti:

        Kai ymmärrät että kovalla pakkasella lämpöpumppu ei tee lisälämpöä?

        Ilmalämpöpumppu tuottaa (eli siirtää ulkoa sisälle) lämpöä 2:1 hyötysuhteella vielä 20 asteen pakkasella. Eli kilowatin ottoteholla saadaan siirrettyä 2 kW lämpöä. Lämpimämmällä ilmalla hyötysuhde nousee yli kolmen. Saa olla todella kova pakkanen ennen kuin hyösuhde putoaa edes yhteen, joka siis vastaa suoraa sähkölämmitystä.


    • Ei_sähköautoa_vielä

      Nyt ostetun sähköauton arvo tippuu roimasti. Syy siihen on , että sähköautot ja niiden akut kehittyvät jatkuvasti. Ajomatkat kasvavat roimasti, toimintasäde tulee olemaan auton tärkein ominaisuus tulevaisuudessa.

    • MiesVShiiri

      Olihan aloitus, mitä väliä sillä on millä muut ajaa? Itse ajan sillä millä haluan. Onko sulla itsetunto ongelmia?

    • trendintarkastaja

      Ladan myynti Suomessa kasvoi 1200% viime vuonna. Montako vuotta menee että Ladan markkinaosuus ylittää 50%? Repikää siitä.

    • Siitävaan

      Olipas agressiivinen aloitus. Miksi luulet että minua kiinnostaisi jotenkin sähköautojen myyntimäärät? Ei se ole mitenkään minulta pois jos joku ostaa sähköauton. Euroopassa mytäneen tänä vuonna lähemmäs 20 miljoonaa autoa, eli sähköautojen osuus noin 1%. jihuu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe