Älkää uskoko Raamattuun

Elämme_vuotta_2018

Jos uskotte Raamattuun, menette kaksituhatta vuotta ajassa taaksepäin antiikin ajan maagisiin käsityksiin mm. maailmasta ja sen synnystä. Ihmiset uskoivat ja elivät monenlaisten taikauskoisten käsitysten ideoissa. Empiiristä tutkimusta ei juurikaan ollut vaan sairaudetkin uskottiin olevan henkiolentojen rangaistus. Niitä sitten yritettiin lepyttää mm. uhraamalla ja monenlaisilla menoilla. Tasa-arvoa ihmisten kesken ei tunnettu eikä nykyaikaista sosiaalihuoltoakaan ollut nykyaikaisesta lääketieteestä puhumattakaan. Ihmiset kuolivat sairauksiin jumalien lepytysyrityksistä ja rukouksista huolimatta.

70

827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jonkinlainen jumalkaipuu ja usko Jumalaan useimmassa ihmisessä kuitenkin on. On tainnut olla jo varhaisissa korkeakulttuureissa, sumerilaisten ja egyptiläisten kulttuureista lähtien.

      • En tunnista moista kaipuuta ollenkaan.


      • he-ma kirjoitti:

        En tunnista moista kaipuuta ollenkaan.

        Kaikki eivät sitä tunnista ja jos on asiasta varma niin mikäs siinä, minä en vaan ole . En minä helvettiin enkä paholaisiin usko mutta mistä sitä varmasti tietää mitä miljardien galaksien kätköissä voi olla.


      • sage8 kirjoitti:

        Kaikki eivät sitä tunnista ja jos on asiasta varma niin mikäs siinä, minä en vaan ole . En minä helvettiin enkä paholaisiin usko mutta mistä sitä varmasti tietää mitä miljardien galaksien kätköissä voi olla.

        Nyt kuitenkin tv:n ääreen pressaehdokkainen kuulemisiin.


      • he-ma kirjoitti:

        En tunnista moista kaipuuta ollenkaan.

        Ja silti kulutat valtavan suuren osan ajastasi keskustelemalla uskonasioista. Erikoista.


      • ainakin.minusta
        Tipale kirjoitti:

        Ja silti kulutat valtavan suuren osan ajastasi keskustelemalla uskonasioista. Erikoista.

        Jumalkaipuu ja kiinnostus uskonasioista ovat aivan eri asioita.


      • Tipale kirjoitti:

        Ja silti kulutat valtavan suuren osan ajastasi keskustelemalla uskonasioista. Erikoista.

        Minulle uskonasioista keskustelu on hillittömän hauskaa. Reppanat ovat niin tosissaan mielikuvitusystävänsä suhteen ja vielä pahastuvat kun huomauttaa sn ystävän olevan olematon.


      • onnellinelää
        sage8 kirjoitti:

        Kaikki eivät sitä tunnista ja jos on asiasta varma niin mikäs siinä, minä en vaan ole . En minä helvettiin enkä paholaisiin usko mutta mistä sitä varmasti tietää mitä miljardien galaksien kätköissä voi olla.

        On surullista, että näillä keskustelusivuilla varsinkin nuoret etsivät täältä apua tietämännömyydelleen (koulutuksen tuotos), Heitä ei tarpeeksi kehoiteta itse tutkimaan Raamatun Sanaa. Miksi harhaanopettajat ahkeroitsevat kaikkialla? Tämän on kuitenkin Kristinuskon palsta/Luterilaisuus?

        Kun ihminen kääntyy pois Jumalan antamista rakkaudellisista ohjeista 10 käskystä, hän ajautuu yhä kauemmaksi eksytyksiin,
        Jeesus tuli vapauttamaan kaikista pahoista asioista, jotka väistämättömästi ihminen kerää kontolleen, kun unohtaa 10 käskyn onnellisen elämän ohjeet.
        Jeesus rakastaa jokaista ihmistä. Jumalan hyvä tahto on ettei yksikään joutuisi kadotukseen, vaan perisi iankaikkisen elämän. Tämän luulisi olla jokaiselle ihmiselle tavoiteltavin asia maan päällä. Jeesuksen matkassa eläminen antaa oikean tasapainon, rauhan ja ilon myös jo maanpäällisen elämän viettoon.

        Roomalaiskirje 1
        20 Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,
        21 koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
        22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
        23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.
        24 Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,
        25 nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.
        26 Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
        27 samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
        28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
        29 He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;
        30 ovat korvaankuiskuttelijoita , panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,
        31 vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;
        32 jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.


    • Teol.yo

      Hyvä aloitus! Lisää tietoa.

      Antiikin uskomukset ovat kristinuskon taakka

      Kristinuskon ja antiikin tuntija J.S.Case kuvaa osuvasti antiikin ajan maailmankuvaa: "Antiikin maailman taivas roikkui matalalla. Taivaan ja maan välinen moottoritie oli raskaasti liikennöity. Ylempi ilmakehä oli täynnä jumalia ja henkiä, jotka olivat aina valmiit puuttumaan kuolevaisten asioihin. Maan syvyyksissä tai maailman äärissä asuvat demoniset voimat olivat jatkuvana uhkana ihmisen hyvinvoinnille". Kristinuskon vakavasti ottava löytää mielikuvituksellisen maailman, joka on kuin suoraan science-fiction tarinoista. Teologisessa tiedekunnassa opiskellut papisto on oppinut sen ettei kaikkea tarvitse ottaa kirjaimellisesti, mutta sitä ei valitettavasti kerrota seurakuntalaisille.
      Antiikin ja keskiajan maailmankuvan tuntemattomuus saattaa sen sijaan houkutella Raamatun tekstien maagiseen kristallipallotulkintaan, jossa lukija ”löytää” Raamatustaan aina sen mitä haluaakin.

      Kristinusko syntyi ja Raamatun kirjoittajat elivät aikana jolloin Maan uskottiin olevan litteä, liikkumaton ja kaikkeuden keskipiste ja Auringon uskottiin kiertävän Maata. Maakeskeisestä käsityksestä alettiin luopua vasta Nikolaus Kopernikuksen (s. 1473) ja Galileo Galilein (s. 1564) kriittisten tutkimusten myötä. Katolinen kirkko langetti heille siitä syystä tuomionsa. Nykyään samanlainen pyrkimys on kirkkoon kuuluvan viidennen herätysliikkeen (entisen sisäministeri Päivi Räsäsen poppoo) kreationisteilla ja ”älykkään suunnittelijan”, Intelligent design (ID) kannattajilla, joiden hyvä uutinen on se että Raamatun myytteihin on uskottava kirjaimellisina tosiasioina. Samaiset piirit ovat vaatineet kreationismi -hömpän opettamista myös kouluissa.

      Varhaiskristillisenä aikana kokeellista lääketiedettä ei ollut meidän tuntemassamme muodossa, vaan parantamistoiminta oli lähinnä pappien ja poppamiesten hallussa. Sitä voi verrata nykyisiin monenkirjaviin tehottomiin uskomushoitoihin (homeopatia, reiki yms.). Tautimäärityksiä tehtiin puhtaasti hatusta vetämällä. Eräät sairaudet katsottiin myös riivaajien aiheuttamiksi. Mm. kirkkoon kuuluvalla Kansan Raamattuseuralla on Vivamo-opistossaan kurssituksia (mm. hoitava rukous -kurssi, sielunhoitoterapia yms.) joissa edelleen uskotaan vapaakirkollisten tavoin riivaajien aiheuttavan sairauksia ja näitä riivaajia voi olla pienissä lapsissakin. Taannoisessa Ylen MOT -ohjelmassa Psykologiliiton puheenjohtaja Tuomo Tikkanen tuomitsi kyseisen opetuksen vaarallisena humpuukina.

      Antiikin ja keskiajan uskomukset maailmasta elävät siis yhä, mutta ajattelevalle ja vastuunsa tuntevalle ihmiselle niistä on tullut turhaa painolastia. Kirkon ei tulisi tarjota kasvualustaa sellaiselle opetukselle mikä ei kestä kriittistä tarkastelua ja tieteellisesti perusteltua tietoa. Vaikka tunnustaisimme sen tosiasian että Raamatun ihmiset elivät aivan toisenlaisessa maailmassa kuin me nykyään ja erehtyivät monessa asiassa, se ei estä meitä näkemästä Raamatun hengellistä ja teologista merkitystä myyttien ja aikaansa sidottujen maailmanselitysten läpi. Myyttien kieltäminen ja Raamatun tekstien kirjallisten ja historiallisten ongelmien sivuuttaminen tekee uskonnosta falskia ja niiden pitäminen historiallisesti ja eettisesti erehtymättömänä Jumalan sanana perustuu joko huonoon raamatuntuntemukseen tai tosiasioiden kieltämiseen.

      • Alasliberaalit

        Mene kommunisti Siperiaan viisastelemaan.


      • Alasliberaalit kirjoitti:

        Mene kommunisti Siperiaan viisastelemaan.

        Et pysty kuitenkaan muuten kuin herjalla vastaamaan Teol.yo:n kirjoittamiin asioihin.


      • Ei_teit_tääl_kaivata
        Alasliberaalit kirjoitti:

        Mene kommunisti Siperiaan viisastelemaan.

        Mene hihhuli itse! Tehän täällä päivästä toiseen kehutte miten hienoa Venäjällä nykyään on. Ei muuta kuin alatte nyt samantien vain laputtaa sinne. Voimme vaikka auttaa teitä pakkaamaan ja kyydittää rajalle. Mitä nopeammin läksitte hiiteen täältä sotkemasta tämän maan asioita niin sen parempi! Eli mars, mars!


      • Jos kotomaamme laitalahkolaiset lähtisivät Idän Ihmemaahan, heille kävisi lopulta Putinin toimesta yhtä ohraisesti kuin miten kävi suomalaisille kommunisteille Stalinin toimesta.


      • <<Teologisessa tiedekunnassa opiskellut papisto on oppinut sen ettei kaikkea tarvitse ottaa kirjaimellisesti, mutta sitä ei valitettavasti kerrota seurakuntalaisille. >>

        Monet teologisessa tiedekunnassa opiskelleet papit tietänevät, että kirkkojen ja Raamatun opetukset ovat ristiriitaisia, sillä kirkoissa vallitsee korvausteologia. Sapatti on korvattu sunnuntailla, Herran juhlat on korvattu joululla ym., alkuperäinen juutalaisuuteen kulunut nasaretilaisen lahkon usko on korvattu kristinuskolla (johon on sekoitettu paljon pakanaoppeja)... Tuon sekoituksen takia Raamattu ei avaudu, eikä sitä ymmärrä, jos Raamattua tutkii "järjellä" eikä sydämellä. Kun pidetään kiinni pakanaperinteistä, niin totuuskaan ei kirkastu. On kuitenkin Pyhän Hengen ihme, että ihmiset silti löytävät Raamatusta Jeesuksen, Jumalan. Pyhä Henki vaikuttaa edelleen.


    • dsfgdsfgdfsgdsfgsdfg554

      Ja yksi neljästä Evankeliumin kirjoittajasta kuitenkin oli lääkäri. Ei ihmiset tyhmiä olleet, Raamattu maalaa todella hienon kuvan Rooman valtakunnan aikaisesta yhteiskunnasta. Sähköt ja ajoneuvot pois, muuten yhtä sivistynyttä porukka oli.

      Syyttäkäämme ennemmin vatikaania että keksi uskonnon joka vei euroopan pimeään keskiaikaan.

      • Raamattu antaa kylläkin kuvan sen ajan ihmisten tyhmyydestä; siinä on sitten Jumalakin mukana.. Siksi eivät keksineet rautateitäkään helpottamaan menoa.


      • dfgdfgdfdfg444
        torre12 kirjoitti:

        Raamattu antaa kylläkin kuvan sen ajan ihmisten tyhmyydestä; siinä on sitten Jumalakin mukana.. Siksi eivät keksineet rautateitäkään helpottamaan menoa.

        Et osaa lukea sitä, siitä se johtuu.


      • Elämme_vuotta_2018

        Mikään ei viittaa siihen että Paavalin työtoveri lääkäri Luukas olisi sama Luukas joka kirjoitti Luukkaan evankeliumin ja Apostolien teot. "Lääketiede" oli siihen aikaan lähinnä magiaan verrattavaa puuhastelua niin kuin "Teol.yo" hyvin kirjoitti


      • dfgdfgdfdfg444 kirjoitti:

        Et osaa lukea sitä, siitä se johtuu.

        Lukutaitoni on aina ollut ihan hyvä. Onko jonkinlaista älykkyyden osoitusta tehdä vaskesta palvontakohde?


      • kiiiskivastarannalta
        torre12 kirjoitti:

        Lukutaitoni on aina ollut ihan hyvä. Onko jonkinlaista älykkyyden osoitusta tehdä vaskesta palvontakohde?

        No,,mitä mieltä olet lukenut Jumalan olleet vaskesta tehdystä "jumalasta"?


      • kiiiskivastarannalta kirjoitti:

        No,,mitä mieltä olet lukenut Jumalan olleet vaskesta tehdystä "jumalasta"?

        Pahaa tykkäsi. Mutta kuvastaa sen ajan ihmisten alhaista älykkyyttä. Raamattu on sen mukainen tästä johtuen.


    • kerttkkl

      Kristityt uskovat Jumalaan ja JUMALAN LÄHETTÄMÄÄN JEESUKSEEN JA PYHÄÄN HENKEEN! Ja pitävät Raamattua JUMALAN SANANA. Viittaus esimerkiksi Bible code'en.

      • Muhammadanistit uskovat viimeiseen jumalan profeettaan muhammadiin.

        Millä lailla uskosi menee muhammadanistien uskon yli?


    • Raamattu.on.totta2018

      Aika erikoista tämmöinen epäuskon levitys Luterilaisuuspalstalla, kuten tämän ketjun typerä aloitus.

      • Raamattu ei taida olla totta mm. luomiskertomuksen ja homouden osalta. Esimerkiksi.


      • hyvin.sopii.tänne

        Sopii oikein hyvin Luterilaisuus -palstalle. Martti Lutherkaan ei uskonut Raamattuun vaan niihin raamatunkohtiin jotka "ajoivat Kristusta. On typerää pitää kirjallista painotuotetta epäjumalanaan.


      • Lähetyshiippakuntalainen
        hyvin.sopii.tänne kirjoitti:

        Sopii oikein hyvin Luterilaisuus -palstalle. Martti Lutherkaan ei uskonut Raamattuun vaan niihin raamatunkohtiin jotka "ajoivat Kristusta. On typerää pitää kirjallista painotuotetta epäjumalanaan.

        Annat tietämättömyyttäsi väärän todistuksen Lutherista. Luther ei olisi kääntänyt Raamattua saksaksi, ellei olisi uskonut siihen kokonaan Jumalan Sanana.


      • Lähetyshiippakuntalainen kirjoitti:

        Annat tietämättömyyttäsi väärän todistuksen Lutherista. Luther ei olisi kääntänyt Raamattua saksaksi, ellei olisi uskonut siihen kokonaan Jumalan Sanana.

        Raamattu on kirja, joka on käännetty eri kielille, vaikka ei pidettäsi sitä minään Jumalan Sanana


      • hyvin.sopii.tänne
        Lähetyshiippakuntalainen kirjoitti:

        Annat tietämättömyyttäsi väärän todistuksen Lutherista. Luther ei olisi kääntänyt Raamattua saksaksi, ellei olisi uskonut siihen kokonaan Jumalan Sanana.

        Luther piti Raamattua Kristuksen kapaloina. Vain ne kohdat olivat hänelle merkityksellisiä jotka "ajoivat Kristusta". Esimerkiksi Ilmeskirjaa ja Jaakopin kirjettä hän nimitti olkikirjeiksi, joita ei kannattanut lukea lainkaan. Sinun kannattaisi lukea Lutheria vähän paremmin.


      • höpöä
        hyvin.sopii.tänne kirjoitti:

        Luther piti Raamattua Kristuksen kapaloina. Vain ne kohdat olivat hänelle merkityksellisiä jotka "ajoivat Kristusta". Esimerkiksi Ilmeskirjaa ja Jaakopin kirjettä hän nimitti olkikirjeiksi, joita ei kannattanut lukea lainkaan. Sinun kannattaisi lukea Lutheria vähän paremmin.

        Miksi Luhter sitten käänsi ne jos niitä ei kannata lukea???


    • Minä nyt kuitenkin uskon, mutta en ole ajatellut matkustaa ajassa taakse päin. Se aikamatkustus kuuluu noihin fantasiajuttuihin.
      Empiiristä tutkimusta tehtiin ihan varmasti silloinkin.

      • Kyllä, kädestäennustajilta kysyttiin silloinkin tulevasta profetioita. Et sillai.


      • hehhehh

        Sinun ei tarvitsekaan matkustaa ajassa taaksepäin. Olet jo siellä.


      • hehhehh kirjoitti:

        Sinun ei tarvitsekaan matkustaa ajassa taaksepäin. Olet jo siellä.

        Sinullapa hassu tarina on.


    • Kirjakääröt

      1Moos.5:1 Biblia (1776). Tämä on ihmisen sukukunnan kirja, siihen aikaan, koska Jumala loi ihmisen, ja teki hänet Jumalan muotoiseksi.

      • dflbhnbh

        Jumalan muotoiseksi...
        Mahtaako mistään löytyä typerämpää lausetta?

        Oletko muka Jumalan muotoinen? Katso kerankin peiliin. Katsooko sieltä jumalankaltainen otuus?
        Entä oletko 'henkisesti' kuin Jumala? Terävällä älylläsi pystyisit suunnittelemaan koko universumin ja vieläpä toteuttamaan suunnitelmasi...

        Älyvapauden huipentuma tuo lause, ja silti moni ottaa sen vakavasti. Mitä ne ajattelee?


    • Jobinpostia

      1Sam.19:9. 16:14. 18:10. Jumala lähetti pahan hengen.

    • <<Jos uskotte Raamattuun, menette kaksituhatta vuotta ajassa taaksepäin antiikin ajan maagisiin käsityksiin mm. maailmasta ja sen synnystä. Ihmiset uskoivat ja elivät monenlaisten taikauskoisten käsitysten ideoissa.>>

      Raamattu menee kyllä n. 6000 vuotta taaksepäin. Raamatussa on sekä Vanha- että Uusi testamentti.

      << Empiiristä tutkimusta ei juurikaan ollut vaan sairaudetkin uskottiin olevan henkiolentojen rangaistus.>>

      Ei ollut empiiristä tutkimusta silloin.

      << Niitä sitten yritettiin lepyttää mm. uhraamalla ja monenlaisilla menoilla. Tasa-arvoa ihmisten kesken ei tunnettu eikä nykyaikaista sosiaalihuoltoakaan ollut nykyaikaisesta lääketieteestä puhumattakaan. Ihmiset kuolivat sairauksiin jumalien lepytysyrityksistä ja rukouksista huolimatta.>>

      Näinhän se oli tuolloin pakanamaailmassa.

      Mutta minulle jäi täysin epäselväksi, että miksi ei saisi uskoa Raamattuun. Empiirisen tieteellisen tutkimuksen avulla Raamattu sen kun vahvistuu. Hyvä linkki: http://luominen.fi/raamatun-historiallinen-luotettavuus

      Vaikka elämmekin vuotta 2018, niin Raamattuun kannattaa uskoa. Tietenkin.

      Tärkeintä Raamatussa on tietenkin se, että Raamattua lukemalla voi uudestisyntyä ja löytää Vapahtajan.

    • kunhan_vitsailen

      Empiiristä tutkimusta ei juurikaan ollut vaan sairaudetkin uskottiin olevan henkiolentojen rangaistus. Niitä sitten yritettiin lepyttää mm. uhraamalla ja monenlaisilla menoilla.

      ihan vaan sivusta vitsailen kun virukset ja bakteerit oli vielä keksimättä, tiedettiin silloin että taudinaiheuttaja on oma eliönsä eli (henki)? joka elää omaa elämäänsä.

      Sairauden tänäkin päivänä moni kokee itseaiheutetuksi eli syyllistää itsensä=kokee sen rangaistuksena omien elämäntapojensa vuoksi.

      Nyt uhrataan valtava määrä rahaa kun kuvitellaan ??? sen sisältävän parantavaa voimaa???
      Tutkittu asia juuri näiltä päiviltä kuinka vähävaraiset jäävät heikoille. Vähävaraisuus on uhrauksen mahdollisuuden puute. Sosiaalihuolto/tasa-arvo???
      Rahan uhraaminen on nykyajan ehdoton usko. Pörssit menevät heti kumoon jos rahaan ei uskota. Nykysin vai käytetään sanaa ostaminen ja maksaminen
      On perin juurin saivartelua väittää entisaikoja tietämättömyydestä. Tietenkään silloin ei käytetty niitä sanoja jotka sanat/nimitykset keksittiin vasta eilettäin.
      Onko siis kielen muuttuminen muinaisten kertojien vika

      • <<ihan vaan sivusta vitsailen kun virukset ja bakteerit oli vielä keksimättä>>

        Raamattu oli huomattavasti aikaansa edellä. Jumala sääti erilaiset puhdistussäännöt, jotka estivät tautien leviämistä. Viisas Jumala.


    • Uskon Raamattuun, mutta elän nykyajassa. Onneksi sosiaalihuoltokin on parantunut parissa tuhannessa vuodessa ja tasa-arvossakin ollaan jo aika hyvällä mallilla, joskin toivomisen varaa olisi vielä.

    • luterilainen_

      Minä en usko Raamattuun, mutta Jeesukseen Kristukseen minä uskon ja koetan parhaani mukaan toteuttaa elämässäni hänen käskyjään omaatuntoani kuunnellen.


      • luterilainen_
        he-ma kirjoitti:

        Millä menetelmällä saat tuolta mielikuvitusystävältäsi käskyjä?

        Kannattaa suhtautua hyvin varovaisesti käskyihin, tulivatpa ne millä menetelmällä tahansa. Jerusalem syndrooma saattaa iskeä varoittamatta, kun jeesustelee.


        https://www.theguardian.com/society/shortcuts/2018/jan/16/jerusalem-syndrome-psychiatric-condition-oliver-mcafee-british-tourist

        UT:n rakkauden käsky "rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" sitoo minua kristittynä, ei koko Raamattu. Raamattu ei ole suinkaan erehtymätön, ei historiallisesti eikä eettisesti.


      • luterilainen_ kirjoitti:

        UT:n rakkauden käsky "rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" sitoo minua kristittynä, ei koko Raamattu. Raamattu ei ole suinkaan erehtymätön, ei historiallisesti eikä eettisesti.

        Hylkäät siis vanhan testamentin epäjumalan?


      • ei.lapsille
        luterilainen_ kirjoitti:

        UT:n rakkauden käsky "rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" sitoo minua kristittynä, ei koko Raamattu. Raamattu ei ole suinkaan erehtymätön, ei historiallisesti eikä eettisesti.

        Raamattu on täynnä tapauksia, joissa Jumala rankaise viattomia julmimmilla mahdollisilla tavoilla. Jumala käski israelilaisia etnisesti puhdistamaan Palestiinan seitsemästä kansasta ja varastamaan heidän maansa. Miehet, naiset ja lapset tapettiin hänen käskystään (5. Moos. 7:1-2). Lisäksi hän hyväksyi orjuuden (3. Moos. 25:44-46). Raamattu sisältää useita kertomuksia Jumalan väkivallasta, joka on vastoin kaikkia yleisesti hyväksyttyjä moraalikäsityksiä (esimerkkinä Jes. 13:9,15-18). Sen lisäksi, että Raamatun Jumala syyllistyy kärsimysten aiheuttamiseen viattomille, hän myös syyllistyy rangaistuksiin, jotka ovat täysin kohtuuttomia niihin tekoihin nähden, joista rangaistukset määrätään (esimerkkeinä 2.Moos. 31:15, 3.Moos. 20:9, 5.Moos. 17:2-5, 3. Moos. 20:13 ja 5. Moos. 22:20-21). Myös Raamatun porno on niin kuvottavaa että jo sen takia siinä pitäisi olla Lapsilta kielletty -merkki.


      • luterilainen_
        he-ma kirjoitti:

        Hylkäät siis vanhan testamentin epäjumalan?

        Myös kristityn on lupa käyttää järkeään ja omaatuntoaan. Se ei ole pelkästään ateistien oikeus. Minä olen tätä mieltä


      • luterilainen_ kirjoitti:

        Myös kristityn on lupa käyttää järkeään ja omaatuntoaan. Se ei ole pelkästään ateistien oikeus. Minä olen tätä mieltä

        Vuorisaarnassa jeesuksesi vahvisti kuitenkin vanhan liiton lain?

        Kristitty voi siis poimia rusinat pullasta, syödä ja säästää kakun?


      • luterilainen_
        he-ma kirjoitti:

        Vuorisaarnassa jeesuksesi vahvisti kuitenkin vanhan liiton lain?

        Kristitty voi siis poimia rusinat pullasta, syödä ja säästää kakun?

        Kyllä Jeesus pani rajusti uusiksi mitä oli aikaisemmin opetettu ja kuultu. Hänhän sanoikin: "mutta minä sanon teille"


      • luterilainen_ kirjoitti:

        Kyllä Jeesus pani rajusti uusiksi mitä oli aikaisemmin opetettu ja kuultu. Hänhän sanoikin: "mutta minä sanon teille"

        Nuo sanat on kirjoitettu papyrukselle vuosikymmeniä väitetyn jeesuksen väitetyn kuoleman jälkeen.

        Lähdekritiikki ja ristiriitaiset tarinat raamatussa antavat pätevän syyn olettaa, että nuo sanat tulivat jonkun muun kuin jeesuksen suusta.


      • Sapere.aude
        luterilainen_ kirjoitti:

        Myös kristityn on lupa käyttää järkeään ja omaatuntoaan. Se ei ole pelkästään ateistien oikeus. Minä olen tätä mieltä

        Kiva kuulla että näin on. Täällä on aivan tarpeeksi tyhmiä uskiksia.


      • luterilainen_
        he-ma kirjoitti:

        Nuo sanat on kirjoitettu papyrukselle vuosikymmeniä väitetyn jeesuksen väitetyn kuoleman jälkeen.

        Lähdekritiikki ja ristiriitaiset tarinat raamatussa antavat pätevän syyn olettaa, että nuo sanat tulivat jonkun muun kuin jeesuksen suusta.

        Apostoli Paavali kirjoittaa että kaikkea pitää arvioida. Tähän kaikkeen kuuluu varmasti myös Raamatun tekstit.


      • monta.jumalaa
        he-ma kirjoitti:

        Vuorisaarnassa jeesuksesi vahvisti kuitenkin vanhan liiton lain?

        Kristitty voi siis poimia rusinat pullasta, syödä ja säästää kakun?

        Jo varhain ajateltiin ettei Jeesuksen Kristuksen "Isä" voinut olla VT:n Jumala. Niin suuresti ne poikkesivat toisistaan. Siksi erotettiin Demiurgi joka oli alhaisempi luojajumala VT:ssa


      • Lähetyshiippakuntalainen
        luterilainen_ kirjoitti:

        UT:n rakkauden käsky "rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" sitoo minua kristittynä, ei koko Raamattu. Raamattu ei ole suinkaan erehtymätön, ei historiallisesti eikä eettisesti.

        Et ole oikeasti luterilainen etkä yleensäkään mikään kristitty.


      • Lähetyshiippakuntalainen kirjoitti:

        Et ole oikeasti luterilainen etkä yleensäkään mikään kristitty.

        Paavali ei tiennyt sitä, että joskus tehtäisiin Raamattu. Hän voi olla sitä mieltä, että sitä pitää arvioida kriittisesti.


      • luterilainen_
        Lähetyshiippakuntalainen kirjoitti:

        Et ole oikeasti luterilainen etkä yleensäkään mikään kristitty.

        Joudunko sinun mielestäsi nyt sitten helvettiin, koska en ole sinun mielestäsi edes kristittykään. Sinähän armoton tuomari olet.


    • Kirjakääröt

      Hebr.11:1 Biblia (1776). Mutta usko on vahva uskallus niihin, joita toivotaan, ja ei näkymättömistä epäile.

    • Kirjakääröt

      Job.38:35 Biblia (1776). Taidatkos lähettää pitkäisen leimaukset matkaan menemään, ja sanoman sinulle: tässä me olemme.

    • Näin.ollen

      Raamatun jumala on yksi ihmisen keksimistä jumalista, jumaluskot mitä ne todellisuudessa ovat no kyllä tiedät ilman kertausta.

    • Raamattu.ON.Totuus2018

      Joka Sanaa halveksuu joutuu Sanan pantiksi.

      • eiainamiellytäSana

        Raamatttu on kokonaan totuus. Ihmiset ovat länsimaissa jo niin ateistiuskon pauloihin joutuneita että, ihmiset ovat sokaistuneet ihmisviisauksien oppeihin. Jääneet niihin kiinni kuin vankilaan.
        Raamatun sanat ovat totta ja osuvat, mm:

        Esim:
        1. Korinttolaiskirje 15
        50 Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta.
        51 Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme,
        52 yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.
        53 Sillä tämän katoavaisen pitää pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen pitää pukeutuman kuolemattomuuteen.
        54 Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: "Kuolema on nielty ja voitto saatu".
        55 "Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi?"
        56 Mutta kuoleman ota on synti, ja synnin voima on laki.
        57 Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!
        58 Sentähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa.

        Ihmisillä ei siksi ole oikeus tuomita ketään, mutta ei myöskään ihmisellä on OIKEUS HYVÄKSYÄ ja YLLYTTÄÄ väärinteon jatkuvuuteen!


      • eiainamiellytäSana kirjoitti:

        Raamatttu on kokonaan totuus. Ihmiset ovat länsimaissa jo niin ateistiuskon pauloihin joutuneita että, ihmiset ovat sokaistuneet ihmisviisauksien oppeihin. Jääneet niihin kiinni kuin vankilaan.
        Raamatun sanat ovat totta ja osuvat, mm:

        Esim:
        1. Korinttolaiskirje 15
        50 Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta.
        51 Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme,
        52 yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.
        53 Sillä tämän katoavaisen pitää pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen pitää pukeutuman kuolemattomuuteen.
        54 Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: "Kuolema on nielty ja voitto saatu".
        55 "Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi?"
        56 Mutta kuoleman ota on synti, ja synnin voima on laki.
        57 Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!
        58 Sentähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa.

        Ihmisillä ei siksi ole oikeus tuomita ketään, mutta ei myöskään ihmisellä on OIKEUS HYVÄKSYÄ ja YLLYTTÄÄ väärinteon jatkuvuuteen!

        Älä viitsi noin rajusti VALEHDELLA!

        Raamattu ei ole totuuskirja. Yritä vaikka juoda jotain kuolettavaa, niin näet.


      • mikähänlieikäsi
        eiainamiellytäSana kirjoitti:

        Raamatttu on kokonaan totuus. Ihmiset ovat länsimaissa jo niin ateistiuskon pauloihin joutuneita että, ihmiset ovat sokaistuneet ihmisviisauksien oppeihin. Jääneet niihin kiinni kuin vankilaan.
        Raamatun sanat ovat totta ja osuvat, mm:

        Esim:
        1. Korinttolaiskirje 15
        50 Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta.
        51 Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme,
        52 yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.
        53 Sillä tämän katoavaisen pitää pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen pitää pukeutuman kuolemattomuuteen.
        54 Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: "Kuolema on nielty ja voitto saatu".
        55 "Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi?"
        56 Mutta kuoleman ota on synti, ja synnin voima on laki.
        57 Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!
        58 Sentähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa.

        Ihmisillä ei siksi ole oikeus tuomita ketään, mutta ei myöskään ihmisellä on OIKEUS HYVÄKSYÄ ja YLLYTTÄÄ väärinteon jatkuvuuteen!

        Totuuden asiantuntijana ei palsta-aktivisti torre12 ole kunnostautunut millään alalla totuuden esilletuonnissa. Tiedät sen varsin hyvin itsekin ja kommenttejasi toistelet itsellesi jatkuvasti vain ajankuluksesi. Olet kuitenkin ihminen. kauan Meillä itsekullakin on toivoa parannuksentekoon niin kauan kuin on elämää. Käsky 1. Esim. 5 Mooses 6.
        24 Ja Herra käski meidän pitää kaikki nämä säädökset ja peljätä Herraa, meidän Jumalaamme, että me aina menestyisimme ja hän pitäisi meitä elossa, niinkuin tähän päivään saakka on tapahtunut.
        25 Ja se on koituva meille vanhurskaudeksi, että tarkoin noudatamme kaikkia näitä käskyjä Herran, meidän Jumalamme, edessä, niinkuin hän on meitä käskenyt.'"


        Jeesus sainoi:
        Mark. 9:42
        "Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen." Uskottoman ja etenkin Jumalaa pilkkaavan osa ei tule olemaan kadehdittava.


      • kristitty_mies
        mikähänlieikäsi kirjoitti:

        Totuuden asiantuntijana ei palsta-aktivisti torre12 ole kunnostautunut millään alalla totuuden esilletuonnissa. Tiedät sen varsin hyvin itsekin ja kommenttejasi toistelet itsellesi jatkuvasti vain ajankuluksesi. Olet kuitenkin ihminen. kauan Meillä itsekullakin on toivoa parannuksentekoon niin kauan kuin on elämää. Käsky 1. Esim. 5 Mooses 6.
        24 Ja Herra käski meidän pitää kaikki nämä säädökset ja peljätä Herraa, meidän Jumalaamme, että me aina menestyisimme ja hän pitäisi meitä elossa, niinkuin tähän päivään saakka on tapahtunut.
        25 Ja se on koituva meille vanhurskaudeksi, että tarkoin noudatamme kaikkia näitä käskyjä Herran, meidän Jumalamme, edessä, niinkuin hän on meitä käskenyt.'"


        Jeesus sainoi:
        Mark. 9:42
        "Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen." Uskottoman ja etenkin Jumalaa pilkkaavan osa ei tule olemaan kadehdittava.

        "torre12" on harvinaisen rehellinen kommentoija täällä. Hän on lukenut paljon myös Raamattua, mikä on hyvä asia tällä palstalla.


      • hyväärehellinenkin

        No, voidaanhan sitä tosiaan nimittää rehellisyydeksikin, jos Raamatun lukemisen jälkeen toteaa sen kylmästi valheeksi. Sanoo ajatuksensa rehellisesti uskonsa mukaan. Uskoa Jeesuksen Totuuteen ei pidäkään näytellä. Ei pidä olla haalea.

        Sanassa sanotaan, lm. 3:16

        "Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos." On parempi olla kylmä tai kuuma Sanan mukaan.

        Mutta se on väärin kristinuskon palstalla heille, jotka etsivät Raamatun mukaista totuutta täältä, että tämä Torre saa tehdä myyräntyötään aivan vapaasti. On helppo nähdä , että hänen voima tulee muualta kuin Raamatun Sanasta! Väistämättä tulee mieleen myös eräs apostoli, jonka silmät avautuivat sielua ja henkeä myöten Jeesuksen pysäyttäessä hänet. Henkisesti sokea tuli myös silmistään sokeaksi. Mitenköhän paljon hän ehtikään vainota kristittyjä Jeesukseen uskovia tätä ennen. Kohdattuaan Jeesuksen kaikki muuttui ja voi, miten ahkerasti hän lopun elämänsä keri takaisin heittämiään kiviä kristityille. Miten ahkerasti hän sai aikaan suuret Jeesuksen seuraajien joukot! Saa edelleen tänäkin päivänä, koska meille on lahjoitettu luettavaksi ihmeellinen Jumalan Sana!

        Mitä tulee Torren saivarteluun kuolettavan juomisesta, hän ei huomioi, eikä tietenkään voikaan, Pyhän Hengen johdatusta, joka varoittaa, muistuttaa. opettaa, johdattaa jne.
        Mitä taas tiedämme tapahtumista erilaisissa ahdistuksissa , niin Jumalahan kuulee Häneen luottavien rukoukset. On väärin ottaa yhtä lausetta irralleen niin, että sen voi myös väärin ymmärtää ja sitä pilkata. Tällainen menettelyhän on nykyäänkin yleistä ihmisten kesken ja erityisesti mediassa, että repostellaan irrallaan yhtä lausetta väärinymmärryksen lisäämiseksi. Joskus seuraukset näkyvät katastrofaalisina. Voi vain arvailla, miten paljon nuoret tekevät kateuden motivoimina sanallista myyräntyötään saadakseen aikaan avioeroja ja puolison itselleen ! Aika on paha.

        Sekin on ollut jo Raamatussa tiedossa, että näin tulee olemaan.
        40 v sitten profeetta D Wilkersson profetoi, että perheissä tulee olemaan "myrskyt vesilasissa". Aikakauden pahimmat sodat tullan käymään kodin seinien sisäpuolella. Aika on nyt ja aika on paha.


      • hyväärehellinenkin

        No, voidaanhan sitä tosiaan nimittää rehellisyydeksikin, jos Raamatun lukemisen jälkeen toteaa sen kylmästi valheeksi. Sanoo ajatuksensa rehellisesti uskonsa mukaan. Uskoa Jeesuksen Totuuteen ei pidäkään näytellä. Ei pidä olla haalea.

        Sanassa sanotaan, lm. 3:16

        "Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos." On parempi olla kylmä tai kuuma Sanan mukaan.

        Mutta se on väärin kristinuskon palstalla heille, jotka etsivät Raamatun mukaista totuutta täältä, että tämä Torre saa tehdä myyräntyötään aivan vapaasti. On helppo nähdä , että hänen voima tulee muualta kuin Raamatun Sanasta! Väistämättä tulee mieleen myös eräs apostoli, jonka silmät avautuivat sielua ja henkeä myöten Jeesuksen pysäyttäessä hänet. Henkisesti sokea tuli myös silmistään sokeaksi. Mitenköhän paljon hän ehtikään vainota kristittyjä Jeesukseen uskovia tätä ennen. Kohdattuaan Jeesuksen kaikki muuttui ja voi, miten ahkerasti hän lopun elämänsä keri takaisin heittämiään kiviä kristityille. Miten ahkerasti hän sai aikaan suuret Jeesuksen seuraajien joukot! Saa edelleen tänäkin päivänä, koska meille on lahjoitettu luettavaksi ihmeellinen Jumalan Sana!

        Mitä tulee Torren saivarteluun kuolettavan juomisesta, hän ei huomioi, eikä tietenkään voikaan, Pyhän Hengen johdatusta, joka varoittaa, muistuttaa. opettaa, johdattaa jne.
        Mitä taas tiedämme tapahtumista erilaisissa ahdistuksissa , niin Jumalahan kuulee Häneen luottavien rukoukset. On väärin ottaa yhtä lausetta irralleen niin, että sen voi myös väärin ymmärtää ja sitä pilkata. Tällainen menettelyhän on nykyäänkin yleistä ihmisten kesken ja erityisesti mediassa, että repostellaan irrallaan yhtä lausetta väärinymmärryksen lisäämiseksi. Joskus seuraukset näkyvät katastrofaalisina. Voi vain arvailla, miten paljon nuoret tekevät kateuden motivoimina sanallista myyräntyötään saadakseen aikaan avioeroja ja puolison itselleen ! Aika on paha.

        Sekin on ollut jo Raamatussa tiedossa, että näin tulee olemaan.
        40 v sitten profeetta D Wilkersson profetoi, että perheissä tulee olemaan "myrskyt vesilasissa". Aikakauden pahimmat sodat tullan käymään kodin seinien sisäpuolella. Aika on nyt ja aika on paha.


      • ainakinrehellinen

        Rehellinen
        No, voidaa sitä tosiaan nimittää rehellisyydeksikin, jos Raamatun lukemisen jälkeen toteaa sen kylmästi valheeksi. Sanoo ajatuksensa rehellisesti uskonsa mukaan. Uskoa Jeesuksen Totuuteen ei pidäkään näytellä. Ei pidä olla haalea.

        Sanassa sanotaan, lm. 3:16

        "Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos." On parempi olla kylmä tai kuuma Sanan mukaan.

        Mutta se on väärin kristinuskon palstalla heille, jotka etsivät Raamatun mukaista totuutta täältä, että tämä Torre saa tehdä myyräntyötään aivan vapaasti. On helppo nähdä , että hänen voima tulee muualta kuin Raamatun Sanasta! Väistämättä tulee mieleen myös eräs apostoli, jonka silmät avautuivat sielua ja henkeä myöten Jeesuksen pysäyttäessä hänet. Henkisesti sokea tuli myös silmistään sokeaksi. Mitenköhän paljon hän ehtikään vainota kristittyjä Jeesukseen uskovia tätä ennen. Kohdattuaan Jeesuksen kaikki muuttui ja voi, miten ahkerasti hän lopun elämänsä keri takaisin heittämiään kiviä kristityille. Miten ahkerasti hän sai aikaan suuret Jeesuksen seuraajien joukot! Saa edelleen tänäkin päivänä, koska meille on lahjoitettu luettavaksi ihmeellinen Jumalan Sana!

        Mitä tulee Torren saivarteluun kuolettavan juomisesta, hän ei huomioi, eikä tietenkään voikaan, Pyhän Hengen johdatusta, joka varoittaa, muistuttaa. opettaa, johdattaa jne.
        Mitä taas tiedämme tapahtumista erilaisissa ahdistuksissa , niin Jumalahan kuulee Häneen luottavien rukoukset. On väärin ottaa yhtä lausetta irralleen niin, että sen voi myös väärin ymmärtää ja sitä pilkata. Tällainen menettelyhän on nykyäänkin yleistä ihmisten kesken ja erityisesti mediassa, että repostellaan irrallaan yhtä lausetta väärinymmärryksen lisäämiseksi. Joskus seuraukset näkyvät katastrofaalisina. Voi vain arvailla, miten paljon nuoret tekevät kateuden motivoimina sanallista myyräntyötään saadakseen aikaan avioeroja ja puolison itselleen ! Aika on paha.

        Sekin on ollut jo Raamatussa tiedossa, että näin tulee olemaan.
        40 v sitten profeetta D Wilkersson profetoi, että perheissä tulee olemaan "myrskyt vesilasissa". Aikakauden pahimmat sodat tullan käymään kodin seinien sisäpuolella. Aika on nyt ja aika on paha.


    • tämä.on.totta

      Raamattu on ihmisten kirjoittama tekstikokoelma, jossa on nähtävillä ripaus historiaa mutta enimmäkseen mytologiaa paimentolaisheimojen ajoilta.

      • luterilainen_

        Raamatussa on myös kaunista runoutta mutta myös vastenmielistä pornografiaa ja hirvittävää väkivaltaa. Lukijalta edellytetään siis aikuisen kriittisyyttä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      33
      3144
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      121
      2100
    3. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      144
      1778
    4. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      88
      1752
    5. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      96
      1668
    6. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      102
      1563
    7. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      94
      1415
    8. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      384
      1283
    9. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1180
    10. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      80
      1159
    Aihe