Laskutehtävä autokauppiaille

KokemusAuttaa

Esimerkki elävöittää: Henkilö X (en välttämättä minä) haluaa vaihtaa autonsa jonka arvo autoliikkeiden pyyntihintojen mukaan on osapuilleen 16-20.000 liikkeessä myynnissä olevaan hintalapultaan 2000 kulkupeliin. Syy vaihtoon voi olla moninainen, persaukisuudesta autoilun lopetteluun, siis edelleen henkilöllä X. Miten autokauppias suhtautuu tällaiseen tapaukseen, ja miten hän takaa tekevänsä tässäkin tapauksessa ainakin "rosentin voiton"?

13

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pienkauppias-huijari

      Päikseen vaihdetaan, mutta välirahaa ei makseta.

      • 274747

        Ei asiakas määrää hintoja, paina se visusti mieleesi. Tai mene esim. Prismaan kertomaan paljonko Juhla-Mokka paketista suostut maksaan kassalla.
        Kun et ymmärrä mistään mitään niin puutu vain omiin töihisi.


    • ajamillähaluat

      Nauti ajamisesta ja elämisestäsi kerrankin, se loppuu aikanaan, jos ymmärrät ajoissa. Ei kukaan huolehdi sinunkaan lumenluonnistasi.....

    • Vidiesseli

      Vaihto halvempaan onnistuu usein ja vaikka velkaa olisi paljonkin autoliike kuittaa vanhan velan vaan pois ja tekee paperit uudesta halvemmasta. Juuri tein kaupat 54600e oli hyvitys autostani ja uuden auton hinta 42900e. Hyvitys oli kaiken lisäksi monta tonnia parempi kun liikkeissä joissa tilalle tarjottiin lähinä kalliimpaa autoa. Toiset liikkeet haluaa tehdä kauppaa ja toiset ei. Huonolla hyvityksellä ja suurella korkoprosentilla ei tehdä kauppaa muutakuin hädänalaisten ja hölmöjen/tietämättömien kanssa. Huijarijobbariliike onkin innoissaan kun sisään astuu juuri vanhus/pakolainen/nuori ja hädässä oleva jolla kiire päästä autosta eroon usein työttömyyden/rahan takia.

    • rosentti_ei_riitä

      Lähtökohtana ja oletuksena pidetään näissä tapauksissa noin reippaasti halvempaan vaihtajan perseaukisuutta (syystä tai toisesta ostettu liian kallis auto) ja sen mukaan toimitaan; ensimmäisenä näiltä pitääkin kysyä autoon kohdistuva loppuvelka? Se kun usein on jopa enemmän, kuin millä samanlaisia liikkeeseen saadaan ostaa vaikka tusina. =ei kauppa onnistu mitenkään.

      Perseaukisuuteen suistuneen normaalikäyttäjän rinnalla lähes yhtä todennäköisenä vaihtoehtona näitä tarjoaa mulkvisti jobbari (oman päätoimensa tai sosiaalihuollon tuen ohessa "autokauppaa harrasteleva" veronkiertäjä) joka yrittää hinnoittelullaan 19999,- saada liikkeestä "ilmaisen halpiksen" ja piilottelemilleen vioille katetta, kun vikaisena on tuon 19999,- hinnoittelemansa auton ensin ryöstänyt 15 tuhannella rehelliseltä yksityishenkilöltä. Näiden mulkvistienkaan kanssa kaupaan ei ryhdytä.

    • kedakade

      Kateus on kattava voima ja siksi ajatte vanhoilla romuillanne ja elätte puutteessanne itse siitä perusongelmasta autuaan tietämättömänä, lukekaa nyt hyvät kehtittymättömät lapset omat kirjoituksenne ja miettikää vaikuttimia ja asian taaksen, sori et tietenkään pysty siihen.

    • Oletetaanpa

      lisää, aloittajan esimerkissä kyse olisi täysin velattomasta omasta autosta, jonka omistaja syystä tahi toisesta haluaisi vaihtaa SELVÄSTI halvempaan autoon. Miten fiksu autokauppias menettelee?

      • rosentti_ei_riitä

        "Miten fiksu autokauppias menettelee?"

        Aiempaa vastausta hieman kuitenkin sivuten:
        Ei ainakaan "anna lahjaksi" sitä halpaa autoa, ostamalla ns. "pitkäksi" tuon tarjotun kalliimman vaihdokin. Auton vaihtokauppa kun käytännössä liikkeen näkökulmasta sisältää aina sekä myynnin, että oston. Oli vaihdokit sitten minkä hintaisia hyvänsä.

        Edelleen aiempaa vastausta sivuten:
        "(syystä tai toisesta ostettu liian kallis auto)"
        Tämähän ei tietenkään ole kauppiaan vika ja fiksu autokauppias osaa tämän "syystä tai toisesta liian kalliin ostaneen" auton vaihdattelijan mokan hyödyntää omassa liiketoiminnassaan, ostaen sen vain liiketaloudellisesti järkevään hintaan. Ei se niin mene, että näitä "syystä tai toisesta liian kallis auto hankittuna" autokauppiaat pelastelisi kuin laupiaat samarialaiset. Vai mitä ne nyt oli.


    • kauppasejoka

      Koitappas myydä autoas suoraan liikeeseeen hinta voi yllättää ( ei välttämättä positiivisestti)

      • jokakannattaa

        Edelleen 98% yksityisistä ostajista karsiutuu hintaluokan mukana ,kun ehkä korkeintaan 2% on varallisuutta ostella 16-20000 euron auto toiselta yksityiseltä käteisellä. Tai edes pankkilainalla. Ja lisäksi melko yksinkertainen ostaja pitää löytää, joka ottaa vielä riskin että yksityiseltä ostetussa onkin piiloteltu vika, jonka saa yksityiseltä kalliisti ostaessaan kalliisti myös itse korjauttaa, ilman kuluttajaneuvonnan tai -lain tukea.


    • luejosuskallat

      Herää hyvä lapsi oikeaan elämään , ja uskalla kohdata riskit ja ongelmat sellaisenaan, niin tosin et pysty etkä osaa, koska vellot negatiivisuuden harhassa, että kaikki vika on muissa ja kaikki yrittää k-ttaa , ja otat ihan kaiken hekilökohtaisesti, koska olet allerginen mielipiteille, ja käännät kaiken sinuun itseesi, herää ja ala toimia kuin aikuinen ja ymmärtää , että elämä ei ole reilua eikä kaikki suinkaan voita ja varsinkaan autokaupassa häviät aina, mitä sitä itket, ettet saa omiasi läheskään vuosi tai jotain maksettusta hinnasta koskaan, ei todellakaan koskaan raha palaudu pussiisi ja sen ymmärtäminen vaatii aikuistumista jota et ole, no menikö monimutkaiseksi , älä välitä ja koita kestää. Kestä häviäminen, ei kaikki sinunkaan hommiasi osaa eikä pysty, et sinäkään voi olla talousnero.

    • Autoveroturisti2018

      Ketjun aloittajalle: Yksityishenkilön olisi viisain yrittää myydä autonsa suoraan toiselle yksityiselle.
      Rahoituksen voi yleensä siirtää, jos ostaja on luottokelpoinen.
      Jos oikeasti olet oikeasti tekemässä kuvailemaasi kauppa autoliikkeessä, niin todennäköisesti kauppiaan tarjoama välihyvitys on max 10 000 euroa. Harvempi autoliike omistaa kaikkia pihassa olevia vaihtoautojaan vaan ne on rahoitusyhtiön. ELi jos autosi on ns helposti myytävää mallia, niin vaihtokauppa saattaa onnistua tuolla tavalla.

      • HyvätPärjääKylläOmillaan

        "Harvempi autoliike omistaa kaikkia pihassa olevia vaihtoautojaan vaan ne on rahoitusyhtiön."

        Höpöhöpö... suurin osa omistaa koko myyntikalustonsa, täysimääräisesti, ilman velkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe