Autojen hinnoittelu erikoista

lai.lai.lai

X auto on ajettu 90tkm
Toinen samanlainen auto ajettu 150tkm.
Hintaeroa näillä autoilla on 300 euroa.

Toinen ero on se että "kalliimmassa" autossa on yhtä taso korkeampi varustelutaso eli kai
metalliväri, isompi navikaattori, automaatti ilmastointi manuaalisen sijaan.. Kumman ostaisit, toinen jolla ajettu 60tkm vähemmän vai toisen jossa saa edellä mainitut varusteet.

Nuo oli kaksi autoliikkeen myynnissä olevia autoja, väliin sijoittui vielä yksi yksityinen myyntiilmoitus joka mahtui noiden hintojen väliin, paremmalla varustelutasolla mutta pyytää 200 vähemmän kuin autoliikkeen vaihdokki.

7

282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edullisiaovat

      Kiva kun on vaihtoehtoja ja mahdollisuus ratkaista itse. Jokainen pyytää omastaan mitä itse parhaaksi näkee. Ostaminen ja myyminen on aina vapaaehtoista!
      Kun menee oikea ostaja, tutustuu ajaa ja on varaa niin eiköhän kaikille löydy oikea ostaja, yhtään autoa ei kai ole koskaan jäänyt myymättä.

      • Paaliromu-Ukko

        Ei varmasti... viimeistään Kuusakoski ostaa 50 €:lla jopa piilovikaiset kilometriväärennetyt paaliromut, mitä pienkauppiaitten apinahäkit ovat ääriään myöten täynnä.


    • rosentti_ei_riitä

      Saivartelua?
      Lähtökohtaisesti annetut kriteerit ei riitä mitenkään terveeseen "kumpi parempi" -arviointiin.
      Lähtökohtana kun on käytetyt autot joilla ajettukin jo 90-150tkm. Se on ehkä vähän, mutta kuitenkin jo paljon: 2-4 kertaa maailman ympäri matka... eli joka tapauksessa molemmat vaihtoehdot on jo uudesta poikkeavia, jopa kuluneita, ehkä hieman jo viallisiakin joistain kohdin? Enemmän ajettua huollettu ja hoidettu kuin "kipeetä pi...ua" ja on loistavassa kunnossa kun kuluviakin osia jo vaihdeltu runsain mitoin.
      Toisekseen tätä vähemmän ajettua on piiskattu "kuin vierasta sikaa" täysin huollot laiminlyöden. Hintaero 300euroa sulaa jo yhdenkin yksittäisen vian vuoksi, eli hintavertailu (SAIVARTELU) 300euron eroilla on: saivartelua. Kansankielellä pilkunnussimista.

      Ainoa järkevä vinkki jonka osaan antaa:
      Käy koeajamassa molemmat autoliikkeissä myynnissä olevat ja tee vasta sitten ostopäätös. Osta ehjempi, uusiahan ei ole kumpainenkaan, joten uudenveroista et saa kuitenkaan.
      Yksityisen myynnissä olevan voit unohtaa saman tien jos se on hintatasoltaan samoissa hinnoissa, kuin liikkeiden virhevastuun sisältävät vastaavat autot.
      Toki jos sen saat ostaa reilusti edullisemmalla hinnalla ja se sattumoisin olisi vielä ihan kunnossakin, voihan senkin riskin ottaa ettei virhevastuuta tarvita turvaksi. Hinta siis kuitenkin oltava yksityisellä (jos puhutaan vaikkapa 10-15000 autoista) ainakin 2-3-tuhatta halvempi, kuin liikkeissä.
      Onnea etsintään, kyllä liikkeissä autoja riittää!
      (...ja asiakkaita.)

      • Paaliromu-Ukko

        Siinä taas pienkauppiaan itkuvirsi ja puolustuspuhe enemmän ajetun romun puolesta, mitä hänenkin apinahäkissään on runsain mitoin. Kyllä nyt puhuu virhevastuusta niin auliisti, vaikka tositilanteessa nauraa häneltä auton ostaneelle päin naamaa, jos jonkun vian virhevastuun piikkiin yrittää saada hänen kauttaan korjautettua.


      • rosentti_ei_riitä
        Paaliromu-Ukko kirjoitti:

        Siinä taas pienkauppiaan itkuvirsi ja puolustuspuhe enemmän ajetun romun puolesta, mitä hänenkin apinahäkissään on runsain mitoin. Kyllä nyt puhuu virhevastuusta niin auliisti, vaikka tositilanteessa nauraa häneltä auton ostaneelle päin naamaa, jos jonkun vian virhevastuun piikkiin yrittää saada hänen kauttaan korjautettua.

        Vai niin... selvennetään siis vähän, kun itkuvirreksi ja puolustuspuheeksi käänsit ja väänsit. Ihmettelen kyllä, miten taas osasitkin?

        En ole koskaan ymmärtänyt teitä ajomääräntuijottajia. Teidän mielestänne tuntuu olevan täysin automaation selvää, että vähemmän ajettu on automaattisesti parempi, kuin enemmän ajettu samanlainen. Näinhän asia ei automaattisesti todellakaan ole. Toki vähemmän ajetulla "voi pyytää" enemmän hintaa, mutta se korkeampi hinnoittelu ei takaa eikä kerro todellisuudessa vielä mitään auton hyvyydestä tai enemmän ajetun vertailuauton ja halvemman huonoudesta.

        SIKSI totesin:
        "Lähtökohtaisesti annetut kriteerit ei riitä mitenkään terveeseen "kumpi parempi" -arviointiin. Käy koeajamassa molemmat autoliikkeissä myynnissä olevat ja tee vasta sitten ostopäätös. Osta ehjempi, uusiahan ei ole kumpainenkaan, joten uudenveroista et saa kuitenkaan."

        Toinen irvailusi kestosuosikki tuntuu olevan virhevastuu.
        Sen määrittelee laki. Sen tiedostaa jokainen autoliike. Sitä myös autoliikkeet hyvin noudattavat. Ihmettelen, mistä kaivelet aina katkeran tilityksesi autoliikkeistä, jotka eivät noudattaisi lakia? Kyllä alalla kuin alalla kyseisen alan lainalaisuuksia noudattamatta jättämiset lopettaa liiketoiminnan harrastelun melko nopeasti. Eli autoliikkeet noudattavat tuotakin alan lakia, virhevastuuta hyvin.
        Toinen edelläkin mainittu totuus on, että tuo virhevastuulaki ja sitä kautta kuluttajaneuvonnan apu ja tuki ongelman sattuessa ei koske yksityisten välisiä käytetyn auton kauppoja. Siksi mainitsin suuntaa-antavasti kuinka paljon halvemmalla yksityiseltä pitäisi saada samanlainen auto, kuin on autoliikkeissä myynnissä vastaavia.
        Todellisuudessahan yksityiset pyytelevät omilla helmillään jopa enemmän tai saman, kuin millä autoliikkeet myyvät ehjiä ja aina virhevastuuturvan sisältäviä autoja.

        Otan osaa "Paaliromu-Ukko", mutta kyllä ilman sinuakin autoliikkeisiin asiakkaita riittää!


    • 447474747

      -Ei ole myyjän vika jos ostajalle ei ole rahaa tai luottoa!
      - Ei ole vaihtajan vika jos ei vaihtoauton hintanäkemys kohtaa!
      Kaikki on vapaaehtoista ja kaikille on kaikkia, ennemmin tai myöhemmin, myös ammattivalittajille.
      Tee jotain että pystyt ajaan sillä millä haluat, vaikka rahaa täällä narisemisen sijaan.

    • lai.lai.lai

      Erikoista jatkuu.
      Auto Z on ajettu 170tkm, auto W on ajettu saman 170tkm ja vielä auto C on ajettu saman 170tkm ja kaikissa sama varustetaso.
      Hinnat heittää erikoisesti. Halvin autoliikkeessä, keskihintainen yksityisellä ja kallein autoliikkeessä. Hintaeroa halvimman ja kalleimman välillä 4000 euroa, halvimman liikkeen myynnissä olevan ja yksityisenkin pyynneissä 2000 euron ero liikkeen hyväksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe