Mustiasukkia

Mustatuntuukin

Olemme yli kolmekymppinen vastarakastunut pari. Seurustelua takana yli vuosi. Emme asu yhdessä.

Parisuhde haastanut minut uudella lailla. Minusta tullut mustasukkainen. Tunne on kuvottava, enkä tiedä mistä mustat sukat nyt se johtuu paitsi mukamas joku vaisto. . Toisen muuttunut käytös, viestittelee toiselle naiselle. En tiedä kuvion nimeä enkä ole vielä kysynyt. Mies ei tiedä että tiedän. Tuli tunne etten ehkä haluakkaan hänen tietävän, enkä itseni. Jos vaan lopetan suhteen ja lähden karkuun. En tiedä miten hoidan tilanteen itseni kanssa. Kasvanko aikuiseksi ja keskustelen asiasta. Miksi se on niin kovin vaikeaa, tunne on hävettävä. Mies on kertonut inhoavansa mustasukkaisuutta mutta välillä on surullinen ja varmistelee minulta että kai hän on ainoa minulle.

10

6367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkässäsuhteessaelävä

      Kun me sovimme miehen kanssa 3 viikkoa tapailtuamme, että nyt me kaksi aloitamme vakavamman seurustelun, eli olemme pari, sovimme myös ettei niin pientä tai suurta asiaa meidän välillämme ole, etteikö siitä pystyisi puhumaan suoraan. Eikä ole ollut. On ollut nousuja ja laskuja, on ollut riitoja ja muita vastoinkäymisiä, mutta ne on otettu puheeksi, käsitelty ja jätetty taakse.
      Yhteiseloa on takana nyt vähän päälle 43 vuotta.

      Miehen tekemisten tai puhelimen vakoilu, selän takana tekstailu, tuollainen on lapsien hommaa.
      Suosittelen istumaan alas ja puhumaan asiat selviksi. Kerrot rehellisesti mitä pelkäät, mitä toivot, mies kertoo omalta puoleltaan. Päätätte missä kohtaa olette menossa suhteessanne.
      Määrittäkää tulevaisuuttanne, päättäkää rakastatteko yhä toisianne, jos rakastatte, miten toista kohdellaan. Rakastaminen on hyvin usein myös tahtotila. Aidan takana on aina mukamas parempaa tarjolla. Päättäkää miten menettelette sellaisessa tilanteessa. Puhukaa rahasta, toiveistanne, millaisen elämän haluatte. Kuunnelkaa toisianne, älä anna jyrätä omia toiveitasi äläkä jyrää kumppanisi toiveita.
      Siitä se lähtee. Tai ei, teitä on siinä kaksi ihmistä. Toivottavasti haluatte elämältänne samoja asioita.

      • Tässä juuri karvaiten kokeneena miehen touhut ja kaiken uskoneena.Kuuntele vaistoasi!Jos miehellä tarve muille viestitellä ehkä hänellä myös taipumus pyörittää useampaa naista ja kaikille puhutaan/luvataan mitå sattuu ja oletetaan ettei jäädä kiinni.
        Itse lähdin,kun selvisi että myös pettänyt.Olisi pitänyt ymmärtää että ohjaa eturauhanen!Maailmasta ei miehet lopu!Harmittaa vaan sen tietämi ainakin yhden naisen puolesta-tajuais aikanaan mistä kyse.Ko.herran kans tulevaisuutta suunniteltiin ja osin asuttiin yhdessä.Itsetunto-ongelmainen edellisistä saman asian takia kariutuneiden suhteiden takia katkeroitunut mies kyseessä.


    • tunnenmyösuhkaa

      Näin minäkin sain mieheni kiinni toisen naisen kanssa viestittelystä. Toi se mustasukkaisuus tunteen. Vaikka kuinka vannotti ja näytti että olen hänen ainoa ja oikea nainen. Samalla ilmoittaen ettei siedä mustasukkaisuutta yhtään. No näin oli pakko sopia vaikka sydän huusi muuta. Piti mennä jopa niin alas että luin ne viestit. En ole kiinni jäänyt vieläkään mutta tiedän tämän johtuvan mustasukkaisuudesta enkä voi kertoa. Viestittelee edelleen mutta ei niissä mitään rakkaus tai muuta ole mikä kertoisi niiden suhteesta. Se mikä ihmetyttää on miksei se esittele meitä? Ja sitä miksi ei kerro ystävästä joka on nainen. Rakastan kyllä miestäni ja meidän elämää. Toivoisin että kaikki varatun ystävät voisivat miettiä omalle kohdalle sattuneeksi miltä se tuntuisi. Sen ratkaisee vain joko niin että ottaa yhteyttä kuppaniin ja antaisi ystävänsä parisuhteen parantua. Jos se ei ole sinua esitellyt mutta viestittelee voisitko väistää? Ja voisit vaikka pyytää minuakin mukaan. Pahalta tämä tuntuu mutta jos aijon pitää mieheni en voi edes kysyä. Olet muuten eronnut yh. Sekin on riski. Hain sun numeron tiedot ja tiedän osoitteen. Tämä on siis vain ja ainoastaan mutta mun mustasukkaisuutta tuota naista kohtaan. Minäkin haluaisin sen ystäväksi. Eikö yleensä näin toimita kun parisuhteessa ollaan? En käsitä miksi se salaa sitä?

    • Oppeliini1

      Ellette ole toistenne ajatusten lukijoita, sinun on kysyttävä oletteko te kaksi yhdessä yhteinen tiimi vai liittyykö hänen mielestään teidän kahden tiimiin kolmansia, neljänsiä yksilöitä.

      Riippuen hänen vastauksestaan ja käytöksestään voit päättää kuinka jatkaa.

      Mies saattaa pitää oikeutettuna jakaa itseään muidenkin kanssa. Ehkä hänen mielestään siinä ei ole mitään vikaa. Sinun mielestä ( ja monen muun joka suunnittelee yhteistä tulevaisuutta partnerin kanssa) se ei oleoikein.
      Silloin on aika vaihtaa maisemaa ja partneria.

    • Ja jätin ko.herran,jo vuos sitte saman asia takia.Jotenki vaan tuli uskottua taas kaikki vakuuttelut.Hänellä ainakin sama kuvio-aina yh ja enemmän kuin naista hän haluaa tunteen,että on perhe.Kertoi mulle,kertoneensa uus-hoidolleen-luoja yksin tietää mite kauan jatkunut-olevansa sinkku ym.Oltiin risteilyllä yhdessä,jonka jälkeen asia selvisi.Oli tälle uusimmalle kertonut olleensa siellä kaverin kanssa.
      Ko.mies ei vaan pääse taipumuksistaan eroon-ihmettelen,ikää kuitenki on ja lapsiakin.Miten ihminen voi vakuutella rakkauttaa joka puolelle?
      Tarkemmin kun miettii nii tapa puhua naisista alentava&epäkunnioittava-ei arvosta mitenkään.

    • vaikuttaa.tältä

      "Mustiasukkia"

      Taipumus mustasukkaisuuteen johtuu evoluutiossa valikoituneesta geenikoktailista, joten sitä ei voi muuttaa. Naisen taipumus tietenkin pyrkii estämään kumppanin resurssien jakautumisen kahden tai useamman miehen kesken.

      Mustasukkaisuus esiintyy kuitenkin samallakin naisella eri asteisena sen mukaan, miten todennäköisenä pitää olevan kumppanin sivusuhdetta. Arvio todennäköisydestä ei muutu. Jos peloissaan on lukenut miehen viestittelyä toiselle naiselle ja havainnut sen viattomaksi, lukee myöhemmin uudelleenkin. Samalla itseinho kasvaa joka kerralla.

      Mustasukkaisuutta ei ole pystytty poistamaan millään keinolla, ei terapialla, ei lääkkeillä. Pieni mustasukkaisuus elää lähes jokaisessa, suuri ja itseinhoa aiheuttava aika monissa. Hyvin pieni määrä ei ole lainkaan mustasukkainen.

      Olin aikoinani suhteessa avioliitossa olevan tytön kanssa. Rakastin häntä kovin ja rakastan vieläkin nyt yli 30 vuotta myöhemmin. Hän ei tuntenut lainkaan mustasukkaisuutta oman miehensä suhteen, mutta minun suhteeni sietämättömän ylimitoitettu. Aikaa myöten keskustelumme koski vain tätä asiaa. Uskoi, että tunnen vetoa lukuisiin naisiin.

      Ei asiaa muuttanut edes tytön oma käyttäytyminen. Hän kertoi, miten hänen vittunsa oli kostunut ja turvonnut erään miehen läheisyydessä saman sateenvarjon alla. Hän inhosi itseään reaktion takia. Sanoin, että se on aivan luonnollista, mutta hän ei pitänyt sitä sallittuna.

      Hän sanoi, että "puhutaan tämä mustasukkaisuusasia nyt selväksi ja jätetään sitten. Rehellisesti kerroin aivan tavallisia asioita, mutta sitä varmemmaksi hän tuli mustasukkaisuutensa aiheellisuudesta. Lopulta en enää jaksanut puhua, joten hän tuli jo varmaksi. Täysin nääntyneenä jouduin katkaisemaan kanssakäymisen.

      Ihmisen elämä on lyhyt, joten ajatus peräjälkeisistä ehdottoman yksiavioisista tutustumisista on mahdoton. Jos sillä tavalla pyrkii valitsemaan kumppaninsa, aika ei useimmille riitä. Ei ole ollenkaan todennäköistä, että siten löytäisi oikean heti nuorella iällä. Vaikka hammasta purren, pitää myös suoda itselleen, että on samanaikaisesti monta rautaa tulessa.

      Sinulle tämä on erityisen mahdollista, koska ette asu yhdessä. Jonkun toisen miehen kanssa et tunnekaan mustasukkaisuutta ja itseinhoa.

      Kun tapaat toisia miehiä, anna vittua heti ensitapaamisella, jos toivot jatkoa, mutta älä, jos huomaat, ettei tule romanssista mitään. Menettely ottaa huomioon miehen psyyken. Tyttö joka ei ole valmis seksiin, ei herätä turhia toiveita. Päinvastaisessa tilanteessa mies voi olla kiinnostunut, mutta joudut harrastamaan seksiä monta kertaa ilman jatkoakin. Kuitenkin tämä on lyhin ja varmin tie, ja mahdollisuus, että tärppää, on tällöin suurin.

      Uusi romanssi helpottaa suuresti pääsyä eroon entisestä. Onnea sinulle! :)

    • pop98

      Ihmettelen miksi miehellä ei saisi olla useampaa "säätöä" suhteen alkuvaiheessa.
      Itse olen sen faktan todennut että joka ikisellä naisella on monta säätöä koko ajan tulessa, se komistus ja jos ei sitä saa, niin pitää varalla taviksen tai taviksia.

      Yksi nainen kehtasi tuon mulle suoraankin sanoa, että hän on nyt yhden miehen kanssa(tiedän hänet, ja hän on paljon tuota naista tasokkaampi hauskannäköinen mies) ja jos siitä ei tule mitään jatkaa minun kanssa. Sanoi tuon kun pakotin kertomaan mistä oli oikein kyse.
      Olimme siis tapailleet, eli naisella oli ollut kaksi yhtä aikaa kierroksessa.
      Komistus, ja minä hätävarana.

      No, tietenkään ei saanut sitä komistusta kun oli vatsamakkatoita typyllä jo kaksvitosena.
      Itse en luonnollisestikkaan suostunut jämäpalaksi, käskin painua vittuun kun tuli hiukan myöhemmin juttusille.

      Hylkäämistä toki helpotti tuo naisen orastava lihavuustaipumus.
      On nyt oikea mätisäkki, ja ei ole miestä ollut ainuttakaan.
      Tuosta on nyt 15v aikaa.

      Naiset säätää ja tavoittelee sitä selvästi itseään tasokkaampaa miestä, ja sitten lopulta jää luukouraan, ei miestä ollenkaan.
      Mutta se on oikein.

      • <<Mutta se on oikein.>>

        Ihminen, jolla ei ole monta rautaa tulessa, toimii tällä tavalla usein vain siksi, ettei hänellä ole mahdollisia halukkaita. Jos on, vertailee ja valitsee. Kakkosasemassa olleelle voi tuoda tyydytystä, kun nainen ei saa miestä ollenkaan, mutta onnistumisen todennäköisyys naisen taktiikalla on toki suurempi kuin tarkalla peräjälkeisyydellä. Ei epäonnistuminen ole ollenkaan "oikein". Se vain on ikävä epäonnistuminen.

        Suurin osa miehistä toimii samoin, jos on tilaisuus yhtäaikaisiin vertailuihin. Siihen pakottaa juuri se, että elämä on lyhyt ja pakottaa kokeiluun. Pian ehdokkaat ovat lopussa, kun osa on pariutunut, kaikki ikääntyneet ja osa rappiolla.

        Jos onnistuu jo alussa peräjälkeisellä taktiikalla, hyvä niin, ja silloin voi esittää taktiikan korkean moraalin vaatimana, mutta harvemmin se vie perille. Maailma on raaka, veristä kilpailua, eikä siinä selviä korkealla moraalilla.


    • Hannahookoo

      pop 98..ja pas**t, minulla ei ole ollut ainakaan mitään säätöjä parisuhteen lisäksi. Yhdessä 10 vuotta ja epäilen miehen tekevän jotain selkäni takana.

    • pop09

      Ettei vaan olis 10vuodessa jo kokonaan unohtunut ne komistukset joiden annoit panna ennen kuin miehesi löysit, ja jonkin aikaa sen jälkeenkin..?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe