Punainen liha ei vaarallista - prosessoitu paha

lkjhpoijuh

Taas se on tutkittu. Tällä kertaa Ruotsin maalla. Prosessoitu liha (makkarat,nakit,leikkeleet) aiheuttivat sv-tautien ja vajaatoiminnan lisääntymistä. Terveellinen, aito punainen liha ei viisareita väräyttänyt lainkaan.

Pitäisikö viralliset ruokasuosituksemmekin ehkä korjata tämänkin osalta pikku hiljaa.

53

666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VHH-lainen

      Liha koostuu proteiineista. Proteiini jakautuu kehossa aminohapoiksi ja rasvoiksi, joita sekä aivomme että muu kehomme tarvitsevat kukoistaakseen. Aminohapot ovat itse asiassa proteiinien rakennuspalikoita. Kaikki luista elímiimme, lihaksiimme, valtimoihimme, suoniimme, ihoomme, hiuksiimme ja sormenkynsiimme asti on tehty proteiinista?Aivomme nauttivat hyvälaatuisen proteiinin lähteistä. Ne tarvitsevat proteiinia hermoston välittäjäaineiden
      toimintaan, koska monet sisäisistä kemiallisista viestinviejistämme koostuvat aminohapoista, niiden johdannaisista ja pienistä proteiineista, jotka koostuvat peptideinä tunnetuista aminohapoista.'° Hermoston välittäjäaineet mahdollistavat sen, että aivosolut (neuronit) ”keskustelevat” välittämällä tietoa toisilleen.“
      Liha on myös tärkeä B-vitamiinien lähde.
      Prosessoidut lihojen omega 3:sen suhde kutoseen on huono ja sisltävät lisäaineita.
      Lihan laatu riippuu myös onko se ruoholla kasvatettua vai ei?. Ihminen pilaa ruokansa, josta elintarviketeollisuus on vastuussa, mutta hyötyjiä on aina.

      • hpv27

        Lihan prosenti ei muuta sen omegarsvojen suhdetta jollei siihen lisätä jotain jossa on omegarasvoja. Jos lisätään rypsiöljyä niin sen omegarasvojen suhde paranee. Lisäksi lihassa on omegarasvoja häviävän vähän kun ihminen saa päivittäisen annoksen välttämättömiä rasvahappoja 2 kg naudanlihaa.


    • jutyfgiukhljkihj

      Kun lihasta leikataan pihvi ja paistetaan se syötäväksi, sitä on prosessoitu jo aika kovalla kädellä ja mukaan on syntynyt haitallisia aineosia kun pihvi on lautasella syötäväksi valmiina.

      • hpv27

        Prosessoiduiksi lihatuotteiksi lasketaan makkarat, leikkeleet ja pekoni, ei leikattua lihaa.


      • TotuusSattuuQC
        hpv27 kirjoitti:

        Prosessoiduiksi lihatuotteiksi lasketaan makkarat, leikkeleet ja pekoni, ei leikattua lihaa.

        Ei lasketa mutta kyllä pitäisi varsinkin jos pihvi on paistettu. Ruoan prosessointi tarkoittaa suomeksi sanottuna ruoan laittamista. Siis pilkkomista, sekoittamista, jauhamista, paistamista, keittämistä jne.
        Täysin prosessoimatonta ruokaa on vain täysin sellaisenaan syötävät kasvikset.


    • hpv27

      Yksittäinen tutkimus ei paljoa ravitsemussuosituksia muuta. Ravitsemustieteessä nojataan ns. kokonaisnäyttöön eli synteesiin senhetkisestä tietämyksestä.

      Punainen liha on sangen vahingollista ympäristölle koska eläinten hyötysuhde on heikko. Lehmän hyötysuhde on noin 5% ja sian 15% joten tuokin on hyvä syy rajoittaa punaisen lihan käyttöä.

      Harvardissa ollaan kyllä ihan toista mieltä punaisesta lihasta. Eniten punaista lihaa syövien kuolleisuus on korkeampaa kuin palkokasveja, pähkinöitä ym. syövien. Kannattaa googlata tällainen artikkeli:
      'Cutting red meat-for a longer life'.

      • TotuusSattuuQC

        Ja täytyy muistaa että punainen liha kypsennetään hyvin usein pannulla paistamalla tai grillaamalla joka tuottaa karsinogeeneja. Enemmän prosessoitu ruoka voidaan monesti valmistaa terveellisemmillä tavoilla.


      • kyl-kyl
        TotuusSattuuQC kirjoitti:

        Ja täytyy muistaa että punainen liha kypsennetään hyvin usein pannulla paistamalla tai grillaamalla joka tuottaa karsinogeeneja. Enemmän prosessoitu ruoka voidaan monesti valmistaa terveellisemmillä tavoilla.

        Kuten esimerkiksi?
        Prosessoitua ei tietenkään kukaan voi välttää täysin; emme mekään. Sitruunasta puristettu mehu aamuisin auttaa jonkin verran poistamaan ei-toivottuja aineita kehosta..
        Edelleen: ei ruoassa ole mitään vikaa vaan siinä mitä me teemme ruoalle (elintarvike teollisuus)ja se mitä eläimille syötetään. Soijarehut sun muut ei ole nautakrjan luontaista ruokaa, jolloin ne sairastuu ja niitä joudutaan lääkitsemään. Eläimet kärsii ja ihmiset sairastavat ja vain rahan ahneuden vuoksi.


      • eimuuta

        "Punainen liha on sangen vahingollista ympäristölle koska eläinten hyötysuhde on heikko. Lehmän hyötysuhde on noin 5% ja sian 15% joten tuokin on hyvä syy rajoittaa punaisen lihan käyttöä."

        Mitenkä toi mahtanee olla? Aivan päinvastaistakin löytyy.


        "Lehmän hyötysuhde on noin 5% ja sian 15%" Mikä prosenntien lähtö kohta??? Eikös tässä ollut menneessä käsitelty rehuyksikkö?


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        "Punainen liha on sangen vahingollista ympäristölle koska eläinten hyötysuhde on heikko. Lehmän hyötysuhde on noin 5% ja sian 15% joten tuokin on hyvä syy rajoittaa punaisen lihan käyttöä."

        Mitenkä toi mahtanee olla? Aivan päinvastaistakin löytyy.


        "Lehmän hyötysuhde on noin 5% ja sian 15%" Mikä prosenntien lähtö kohta??? Eikös tässä ollut menneessä käsitelty rehuyksikkö?

        Kyllä. Rehun energiasta siirtyy noin 5% (lehmä) tai 15% (sika) lihaan ja maitoon. Tuo on aika helppoa ymmärtää koska ihmiselläkin valtaosa syödysta ravinnosta menee aineenvaihdunnan ylläpitoon ja näin eläimilläkin. Liha on nykyään tavattoman halpaa verrattuna sen tuotantokustannuksiin eli kun soija maksaa noin euron kilolta ja vilja 20 snt ja noita menee valtavasti lihan tuotantoon. Heinän ravintoarvo on vielä huono ja hinta suhteellisen kova niin tuottajalle ei lihasta juurikaan jää rahaa.


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        "Punainen liha on sangen vahingollista ympäristölle koska eläinten hyötysuhde on heikko. Lehmän hyötysuhde on noin 5% ja sian 15% joten tuokin on hyvä syy rajoittaa punaisen lihan käyttöä."

        Mitenkä toi mahtanee olla? Aivan päinvastaistakin löytyy.


        "Lehmän hyötysuhde on noin 5% ja sian 15%" Mikä prosenntien lähtö kohta??? Eikös tässä ollut menneessä käsitelty rehuyksikkö?

        Tässä oikein hyvä yhteenveto amerikkalaisten lihankulutuksesta ja -tuotannosta:
        http://www.ts.fi/teemat/luonto/1073934077/Liharuoan tuottaminen ekologisesti kestamatonta

        Linkki täytynee copypasteta kun ei taida selvitä kokonaisena Suomi24:sen systeemistä.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Tässä oikein hyvä yhteenveto amerikkalaisten lihankulutuksesta ja -tuotannosta:
        http://www.ts.fi/teemat/luonto/1073934077/Liharuoan tuottaminen ekologisesti kestamatonta

        Linkki täytynee copypasteta kun ei taida selvitä kokonaisena Suomi24:sen systeemistä.

        "Suomalaiseen jouluun kuuluva kinkku edustaa ekologisesti kestävimpiä lihantuotantotapoja.
        LUONTO Turun Sanomat 16.12.2003 1:00 0
        KAI AULIO"

        Kyllä siellä juttua on, mutta maanviljelys on monitahoinen. Lehemät on täys ruohonsyöjiä ja hirvielukat kyllä syöpi ny ihan jäkälääkin. Ihime vetkuttelua sulla noitten prosenttien kanssa.


      • TotuusSattuuQC
        kyl-kyl kirjoitti:

        Kuten esimerkiksi?
        Prosessoitua ei tietenkään kukaan voi välttää täysin; emme mekään. Sitruunasta puristettu mehu aamuisin auttaa jonkin verran poistamaan ei-toivottuja aineita kehosta..
        Edelleen: ei ruoassa ole mitään vikaa vaan siinä mitä me teemme ruoalle (elintarvike teollisuus)ja se mitä eläimille syötetään. Soijarehut sun muut ei ole nautakrjan luontaista ruokaa, jolloin ne sairastuu ja niitä joudutaan lääkitsemään. Eläimet kärsii ja ihmiset sairastavat ja vain rahan ahneuden vuoksi.

        "Enemmän prosessoitu ruoka voidaan monesti valmistaa terveellisemmillä tavoilla."
        "Kuten esimerkiksi? "

        Oletko kuullut keittämisestä, höyryttämisestä, hauduttamisesta tai uunissa kypsentämisestä?


    • näin-on

      Esimerkiksi amerikassa on nykyisin noin 2 miljoona nautaeläintä, kun vielä viime vuosisadan alussa siellä oli 7-8 miljoonaa biisonia. Kasvillisuus kukoisti jne. Nykyisin kuivat alueet ovat lisääntyneet, johtuen muun muassa lannoituksen hiipumisesta.
      Kyllä lehmät kuuluvat luontoo. Aivan mökkin nurkilla, jossa on ollut aikaisimpina aikoina naapurustolla oli pientä karjataloutta kuten ennen asiaan kuului. Alueelta on hävinnyt useita pikkulintu lajeja , jotka yhdistän juuri lehmiin, koska mielestäni sitä myöten on maastosta vähentynyt pieneliöt, joita linnut käyttävät ravinnoksi. Lyhyesti toteamalla - luonnon tasapaino järkkyy. Ruoholla syötettyjen nautojen lihakin on terveyden kannalta terveellisempää.

      • PientäEpätarkkuutta

        "Esimerkiksi amerikassa on nykyisin noin 2 miljoona nautaeläintä, kun vielä viime vuosisadan alussa siellä oli 7-8 miljoonaa biisonia."

        1900-luvun alussa Amerikassa ei ollut 7-8 miljoonaa biisonia.


      • hpv27

        Amerikoissa on nykyään noin 100 miljoonaa nautaeläintä. Yhdysvalloissa syödään lihaa noin 120 kg per ihminen ja ihmisiä on noin 325 M. Ehkä tuo pari miljoonaa on biisoneiden määrä tms. mutta lehmiä siellä on tosissaan noin 100 M eli noin yksi lehmä per 3 amerikkalaista.


    • näin-on

      Lue esimerkiksi kirja Pihvin puolustus ja tule sitten kirjoittelemaan höpöjäs

    • VHH-lainen

      Yhdysvalloissa punasen lihan kulutus on laskenut ja samanaikaisesti krooniset sairaudet ovat lisääntyneet.

      • hpv27

        Yhdysvalloissa lihan kulutus on lisääntynyt suunilleen 100 viimeistä vuotta ja nyt laskenut muutaman kilon eli muutaman prosentin. Syöpien ja sv-sairauksien kehittymiseen taas menee vuosikymmeniä.

        Yhdysvalloissa kulutetaan edelleenkin eniten lihaa maailmassa. Mitenkään poikkeuksellisen terveitä ihmiset eivät siellä ole. Japanissa lihan kulutus on 45 kg per vuosi eli noin kolmannes USA:n määrästä. Siellä taas on mailman pisin eliniänodote.

        Lihan syöntiä ei saa mitenkään ympäristöystävälliseksi. 120 kg lihaa vaatii valtavan määrän rehua. Lintujen hyötysuhteen ollessa noin 30%, sian 15% ja nautaeläimien 5% ja kun USA:ssa syödään karkeasti arvioituna kolmannes kutakin niin keskimääräiseksi hyötysuhteeksi tulee 17%. Lihaan kuluu siis siellä 700 lihakiloa vastaava rehumäärä.

        Jos Suomessa lehmiä kasvatettaisiin ruoholla niin tuotanto tippuisi reilusti alle puoleen koska rehua ei olisi riittävästi. Heinäpeltoja täytyy myös lannoittaa ja heinän ravintoarvo on heikko niin lannoitteiden käyttö per tuotettu energiayksikkö kasvaisi huimasti. Lisäksi nauta tuottaa sitä enemmän metaania mitä enemmän se syö ruohoa.


    • VHH-lainen
      • hpv27

        Nautojen kasvattaminen ruoholla on käytännössä mahdotonta ja ruoholaitumiakin lannoitetaan. Suomessa on viljelymaata 0.4 ha per ihminen ja jos tuo kaikki käytettäisiin nautojen kasvattmiseen niin lihaa syntyisi korkeinaan reilu sata kiloa olettaen että ruohossa olisi sama energiamäärä kuin viljassa (ei ole) per hehtaari. 4000 kg per hehtaari tuottaisi siin 1600 kg viljaa ja 5% hyötysuhteella tuosta jäisi 80 kg. Naudanlihassa on 121 kcal/100 g ja viljassa noin 360 kcal/100 g eli lihaa tulisi 240 kg per vuosi, käytännössä ehkä 150 kg. Energiaa tuossa 150 kg olisi 180 000 kcal kun vuoden energiantarve on noin 820 000 kcal eli käyttämällä kaikki peltomaa ruohonaudoille saataisiin 21% energiasta. Tämä tietysti lannoituksella, ilman sitä ehkä 7% tms.. Muutahan sitten ei olisi.

        Intiaaneilla tuo toimi koska käytössä oli valtavat preeriat ja intiaaneja oli ennen Kolumbusta arvioiden mukaan 2M-18M. Laidunmaata per intiaani oli ehkä 200 kertaa enemmän per ihminen kuin meillä maanviljelysmaata nyt.


      • VHH-lainen

        Jaa, että Suomessa ei ole tilaa. Kummallista, kun ottaa huomioon, niin satoja pientiloja on suljettu, vanerit ikkunoissa. Ilmeisesti on annettu tilaa teho kasvatukselle. Ei kansanterveyden hyväksi.
        Oli miten oli, niin päin helvettiä ollaan menossa ja juuri väärin ajattelijoiden vuoksi.
        Linkolan mielipide olikin. Ihminen on pahin luonnon tuhooja. Hänen mielestä olisi pitänyt syntyvyyttä säännöstellä rajusti.


    • veijo987639853

      Dr Aseem Malhotra paljastaa miksi rasva on paras lääkityksesi.



      “Tänä aamuna, kuten aina, söin aamiaiseksi kookoöljyssä paistetu kolmen kananmunan omeletin. Täysrasvaista juustoa lounaalla ja illallisella sallttia reilun oliiviöljy määrän kera. Päivä meni pähkinöitä nakerrellessa. Siis päivän aikan reilusti rasvaa. Koska olen sydänlääkäri niin yllämainittu saatta vaikuttaa kummalliselta. Rasvahan tekee suurta vahinkoa sydänterveydelle ja painollemme, ainakin niiden neuvojen mukaan mitä päähämme on päntätty. Tuloksena siitä suurin osa meistä on vältellyt täysrasvaisia ruokia/elintarvikkeita kevyttuotteiden hyödyksi. Olemme uskoneet että niin tulemme terveemmiksi.

      Nykyisin olen täysin vakuutunut siitä että olemme aiheuttaneet enne kuvaamatonta vahinkoa terveydellemme. Olen sitä mieltä että ravintosuositukset joita meille on jaettu 1977 lähtien ja joissa neuvotaan välttämään rasvan syöntiä ovat saaneet aikaan liikalihavuusongelman joka on räjähtämässä käsiin tänä päivänä. Raju väite mutta väitteen tukena on moderni tutklmus.

      Nykyisin kerron potilailleni-joista moni kärsii sydävaivoista-välttämään viimeisen päälle vähärasvaisia tuoytteita. Kerron heille että heidän tulee suosia täysrasvaisia meijerituotteita ja muita tyydyttynyttä rasvaa sisältäviä tuotteita terveellisenä ruokavaliona. Neuvon heitä myös pysymään erossa kaikesta mikä lupaa laskea heidän kolesteroliaan.”

      Ylipainosta

      Selvä sanoma. Liikalihavuutta ei aiheuta ne kalorit joita syömme vaan se mitä syömme. Raffinoitu hiilihydraatti aiheuttaa liian insuliinin tuotannon kehossamme. Tämä puolestaan auttaa rasvaa kerääntymään kkehoomme. Toisinsanoen, syyllinen ei ole rasvan, jota syöt, kalorit.

      Diabeteksesta
      Jos missä rasvanvastainen propaganda on tehnyt vahinkoa niin D2 diabeetikkojen kohdalla. Monet jotka kärsivät diabeteksesta (D2 tavallisin laji) elävät väärinkäsityksen, joka sanoo että vähärasvainen, tärkellysellinen ja runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ravinto auttaisi heidän lääkitystään toimimaan parhaalla tavalla, mukaisesti. He eivät voisi olla enemmmän väärässä. Tänä vuonna asian kriitillisessä tarkastelussa havaittiin että hiilihydraattien rajoittaminen on kaikkein tehokkain tapa metabolisen oireyhtymän välttämiseksi.

      Sokerista
      Sokeri on suurin vihollisemme.

      lue

      Sanoma on todella vahva. Viimeksi vahvistettu edelleen suuressa konferensissa. Otetaan esimerkiksi ruotsalainen perhelääkäri Andreas Eenfeldt joka pitää ruotsin suurinta terveysblogia http://www.kostdoktorn.se/ ((huomaa että suurin osa käännöksistäni tulee blogista (Veijo)). Ruotsissa, tutkimuksen mukaan LCHF ruokavaliota noudattaa 23% kansalaisita. Tikittävä pommi mielestäsi mutta…kun liikalihavuusongelma vaan kasvaa muualla niin Ruotsissa on käännös toiseen suuntaan nähtävissä:

      • RellunPaikka

        Kommentti ei liity mitenkään punaiseen lihaan, onko tuon copy pasteajalla jokin häiriö aivoissaan kun ei ymmärrä asiayhteyksiä, eikä asioita.


      • hpv27
        RellunPaikka kirjoitti:

        Kommentti ei liity mitenkään punaiseen lihaan, onko tuon copy pasteajalla jokin häiriö aivoissaan kun ei ymmärrä asiayhteyksiä, eikä asioita.

        On. Postattu eri palstoille täällä ehkä satoja kertoja. Ihan puuta heinääkin. LCHF-diettaajat syövät jopa 200 g laardia ja voita päivässä. Jos ruotsalaisista 23% rasvaisi niin esimerkiksi voin kulutus olisi huimaa (100 g päivässä olisi 40 kg vuodessa eli jos 23% karppaisi niin ruotsissa voin keskikulutus olisi yli 10 kg vuodessa jne.).

        Insuliinia on turha syyttää lihomisesta. Ihminen erittää sitä kaiken aikaa ja tämä perusinsuliinin eritys riittää varastoimaan kaiken ravinnon.

        Karppaus ei ole erityisen tehokas dieetti diabetesta vastaan ja paikalliset terveysviranomaiset jopa varoittavat diabeetikoita tästä 'Extrem lågkolhydratkost':istä.

        Rasvaus on vain eräs pseudotiedelahko muiden joukossa.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        On. Postattu eri palstoille täällä ehkä satoja kertoja. Ihan puuta heinääkin. LCHF-diettaajat syövät jopa 200 g laardia ja voita päivässä. Jos ruotsalaisista 23% rasvaisi niin esimerkiksi voin kulutus olisi huimaa (100 g päivässä olisi 40 kg vuodessa eli jos 23% karppaisi niin ruotsissa voin keskikulutus olisi yli 10 kg vuodessa jne.).

        Insuliinia on turha syyttää lihomisesta. Ihminen erittää sitä kaiken aikaa ja tämä perusinsuliinin eritys riittää varastoimaan kaiken ravinnon.

        Karppaus ei ole erityisen tehokas dieetti diabetesta vastaan ja paikalliset terveysviranomaiset jopa varoittavat diabeetikoita tästä 'Extrem lågkolhydratkost':istä.

        Rasvaus on vain eräs pseudotiedelahko muiden joukossa.

        Tiedoitus taitaa ontua
        https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/yha-useamman-suolistossa-jyllaa-tulehdus
        koskapa näitten asiantuntijoilla tuntuu olevan ymmärrykseesä aukkoja?

        " Tämä on jo liian paksua osatotuudella harhaanjohtamista:

        https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/te ... a-tulehdus


        – Punaisessa lihassa on runsaasti linolihappoa, ja sen on arveltu olevan kytköksissä haavaiseen paksusuolitulehdukseen.


        Voi Jumalan pyssyt ja puukuulat!

        Finelin mukaan rasvaisessa naudanlihassa on linolihappoa 250 mg per 100g, auringonkukkaöljyssä 62 280 mg ja SIINÄ HEHKUTETUSSA RYPSIÖLJYSSÄ 22 080 mg."


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        Tiedoitus taitaa ontua
        https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/yha-useamman-suolistossa-jyllaa-tulehdus
        koskapa näitten asiantuntijoilla tuntuu olevan ymmärrykseesä aukkoja?

        " Tämä on jo liian paksua osatotuudella harhaanjohtamista:

        https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/te ... a-tulehdus


        – Punaisessa lihassa on runsaasti linolihappoa, ja sen on arveltu olevan kytköksissä haavaiseen paksusuolitulehdukseen.


        Voi Jumalan pyssyt ja puukuulat!

        Finelin mukaan rasvaisessa naudanlihassa on linolihappoa 250 mg per 100g, auringonkukkaöljyssä 62 280 mg ja SIINÄ HEHKUTETUSSA RYPSIÖLJYSSÄ 22 080 mg."

        Linolihappo ei aiheuta tulehdusta näillä näkymin vaan vähentää sitä. Tyydyttynyt rasva puolestaan lisää tulehdusta.


      • UskomatontaHommaa
        eimuuta kirjoitti:

        Tiedoitus taitaa ontua
        https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/yha-useamman-suolistossa-jyllaa-tulehdus
        koskapa näitten asiantuntijoilla tuntuu olevan ymmärrykseesä aukkoja?

        " Tämä on jo liian paksua osatotuudella harhaanjohtamista:

        https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/te ... a-tulehdus


        – Punaisessa lihassa on runsaasti linolihappoa, ja sen on arveltu olevan kytköksissä haavaiseen paksusuolitulehdukseen.


        Voi Jumalan pyssyt ja puukuulat!

        Finelin mukaan rasvaisessa naudanlihassa on linolihappoa 250 mg per 100g, auringonkukkaöljyssä 62 280 mg ja SIINÄ HEHKUTETUSSA RYPSIÖLJYSSÄ 22 080 mg."

        Onhan sitä arveltu että margariini pidentää ikää, kolesteroli tappaa ja voi on vihollinen. Mitä se nyt yksi linolihappo arvelu siinä painaa.

        Kukaan ei tiedä mistään varmasti mitään, se on ainoa varma fakta.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Linolihappo ei aiheuta tulehdusta näillä näkymin vaan vähentää sitä. Tyydyttynyt rasva puolestaan lisää tulehdusta.

        Tutkimuksia kehiin!!! Sut tunnetaan epämääräisistä hätävaleista!!!


      • eimuuta
        UskomatontaHommaa kirjoitti:

        Onhan sitä arveltu että margariini pidentää ikää, kolesteroli tappaa ja voi on vihollinen. Mitä se nyt yksi linolihappo arvelu siinä painaa.

        Kukaan ei tiedä mistään varmasti mitään, se on ainoa varma fakta.

        Arvelua on ollut ilmassa vuosikymmeniä. Hannalla lienee ollut suonikohjut eli laskimoissa laajentumia ja ja sieltä lähteepi sitten kookareita liikkeelle. Asettuvat keuhkoihin tahi aivoihin.

        Naapurin mies on ollut surevana leskenä puol vuotta sillä vaimolle tuli lakimoista aivo tukos. Söi statiineja ja keijuu unohtamatta iltalenkkeilyä. Eli ohjeet eivät pelastaneet.


      • veijo987353
        eimuuta kirjoitti:

        Tutkimuksia kehiin!!! Sut tunnetaan epämääräisistä hätävaleista!!!

        eimuuta

        Margariinimannekiini hpv ei ole tietoinen siitä mitä liika omega6 aiheyttaa. Ei sen puoleen ei hän ole tietoinen mistään muustakaan.



        Aika lopettaa statiinien syöminen


        Artikkeli joka lyö jalat alta kolesterolimaffialta.



        Uffe Ravnskov, David M Diamond, Rokura Hama, Tomohito Hamazaki, Björn Hammarskjöld, Niamh Hynes, Malcolm Kendrick, Peter H Langsjoen, Aseem Malhotra, Luca Mascitelli, Kilmer S McCully, Yoichi Ogushi, Harumi Okuyama, Paul J Rosch, Tore Schersten, Sherif Sultan, Ralf Sundberg



        17 tiedemiestä yhdessä ovat käyneet läpi suuren määrän artikkleita mm. 19 tutkimusta joissa on verrattu “huonoa” LDL kolesterolia ja kuolemaa. Kaiken kaikkiaan 68 094 vanhusta joiden joukosta rekisteröitiin kuolemantapaukset 28 ryhmässä ja sydän ja verisuonisairauksien auheuttamat kuolemantapaukset 9 ryhmässä.

        Havaittiin negatiivinen korrelaatio kaikissa kuoleman syissä ja LDL kolesteroliarvoissa 16 ryhmässä joista 14:sta statistikkan mukaan merkittävä ero. Tämä 92 tapauksessa kaikista rekisteröidyistä. Muissa ryhmissä ei havaittu merkittävää eroa.

        Kahdessa ryhmässä kuolleisuus oli suurin heidän joukossa joilla oli matalimmat LDL arvot. 7 ryhmässä ei löytynyt mitään yhteyttä.

        Johtopäätös: Mitä matalampi LDL kolesteroli yli 60 vuotiailla-sitä suurmpi vaara kuolla.

        Ylläoleva on täysi painvastainen nykyisen kolesterolihypoteesiin nähden jossa väitetään että LDL kolesteroli johtaa suonuiston rasvoitumiseen ja kuolemaan.

        Tutkimus osittaa että vanhemmat imiset joilla on korkea LDL-kolesteroli elävä pidempään kuin he joilla on matala LDL-kolesteroli.

        Myös suositukset joissa suossitellaan LDL kolesterolin laskemista lääkityksellä sydän- ja verisuonisairauksien vähentämiseksi on syytä kyseenalaistaa yli 60 vuotiaiden kohdalla.

        lähde ja linkit blogissani.


      • göögeligöö

      • RellunPaikka
        veijo987353 kirjoitti:

        eimuuta

        Margariinimannekiini hpv ei ole tietoinen siitä mitä liika omega6 aiheyttaa. Ei sen puoleen ei hän ole tietoinen mistään muustakaan.



        Aika lopettaa statiinien syöminen


        Artikkeli joka lyö jalat alta kolesterolimaffialta.



        Uffe Ravnskov, David M Diamond, Rokura Hama, Tomohito Hamazaki, Björn Hammarskjöld, Niamh Hynes, Malcolm Kendrick, Peter H Langsjoen, Aseem Malhotra, Luca Mascitelli, Kilmer S McCully, Yoichi Ogushi, Harumi Okuyama, Paul J Rosch, Tore Schersten, Sherif Sultan, Ralf Sundberg



        17 tiedemiestä yhdessä ovat käyneet läpi suuren määrän artikkleita mm. 19 tutkimusta joissa on verrattu “huonoa” LDL kolesterolia ja kuolemaa. Kaiken kaikkiaan 68 094 vanhusta joiden joukosta rekisteröitiin kuolemantapaukset 28 ryhmässä ja sydän ja verisuonisairauksien auheuttamat kuolemantapaukset 9 ryhmässä.

        Havaittiin negatiivinen korrelaatio kaikissa kuoleman syissä ja LDL kolesteroliarvoissa 16 ryhmässä joista 14:sta statistikkan mukaan merkittävä ero. Tämä 92 tapauksessa kaikista rekisteröidyistä. Muissa ryhmissä ei havaittu merkittävää eroa.

        Kahdessa ryhmässä kuolleisuus oli suurin heidän joukossa joilla oli matalimmat LDL arvot. 7 ryhmässä ei löytynyt mitään yhteyttä.

        Johtopäätös: Mitä matalampi LDL kolesteroli yli 60 vuotiailla-sitä suurmpi vaara kuolla.

        Ylläoleva on täysi painvastainen nykyisen kolesterolihypoteesiin nähden jossa väitetään että LDL kolesteroli johtaa suonuiston rasvoitumiseen ja kuolemaan.

        Tutkimus osittaa että vanhemmat imiset joilla on korkea LDL-kolesteroli elävä pidempään kuin he joilla on matala LDL-kolesteroli.

        Myös suositukset joissa suossitellaan LDL kolesterolin laskemista lääkityksellä sydän- ja verisuonisairauksien vähentämiseksi on syytä kyseenalaistaa yli 60 vuotiaiden kohdalla.

        lähde ja linkit blogissani.

        siis mitä mitä

        mitä tää yksi heittää tänne väliin, LDL sössötystä vaikka aihe oli ihan jotakin muuta

        aivan pihalla toi tyyppi


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        Tutkimuksia kehiin!!! Sut tunnetaan epämääräisistä hätävaleista!!!

        Kannattaa lukea esimerkiksi Laatikaisen blogikirjoitus 'Ruokavalion tulehdusindeksi. Nämä ruuat yhteydessä matalaan tulehdukseen.' Toinen mielenkiintoinen artikkeli (joskin raskaampi ja englanniksi) on 'Rett, BS and Whelan, J. Increasing dietary linoleic acid does not increase tissue arachidonic acid content in adults consuming Western-type diets: a systematic review.'


      • hpv27
        göögeligöö kirjoitti:

        Hpv on kyllä varmaan palstan kirjoittajista ainoa joka koettaa pysytellä faktoissa.

        http://www.pronutritionist.net/2014/12/omega-6-linolihappo-pieni-paholainen-vai-pelastaja/

        Tuossa aika neutraali ja kiihkoton näkemys linoliinihapon olemuksesta.

        Joo. Laatikainen on objektiivinen ja kirjoittaa asioista suomeksi. Sianrasvakarppaajille hän ei kelpaa kun hänen mielipiteensä pohjautuu faktoille eikä tue tolkutonta eläinrasvan ja -lihan syöntiä. Eikä hänen blogissaan kyllä näy sianrasvakarppaajien kommenttejakaan joissa pystyttäisiin kumoamaan hänen referaattinsa (joita suurin osa hänen teksteistään on). On siellä toki synteesejäkin useista tutkimuksista kuten esimerkiksi tuo artikkeli.


      • veijo098373
        hpv27 kirjoitti:

        Joo. Laatikainen on objektiivinen ja kirjoittaa asioista suomeksi. Sianrasvakarppaajille hän ei kelpaa kun hänen mielipiteensä pohjautuu faktoille eikä tue tolkutonta eläinrasvan ja -lihan syöntiä. Eikä hänen blogissaan kyllä näy sianrasvakarppaajien kommenttejakaan joissa pystyttäisiin kumoamaan hänen referaattinsa (joita suurin osa hänen teksteistään on). On siellä toki synteesejäkin useista tutkimuksista kuten esimerkiksi tuo artikkeli.

        "Joo. Laatikainen on objektiivinen ja kirjoittaa asioista suomeksi"

        Ei vaikuta asiaan millä kielellä puhuu pas..kaa ja kumartaa THL:lle ja pyllistää kansalle.


      • HejaSverige
        veijo098373 kirjoitti:

        "Joo. Laatikainen on objektiivinen ja kirjoittaa asioista suomeksi"

        Ei vaikuta asiaan millä kielellä puhuu pas..kaa ja kumartaa THL:lle ja pyllistää kansalle.

        Salaliittoteoriat taas tänään vauhdissa. Napit ottamatta?


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Kannattaa lukea esimerkiksi Laatikaisen blogikirjoitus 'Ruokavalion tulehdusindeksi. Nämä ruuat yhteydessä matalaan tulehdukseen.' Toinen mielenkiintoinen artikkeli (joskin raskaampi ja englanniksi) on 'Rett, BS and Whelan, J. Increasing dietary linoleic acid does not increase tissue arachidonic acid content in adults consuming Western-type diets: a systematic review.'

        On luettu, mutta ei ole vakuuttavaa.

        Kuinka se sydärikuolleisuus? Venäjällä ja Israelissa kulutetaan saman verran kovaa rasvaa, mutta ne ruumiit. Israelissa kuolee sydäreihin 44 lärviä sataatuhatta asukasta kohden ja Venäjällä 267 lärviä sataatuhatta asukasta kohen. Koska kovanrasvan kulutus noin sama, mutta käytetäänkö Israelissa olivi öljyä ja Venäjällä Auringonkukka öljyä jossa oli linolia enempi ku lääkäri määrää?

        https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        On luettu, mutta ei ole vakuuttavaa.

        Kuinka se sydärikuolleisuus? Venäjällä ja Israelissa kulutetaan saman verran kovaa rasvaa, mutta ne ruumiit. Israelissa kuolee sydäreihin 44 lärviä sataatuhatta asukasta kohden ja Venäjällä 267 lärviä sataatuhatta asukasta kohen. Koska kovanrasvan kulutus noin sama, mutta käytetäänkö Israelissa olivi öljyä ja Venäjällä Auringonkukka öljyä jossa oli linolia enempi ku lääkäri määrää?

        https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png

        Venäjällä elinajanodote on 70 vuotta, Israelissa 82 vuotta. Selittänee aika hyvin erot. Israelissa ei käytetä erityisen paljoa oliiviöljyä eli pari litraa vuodessa. Venäjällä käytetään tyydyttynyttä rasvaa noin 12E% ja Israelissa 9E%. Omega-6:sta Venäjällä noin 6.5E% ja Israelissa noin 7E%.. Israelissa siis kulutetaan vähemmän kovaa rasvaa ja enemmän Omega-6:sta eli tuota auringonkukkaöljyssä paljon olevaa linolihappoa.

        Luvut peräisin dokumentista 'Global, regional, and national consumption levels of dietary fats and oils in 1990 and 2010: a systematic analysis including 266 country-specific nutrition surveys'

        Kendricsin tilastot nyt taas ovat mitä tahansa. Väittää esimerkiksi että Georgiassa tyydyttynyttä rasvaa käytetään 5.2E% kun tuossa viittaamassani tutkimuksessa luku on noin 12.5E%. Ranskalle annetaan luku 15.5E% ja tuosta tutkimuksesta noin 14E%.

        Oliiviöljyä käytetään paljon Kreikassa eli tuommoiset 20 l vuodessa. Edes Espanjassa sitä ei mene kuin 13 litraa eikä Israel edes ole top 10 maiden joukossa sen kulutuksessa eli kulutus on alle 2 l per vuosi

        .Ehkä kuolleisuuseron selittää se, että juutalaiset eivät syö sianlihaa? ;)

        Edelleenkää nykytietämyksen valossa linolihappo ei siis aiheuta tulehdusta. Tulehdusarvoja ei sitten löydy mistään tilastoista. Matala-asteista tulehduksella lienee jotain tekemistä sydänkohtauksien kanssa vaan kuinka merkittävä tekijä se on niin en tiedä.

        Japanissa (maailman pienin sydäntautikuolleisuus) muuten Omega-6:sesta tulee noin 4.5E% ja tyydyttyneestä rasvasta 7E%. Ehkä niitä sydänkohtauksia aiheuttaakin rasva laadusta huolimatta? ;)


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Venäjällä elinajanodote on 70 vuotta, Israelissa 82 vuotta. Selittänee aika hyvin erot. Israelissa ei käytetä erityisen paljoa oliiviöljyä eli pari litraa vuodessa. Venäjällä käytetään tyydyttynyttä rasvaa noin 12E% ja Israelissa 9E%. Omega-6:sta Venäjällä noin 6.5E% ja Israelissa noin 7E%.. Israelissa siis kulutetaan vähemmän kovaa rasvaa ja enemmän Omega-6:sta eli tuota auringonkukkaöljyssä paljon olevaa linolihappoa.

        Luvut peräisin dokumentista 'Global, regional, and national consumption levels of dietary fats and oils in 1990 and 2010: a systematic analysis including 266 country-specific nutrition surveys'

        Kendricsin tilastot nyt taas ovat mitä tahansa. Väittää esimerkiksi että Georgiassa tyydyttynyttä rasvaa käytetään 5.2E% kun tuossa viittaamassani tutkimuksessa luku on noin 12.5E%. Ranskalle annetaan luku 15.5E% ja tuosta tutkimuksesta noin 14E%.

        Oliiviöljyä käytetään paljon Kreikassa eli tuommoiset 20 l vuodessa. Edes Espanjassa sitä ei mene kuin 13 litraa eikä Israel edes ole top 10 maiden joukossa sen kulutuksessa eli kulutus on alle 2 l per vuosi

        .Ehkä kuolleisuuseron selittää se, että juutalaiset eivät syö sianlihaa? ;)

        Edelleenkää nykytietämyksen valossa linolihappo ei siis aiheuta tulehdusta. Tulehdusarvoja ei sitten löydy mistään tilastoista. Matala-asteista tulehduksella lienee jotain tekemistä sydänkohtauksien kanssa vaan kuinka merkittävä tekijä se on niin en tiedä.

        Japanissa (maailman pienin sydäntautikuolleisuus) muuten Omega-6:sesta tulee noin 4.5E% ja tyydyttyneestä rasvasta 7E%. Ehkä niitä sydänkohtauksia aiheuttaakin rasva laadusta huolimatta? ;)

        " Venäjällä käytetään tyydyttynyttä rasvaa noin 12E% ja Israelissa 9E%. Omega-6:sta Venäjällä noin 6.5E% ja Israelissa noin 7E%.. Israelissa siis kulutetaan vähemmän kovaa rasvaa ja enemmän Omega-6:sta eli tuota auringonkukkaöljyssä paljon olevaa linolihappoa."

        Kuinka on uskominen tietoosi? Olen ollut neukkulassa töissä eikä siellä rasvaa ollut tarjolla juurikaan. Aurinkukka öljyy oli saavi kaupalla tarjolla ja рынок eli torilla aurinkokukan siemeniä joita he pureskelivat улица (uulitsalla) eli kadulla kävellessään.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5040825/figure/F0007/

        Siellä kerrotaan eläinperäiset lihat & rasvat ja naisten sydärikuolleisuus.


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        " Venäjällä käytetään tyydyttynyttä rasvaa noin 12E% ja Israelissa 9E%. Omega-6:sta Venäjällä noin 6.5E% ja Israelissa noin 7E%.. Israelissa siis kulutetaan vähemmän kovaa rasvaa ja enemmän Omega-6:sta eli tuota auringonkukkaöljyssä paljon olevaa linolihappoa."

        Kuinka on uskominen tietoosi? Olen ollut neukkulassa töissä eikä siellä rasvaa ollut tarjolla juurikaan. Aurinkukka öljyy oli saavi kaupalla tarjolla ja рынок eli torilla aurinkokukan siemeniä joita he pureskelivat улица (uulitsalla) eli kadulla kävellessään.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5040825/figure/F0007/

        Siellä kerrotaan eläinperäiset lihat & rasvat ja naisten sydärikuolleisuus.

        No tuo lähettämäni lähde on siitä luotettavimmasta päästä.

        Tsekkitutkijoillasi on sellainen ongelma että he erivät ymmärrä mitä ikävakioitu sydäntautikuolleisuus tarkoittaa. Se on se määrä työikäisiä ihmisiä per 100 000 jotka kuolevat sydänkohtaukseen vuodessa. Kun Venäjällä on eliniänodote 70 vuotta ja Suomessa 80 vuotta niin tällaisia maita ei voi verrata. Oikeat tutkijat taas seuraavat yksittäisiä ihmisiä vuosikymmeniä.

        Toinen tsekkitutkijoiden ongelma on luonnollisesti se, että kuolleisuuden ja rasvan syönnin aikakehitykseen ei ole kiinitetty lainkaan huomiota vaikka sv-tautien kehitykseen menee vuosikymmeniä. Tuon vuoksi heidän paperiinsa ei ole kiinitetty huomiota.

        Suomessa syödään tyydyttynyttä rasvaa noin 14% eli suurin piirtein eniten maailmassa. Rasvaajien mielestä täällä sitten syödään liki rasvatonta ruokaa joten ei ihme, että tilastoluvut hämäävät. Liki kaikissa teollisuusmaissa syödään yli 10E% tyydyttynyttä rasvaa ja maailmassa keskimäärin noin 9E%.


    • näinjuuri

      Hanna Partasen ongelma oli juuri linoleenihappo, jota rypsiöljy sisältää runsaasti. Jos vielä tykkää sokerista eli karkeista niin se paha juttu verisuonille.
      Vain luonnolliset rasva pelee luonnollisella tavalla.

    • veijo08638673

      Onko punainen liha vaarallista terveydelle?

      Mediassa on viimeaikoina rummutettu lihan vaarallisuudesta terveydelle. Katsotaanpa ehkä suurinta tutkimusrporttia joka rummutuksen on aiheuttanut. Mitä siellä kerrotaan ja kuinka kovia johtopäätöksiä siitä voi vetää?
      Aikaisempia raportteja:
      lihansyönti ja sydänsairaudet:
      http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=202339
      lihansyönti ja syöpä:
      http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=202338

      Ja sitten tutkimus johon väite lihan vaarallisuudesta perustuu:

      http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1134845
      Pan A, et al.    Arch Intern Med. Published online March 12, 2012. doi:10.1001/archinternmed.2011.2287.

      Kun raporttia ruoditaan hieman tarkemmin niin voidaan lukea seuraavaa perustuen tutkimuksen osallistuneiden koehenkilden antamista tiedoista. Heti alkuun voidaan todeta ett・tämänlaatuiset tutkimukset (haastattelu/seuranta) eivät ole mikään hyvä pohja johtopäätosten vetämiiseen "kovassa päässä".



      • Lihansyöjät tupakoivat, ryyppäävätja löhövät sohvalla.
      • Kun ryhmää tarkastellaan huolellisemmin niin seuraavat asiat suorastaan hyppäävät silmille
      • He tupkoivat kolme kertaa enemmän kuin vertailuryhmä
      • he harrastavat liikuntaa huomattavasti vähemmän
      • He ovat lihavampia ja useilla on diabetes ja korkea verenpaine
      • He käyttävät väemmän vitamiinilisiä ja tarvitsevat useimmin särkylääkkeitä.
      • Mitattuna kaloreissa he syövät huomattavasti enemmän
      • He syövät vähemmän hedelmiä, vihanneksia, vähemmän kuituja ja vähemmän kalaa.
      • He ryyppäävät enemmän.

      Tutkijoiden logiikka yksinkertaistettuna:

      Tupakoivat, sohvallalöhövät ylipainoiset henkilöt joilla on diabetes ja korkea verenpaineja jotka ryyppäävät enemmän kuin mitä pitäisi ja syövät punaista lihaa, runsaasti roskaruokaa eivätkä ota vitamiinejaan, syö dedelmiä tai vihanneksia ja joilla on särkyjä ja mieluiten valitsevat vaalean leivän ja pastan eivätkä syö kalaa kuolevat aikaisemmin. Toisinsanoen liha on vaarallista.

      http://www.kostdoktorn.se/lever-ohalsosamma-kottatare-kortare-liv

      • lajfdlaskndadasd

        Jos vähentäisi kirjoitusvirheiden määrää ja jättäisi katkeran sävyn ja ironian pois, tuosta voisi saada melkein selvää että mitä tarkoitetaan.


      • joutavat
        lajfdlaskndadasd kirjoitti:

        Jos vähentäisi kirjoitusvirheiden määrää ja jättäisi katkeran sävyn ja ironian pois, tuosta voisi saada melkein selvää että mitä tarkoitetaan.

        Jos asiaa ei haluta ymmärtää, niin aletaan puhumaan kieliopista. Tyypillistä sekoilua.
        Kostdoktorn:in sivuilla on asiat selkeästi selitetty ja lisäksi hyviä ruokaohjeita. Mutta eihän perunamuusia sienikastikkeella voi muuttaa terveellisempään vaihtoehtoon. Se olisi katastrofi.. Kostdoktorn ei ole ruokateollisuuden asialla, kuten Fogelholm ja Laatikainen.


      • hpv27
        joutavat kirjoitti:

        Jos asiaa ei haluta ymmärtää, niin aletaan puhumaan kieliopista. Tyypillistä sekoilua.
        Kostdoktorn:in sivuilla on asiat selkeästi selitetty ja lisäksi hyviä ruokaohjeita. Mutta eihän perunamuusia sienikastikkeella voi muuttaa terveellisempään vaihtoehtoon. Se olisi katastrofi.. Kostdoktorn ei ole ruokateollisuuden asialla, kuten Fogelholm ja Laatikainen.

        Kuinkas todistat ettei Kostdoktorn ole liha- ja meijeriteollisuuden palkkalistoilla? Kun Kostdocktornissa on artikkeleita tyyliin 'Ruotsin voinkäyttö lisääntynyt 50% ja sydänkuolleisuus laskee' (Ruotsissa voin käyttö lisääntynyt 2 kg per vuodessa 3 kg per vuosi eli tuollaiset 2.5 g päivässä eli mitättömästi) niin en ottaisi sitä kovin vakavasti. Laatikaisen blogiinhan voit kommentoida mikäli on kommentoitavaa. Itse en ole siltä referaateista virheitä löytänyt.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Kuinkas todistat ettei Kostdoktorn ole liha- ja meijeriteollisuuden palkkalistoilla? Kun Kostdocktornissa on artikkeleita tyyliin 'Ruotsin voinkäyttö lisääntynyt 50% ja sydänkuolleisuus laskee' (Ruotsissa voin käyttö lisääntynyt 2 kg per vuodessa 3 kg per vuosi eli tuollaiset 2.5 g päivässä eli mitättömästi) niin en ottaisi sitä kovin vakavasti. Laatikaisen blogiinhan voit kommentoida mikäli on kommentoitavaa. Itse en ole siltä referaateista virheitä löytänyt.

        Laatsu hallitsee omaan blogiansa ja sinne hankalia totuuksia sallita.


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        Laatsu hallitsee omaan blogiansa ja sinne hankalia totuuksia sallita.

        No laita niitä hankalia totuuksia tälle palstalle ja Laatikaisen blogiin niin voin kysyä miksi hankalat totuutesi poistettiin.


    • veijo089363

      lajfdlaskndadasd

      Toinen mahdollisuus on opetella lukemaan. Kansanopiston kurssi ehkä??

      • lajfdlaskndadasd

        Ei mulla lukemisessa ole ongelmia vaan epämääräisessä tekstissä joka ei tunnu liittyvän mihinkään ja on täynnä asia- ja kirjoitusvirheitä.

        Ehkä se on jotenkin kryptattua mutta en ymmärrä että miksi.


      • hpv27
        lajfdlaskndadasd kirjoitti:

        Ei mulla lukemisessa ole ongelmia vaan epämääräisessä tekstissä joka ei tunnu liittyvän mihinkään ja on täynnä asia- ja kirjoitusvirheitä.

        Ehkä se on jotenkin kryptattua mutta en ymmärrä että miksi.

        Oletko tutustunut uskonnollisiin kirjoituksiin? Niitä tutkitaan jopa yliopistoissa, niin sekavia ovat. Sianrasvakarppaus on uskonto eli tarkemmin pseudotiedelahko ja sepustukset sen mukaisia. Kirjoitusvirheitä nyt on vielä enemmän mutta eivät ne tee sisältöä yhtään huonommaksi kuin mitä se on sisältönsä puolesta.


      • 6042390750
        hpv27 kirjoitti:

        Oletko tutustunut uskonnollisiin kirjoituksiin? Niitä tutkitaan jopa yliopistoissa, niin sekavia ovat. Sianrasvakarppaus on uskonto eli tarkemmin pseudotiedelahko ja sepustukset sen mukaisia. Kirjoitusvirheitä nyt on vielä enemmän mutta eivät ne tee sisältöä yhtään huonommaksi kuin mitä se on sisältönsä puolesta.

        Uskontoa ei saa pilkata Suomen lain mukaan.
        Jos joku uskoo, että virallisterveellinen ruokavalio, joka sisältää ympäristömyrkkyjä, sokeria, kemikaaleja, rypsiöljyä ja muita lisäaineita ja pitää terveellisenä niin se on uskontoa tai aivopesun tulosta. Näitä ruokia kutsutaan ruoan kaltaisiksi joilla ei ole mitään tekemistä aidon ravinnon kanssa. Uskokaa nyt hyvät ihmiset oman terveytenne vuoksi tai lopettakaa toi turha lässytys.
        Mitenkäs Partasen kävi, kun uskoi näihin. Nuori ihminen. Itse olen kohta 80 v eikä ole tietoakaan mistään sairaudesta, vaikka eihän sitä huomisesta koskaan tiedä.
        https://www.seiska.fi/Uutiset/Tvsta-tuttu-ravitsemusterapeutti-Hanna-Partanen-sairastui-vakavasti-erikoislaakari-jyrahtaa


      • hpv27
        6042390750 kirjoitti:

        Uskontoa ei saa pilkata Suomen lain mukaan.
        Jos joku uskoo, että virallisterveellinen ruokavalio, joka sisältää ympäristömyrkkyjä, sokeria, kemikaaleja, rypsiöljyä ja muita lisäaineita ja pitää terveellisenä niin se on uskontoa tai aivopesun tulosta. Näitä ruokia kutsutaan ruoan kaltaisiksi joilla ei ole mitään tekemistä aidon ravinnon kanssa. Uskokaa nyt hyvät ihmiset oman terveytenne vuoksi tai lopettakaa toi turha lässytys.
        Mitenkäs Partasen kävi, kun uskoi näihin. Nuori ihminen. Itse olen kohta 80 v eikä ole tietoakaan mistään sairaudesta, vaikka eihän sitä huomisesta koskaan tiedä.
        https://www.seiska.fi/Uutiset/Tvsta-tuttu-ravitsemusterapeutti-Hanna-Partanen-sairastui-vakavasti-erikoislaakari-jyrahtaa

        Antti Heikkilä ei ole ravitsemusterapeutti ja hänen kirjoissaan on satamäärin virheitä.

        Nykyiset ravitsemussuositukset eivät pidä sisällään sokeria, kemikaaleja tai lisäaineita. Rypsiöljyä suositellaan koska se parantaa kolesteroliarvoja. Ravitsemussuositukset perustuvat tutkimusnäyttöön ja niistä on aika hyvä konsensus asiantuntijoiden piirissä.

        Suositusruokavalio on lyhyesti:
        -rasva juoksevaa, erityisesti rypsiöljy on hyvä
        -liha vaaleaa ts. mieluummin broileria kuin nautaa
        -maltillisesti punaista lihaa
        -kala mielellään rasvaisena
        -paljon kasviksia
        -paljon hedelmiä
        -vilja täysjyvänä
        -vähärasvaisia maitotaloustuotteita
        -palkokasveja
        -sokeria ja alkoholia saa muttei tarvitse nauttia hiukan

        Jos lisäaineella on haittavaikutuksia niin se yleensä poistetaan. Isona poikkeuksena nitraatti ja nitriitti koska ilman niitä ei voida tehdä turvallisia makkaroita ja pekonia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      138
      7705
    2. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1925
    3. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      25
      1900
    4. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      91
      1623
    5. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      180
      1555
    6. Tunnekylmä olet

      En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p
      Ikävä
      104
      988
    7. Oletko miten

      Valmis läheisyyteen?
      Ikävä
      49
      920
    8. Taisit sä sit kuiteski

      Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik
      Ikävä
      4
      859
    9. Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme

      Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri
      Ikävä
      28
      820
    10. Muistatko hänen

      Tuoksunsa? Saako se sinut syttymään? ❤️‍🔥
      Ikävä
      33
      793
    Aihe