Vähemmistöuskontojen asema Venäjällä

Nowelsky

- mikä se on tällä vuosituhannella?

Tämä uutinen on vuodelta 2015. Mikä on tämän päivän tilanne? Onko tuo Hesarissa mainittu uhkakuva täyttynyt?

Helsingin Sanomien artikkelista lainaus:

"Luterilaiset kirkotkin saattavat pian epäilyttää Venäjää

Ulkomaalaisten agenttien uhkasta on tullut käyttökelpoinen politiikanteon väline Venäjällä. Ensin agenteiksi joutuivat kansalaisjärjestöt, jotka saavat rahoitusta ulkomailta ja joiden toiminnan joku voi tulkita poliittiseksi."

Julkaistu: 9.5.2015 2:00

12

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No tilannehan on se, että Venäjä jyräsi Jehovan todistajat. Nyt siellä hiillostetaan heitä viranomaistoimin - myllätään kämppiä ja järjestetään potkuja töistä ja sen sellaista. Varmaan patmoslaiset katsovat tätä ihan hyvällä... kunnes sama vaino ulottuu myös kristittyinä pidettyihin raamattulaisiin.

    • SairasVenäjä

      Venäjä on peruuttelee natsistisin opein kohti stalinismia.

    • Vahvistettua.tietoa

      Ortodoksikirkon ja valtion suhde on Venäjällä perinteisesti ollut hyvin kiinteä. Useassa historian vaiheessa kirkon ja hallitsijoiden suhde ollut jopa niin läheinen, että on ollut vaikea tehdä selvää eroa valtiollisen ja hengellisen vallan välillä.

      Neuvostoliiton hajottua vuosien 1991 -1992 taitteessa Venäjän ortodoksisen kirkon edustajat vetosivat toistuvasti poliittisiin päättäjiin lainmuutoksen aikaansaamiseksi sellaisin tavoittein, että pienten ei-ortodiksisten ryhmien toimintaa lain toimenpitein voitaisiin säännellä. Asiakirjoista löytyy maininta siitä, että patriarkka Aleksi II 8. joulukuuta lähestyi kirjeellään parlamenttia esittäen, että oikeusministeriöön perustettaisiin komissio, jolla olisi mahdollista tehdä uskonnollisten yhteisöjen lakkauttamiseen tähtääviä päätöksiä.

      Tästä asiasta enemmän teologisessa aikakauskirjassa 6/2001, Venäjän uskonnonvapauslaki ja uskonnollisten vähemmistöjen asema. Helsingin Yliopiston opiskelijakirjasto oppimateriaalit.

      • "Asiakirjoista löytyy maininta siitä, että patriarkka Aleksi II 8. joulukuuta lähestyi kirjeellään parlamenttia esittäen, että oikeusministeriöön perustettaisiin komissio, jolla olisi mahdollista tehdä uskonnollisten yhteisöjen lakkauttamiseen tähtääviä päätöksiä."

        Putinille on ilmeisesti paljon hyötyä oman vallan säilyttämiseen, kun hän tekee kirkon kanssa näitä päätöksiä?


    • Luterilainen kirkko sateenkaarimessuineen, ja naispappeineen epäilyttää monia muitakin. On ihan tervettä suojella kirkkojaan noilta edellä mainituilta vaikutuksilta.

      Me tarvitsemme kipeästi uskonpuhdistuksen kirkoissamme, jotta ne eivät olisi enää vain pahennukseksi.

      • Ei kirkkoa tarvitse moiselta suojella, kirkkohan on pelkkä rakennus, ainakin palstan "tosiuskovien" mukaan, mitä taas tulee niihin ihmisiin jotka kirkossa viikoittain käyvät, heitä ei tunnu ahdistavan yhtään naispapit, liekkö syynä se, että tasa-arvoa on eletty jo jonkin aikaa, eikä ahdista myöskään sateenkaarimessut tai homojen vihkimiset, oliskohan syy , siinä kun niihin ei ole pakko mennä ja näin heteromiehenä muitten naimapuuhat ei jaksa ihan kybällä kiinnostaa.

        Mitä tulee sitten taas uskonpuhdistukseen , niin ihan sellaisena ilmaisena vinkkinä, puhdistaminenhan aloitetaan aina omista nurkista ja mitä uutisoinnin perusteella voi pääteellä niin näillä muilla uskonsuunnillahan on pitänytkin ihan kiirettä. Toisekseen jos aiot muuttaa jonkin yhteisön tai järjestön ajatusmallia ja harjoittaa "puhdistusta" niin, ihan oikeasti, tollanen ihan perusjuttu on se, että siihen pitäisi kuulua :O Aika vaikea voi olla sieltä ulkopuolelta alkaa toimimaan.


      • nähty.on kirjoitti:

        Ei kirkkoa tarvitse moiselta suojella, kirkkohan on pelkkä rakennus, ainakin palstan "tosiuskovien" mukaan, mitä taas tulee niihin ihmisiin jotka kirkossa viikoittain käyvät, heitä ei tunnu ahdistavan yhtään naispapit, liekkö syynä se, että tasa-arvoa on eletty jo jonkin aikaa, eikä ahdista myöskään sateenkaarimessut tai homojen vihkimiset, oliskohan syy , siinä kun niihin ei ole pakko mennä ja näin heteromiehenä muitten naimapuuhat ei jaksa ihan kybällä kiinnostaa.

        Mitä tulee sitten taas uskonpuhdistukseen , niin ihan sellaisena ilmaisena vinkkinä, puhdistaminenhan aloitetaan aina omista nurkista ja mitä uutisoinnin perusteella voi pääteellä niin näillä muilla uskonsuunnillahan on pitänytkin ihan kiirettä. Toisekseen jos aiot muuttaa jonkin yhteisön tai järjestön ajatusmallia ja harjoittaa "puhdistusta" niin, ihan oikeasti, tollanen ihan perusjuttu on se, että siihen pitäisi kuulua :O Aika vaikea voi olla sieltä ulkopuolelta alkaa toimimaan.

        "Aika vaikea voi olla sieltä ulkopuolelta alkaa toimimaan. "

        Siinä se perusongelma onkin. Kirkon ulkopuoliset tahot ovat kiivaasti "puhistamassa".


    • Asiasta ei ole juuri kuulunut muuta, kuin nuo JT:n vaino. Ehkä ovat hipihiljaa, jottei kukaan vain saisi täällä tietää, ettei kovin hyvin mene?

    • Onko vähemmistöuskontojen vainoista Venäjällä uusia uutisia?

      • Eipä taida olla - en ainakaan minä ole huomannut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      251
      3678
    2. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      65
      1392
    3. Taasko on ammuskeltu kaupungilla

      Mitä,mitä,mitä??? Tämä ei vetele!
      Kokkola
      41
      1194
    4. Ihmettelen sinua... En koskaan päässyt

      Selvyyteen että minkälainen olet pohjimmiltasi, mitä haluat minusta. Nyt näyttää että olet myös tosi hyvä valehtelija. E
      Ikävä
      67
      1116
    5. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      10
      1051
    6. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      55
      1010
    7. Mitä muka hyvää kaivatussasi on?

      Kysymys otsikossa
      Ikävä
      42
      829
    8. Onko kaivattusi

      ressukka? Miten on?
      Ikävä
      37
      806
    9. Koko maailma elää valhetta

      Lähestulkoon koko maailma elää valhetta. Tietomme on valhetta, luulomme arvailuja ja pahuus jokaisessa sydämessä, jos ei
      Uskonnot ja uskomukset
      358
      797
    10. Vuoden loppuun asti kaipaan

      Enkä katso sinä aikana muihin suuntiin. Jos tämä juttu ei etene mihinkään nykyisestä, niin unohdan sinut. En päätä ystäv
      Ikävä
      68
      785
    Aihe