Erotakko vaiko ei?

rakastunutjunttiin

Olen seurustellut nykyisen poikaystäväni kanssa 2 ja puoli vuotta. Seurustelumme aikana olen käynyt näitä samoja ajatuksia läpi, monia monia kertoja. Syynä siihen on miehen jälkeenjäänyt käytös niin sanotusti. Mies on suoraan sanottuna tyhmä. Hän ei ymmärrä arjen tavallisista asioista mitään, ei osaa käytöstapoja. Minä joudun hänen luona käymään siivoamassa, pesemässä pyykit, laittamassa ruokaa koska hän ei osaa itse tehdä mitään.

Ja toinen häiritsevä asia on miehen ylipaino. Aiemmin hän söi sipsiä ja karkkia joka päivä ja joi sokerilimpparia, kävi hakemassa pizzoja ja hampurilaisia grilliltä ja pizzeriasta. Nykyisin hän ei niin tee, mutta ylipaino on ja pysyy. Olen yrittänyt kannustaa häntä liikkumaan, mutta asiaan ei tule muutosta. Eli me emme siis asu yhdessä. Olen kuitenkin saanut hänet jättämään karkit vähemmälle ja olen kannustanut ruuanlaittoon ja antanut vinkkejä terveelliseen ruokailuun. Aina on sama vastaus, että hän alkaa nyt tekemään itse ruuat ja syö enemmän kasviksia jne. Ja joka kerta kun soitan ja kysyn mitä hän on syönyt niin vastaus on joko makkaroita tai hampurilainen.

Alkaa pikku hiljaa suututtamaan että opit ei mene päähän. Ilmeisesti se on miehelle niin haastavaa aloittaa elämäntapamuutos vaikka kuinka lupailee muuttuvansa. Tupakanpoltonkin hän on varmaan jo 43 sanonut lopettavansa mutta ei. Ja alkoholin käyttöäkin hän on luvannut vähentää. En ole huomannut mitään muutosta.

Olemme olleet lähellä eroa, koska en jaksa tätä enää. Vihapäissäni olen häntä haukkunut epäsuorasti tyhmäksi, saamattomaksi ja laiskaksi. Olen maininnut myös sen, että hän lupaa asioita, joita hän ei pysty pitämään. Harmittaa olla näin itsekäs ja ilkeä, että eroaisin näin "vähin perustein" mutta tämä asia vaivaa minua ja saa minut hermostumaan useasti. Rakastan kuitenkin miestäni, hän on paras ystäväni ja nautin seksistä hänen kanssa. Hän on luonteeltaan todella kiltti, koska hän kuuntelee minua kun minulla on huolia, hän (selvinpäin) on luotettava eikä juoruile asioista, hän haluaa auttaa minua minun ongelmien kanssa, kehuu minua. Sellaista en ole koskaan kenenkään muun kanssa kokenut, en koskaan. Se pitää meitä yhdessä vielä, mutta tuntuu että minulta palaa pinna tämän miehen junttimaisen käytöksen, epäterveellisten ruokatottumuksien kanssa.

Tunnen itseni todella ilkeäksi ja pinnalliseksi ihmiseksi. En itsekään ole täydellinen, ei kukaan ole. Mutta en kuitenkaan voi itselleni mitään, että nämä asiat minua häiritsevät. Olen kyllästynyt odottamaan sitä että mieheni olisi joskus fyysisesti hyvässä kunnossa. Sitä tuskin koskaan tulee tapahtumaan.

Mieheni on niin rapakunnossa, ettei pysty itse edes varpaankynsiään leikkaamaan, hän ei huolehdi hygieniastakaan, joka myös on ällöttävää. Minä en tiedä mitä tekisin? Olemme kokeilleet ottaa etäisyyttä välillä, mutta ikävä kuitenkin aina iskee. Minun on tarve päästä puhumaan hänelle niin usein. Olen myös todella mustasukkainen, joka myös saa minut aina soittamaan hänelle "tauon" aikana. Tuntuu, että en pysty seurustelemaan hänen kanssaan, en ainakaan koskaan perustamaan perhettä, mutta en kuitenkaan pysty olemaan erossa. Mitä minä teen? :(

9

706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juupajuuh

      No kuvittele että muutatte yhteen, perustatte perheen jne. Mies ei edellenkään "osaa" siivota, pestä pyykkiä, huolehtia hygieniastaan. Ei laita ruokaa/syö sinun laittamaa ruokaa (koska pahaa) syö mielummin pikaruokaa ja eineksiä. Istuu sohvalla/koneella piereskellen, pelaillen. Sinä hoidat kodin, lapset, ruuat, laskut jne. töissä käynnin ohessa.

      Kuulostaako unelma elämältä, vai siltä, että sinulla on ylimääräinen iso haiseva lapsi niskoillasi?
      Eroa, ja kasva henkisesti itsekkin, niin et enää "lapsimiehiä" saa niskoillesi. Olet itse alistanut itsesi siivoamalla ja hoivaamalla miestä. Aikuinen ihminen osaa kyllä opetella asioita, mutta ei kai sitä tarvitse vaivautua kun "mamma" tekee.

    • ihastunutjunttiin

      Totta... Haluaisin kuitenkin pitää miehen elämässäni jollain tavalla. Hänelle pystyy puhumaan ongelmista, eikä hän tuomitse minua mitenkään. Mutta yhteistä tulevaisuutta en meille nää.

      • TotuusSattuuQC

        Nuo ovat toki hienoja ominaisuuksia mutta ne eivät riitä parisuhteeseen. Parisuhde toimii vain jos se arkikin toimii eikä se oikein toimi jos toinen ei pysty itse huolehtimaan itsestään. Kyllä valitettavasti se henkinenkin yhteys rapautuu vähitellen jos mies ei tuosta muutu.


    • Silikoonimummo

      Eipä näytä hyvältä tilanteesi tuon vätyksen suhteen,eikä näytä olevan tarpeeksi halua muuttaa käytöstään.Tuskin sinä haluat tulevaisuutta tuommoisen kanssa ja jos muuttaisitte yhteen niin melko varmasti muuttuisi laiskemmaksi. Alussa ero tekee kipeää ja on yksinäinen olo,mutta ajan myötä helpottaa..Voit löytää todellisen helmen..älä tuhlaa aikaasi toivottomaan tapaukseen.

    • rakastunutjunttiin

      Ehkä en ole vielä tavannut sitä oikeaa ? Minä luulen kuitenkin, että jos sellainen tulee vastaan niin osaan paremmin luopua tästä miehestä. Ikävä kyllä asia on näin, mutta tämä suhde ei toimi. Seuraavaksi pitää miettiä, miten pystyn hänelle kertomaan tämän asian. Hän vaikuttaa kuitenkin olevan minuun niin hirveän rakastunut että asia on hänelle varmaankin todella raskas.

      • TotuusSattuuQC

        "Ehkä en ole vielä tavannut sitä oikeaa ?"

        Vaikuttaa aika vahvasti siltä.

        " Minä luulen kuitenkin, että jos sellainen tulee vastaan niin osaan paremmin luopua tästä miehestä."

        Varmasti. Heti kun saat suhteen jossa voitte olla kaksi tasaveroista itsestään huolehtivaa aikuista niin ihmettelet miten ihmeessä saatoit aikaisemmin tyytyä nykyisen kaltaiseen suhteeseen.

        "Hän vaikuttaa kuitenkin olevan minuun niin hirveän rakastunut että asia on hänelle varmaankin todella raskas."

        Kyllä tuo vaikuttaa miehenkin puolelta enemmän riippuvussuhteelta kuin tasavertaiselta rakkaussuhteelta, joka ei tietysti tee sen loppumisesta sen vähemmän ikävää. Mutta rakkauden kauneus ja tragiikka samaan aikaan on juuri siinä että oma rakkaus ei mitenkään velvoita sitä toista rakastamaan takaisin. Miehen rakkaus sinua kohtaan ei siis velvoita sinua tuntemaan samoin.


    • Jhuik

      Oliko sun poikakaveri jo eka kerran tavattaessa ylipainoinen ja epähygieeninen ja laiska? Jos oli nii sillon ei kannata puhua mistään muuttumisesta.. se ei siitä miksikään muutu!

    • rakastunutjunttiin

      Sellainen hän oli tavatessammekin, joten muuttumisesta voi tuskin edes haaveilla! Mutta silloin jostain syystä ihastuin hänen tyyneen luonteeseensa. Pyöreämpi mies on seksikkäämpi, näissä makkarinpuolella. Mutta pitää parisuhteessa olla paljon paljon muutakin. Olen kuullut sanottavan, että piirteet ja asiat joihin miehessä ihastuu, alkaa myöhemmin ärsyttämään. Se kuvaa hyvinkin juuri tätä.

    • hyiyöks7

      Mies joka ei peseydy ja vaihda vaatteitaan on vajakki.
      Tod näk eläimiinsekaantuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe