ikärasismia ja kyykytystä

suomi100kyykytys

Työnantajat irtisanoo 50v väkeä oli sitten tohtori, mestari tai kauppa-apulainen! Tämä siitä huolimatta että laissa sanotaan että syrjiminen iän perusteella on RIKOS! Irtisanomiselta välttyy jos on itse päättämässä. Kumma juttu muuten että jos toimari itse on 50v - 64v niin silloin ei ole puhettakaan potkuista? Firman hallituksissa istuu vieläkin vanhempaa väkeä! Silloin päteekin se että talosta lähdetään vasta eläkkeelle tai muulloin kun ko. tyyppiä huvittaa?

Kun 50 vuotias alan täysin osaava tekijä on saatu ulos jostain firmasta, uutta työpaikkaa ei sitten enään ikinä löydykään! TE-toimiston johtajat puhuu Sipilän hallituksen oppia että työttömät työntekijät täytyy vaikka pakottaa töihin ettei tuntuma työntekemiseen häviä?

Samalla Sipilän sininen-kepu-kokoomus-hallitus tehtailee työttömille ruoskalakejaan jotka pakottavat ottamaan ihan minkä tahansa työn ettei menetä työttömyyskorvauksiaan ja eläkeikää hilataan kokoajan ylöspäin! Vaikka rikoksen tekee työnantajat, ei ikärasismista tule heille rangaistuksia, eikä muista lakiin merkityistä syistä. Sen sijaan työttömiä saa rangaista ihan vapaasti työantajan ikärasismista sekä potkujen yhteydessä että palkatessa väkeä!

Nyt kun suomen talouden kiito on sitten taas alkanut, kansainvälisen noususuhdanteen vuoksi ja huolimatta hallituksen toimista, myös parku siitä että esim. IT- ja rakennusalalla on vaikea jos ei mahdotonta löytää työntekijöitä? Kaiken sen varoittelun jälkeen mitä on mediassakin ollut vuosikausia. Että pitäkää nyt ne osaajat firmassa tai kilpailija nappaa ne!

Siltikin, yli 50v väkeä on edelleen työttömänä ja ei kelpaa tälle itkupilli porukalle! Ei se ammattitaito ole suurimmalta osaltaan mihinkään kadonnut. Muistan kun meidänkin taloa joskus rakennettiin niin joku liki 80v ukkohan sinne piti hakea neuvomaan 30v-40v nöösipoikia kun ei hommasta tahtonut muuten tulla mitään!

Tulin lukeneeksi joulun aikaan pari LinkedIn blogia n. 50v palkkaamisesta. Kummatkin taisi olla USA-tarinoita mutta sama se on näköjään nykyään suomessakin, "talousopit" tulee ison rahan painostuksella USAsta.
Kummatkin tarinat toistivat suurinpiirtein samaa kaavaa. Tyyppi kysyy mielipidettä ja toinen ilmoittaa aikovansa palkata n. 50v työntekijän. Alkaa mahdoton voivottelu ja varoittelu että luovu nyt ihmeessä moisesta hullutuksesta. Siitä varoittaa bisnes-tutut, oma suku, kaverit ja olisko ollut vielä lähi-kirkon pastorikin manauksessa mukana?
Kumpikin tyyppi päättää silti palkata tarjokkaansa kun ura näyttää kandilla päällisin puolin ihan hyvältä. Ja lopputuloksena kummallakaan työnantajalla ei ole iiiiiiikinä ollut niin onnistunutta rekryä!!!

Täh? Mikä on se oppi ettei 50v työntekijää saa palkata tai tulee vähintäänkin maailman loppu?

12

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kansanviholliset

      Juurikin näin, Suomi on sairas maa tälläkin saralla.

      Mutta sitä saa mitä tilaa eli jo lähitulevaisuudessa tulee yhä enemmin konkursseja ja lisääntyvää työttömyyttä sen taasen aiheuttaa nämä vuokrafirmat ja työvoimalla keinottelu kuten virolaiset,polakit,latvialaiset yms. halpatyöläiset jotka vääristävät kilpailua ja polkevat palkkoja.

      Koko ns. nousukausi on vain silmänlumetta missä on sijoitusasuntoja simona vääntävä raksa ja joku telakka sekä rupunen autojen kokoamistehdas, mukamas työllistäisivät sanotaan vaikka 2-3 vuoden päästä enää moniakaan ja lisäksi nuo teollisuuden alat työllistävät vain muutaman tuhatta suomalaista joten ei auta 500 000 työttömän työllistämiseen mikään paitsi Sipilän tilastokikkailut.

      Suomesta ovat käytännössä teollisuustyöpaikat poistuneet kiinaan ja viroon ja ne eivät tule enää koskaan takaisin, tietysti joku valopää seuraavaksi kertoo taas satuja kun meillä on IT-ala yms... mutta massoja ei työllistetä sillä eikä paitoja pesemällä tai lähihoitajina perseitä pyyhkimällä.

    • suomi100kyykytys

      Työntekijöitä irtisanotaan firmoista viimeistään 50 vuotiaana ja tehdään samalla ikärasismi-rikos mutta jos kansalta kysyy mielipidettä kykenemisistä niin päätökset ovat yleensä toiset? Suomeen valittiin juuri suoralla kansan vaalilla presidentti joka täyttää tänä vuonna 70v! Kun virkakausi loppuu hänellä on ikää 75.

      - Tarja Halonen, kun presidentti-virkakausi loppui ikä oli 69.
      Elokuusta 2010 lähtien Halonen on toiminut myös YK:n pääsihteerin asettaman kestävän kehityksen korkean tason paneelin rinnakkaispuheenjohtajana (ikä nyt 74).
      - Martti Ahtisaari, kun presidentti-virkakausi loppui ikä oli 63.
      (Ei asettunut toiselle kaudelle.)
      - Mauno Koivisto, kun presidentti-virkakausi loppui ikä oli 71.
      - Urho Kekkonen, kun presidentti-virkakausi loppui ikä oli 82.

      USAn presidentinvaaleissa kolme viimeistä ehdokasta oli
      Bernie Sanders, ikä 76
      Hillary Clinton, ikä 70
      Donald Trump, ikä 71

    • UuttaVerta

      Kyllä viiskymppiset joutaisivat jo eläkkeelle.

      • okjh

        Kyllä minä olen valmis vaikka eläkkeelle mutta Sipilän hallitus nostaa eläkeikää ja samalla säätää lakeja joiden tarkoitus on vain kiusata meitä pakolla työttömiksi tehtyjä!


    • suomi100kyykytys

      YHDENVERTAISUUS-VALTUUTETUN KERTOMUS K 6/2018 vp - TYÖSYRJINTÄ
      https://www.syrjinta.fi/documents/10181/36404/Yhdenvertaisuusvaltuutetun kertomus eduskunnalle 2018/493f58dc-34c4-4255-b6aa-e9be8e14e9b6#Eduskuntakertomus_Yhdenvertaisuusvaltuutettu_042018_v2.indd:.73517:60

      "Yhdenvertaisuusvaltuutettu katsoo, että syrjinnän uhrin oikeussuojan vahvistamiseksi yhdenvertaisuusvaltuutetulla tulisi työsuojeluviranomaisten ohella olla toimivalta arvioida myös työelämässä tapahtuvaa syrjintää."

    • entduunarinykyrittäjä62v

      Kyllä pitkällä työkokemuksella ja hyvällä osaamisella viiskymppinen vois usein perustaa myös firman ja näin työllistää itsensä, mahdollisesti muitakin. Valittaminen ja purnaaminen ei voi olla ratkaisu kaikkeen.

      • eiikinä

        Niin voi. Tulee mahdollisuus sotkea asiansa perusteellisesti. Jos on jo maksanut asuntonsa ja ottaa sitä vastaan lainaa, voi mennä perheen asunto vasaran alle. Samoin suvun kesämökkiosuus t. muut vanhusten perinnöt. Omat kersat jää sitten puille paljaille!

        Jos infarkti iskee, kuka tekee työt ? Yrittäjän sos.turva on olematon.

        Jos ei perehdy työlakeihin riittävän hyvin voi töpeksiä työntekijöiden rekryssä ja joutua korvausvelvolliseksi.

        Mutta oot vapaa yrittämään 24/7. Lomia et tarvi, ethän?


      • suunniteltuavedätystä

        No just'joo. Että kaikki 50v firmaa pystyyn vaan.
        Eipä siinä puhu mikään ruudinkeksiä ; )

        Kun nykyään työnhaku on laitettuna nettiin, niin kaikki jotka ovat täyttäneet tai täyttämässä 50v ei pääsekkään ikäosiota pidemmälle.
        Hienosti suunniteltu, ei ainaskaan tule mitään odotuksiakaan.

        Mutta, jos ei olisi työttömiä, niin palkat kohoaisivat pilviin ja niinhän virkamies ihmiset eivät halua asiassa käyvän. Eikä sen livulla voisi maahanmuuttajiakaan rahdata, mutta nyt niitä tuodaan, että työttömyysprosentti pysyy kohdillaan.

        Jostakinhan pitää saada kaikenmaailman avustusrahoja valtion kassaan, josta isokenkäiset saavat lunastaa korvamerkitsemätöntä rahaa.


    • suomi100kyykytys

      Olet oman elämäsi MacGyver!
      Tuli testattua hesarin uusavuttomuus-testissä että olenko minä testin tekijöiden mielestä avuton? "Oletko oman elämäsi MacGyver, keskitason tallaaja vai sittenkin uusavuton. Testi on leikkimielinen ja tietenkin epätäydellinen."
      http://dynamic.hs.fi/2018/uusavuttomuustesti/

      Testissä ei ollut mitään ylivoimaisen vaikeaa vaan ihan tavallisia jokapäiväisiä juttuja. Testin aiheina olivat: Kotityöt, Raha, Tietotekniikka sekä Terveys ja psykologiset taidot. Minun lopullinen tulokseni: "Olet oman elämäsi MacGyver!"
      Tulokseni mukana annettiin vielä tällaiset kommentit:
      "Vastaustesi perusteella selviät liki tilanteesta kuin tilanteesta."
      "Et vastannut yhteenkään kysymykseen, että kysyisit apua esimerkiksi kavereiltasi tai vanhemmilta."

      Aivan, näin kävi. Sitä sanotaan elämän kokemukseksi.
      Näitä oman-elämänsä-MacGyvereita on TE-toimiston työttömyyskortistoissa edelleenkin vaikka kuinka koska heillä on tätä elämän kokemusta. Niin, ja he eivät ole enään 20v!
      Ihmettely siitä että "et kysynyt asioista vanhemmilta" kylläkin paljastaa sen että kyselyn tekijätkään eivät ole lienee kovin vanhoja? Tai ainakin sen että testi oli tehty juurikin uusavuttomille.

      Vaikka sanotaan että maassa alkaa olla yleinen työvoimapula silti näitä 50v täyttäneitä ei palkata oikeisiin töihin? Harjoittelijoiksi ilman palkkaa he sentään kelpaavat!
      Ikäsyrjintä on edelleen RIKOS mutta Sipilän hallitus on oikein urakalla syyllistänyt myös ikäsyrjintä-rikoksen kohteeksi joutuneita ja suorastaan vainoaa heitä erilaisilla keppi-laki-esityksillä jotka kaikki ei ole edes peruslain mukaisia!

      • kysy_niin_opit

        vinkkien ja neuvojen/ avun kysyminen toisilta on viisautta. Se että aina puurtaa härkäpäisesti kaiken itse on varsinaista hölmöyttä. Silloin elää tynnyrissä omien pikeentyneiden uskomusten varassa. Neuvon ja avun pyytäminen on taitolaji jonka voi oppia.


      • suomi100kyykytys

        Tuota... kysymyksessä oli siis uusavuttomuus-testi? Tiedätkö mitä uusavuttomuus tarkoittaa? Jos et tiedä niin kysy toisilta että saat viisautta, ehkä. Kysy vaikka äidiltäsi.

        Jos on tarkoitus selvittää että osaako perusasiat kysymättä niin ei silloin kysellä toisilta tai perusteta neuvottelukuntaa. Jos tietää asian jo kysymättäkin niin miksi pitäisi kysyä? Se on sitä tehokkuutta että tekee kun kaikki on selvää. Tosin, ei yo. kyselyssä pidetty satunnaista kyselyä tai nettiselailua ongelmana, vaikka ihan perusasioista olikin kyse.
        Jos joku on tienpientareella verissään ja henkityksestä ei ole tietoakaan, alatko sinä soittelemaan tutuille ja räpläämään netistä kuukkelilla vastausta? Ihan vinkkinä - jotkin asiat on vain tiedettävä koska ei ole aikaa naamakirjan räpläämiseen tai muuhun vastaavaan "kilauta-kaverille"-toimintaan ja tuollaisessa tapauksessa pitäisi pelastaa ihmisen henki välittömästi!

        Jos on tarvis selvittää tiimityöskentely-taidot ja sosiaalinen äly niin tottahan siihen tehdään erilainen testi. Tai kysely, eihän se ollut edes muuta kuin kysely. Tähän kyselyyn kuului ehkä yksi sosiaalisuuteen liittyvä kysymys.

        Kyllä minä kyselenkin kun en itse jotain asiaa osaa tai tiedä. Noiden kyselyssä kysytyistä perusasioiden osaamisista ja tietämisistä huolimatta maailmasta löytyy ihan varmasti vielä asioita joista en ole edes kuullutkaan. Ja ihan varmasti en osaa kaikkea. Eri asia sitten tarvitseeko minun edes tietää niistä?


    • rgrgrg

      "Etenkin Etelä-Suomessa on useiden alojen kohdalla päätetty luopua saatavuusharkinnasta, jonka mukaan työpaikkaan pitäisi ensisijaisesti palkata suomalainen, tai Euroopan talousalueen kansalainen."
      https://yle.fi/uutiset/3-10157471

      "Saatavuusharkintaa ei sovelleta aloihin. Esimerkiksi tutkijoihin, urheilijoihin, tai "erityisosaamista vaativissa asiantuntijatehtävissä" toimivien kohdalla harkintaa ei tehdä. Saatavuusharkinnan ulkopuolelle jäävät ammatit on määritelty erikseen ulkomaalaislaissa."

      Saatavuusharkinnan kiertävän "erityisosaamista vaativissa asiantuntijatehtävissä" määritelmää onkin tulkittu niin että ikäsyrjintää voidaan jatkaa. Ainakin Sipilän hallituksen ajan. Ruotsissa on jo maahanmuutto noussut isoimmaksi vaaliteemaksi, ehkä myös suomessa tulee näin käymään? Sotekustannuksista valehteleminen ja pääkaupunkiseudun kuntapäättäjien nykyisen sote-virityksen vastustus saattaakin nopeuttaa vaaleja?

      Saatavuusharkinnasta vapautettuja ammatteja alueittain:
      Uusimaa: ravintola- ja suurtaloustyöntekijät ja tarjoilijat (pois lukien pikaruokatyöntekijät), kotiapulaiset, lastenhoitajat, toimisto-, hotelli-, laitos- ja kotisiivoojat, useat rakennusalan ammatit.

      Varsinais-Suomi: maataloustyöntekijät, puutarhatyöntekijät, kokit (pois lukien pikaruokatyöntekijät), metalliteollisuuden ammattilaiset (pois lukien avustavat tehtävät ja kokoonpanotyö), useat rakennusalan ammatit, kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen kuljettajat.

      Häme: maatalous-, metsä- ja puutarhatyöntekijät, koneistajat, hitsaajat.

      Pirkanmaa: hitsaajat, kaasuleikkaajat, koneenasettajat, koneistajat, rappaajat, kirvesmiehet, betonirakentajat, raudoittajat, putkiasentajat, rakennussähköasentajat, maanrakennusalan työntekijät, maatalous- ja puutarhatyöntekijät.

      Kaakkois-Suomi: kuorma-auton ja yhdistelmäajoneuvon kuljettajat silloin, kun kyseessä on rajan ylittävä ulkomaanliikenne ja työstä vain pieni osa tapahtuu Suomessa.

      Pohjois-Savo: metalli- ja konetekniikan alan erityisosaajat, maa- ja puutarhatalouden kausiluonteiset työntekijät, siivoojat.

      Etelä-Savo: maataloustyöntekijät, kotieläinhoitajat.

      Pohjois-Pohjanmaa: maataloustyöntekijät, lomittajat, puutarhatyöntekijät, ohjelmistokehittäjät.

      Kainuu: koneistajat (erikoisosaaja), hitsaajat (erikoisosaaja), kirjanpitäjät, palkanlaskijat.

      Lappi: Metsänhoitajat, matkaoppaat, siivoojat, pesulatyöntekijät, maataloustyöntekijät, tarjoilijat, kokit, autonasentajat, raskaskoneasentajat, kuljetusalan työntekijät, turvetyömaiden koneenkuljettajat, metallialan työntekijät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe