Normaalia vai ei?

Nimimerkki82

Olemme mieheni kanssa olleet useita vuosia naimisissa, teinivuosista saakka yhdessä. "Normaali perhe", käymme töissä, meillä on lapsia ja talousasias kunnossa. Kukaan ei päällisin puolin näe meissä mitään rai uskoisi tätä. Väkivalta on heijastanut suhdettamme koko elämämme jo teinivuosista saakka. Nyt aikuisiällä vasta olen alkanut miettimään, onko se normaalia kun tilanne räjähtää käsiin.Kotona aikoinani vanhemmilla oli isän puolelta fyysistä väkivaltaa äitiäni kohtaan ja äidiltä henkistä väkivaltaa isääni kohtaan. Mieheni on hyvin voimakastahtoinen ja voimakas sanainen. Riitamme alkaa "perusasioista", kotitöistä, laskujen maksusta ja ennen kaikkea menemisestä. Eli myönnän.. olen nainen joka valittaa. Tykkään että paikat on kunnossa, lapsilla säännöllinen rytmi tms.. olen nipottaja. Olen niin kyllästynyt kun asiat eivät hoidu ja tästä minun valittamisesta on seurannut miehen väkivalta minua kohtaan. Mieheni perustelee väkivaltaisen käytöksensä sillä, että minun pitäisi lopettaa valittaminen, ettei se mene aina siihen että hänellä palaa valittamisesta hermo ja että anon itkien armoa ettei hän hakkaa. Olen ääneen ihmetellyt joskus asiaa, että onko tämä normaalia niin hänen mielestään sitä on muissakin perheissä että mies käy naiseen käsiksi. Sekä perustelee sen sillä, että joutuihan isäskin äitiäs hakkaamaan kun se valitti. Sama tilanne on siskollani, mies hakkaa sitä samojen asioiden perusteella. Onko näin, että tämä verenperimänä tuleva valitus on niin vahvaa henkistä väkivaltaa, että mies on jo tässä tilanteessa "oikeutettu" vaijentamaan vaimo voimakeinoin? Vai ovatko nänä miehet saaneet vahvistusta ja tuntevat oikeutusta saada hakata vaimoaan, kun tietävät etteivät ole ainoita. Perustelevat sen sillä, että meidän suvussa on niin pahat geenit vittuilla jonka seuraus on se, että vaimo saa köniin. Yritän kirjoittaa tämän jutun juuri siitä näkökulmasta, etten puolustele omaa valittamistani. Koska se mikä minulle on epäselvää on se, onko mies todella oikeutettu vaijentamaan vaimo väkivalloin?

3

2776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskomatontahöppää

      Vielä kysytkin onko normaalia saada turpaan tämän tästä. Vielä tuttusi on saman kohtalon kokenut. Niin mietitään onko normaalia että saa tupaan lyödä puolisoaan. Kai nyt osaat tähän vastata? Mieti jos lapsesi kokee saman ja tiedät sen minkä ohjeen annat? Saako millään syyllä lyödä toista? Kyllä pitäisi osata tehdä loppu. Vaikka Erokin on rankkaa mutta ei se tuo sun turpaan ottaminen ja uhriutuminen tule tuomaan kruunua sulle. Vuosia vielä lyönyt kun olet niin vittumainen. Haloo onko järkesi tuosta turpaan otosta niin turta ettet osaa enään päättää onko se normaalia. Lyötkö itse koskaan? Vaan olet iskujen vastaanottaja pelkästään? Kylläpä opetatte lapsillenne hyvin miten suhteessanne touhutaan. Ei ne sokeita eikä kuuroja ole. Muista se. Vai ihan valitset liikaa. No kuka se tuhlaa rahat? Siivoaa huonosti? Vai miksi se turpaan sua lyö? Ja tosiaan onko normaalia?

    • siinäpäpähkäilet

      No jos et osaa päättää onko normaalia niin Mietipä onko tämä normaalia? Pitkässä liitossa mies kulkee pitkin kyliä naimassa naisia toisten tietäen ja vaimo esittää normaalia perhe elämää. Onko mielestäsi tuo normaalia perheelämää? No minusta ei mutta jospa se joillekin on normaalia. Sinun kysymykseen vastaan samoin ei ole normaalia. Mikä on normaali perheen elämä? Ulospäin näyttäen kulissia että kaikki normaalia tilannetta näyttäen? No mikä on tuo normaali? Väkivalta? Pettäminen? Muunlainen sairas suhteilu? Vai onnellinen perhe joka ulospäin näyttää normaalilta?

    • Hei,

      Hienoa, että olet lähtenyt hakemaan vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. On ikävä kuulla, että olet kokenut väkivaltaa perheessäsi. Perheessä tapahtuva väkivalta on aina tekijän vastuulla, ja vahingoittaa koko perhettä. Väkivaltaa ei voida selitellä tai perustella. Usein, jos väkivalta on jatkunut pitkään, voi käydä niin ettemme enää ajan kuluessa tunnista väkivaltaa elämässämme ja väkivallan teot normalisoituvat osaksi arkea. Väkivalta harvoin loppuu itsestään, vaan voi paheta vuosien saatossa. On tyypillistä, että väkivallan tekijä syyllistää uhriaan väkivallasta.

      Väkivallasta on kuitenkin mahdollista selviytyä. Väkivaltaisessa suhteessa eläminen on aina riski hyvinvoinnille. Väkivallan esiin tuominen on aina henkilökohtainen päätös eikä sitä tehdä hetkessä. Väkivalta ei lopu ilman tilanteeseen puuttumista. Väkivaltaan kannattaa aina hakea apua. Eri järjestöillä on tarjota maksutonta matalankynnyksen keskusteluapua niin väkivallan uhreille kuin tekijöillekin. On tärkeää, että et jää tämän asian kanssa yksin.

      Täältä voit lukea lisää tietoa lähisuhdeväkivallasta https://www.riku.fi/fi/erilaisia rikoksia/lahisuhdevakivalta/.

      Rikosuhripäivystyksen lähimmältä palvelupisteeltä voit saada tukea ja apua tilanteeseesi. Täältä löydät palvelupisteidemme yhteystiedot https://www.riku.fi/fi/yhteystiedot/. Voit tulla juttelemaan asiasta myös Rikosuhripäivystyksen chattiin. RIKUchat on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19. Hae rohkeasti itsellesi perheen ulkopuolista apua.

      Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe