Avoerossa talo

Jht

Hei.
Tulossa avoero, toinen osapuoli ostaa toisen pois talosta. Laina 50/50. Lainaa toinen lyhentänyt vähän enempi kk. Mutta toinen on sitten hoitanut kodin ja lapsen siitä hyvästä ja näin se sovittiin lainaa ottaessa.
Sekä se kumpi enempi lyhentänyt on saanut verovähennykset kokonaan.
Eli kysymys eikö erossa kuulu jakaa tasan eikä toinen voi saada enempi?
Miten se menee, talonarvo-jäljellä oleva laina=summa ja se jaetaan puoliksi?
Meneekö minulla jotain veroa kun olen se joka myy osuuden pois?
Kiitos jos joku osaa vastata.

8

2490

Vastaukset

 • Hmm hankala juttu.

  Onko tuo talo ja laina teidän kummankin nimissä? sitten periaatteessa se jaettaisiinkin niin, että myyntihinta-laina jaettuna tasan teille molemmille.

  "Sekä se kumpi enempi lyhentänyt on saanut verovähennykset kokonaan." Miten se on onnistunut?

  "Meneekö minulla jotain veroa kun olen se joka myy osuuden pois?". Jos et saa voittoa, ei mene veroa.

 • Sen voi keskenään sopia miten lainasta maksetut korot huomioidaan verotuksessa. Mikäli myyt oman osuutesi (50%) talosta ex-puolisollesi niin hän maksaa siitä sovitun kauppahinnan lisäksi varainsiirtoveron (4%) Sinulle ei tule mitään veroseurauksia tuosta.

 • Ei ensiasunnosta mitään veroa mene. Ositus tehdään aina erotessa 1/2.
  Kannattaa arvioittaa asunto tämän päivän hintaan.

 • Avoerossa aina jaetaan omaisuus sen mukaan, kun on sitä kartuttanut. Siis, jos toinen maksaa enemmän asunnon velkaa niin hän saa asunnon myynnissä tasetta.

  Jos on sovittu, että toinen maksaa enemmän lainaa niin se pitää tehdä kirjallisena ja todistajat alle.

  Kaikki kuitit syynätään ja lasketaan, että toinen ei pysty kartuttamaan omaisuuttaan avopuolison kustannuksella.

  Menkää avioliittoon, jos on tarkoitus hyötyä puolison tuloista. Avoliitossa se ei onnistu, kun Suomen laki on valitettavasti sellainen.

 • Mitkä kuitit siellä syynätään? Syynätäänkö kattoremontin tekijän kuitit ja rautakaupanlaskut?

  • Kyllä ne kannattaa syynätä kaikki remonttilaskut varsinkin, jos oli kuten meillä eli vain toinen maksoi remonttikuluja lähes 20 000 euroa ja toinen ei penniäkään.


  • eksäääää kirjoitti:

   Kyllä ne kannattaa syynätä kaikki remonttilaskut varsinkin, jos oli kuten meillä eli vain toinen maksoi remonttikuluja lähes 20 000 euroa ja toinen ei penniäkään.

   Entäs tuhannen työtuntia timpurointia, siis vuosikausia kaikki vapaa-aika.


 • Talon puolikkaasta maksetusta rahasummasta menee varainsiirtovero. mutta jos siihen riittää jo pesässä olevat rahat ei mene varainsiirtoveroa. Se pitää todisaa olevan esim.pankkitilillä. Jos siihen pitää ottaa erillinen laina pankista, sitä menee se varainsiitivero( entinen nimi leimaver ). Yleensä omakotipuolikkasta menee varaisiitovero. Jos toinen on kustantanut remontteja hän saan ne summat hyvityksenä. Jos ositus on tehty laittomasti ei toinen saa siihen kiinteistöön lainhuutoa ja silloin se on mitätön. Kannattaa ottaa juristi tekemään paperit. Pankillakin on omia juristeja.Onkotalon tontti toisen perintöä ja onko se nyt molempien nimissä. Onko teillä paperilla sopimus eron varalle.. Se vähemmän lainaa maksanut on aika heikossa tilanteessa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.