Vaadimme sananvapauden palauttamista

Vaadimme sananvapauden palauttamista keskusteluun Juutalaisuus. Pitääkö kerätä oikein nimilista?

34

736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaffafani

      Komppaan.

    • Mitä te haluatte sanoa ?

      • HeilGyörgyMeilJeesus

        Halusimme sanoa, mutta sananvapauden rajoittajat, Suvakki24 poisti vastauksen.

        Aloitus on sikäli turha, että niin kauan kuin Suomessa vallitsee kommunistinen diktatuuri, sananvapautta ei ole. Kysymys on siis turha.

        Tiedämme ystävämme ja tiedämme vihollisemme. Vihollisemme sensuurilla vahvistavat esittämämme totuuden.

        Tämä on tosi paha väittämä, mutta tosi: maailman valtaapitävät juutalaiset, kuten G. Soros maailmanhallituksineen, NWO ovat asian takana. Ei ole antisemitismiä kertoa totuus. Ties vaikka György itse olisi se juutalaisten vapahtaja, pahojen kristittyjen näkökulmasta antikristus.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/George_Soros

        Minuakin juutalaiset vetivät kauan höplästä, kunnes tajusin huijauksen.
        .


    • Shum

      Täältä tulee ehdottomasti jatkossakin poistaa kaikki kirjoitukset jotka eivät liity millään tavoin tämän uskontopalstan aiheeseen ja jotka ovat epäasiallisia, tai antisemitistisiä vihakirjoituksia.
      Tätä keskustelufoorumia ei ole tarkoitettu rasistien vihanlevitys- tai temmellyskentäksi.

      • Ehkäpä tuo ei liity palstan aiheeseen.


      • fari.g kirjoitti:

        Ehkäpä tuo ei liity palstan aiheeseen.

        Sinä syytät, että juutalaiset poistivat.

        Jos tuollainen kannanotto olisi täällä, joku toinen sanoisi, juutalaiset ovat tätä mieltä, luin tämän juutalaisuuspalstalta.

        Jos juutalaiset poistivat, johtunee se siitä, että he haluavat olla täysin neutraaleja sen suhteen kuka Suomessa ketäkin tönii.


      • Saathan sinä minua töniä, en ole koskaan kieltänyt.

        Sitäpaitsi minä olen aina rakastanut venäläisiä maatuskoita ja lumisaatteessa kiitävää troikkaa, kun tienoon peittää lumi jää ja hiutaleet leijailee, kasakkahattuja, ja karvaisia kauluksia, muistolehtoja ja karjalan kunnaita, kun lehtii puu ja koivikot tuuhettuu, kun hiljaa virtaa Don ja Volkagalla lautturit laulaa, että raa raa Rasputin rakastaja rasputin.

        Olen hyvin romattinen suhteessa venäläisyyteen.


    • SallittuaSolvaamista

      S24 sääntöjen vastaista ei ole solvata Venäjää ja sen presidenttiä joka S24-sivustolla ja esittää perättömiä väittämiä Venäjän aikeista miehittää Suomi.

    • Sickandtired

      Sananvapaus ei toteudu enää Suomessakaan. Kun Suomen menoa seuraa, niin ei paljon poikkea Pohjois-Koreasta. Mutta tärkeä kysymys kaikille: Kenelle/mille taholle valtiot ovat velkaa ja miten se velkaraha luodaan? Totuudesta pitää voida keskustella ilman sensuuria, ikävä kyllä näin ei ole.

    • Asiasta kolmanteen.

      Onko sanoilla Enkeli ja En Gedi mitään yhteistä.

      Essealaiset asuivat lähellä En Gediä ja he eivät käyttäneet yksilöistä mitään nimiä, " he kieltäytyivät paljastamasta enkelien nimiä."

      Puhuvatko he tuossa itsestään vai jostain muusta.

      • ArkangelinEvankeliumi

        Ei ole mitään tekemistä keskenään.

        Sana enkeli tulee suomenkieleen ilm. venäjänkielestä, angel. Kaupunki Arkangel = Arkkienkeli.

        Suomenkieli on puolillaan venäjästä vääntäytyneitä sanoja ja termejä kun olemme vuosituhansia keskenämme täällä Pohjolassa asustelleet.

        Ruotsalaiset hyökkäsivät maillemme (nyky-Ruotsiin ja -Norjaan) vasta n. vuosien 900 jälkeen, jostain Iranin suunnalta tullut tuhoaja- ja ryöstelijäkansa, eivät todellakaan alueidemme alkuperäiskansaa! Siihen loppui rauha Pohjolassa, eikä riitojen loppua näy vieläkää, siitä hurrit Suomessakin pitävät edelleen huolen. Suomenniemen puolella sijanneita Kalevalan ja Kainuun kuningaskuntien puolelle he tulivat ja aloittivat hävittää joskus 1200-luvulta alkaen. Muuan Lalli niin kypiintyi yhteen piispanasuiseen hurri-ryöstelijään, että tappoi svenssonin Köyliön järven jäälle.

        Heikäläisten valheita on myös mm. se, että he olisivat tuoneet kristinuskon Suomeen. Suomi oli jo Venäjältä päin levinneen ortodoksikristillisyyden vaikutuksen alla, paavi "ruotsalaisineen" myöhästyi lähes 1000 vuodella.

        Ortodoksisuus tuli Suomemme alueille jo ensimmäisten vuosisatojen aikana, viim. 500-luvuilla. Ortodoksisen kristinuskon Venäjälle vei itse Jeesuksen opetuslapsi Andreas, kulki evankeliumimatkoillaan lähelle nyk. Moskovaa, hyvä jos ei peräti Laatokalle asti. Kannaksen paikkakuntiin kuuluu sen muistona ent. suomenkielinen kylä Antrea. Tätä historiaamme ruotsalaiset ovat meiltä vimmatusti salailleet kuten paljon muutakin. Vihollinen on aina vihollinen, heillä on omat valheensa miehittämiensä kansojen lapsille.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Antrea

        Tämä on vastaus kysymykseen ja liittyy juutalaiseen uskontoon.

        Etköhän sinä tämän tiennytkin. Olen kyllä kuullut tuon nimen suomennoksen mutten enää muista. Google-kääntäjä on surkea. Ein Ged = "Ei ole Gaddia".
        .


    • K äsitys enkeleistä tulee evankeliumista, Eenokin kirjasta ja Josefus mainitsee sanan essealaisten yhteydessä, joten se kertoo joistakin ihmisistä, jotka liikkuivat nimettöminä.

      Apostolien teoissa jotkut pääsivät vankilasta, kun enkelit avasivat oven. Jotkut lyötiin kuoliaaksi jos eivät luovuttaneet koko omaisuuttaan yhteiseen käyttöön. Joku vietiin haudasta, kun enkelit vierittivät kiven.
      Juuri essealaisilla oli yhteinen omaisuus, kaikki uudet tulokkaat luovuttivat omaisuutensa yhteiseen käyttöön. Tosin heillä ei lyöty kuoliaaksi, vaan siitä selvisi katumusharjoituksella.

      On kysymys todellisista ihmisistä, ei mistään henkiolennoista.

      • HabeitTaivaissa

        Enkelit eivät ole ihmisiä. Kai sinä nyt sen verran juutalaisten Raamattuun uskot, nk. VT:n puolella on runsaasti mainintoja enkeleistä?

        Itsellänikin on useita enkelikokemuksia, mutta en varmasti kerro.

        Tuolla yläilmoissa, jossakin, on paikka nimeltä Taivasten Valtakunta. En tiedä, mitä juutalaisuus tuosta paikasta opettaa. Ehkä ennen Jeesuksen aikaa tuosta paikasta ei paljonkaan tiedetty, tai ainakaan tavallinen kansa paljonkaan puhunut, en tiedä. Jeesus puhui Taivaasta paljonkin.

        Toisaalta Jeesus opettaa myös, että Taivasten Valtakunta on Hänen kauttaan laskeutunut alas meidän luoksemme. Eli Yläilmoissa on itse Jumalan Istuin, myös täällä maanpäällä Jumalan Henki, kaikkinensa meidän kanssamme.

        Enkelit ovat Jumalan luomakuntaa jo kauan ennen ihmistä. Aluksi enkelit olivat yhtä joukkoa, mutta sitten tapahtui taivaissa kapina ja Lucifer kannattajineen, langenneine enkeleineen karkoitettiin Taivaasta, Jumalan luota.

        Tästä kaikki meidänkin ongelmamme johtuvat.

        Tämän kaiken kertovat jo rabbiinisten juutalaistenkin vanhat kirjoitukset eli nk. TaNaKh.

        https://www.myjewishlearning.com/article/heaven-and-hell-in-jewish-tradition/

        https://en.wikipedia.org/wiki/Angels_in_Judaism

        Mordechai Ben David - Habeit (Koti)
        https://www.youtube.com/watch?v=yXNLGRgI6dQ

        Tällaistakin hassua kerran tapahtui:

        1.Moos.28: 10-17
        10 Niin Jaakob lähti Beersebasta mennäksensä Harraniin.
        11 Ja hän osui erääseen paikkaan, johon yöpyi, sillä aurinko oli laskenut; ja hän otti sen paikan kivistä yhden, pani sen päänsä alaiseksi ja asettui nukkumaan siihen paikkaan.
        12 Niin hän näki unta, ja katso, maan päälle oli asetettu tikapuut, joiden pää ulottui taivaaseen, ja katso, Jumalan enkelit kulkivat niitä myöten ylös ja alas.
        13 Ja katso, Herra seisoi hänen edessään ja sanoi: "Minä olen Herra, sinun Isäsi Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala. Tämän maan, jonka päällä sinä makaat, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi.
        14 Ja sinun jälkeläistesi paljous on oleva kuin maan tomu, ja sinä leviät länteen ja itään, pohjoiseen ja etelään, ja sinussa ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.
        15 Ja katso, minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, missä ikinä kuljet, ja saatan sinut takaisin tähän maahan; sillä minä en jätä sinua, ennenkuin olen toteuttanut sen, minkä minä olen sinulle puhunut."
        16 Silloin Jaakob heräsi unestansa ja sanoi: "Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä sitä tiennyt".
        17 Ja pelko valtasi hänet, ja hän sanoi: "Kuinka peljättävä onkaan tämä paikka! Tässä on varmasti Jumalan huone ja taivaan portti."

        *


    • "12 Niin hän näki unta, ja katso, maan päälle oli asetettu tikapuut, joiden pää ulottui taivaaseen, ja katso, Jumalan enkelit kulkivat niitä myöten ylös ja alas."

      Ensiksikin, se oli uni ja toiseksi, miksi tikapuut, jos voi lentääkin.

      • EnkeliPuhuiJakoville

        Se oli uni. Ja tuskin Taivaasta maanpäälle johtaa nimenomaiset tikapuut, taikka tiedä häntä.

        Unen viesti oli se, kuinka Jumalan enkelit kulkevat Taivaan ja Maan väliä, auttaen ihmisiä hädässään, tai muutoin Jumalan sanomantuojina. Enkelit ovat siis totta. Tämä sama ilmenee monissa muissakin Raamatun kohdissa.

        Unen tikapuut eivät "kuvaa" mitään henkisentien askelmia, vaan unen sanoma oli se, minkä Herra tuli Jaakobille ilmoittamaan, että Hän on aina Jaakobin (Jakov) ja hänen jälkeläistensä kanssa.
        .


    • Edellisestä on olemassa useita versioita ja tikapuut kuvaavat askelmia, joita ihminen henkisen kehityksen tai koulutuksen myötä nousee askel askeleelta korkeammalle.

      • GnostilaisuusOnHarhaoppi

        Mitä useita versioita tuosta tapahtumasta on?

        Itse en ole koskaan kuullut kuin tuon yhden version. Vaikka nk. Raamatun käännökset vaihtelevat ja tekstin sanat ovat toisissa vanhempaa suomea, versio, eli kertomus on aina sama. Juutalaisten kirjoituksissa eivät edes sanamuodot vaihtele, vaan teksti on yhdenlainen, alkuperäinen muinaisheprealainen.

        Jos jotkut teosofit ryhtyvät tuota "selittelemään" ohi Raamatun opin, kyseessä on harhaoppi. Teosofia on gnostilaisuutta jota tänä päivänä kutsutaan nimellä new age. Yhtä ja samaa joukkoa.

        Maailman harhaopeissa ei ole paljonkaan uutta, niiden juuret ovat usein kaukana menneisyydessä, vuosisatojen, jopa vuosituhansien takana. Jätä, fari.g, tuo hömppä.
        .


    • No sanotaan sitten, että selitys.

      Kerroin juuri toisessa kommentissa, että tikapuut ovat vertauskuva ihmisen kehittymisestä porras portaalta kohti ylempää ihmisyyttä.
      Se pätee moneen asiaan, koulu alkaa ekaluokalta ja vaatimustaso nousee aina seuraavalla luokalla, joka on kuin seuraava askelma.
      Työelämässä aloittelijaa sanotaan oppipojaksi, hän kehittyy ammatissaan kokemuksen kautta aina paremmaksi.

      Tarina sinällään on kuin vaate, ja yleensä ihmiset näkevät vain vaatteen, johon tarina on puettu. Vähän kehittyneemmät näkevät jo ihon, joka on vaatteen alla, ja pidemmälle kehittyneet näkevät tarinan sieluun saakka. Eli tarina pitää ikäänkuin riisua ja katsoa mitä sen sisällä on. Siksi raamattu onkin kiehtova kirja, aina löytää uusia ulottuvuuksia.

      Hienommin sanoen näin;

      " tietämättömät ihmiset ottavat huomioon vain asun, johon tarina on puettu, mitään muuta he eivät näe, eivätkä he käsitä, mitä vaatteet kätkevät alleen. Heitä hiukan tietäväisemmät näkevät asun lisäksi myös sen peittämän kehon. Viisaat puolestaan....katsovat ainoastaan sielua, ja se on todellinen tooran ydin. "

      Zoharissa sanotaan näin, kuulemma.

      Tikapuu teorian voi käsittää myös koko elämän teoriaksi. Jos tällä nyt joku sunnitelma on, niin kai se on sitä, että ihminen jalostuu ajan myötä, nousee niin sanotusti ylös... päin.. ihmisyydessä ja sitten joskus tulee se messiaaninen aika. aseet taotaan auroiksi, kukaan ei enää opettele sotimaan,,,jne.

      • Miksi juuri Israelissa konsertoimista pitäisi boikotoida?


        Muusikko Nick Cave sivuutti kymmenien taiteilijoiden vetoomukset ja esiintyi Israelissa – miksi juuri Israelissa konsertoimista pitäisi boikotoida, mutta Turkissa tai Venäjällä keikkailu ei häiritse ketään?
        Pink Floyd -yhtyeen Roger Waters ja kymmenet muut yrittivät maanitella Nick Cavea perumaan keikkansa Tel Avivissa. Miksi ainoastaan Israelia pitäisi boikotoida? (ei osteta Pink Floyd levyjä)
        SENHÄN TIETÄÄ, mitä syntyy, kun poptähti ilmoittaa esiintyvänsä Israelissa: julkinen riita siitä, onko konsertti oikein. 

        Tällä kertaa kyseessä oli synkkää taiderockia soittava Nick Cave, joka esiintyi Tel Avivissa viikko sitten kahdessa konsertissa huolimatta siitä, että kymmenet taiteilijat yrittivät kääntää hänen päätään. 

        Caveen vetosi lokakuun lopussa avoimella kirjeellä joukko taiteilijoita, muiden muassa Pink Floyd -yhtyeen Roger Waters. 

        ”Tässä ei ole kyse sinun musiikistasi, eikä minun, eikä Beethovenin. Tässä ei ole kyse musiikista vaan ihmisoikeuksista”, Waters sanoi. 

        Ei auttanut, vaikka vaatimukseen yhtyivät muiden muassa tuottajaneroBrian Eno, Sonic Youth -yhtyeen Thurston Moore ja elokuvaohjaajaKen Loach. Myös Aki Kaurismäki kommentoi asiaa. 

        Cave soitti Tel Avivin kaksi keikkaansa niin kuin oli suunnitellutkin. 

        ”Yksi syy on se, että rakastan Israelia ja israelilaisia. Toinen syy on se, että haluan periaatteesta vastustaa kaikkia, jotka yrittävät sensuroida ja vaientaa muusikoita”, Cave perusteli ennen viime sunnuntain konserttiaan. 

        BOIKOTTIVAATIMUS liittyy tietenkin Israelin ja palestiinalaisten konfliktiin. 

        Mutta miksi juuri Israelissa esiintymistä pitää erikseen perustella? Eikö samalla pitäisi boikotoida myös esimerkiksi Venäjää ja sen Krimin-valtausta? Tai Turkkia ja presidentti Recep Tayyip Erdoğaninpuhdistuksia? Tai yhtä hyvin monia muita maita? 

        Israel nousee yhä uudestaan esiin, koska ainoastaan Israeliin kohdistuu järjestelmällinen kansainvälinen boikottikampanja. 

        Boycott, Divestment and Sanction -kampanja (BDS) on runsaassa kymmenessä vuodessa noussut aktiiviseksi ja näkyväksi liikkeeksi, jonka kärkihahmoja on juuri Roger Waters. BDS vaatii Israelin painostamista paitsi popmusiikissa myös muussa liiketoiminnassa, tieteessä ja urheilussa. 

        Muita näin laajoja boikottiliikkeitä ei tällä haavaa ole. Siksi Venäjälle, Kiinaan tai Turkkiin matkustavia muusikoita vastaan ei nouse samanlaista arvostelua. 

        ONKO kampanjalla sitten vaikutusta? Se on kiistanalaista. 

        Israelin hallituksia BDS ei ole heilutellut, ja todennäköisesti sen merkitys Israelin talouteen on

        melko vähäinen. Ja kuten tuorein tapaus osoittaa, jokaista boikotoivaa Roger Watersia kohti on aina yksi Nick Cave, joka boikottivaatimuksia yhtä näkyvästi vastustaa. 

        BDS ei siis ole onnistunut saamaan läpi sanomaansa siinä määrin kuin menestyksekäs Etelä-Afrikka-kampanja, jota kannatettiin lähes universaalisti 1980-luvulla. 

        Muutenkaan BDS:n vaikutusta ei voi verrata Etelä-Afrikan boikottikampanjaan. Etelä-Afrikka oli eristetty poliittisesti ja taloudellisesti, ja Suomessakin poliitikko pääsi takuuvarmasti lööppeihin, vaikka olisi vain käynyt Etelä-Afrikassa. 

        Mitään vastaavaa BDS ei ole saanut aikaan. Sen sijaan Israel on Suomenkin kauppakumppani ja suosittu lomakohde, joka on osallistunut Euroviisuihin ja urheilukilpailuihin aivan halunsa mukaan. 

        KAMPANJA on kuitenkin Israelille kiusallinen. Siihen viittaa jo Israelin kampanjalle kohdistama huomio: täysin mitättömän kampanjan voisi vain vaieta kuoliaaksi. 

        Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kuitenkin ”julisti sodan” BDS-kampanjaa vastaan vuonna 2015.


      • RaamatunParadokseja

        Joo. Tuon ymmärrän ja tiedänkin, että Raamatu on monikerroksellisesti hengellinen. Kirjoituksissa on monikerroksellisuutta.

        Mutta toisaalta, ihmisviisaus ei voi niitä päätellä, eli lähteä luulemaan. Gnostilaisuus on ihmisviisautta, ei hengellisyyttä.

        Raamattuun kaikkine kerroksineen pätee kuitenkin se yksi sääntö, että kaikki tukee toistansa. Jonkin raamatunkohdan selitys ei voi olla toista vastaan, vaan ikäänkuin tukea ja vahvistaa sitä, ei voi olla ristiriidassa mihinkään, yhteenkään muuhun sanankohtaan nähden.

        Jos juutalainen näkee esim. Jeesuksen ristiriitaisena hahmona ("risti-riita!"), niin tuon ajan fariseuksista voi sanoa, että ne, jotka vastustivat Häntä (oli Jeesuksella tukijansakin!) olivat itse "sokeita" sille sanalle jota Jeesus julisti. He näkivät vain pintakerroksen ja sitä, jopa väärinesitettyä pintatulkintaa he tahtoivat tukea, sillä Jerusalemin temppeli oli tuolloin varsin korruptoitunut laitos. Uskonnollinen bisnes, siksi Jeesus sai raivarin Temppelin etupihalla jossa istui esim. monenlaista uhrieläimen myyjää.

        Raamattu kuitenkin itsessään on tietyllä tavoin ristiriitainen, eli sen opeissa kulkee myös nk. paradoksit, eli yhtäaikaisten päinvastaisuuksien lait. Pieni, "heikko" Daavid oli suurempi ja vahvempi kuin "suuri ja vahva Goljat, jonka heikkous tuli esiin tuon pienen Daavidin edessä. Tämä on yksi suosikkitarinoitani Raamatussa. Olen nauranut ääneen lukiessani 1. Samuelin kirjaa, Daavidin tarinaa.

        Voin kuvitella kuningas Saulin ilmeen kun Daavid esittää hänelle asiaansa, lähtee taistelukentälle ja Goljat haarniskoineen kolistelee vastaan. Saul varmaan osin peittelee silmiään, sanoo kavereilleen, ettei kestä katsoa ja kuinkas sitten kävikään?:

        1.Sam. 17:
        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=1. Sam. 17:1&rnd=1518607466742

        1.Sam. 17:58 Niin Saul kysyi häneltä: "Kenen poika sinä olet, nuorukainen?" Daavid vastasi: "Palvelijasi beetlehemiläisen Iisain poika".
        *

        Goljat oli kotoisin Gatin alueelta (hiukan itään Gazasta), jonka arkeologisissa löydöissä on löydetty, ilm. jonkin geenivirheen vuoksi, n. kolmimetristen ihmisten luita.
        *

        Jeesuksen opetukset eivät olleet ristiriidassa juutalaisten kirjoitusten kanssa, vaan vahvistivat niitä ja tästähän tällaiset rikolliset tietenkin raivostuivat, kun Jeesus avasi Raamatun sanaa, kuin olisi sipulia kuorinut. Mutta myös Jeesus Itsessään sisälsi paradoksin. Tätä paradoksia nuo "kirjanoppineet" eivät ymmärtäneet: "aviottomana" alkunsa saanut, beetlehemiläiseen karjasuojaan syntynyt Jumalan Poika, Kuningas, Messias, joka ei tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan.

        Jeesuksen Vuorisaarna, Matteus 5.-7. luvut:
        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Matt. 5:1&rnd=1518607116389

        Vuorisaarnan eräitä paradokseja:
        Matteus 5:
        1 Kun hän näki kansanjoukot, nousi hän vuorelle; ja kun hän oli istuutunut, tulivat hänen opetuslapsensa hänen tykönsä.
        2 Niin hän avasi suunsa ja opetti heitä ja sanoi:
        3 "Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        4 Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.
        5 Autuaita ovat hiljaiset, sillä he saavat maan periä.
        6 Autuaita ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta, sillä heidät ravitaan.
        7 Autuaita ovat laupiaat, sillä he saavat laupeuden.
        8 Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.
        9 Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman.
        10 Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        11 Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa.
        12 Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä.
        .


      • RaamatunParadokseja kirjoitti:

        Joo. Tuon ymmärrän ja tiedänkin, että Raamatu on monikerroksellisesti hengellinen. Kirjoituksissa on monikerroksellisuutta.

        Mutta toisaalta, ihmisviisaus ei voi niitä päätellä, eli lähteä luulemaan. Gnostilaisuus on ihmisviisautta, ei hengellisyyttä.

        Raamattuun kaikkine kerroksineen pätee kuitenkin se yksi sääntö, että kaikki tukee toistansa. Jonkin raamatunkohdan selitys ei voi olla toista vastaan, vaan ikäänkuin tukea ja vahvistaa sitä, ei voi olla ristiriidassa mihinkään, yhteenkään muuhun sanankohtaan nähden.

        Jos juutalainen näkee esim. Jeesuksen ristiriitaisena hahmona ("risti-riita!"), niin tuon ajan fariseuksista voi sanoa, että ne, jotka vastustivat Häntä (oli Jeesuksella tukijansakin!) olivat itse "sokeita" sille sanalle jota Jeesus julisti. He näkivät vain pintakerroksen ja sitä, jopa väärinesitettyä pintatulkintaa he tahtoivat tukea, sillä Jerusalemin temppeli oli tuolloin varsin korruptoitunut laitos. Uskonnollinen bisnes, siksi Jeesus sai raivarin Temppelin etupihalla jossa istui esim. monenlaista uhrieläimen myyjää.

        Raamattu kuitenkin itsessään on tietyllä tavoin ristiriitainen, eli sen opeissa kulkee myös nk. paradoksit, eli yhtäaikaisten päinvastaisuuksien lait. Pieni, "heikko" Daavid oli suurempi ja vahvempi kuin "suuri ja vahva Goljat, jonka heikkous tuli esiin tuon pienen Daavidin edessä. Tämä on yksi suosikkitarinoitani Raamatussa. Olen nauranut ääneen lukiessani 1. Samuelin kirjaa, Daavidin tarinaa.

        Voin kuvitella kuningas Saulin ilmeen kun Daavid esittää hänelle asiaansa, lähtee taistelukentälle ja Goljat haarniskoineen kolistelee vastaan. Saul varmaan osin peittelee silmiään, sanoo kavereilleen, ettei kestä katsoa ja kuinkas sitten kävikään?:

        1.Sam. 17:
        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=1. Sam. 17:1&rnd=1518607466742

        1.Sam. 17:58 Niin Saul kysyi häneltä: "Kenen poika sinä olet, nuorukainen?" Daavid vastasi: "Palvelijasi beetlehemiläisen Iisain poika".
        *

        Goljat oli kotoisin Gatin alueelta (hiukan itään Gazasta), jonka arkeologisissa löydöissä on löydetty, ilm. jonkin geenivirheen vuoksi, n. kolmimetristen ihmisten luita.
        *

        Jeesuksen opetukset eivät olleet ristiriidassa juutalaisten kirjoitusten kanssa, vaan vahvistivat niitä ja tästähän tällaiset rikolliset tietenkin raivostuivat, kun Jeesus avasi Raamatun sanaa, kuin olisi sipulia kuorinut. Mutta myös Jeesus Itsessään sisälsi paradoksin. Tätä paradoksia nuo "kirjanoppineet" eivät ymmärtäneet: "aviottomana" alkunsa saanut, beetlehemiläiseen karjasuojaan syntynyt Jumalan Poika, Kuningas, Messias, joka ei tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan.

        Jeesuksen Vuorisaarna, Matteus 5.-7. luvut:
        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Matt. 5:1&rnd=1518607116389

        Vuorisaarnan eräitä paradokseja:
        Matteus 5:
        1 Kun hän näki kansanjoukot, nousi hän vuorelle; ja kun hän oli istuutunut, tulivat hänen opetuslapsensa hänen tykönsä.
        2 Niin hän avasi suunsa ja opetti heitä ja sanoi:
        3 "Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        4 Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.
        5 Autuaita ovat hiljaiset, sillä he saavat maan periä.
        6 Autuaita ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta, sillä heidät ravitaan.
        7 Autuaita ovat laupiaat, sillä he saavat laupeuden.
        8 Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.
        9 Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman.
        10 Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        11 Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa.
        12 Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä.
        .

        3 "Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        Millainen on hengellisesti köyhä, tehän sanotte olevanne kokonaan hengellisiä.

        4 Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.
        Tuo on itsestään selvää, aika parantaa.

        5 Autuaita ovat hiljaiset, sillä he saavat maan periä.
        Kristityt eivät ole kovin hiljaisia, eikä Jeesus tullut perintöjä jakamaan. Sitäpaitsi maa on eri asia kuin taivas.

        6 Autuaita ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta, sillä heidät ravitaan.
        Vanhurskas on oikeamielinen, ei siis puolueellinen.

        7 Autuaita ovat laupiaat, sillä he saavat laupeuden.
        Ei välttämättä, laupeudesta ei ketään palkita.


        8 Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.
        Jumalaa ei voi kukaan nähdä.

        9 Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman.
        Meillä tuntuu olevan risti-riita.

        10 Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        Vatikaani on omasta mielestään vanhurskas ja erehtymätön, mutta riittäkö se, että on omasta mielestään ?

        11 Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa.
        Tuota on tehty juutalaisille, heitä on vainottu ja valhetellen puhuttu kaikkinaista pahaa, Jeesuksen nimen tähden.

        12 Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he
        vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä.
        En minä muuta tiedä, kuin että Elia hutki Baalin pappeja...aika monta... mutta ei se ole tämän sukupolven asia.
        Mikä lienee vertauskuva tämäkin, ei kukaan yksin voi surmata satoja pappeja.


      • PilkattuKrisu
        fari.g kirjoitti:

        3 "Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        Millainen on hengellisesti köyhä, tehän sanotte olevanne kokonaan hengellisiä.

        4 Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.
        Tuo on itsestään selvää, aika parantaa.

        5 Autuaita ovat hiljaiset, sillä he saavat maan periä.
        Kristityt eivät ole kovin hiljaisia, eikä Jeesus tullut perintöjä jakamaan. Sitäpaitsi maa on eri asia kuin taivas.

        6 Autuaita ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta, sillä heidät ravitaan.
        Vanhurskas on oikeamielinen, ei siis puolueellinen.

        7 Autuaita ovat laupiaat, sillä he saavat laupeuden.
        Ei välttämättä, laupeudesta ei ketään palkita.


        8 Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.
        Jumalaa ei voi kukaan nähdä.

        9 Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman.
        Meillä tuntuu olevan risti-riita.

        10 Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        Vatikaani on omasta mielestään vanhurskas ja erehtymätön, mutta riittäkö se, että on omasta mielestään ?

        11 Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa.
        Tuota on tehty juutalaisille, heitä on vainottu ja valhetellen puhuttu kaikkinaista pahaa, Jeesuksen nimen tähden.

        12 Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he
        vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä.
        En minä muuta tiedä, kuin että Elia hutki Baalin pappeja...aika monta... mutta ei se ole tämän sukupolven asia.
        Mikä lienee vertauskuva tämäkin, ei kukaan yksin voi surmata satoja pappeja.

        Mistähän syystä asiallinen vastaukseni fari.g:lle poistettiin? Fari.g saa kyllä vapaasti väännellä Vuorisaarnan tekstiä ja kun aivan asiallisesti vastasin siihen, juutalainen S24 poisti viestini.

        Kristittyjen uskoa saa juutalaiset pilkata, mutta kristitty ei saa niihin vastata.

        Tällä en tarkoita syyttää fari.g:tä. Viestini hänelle oli ystävällinen. Sekö oli syy poistoon? Kaksi riitapukaria ei saa pyrkiä rauhaan ja yhteisymmärrykseen?


      • etköOleLukenut

        ei se halua rauhaa,
        se haluaa pilkata vääräuskoisia,
        se kannattaa fasismia,
        se saa voimakkaat kiksit,
        tuhannen vääräuskoisen naisen ja lapsen,
        gettoon listimisestä...

        kuvottava...


    • Takinkääntäjille

      Ja aloittajalle ilmoitan, että meidän vaatimuksillamme sananvapaudesta ei ole mitään merkitystä kun juutalainen maailmanhallitus, johtajanaan unkarinjuutalainen G. Soros sanovat missä kaappi seisoo ja kristityiltä turpa kii.

      Mutta tätä NWO-maailmanhallitustahan te "Israelin ystävät" tuettekin. On turha käännellä takkia aina joka tuulen mukaan. Ette ole uskottavia.

      Itse olen tässä asiassa kääntänyt takkini vain yhden kerran. Ja nyt tämä takki pitää.

      "Kun joku petti sinua ensimmäisen kerran, se ei ollut sinun syysi. Mutta jos hän petti sinut vielä toisenkin kerran, se oli sinun syysi." Juutalainen sananlasku. Ymmärrettäväksi myös gojimeille.

      • KTS sai sinut taas raivon partaalle, mutta etkö tajua, että juuri sitä se halusikin.

        KTS ei voi sietää rauhallista keskutelua, koska hänessä on riivaajahenki.


      • EiKaiKooteeäs
        fari.g kirjoitti:

        KTS sai sinut taas raivon partaalle, mutta etkö tajua, että juuri sitä se halusikin.

        KTS ei voi sietää rauhallista keskutelua, koska hänessä on riivaajahenki.

        Siis, KTS:kö näitä poistelee? Onko KTS todellakin S24-mode? Huseeraako KTS muillakin foorumeilla? Poistaako KTS mm. Junes Lokka-youtubeja?

        Hiivati, jos näin on. Ja minä kun olen pitänyt KTS:ää ystävänä. Sananvapaus kyllä kuuluu kaikille, niin kommunisteille kuin natseillekin. Helluntailaisilta voisi ajoittain tukkia turvat.

        Tuntuu kyllä hiukan oudolta jos näin on, sillä eiköhän KTS:n poliittinen agenda ole pikemminkin rauhan saaminen Lähi-itään ja rauha yleensäkin, ei riitojen lietsominen.

        Enkä kyllä usko että hänessä on riivaajahenkeä.

        Minä luulen, että moderaatiossa heiluu joku juutalaissyntyinen ateisti, en nyt muista nickiä, mutta kun näen, tunnistan. Aika harvoin tulee nickillään esiin, ainakaan täällä. Hänen minä olen otaksunut poistelevan viestejä.


    • Viestimeniperille

      Riittää kun uskaltaa sanoa suoraan mutta sivistyneesti. Kun asia asiana ilmoitetaan niin uskoisin viestin menevän perille ilman turhuuksia.

      • Äärikristittytär

        Me fari.g:n kanssa olemme äärettömän sivistyneitä.

        Tosin mielikuva sivistyneisyydestä voi eri ihmisillä vaihdella.

        Joidenkin mielestä hienostelu on sivistystä, toisten mielestä taas moukkamaista.
        🌹


      • kyllä.kyllä

        fasistinen murhanhimo on kuvottavaa...


    • PahaltaEiKannataVaatia

      Ja S24 on hädissään, ettei muutamakin totuus vuoda laajempaan julkisuuteen!

      Tjaa, tjaa. Keihinkään ei pidä luottaa. Tässä maailmassa mylläävät voimat pinnan alla. On jo epäselvää onko nk. ihmiskunnassa eli "maailmassa" edes olemassakaan mitään oikeaa ja väärää. Kaikki ihmisen teot ovat väärät. On joukkio mikä tahansa.

      Ja minä kun vajaat 20 vuotta sitten (muistan erittäin hyvin tämän kohtalokkaan rukouksen) pyysin Jumalaa osoittamaan minulle totuuden tietyistä asioista.

      Sen jälkeen on tapahtunut. Totuus on kyllä rytinällä valjennut eikä loppua vieläkään näy. Vielä on paljon ymmärtämättä.

      Monet, esim. ateistitutut vakuuttavat, että Kirkko huijaa ihmisiä. Itse en ole saanut vakuuttavaa näyttöä siitä, että nk. Kirkon perusoppi olisi väärä. Yksittäiset kirkkokunnat ja paavit, he ovat saattaneet huiputtaa paljonkin ja ovat näin tehneetkin. Mutta itse evankeliumi. Se kyllä pitää paikkansa.

      Tämän tietää jokainen jonka rukouksiin Jumala on vastannut ja vastaa.

      Ai niin, tämä on juutalainen foorumi. Mutta juutalaisesta uskonnosta täällä ei uskalla, eikä saakaan puhua.
      .

      • kfdjghih

        Ei tämä mikään juutalainen foorumi ole, vaan yksinkertaisesti eräs S24:n keskustelupalstoista, jonka aiheena ja otsikkona on juutalaisuus , - ei siis juutalaiset, salaliittoteoriat heistä tjms.

        Tämän uskontopalstan tarkoituksena on tarjota alusta keskusteluille juutalaisuudesta, juutalaisesta uskonnosta, traditiosta ,sen tulkinnoista jne.

        Tämä palsta ei myöskään ole mikään yleiskristillinen julistusfoorumi, - kristinuskopalstoja löytyy runsaasti toisaalla S24:lla.


      • SalaliitonEräsUhri
        kfdjghih kirjoitti:

        Ei tämä mikään juutalainen foorumi ole, vaan yksinkertaisesti eräs S24:n keskustelupalstoista, jonka aiheena ja otsikkona on juutalaisuus , - ei siis juutalaiset, salaliittoteoriat heistä tjms.

        Tämän uskontopalstan tarkoituksena on tarjota alusta keskusteluille juutalaisuudesta, juutalaisesta uskonnosta, traditiosta ,sen tulkinnoista jne.

        Tämä palsta ei myöskään ole mikään yleiskristillinen julistusfoorumi, - kristinuskopalstoja löytyy runsaasti toisaalla S24:lla.

        Mutta kristinuskon ja kristittyjen solvaamiselle ei täällä näytetä laitettavan esteitä. Sitten jos kristitty siihen vastaa, se on "sääntöjenvastaista".

        "Jokaiselle" S24-käyttäjälle on kyllä jo valjennut mikä on tämän keskustelufoorumin agenda ja tarkoitus.

        Tuossa edellä kirjoitin kiivaasti, se oli rikoksenuhrin kiivautta, jonka te selitätte juutalaisvastaiseksi vihakirjoitukseksi. Tuo viha on seurausta teidän omista vihateoistanne esim. itseäni vastaan.

        Raivostuin myös löytämästäni linkistä (jota S24 itse tuossa sivun reunalla mainosti!), eikä se linkki sisältänyt salaliittoteoriaa, vaan ihan suoraa salaliittoa. Juutalaisten ja muiden vähemmistöjen vihapuheita meitä, esim. eurooppalaisia kansoja vastaan. Siis omia puheitanne, ei teoriaa vaan totuutta.

        Te kyllä puhutte, julistatte keskenänne, mutta siitä ei saa vartoittaa.


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe