2000 luvun alun pakua ostamassa

Kohtaraksalle

Paljonko transin 2.0/2.4 tdi kone kestää ajaa?vai olisko vw 2.4tdi kestvä koneisempi? Ja minkäverran kaksoismassa vautipyörä niissä kestää?

12

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MersuOnAinoaVaihtoehto

      Osta mielummin x12d Sprintteri, niin on todella luotettava paku, eikä tarvi remontoida autoa, vaan voit keskittyä raksan remonttiin.

    • kermabulla

      Folkkarilla ajaa sen miljoonan mennen tullen! Mersu on kakkia!

      • Tuorevoitelu

        Mikäli isukilla on öljynjalostamo


    • KoreanKorea

      2000 luvun alun autot kuuluu romuluokkaan sanokaa mitä sanotte ja erittäin paljon autoyksilöstä
      kiinni onko se kelvollinen edes koriltaan tekniikaltaan tekohengittää vai avun ulottumattomissa ellei halua rahojaan loputtomaan korjausrumbaan upottaa saamatta mitään vastinetta niille.

      Omakotitalon rakentajan käyttöön,satunnaisiin siirtelyihin ja eläkeläisten mökkiautoksi ei muuhun säännöllisempään liikennöintiin.Mehut puristettu irti jo 200tkm kohdalla & huonosti pideltyjä ellei poikkeuksellinen vain kevyessä ajossa ja erittäin vähin km oleva yksilö löydy joka taasen "5 lisänumero " lotossa verrattava tapaus yleisyydeltään mutta toki niitäkin olemassa on.
      Tuon ikäisissä on ruiskutuspumppuongelmat tätä päivää ja jos jakohihnakone niin hihnanvaihto vesipumpun kera,korroosiopeikko purrut ja sähkölaitteet viestii vikavaloilla,on kytkinongelmat käsillä ja jarruremppaa,hehkut pimeänä,isoja vaihteistomurheitakin mahdollisesti jne,siis jos moinen kiinnostaa niin mikäs siinä.
      Merkin voi itse valita haluaako tilata hienosti Mersuun vaiko PSA tiskillä vierailla ellei kiinnosta Renault-Opel osien kanssa puuhailu tai luottaa Toyotan osatarjontaan mutta tosiaan,aloittaja onkin päättänyt läheisen VW tai Ford asiakas-suhteen aloittamisesta.

    • ducato12

      Ihan asiaa puhut!
      Ei niitä ikiliikkujiksi ole rakennettu eikä isältä pojalle idealla entisaikojen tyyliin kun niitä pystyi korjailemaan itse ja teknisesti yksinkertaisia,oli rasvanipat, laakereita pystyi kiristää ja autot oli paksusta pellistä tukevalla rungolla jotka vetäistiin omien reseptien mönjillä ruosteelta turvaan.

      Eipä häävejä ajaa olleet,meluisia,laiskoja ja kolhoja ilman nykyajan ihmevarusteita mutta kuka tahansa autoista vähänkin ymmärtävä korjasi ne ja mikäs siinä kun autot oli kalliita ylellisyystuotteita.
      Nyt ei ole,muutamalla tuhannella eurolla saa jo kohtuullisen ajopelin ,kympillä hyvän ja kahdella kybällä uudenkarhean kertakäyttöauton jolla ei tarkoituskaan ajaa satoja tuhansia.

    • Uusitransit

      Kone on on auton pienin murhe..katso.keskustelu aiheesta "uusi transit"

    • ducato12

      Pienistä puroista ne isotkin joet kasvaa ja ainakin minä tykkään jos konekkin toimii olipa miten pieni murhe tahansa,semmoinen reilut 200 kg murheita on tietysti vähän auto omapainoon nähden,totta, mutta kun nekin pitää korjata,muuten ei viaton korikaan liiku...

    • Käykukello

      Kone toimii ku sveitsiläinen kello JOS, on esim öljyt vaihdettu oikeaan aikaan. 60 000km öljynvaihto välit ei ole oikeaaikaista huoltoa, vaikka ohjekirjassa niin luvattaisiinkin.

      Yksinkertaista, mutta todentaminen ei enää niinkään yksinkertaista.
      Leasing autojen huollot??mitenhän usein esim. Jenkkiomistuksessa olevat leasing vuokraajat huollattavat autojaan..tarpeen mukaan vai sen minimin mukaan että takuu pysyisi voimassa. (Ohjekirjan mukaan)

    • ducati12

      Onko jossain oikein virallisesti 60 000km öljynvaihtoväli ja mikä lie se musta ihmeaine jota siinä käytetään?

      Sen tiedän että 30 000 ja jopa 40 000 välejä on hatusta vedetty koko ajan välejä pidentäen mutta eikö niissä ole myös aikaraja tyyliin kerran vuodessa?
      Meinaan eikait kukaan usko ja tuhoa autonsa moottoria moisilla öljynvaihtoväleillä jolloin öljy on tervamaista mönjää ja voiteluominaisuudet loppuneet kymmeniä tuhansia sitten olipa öljymerkki miten hieno ja täynnä Super GTX Formula1 Turbo Fire Power tyylisiä ilmauksia tarrassa.
      Maailman halvinta huoltoa ennakoivasti ja reaaliajassa on vaihtaa öljyt kerran vuodessa tai 15 000km välein olipa valmistaja kirjoittanut ohjeeksi mitä tahansa,markkinointikkikkahan tuo on ja yrittävät alentaa laskettuja huoltokustannuksia ja kestävät ehkä takuuajan eikä senjälkeen heitä kiinnosta pätkän vertaa vaikket vaihtaisi öljyjä ikinä.
      Korjaamot tykkää näistä kaiken uskovista sinisilmäisistä öljynvaihtajista ja uusiakin moottoreita toki saa ostaa ellet uutta autoa peräti ostaisi,tervetuloa tutustumaan.
      Itse vaihdan 1v (n10 000km) välein eikä mitään syytä ole ollut käytäntöä muuttaa vuosien varrella vaikka tässäkin vissiin 30 000km vaihtoväli ja eipä nuo firmat tai vuokraamot vähät välittävät muuta kuin huolto-ohjelman noudattamisesta jos häävisti siitäkään.
      Vaihtavat säännöllisesti uuteen ja mikäpä siinä,sääliksi käy niitä seuraavia ostajia kun virallisin huoltovälein leimattu auto onkin huollettu ennenaikaiseen isoon kalliiseen koneremppaan vaikka huoltokirjan leimat hienon aukottomat.

      • järkihuollot

        "Maailman halvinta huoltoa ennakoivasti ja reaaliajassa on vaihtaa öljyt kerran vuodessa tai 15 000km välein olipa valmistaja kirjoittanut ohjeeksi mitä tahansa,markkinointikkikkahan tuo on ja yrittävät alentaa laskettuja huoltokustannuksia ja kestävät ehkä takuuajan eikä senjälkeen heitä kiinnosta pätkän vertaa vaikket vaihtaisi öljyjä ikinä."

        Juurkin näin ja siksi on liiaksi (?) koneita joiden kanssa on ongelmia pian takuuajan umpeuduttua, mutta sehän on vain lisätuloa marmorille, asiakkaan piikkiin.

        Moottorille valmistajan speksaamat öljyt ja vaihto kerran vuodessa tai maksimi 15 tkm, laadukkaan suodattimen kera. Varsin edullinen 'takuu' moottorin pitkäikäisyydelle.

        Moottorin jäähdytynesteen vaihtoakaan ei ole hyvä unohtaa... olikos joissakin autoissa suositus kerran kahdessa vuodessa. Samoin jarrunesteet, sillä vanhetessaan eivät enää tee työtään parhaalla tavalla ja voivat tulla korrosoiviksi kosteutta kerätessään.

        Myös vaihteiston ja perän öljyt vaihtoon tasaisin ja mielekkäin välein.

        Sitten kun vielä malttaa olla rasittamatta liikaa moottoria ennen kuin on lämmennyt, sekä tubollista aina jäähdyttelee riittävästi raskaasta ajosta ennen koneen sammuttamista, niin jo näillä eväillä kummasti optimoi vermeiden kestävyyttä.

        Nuo nykyiset pitkät "huoltovälit" johtavat siihen, ettei kovin paljoa ajettua autoa oikein uskalla edes ostaa, merkistä riippumatta. Poikkeuksena, mikäli tuntee hyvin edellisen omistajan ja joka on aina noudattanut sinunkin soveltamia moottoriystävällisiä huoltovälejä.


    • Kuluttajansuojaako

      Huoltoväli voi olla esim.1v, mutta huolto ohjelma ei välttämättä pakota vaihtamaan öljyjä.
      Autot suunnitellaan vähän lämpimämpiin olosuhteisiin, eikä maahantuojalla ole mitään erityistä itressiä katsantokantansa mukaan näihin periferisiin markkinoihin, niin asiakkaan rahapussi on avoinna huoltoliikkeiden käytettäväkisi.

      Tästä syystä suomen kuluttajasuojalautakunnasta pitäisi ensimmäiseksi lempata pihalle maahantuojien edustajat, jotta tilanne takuuasioissa olisi normaali ja muutakin kuin velvoittava ilman sanktioita.

      • järkihuollot

        "Huoltoväli voi olla esim.1v, mutta huolto ohjelma ei välttämättä pakota vaihtamaan öljyjä."

        Tässä on kaiken aikaa ollut kyse nykyisistä "Long Life" öljynvaihtohuolloista (todellisuudessa Short Life) ja ne ovat ihan samat kaikkialla ja saavat aikaan aivan samat ongelmat Välimeren maissa kuin Skandinaviassakin.

        "Autot suunnitellaan vähän lämpimämpiin olosuhteisiin ..."

        Väärin. Autot suunnitellaan toimimaan kaikkialla ja siksi autotehtailla on talvitestejä mm. Lapissa.

        Toisekseen, moottorit joutuvat suurelle rasitteelle myös etelän kovissa kesäkauden paahteissa.

        Nuo "huollot" saavat paikka paikoin aikaan aivan samaa kritiikkiä myös eteläisten maiden eri merkkien foorumeilla.

        Sielläkin osa niistä, jotka aikovat pitää autoaan pitkään, tekevät öljyhuollot tyyliin yksi vuosi tai maksimi 15tkm.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe