Vahvuudet heikkoudet

Pumberto_Gymnasty

-Sibelius: Suomalaisuus/ operoimaton ooppera.- Mozart: Ylivertaisuus/ Varhainen kuolema. - Beethoven: Poikamies/ Kuurous. - Bach: Barokin pönkitys/ Jumala. - Bruckner: Jumala/ Laski suojaikärajan neljääntoista. - Saint-Saens: Juutalaisuus/ Ei mestariteoksia. Ravel: Creedence clearwater Ravel/ Debussy. - Tsaikovski: Baletit/ Tanssi vain miesten kanssa. - Elgar: Pomp and eau de cologne march/ Brittiläiset perinteet. - Berlioz: Orkestrointi/ Ei osannut soittaa pianoa. - Brahms: Korkealaatuisuus/ Vailla heikkouksia. - Hatsaturjan: A-luokan adagio/ H-tuotanto. - Diabelli: Valssintynkä/ Säveltäjien kiusaaminen. - Rossini: Bon apetit / Myöhempien aikojen laiskuus. - Dvorak: Brahmsilisaatiomaisesti Smetanolisoitunut / Ruma ku perkele. - Schumann: Lyyrisyys / Sekosi. - Vivaldi: Fore reasons kertaa 438 / Punatukkaiset eivät pääse taivaaseen. - Franck: Sinfoniset muunnelmat / Sinfonia. - Schubert: Melodian vuolaus / Saatanan lavantauti. - Saariaho: Moderni musiikki elättää / Pariisin ilmansaasteet. - Verdi: Requiem / Libretistit. - Chopin: Mallorca / George Sand. - Puccini: Tutti pasta / Yleisön nuolenta. - Mahler: Sielukkuus / Kristityksi kääntyminen. - Wagner: New wave / Mies lyhyt, ooppera pitkä.

5

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • routto

      Ihan hauskoja juttuja, mutta aika erikoisia osittain. Mitä väliä esim. sillä, että Tchaikovsky "tanssi vain miesten kanssa"? Olisi ollut parempi jos heikkoudet olisi etsitty musiikillisista seikoista.

      Ja Mozartin kohdalla vahvuus oli "Ylivertaisuus"? Mitähän se tarkoittaa, millä tavalla Mozart oli ylivertainen esim. Bachiin verrattuna jonka kontrapunkti oli ratkaisevassa asemassa Mozartin myöhäisemmän kauden tyylin synnyssä, mutta ylittää kuitenkin kaikki seuraajansa. Bachin kohdalla "Barokin pönkitys" on joka tapauksessa aika vähättelevä maininta miehen "vahvuuksista", vaikka arvioija olisikin kova Mozart-fani. Beethovenin vahvuus on: "Poikamies" Että semmoista... Joka tapauksessa, hauskoja heittoja tossa oli siellä täällä!

    • Poor-Pjotr

      Ei tämä pelkästään vitsi ole. Ihmisenä oleminen vaikuttaa jollakin tasolla luomisprosessiin. En asettaisi Bachia Händelin yläpuolelle. Tsaikovskin hoopoilu aiheutti skandaalin ja siksi häntä kehotettiin tekemään itsemurha. Sinfoniansa ovat osittain balettimusiikkia, esim kuutosen "Hiirikuninkaan luolamarssi.`` Jokainen tietää että Beethoven oli kova jätkä. Se kohtalosinfonian sivu jossa allegro vaihtuu finaali-allegroon on uuden maailman avaus.

      • JooeiLudvikkia

        Beethoven oli kova jätkä,nimittäin polvesta ja otsasta koettaissa.
        Tuo neuroottinen pentele ryyppäsi aivotoimintonsa siihen malliin,että luova kyky oli korkeintaan keskinkertainen.
        Suuremmilta säveltäjiltä varastamalla ja ammattitaitoisesti sovittamalla kykeni vedättämään aikansa yleisöä,josta syystä julistettiin neroksi jo eläessään.
        Beethoveniaaniset paukuttelut ja nostatukset ovat ikävystyttävän ennalta arvattavia.


    • kaapeli12

      täytyy olla valtavat tuskat kun rääkyvät ,kiekuvat, kollotavat niin pahalla äänellä, luulis löytyvän joku morfiini tuubi perseeseen jos loppus hirvee melusaasteen öliseminen, jotkun menee oikein tuijottamaa kun joku rääkyy tuskissaan=SAIRASTA.

    • Jämpti_Jässikäinen

      Jos tykkäät päristellä F-ykkösiä, en voi kieltää räkää poskeltasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe